Манолова подкрепи протеста в защита на уволнената медицинска сестра

Има обединение между властта и синдикатите, което е срещу интересите и на пациентите, каза омбудсманът и се закани със закон за съсловните организации

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тая се вре навсякъде само и само да извлече изгоди,не за да помага! Сега ще подкрепя всеки протест,дори хората да не я искат,но тя ще се вре там надявайки се да залъгва хората,че и пука за тях и те да я изберат за кмет на София,а това няма да стане! Не сме толкова прости. И аз бях на протеста в подкрепа на медицинската сестра,но съм твърдо против Манолова...

Да преложиш законопроект и този законопорект да се приме са две много различни неща... Манолова да не се изказва толкова нагло все едно има правомощията на поне 90-100 народни представители едновременно за да може да си самогласува законопроекта. То и БСП са предлагали стотици закони, както и Атака и Воля и т.н например, както и обратното, когато ГЕРБ са били в опозиция или ДПС, тяхните закони много рядко са били приемани от управляващото в момента мнозинство.... Манолова, спри да хвърляш прах в очите на хората и да им обещаваш неща, които няма как да се случат.. Българите не сме толкова прости за да ти повярваме.. Разбра ли, Манолова???

Позицията на Мая е естествена! Плащат й да защитава хората.Ако, бяха я назначили за някаква да пази боце, щеше него да пази.Става дума са професионални задължения!

е фалшива тая , толкова е фалшива, толкова противна... Абе вижте лицето на човека - там пише /буквално/ всичко!

PEYTSCH

За да се напишат плакати с огромни печатни букви е необходима солидна печатна база. Такава е печатницата на БСП. Мая си го вкара сама и сега квичи самодоволна...

Айдееее, червените тролчета се събудиха:))) Абе, нападнахте я тази статия като марокански скакалци, бре (да ме прощават скакалците)!

А другата при свинярите ли е.

В БГ-то женорята са пет пъти по маже! Ония със " Системата ни убива" се държаха,като опълченците на Шипка и не се предадоха.

Много чудно как Мая Илиева не си е гледала работата, а в същото време е работила цели 12 г. в "Реанимацията" в Токуда? Била си гледала само синдикалната дейност, а пък си зарязала работата като сестра! Е кой й е изработвал вместо нея графикът й? Каква работа си е зарязала, като стачките са от Април тази година!

Добре че си ти да отсрамиш юристите и де що е магистрат. Останалите са потънали в оправдаване на престъпници и присъединяване на крадци в прокурорските екипи! Срам и позор за юристите! Няма такава държава!

Браво на медицинските сестри! Те са много по-смели от много други, живуркащи като овчици в нашата любима кочина! И още нещо. Драги колеги, това беше последният ми скромен коментар за този прекрасен сайт. След дълги години на плодотворно сътрудничество, вчера най-неочаквано моят IP адрес беше блокиран. (В момента пиша почти нелегално.) Налегна ме скръб, в главата ми се въртят мрачни мисли, дано не изпадна в депресия. И това се случи след един от най-позитивните ми коментари - за завода на Фолксваген у нас. В него въстанах срещу негативизма в коментарите по тази тема. Призовах да подкрепим нашия любим държавен и партиен ръководител в стремежа му да доведе германците у нас.( С което да заслужи една тлъста комисионна сумичка като скромна награда за своя неуморен труд.) Каква черна неблагодарност за моя дългогодишен труд и доказан позитивизъм! Първоначално мислех да мина в дълбока нелегалност , но да продължа с коментарите си, ползвайки различни IP адреси. Но после промених решението си. Не съм такъв човек, много държа на законността и правото. Затова се насочвам към други новинарски сайтове, които по-добре оценяват позитивизма на своите коментатори. Желая на всички колеги да бъдат здрави и изключително позитивни!

Мили хора, всички много политизирате и все много знаете... Защо никой от вас не се замисли въпросната уволнена сестра дали си е вършила работата именно като медицинска сестра , а не като синдикален лидер... Слушах няколко интервюта с нея и си направих съотвените изводи. Аз лично, ако бях нейн шеф, не бих търпяла човек, който ввместо да изпълнява професионалните си задължения непрекънато протестира , съди и т.н и т.н., а някой друг поема и нейните ангажименти... Явно и като синдикален лидер доста е преигравала, щом и самият синдикат не я е подкрепил...

а ако сте в тежко състояние в спешния кабинет и чакате за процедура, а някой ви снима вместо да си свърши работата - тогава какво ще мислите

застават зад протест заради уволнена работничка която не си е гледала работата

Не знам подробности за случая, но Мая винаги трябва да е на първа линия! Лично трябва да подчертае, как и защо все се бори, какво е свършила и т.н.Все тя е най добра, а другите нищо не вършат! Все иска, но за даване не става въпрос! Изобщо като нея други няма ! Вече започна да досажда с това самоизтъкване!

И какво по Закона за омбудсмана може "ДА ДАДЕ" омбудсманът, който само в този случай е Манолова? Пари ли, заплати и пенсии ли да увеличи, да намали цената на тока и парното и цените в здравеопазването ли... Какво?! Пенчев (ако изобщо се сещате за него), какво "ДАДЕ" като беше омбудсман? Е, вярно - престоя си мирно и спокойно, кротко рупайки голямата заплата без един път да постави на държавно ниво някой проблем на хората, което е и същността на работата на омбудстмана...

Не се излагайте с идиотския въпрос, какво е направила Манолова и какво е направил президентът и защо имали най-висок рейтинг. Лесно е за разбиране, защо е така - защото те двамата са хората на висши държавни длъжности, които на практика най-пълно изпълняват отредените им по закон функции, като в максимална степен се възползват от възможностите, с които разполагат пак по закон. На фона на тоталното беззаконие, бездействие, злоупотреба с власт и открито обирджийство на останалите по върховете на властта, тези двамата се различават и съответно е реално, рейтингът им да е висок.

Не е коректно синдикалисти и омбудсмани да политизират своята дейност .Доколкото разбрах КНСБ се разграничи и свали позкрепата на този синдикален лидер, именно заради политизиране на протеста . В случая протеста се политизира а Мая Манолова го използва за политически цели .Като е толкова загрижена ,би могла да наеме адвокати за сметка на ръководената от нея институцияр в защита на уволнения синдикален лидер, а не да вее байряка на мегдана. Мая Манолова преследва свои политичедки цели, а не защитата на уволнената сестра . Напоследък Манолова стана нещо като нескафето три в едно-играе като омбудсман,профсъюзен лидер и като професионален революционер.Нека преодолее това психическо разтрояване на личността и си остане омбудсман.

О, ами тогава да разтурят КНСБ - след като официално подкрепиха Фандъкова за нов мандат за кмет на София. Или викаш, това не е политическо действие?

И това не е правилно .Но, нима допускаш,че синдикарните членове от КНСБ под строй ще гласуват за някого? По същата логикар ако БНБ подкрепи Трифонов ще има ли някака стойност тази подкрепа ? Това, че някой на някаква позиция публично изказва подкрепа на този или онзи е вятър работалСамо дето Пламенчо би имал лице да ходи при г-жа Фандъкова да иска нещо по заслуги-това е!

май му се казва "На всяко гърне мерудия".

Защо дипломираните медицински сестри не протестират срещу това че не дипломирани лица заемат места и получават много по високо заплащане за това.

"Карикатурата" кът беше ондусман - никой не пишеше за него Доди "Катеричката" и стана медиина героиня - Няква промяна - амии! България всичко е менте... Президента нищо не прай - най - голям рейтинг имал...УЖАС!

Опорни точки на др. Манолова: 1. Където има протест и журналисти - там съм. Гримирана, фризирана, напудрена.... 2. Взимам думата (дори никой да не ми я даде) и започвам да говоря за несправедливостта, беззаконието, неравенството, мачкането на малкия човек и как аз, Мая, подкрепям справедливия им протест. 3 Не пропускам да отбележа, че всички злини се дължат на управляващите, довели до разруха милата ни татковина 4. Отричам, че съм червена роза. Вече нямам цвят. Цветът не е полезен за рейтинга. 5. Искам! Не спирам да искам. Нали аз нищо няма да дам.

tonk11

Естествено. Нали я дават то телевизията. Нищо че от всичките и действия ефекта е нулев. Рекламата е важна.

"Катеричката" си купила цици...за изборите Дано са кадемлииски

Е, нищо ново и нищо за учудване - КНСБ са коври на повикване на Борисов и на олигарсите. Начело с политическия офицер Пламен Димитров (най-верните на БКП), със съпруга и дъщеря ва високи длъжности в НАП...

tonk11

Всъщност доколкото разбирам Илиева е работила в частна болница. Не мисля, че някой може да държи сметка на частика кого и защо уволнява. Най-малкото майче може.

Не е точно така, ако КНСБ не са й снели имунитета, няма законна възможност да я уволнят от арабската Токуда. Друг е въпросът, че КНСБ открито започна да заема политическа позиция - застава в подкрепа на ГЕРБ (спомни си за Фандъкова), а на ГЕРБ протести в предизборен период изобщо не им трябва.

tonk11

А стига глупости. Нямало възможност. Това е частна фирма. Турска, арабска, няма значение. Първо от синдикатите са я махнали. Защо - това е друг въпрос. Второ има и други възможности предвидени в закона. Не е недосегаема. Я си представи - ставаш синдикален лидер и спераш да ходиш на работа. Така ли? Щото не могат да те барнат? Не казвам че е такъв случая. Казвам че възможности има. Една частна фирма ако иска да махне някого ще се възползва от всичко и пак ще те махне.

Разбирам, че си прост и неграмотен, но ако си траеш ще бъде по-малко забележимо. 1. От статията е видно, че тази сестра е синдикален лидер. 2. Има в КТ член 333, който регламентира, как (не) може да бъдат уволнявани такива хора. 3. И най-важно, тъпако - КТ е закон, който не се отнася само и единствено до държавните предприятия, фирми, институции и т.н. Той с пълна сила се отнася и за частните фирми.

Добре са ти го написали, ама трябвало да добавят, че пак от статията ставя ясно, че КНСБ са снели имунитета й в нарушения на собствения им устав.

С либерално демократични мерки никой не може с либералната демокрация да се пребори.