Манолова: Хората искат конкретни резултати срещу мръсния въздух

Омбудсманът представи основните очаквания на гражданите, изложени в жалбите, които е получила от "Овча купел", "Западен парк" и "Красна поляна"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хората искат конкретни резултати, но такива едва ли ще има, защото органите които отговарят за качество на въздуха така правят проверките, че винаги стигат до заключението, че той е чист, казано по друг начин проверяващите дори и да не могат да дишат от мръсен въздух те ще кажат, че е чист. Така че жители на София мръсен въздух няма, не е имало и няма да има, даже и да не можете да дишате за органите въздуха е чист.

Кажи го това на оня гоьонсурат инжинеринъ Тотяфф, кметя на Пловдив, дето го презастрои осем пъти...

Мръсният въздух през зимата няма как да бъде преборен. Температурна инверсия (виж статията с видео за мъглата над Враца), твърди горива за отопление и т.н. Студеният въздух през зимата има гадното свойство да задържа изгорелите газове ниско над повърхността.

Газовете от твърдите горива за отопление и газовете от отработеното гориво на автомобилите са абсолютно идентични по своята същност и не бива да бъдат делени.

Въздуха ще стане по чист , ако ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯТА СТАНЕ БЕЗПЛАТНА тогава няма да има печки на твърдо гориво основен замърсител!

Тогава защо въздуха е мръсен и през септември , Селинджър а ?! Кога ще проумеете , че печките са ви виновни ! Защото ако беше вярно в малките градове нямаше да може да се диша , смотаняк !

А защо тогава един път нямаше зелен билет през лятото ??? Всяка година е когато започне да захладнява времето!

Сигурно от април до септември няма коли в София!!!

А безплатни кебапчета и кИфтета няма ли да има?

Въздуха на софиянци ще стане много по чист ако се намали транспорта. Ежедневно 450 000 човека в София пътуват сами в колите си до работа и обратно. Как да се промени това? Въвеждане на тол система за всички автомобили с ДВГ движещи се в рамките на Столична община. С част от таксите се финансира градцкия транспорт, който трябва да бъде безплатен. Така ще се изчистят булевардите от излишните коли и този на когото му е спешно и линейките на спешна помощ ще могат да се придвижват много по-бързо без да попадат в задръствания.

Елате да видите в Орландовци и други квартали с къщи , какво излиза от комините и тогава говорете за намаляване на транспорта!!! Защо , когато времето е топло няма превишаване на нормите?В най-студените дни въздуха е най-мръсен. От комина на комшията целодневно излиза огромен пушек с най-различни цветове и само като минеш по улицата се давиш! После колите били виновни !!! Те са най- малкия замърсител.

Аз съм виждал какво излиза в малките градове и там въздуха е много по чист ! Защо ли ?!

И срещу монопола - Топлофикация, общи и всякакви касти...

То и от теб искаме конкретни резултати , ама само вървиш и лъжеш хората и после като всички останали - НИЩО!

Г-жа Манолова поне се опитва да направи нещо позитивно за хората,а управляващата коалиция ни ограбва поголовно.Кое си пожелавате скъпи българи? На мен лично тя и нейната институция му помогна,след като ходих две години по мъките.

Червена бабичка - демагог

Не ви ли писна от тази нахална кака? То бива пиар, ама таз няма мярка. Провинциализъм.

Това и Радев и Радева могат да го кажат. КАКВО да се ЗАБРАНИ ?

Няма какво да се забранява! Само гласувайте за БСП и въздухът сам ще се изчисти.

Тая кът Чалгаря и Селтака....само приказки

Овча купел, Западен парк и Красно Село... а по средата е Факултето!

На много места - Войводино и т.н. и т.н. хората си лягат с мисълта дали ще оживеят до другия ден, все пак и това е важно ...

Въпросът, с който се е заела сестра Галева е: "Как да постигнем резултати, без да направим нищо?"

tonk11

100%

Да купят на хората с твардо гориво печки на дърва и въглища, които ефективно да изгарят горивото, да им купят филтри за комините и нещата ще се оправят. Има печки които и машинно масло горят, но го горят качествено и няма сажди и вредни газове.

Отворко , защо въздуха и през септември също беше мръсен ?! Май селяндурите трябва да се разделят с каруците на 20-30г !

Дай пари на хората да си купят. Много лесно е да кажеш човека с 30 годишна кола, че трябва да я смени. Като поевтинят електричките тогава въздуха в София ще се изчисти, а и като се мия по-често улиците.

Някъде да пише , че задължително да имаш кола - НЕ ! Тогава ако можеш да си я позволиш ще си купиш !

Колко от колите димят толкова, че да замърсяват?Аз съм виждал 2-3 от голямото множество коли, които виждам всеки. От тези 2-3 пушещи не може да се замърси София толкова много. Освен това колите дето пушат толкова много също горят и много така, че бедните отдавна не карат такива коли. Бедните търсят коли, които горят (4-5, 7-8) литра /100 километра. Така, че проблема не са двигателите на колите, а мръсните улици, градинките, които са превърнати в паркинги и от които се разнася кал по улиците, опесачаването и след това не почистването на пясъка след като се махне снега, проблем са също така неефективните печки на твърдо гориво и не на последно място остарелия ТЕЦ на София, който най-вероятно няма необходимите инсталации за очистване на пушека, не е без значение и пренаселеността на София и така много са факторите, но държавата е бедна и няма пари за да реши проблемите и най вече воля.

tonk11

Кой да ги купи? Пак ли държавата? Пак ли на циганите? Пак ли без пари?

В нормалните страни като има такъв проблем държавата го решава, дори и с купуване на такива неща и не само за циганите, а за всеки, които иска да се утоплява на твърдо гориво. Има начини за всичко. Може държавата да доплаща за по-ефективните печки така, че клиента на края да плати като за обикновена. Другия вариант да им се забрани на хората да използват такива топлинни изоточници нищо няма да постигне, освен една по-бедна прослоика на обществото да измре от студ и болести, които студът довежда, но и това не е добре за държавата, защото като няма хора няма на кого да продаваш нещата, които произвеждаш и икономиката се скапва.

Нещо си е объркал ! В Франция , Германия , Холандия и т.н. просто им забраняват достъпа на такива коли в големите градове. В Германия вече се обсъжда да въведат същата мярка и за магистралите ! Само , че такова решение не се харесва на каруцарите с 20-30г каруци !

Освен това няма значение колко годишна ти е колата, а как я поддържаш. Важно е да не спираш по градинките и да не разнасяш прахта по улиците, която после колите вдигат във въздуха. Важно е да има обособени паркинкги и те да бъдат с асфалт и на всякъде, където се паркира трябва да има асфалт. Има много неща, които могат да се направят, но нищо няма да се направя, защото пари няма.

Няма оправия с каруцарите и каруците им които замърсяват въздуха ! Хем искат чист въздух , хем да си карат каруците ! Ми решето кое е по-важно за вас - каруците или живота ви !

Минус = смърт ! Явно ви се мре , селинджъри !

Другарите ама хич не могат да разчитат желанията на народа, те са на светлинни години от това какво искат хората и заглавието ми звучи като некакъв евтин популизъм и либерализъм.

Мая може ли да покаже 8000 смъртни акта с диагноза ФПЧ? Това са околко 25% от умрелите на година. И защо лекарите не са написали това в диагнозите? А може би става дума за манипулация???

а ти чул ли си някога че в Бургас има огромен проблем с ФПЧ?? Отговора е не си чул. Защото говорим за медийна манипулация и такава на най-високо държавно ниво! Отвори си очите не бъди щраус!

Хората искат конкретни резултати. Но не искат да спазват нужните мерки. Голяма драма! Я търкайте талончета да намалите стреса.

Трябва да се контролира как палят дърва. Трябват иглолистни дървета в градовете. Зимата листата на широколистните падат и точно тогава настъпва мръсният въздух. В другите периоди от годината не е толкова мръсен. Но тук гледат как да орежата още дървета, храсти и покрият тревата, като с Пирин. Много трудно се мери конкретно, защото зависи например и от орязването на дървета в Бразилия.

с мръсния въздух много ми прилича на онуй със свръхопасните 4 реактора на АЕЦ "Козлодуй". Някой пак ще папка.

За съжаление мръсният въздух се усеща просто като излезнеш навън.

за посочената причина. Печките на дърва и въглища. А не двата автомобила на семейство, например. Едни парици има за усвояване по еврофондовете, да знаеш.

Ти вярваш само, че успехът в този живот идва от търкане на талончета..

търкам талончета. Гледам някакви преписки за европейско подпомагане намаляването на замърсяването на въздуха. А ти правиш свирки.

Комунистите тровиха Русе толкова години,че сега комунист да дава акъл за мръсен въздух си е наглост ЛИЦЕМЕРИЕ,достойни само за комунета и чалмета.

Мнаолова,ако бяхте построили аец белене по вашето време сега можеше да сме на климатици повечето хора а не на дърва и нелегален кюмюр от вашия роден край,и ако не бяхте науч1лили циганите че имат права а не и задължения,сега можеше и да има ефект от крекането ви на безплодни кокошки

То и сега има ток колкото искаш - не е кът. Но можеш ли да си го позволиш? Или си мислите, че ако имаше Белене щеше да е безплатен?

За соросите винаги е платен