ЕКА прави компютър и парашут за руския модул в ”ЕкзоМарс”

Европейски специалисти ще създадат бордови компютър и парашутна система за руския спускаем модул за втория етап от мисията "ЕкзоМарс".

Обратно в новината

Коментари - ЕКА прави компютър и парашут за руския модул в ”ЕкзоМарс” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руснаците не са с всичкия си? Точно софтуерът на ЕКА беше причината за разбиването на Скиапарели. И сега пак ЕКА ще прави системата за кацане на другия модул!? Това ще бъде една пропиляна мисия и хвърлени пари на вятъра.

Ядрените подводници са погълнали всички налични Ельбрус процесори и дъна за тях, та се налага да се ползва third party сметало за спускаемото апаратче. Пита се в задачата парашутите къде отлетяха?

След като руснаците ги докараха на Марс с ракета Протон, онези се издъниха със спускаемият апарат Скиапарели. За което се караха италянци и румънци. Сега искаха руснаците да правят и спускаемият апарат. Само неясно защо някаква важна част за кацането я оставят на ЕС.

И аз се чудя, защо въобще нещо по-различно от транспорта оставят на руснаците? А твойте думи са от рода: Таксиметъра докара Хирурга до болницата, но за съжаление пациента умря по време на операция. Еми да дадем на бакшиша да оперира а? Как ти звучи.

Ели!Той тоЗ ,,някой" като го гледам как пише и съм сигурен,че е ,,кдо-то" и превежда опорната точка с интернет преводач

Виновни за парашута са едни испанци -- пълни въздухари, дето понятие си нямат какво е парашут.

Първата мисия беше провалена точно от грешка на бордовия компютър (maid in Europe).

Ами ако беше правен в русия, щаха да са му нужни 10 ракети Протон да ги изведът в орбита.

loyola

Ехее, а България се включи в космическата надпревара на 1 декември 1972г с изстрелването на борда на спътника Интеркосмос 8 на първия български уред за космически изследвания.

Е защо и компютъра ще го правят други? Нали извадиха процесор, на който почти върви 15 годишна игра?

loyola

Забравихте да споменете за славното ни минало? По Татово време тия разработки ги правеше БАН. Първите полупроводникови прибори (изстреляни от СССР) в космоса са български.

А на следващата година изстреляха и цели проводници.

И оттогава не сме се спрели.

Нищо не разбираш от тази материя но да покажеш стил.....БАН нямат нищо общо с компютри и компоти...ЦИИТ беше института където се правиха разработките,до него беше института по микропроцесори а отзад завода.....една камара "разбирачи" сте се сбрали тук :)))))))))))))

loyola

Космическите разработки се ръководеха от съответния институт за космически изследвания към БАН. Апропо ИМЕто и др. под. на 7ми км се появиха много по-късно от времето на първите полупроводници в космоса!

ЕТО ПОРЕДНАЯ НАГЛО ПРЕСТУПНАЯ ДИВЕРСИЯ. КАк можно увидит от фото иноземните диверсанти с помощи нагло вредние екрани облучают каждой подпико метър в том числе все люди ..СПИД 2016 - СПИД 2019 от екране микролептоние радиоактивние обеми можете увидит на ето фото

алоуу дира тоя пиши на блядски .ТРИИТИ ГО ВЕ

научнопроизводственото обединение лавочкин! как гордо звучи! а ония само ека!

лавка е пейка, та лавочкин е пейков, сиреч жид.

1) ЕКЗО МАРС Е ЕКА ПРОГРАМА 2) НА РУСНАЦИТЕ ОТ ЛАВОЧКИН БЕШЕ ПОВЕРЕНО ИЗРАБОТВАНЕТО НА СПУСКАЕМИЯ ЕВРО-АПАРАТ ПОНЕЖЕ ЕВРОПЕЙЦИТЕ СЕ ОСРАХА СЪС СКАПАН-РЕЛИ . ЗАЩО КОНСТУРКТОРСКО БЮРО ЛАВОЧКИН ??? АМИ ТЕ ИМАТ ОПИТ СЪС СПУСКАЕМИ АПАРАТИ ДВИЖЕЩИ СЕ СЪС КОСМИЧЕСКИ СКОРОСТИ - ГЛАВИТЕ НА РУСКИТЕ МЕЖДУКОНТИНЕНТАЛНИ БАЛИСТИЧНИ РАКЕТИ :))

Използвай по-голям шрифт така ще лъжеш още по-убедително !

АКО СИ ПРОСТ МОЖЕШ ДА СЕ ОБРАЗОВАШ , ОБАЧЕ АКО СИ ПРИРОДНО ТЪП ГЕРБЕРАСТ , НПМА НАДЖЕДА :))) ... Екзомарс от Уикипедия, свободната енциклопедия Екзомарс ExoMars model at ILA 2006.jpg Модел на Екзомарс на ILA 2006 (Берлин) Общи данни По програма на Европейски съюзЕвропейска космическа агенция РусияФедерална космическа агенция Основни изпълнители орбитален апарат - ФранцияТалес Аления Спейс марсоход - Астриум Тип Мисията включва орбитален апарат, 2 спускаеми модула и марсоход Основни цели изследване на Марс Дата на изстрелване 2016 и 2018 г. Стартова установка 2 ракети-носители Протон Маса орбитален апарат - 3 130 kg марсоход - 300 kg Орбита/траектория орбита около Марс Продължителност 6 месеца Състояние в разработка Уебстраница Страница на флагмански кораб Аврора (включително Екзомарс) Екзомарс в Общомедия Екзомарс (на английски: ExoMars) е комплексна мисия до Марс изпратена да търси наличието на биосигнатури от марсиански живот от миналото или настоящето. Астробиологичната мисия се разработва от Европейската космическа агенция в сътрудничество с Федералната космическа агенция.[1] Представлява роботизирана мисия, която трябва да осигури на Европейския съюз нови технологии за изследване на Марс, по-специално на системите за навлизане, спускане и приземяване, на кораба, неговия свредел и приготвянето на пробите и системите за разпредение. Мисията започва като част от програмата Аврора на ЕКА и комбинира технологичното развитие с изследване на главните научни интереси.

Е как иначе? Кога руснаците са били за нещо виновни? Ясно е, че друг е осрХХ нещата. Те са безпогрешни и е под достойнството на руската авионика да се занимава с тия неща. Иначе ако руснаците се понапънат и те могат да направят парашутите и компютрите на спускаемия парат, но той ще е спускаем кютук с размера на сграда и ако се намери какво да го закара дотам ще продъни терена при руското си спускане.