Маринела Арабаджиева се прибира незабавно вкъщи, делото срещу мъжа й спря

Съдът отказа да измени паричните гаранции на Арабаджиев-син и други подсъдими по делото

Обратно в новината

Коментари - Маринела Арабаджиева се прибира незабавно вкъщи, делото срещу мъжа й спря | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо неочаквано. Няма осъден милионер, и заради съда, и заради прокуратурата. Прокурорите изпълняват политически поръчки и не ги интересуват законите, както се разбира - процесуални причини, демек очевидни за грамотните хора, макар и необяснени от авторът. Това късогледие започва обаче от милион нагоре, за кокошка, нали знаете?

Много болна тая бе. Домашен арест - а гривна за проследяване ще й сложат ли както се канеха да слагат на здравите карантинирани хора заради измисленият вирус хора ?

Всъщност, правна система няма в територията. Има пи- ар агенция.

Нали за това е издадена новата заповед

Абе магистрати, стига боксувахте с тези "знакови" дела. Ялово е правосъдието ви, а и го мотате с години. Лесно ви е на вас, времето си тече, заплатата с него. Я го пратете на Испанците, те знаят какво правят. А като го тикнат с присъда в пандиза почнете да го съдите до второто пришествие.

трябва много внимателно да се следи жизнения стандарт на съдиите , занимаващи се с делото ! Вероятно ще се окаже, че са получили я наследство, я са спечелили от тотото ...!

да разбираме ли, че делото върви към плащане на откуп? Всички дела на Гешеф ли ще са такива ялови? +

Искали запор и отнемане на имущество за над 350 млн. лв. Вчера цацаров отчете, че комисията му досега е искала отнемане на имущество за 850 млн. лв, но е отнела имущество за ... 8 милиона. Ефективност - под 10%. Дали са събрали поне пари за заплатите си?! Щото ако не са, по-добре да се разпусне комисията - ще ни излезе по-евтино.

отчета на цацата беше уникален... На питане защо в доклада не фигурурат случаите от "Апартаментгейт" и "Терасагейт", той простодушно отговори от височайшата трибуна на Парламента: "Да , не са включени тези случаи, но не са включени и случаите на евтини апартаменти, закупени от хора от ВАШАТА партия !" В превод означава, че случаите се делят на случаи от "нашата" и случаи от "вашата" партия ??!! Т.е. като скриваме нашите, щем-не щем крием и вашите! Колко по-ясно да се покаже партийното пристрастие на тази комисия ?

еми толкова от Гешака. Поиграхме си, пофръцкахме се - редултати никакви, както обикновео. Герб победа!

Ами каквато е държавата, такива са и жителите и. От 75, вече 76г е така и така ще бъде, до пълното ликвидиране на България. Комунягите дойдоха, избиха елита, ограбиха всичко, нароиха престъпници и накрая унищожават държавата - също като микробите. Какво искате още. Само вижте оня професор преди 2-3 дни по 7/8 ТВ, даде пълна информация какво се натрупва като радиоактивни отпадъци в площадките на АЕЦ Козлодуй и ще ви настръхне косата. Къде е сега каскета да разследва случая.

стига с тези комуняги бе, де бил. Ако елитът е бил като този сега, заслужава два пъти да са го избили

какъв елит са няколко околийски полицейски и жандармерийски началници, няколко продажни депутати, министри и няколко кръвожадни жандармеристи? Елита на една нация са учените, професорите, поетите, писателите, учителите, изобретателите... Посочи ми едно име на такъв, убит от комунягите!

Срамота. Официално жертвите са около 30 000.

Срам за този съдийски състав.Заради такива съдии хората не вярват на българското правосъдие.Това решение е дадена възмажност на явни престъпници да избягат и да се укрият в страни,които нямат ангажименти за екстрадация,както е случая с Васил Божков,Цветан Василев и други подобни.За мен нормалното е Маринела Арабаджиева да остане задържана докато не се докаже в съда,че е невинна.Освен тава този съдийски състав обезмисля и огромния труд на специализираната прокуратура и разследващите органи.И аз на тяхно място бих се запитала каква е ползата от огромния ми труд.Смятам,че трябва некорумпираните съдии да реагират на подобни присъди за да изчистят името на българския съд.

Добре ли ви платиха тези престъпници, че ги пускате на свобода вие СЪДИЙТЕ сте най голямата престъпна и корумпирана шайка на издръжка на българския данъкоплатец. На голяма част от вас мястото в затвора

Всичко в тази държава е пълен цирк. Като се започне от "Апартаментгейт и се мине към семействата . Арабаджиеви и Баневи,прокуратура правосъдие ДЕПУТАТИ ПАРЛАМЕНТ. вСИЧКО! Учудвам се че все още държавата е на повърхноста, а не е потънала.

Голям пиар падна за това правителство с тези акции за задържане и накрая пак горките са невинни. Пълна помия.

Изтръскване по законен начин и средства. Който е умен вече се е чупил от полето на публичността.

загазиш значи, до девето коляно те прибират. Ама мяфия нямало...

Хайде пак:пито-платено...

Важен и сериозен въпрос: как така народа избира депутати, президент, с не избира съдиите си? Чие доверение трябва да спечелят тези съдии, за да са това, което са? В чий кръг на влияние трябва да попаднат. Корумпират се помежду си и за тях няма полиция и милиция, няма за тях съд. Искаме промени в конституцията, искаме да си избираме съдиите! Искаме да ги уволняваме, наказваме и поущряваме. Те не могат да работят за нас, без нашия кредит на доверие, все пак са на държавна заплата, издържаме ги!

Съдиите работят на база доказателствата от обвинението.. Така че за да се прекъсне всякаква колаборация между двете ''независими'' институции трябва и главния прокурор и главните шефове на съдиите да се избират пряко и да могат да се махат преждевременно от тези дето са ги избрали..

dokoga shte si igaraete na strajari i apashi be korumpirani kopeleta.durjite gi arestite dokato se pozabravi za tyah i ugovorite kak da podelite parichnata garantziya,i nakaraya pod domashen arest.mnogo se povtaryate ,stanahte banalni i smeshni ,izmislete nesho novo ,po umno,ama to naistina tryabva da si umen za takova neshto.

Хората са невинни според съдията! Но Господ има време и не бърза защото и те и съдията заедно ще се пекат на скара и бавен огън! Животът не се купува!

Не според съдията а според това що им е представил гешев... Няма как да пращаш нова заповед за арест в Испания от Април таи година след като си ги екстрадирал с такава от там преди година и са при теб.. Когато неможеш да докажеш това а което си искал екстрадация защото само на база написаното в искането можеш да съдиш няма друго решение за съдията като няма връзка между доказателства и обвинение..

Да ме извинят господата магистрати,дето са в основата на държавата и другите,които я кормуват- става дума за държавата, но съм впечатлен от правен рацидивизъмНе мога да изброя всички, но напр. Гришата Ганчев, онзи милионер със лекарствата и сегашните богати таратутковци ,им откриват престъпна дейност, дига се гюрлутия голяма, напред назад, насам натам, вили, имения, фактури ,мактури и във един момент излизат навън и тва е.Почвам да си мисля,че може би са се разделили с част от бизнеса си и парите, за да се срещнат със свободата.

Ми, да. Както са казали-що не можеш го решиш со пари, че решиш со МНОГО ПАРИ.

Абсолютно си прав! Новомутренска схема - ползваш държавния апарат за рекет.

Гледам стари познайници на снимката...Визирам адвокат Мариана Тодорова - с цайсите и късата руса коса и с подстрижка като на нацистки ефрейтор....:)Тя е от кръга "семейни адвокати" на Миню Стайкови и Арабаджиеви...(които са сватове помежду си)...:) Ами те герберастите им взеха кинтите и имуществото на Арабаджиеви...за какво са им повече вътре?Няма и тях да ги хранят по арестите...:) Арабаджиеви също са от групата на "умните бизнесмени"...дето играят комбина и въртят далавери с герберастите...И после изведнъж...Олелееее...Какво стана....:) Ей, акъла не им дойде на някои хора (а уж имали акъл да изкарват кинти)... Прави ли се бизнес и далавери със СИК и ГЕРБ бе? Откачена работа....:) И тия "съдружници"(вече бивши) на СИК и ГЕРБ се "наиграха"и "останаха доволни"....:)

Това КПКОМПИРИМОМПИРИ какво означава - да не е мръсна дума че да трябва червена точка да тургам ? А тези хора българи ли са защото имат много странни имена - Ветко и Маринела ? Маринела на Марина ми докарва - нещо морско има тука , или Марин Ела , ама Ветко на нищо не ми докарва а и фамилията е странна !

ГОСПОЖАТА Е С МАРТЕНИЦИ МЕЖДУ КРАКАТА.ЗАДНИЯ И ДВОР Е СВОБОДЕН ⁷

Гледам отдалеч и се чудя на акъла на онези, които мине се-не мине и все ме питат 'Абе, ти няма ли да се прибираш в България вече?'

Какво става на този свят? Делото срещу Арабаджиев - спряно! Престъпника-многоапартаментник, т.н. "молитвена закуска", - оправдан от прокуратурата! Някой/и жестоко се подиграва/т с правосъдието!

МАСОНИТЕ СА СЬДИИТЕ НА БГ.ЖАНДАРМЕРИЯТА ГИ ПАЗИ. БЬЛГАРИНА ЩЕ СИ ОТМЬСТИ.ДЛЬЖНИ СМЕ.

Госпожата от снимката хич не прилича на самодоволната милионерка отпреди ареста. Познала е най-после неволите на бедните българи. Че и по-зле. Бедните поне са свободни да идат до магазина за хляб от 95 стотинки и кофичка кисело мляко.

Това е водевил като кмета на Благоевград, един съд го маха, по нисшия съд го връща, и в момента Благоевград има два кмета, единия е назначен от ОИК, а другия съда го върна временно, да се смееш ли, да плачеш ли, а междувременно общината нямала пари за заплати, ток и вода

Масово в България. Обикновените хора плащат данъци и глоби, а престъпници крадат милиони и си гледат кефа. Кой се е взел куфарче с пари? Кой сега е настанил поредната си любовница в голяма къща някъде из Западна Европа?

Съдийката Михайлова, която е дошла от съда от Враца да работи тук

Бати смешниците. Балканът се напъна и роди мишле. Айде сега Страсбург, както си му е реда!

Тип Арабаджиева, Мейзер и Банева в Бг са на почит, живуркат си и си гледат кефа

Вятърът на промяната в България се оказа една миризлива пръдня....

... c EXO!

Да се разледват и вкарат в затвора съдебния състав взел милиони рушвет от Абаджиеви да ги освободи.

Така и някой не иска да проумее че съдебния състав действа на база подадените доказателства които пък се предствят от правните ''корифеи'' както си ги знаем...

България може да стане синя,демократична и какво ли не, но комунистическия "незавим съд" не бъде ли сменен и червивите ябълки вкарани в затвора,правова България няма да има. Американския съд при толкова убийства не можа да вкара АлКапони зад решетките, направи го заради финансови измами а тези наште любими червиви ябълки при толкова финансови измами ги освобождават .

разбрали са се за разкешването и разхлабването на примката започва....

Я да видим дали съм разбрал правилно....Значи ги освобождават от ареста в България, защото били виновни за нещо друго в Испания? Или колкото повече си виновен, толкова по-малко причини има да лежиш арестуван? Ако е така- да живее българското законодателство!

Отварят им вратичка. След няколко седмици няма да има и помен от тях, след това ще ги издирват разбира се с червени бюлетини и всички ще са си свършили работата

Цяла порта за плащане на обезщетения направиха обвинителите ама като има хора които да им вярват защото нямат познания по правните науки като самите обвинители защо да не плащаме разхищенията им след като вече и трудовия им стаж плащаме...

Пак не сте разбрали:(((((Когато искаш някой да бъде екстрадиран за да отговаря за някакво престъпление ти подаваш заповед в какво точно го обвиняваш и пишеш някакви доказателства че имаш.. След това обаче няма как да променяш обвинението по което си поискал екстрадация и понеже нашите явно не са успели да съберът такива Април месец тази година издават нова заповед за арест????? и за това са я пратили в Испания да могат да си продължат поръчката тука за изпълнение....Да издаваш нова заповед за арест след като една година дършиш някой в твоя арест си е ''висока оценка'' за българскоо обвинение....

Съдът не уважи граждански иск от Министерството на финансите за присъединяваме към делото срещу семейство Арабаджиеви Във вторник в Специализирания наказателен съд бе разпоредителното заседание. По този повод в съдебната зала се появи юрисконсулт от Министерството на финансите. Той връчи граждански иск от името на финансовия министър Владислав Горанов. Ведомството призова да бъде присъединено в наказателния процес с претенции за имуществени вреди, настъпили в резултат на предполагаемите данъчни престъпления. Искът бе на обща стойност над 8,7 млн. лв., без да се броят лихвите. Министерството на финансите настоя за обезщетение по три точки Съдът обяви, че гражданският иск за присъединяване към наказателното производство следва да бъде оставен без уважение. С оглед пълномощното, не е налице годна легитимация. Следва да има такава по конкретното дело, аргументира се съдия Христина Михайлова. Тя се съгласи и с тезата, че гражданският иск би затруднил наказателното производство. С тези и други аргументи съдия Михайлова отказа да конституира Министерството на финансите като страна в процеса.

И как може едни държавно учреждение като министерсвото да предявява граждански иск????? Както се вижда и тези ''данъчни измами'' владито ги пропуснал защото както винаги ''не е било негова работа''....

''Ведомството призова да бъде присъединено в наказателния процес с претенции за имуществени вреди, настъпили в резултат на ПРЕДПОЛАГАЕМИТЕ данъчни престъпления.""" Това ако не е ''иновация'' в правните среди здраве му кажи... Значи хем ги обвиняват в такова нещо, за което в правния свят задължително се представят доказаелства, хем финансовия ''предполага'' и чака нещо да му кихнат..

Е за бесилката,проклета да си свиньо

Тикви, приключвате вече и този цирк ли:)))???

Основният мотив е здравословното и състояние.. Припомняме, че до момента Маринела Арабаджиева се намираше в затворническа болница заради сериозните си здравословни проблеми.

Значи те от една година са в ареста, ама сега април изпратили ''нова'' заповед за задържане в Испания?????? Явно по тази дето ги доведоха тук нищо не са скалъпили както трябва а според международното право като искаш екстрадация може са мо да съдиш по това което тогава си заявил?? ""Професионалистите'' по право май май даже не са се напънали да се запознаят малко с него бързайки поръчката да изпълнят.. Дека си бе цаца който ''служиш на хората без политически пристрастия'' да кажеш с какви лъжи тогава ги докарахте в България че сега е трябвало нови да съчинявате???

аз да питам, обезщетенията за престоя им в ареста кога ще почнем да ги плащаме?

Гешев, Гешев - едно обвинение поне спретни като хората, изпипай го до край, заслужи си заплатата. Борисов докрай ти се довери, а ти...

Защо мислите, че не може да спретне едно обвинение като хората? Може, ама не иска, пък и зависи срещу кого ще е обвинението. Срещу големи риби или политици няма желание.

Ами за толкова години разследваш, прокурор, зам. главен прокурор ЕДНО обвинение като хората не е направил а където нещо е ''направил'' е завършило БЕЗ село а със споразумение... Като не се е доказал за толкова години че може нещо издържано правно да направи как искае изведнъ цега да го ''осенят;; правните науки..

Ами като няма пипе за това как да го направи??? Та още не сме видели отговора му на зададен въпрос от Панов какви обвинения е предявил като такъв ''спец'' и до какви присъди са стигнали те извън многобройните му споразумения....

На Мая Манолова се надам!!

NE ZAKACHKAYTE ORCATA I ONI SAKAT ZLATEN LEB DA HAPVAT!

Оп-паля-а-а-а-а....

Постигнали са необходимото финансово споразумение с властимащите...

Как стана тая работа бе? Вера взеха окончателно решение, не подлежащо на обжалване а го промениха. Че къде е окончателното и не подлежащото в случая?

Царица Парица...

Питай съдийката

следва снишаване, забравяне и ново възкръсване, само че по-скромно..... и само преките участници ще си спомнят след 1 година че питото е платено! Някой няма да са толкова богати и самозабравили се, други ще са станали още по богати и самозабравили се.......а на нас живота ни минава в писане на коментари от смрадливите панелки, а на героите от пресконференциите на прокуратурата, политиците и съдиите в Сен Тропе, Куршавел, Дубай и къде ли не.... Какъв е извода? Или сменяй държавата или ставай безкрупулен хайдук! Явно това са начините да се постигне нещо ако си се родил българин и си до 40 години, за жалост.........

Тъжната истина. За съжаление не можах да стана безкрупулен хайдук и за това обвинявам родителетие ми и възпитанието, което са ми дали.

Едни пари са преминали от един джоб (или сметка) в друг; Едни обвинения са забатачени и лееееко пооплескани; Една Темида е повдигнала малко превръзката на очите ... Такива ми ти работи в Боколандия, страната на комичните абсурди!

това става само в бг, никъде другаде по света??

Българско поръчково правосъдие, явно са се разбрали финансово и сега много бързо ще ги оневинят. Егати гадната държава и управление, наглостта вече надминава всякаквиграници

Екстрадираха ги със скалъпени обвинения и сега нямат доказателства за тях, а неможе да ги съдят за нещо друго и за това чакат испанците да им кажат нещо на новата им заповед за арест от този април,, И на най тъпия му стана ясно че дори еврогейския разбра че с недоразумения няма как да се справят...

Простотията ти е страшна