Папата прие Марин Райков, обсъдиха македонския въпрос

Негово Светейшество папа Франциск прие министър-председателя и министър на външните работи Марин Райков на аудиенция във Ватикана. Двамата са разговаряли по македонския въпрос и Райков призова властите в Скопие да признаят историческите реалности.

Обратно в новината

Коментари - Папата прие Марин Райков, обсъдиха македонския въпрос | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Македонският въпрос го има само във вицовете.Знам, че Папата бил народен човек. Сигурно му е станало хубаво.

като гледам как мрасно гледа, струва му се че темата не му харесва. по добре го питаите за патагонците в Aргентина!

На хлебарки мнението никои не го иска.

И десет поколения дипломат да си ,ако се казваш Марин Райков Николов пак си оставаш мижитурка,която мисли само за собственният си алчен ,антибългарски ,мързелив и ренегатски интерес! Дори на фона на Боко Ти Рекс,Марин Райков бледнее,защото Ти Рекс поне не бяга от сцената,а онзи дипломатически плъх,сам се самоназначи за посланник в Рим! Егати наглеца!Тоя Райков,направо кърти мивки по гьонсуратлък!

Не знам на кого е син Марин Райков, но се показа като успешен/ с малки изключения/ мин. председател на временното правителство, и безспорно е ерудиран и умен човек, и добър професионалист. Райков, за разлика от херсонското добиче, което цял живот е "работило" само по партийна линия-в угода на безродните комунисти-социалисти, е добъл дипломат и не чака на хранилка от парламента....

Румене, поинтересувай се малко кой какъв е, поне информация има бил, и после давай оценки за неща, явно съвсем далеч от твоята компетентност! Хубави почивни дни!

румене, ти явно днес си на работа....Плащат ли ти двойно, брато за хвалбите?

Понякога мижитурката е по-опасна и от херпес...

самопредложил се

Или този папа е голям скръндза или тариката Райков( който говори за България като са "тази страна"...) това заслужава-нож за рязане на хартия....тъпо! Най българския празник заслужава подобаващо уважение!

Radostina

А Вие какво очаквате да му подари? 1 тон хартия за писане или няколко стотин химикала. Бьдете доволни с това което имате! Освен това нож за отваряна на писма сьщо е свьрзан с писменност. И освен това според мен това са само символични неща. Тьй че сьс здраве да го ползват в БГ!!!

Чета последните коментари и се чудя. Тези хора наясно ли са каква е официалната религия у нас? Май не. Иначе на писане на глупости сте много гилни, спор няма за това.

Райков пратеник на православният свят ли е бил? Или самия той е този свят.

Добре би било Райков да попита Папата как да изкупи греха си "отпечатване на фалшиви бюленити и изработване на допълителни печати на секцийонни комисий". Това би било огромно ирастване на българския чиновник, издържан от труда на народа.

И не само - това не е единственият му грях. Мръсен е и в червата си и за съжаление, многото му грехове ще изкупят децата му!!!!!

силен папа, слаб пажков, требе само да се натискат кметовете и стачки *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Райков, при папата ли трябваше да бъдеш в деня на славянската писменост?!? Не беше ли по нормално да си в държава, където се пише на кирилица?!?! Не дипломат, а васал!

Дипломацията не е само да си посланик тук и там както явно го разбира и Марин Райков. А като служебен премиер просто показа, че е посредствен властолюбив кариерист и нищо повече.

Не разбрах папата кого точно е приел - външния министър, премиера или бъдещият посланик Марин Райков Николов?

Приел е поредния ГЪЗОБЛИЗЕЦ.

ХЕЙ, ДИР.БГ ВЧЕРА В СОФИЯ Е ОТКРИТ ЗА ПОСЕЩЕНИЕ АНТИЧНИЯ КОМПЛЕКС ПОД БАЗИЛИКАТА СВЕТА СОФИЯ. тОВА Е ГОЛЯМО СЪБИТИЕ ЗА СОФИЯ И ПОСТИЖЕНИЕ НА ГЕРБ. ЗАЩО МЪЛЧИТЕ?

Не това е лично постижение на борисов,както сам каза вчера "аз съм го построил".

Radostina

Не сте прочели новината просто. Имаше вчера новина за това. Дори Бойко я е открил!

ако папата знае, че тъпия български народ за пореден път избира комунистите, антихристи и разбоиници да го ръководят, след като го ограбиха и прогониха близо половината от него в чужбина, хич няма да поздравява този идиотски народ, а направо ще го анатемоса.

Колко добре го е казал: "Македония да признае историческите реалности, така, както ние признаваме политическите реалности." Така се намира решение на заплетени казуси. Поне за външен министър да го бяха оставили.

Паркетът Е Винаги пределно-хлъзгав. Но само чупки не помагат. (Стабилното Стъпване Напред просто Взисква Реални стъпки.)

излиза че никои не трябва да чете коментарите.в форума продаляват да преобладават герберските простаци пишещи с омраза и злоба.какво общо има премиера с залавянето на сестрите от режима на кадафи.да не ги е задарjял тои,а освен това не са били само те,а общо 22-ма.то ако беше толкова просто,нямаше 9 години да участват толкова дарjaви.но както личи е по важно да се оплуе един добар премиер,с много добре работещ екип и без да се изтаква и изживява като супермен без покритие.

Защо не си измислиш свой ник, не е толкова трудно. Макар, че като ти чета коментара оставам с впечатлението, че ти е много трудно да мислиш.

Всички знаят че папата е македонец от Южна Америка!От там е минал Александър Македонски на път за Африка и дал родствено македонско начало на сегашния американски президент Обама!

И кво сега, за НАС сал едно бронзова чикийка???

Като цяло доста мижитурски подход. Служебното правителство не трябва да предлага посланически назначения, на ръба на закона е това. Да не ги извикаме за консултации в София, които да приключат с края на мандатите им, както правеше Младенов...

Ако БСП не го направят - повече няма да гласувам за тях. БСП винаги са били толерантни към плужеци и нагаждачи като Райков, Младенов и Ко.

Не само служебното правителство не трябва да предлага посланници,но и не смятам,че райков е редно сам себе си да предлага и да назначава за посланик.Най-малкото не е морално и има явен конфликт на интереси.

уважаеми празноглавци-коментатори, концентрираите се варху темата, а не разни раиков и т.н. битови клуки. защо не питате напр. как в еевропарламнта нашите уж представители отбелязаха и популяризираха сред полуграмотните еу депутати делото и заслугата на к&м и учениците му за кирилицата. някои тук в запада ме питат защо пишем на руски! друг пример- имаше ли депесари да отбележат празника....!

Да, имаше. Пред паметника на Кирил и Методий беше и Лютви Местан

Ама Вие сливи ли имате в устата та не им Обясните че Ние-Българ(к)ите Дадохме Писменост на отвъдчерноморците ?!

хеи дарвосекач бягаи от тука че горскят идва. маи главата ти е дарвена! мен ми писна да защитавам и вдигна имаге-а на бг, но като чета тук,90% от \"коментаторите\" не заслуяват. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като цяло доста мижитурски подход. Служебното правителство не трябва да предлага посланически назначения, на ръба на закона е това. Да не ги извикаме за консултации в София, които да приключат с края на мандатите им, както правеше Младенов...

През 1999 г. Марин Райков Николов е в ръководството на Външно министерство - зам.-министър и е ГЛАВЕН ВИНОВНИК за драмата с българските медици в Либия. Ако друг дипломат се беше издънил така такто лекето Райков, нямаше вече да е във външно. Но ЧЕНГЕТО РАЙКОВ се движи нагоре и напред по дипломатическата стълбицата като не пълзи, а лети?!

Жената на Марин Райков николов Марияна практически управлявала посолството ни в Париж и целият персонал треперел от нея. Тя контролирала всичко, а Райков не се месел за да не му се случи случка. Когато станал зам.-министър по времето на ГЕРБ, тя лично проследила и проконтролирала обновяването на кабинета му - боядисване, подбор на картини и т.н. А всички ние спазвахме режим на стриктни икономии!!!!

Жената на Марин Райков николов Марияна практически управлявала посолството ни в Париж и целият персонал треперел от нея. Тя контролирала всичко, а Райков не се месел за да не му се случи случка. Когато станал зам.-министър по времето на ГЕРБ, тя лично проследила и проконтролирала обновяването на кабинета му - боядисване, подбор на картини и т.н.

В БЮРМ вече течът Новини че Папата е Македонец , и че Кире и Мето са Макета .

А Пърхутката защи я забравиха този път?

През 1999 г. Марин Райков Николов е в ръководството на Външно министерство - зам.-министър и е ГЛАВЕН ВИНОВНИК за драмата с българските медици в Либия. Ако друг дипломат се беше издънил така такто лекето Райков, нямаше вече да е във външно. Но ЧЕНГЕТО РАЙКОВ се движи нагоре и напред по дипломатическата стълбицата като не пълзи, а лети?!

Главния виновник го претрепаха като куче. Срамно по ония места. Къш от Рая сиреч. Дипломатите не са Господ, но Господ не може без нас и нашия кръст. Нека не съдим за хората според нахапало ги куче.

През 1999 г. Марин Райков Николов е в ръководството на Външно министерство - зам.-министър и е ГЛАВЕН ВИНОВНИК за драмата с българските медици в Либия. Ако друг дипломат се беше издънил така такто лекето Райков, нямаше вече да е във външно. Но ЧЕНГЕТО РАЙКОВ се движи нагоре и напред по дипломатическата стълбицата като не пълзи, а лети?!

Макетата много ги е яд, че са приели БГ делегацията преди тях. Очаква се ожесточена анти Българска пропаганда в следващите дни, месеци и години.

rado_7_6@

По начина по който г-н Райков образува газове на платения съслешки башибозук в темата можем да заключим, че е Свестен Човек. А щом и ефтиния изветрял сайдер тип капалъ чарши импорт се газираше и пенеше срещу него значи говорим за Качествен Българин.

Все ми се струва че се казва Николов. Все ми се струва че ннннещо ми се гггууубббиии Точната-му 'картинка' . Все ми се струва че Имаше СвръхТочно-Формулирани Задачи, а Не Виждам да Ги Изпълни. - И да !, струва ми се че едно Доизясняване на Вашата Аргументация би било от полза.

rado_7_6@

Задачата бяха Изборите. Изпълнена (въпреки шаманите с процентите и съслешката слухарщина в дома на доскорошен Министър Председател) до момента на деня за размисъл. Моментът на тотална истерия и ибрикчийщина на 'опозицията'. Хубаво е, че него ден хората видяха ибриците и стефчуфците и юрданофците и кръстюфците. Орехар-съсларите знаят как се върти калъчка, майнд Ю, ама... Ама... :) Не съм кристално ясен предполагам, ама от Чепръченската школа - толко :)

Министър-председателят Марин Райков назначава Марин Райков за посланик... В коя друга държава това може да се случи и продажните така наречени журналисти се правят, че нищо нередно няма. Егати продажната слугинска журналистика !!!! НЕМА ТАКАВА ДЪРАВА!!!!!!

Самопредложелият се амбасадор Маринчо РУМНОТО спокойно може да кандидатства в книгата на Гинес за най-безпардонен ГЬОНСУРАТЛЪК.

А стига с този Македонски въпрос. Какво има толкова да го обсъждат. Да се стягат да влязат и македонците в ЕС и аз не виждам къде е проблема. Аз ако реша от утре да не съм българин, а нещо друго няма кой да ме спре. Исторически всички сме били славяни, а преди това маймуни. Тук папата няма да е много съгласен, но така стоят нещата. Важния въпрос е кой е евулюирал по добре македонците или българите от времето, в което сме били един народ.

Аууу, Маринчо-боковата марионетка е допълзял до Рим, прикрит зад СВЕТЛИЯ НИ ПРАЗНИК!

Много удачно е точно Марин Райков да отидат при папата, щото тяхното съществуване прекрасно илюстрира концепцията за божественото триединство. Така както в астралната равнина имаме Бог-отец, Бог-син и Св.Дух, в материалния свят имаме Марин Райков-премиеринът, Марин Райков-външният министер и Марин Райков-протопосланикът.

Това е върхът явно сте от дипломатитите не трето поколение дС не знам, обаче дали маринчо ще Ви разбере?!

Излагаме се БЕ, излагаме се пред ЧУЖДЕНЦИТЕ! Райков подарил на ПАПАТА, някаква "подвързийка"!?! А миналата година какъв ПОДАРЪК, хубаво, голямо, шарено ГЕРБАДЖИЙСКО ЯЙЦЕ! Поне един ЛАНЕЦ да бяха дали на човека...По мутренски...

Комунистическата тайна служба, от която Марин Райков произлиза - РУМНО след промените от 10-ти ноември 1989 г.създаде и три фирми в София и на други места у нас, освен останалите в чужбина. Едната напр. се казва Туристинженеринг. В тях си устроиха само доверени лица - бивши служители и съпруги и деца на настоящи. Служат им за прикритие на незаконната дейност, а не да разузнават навън. Имат бригади за външно наблюдение и подслушване у нас, както и ескадрон на смъртта за мокри поръчки

Какво считате че Би следвало да се Направи ?

Да научиш граматиката.

Сигурно македонците искат да се присъединят към България и да преместим столицата в Скопие??!

обсадили!?- а какво е казал папата по темата? иначе казаното от раиков звучи добре! подарил му копие от евангелие...папата му подарил нож!!-символ? можеше да му подари нещо оригинално от бг история завлечено от папските мисионери след падането ни под турско робство, сигурно има пална колекция!

А Марин Райков Николов платил си е ,след като е получил нож.Не е ли това символично послание ,че не трябва да приклякаме на Македония , а да покажем ,че все още има харамии.

Кой може да сложи МИНУС!

великденското яйце ( нерегистриран ) 24.05.2013 15:42 . Какво може да се очаква друго от този мазник?? Може ли министърът на външните Марин Райков да предложи на премиера Марин Райков, лицето Марин Райков за посланник, а оня пък тъпоъгълник, мрънкача с великденското яйце,т.н. президент, на въпрос на журналист, ще подпише ли назначението, се изцепи, че да, като хвали 5 минути разузнавача 3 поколение от РУМНО!! Жалка държава, жалки държавници, за които кокала е най-важното!!!

Комсомолският секретар от Благоевград- Плевнелиев ,по-късно министър от ГЕРБ -Плевнелиев ,понастоящем -президент -Плевнелиев ,одобрява предложението на м-р Марин Райков Николов ,до министър-председателя -Марин Райков Николов ,да предложи на Президента -Плевнелиев за посланик в Рим Марин Райков Николов.Последният се отзова незабавно и използвайки Деня на славянската писменост / не е казано ,че е българска / ,направи внезапна визита в столицата на Италия -Рим.Получи нож ,който ,вероятно ,ще се ползва по предназначение,след потвърждаване на бъдещия посланически агреман.Българи я ще остане с едно ксерокопие на герберската политика ,по-малко.

Самопредложилият се за посланик в Рим Марин Райков е класически пример на ренегат от най-долна проба. Преминал през редовете на БКП и СДС тоя завършен професионален слагач логично и закономерно цопна и в блатото на мафиотската мутромилиционерска клика ГЕРБ, където подобни продажници и властолюбци са на почит и уважение.Бъдете сигурни, че за власт и пари отявленият русофоб и страстен туркофил Райков е готов да продаде не само родината си, но и майка си и баща си. Ето защо можем спокойно да кажем, че в момента външно министерство представлява ОГРОМНА КОФА ЗА БОКЛУК. Жалко за България!

Всички въпроси са важни за обсъждане, не само тока и водата ! Браво на Райков, истински българин.Той е политик и много интелегентен човек.На простаците може да не се хареса, те нямат възпитаието му и завиждат !

На тях им пишат на листче какво да пускат в нета! Не му се сърдете на кварталния, че харесва Маринчо!

Браво, мъкнете го насекъде бай ви Стиви Во да видите ся комундетата кат сглобят гълъбарника как същия ще подкара частушките за Белене

каква награда за туркофил *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Все пак е добре ,че Райков не е говорил с папата за Солунската митница!

:-))))))) (Абе със сигурност се е пробвал И той да я иска ;-)

Какъв срам за България и за държавата. Боже пази народа български от такова нещастие като Райков. А за Плевенлиев, човека незнае, че е президент на България. Дайте да не му се сърдим. Срам срам,срам.

много добро послание към македония от г-н раиков! честит ден на българската писменост и култура на всички българи!

И какво е точно посланието, че не разбрах? И изобщо защо райков говори пред папата за това или той сам го е попитал?

Казано е в статията българската култура и СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ.Последната включва Македония ,Сърбия ,Украйна ,Русия ,Белорус...

да ме прощаваш,бае Любене,ама копие на обков на Евангелие от Черепиш бие всеки кинжал за рязане на хартия,ако е от папска ръка.

Червената измет е срала във форума на воля. За тази сган няма нищо свято.

Днес е празник, бе! Ти не знаеш ли или ви плащат тройно да мърсите чата?

Намери се един политик да ни защити от македонците и сега комундетата се разпениха да го плюят.Как ще говори някой против македонизма.Нали те го създадоха.И македонизма и Македония.Нали те пращаха българите от Пиринско по лагерите защото не искаха да се нарекат македонци.Абе маймуни червени всичко вече в нашата родина е ваше.Няма ли да оставите нещо българско неунищожено.Проклети да сте лакеи-антибългари.

Разпределението на +/- в коментарите Пределно-Ясно Показа какво-Точно Става.

Марин Райков е човек ,който беше назначен лично от г-н Борисов за да имат възможноста партия ГЕРБ да изманипулират изборите с подкрепата на служебното правителство в лицето на Марин Райков а това сега ,какви турове прави ,мисля е без особенно значение