Мария Габриел постави началото на инициативата "Засаждане на 3 милиарда дървета до 2030 г." в България

Дърветата са живот. Да засадиш дърво е да поставиш началото на една малка вечност, заяви българският еврокомисар

Обратно в новината

Коментари - Мария Габриел постави началото на инициативата "Засаждане на 3 милиарда дървета до 2030 г." в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е неспасяема фантазьорка. Всеки българин трябва да засажда по 70 дръвчета годишно. От къде ще намери толкова посадъчен материал.

Тази приключи вече с цифровизацията, електронизацията или с каквото там се занимаваше?! Или спряха еврофондовете за онова, от което тя смучеше, че сега се прехвърля на нещо, за което още има какво да смуче?

Няма ли кой да направи евтаназия на тази, да не се мъчи ?

Тя не се мъчи. Толкова е побъркан, че даже не разбира какво прави

А бе Марио оправи електронизацията на ЕС и сега се захвана с горското стопанство.Да не си завършила ,,Лесотехническия “ в с.Дървеница сека квартал? Гледала ли си Марио филма ,,Специалист по всичко”със Ст. Данаилов - мастера? Явно не си.

е застлан с добри намерения на безхаберни полу-интелигенти. Дърветата са консуматори на вода. И като дръпнат водата от почвата няма да има за хората, за животновъдството и за земеделието. "...hydrological evidence from Spain (not to mention studies from comparable climates elsewhere in the world) that shows strong correlations between increased forest-cover and decreased water-supply (see for instance Buendia et al. 2016; Gallart and Llorens 2003)." Отново имаме проява на вредна имитация на дейност. Пропаганда с несигурен изход за пари, за много пари, които не изличат от джоба на тези, които я предлагат. Безумното е, че на тези хора не им пука за останалия свят, но нали и те живеят в този свят - за себе си не мислят ли?

За другото сте прав, т.е. за безсмислената имитация на дейност, но за дърветата не сте. Дърветата, които изтощават почвата са борове, евкалипт и пауловния. Местните широколистни видове дават повече, отколкото вземат

Тая покрай милионите от ЕП вече взе и за милиарди да говори явно без да е наясно какво значат, че още десетилетие ще да и трябва явно в ЕП за да достигне първия си с помоща на другата ''дейност'' дето прави..

"Засаждането на дръвчето днес е само една стъпка. Образователната общност може да допринесе много за зеления преход в Европа. Важно е да адаптираме образователните системи към екологичния преход, като преодолеем фрагментираността и свържем образованието, науката и иновациите.,, ТОЗИ ДЪРВЕСЕН МАТЕРИАЛ СЕ ГОТВИ ЗА ХАДЖИДИМОВО, ЩОТО ОТ ТАМ Е ПО-БЛИЗО ДО ГРАНИЦАТА И ДЪРВЕН МАТЕРИА СЕ ИЗНАСЯ ПО ЛЕСНО..... ЕЙ, ЗАПОЧВАМ ДА СИ МИСЛЯ, ЧЕ АКО НЕ СА ТЕА ОТ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И ХАДЖИДИМОВО, ДЪРЖАВАТА НИ ЩЕ ЗАКЪСА ГОРКАТА ОЩЕ ПОВЕЧЕ. МЪ ТО ДЕТО И ДА ПРАВИШ СПРАВКА, НА СПРАВКИТЕ, ВИНАГИ ИЗЛИЗА, ЧЕ В ХАДЖИДИМОВО Е 1 АНГЛИЙСКА ГИМНАЗИЯ, А В ГОЦЕТО - НЕМСКАТА ГИМНАЗИЯ...... ТЕ ЗА ТОВА НАРОДА БЯГА ОТ БЪЛГАРИЯ...... ЩО ТАКА БЕ, МИМЕ ????????????

Тази има коварен план - след няколко години да се отопляваме изцяло на дърва, защото няма да има нито газ , нито ток.

Чудесна новина за тъмно-зелените ни сънародници

Тая пак започна много да се показва, и както се вижда гледа още веднъж да се курдиса в ЕП , че да си направи ''трудовия стаж'' там понеже за реална работа не става.. Колко дървета е засадила тя самата в България, че се чуди къде да се почеше с поредната си ''инициатива''..

тя затова на децата е отишла да ги разказва тия приказки. Я на мене да дойде да ми ги каже. Ще я завра не знам си къде

Тая па....

А вас всичките ще ви ползваме за тор и след това държавата може и да цъфне.

МАРИИКА ОТ ХАДЖИДИМОВО, БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!

Депутатите на съюзо да бъдат истински пример пред децата да си хвърлят мобофоните....и пеш или с колело към Брюксел....

Що пък мобифоните?

Ами да почва да копае

ееей . еееей , на тая няма ли кой да и натъпче вълната че да миряса бе

Тоя изчадляк няма ли да се купи вече, през аспухя ако требе!

Кучи

Глупачка!То бива недоностче,като Габриел,но толкова не бива.Всички от ПП, Герб, ДБ, СДС, ДПС/ДС са такива.

Нито ще спрат незаконната сеч и износ на дървесина нито ограничават Фотоволтаичните полета които се строят върху земеделски земи :)

Проста сметка: България е 110 хиляди кв км. 3 милиарда дървета означава пред 5 метра плътно матрица дървета. Без да броим съществуващите, градове, застроено. Ако 100 хиляди работници садят всеки по 10 на ден, по 300 дни, 10 години.

дървета са за целия ЕС бе празноглавец :)))

"Мария Габриел постави началото на инициативата "Засаждане на 3 милиарда дървета до 2030 г." в България"

С тия заплатки по 15К евра на месец само това ли е успяла да измисли мара?!?

Защо веднъж сороското БХК не мъцна за побоищата и потъпкването на правата на българите там ! Но за ОМО-то ореваха света.

Какви дървета - дигитални, съответстващи на кохезионната политика на ЕС за дигитализация като символ на просперитет за бъдещето? Или истински? При още 3 млрд дървета у нас, вече бившата тогава България ще се превърне в най гъстата и непроходима джунгла на планетата.

Чети бе чукча.

Що за глупост Те са абсолютно безпомощни срещу незаконната сеч и дървената мафия Даже износа на дървесина не могат да спрът Цялата работа ще е да се отпуснат и усвоят едни пари

ТРИ МИЛИАРДА дървета до 2030г.!?! Това само изключително неадекватен и скъсан с реалноста мозък може да си помисли, че е възможно.

Дай ми 10 евро на дръвче и за 6 месеца ще ги засадя Поне ще усвоя парите

Герберасти, сър!

3 милиарда дръвчета за 7 години прави 1174168 дръвчета на ден. Таз калинка измисли нова математика.

Трябва да се приеме ЗАКОН, пустеещите земи в България или ерозирали терени задължително да се озеленяват! Дърветата винаги могат да бъдат изсечени, ако съответния терен един ден ще се ползва за друго, НО до тогава на него трябва да растат дървета!

закон дървета не засажда. Дай да приемем закон, че кучетата трябва да летят.

Държавата ги засажда, глупако. У ваше село чакате дърветата да ви ги засади законът ли?!

В наше село глупако останаха 10 пенсионера а циганите изсякоха гората Така че закона можете да си го заврете дето слънце неогрява

Кой ви е виновен, че сте загубеняци и неудачници във ваше село? Със закон срещу малоумието ви определено няма да се оправите.

А, бе нема ли кой да й засади на тая жирафка 1 борика отзадд, та да миряса.

Ти си знаеш че си малоумен идиот нали?

не, аз си знам, че ти си малоумно педдерастче - хареса ти идеята за бориката ли, боклук европедерсстки?

О? Не само си бил малоумен идиот! Ти си бил русофилистичен малоумен идиот! Като не ти харесва в Европа, можеш веднага да се прибереш обратно в Сибир!

И в България щеше е като в Европа, ако гербопитеците начело с комунистическия ви вожд не е бяхте разсипвали в продължение на 12 години.

Аман от тъпи евромисирки! Мария Габриел пак измисли балон - 3 милиарда дървета. Тази надмина наркомана в Киев. След изборите, като взе да закъсва с войната в Данбас и спада на икономиката и ръста на цените, Зеленски пусна програмата да засади 1 милиард дървета в Украйна. Разбира се, нищо такова не се случи, ама звучи БОМБАСТИЧНО и прави впечатление! ЕДИН МИЛИАРД! ... страхотен пиар! Другата му програма - Украйна в смартфона беше същия балон. Чакам Мария Габриел скоро да изкопира и тази идея. Тя нали все пак отговоря за образованието и новациите, а не за горите!

От герберастки калинки какво си очаквал?

В кв. "Мусагеница" - общ. Студентска. Има такава заповед!

Събаряме новопостроените кооперации и засаждане дървета!

Това е вярно. Ако те хванат да засаждаш дърво в общинска земя, те глобяват за самоуправство. Явно общинската земя е наша само когато трябва да чистим сняг или да я почистваме подир призивите на Фандъка.

Тази калинка нали уж е комисар по иновациите и високите технологии? Защо не каза думичка, когато Тиквата заедно с ДПС върнаха хартиената бюлетина?

Аз съм "прост" селянин и в живота си съм посадил десетки дървета безплатно, където видя покълнала фиданка из двора, я нося до съседния баир и я буча там! А тази, никаквица, колко дървета е засадила в живота си, на думи и заплати големи, а на дела ....

Отзад ги сади, но не ги брои, защото е подтискащо.

Аз предлагам и едно дърво в задника да й засадим. Може да поумнее след това.

Дано дано дано всяко тъпо дърво засади по още едно..... Тогава дървената мафия ще цъфне.

3 МЛРД. дървета за ЕС / 500 МЛН. души /. По 6 ДЪРВЕТА на ЧОВЕК, вкл. ПЕЛЕНАЧЕТАТА и СТАРЦИТЕ. :)

Изакайте с предизборните лъжи бе, сланинката още не е върнала мандатя.

Ха сега на всеки гербераст да се връчат: казма лопата, кирка и посадъчен материал /фиданки/ и да заминава да залесява - до откат.

Те в това начинание може да се окаже на мястото си тази аграрна дигиталолюбка.

а за хората място дали предвиди тая чавка?

Дърветата на баира. Хората - в панелките.

"Дъвената и бетонната мафии" в България доволно потриха ръце и си купиха по-големи каси за пари. Звучи прекрасно тази новина, но като се има предвид неадерталското население, което ходи и обезлисява цели планини, а после се дави от наводнения е хубаво около тези нови дървета да има охрана. Тежко въоръжена!

Първите 10 години едва ли тези фиданки ще интересуват дървената мафия.

Дървената мафия мисли в дългосрочен план.

Мария Габриел засади, а Йорданка Фандък изкорени.

'" Засаждането...Звучи като "Десетилетие на ромското присъединяване 2007-2017"...т.е. лъжа

Тази наясно ли е с числата?! На човек по 500 дървета, значи... И кой ще ги засади тези дървета? С някакви машини ли ще ги садят по чукарите?! Спред мен - не е наред с главата (и не само)...

Бройката е за целия ЕС.

мое ли да я ба в г за?

това са 3 хиляди квадратни километра, ако са през метър :D

България е 111 хиляди квадратни километра. През метър не може. Поне през 4.

Това е за Цял ЕС.

Ако имаш неблагоразумието да засадиш дърво в квартална градинка или пред блока си - осигуряваш си глоба, защото кметът не иска дървета, а иска блокове и да се нагуши с пари!

Кажи честно, наистина ли са глобили някого?

Отлично. А кой ще ги брои?

Умря Бюрократов и никой не плака; когато ковчегът му в гроба бе снет и буца след буца над него затрака, тогаз Бюрократов повдигна капака и всички гробари помоли наред: „Първо подайте едно заявление!“ „Пестете ми времето! Моля, търпение!“ „Утре елате! Сега съм зает!“

И аз и много други са го предлагали същото от много време. В България има доста места където могат да се засадят дървета. Като погледнете из България има безброй терени където е ... нищо, по накой и друг храст, прилича на пасище, но не се вижда да пасе добитък... Освен това около села и градове има безброй малки терени които могат да бъдат залесени. Необходимо е обаче да се прегледат тези терени и да се прецени какъв вид дървета да се засадят. Ако преди време е имало естествена гора то е редно да се засадят същия вид дървета. Ако няма такива данни да се засадят дървета които са типични за района или подходящи за тази почва. Абе трябва допитване до специалисти в тази област. Най-лошия резултат ще се получи ако се следват нечии лични комерсиални интереси, особено по места.

иска и поливане първата година поне. Иначе да - има много голи хълмове.

Отговори на въпроса: ЗАЩО трябва да залесяваме? България има достатъчно залесени площи, на едно от първите места в Европа сме. Просто трябва да пазим и поддържаме съществуващите гори и да спрем незаконната сеч.