ЕС обмисля ”спиране на часовника” до референдума в Гърция

Председателят на ЕП Мартин Шулц допуска, че Европейският съюз може да изчака да мине референдума на 5 юли в Гърция преди да вземе окончателно решение.

Обратно в новината

Коментари - ЕС обмисля ”спиране на часовника” до референдума в Гърция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ципрас ще бъде съден от Военен трибунал, за фалиране на Гърция! Най-скоростния фалит в Историята!

Гърция е в тежко положение и трябва да получи добър урок за безотговорните си действия в последните 15 години, но Ципрас убива тази красива и горда страна! Всъщност нищо ново - където е минал комунист - трева не пониква 100 години! А този е и мекере на Путин. Жалко, че самите гърци не го разбират това..не го вярват..но когато го осъзнаят, Ципрас ще бъде линчуван и изгонен с камъни!

Като гледам Ирак, Сирия и Либия от демократичния ботуш няма да порасне и палма следващите 200г.

Сирия, Ирак и Либия са на тоя хал заради твоите работодатели - Путин и останалата червена сволоч.

Ква Либия, къф Ирак, бе морон? Хората говорят за Гърция тук, той седнал да ми плещи за некфи маймуни.Аре разкарай се от тука и отивай да си тролстваш по рускопутинските теми.де.а

то и не трябва да пониква там нищо, това са вредни нации и държави - трябва да са мизерни, да гният и да са роби ако поникне нещо случайно требва пак да се мачка, яко

Знае ли някой дали Ангела Меркел е била активист на източногерманския комсомол преди 1989 година.

На този човек му е спрял часовника, но не се усеща, че мястото му е в някое селце в Швейцария да си гледа кравички, да си косе нивата и да взима за същото субсидии, да защото в Швейцария взимат субсидии дори за косене на трева колкото и да не ви се вярва. Предполагам всеки в България събота или неделя би косял трева ако на квадрат му плаща ЕС 40 евра... ама нека има балъци още да вярват в европейските ценности-солидарност и равенство.

Като е толкоз умен българина, къде са му парите?

magit@abv.bg

Кое е първото, яйцето или кокошката?!

Нещо си объркал ЕС с комунизма!

magit@abv.bg

Историко, хубавото е, че докато осъзнаеш, че ЕС е един тоталитарен режим то той ще се разпадне :))))

А да си чувал, че Швейцария не е член на ЕС?:) Чул си нещо там , недочул и се правиш на разбиращ. Недей да се опитваш да мислиш повече отколкото са ти възможностите.

magit@abv.bg

пръццц слабак :))))) Докато разбереш Швейцария на кой клон е в ЕС, той ще се разпадне :)))

ЕС = неоколониализъм

А каква е другата алтернатива според теб?

Къв труден въпрос му зададе? Той и това дето е написал не разбира!

думичките "друга" и "алтернатива" са синоними..., та какво питаш?

Срещата на демокрацията с простотията :)))))))))))))

финансовият свят и реалната пазарна икономка са сериозни неща-те не робуват на политически авторитети и минало! Вижте Гърция и помислете за вашата-България!Злоупотребата с влАСТ,корупцията,нейното узаконяване,популзима са сигурна отрова за реалната икономика

когато работещите хора видят, че други не работят, а живеят на техен гръб, те също спират да работят

Даа, въпросът е дали банкерските бандити ще допуснат някой да се изплъзне от лапите им и дали могат да допуснат накой да не им дължи пари. Те не желаят в света да има страна, която да не им дължи финикийски знаци. Поради същата причина принудиха нашите продажни балъци да изкупуват срещу заеми старото желязо на америка. И забележете не стари технологии за развитие на индустрия, които евентуално биха могли да вършат работа, а стара техника чрез която човечеството да се самоизтребва. Това е целта. Робите се изтребват помежду си, за да докажат сляпа лоялност към господаря си.

Когато дойде сам при мене да искаш заем се мазнеше и ме благославяше, а когато поисках да ми го върнеш, станах бандит!

Какво ли ще стане ако гърците повторят експеримента на община Гезел,Австрия и пуснат в обръщение "БЕЗЛИХВЕНИ ПАРИ"... дали лихварската пасмина ще го допусне?

То и Джон Кенеди се опита да направи нещо против лихварите ... но май не стана .

Това ще е грешка да им спират часовника, напротив трябва да го ускоряр!!

В момента съм в Гърция и за моя изненада банкоматите имат пари. Ограничението от 60 евро на ден важи само за карти издадени от гръцки банки. Аз лично днес изтеглих 800 евро с американска карта. Странно, но явно пари има. Банковата ваканция май е само за да предотврати паническото теглене от страна на гърците. Макар, че те вече "панически" теглят от години и все има още и още:)

23 годишни-някой чел ли е книгата "Държавният шпионаж"?. Между другото е написана от германец и се разказва за това, че около 5 /пет/ дни преди гибелта на Хитлер на 25.04 са се събрали елита и са решили, че другата война-следващата, трябва да я спечелят тази война икономически на всяка цена??? Ама отде да знаете в панелките с 0,30 цента на ден

Гърците са върховни играчи,спрямо нашите помияри,които се бият в гърдите от гордост за пенсии от 70 евро.

Гласувайте с НЕ! за да се отървете от диктатурата на бандата самозабравили се алчни диктатори, които ви готвят поробителството на ttip. гласувайте с НЕ! за да имате свободата после да казвате и да, ако искате, а не да бъдете цензурирани от разни педерастки закони, които служат само на сатаната. гласувайте с НЕ, за да бъдете свободни, а не роби на кретени, които ме питат защо не спя с баба си и ме трият ако отговоря. ако не отговоря пак ще ви цензурирират! гласувайте с НЕ! за свободата да бъдете хора! а не роби на сатанинската синагога!

какво ще говорите с хората бе, след като триете по форумите! дано те бият някъде, при "срещите" с хората! подлеци, мръсни и долни!

Някак оставам с впечетлението, че Юнкер го играе лошото, а Шулц - доброто ченге. Това за пред камерите и микрофоните. А зад затворените врати, където "не се водят протоколи на срещите", както твърди Варуфакис, никой не ни казва какво се случва.

та, така, другаря юнкер и другаря шулц да обърнат внимание на партийните си тролове, като дик, които още имат правата да трият мненията на хората, които се борят за правата си. другарю юнкер, и деругарю шулц вие с нищо не се различавате от вашите трол модератори - слугуващи на сатанинската синагога! но всичко си има и край и вашият никак не е всеел, както си мислите.

Ципрас им наципри бюрата в Брюксел...

Уважаеми съфорумци, каквото и да стане (а аз вярвам, че едно ясно "НЕ" е най-доброто за нашия народ), историята ще запише, че гръцкият премиер е дал на Европа и света ключов урок по демокрация, в момент когато финансовата олигархия се опитва да катурне именно тази демокрация и да решава на тъмно и само на база интереса на "пазарите", т.е. на паралиите и техните слуги и слугини. Народите трябва да имат последната дума за своята съдба, а не белите якички.

Допускам, че минусчетата ми се пускат от "засегнати" паралийчета (или техни слуги и слугинки), тъй като нямам друго обяснение.

Ех Баце гонят те някаква носталгични детски химери. Каква история те гони? Европа ще се радва да отхвърли и забрави като лош сън цялата тази цигания-наречена преговори /ако този селски пазарлък с византийските измекяри и лаладжии/ може да бъде определен толкова авторитетно и солидно..

Нямам нищо против, твоята Европа да си достави тази радост. Тази, която аз възприемам, няма да се радва.

Тука някой лъже и според мен е Шулц. Много добре четох предложенията на Ципрас, които той предложи на инвеститорите и те предвиждаха именно прогресивно данъчно облагане с по-високи ставки за по-богатите и намаление разходите за отбрана. А сега Шулц твърди точно обратното!?

Не, не, не искам да повярвам, че Европа и работливите й граждани ще платят сметката на един комунистически шмекер и мързеливците, които са гласували за него!

в БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ИМА ПАРИ И ИМА, НО МНОГО СЕ КРАДЕ И НАСЕЛЕНИЕТО СЕ ДЪРЖИ В БЕДНОТИЯ С ЦЕЛ СМОТАНЯКА ДА УПРАВЛЯВА УМНИЯ, НО ХОРАТА ИЗБЯГАХА

Моля ти се, какво работим ние в ЕС, произвеждаме прави краставици, щастливи кокошки, вурстове, травестити гейове. Забравих и най-важното, вземаме кредит от МВФ и ЕЦБ, а те си имат печатница и от нищо създават парите. Всички сме кърлежи който смучат от БРИКС, там хората истински работят и произвеждат, ЕС и САЩ са с 80% услуги и 20% производство, цялата система им е преди рухване, вече и БРИКС не складира долари а веднага ги мени в злато или инвестира.

Обясни как инвестира златото, което е обменила срещу доларите си.

Добре де, какви са тези двойни стандарти в този ЕС? За Гърция се изливат пари, за да си запазят стандарта на живот, а за някои като нас с население колкото един Лондон не може да се налеят пари в икономиката, за да си изравним стандарта с ЕС?!?!? Това не е съюз, това е пълна глупост, която избирателно помага на едни и използва други.

не си ли чувал изказвания от рода:"ние сме от най-добрите у с воители на еврофондове !"

в БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ИМА ПАРИ И ИМА, НО МНОГО СЕ КРАДЕ И НАСЕЛЕНИЕТО СЕ ДЪРЖИ В БЕДНОТИЯ С ЦЕЛ СМОТАНЯКА ДА УПРАВЛЯВА УМНИЯ, НО ХОРАТА ИЗБЯГАХА

ако гърците се съгласят с исканията на тройката, но само формално и не си изпълнят исканите реформи

тогава наистина ще говорим за проблем, в главите на запада ...

Няма ЕС, САЩ а специална война на юдеомасоните който опитват да завладеят целият свят. Всичките са малки марионетки в тази пирамидална структура на новия световен ред. Шулц от немай къде дава тази отсрочка с надежда да гласуват с да, ще опитат колкото могат с пропагандата и празните обещания за да повлияят на избора, както на индианците им даваха огледалца и цветни стъкълца, а им вземаха златото, земята, жените, накрая и живота им. Ако резултата е не, тогава ЕС и МВФ ще опрости всички дългове, ще инвестират около десетина хиляди Евро в хартия и боя за печатницата да отпечата около 50-100 милиарда нов кредит или подарък, тези десетина хиляди евро харч не са нищо за юдеомасоните, важно им е пирамидата да не рухне точно сега преди войната с Русия. В специална война има победи, поражения, стратегически отстъпвана, капани, в последствие с мека сила ще усилят успоредната първа власт медии, НПО, социологически агенции и след десетина години пак ще овладеят Гърция, сложат марионетно правителство и оправят вектора, както е в целия ЕС.

Византийците въртяха номера, въртяха номера, но в крайна сметка влезе ли Мехмед Втори в Константинопол - влезе? Взеха ли им всички Анадолски вилаети? Взеха им ги? Изгониха ли всички гърци от всичките им колонии? Изгониха ги? И всичко туй защо? Защото се самозабравиха във въртенето на византийски номера!

Тъй че хич не им завиждайте на гърците, че пак ще гризнат дръвцето, а и ние покрай тях!

Абе може и да съм позабравил ама византийците не са ли наследници на втората римска империя или по скоро римляни,поробили Гърция.Щото гърците са си там от доста по-рано че даже и доста преди Рим да бъде основан.

Eee и часовниците ако им спрат, освен безплатен транспорт ще имат и безплатно ядене.

Има и друго мнение за това кое е правилно за Гърция. Мислите ли, че гърците са толкова прости и се самоубиват. Те мислят по следния начин: Гърция никога няма да може да изплати дълговете си, напротив -дълга става по-голям и мизерията ще расте. Гърция взе максимума от Европа, построи си добре държавата ( бижте само каква мизерия е при съседите - Булгария, Македония и т.н.), сега е време да обяви фалит, да покаже среден пръст на ккредиторите си, да изтрие задълженията си и да започне начисто с драхмата. След трудно начало има шанс всичко да се оправи ( с помоя от Русия, Китай, САЩ, някои европейски страни ). Този вариант плаши до смърт ЕС, защото ако се осъществи, всички задлъжняли страни в ЕС могат да опитат същото и край на Европа.

Да започнеш на чисто, означава 50 годишен преход... Тези хора не са виждали касов апарат, как по-точно ще се оправят? Който се опита да свърже бизнеса с гръцкия НАП, ще бъде убит с камъни...

Коментара ти е ясен и точен, но, те хем го искат, хем не. Драхмата и да си я върнат, тя ще е обезценена, което значи, че Гърция буквално ще обеднее в пъти, не мисля че гърците са готови за това. Относно задълженията, не мисля че напускане на ЕС ще реши изцяло проблемът им с МВФ ( става дума за мнооого пари).

Точно това и става.За разлика от нас предателите,гърците винаги са се подкрепяли и ще продължат да го правят.Гарантирано,че САЩ и Русия ще им подадат ръка.Гръка никога не реже клончето,на което стой преди да види цял спасителен остров.

Изхвърлете гръцките помияри веднага.

НИКОИ ДО СЕГА НЕ МОЖЕ ДА МИ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА КОГА Е СЪЗДАДЕНА ГЪРЦИЯ - ЗНАЧИ ИСТОРИЯ НЕ Е ВЯРНА !!! КАКТО И МНОГО ДРУГИ НЕЩА - ТОВА СА ПИРАМИДИТЕ - КОЙ ГИ ПОСТРОИЛ - МАРСИЯНИ ИЛИ СА ОТ КРАЯ НА 13ти НАЧАЛОТО НА 14 ВЕК и то от нашата ера

Шило

А бе провежда се сериозен митинг в подкрепа на Ципрас, та не знам. Факт е, че направиха ЕС разногледи. И все си мисля, че няма да е лошо да излязат от еврозоната. За да може тя да укрепне. Иначе ЕС ще трябва да се огънат в тази игра на нерви. Ония 100% са преценили рисковете. А веднъж кредиторите огънат ли се, стават уязвими. Затова май и те са склонни да рискуват милиардите, но да не им личи слабостта.

Не знам за гърците, но МВФ със сигурност си е направил сметката, те никога не са на загуба :)

Ха,ха гърчулята се опитват да теглят от банкомати в България но ядец не може!....та кои кого е...а, администрацията на путлериският боклук ципура опита с нови лъжи да отърве вратовръзката, която са му приготвили малаките!

Шило

Злорадстваш ли? Типично по български: "Не сакам я да съм добре, сакам на Вуте да му е зле!"

ама и на мен не пускат пустите му банкомати. Хем съм си от тук :)

Комунист да ти се притече на помощ, боже опази! Гърците много са я закъсали,щом комунист ще ги спасява.

КОЙ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕОТГОВОР НА ЕДИН ВЪПРОС -КОГА СЕ ПОЯВИЛА ГЪРЦИЯ И ЗАЩО ИМА РИМСКО ИМЕ ЕЛАДА

Получил си отговор вече.....

"ЕС обмисля спиране на часовника до референдума в Гърция" Не само до референдума. Гърция печели при всички положения. Но до момента ЕС не америл решение на проблема. Ако Гърция напусне ЕС , това ли е европейската солиарност? ЕС ще загуби доверие. Ако Гърция остане и ЕС "клекне". Тогава ще настъпи хаос. Като гражданин на ЕС (без да коментирам, искам или неискам) Трябва да призная, че последствията за България ще бъдат не много хубави.

Шило

ЕС ще направят всичко, за да остане Гърция в съюза и еврозоната. Най-малкият компромис ще е разсрочване и отлагане на плащанията. Няма как тройката да загуби парите си.

А НЯКОИ ЗНАЕЛИ КОГА СЕ ОБРАЗОВАЛА ГЪРЦИЯ И ЗАЩО ИМА РИСКО ИМЕ ЕЛАДА

Руски, научи се да конструираш изречения на български, че сега ни трябва преводач.

Хххммммммм...да....... Ама видиш ли,тя е "ЕлЛада" до ден днешен,пък и не е римско,а древногръцко...... "Гърция" е наричана,както България е наричана(например)"Бугаристан" от турците...На нас,същите ни викат "Юнанистан" от древните йонийци!!

ДИР-къде е новината с официалното комюнике от администрацията на гръцкия М. Председател,относно ПЕТЕ ЛЪЖИ НА ЮНКЕР при днешното му "сърцераздирателно" заявление към гърците?? След което Юнкер се покри и се прави,че не се е родил още???

как само гърците се еб.а.ат с умните европейци хахахаха.....

jizast

Пазарите вече отреагираха на фалита на Гърция и о, чудо...нищо фатално не произтече. Да ги остават да потънат, ще подейства отрезвяващо и оздравително, даже Гърците ще са им благодарни след време.

и как нищо я виж индексите на испанската поругалската и италянските банки с колко паднаха днес

jizast

Е и?

ТУК КАТО ГЛЕДАМ ИМА ЯКА ЦЕНЗУРА

отива при путин. това е най- големият кошмар и насиране на сащ...уупс, ес:)

Честно казано гръцкия референдум ме интересува колкото този в община Гърмен, ако има такъв. Интересува ме, ако има референдум в страните в ЕС - искат ли да продължават да плащат гръцките задължения или не, те какво ще отговорят. Щото нали данъкоплатците го плащат, а не политиците !!

Заеми от частни институции са баткааааааа!!!! Не са от бюджетаааааааа!!!!! Не си ли разбрал още?? Нищо... Ще разбереш,като ти дойде ред...):))))))