Манолова атакува промените в Изборния кодекс в Конституционния съд

Преференцията вече става абсолютно безсмислена. Това е все едно да имаш право да си купиш хляб, но той да струва 130 000 лв., посочи омбудсманът

Обратно в новината

Коментари - Манолова атакува промените в Изборния кодекс в Конституционния съд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И е правилно и е неправилно. 130 000 гласа няма как да се "напазаруват", което е добре, но да направиш разместване в списъка, трябва да е някой много,много известен, поставен на задна позиция. Нещо, което е малко възможно да се случи, защото хората избират известните личности и обикновено те водят листите. Малко прилича на приказката: " ...И да се ожениш и да не се ожениш, след десет години ще съжаляваш."

PEYTSCH

Радев беше пръв...Нинова пое щафетата на втори пост...Мая служебно атакува...каквото и да е...На финалния четвърти пост е обаче Бойко ! И печели ! Предните трима да духат супата...

Целта на измененията в ИК е ясна на всички, но никой не може да разбере защо за евродепутати обикновено се изпращат хора без необходимите качества. В България има толкова умни мъже и жени, истински учени, а най-накрая след многото джафкане и боричкане за сметка на електората, в Европарламента отиват с нищо незабалижими люде - остава впечатлението, че ги пращат заради заплатата.

PEYTSCH

Съгласни сме, но какво да правим щом и подбора в НС е на „заслужилите вечна почивка, антифашиски отрепки недоказани с АОНУ и без грам интелект ???

Оф Майче ама да знаеш само как ще им задреме на герберите, че си щяла да обжалваш в КС! Те Майче не се плашат от куче което само лае, ама не хапе. Герберугите и по-специално Борисов и приближената му свита ще се уплашат от събития тип "окървавена София", ама в мащаби извън София, за предпочитане е цялата страна, но и половин България да реагира пак става. Ама де го тоз народ буден дето е готов да си развали рахата и да излезе да протестира, ама истински и постоянно докато властта не чуе това кето всъщност се иска от тоя народа. Обаче като гледам, той и народа не знае какво точно иска и най важното не знае как да го поиска. Така че Манолова ти и да обжалваш, резултата ще клони към нулата.

Какво стана с противоконституционното и куриозно допълнение на ЗДСл. за работещите пенсионери, които са държавни служители, тяхното съкръщение и лишаване от полагащите се заплати при пенсиониране, предвидени в закона до 001.01.2019г. и договорени в колективните трудови договори?

По повод изказванията в кулоарите: Във филма "Баща ми бояджията" имаще един герой на когото викаха Спас Бунака. Имаше и един припев (по памет): Спас Бунака не е бунак .... Той е вече човек на властта.

Брех тая Мая, голяма активистка го дава!

Само така Манолова!Бой по Герберо-турската мафия , арестуване за измяна на Конституцията на Лидерите на Мафията , заедно с Цацаров!Веднъж завинаги да се скъса главата на змията наречена БЪЛГАРСКА МАФИЯ!Жълти , зелени , червени жилетки обличайте братя и бой по тия герберо турски измекяри!

Защо се сърдим на депутатите? Та нали ние си ги избрахме или не гласувахме. Сега някой ни е крив: изселници, цигани, ЦИК и кой ли не още. Не виновни сме си ние.

Колкото и да повтаряте ''ние сме ги избрали'' няма кой да ви се върже знаеки каква е реалността при ''избирането''им...А ние сме виновни че допускаме толкова години да ни баламосват че правят ''избори''...

Разбира се, че е по-добре със130 гласа , защото винаги можеш дс си купиш гласовете. Нали Майче. Пробвай се по новите правила, да видим колко струваш.

М. Манолова е доказателство, че когато не работиш за БСП, можеш да станеш човек.

Всички Вие, които плюете омбудсмана само защото е Мая Манолова и не сте продажни тролове имате ли представа какво се гласува тази нощ по късна доба?! Отнемат се права да се избират кандидати, които се харесват повече от простите водачи на листи, нарушава се изборния закон с това че не се избира нова ЦИК, с което изборите стават априори нелегитимни, отново няма електронно гласуване, мъртвите души си остават и още и още отнети права на гражданите, като в най тъмните години от историята! Всичко това, за да могат да се вкарват в листите хора като Йордан Цонев, Пеевски и още маса ренегати, абе отпадък. Не че тия които го гласуваха няма да останат като насрани, ако излязът 60% българи да гласуват, ама те разчитата, че пак всички отвратени от тях ще плюят и ще отидат на разходка. Но да не останат изненадани, защото може и да не им се получи прозрачната схемичка да са вечни.

Като гледам Гърневски колко е качествен. Те и останалите 239 боклуци са същите. Остава НС да си гласува вечност и да няма избори. То по-добре да сме царство.

Толкова самозабравил се и самоповярвал си като него рядко се среща. Към коя ли партия ще се насочи, когато герберите няма да са управляващи? Смешно ми е, като слушам и него, и актьора-законотворец.

Дъвсем очевидно е, че двете партии - уптавляващите и ДПС взаимно се подкрепят в желанието да запазят статуквото. Лично аз съм ЗА преференциите, защото няма никаква гаранция, че ще харесам онзи, който по някаква партийна причина е заел първото място в листата. При това имаше референдум, но герберите за пореден път доказват, че хората не са важни, важно е те да спечелят и да продължат да ползват облагите на властта. После пак да се хвалят, че хората ги "искали".

Поредната гербераска глупост ще мине и отмине ама медиите много удобно мълчаха колко народ до днеска трябва да подаде някаква си бумажка че ще върши работата на дансаджиите в данс???? Защо не пишете за тази дивотия, план за змип???? Та преди години един куп вутрешни правила за ''борба'' с прането на пари пак искаха да им се дава в данс и явно им е харесало да симулират дейност та сега ПАК го прилагат ама кръга на задължителните доносници много са го увеличили.. Като трябва толкова народ да им върши работата те за какво са там..Защо Мая не атакува тези глупости ????

Сестра Галева е специалист по изборите.Всички помним какви "избори"направиха с Барека,покрай Костинброд.

Костинбрид си беше истина. Защо никой не провери кой спечели в градовете, които липсваха, т.е бюлетините бяха заминали? Всичко вече е толкова "прозрачно", че даже не се опитват да отричат безобразията. И при соца чак толкова не ни взимаха за глупави.

Дрън-дрън, та пляс, казват старите хора, та и и твоята измислица е същото,но какво да се прави,българинът разбира от всичко, знае всичко, имаше и филм “Специалист по всичко” Понеже си много сигурен в това което казваш ,сигурно ти си бил този,който е изпратил въпросните бюлетини

Всяка партия сама да заявява преди изборите, дали за нея да важат преференциите. ;) Така всички ще са доволни. А електронното гласуване трябва да се премахне. Лошото е че напълно некомпетентни по въпроса го решават. Както и гласувалите на референдума. Нарушава Конституцията за тайността на вота. Възникват около 10 проблема и може би още. Перфектно за купен и контролиран вот. Като попадне под контрол на наша партия ще е край на демокрацията. Народа повече не избира. А ако е под чужд контрол, накрая ще трябва да се отвоюва с война! Това са нетехническите обяснения. Техническите са много. А може просто да спре интернета и тока. ;)

Аз също съм на мнение, че у нас електронното гласуване няма почва. Хакери колкото искаш, първи сме в Европа по IT специалисти. Винаги може да се изкриви резултата. Аз също съм IT специалист и са ми много ясни тези неща. Никой не го казва, но аз съм 99 % сигурен, че провалът на електонното купуване на винетки, сриването на компютрите в КАТ преди време и други подобни са хакерски прояви и то поръчани.

Преди години Мая Манолова иницира една от многото поправки на изборния кодекс. Като я питаха защо я прави, тя от трибуната на Народното събрание заяви: "За да може повече никога ГЕРБ да не спечели избори."

Не е лоша идея. Определено ми харесва.

и пак няма да стане.

И накрая ще стане по възможно най-лошия начин , за съжаление.

Хайде сега кажете с КОЙ управляват настоящите!

Нищо ново под българското слънце. Хората имат право и жилище да си купят, но и то подобно на хляба, струва 130 000 евро.

Хора, да не се караме и губим време в излишен спор! Предлагам на управляващите да направят едно "Министерство на бюлетината";) И всеки бг гражданин един път годишно да заявява верноподаническите си чувства към Управляващата Партия. Така ще спестим едни пари от избори и Управленците ще си ги харчат за свои цели - ще подобряват вида на бюлетината, ще си правят тиймбилдинги, ще отмарят след тежкия труд по свежи и екзотични места! Не давам предложение за Министър на Министерството на Бюлетината - знае се кой е най-заслужил с бюлетините и няма конкуренция просто;) - могат направо за Пожизнен Министър да ни го турят;)

Свърши ми се тоалетната хартия , може ли да си я ползвам тази височайша бюлетина , чрез обществена поръчка , разбира се ?

Не може, разбира се! Ще влезеш в преразход и така ще отнемеш от средствата за повишаване на квалификацията на персонала по Бюлетината;) А персонала ще е много! Затова една и съща бюлетина ще ти се дава всеки път - ти само ще кимваш с глава и ще потвърждаваш "избора си";) Няма да ти е трудно - ще има само Едно Име и Една Партия;)

Могат напълно да разчитат на мен , тези практики са ми любимите. Ще си сложа бодли от таралеж по муцуната и ще целувам светлите им образи.

Не давай глупави предложения, че могат като нищо да ги възприемат нашите "законотворци". Виждаш колко им е багажът.

А ти правиш ли разлика между "глупост" и "сарказъм"? Не са синоними.

Аз може и да правя разлика, но за онези в парламента се съмнявам.

руската окупационна партия БКП=ГЕРБ/ДПС/БСП/ПатрЕоти гледат да ен изпуснат конторла на българския паралемнт.. миризливия руски ботуш трябва да е на врата... иначе ще секне точенто на България, а вече и на западни средтсва към обирджиите на кремъл...

Браво г-жо Манолова, някой трябва да слага прът в колелата на тази парламентарна шайка разбойници, които не мислят за народа, а само за партийни и лични интереси.

май си забравил/а коя е Манолова :)

Не съм забравил, от личен опит знам като Омбудсман, как помага на хората.

ропче си - адмирираш неща които са й работа и й се плаща за което... това заслужава заплата , а не адмирации...

КАК КОЯ- ОМБУСМАНЪТ НА БОЙКОЛАНДИЯ!!!

Чета "аргументите" на Касабов и се смея с глас;) Питам, патрЕоте: а как тогава в партийните листи, съставени уж само от заслужили и правоверни партийни другари, често на много избираемо място се появява някой не толкова партийно заслужил, ама "помогнал" много на делото?;)) И като се позаинтересуваш - да бе, помогнал е, с едни пари, ама дали е точно за делото или просто си е платил да е "народен избраник"?;)))

Тоя е луд бе Пипе , шъ тъ зарази.

Не знам колко е луд, ама що се опитва нас на малоумни да прави - нали все НЯКОЙ, с достатъчно власт и пълномощия да го прави, ги "слага" тези "бизнесмени" у партийните листи?! И този, който ги слага не е филанкишията, а Съставителят на Листите за съответната партия;)

Четох му идиотиите на Касабов. Той говори за ''бизнесмени'' , но всъщност това са мошеници с крадени пари и мястото им е в затвора отдавна , защото не мога да си представя предприемач с толкова успешна дейност , докарваща му такива печалби , да си зареже това , което е създал и работи успешно и да тръгне да ги раздава на разни партии пълни с мошеници да го включат в листата , пък после и за преференциален вот. Политиката , поне у нас е свърталище на мошеници докопали се до мръсни пари , които всъщност иначе не могат да разделят една крина жита на две магарета , най-малкото защото ще я открадът.

Мая Манолова е перфектен юрист и реагира много точно срещу нарушенията на Изборния кодекс, допуснати от мнозинството на управляващите. В конкретния случай те направиха две недопустими за един парламент грешки: 1-во, като не избраха нова ЦИК, не изпълниха императивна разпоредба на Изборния кодекс поради някакви политически съображения нямащи нищо общо със законността; 2-ро, нарушиха чл.120 от Конституцията, който предвижда, че съдилищата осъществяват контрол за законност на актовете и действията на административните органи, защото извадиха от съдебен контрол актовете на ЦИК. Липсата на такъв контрол по същество отваря широко вратите на произвола и манипулиране на резултатите от изборите. По такъв начин се посяга на основните права на гражданите. Надеждата е в Конституционния съд, който да сложи на мястото му самозабравилото се мнозинство депутати.

Мая Манолова е перфектният юрист, благодарение на който договорите с американските ТЕЦ-ове станаха от 20 на 25 годишни, прие се закон, който освобождава държавните служители от наказателна отговорност с давност 5 години, а не 10 и още много перфектни закони!

От това което си написал разбирам, че не си юрист. В случая става дума за сложни правни въпроси, които опират до Конституцията и задължителността на законите за всички, включително и за Парламента. Така, че нещата няма да минат с обичайните общи лозунги, а ще се произнесе Конституционния съд. Не е нужно да се подхожда емоционално, а рационално, съобразно съществуващите норми.

А от това, което ти си написал разбирам, че не помниш какво си ял вчера и всеки ти се вижда като Спасителя.

С бодри стъпки простите момчета и момичета от върхушката на ГЕРБ вървят към изборна загуба. Те са забравили основно правило - българинът най-много го е страх да не го прекарат някак. А със сегашните промени остава едно усещане за прекарване на избирателите. Адио, ГЕРБ.

Лишават над 2.5 млн българи да гласуват от чужбина и над 5 млн избиратели да гласуват или подкрепят определен депутат. Дефакто вързаха ръцете и убиха избора на умните будни интелигентни хора и да ходят до урните и да гласуват само простаци, малцинства и деменции.

Ехо - кой лишават бе човек - гласувайте българи и ако е толкова читав човека нека събере над 100 000 гласа и влиза а в противен случай зад маската на партията се вмъкват случайни хора.Нали помните случая 15/15 - момчето го приканваха да се откаже ама кой се отказва от заплата 15 хил евро.Ако правилата бяха само за БСП щях да ги заплюч но щом са за всички - доказвайте се господа кандидат депутати - уплашихте се че няма 100 000 гласа зад гърба ви.

На последните парламентарни избори ГЕРБ са със 1 147 283 гласа и 95 депутата избрани с тия гласове, т.е. средно малко на 12 хил. гласа за депутат, а за преференция искат 130 000 гласа, това е над 10 пъти повече, да не говорим че това е повече от броя на избирателите в определени избирателни райони ... Чиста подигравка със закона.

Промените в ИК са АБСУРДНИ!!!! Срам и позор за ДПС, които винаги предлагат да отпадне преференцията. ПОЗОР!!!! Поне половината от народните представители и общински съветници не са компетентни да упражняват пълномощията си. Нямат си представа от това как се създават закони и колко много усиля струва всичко това на другата половина, които ги носи на гърба си... И тези 1/2 "неграмотници" - разбирайте лица без професионални компетенции и умения, които се изискват от депутатската професия са наредени в листите по шуробаджанашки принцип, принцип който прикрива умело тяхната некадърност.. Без преференции избирателите са лишени от каквато и да е възможност да контролират този шуробаджанашки долен процес... Разбира се дори компетентните депутати могат да създадат вредни закони за мнозинството и то по-лесен начин, защото познават много добре правните норми, заради това в НС, както и в ОБщ. Съвети би следвало да влизат само компетентни лица със здрав морал, силна ценностна система и добри личностни качества. А как би могъл българският избирател, поне малко да участва в този процес, при положение че и последната му възможност да направи това, чрез преференцията бе отнета с последните гнусни поправки в ИК.

Тоя уникален изборен феномен 15/15 с който се прочухме по света е дело на червената кокошка мая манолова ,тепърва ще гърмят недомислените и запъртъци със закона за лицата с увреждания, телк,костингрод ,закона за насилието над деца и прочие.Тогава кюстендилската слива пак така застана начело на народните маси и заедно със съвета на уличниците от орлов мост- коко флейтата,фифи лезбото ,тони тарабата ,ангел че, петното,колю капута с цензурата сътвориха дебилщината 15/15!

Чуй какво ще ти кажа и няма да сбъркаш: Ако не си юрист, не се бутай в неизвестното. Ако имаш някакви аргументи сподели ги, но не употребявай цинизми - по такъв начин обиждаш себе си и показваш ниската си култура

15/15 Е ПРОБЛЕМ ЗА МАЛОУМНИ,КАТО ТЕБ

Проблема не е преференцията, а това че заради малограмотните избиратели ползвани от някои партии, бюлетините са с номера ... Ако бюлетините са без номера, няма да има феномен 15/15

Давайте тролове, вие сте! Още един за плюене лес Корни, Деса и фатмака. Тролове гнусни!

Състезанието Манолова-Радев за любовта на дебилите навлиза в решителна фаза!

Обичкай си Бойко и Цецко и си трайкай , не ръси глупости. Любовта иска уединение.

ще има ли светло бъдеще :) с 6 фалита от 1944тяа до сега сте бе тъпани... ама как от обирджии на мандри да стане държавник... все едно маймуна да построи ракета....

Командир на отряда с инициали Б.Б. , картечарка Ц. Ц. , пориткомисар , пак Ц.Ц.. Това е отрядът по обирите днес.

е казал че не са комунисти и наследници на престъпния режим на БКП качил на власт най-необразованите в комбинация с престъпниците акто шайките тероризирали България и обирали където каквото им падне !?!?!?

Стадото беше извъртяно изключително умело с това електонно гласуване. И сега, след като никой не иска да го приложи на практика комуноидите почват да ревът жестоко, щото изпускат толкова удобен инструмент за манипулации. Но какво да се прави, прост народ, слаба държава. Колкото и да се обяснява, когато от среша имаш тъпанар, то няма шан той да те разбере.

Вчера, АСП не ми приведе полагащите ми се по закон 25% от социалната пенсия за 100% инвалидност без придружител. Нека "спестените средства" (600 лева за 2019 година) да се използват за закупуването на тамян и свещи, от опечалените гробари на България.

Дали си 100% ?! Щом можеш да висиш и пишеш тук май не си ............... И да кълнеш можеш, ама то застига .....

да тури едно веХто,за по сигурно...

симпатизантите на БКП - ако си изберете да бъдте евразисйка кочина както досега, и въпреки вас бележим успехи още... ще ни оставите ли да си тръгнем без да ни стреляте по границата- вие сега сте свобиодни да живеете в сибир и да берете плодове в рая на земята ?

Луд с картечница. Това е Мая. Стреля във всички посоки,но нищо не довежда до края. Нали щеше да се справи с Топлофикация ? Е, продължават да дерат по три кожи и без да ползваш парно. Ама ако така ще ни защитава то сме си добре и без нея. Да не мисли,че хората не осъзнават,че трупа имидж на наш гръб. Нека доведе до успешен кай битката с топлото,да започнем да плащаме нормални сметки и при отказ от парно да не си като роб на феодала и да му отчисляваш регулярно от доходите си. Ами това е като прпез турско когато сме плащали,че фесът си е изтъркал зъбите като е ял у Вас или данък "прашнина". Мая, мая,няма вече глупаци. Виждаме ви всичките каво представлявате.

Ти на метлата с дръжка-картечница ли и викаш?!

ми то народа го е казал - "една причка пролет не прави" - що не й помогнеш "юристе", вместо само да плюеш? Това е много показателно за нас българите - все друг ни е виновен и все чакаме някой да ни оправи, та най-накрая да заживеем и ние като хората... а междувременно само плюем и търсим кусури. Реално жената може и да не успее да се пребори с държавен монопол като Топлофикация, но поне опитва...

На герберите и комунягите им изнася по този начин да се гласува без преференциялен вот и електронно гласуване, защото ще слагат които си искат послушковци и връзкари, а като блокират електронното гласуване не дават на българите в чужбина да гласуват и на много млади заети хора в БГ. Все пак са от едно разбойническо котило.

Всъщност, българите в България не желаят мигрантите (разбирай, боклука на нацията) да определя бъдещото на страната.

Как по точно, без преференциален вот и лишаване от гласуване. Тези българи крепят икономиката като вкарват милиарди и поддържат семейства . Ти ли си елита бе прошляк?

Идват ли избори, започват промени на изборния кодекс! Нямат срам тези хора, всеки път все промени! Ееее,не го ли направихте най после този кодекс! Вече си правите подигравка с хората! Пълни некадърници,безобразие!промени,промени, всеки път,толкова ми се иска всички до един да ви изритаме и да няма вече промени! Комисии и промени,от сутрин до вечер и резултат пълен провал !!!

Ами не ги устройва тези от БСП и това си е - за 10 години 12 загуби и само една победа и то защото излъгаха хората, че Радев не е БСП.

За 10 год 12 фалшификации,но вече им научиха номерата,та пак променят закона за служебна победа

А бе тези, които все побеждаваха и печелеха народната любов, какво направиха за народа? Повишиха стандарта на живот, внесоха сигурност в обществото чрез сериозно ограничаване на престъпността, реформираха здравеопазването в смисъл да не е платена услуга, реформираха съдебната власт, подобриха образователната система, културата, изкуството? Нищо подобно не се е случило. Няма защо да броиш измислени "изборни победи", след като хората си броят стотинките за хляб и лекарства.

свише!

хем режима се оказа престъпен и поради окупацията... хем същите другари техните наследници се карат за вашата кожа и робски труд...

БКП партийните членове от ГЕРБ преминаха всякакви граници на търпимост. Държат се като слон , но не толкова умен , в стъкларски магазин.

гербавите комуняри не фалират държавата...

Моляяяяяя ?! От тях държава няма , какво да фалират?

ако си ромовче си ок... ако си бял за всичко има държава мнго бъризчко смучещо и стоварващо се...

Браво Майче , преди не те обичках чак толкова , но сега те обичкам много.

Ало,омбудсманке,и на арменския поп да ги дадеш-това е положението !

поради липсата на лустрация в руски кочистан... клановете на комунярите ще се разберът, азпределят и пак ще го веете...

ВЕТО....това Герб и ДПС се самозабравиха.

Някои,ще си го преместят в другия...джоб,исках да кажа...