Масов мор на пеликани в резервата ”Сребърна”

Екип от охранители на резервата "Сребърна" и специалисти от Дирекция по безопасност на храните в Силистра изнесоха от колонията на пеликаните 21 мъртви птици.

Обратно в новината

Коментари - Масов мор на пеликани в резервата ”Сребърна” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хаха колкото по бързо толкова по добре. Тая история с пеликаните е като зривът на складовете край Иганово предишните дни. Щели да разпитват 800 човека и 8000 да разпитате истината е една България потъва и все още тук таме някоя лодчица е празна. Гнусен народ сме отвратително гнусен.

Абе някой иска да застрои резервата, какво тук значат някакви си птици!

Не се подмотвайте, търсете руската следа! Дългата ръка на Путин, който обучаваше жерави (преки конкуренти на пеликаните) да летят!

Някоя генномодифицирана рапица да не са сейнали до резервата? Че тя бая химия изпива, докато даде обещаните високи добиви!

На скоро четохме как потънали корабче превозващо пестициди,но това било напълно безвредно и нямало да има последствия....

Дамо пръскане със хербициди на околните пространства може да е причината или отровена риба!НО това е голяма тайна при ГЕРБ и сие!

Новината е лоша,но по-лошото е,че такива новини взеха да се съобщават много често-простреляното леопардче,умрелите животни в софийската зоологическа,а сега и 21 умрели пеликани.Е,това вече е пълна безотговорност към все по-бедната ни фауна,за която в близко бъдеще няма да имаме пари да възстановим.

То бива, бива бива, ама българите сме по-търпеливи и от врабчетата и от пеликаните.

Масов мор има и сред населението. Нещо има гнило в тази дуржава.

Ами вървим по стъпките за Запада! Проверете колко птици са умрели от ядене на пластмасови отпадъци и други боклуци на Западната цивилизация! Ами от светлинно и електромагнитно замърсяване? То хората в БГ-то измряха, а тези за птици се безпокоят!

Викаш на Изток отпадъци няма :)) Абе с какви гъби ви е била пицата днес?

lu4ka

Мальовишки

Ами Изтокът и Югът са сметищата на Запада! Или пак не съм прав? А?

може да са ползвали камери и скенери з а убиване на птиците ..ОПАсни престъпници увреждат тежко повечето резервати с подобна жестока техника позволяваща тотални увреждания кл на птичетата в яйцата

Птичи Грип са ръснали" едни "добри4 и алчни примати. Птичата и нашата дихателна система си приличат.

Айде сега да ги видим от екоминистерството дето няма 1 с екологично образование. Всичките Фатмета, Айшета и всякакви други връзкарчета какво ще правят, като Сребърна е уникално място.

Наскоро имаше тежко заразяване по горното течение на Дунава преди България, да не е от това? Верно е, че в Екомонистерството цари пашалък и чеп за зеле не става от тях. Но пък и никой не ги е барнал да ги разчисти.

Важното е Риосеветата да се занимават с партийните ангажименти на герб. Така е било и по времето на продажната Радилова, заради която осъдиха България, така е и сега. НА кой му пука за пеликаните?

Айде ся, няколко патки, голям праз. Причините могат да са много - или отходни води в езерото или пренаторяване на земеделските площи, или някаква болест по птиците в региона, или някакво замърсяване примерно с нефтопродукти или друг тип замърсители. Е какво сега заради някакви си патки да спрем прогреса ли? Да спрем туризма? Да спрем индустрията? Впрочем крайно време е тази глупост ст.нар. резервати да се отмени и да се разреши свободното развиване на бизнес в тях, като повечето имат туристически потенциал. На патките майната им, на зелените патки също

Виж някой да ти удари една патка и не се изхождай неподготвен

Айде ся, нек'в бизнесмен. Колко такива ги отстреляха, ся да спрем прогреса ли? Крайно време е тази глупост български "бизнесмен" да се отмени и да се разреши на почтените хора свободно да развиват законен бизнес у нас.

Ами като няма да ги има патките, къде ще отиде туристическия потенциал? Или на бизнеса му трябват резерватите, ама не за туризъм? И кога ще разберете, че без биоразнообразие и съхранени екосистеми, бизнесът и прогресът са обречени на мизерия?

национална черта. Нищо не може да се направи. народ, който като се изкъпел си казвал честито или по време на социализма е имал право да се къпе само в събота не можеш да го промениш. Нито американците, нито руснаците са ни виновни, че продадохме държавата си за жълти стотинки, не - още по-евтино. След десетилетие-две ще се наричаме Циганистан и българи няма да са останали.

Живях 22 год. социализъм - никой не е казал, че трябвя дя се къпем само в събота, откъде го измисли? Сега се задушаваме от миризливци по автобусите, тогава нямаше талкова мърляви хора. Хайде не ставайте смешни ! Сега не остана една обществена баня, провинциалистите, които напълниха София да влязат да се изкъпят ?

ЯСНО Е ЧЕ .УМИРАТ ОТ ПТИЧИ ГРИП !

Гинат от мръсотията. С всичко в България е така, защото сме мързеливи. Хора, как да развиваме туризъм, като сме толкова мръсни и мързеливи.