Енчев: Предлагам орален спрей с марихуана за хиляди болни

Предлагам легализация не на марихуаната, а на конопа, на медицинската марихуана. Това ще облекчи живота на хиляди българи с тежки болести.

Обратно в новината

Коментари - Енчев: Предлагам орален спрей с марихуана за хиляди болни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без съмнения наложеното професионално мнение в целия свят е, че марихуанта помага на някоко вида разпространени заболявания. При това вредностите са преекспонирани, така се е насложило с ремето като възприятие от обществото. Не е първото грешно внушение. Да, не е полезно да се привиква да се пуши!! Но за болни е лекарство. Захарта е по-вредна от марихуаната. Цигарите също. Алкохолът убива стотици хора в България и десетки хиляди по света. Май везните на много хора са счупени и робуват не на истината, а на навика? Доста конфузно е да разбереш какви глупостиправиш, но все пак е редно да се примириш, когато го разбереш. Да, употребявате десетки по-вредни от марихуаната, но нямате достатъчно акъл да схванете, че досегашното ви убеждение е сбъркано. Част от представите ми за глупостта са свързани с неспособността за възприемане а нови обстоятелства и знания, когато са затвърдени предишнои вредни такива. ;-) Ти от кои си? От хората, коио схващат, или от хората, които като магарета ще ореват света, ако се зададе промяна към по-добро решение?

ПРОСТ НАРОД, БОЛНА ДЪРЖАВА. ЕНЧЕВ ИСКА ДА ПОМОГНЕ НА БОЛНИТЕ, СТРАДАЩИТЕ, УМИРАЩИТЕ В МЪКИ И БОЛКИ, А ТЕ ГО НАРИЧАТ НАРКОМАН. ПРОСТОТИЯТА СЪЩО Е БОЛЕСТ, ОБАЧЕ НЕЛЕЧИМА. А КАКЪВ НАРОД СМЕ БИЛИ, КАКВА ДЪРЖАВА СМЕ ИМАЛИ. СЕГА РАЗПЪВАМЕ НА КРЪСТ ДОСТОЙНИТЕ И СЛАВИМ МУТРИТЕ И НЕДОСТОЙНИТЕ. АМИН!

Нема лошо да са лигализира и конопа и коката, да са друсат, да са смъркат, да са ... по сичкити дупки.

ясно . А румънеца какво мисли ?

Щом опря преди до пенсиите,а сега до наркоманчетата на Велито му е спукана работата!

Нека да те сполети участа на стотици раково болни с ужасни болки да те видим. Само в нужника не са осигурени опияти за тия хора. ПРЕСТЪПЕН НУЖНИК.

Имам двама умрели от рак роднини. Как пък точно наркотик ще им помага? По-скоро измислят причини, за да го легализират. Сигурно има много други по-полезни неща за тях, като люти чушки, но тях никой не ги рекламира. От излек на люти чушки между другото правили лекарство срещу рак, доколкото съм чувал. Ако се разболея, което е много вероятно в бъдеще, ще пробвам.

Българина изперка напълно!

Енчев, ще гушне 760 000 ЕВРО. Далаверата си струва, а и той обеща!

Чуден лек, не само за Енчев! Чай от мащерка, ветрогон и бабини зъби! Уникален е за всички мъже над 50 г.

Избрахме те от ПФ, а ти продаде каузата! Червен продажник!

Марихуаната е много полезно растение. Отглежда се лесно, не изисква особени грижи и условия и дава по няколко реколти. От него се произвеждат качествени платове, въжета и друг текстил. Също и хартия - енциклопедия "Британика" е била отпечатвана на такава хартия. Форд е имал проект да прави гориво за автомобили от коноп, има го сниман на фона на цяло засято поле. Чаят от марихуана е много приятен и освежаващ, както мурсалския. И т.н. и т.н. Само че на някои ще им се скапе бизнеса и затова заклеймяват и плашат. Иначе бялата захар (която е концентрат от цвекло, тръстика) е убила много пъти повече хора от марихуаната.

Уууу бе! Наркоман! Ми то и червената мухоморка е много полезна гъба. Някои хора я консумират в известни количества, за да получат халюцинации - в тази си функция на предизвикваща видения субстанция тя е особено известна от ритуалите на викингите и сибирските шамани. Също се използва и с кулинарна цел в Европа. Да не говорим за бялата мухоморка - още по-полезна. Направо те изпраща в Рая, със запазено място отдясно на Господ. Да не говорим за татула - също толкова полезно растение. Напълно замества марихуаната ако нямате под ръка - вземайте татул вместо марихуана, къф ви е проблема? Абе тровете се на воля бе, оставете нас здравите хора да се грижим за себе си, какво ни опявате?

Тихо катил

Откривам разлика между твоите предложения и това за конопа. Съществена. Примерите ти са несравними, което означава и невалидни. Не знам как откри прилика, но явно си много повърхностен.

Господин Енчев, свалям ви шапка за смелостта да се борите за тази кауза. Но имате срещу себе си стадо, а не мислещи хора. Като се поболеят, ще ви потърсят. Много прости хора има тук. Един човек се бори за страдащите, те го наричат с най-обидни епитети. НЕ НАРОД, А МЪРША.

,,Като се поболеят ще те потърсят,,- като лечител или като билкар ще го потърсят? А за причините за поболяването кой ще работи?

А за др.Велиз Червенчев,ще приготвят анален спрей от червени чушлета!

И как са разбрали, че помага? После да не следват примери като от САЩ. Например един отрязал главите на жена си и двете кучета. Отрязал си едната ръка и си извадил око. Имаше такава статия тук. Да не се акивират едиторите, преди да си потърсят в сайта в новините.

После една фарма фирма ще предложи един медикамент, който ще влезе в позитивния списък на лекарствените средства. Г-н Енчев с опетнена репутация и 6 цифрено число в джоба ще спаси хиляди страдащи. След това лекарството ще изчезне от пазара и с прискърбие ще установим, че реалната му цена в 19-те държави, за които става дума е 10 пъти по-ниска, но разбира се, защото ще съдържа забранени съставки, никой няма да има шанс да си го купи извън БГ-то на по- ниска стойност. В последната сцена - шепа измъчени човеци на протест пред президентството....

Какъв специалист е Велизар Енчев, че с такава страст лобира за легализирането на производството на растение за упойващо вещество ? Какво казва по този въпрос здравният министър? За легализирането на каквото и да е нещо свързано със здравето, отговорни са едни специализирани комисии, а не законопроекти да решават този казус. КОЙ чака с нетърпение вместо с тютюн и картофи, да засяваме плантации с марихуана? Доста съмнителен напън!

М-то на здравеопазването подкрепя Енчев. Скоро ще се озъбите, кретени форумски.

Явно е специлист по политика, в неговата си категория. А такъв и следвало да бъде проводник на интереси на избиратели. Докато болни облекчават състоянието си с марихуана, но биват съдени за това, въпросът е екзестенцилен. А специалистите до сега не са намерили особено негативни последствия от марихуаната, но пък са доказали много позитивни и особено за определен вид заболявания. А ти защо питаш какъв вид специалист е? А не гледаш какво казват специалистите? Според мен ако специалистите потвърждават целесъобразността, не е нито незаконно, нито неетично политик да внесе това знание в парламента! А ти защо си против? Май те гризат дяволите за задника, та нещо си неспокоен? И днес се пуши марихуана къде ли не. Но н стига само до болните, които се нуждаят от нея. Не ти ли се вижда малко счупно, а?

С марихуаната, хората няма да оздравеят от РАК или нещо подобно.. От марихуаната може да настъпят ДОСТА повече неблагоприятни последици за човек, отколкото са ползите. Затова и са я забранили.... А за САЩ- в момента там президента им Барак Обама е съвсем ИЗКУФЯЛ и май иска да се кръстова с прасе, охлюв и жаба, за да види какво Изчадие ще се пръкне .... докато много американци се самоубиват през това време.

БРЦК

Затова ли е разрешена из половин европа бе ? Някои хора живеят в адски болки само защото некви дебили им забраняват да си правят чай от коноп. Да не мислиш ,че на терминално болен от МС му дреме за неблагоприятните ефекти ? Моли се всеки ден да не разбираш от собствен опит. Глупак.

Sm3hurk0

Марихуана - расте свободно около гьоловете на Долни Богров ! Не я разбирам тая трева, дали е култивирана или не, и какво пушат и какво сушат. И на много други места съм виждал подобни саморасляци. На който му трябва - да ходи и да си набере ! После, ако иска да си я суши, пуши, продава... , ако иска и чай да си прави - все ми е тая.

а анален няма ли с вазелин

loyola

Не може (а и няма да стане) да се легализира у нас, защото ще подбие пазара на наркотици, в който са влючени родните ни политици...

Искал да легализира канапа! Ми то ние от 800 години с него съвсем легално си връзваме доматито!

Като чета повечето мнения виждам колко е далече средно статистическия Българин от цивилизацията....за съжаление...жалко, но факт.

Освен това в България всяка красива жена е ква, а всеки успял мъж е пълен прас. Само Ганю, Нане и Вуте са честни ама те за тва са бедни....щот са честни и изобщо не са праси....

Дали пък легализирането на марихуаната ще ни доближи до цивилизацията...Няма панацея за болестите и да се приписват чудодейни свойства на марихуаната е нелепо. Ако действително може да лекува ще бъде сензация и едва ли ще ни открият тайната рецепта.

Човека по-горе ти го каза, далеч си от цивилизацията, не се опитвай да мислиш, не ти се получава....

докато ние се наумуваме хорта правят бизнес и събират данъци. пазара е огромен

Знам само ,че бабите по планинските села в южна България гледат с тонове трева по чукарите и полянките ,много хора си гледат в къщи саксии ,по балкони ,или просто по дворовете ,от всички тези хващат 1-2 процента и ги съдят ,но производството и предлагането не спира ,този бурен се гледа лесно и няма никакъв смисъл от забраната му,по -добре да се легализира и да се събират данъци ,точно като с проституцията ,има я на всеки ъгъл и пресечка ,генерира милиони печалби и на плаща и лев данък ,защото е "забранена" като тревата.

Ми като хващат само 1-2 процента тебе какво те бърка та виеш така на умрело? Трай си там и си кротувай, живей си живота и си пуши колкото искаш без да ни занимаваш нас нормалните с такива идиотизми!!!

Месец преди изборите и ченгето Енчев започва да шуми около себе си.

Едва ли ще иска да става кмет..........

Някои хора не могат да разберат, че забраната на една билка е ГЕНОЦИД спрямо човечеството.... Не може да забраниш билка. Лекарства имало, това имало онова имало.... кретени...... Ако някой иска да се надруса спокойно може да се надруса с един куп легални неща... сигур не сте наясно че дори индийското орехче има халюциогенен ефект в определени дози.... що не е забранено и го продават във всяко магазинче? Марихуаната е забранена, защото куп черни пари контролирани от правителствата ще се изпарят... ей това е истината. До сега умрял човек в следствие на употреба на марихуана няма, няма и такива де дърпат 2 сецки и отиват да набият жена си.... алкохола има много по пагубно въздействие на организма от тази билка... В тоя ред на мисли, преди 100 години са лекували коликите на кърмачетата със стрито семенце коноп... па хората са си живи и здрави, че и столетници.... от къде го знам ли? От прабаба ми, която умря 1 месец преди да удари 100 години... Ае със здраве промити мозъци... п.п. некои на запад се усещат, при нас са малко, личи си че сме били под 50 годишна съветска окупация

Търкай си семенца, бе, кой те спира? Да ти кажа ли къде растат?

Мда. Явно много наркомани са се навъдили напоследък. Иначе откъде тоя необясним плам да защитаваш нещо без което можеш, ако не беше наркоман? Ми аз например мога без аспирин. Ако утре забранят аспирина - няма да имам нищо против (въпреки че е полезен). Значи си наркоманче явно. Няма друго обяснение. А иначе - едно време баба ти, едно време дядо ти - дрън, дрън ярина дето се казва! Едно време мой човек когато баба ти е садила коноп немската компания Байер е произвела първия аспирин и първия хероин. Като са правели тогава (по времето на баба ти) лабораторни проучвания са стигнали до извода, че аспиринът е много вреден и трябва да се забрани. А хероина са го пуснали в аптеките без рецепта понеже бил "безвреден". Така че не ми говори за баба ти. А по въпроса че не могло да забраниш билка - аре кажи къде в България има ниви с опиум да си набера малко, а? Като си толкова отворен ще ми кажеш ли? Морфинът е разрешен в аптеките, значи някъде има насаден опиум!

Не опиум е растението, глупчо, а особен вид МАК ! От него се добива опиум. И да ,по някои поляни в Южна България го има, диворастящ. Нали не мислиш, че можеш да си направиш"опиум" от него?

Омръзнаха ми малоумните коментари на всякакви идиоти, които нямат никаква представа за проблема. Г-н Енчев ми се издигна в очите с тази петиция, а на колегите му, които са го "съветвали" да се откаже ще им кажа, че за боклуци като тях, които не ги интересуват хората, а единствено жалкият им и мизерен рейтинг, няма място в парламента. Не разбрахте ли, че болните няма да пушат цигари с марихуана, а ще имат достъп до лекарства произведени от коноп, (спрей за уста например), който естествено ще се изписва със специална рецепта, както всички подобни лекарства. Всеки, който е против това страдащи болни хора да получат облекчение за мен защитава дебеловрати мутренски интереси, държащи монопола на нелегалното разпространение на марихуаната!

А конопът от къде- от небето ще пада точно над цехчето за направа на спрейчета...

То ще се внася бе малоумник!

пиша ама забраям тоз дъртия на снимката стаа за президент таккивани трябват истински да си свободен духумм на кука да те търаши за джойче всички ззаконо дае спрейййййййй

Този ли беше, дето щеше да прави българската Сириза ? Наркоманите ли ще са му избиратели ? До тях ли е опрял ?

Енчев е елемент в хибридната война на Путин.

И жените са по дащни приятел пробвай

...

С марихуаната, хората няма да оздравеят от РАК или нещо подобно. От марихуаната може да настъпят ДОСТА повече неблагоприятни последици за човек, оъколкото са ползите. Затова и са я забранили... А за САЩ- в момента там президентаим Барак Обама е съвсем ИЗКУФЯЛ и май иска да се кръстова с прасе, охлюв и жаба, за да види какво Изчадие ще се пръкне .... докато много американци се самоубиват през това време.

Ти колко, хора, чието здраве е било увредено в следствие употреба на марихуана познаваш ?

Пак в щатите го бяха забранили. И го разрешиха. Въпрос на време и най-вече на контрол е да разрешат и марихуаната. Да давам ли простите примери с Холандия? Можеш да си сецаш по разни кафенета, но тежко ти, ако те сгепцат да караш надрусан, например... Времена и нрави, това е всичко.

енчев, стига се излага! Има десетки обезболяващи средства! Включително и морфина е разрешен за медицински цели! Стига с тоя популизъм и глупости!

БРЦК

Тъпчо , не се изаквай по теми от които не разбиращ нищо. Морфина е пристрастряващ и с много повече негативни ефекти от марихуаната. С времето ефекта му намалява.

Аз съм за. От извсно ввреме си оправям настроението с въпросното вещество. Карам си Хондата и не показва на дрегер при куките. Така че е безопасна

Оправянето на настроението е временно бягство от проблемите. След изтичане на времето на действието проблемите си остават и си прибавил още един- сумата и начин да се снабдиш с още. А когато станеш зависим си готов да платиш всяка цена и за всякакъв боклук.

Зависим ! От трева !?! :D Ти си пълен идеот бе !

Голяммооо напушванеее брат ще имаааа искаммм спрей един за менн иедин за тебб каквоо му треа на човекааа една русаа и за мееннн, хлпн

Давай Енчев, за теб съм! От години си пафкам цигарки от тези. Като си взема две ми стигат за деня. Само че едната е 10лева. Дано спрейчето ти е по евтино и по дълго ползваемп. Ка то си пафна забравям мръсотията и мизерията. Имам чувството че ти Енчев си прате от Господ!

По-евтино ще ти излезе ако си го впръскваш ректално.

Ми то си има и морфин бе, катеричке! Във всички аптеки се намира! Що не си земеш от него, а?

Скъпо е

Енчев е достатъчно интелегентен и опитен човек. Той няма как да работи против собственият си имидж, който, между другото, е доста висок. Удавника се лови и за сламка. Енчев иска да даде на обречените тая сламка-марихуаната. От където и да се погледне, това предложение е приемливо. То сега като наркотиците са забранени, не може ли да си ги купиш от всеки крайучилищен ъгъл. В краен случай, нека попитаме самите болни, какво и е мнението по въпроса. Стига фалшив морал и табута. Енчев, карай нататъка.

Холандия правят по 40 млд. евро на година от трева ние лапаме мухите. Естествено, че ще се легализира не само за мед. цели, така ще имаме туристи които не повръщат, не падат по земята и не се бият. Винаги гладни.... :Д Много гладни....

Не знам колко правят холандците от трева, обаче знам, че ние правим пет пъти повече от хероин.

Кои сте ВИЕ?

Не не толкоз проЗЗ а лаком за пари:))) . Сега да уточним този спрей след впръскване ти отнема болката за няколко часа. До тук добре. Обаче след чтия няколко часа пак пръскаш. И така всеки път интервала межд у впръскванията намалява. Спрея не лоекува и ти ставаш зависимм от него. В последствие ти умираш (недай си боже) или от неизличимата си болест или от спрейччето. Все едно е. Кое е различното обаче? Различното е че байч ти Енчев и дилърите стават все по богати! Е това е....

Дали пък да не вземеш малко да се образоваш, че като направиш някое такова изказване, да не разсееш всякъкви съмнения, че си кух като родопска гайда! Първо към марихуаната няма физическо пристрастяване (има психическо като към цигарите). Второ, за разлика от цигарите, не съдържа катран никотин или друг вид алкалоиди. Трето, дилърите няма как да станат по-богати. Легализирането на марихуаната и проституцията би намалило значително доходите на организираната престъпност. Оставям те да почетеш и после да премислиш казаното от мен.

Ха-ха-ха, не знам кой е кух и кой е пълен, ама това с родопската гайда беше много колоритно признавам! Сега сериозно: За пръв път чувам че имало два вида пристрастяване, а именно физическо и психическо такова. Странно. Човек се учи докато е жив. Освен това, че нямало било пристрастяване към марихуаната просто не е вярно. Сега дали е по-слабо от това на никотина, дали не е - тук може да се спори. Но не и да твърдиш че нямало никакво пристрастяване. Пристрастяване има, но ако примерно някой за пръв път опита една цигара с марихуана и му хареса, може да се откаже и да не повтори. А съвсем друго е някой свикнал от години да пуши всеки ден. Е тук няма отказване. Пак зависи от човека, но много наркоманчета не могат просто един ден да кажат - СТОП! Да не коментирам това че често минават към хероин и други. В заключение, какво да легализираме според мен: ЗА проституцията, ПРОТИВ марихуаната!

Верно си много прост, много повече хора умират от захар от колкото от цигари и алкохол, да не говорим за трева (статистика на СЗО). Трябва ли захарта да се криминализира?

Хм. Странно. Не съм чул досега някой да е умрял от захар. Ти знаеш ли такъв? Кой точно? Аз например всеки ден редовно си ям сладко и съм още жив! Виж, като каза за алкохола, смесването на сладко и алкохол може да ти докара тежък махмурлук на сутринта. Но пък от него не се умира де.

Тези които употребяват захар и цигари от тютюн вредят само на себе си. Употребилите алкохол и ,, тревни,, цигари са вредни за околните и затова шофирането след употребата им е забранено. Марихуаната намалява паметта и мозъкът не функционира правилно. Причинява психоза.Същото прави и алкохолът.

Под някои теми е по-добре да замълчиш отколкото да се правиш на остроумен - въпрос на интелект и възпитание е. Само който не се е сблъсквал с тази болес може да напише подобни глупости. Когато видиш любим човек да вие като животно от болки и дори морфина да не помага и да се моли да умре защото агонията не се издържа тогава се изказвай против нещо което се използва в други държави. Молете се да не ви се случи защото в такъв момент да умреш е всичко което искаш.

Аз не говоря наизуст защото от личен опит знам в такива случаи какво е и какво помага за болката. Морфинът е хиляди пъти за предпочитане пред марихуаната, повярвай ми! Марихуаната е все едно да пиеш чай от лайка в сравнение с морфина! Единственото по-силно от морфина вещество против болката е хероина.

А Бат Бойко ко ше ни каже да мислиме по въпросу?

Поредният прост човек, който разбира от всичко.Темата може да се коментира от доста аспекти, но в казаното от тази личност няма нищо вярно. Специално за анестичния ефект има разбира се медикаменти, които са много по ефикасни без да вредят в толкова голяма степен.

Анестичен или анестетичен, "докторе"? И колко вреди марихуаната?

В случая не говорим за "естетика", а болкоуспокояващо.

Подкрепям колегата, а на публиката ще разясня, че болката е много важен маркер в медицината и нейното поттискане не е изрично препоръчително. В противен случай може да се получи летален изход вече не от основното заболяване, а от болен зъб или преплетени черва.

Извинявай много, това е вярно обаче донякъде. Защото при болни да речем от рак на панкреаса в напреднал стадий единственото спасително средство е морфина (даже марихуаната не би помогнала с нищо).

И морфина и кокаина са вещества които са разрешени за продажба в аптечната мрежа, но са само със зелена рецепта, тоест не може всеки наркоман решил да се друса да отиде да си ги купи. Освен това и самата марихуана никога няма да бъде разрешена като тревица за пафкане, па макар и с медицински цели.

България е фрашкана със закоравели селяндури...мненията под 99.9% от всяка статия в този сайт го потвърждават...

Разбирам го Енчев само дано фармацефтичната мафия не го изпапка за десерт.

А, бе Дир! Не проумявам как може на най-тъпия коментар жълтичко да сложите? Някой от вас някога разбирал ли е какво е болка, защото аз съм, а един ден, когато ви споходи и вземете да крещите в ушите на най-близките си, тогава това жълтичко ще има и миризма!