Попова поиска премахване на доживотния затвор без право на замяна

Време е да направим най-важната крачка - отмяна на наказанието "доживотен затвор без право на замяна", обяви вицепрезидентът Маргарита Попова. Според нея в модерните държави категорично не може да съществува такова наказание.

Обратно в новината

Коментари - Попова поиска премахване на доживотния затвор без право на замяна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това е правилно решение да се премахне това наказание, защото то наистина не е хуманно и морално, а и така осъдения няма стимул за продължаване на своя живот и през цялото време ще мисли само как да избяга от затвора, защото той знае, че така и така няма какво да гуми и няма на къде положението му да стане по лошо. А когато на един осъден човек му се даде и малко искрица надежда за промяна в даден момент той има за какво да се хване и да вярва и да иска да се поправи и промени. Според мене това е правилно и дори християнско, защото с това ще се даде някакъв вид шанс за промяна на дадения човек. Аз съм ЗА добрината, надеждата и вярата за промяна към добро. След като Господ прощава, то кои сме ние, че да не можем да прощаваме?!?

Може да се премахне "Доживотен затвор" и да се замени със "Смъртна присъда"!! Щом човек е осъден на доживотен затовр, той значи е извършил нещо ужасно! Такъв изверг няма място в обществото и не виждам защо трябва да тежи на плвещите на данъкоплатеца с Доживотен затвор.

"За убиец ли лобира"? Да не дава господ, ако някой изверг убие член от семейството и ,пак ли ще е така либерална ?

Препоръчвам на г-жа Попова да гледа два филма - "Портокал с часовником механизъм" на Кубрик и "Осъденият на смърт идва" с участието на Сюзан Сарандън и Шон Пен

Има две истини които не подлежат на коментар и те са че: Оръжието има възпираща сила и Оръжието няма да се разреши в България защото, няма да остане никой от тези съвременни политици, мафиоти, крадци, наркобарони, тези които ги пазят и всякаква друга измет облечена с власт.За съжаление в България има доста за прочистване и не е времето за такива словоблудства! В САЩ в повечето щати оръжието е разрешено,навсякъде полицията е безмилостна, има доживотен затвор и на доста места смъртна присъда.Само така може да се държи престъпността в поносими граници.Всичко друго е издокарване пред гледащите от Брюксел и опит за евтин популизъм на неправилно избрано място и време.

Добре скъпа редакция.Искаме референдум с това заглавие.Тогава намерете моля детайли по убийствата и зверствата,които осъдени излежават присъдите си.Опишете ги максимално добре с подробности.Запознайте българина с какви хора пазаруваме заедно,пием кафета и не подозираме какви зверове всъщност имаме.Опишете ги и тогава да си дадем мнението,което е противоречиво на госпожата.И какво стана с ония зверове,които Ангел Марин и Първанов освободиха???

Стига с тези панаири! Премахнете причините за (умишлено) ширещата се престъпност от само себе си ще отпадне необходимостта от крайни мерки като присъди! При сегашното положение трябва да се въведе възможност за смъртна присъда при особено тежки и скандализиращи обществото престъпления. Това вице да си хвърли дипломата и да престане да обслужва (като шефа си) чужди интереси, в ущърб на суверенната държавата България!...

Тая е....а мамата на ГЕРБ-а. Май на следващите избори могат да гризнат дървото. Я дайте да направим референдум.

Очудвам се че човек в нашата държава може да бъде то толкова побъркан, че да даде такова предложение. На такива мястото им е в лудницата. Не в президентството

Непростимо е да сте толкова наивен! Не проумявате ли, че това се прави умишлено - както и всичко друго, което наблюдавате като ставащо в милата ни Родина?!... Единственото нещо , което в крайна с/ка би трябвало да ни занимава като въпрос е, не си ли дава с/ка за това Премиера Б.Борисов?!

Значи тя не иска да помилва, значи смята наложените наказания за справедливи. Защо тогава иска законодателите да бъдат по-милостиви? Първо да разгледа статистиката, но истинската за престъпленията и каква е кривата на престъпленията от излезлите на свобода престъпници! Да вземе да се загрижи за циганската престъпност срещу хората по малките населени места! Докога ще си завират главите на някои места и няма да дават отговор на този въпрос, нито да предприемат нещо в защита на хората? Полицай до полицай в София срещу шепа протестиращи пред НС, а по селата умишлено няма дори един за плашило.

Попова, някой казвал ли ти е,че си безмозъчно същество? Е,вече го знаеш и се замисли защо.

Ами, да! Най-ценното е човекът и неговият живот! И нищо не оправдава убиецът, който го е отнел! Умишлено, жестоко и садистично! За такъв няма превъзпитание, изпуснати са първите седем години, за да се възпита. Близките на жертвите не са склонни да му дадат шанс, както той не е дал на тях. Всички предложения за превъзпитание, хуманно отношение към престъпници, модерна съдебна система с оправдателни и намалени присъди към жестоки убийци и рецидивисти е една утопия и нищо друго. Скоро имаше случай, две момчета убиват жена със сап...За мобилен телефон и мизерни пари от пенсията! Такива трябва да излежат няколко доживотни присъди! Да не се правим на по-хуманни, отколкото би трябвало. Престъпникът трябва да си плати! С лихвите!

Аман от тъпи либерални крави! Защо не се загрижи, че няма никакво правосъдие в БГ и бандитите даже убийци си ходят на свобода безнаказано ами се зачудила как да пусне още убийци навън? Според мен просто си отварят вратата за яки плащачки - който има пачки дава и го освобождават. Повече от ясна е идеята според мен. Жалко че всички управляващи са едни и същи смешници и мошеници!

Като започнат да изпълняват и дават нормални наказания тогава да махат тази присъда, а не рецидивист, пък се оказва в домашен отпуск или вече излежал "тежкото" си наказание и върши друго!

най-малкото некласиво. Гангстерът определил отнемането на живот или гаврата с него НЕОБРАТИМО. Попова иска той да има избор. Тогава всички пълнолетни и психично здрави следва да имат право на лично оръжие, защото шансовете им да оцелеят трябва да се изравнят с тези на бандитите.

Поредното недоразумение на високите етажи на власта в България. Както е тръгнало скоро и това "ялово" правосъдие няма да го има, защото просто в България няма престъпници, според тях!

Това няма ли да доведе до саморазправа!?

вместо по цял ден да се чеше отдолу и измисля глупости,да свърши някаква конкретна работа.Чух оня ден че се надува че само един била помилвала и то при напълно сбъркана и нефункционираща съдебна система,за която и тя има вина.

По-добре ги пуснете..Като ще ги милваме..да идат при Попова и да се милват колкото искат..Всеки ден простотии..

Не е истина! Да пуснат оня дето убил майка си и я изял. Баси, колко хуманен или луд трябва да си, или самозабравил се и неживеещ на тази земя, или идиот, или какъв трябва да бъдеш, за да пуснеш този човек едва ли не в дома си..при детето си. Що ме роди майко тук..защо??! Ще ме сравнява с Германия- където пенсионера взима 2000 евро пенсия а, у нас 50, където да узакониш една къща ти трябва един месец , а унас може и един живот да не стигне

спомнятели си президентчето желио ябата дето отмени смартното наказание и след известно време дащеря му се обеси е затова тая куха леика да внимава какво говори че господ бави но не зaбравя

Като не е предложила и замяна и с три години условно - пак добре!

И тази се издигна и вече не знае къде се намира. Както е казал Гьобелс на лайпциския процес: "стана от диваци и варвари", което за съжаление е вярно. За да има респект и ред, трябва да се върне смъртното наказание. Спешно! Това е задължително за открадналите повече от 1 милион.

Попова , Попова , дай да ги пращаме по 1 месец на море на Канарите тогава, тогава... Дано е по-перспективно и хуманно, а пък защо не си вземеш двама трима такива да си ги гледаш вкъщи ! Тогава и евронаграда може да пратят !

Споко! Това са само ходове за безплатно проучване на общественото мнение. По-добре така, отколкото да ни облъчват такива като Андрей Райчев, Мира Иванова и Сие.

Тая кукувица всички проблеми на българите ли е разрешила че е стигнала до проблемите на престъпниците?? Ако трябва да премахнат нещо то това е президента и вицепрезидента - те така или иначене са ни нужни и само харчат държавна пара!

"това е наказание без перспектива, надежда и цели, а подобен тип изтърпяване на присъда е нехуманно", а за тези закопаните в земята заради въпросните "онеправдани затворници" е супер перспективно, с надежда и цели и изключително хуманно да си гниеш с червеите!!! Браво на г-жа Попова - още един гений на българското съвремие....нямам думи просто!!!

Това не са нейни мисли и свободно волеизявление, а наложени и такива! Не може при този палячо президента - завършена кукла на конци , вицето му да бъде по стока!

Тая Попова ,не е много адекватна в преценките си. Не знам кой я предложи и я нацеди за вицепрезидент!Поне да си оправи визията и да не ходи като баба Яга -то бива бива простотия и невъзпитаност! То и президента го нацедиха ,поради липса на други личности! От край няма личности в тая държава и това е жалката участ на българите!

Тая агнешка майка да се вчеше ,че ни представа ката аборигени!!!

И АЗ ПОДКРЕПЯМ ПОТРЕБ. СРАМ МЕ Е СРАМ- И МЕНЕ СЪЩО ВЕЧЕ ЧЕ СЪМ РОДЕНА В БГ.Г-ЖА ПОПОВА Я ГЛЕДАХ ПО ВСЯКА НЕДЕЛЯ ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЗАЩОТО НЕ ЖИВЕЯ ТУК И НЕ Я ЗНАЕХ ВИЗУАЛНО РАЗБИРА СЕ.Не ми направи добро впечатление- флиртуваше с Арменеца и говореше много и сложно като по труд и учебник и стана ясно че се бори за собственото си его.Тя си го каза- как се чувства в сянка как не се чувства полезна-защото не е в светлините на прожекторите.и сега да си вдигни още самочувствието иска да се натегне на Убийците-срам и позор.А в същото време каза че в живота не е помагала на никой и не прави услуги-представете си каква порочна и егоистична политичка.Резил и гавра за народа.

Тази госпожа очевидно никога не е имала вземане - даване с циганската престъпност у нас.

Обречени сме да ни смачкат.

АЗ ПРЕДЛАГАМ НЯКОЙ ДА УБИЕ ЖЕСТОКО ДЕЦАТА НА ГОСПОЖА ПОПОВА И СЛЕД ТОВА ТЯ ДА ГО ПУСНЕ ЗАщОТО ТОЙ щЕ ИМА ПРАВА

Срамота бе Попова, срамота! Точно аз ли и точно на Вас ли трябва да напомням,че осъдителната присъде играе ролята на превенция за обществото.. И дали точно това е най-наболелия въпрос в държавата,че именно с него се захванахте! А уж сте юрист, я помислете малко дали пък няма какво да свършите в полза на съдебната система, респективно на цялото общество, че ако подреждаме по спешност институциите ,крещящо нуждаещи се от спешна промяна това е именно съдебната система! и само да намекна,че в обществото вече битува желание за връщане на смъртното наказание, а за това вината е именно на системата и в частност и Ваша!

Най-важната крачка г-жо Попова е с Роско П-в да изчезнете от президенството.Той се издъни в Турция ,а ти в България с нарушаване на Конституцията и пренебрегване на парламента.Простите хора с дипломи първо говорят ,а после мислят за последиците и вредите за България.

От фчера не мога да взема думата, каталясах, и забравих какво мислех да кажа, но по същество е това, с което колегата ЕмплямпиЙ Попюрганов, изпъква като свински тестис, на първа стратица, в подбраното.

ако мъ питаш мен,те спецувете почнаа да му подразяват, ама не ги слагат у заглавието и съ мъки от сабале до другото сабале и дебели книги преплюнкват и па не

ТА НАЛИ С ТАЗИ ИСТЕРИЧНА МАДАМ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА СРОДНИ ДУШИ-НЯМА НАЧИН ДА НЕ ГИ ПОМИЛВА! ВСИЧКИ ИЗРОДИ НА СВОБОДА-ВЕДНАГА! И ДА ИМ СЕ ПЛАТИ ЗА ПРЕСТОЯ В КАУША, А ТЕ ВЕДНАГА ДА ИЗНАСИЛЯТ, ИЗБИЯТ НЕЯ И РОДНИНИТЕ И, ДА ГИ ОКРАДЪТ, ЗАКОЛЯТ И Т. Д .И Т. П. ПРЕДЛАГАМ-МЪЛНИЕНОСТНО ВЪВЕЖДАТЕ НА СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ, А АЗ ЩЕ СЪМ ПАЛАЧА! И ТО КАКЪВ ПАЛАЧ-НЕУМОРЕН, РАБОТОХОЛИК! И НАЙ-ВАЖНОТО-И ПАРИ НЕЩА! СТИГА МИ МОРАЛНОТО УДОВЛЕТВОРЕНИЕ!

Вчера препоръчах на г-та да прочете АД/Данте Алегиери / за нейно сведение/ -там престъпнищите във всички сфери са в 8-я кръг-т.е. на дъното коя е тя че ще се налага и променя- но тя е невежа и нагаждачка- най нелепото същество на природата неграмотници и некадърници

препоръчвам на г-жата д прочете АД /от Данте Алегиери/ за нейно сведение за да разбери ,че мястото на престъпниците изнасилвачите - е във 8-я кръг- т.е. на дъното- тя е най сбълканото нещо на природата- нагаждач нечуван и невиждан

Да се замени,само ако се вцведе смъртна присъда

Съжалявам за пе4атната грешка

За каква модерна държава става дума.....за гладни деца и изнемогващи старци, за корупция и безработица.Правата са за престъпника, а жертвата сам си е виновен. Дайте за пример САЩ и сега където има смъртно наказание и по няколко доживотни за тежки престъпления, където можеш да си защитиш частната собственост, а не да си принуден да стоиш и гледаш безпомощно защото престъпника има повече права от теб. Народ и управляващи живеят в два различни свята които нямат допирни точки.

Дали може да се пратят на Попова мненията във форумите за нейната т.н."идея"?

Би трябвало да ги попреглежда. Както отбеляза един тук, форумът на Дир.Бг е своеобразен безплатен пол на общ. мнение по значими за държавата и народа въпроси! Четат го внимателно и съответните люде от чуждите посолства...

За пореден път се убеждавам,че това Правителство си е поставило за цел да уморят българите!Чистна на народа!Само мангали ще останат !Господ да ви убие за това,че изтребвате българите!

от исетата на ЕмяжемпиИЙ Попюрганов, е тук-таме по една правописна грешка ,и кво : Той на Първа, в "ИЗБРАНО", аз на поправителен?! А съдържатието е едно и също ?? Ще се оплача на СЕМ и на БОЙКО!!

Абе що не махнете затворите,че после да ви е сигурна работата.Да нема къде да въ сложат.

горко ни

Жалка е тази женица, а имах по-високо мненеие за нея. Напъва се да влезе в новините, за да оправдае присъствиети си в президентството, без оглед на това нужна ли е правилна ли е тази инициатива.... жалко

Марге, пийни едно лексотанче!

ТАЯ НЕ Е НАРЕД?????? СИГУРНО НЯКОИ Я ПРИТИСКА??? ИЛИ ЗАПЛАШВА СЪС СМЪРТ.

ТАЯ ИСКА ДА СИ ВДИГА РЕИТИНГА МАЙ. НАПРОТИВ-ТЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ЗА ТЕЖКИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. ТАКА ЩЕ ИМА ИКОНОМИЯ ОТ ИЗДРЪЖКАТА НА ЗАТВОРНИЦИТЕ

попова, ти къде живееш? Навсякъде мирише на престъпления, а ти ми говориш за хуманност.Прочети какво пишат хората тук .Няма нито един добра дума ,както за идеята ти,така и за тебе като човек и обществено положение. България иска СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ.Не искаме да знаем какво е мнението на западноевропейските ни "приятели .