17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един от лидерите на италианските антиваксъри - Луиджи Марили е починал на 64-годишна възраст в болница в Перуджа. Причината за смъртта му е коронавирус. Известие за смъртта му първо разпространиха в социалните мрежи членове на "Да освободим Италия" - гражданското движение под ръководството именно на Марили. Вестник Corriere della Sera

https://world-signals.com/news/2021/11/29/italy-led-a-march-of-those-killed-after-vaccination-similar-to-the-immortal-regiment/ Траурно шествие в Парма в памет на починалите след вакцинация.

Лекар, който разпространява фалшиви новини, не може да се нарича лекар Прочетете целия материал на следния линк: https://www.actualno.com/healthy/shefyt-na-bls-za-mangyrov-lekar-kojto-razprostranjava-falshivi-novini-ne-moje-da-se-naricha-lekar-news_1697828.html © Actualno.com

"Лекар, който разпространява фалшиви новини, не може да бъде наречен лекар", каза Иван Маджаров, шеф на Българския лекарски съюз, по адрес на доц. Атанас Мангъров. По думите му той продължава да разпространява невярна информация и да вярва в конспиративни теории. „Той казва, че 500 човека са загинали поради ваксиниране – такива данни от МЗ няма. За него не е необходимо да цитира и да вади доказателства, той вярва в конспирации“, каза Маджаров.

Може ли на бялото черно да се вика?! Д-р Симидчиев, ерудиран и подготвен, изкара данни, графики и публикации. Целият научен свят застава зад ваксинацията, а статистиката неопровержимо доказва защитния ефект на ваксините (особено срещу фатален край). И въпреки всичко псевдо-специалисти като г-н Мангъров и хора без каквито и да било медицински познания, а и други познания (>95 % от коментиращите в този форум), оспорват всячески научните факти и си съченяват какви ли не фантастични истории само и само за да са против. Само се питам против какво - здравия разум, развитието, науката или просто се опитват един път в жалкия си живот да са важни, но на каква цена - над 32 000 смъртни случаи. И колко още трябва да станат за да дойдете на себе си, колко време още трябва да се изгуби, колко още смърт и разруха????????????????????????????

То и Земмелвайс казал че, след като правят дисекции на трупове на хора умрели от заразни болести, лекарите трябва да си мият ръцете. Те обаче извадили графиките и доказателствата, и го пратили в психиатрията за тази му идея, където го починал. От побоя нанесен му като се опитал да избяга. Ръцете че си мием, а?

Ето малко офиициално данни за смъртността от ковид ваксини в Европейския съюз https://drive.google.com/file/d/12i2yVLBvHBwPi1hAQnEJsXwk63F3RSGR/view?fbclid=IwAR3d6FCoyBZJP_LaJ96ikcswqwYcMl-HiXm9HIDciPgnIq0irDWIXmzc64Y

"Този, който има сертификат и е ваксиниран, може да зарязава и е опасен", каза в ефира на предаването "На Фокус" по Нова тв доц. Мангъров" За КОГО Е опасен, за кого, за кого, каже, беееее!? Не се стеснявай, Фъфльо, довърши си изречението, за когоооооо!?

ГМО факсинираните са най-опасни за себе си. Принципа на действие на 4-те ГМОфаксини е следния -в клетката прониква мРНК и започва производството на S-белтък. Имунната система открива ошипените клетки и се учи да ги унищожава. Но тя се учи да унищожава Вашите собствени клетки, така се обясняват тромбозите, тромбоцитопенията, миокадита и перикардита и автоимунните заболявания вследствие на ваксинацията. Отдевлно не може да съществува действаща ваксина за РНК вирус - мутациите винаги изпреварват разработката съвременните ГМОфаксини са създадени да предпазват от първичния Ухан19 коронавирус, съответно единственото предимство на ваксинираните и бустеризираните - спокоино могат да ядат сурови китайски прилепи.

Некадърността на Симидчиев е потресаваща. Колко ли народ е затрил този доктор? Да отричаш смърт на 520 човека след ваксина и то статистика на МЗ е потресаващо.

tonk11

Потресаваща е твоето малоумие. "Той призна, че ваксините не са стопроцентово решение в борбата с COVID, но са най-доброто, с което разполагаме в момента и милиони хора са спасени чрез тях." Нищо не отрича. За разлика от мангъра който препоръчва чайчета и зайчета.

А тои колко си тъп, не е истина ... 1) чел ли си статистиката и 2) правипш ли разлика менду причинно-следствена връзка и съвпадение? Аман от дебили, като тебе!

Потресаващ си единствено ти!!!

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.23.21268276v1 Частична статистика от типа Империята отвръща на удъра: 1. статистиката е само за първите 28 дни след ГМО факсинирането, сякаш животът не продължава повече; 2. разделянето е на 2! възрастови групи под 40 г. и над 40 г.; 3. статистиката е съвсем конкурентно отмъстително насочена единствено за проблемите с миокардит и перикардит (основният проблем на векторните са тромбозите и тромбоцитопенията); 4.НАЙ-ценното обаче са на 5-та стр. в средата - за над 2млн. ГМО факсинирани 13-17г. деца има общо досега цели 43 случая перикардит и миокардит, но при 28 дневното обрязване на жестоката истина 7,5 на млн (15 за 2 та млн). 5.Сравнението манипулативно се прави със заболяването от ковид, но там явно не се прилага целия възможен срок.

Малко данни от Острова: https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/1046431/Vaccine-surveillance-report-week-2-2022.pdf От всички заразени последните 3 седмици, над 70% са поне двойно ваксинирани в население, което си е около 70% ваксинирано т.е. еднакво разболяване и еднакво пренасяне на вируса т.е. зелените сертификати на ваксинираните НЕ ограничават разпространението (тестовете може би да). Смъртността при ваксинираните е по-ниска (за сега), НО в болниците отново над 70% от почиващите от ковид в момента са пак от тая група с поне по 2 ваксини. Така че здравните системи се задъхват заради ваксинираните граждани. Ако съберем 2+2 значи логичното нещо е да се наложи локдаун на ваксинираните? Дали при такъв хипотетичен сценарии няма 20-ината % ваксинирани тук да се разпищят за правата си?

tonk11

Ами довърши данните - UK - общо случаи - 15 217 280, починали 152 000 - около 1% . BG - общо случаи - 820 200, починали 32 100 - около 4%. Израел - общо случаи - 1 800 000, починали 8 300 - около 0,5%.

Наляха бензин в огъня! Драги журналисти, ако нямате новини, не подтиквайте към размирици и погроми, вече разделеното от юмрука на мунчо общество. Ако стихията тръгне и вас няма да ви подмине. Махнете мангъра от всички телевизии и вестници, не си играйте с търпението на хората. Това не е журналистика. Това е подклаждане на размирици.

Напротив! Точно размирици и погроми трябва да има! Много! Някои щяли да бойкотират олимпиядата заради нарушение на човешките права...това какво е! Очакват се революции.

В случая Мангъров е прав. Това, което казва Симидчиев, че "ваксинираните заразяват останалите по-малко" просто не е вярно и го виждаме в страните, където над 90% са ваксинирани. Освен това ваксинираните си мислят, че са "защитени" и се пазят по-малко. Донякъде важи за преболедувалите (също със сертификат), но само донякъде, защото веднъж заразили се вече подсъзнателно се пазят. Какви са моите лични наблюдения: - Ваксинираните се заразяват и боледуват не по-малко от неваксинираните и освен това са непредпазливи до безотговорност. - Случаите на преболедували, които се заразяват повторно са редки и преболедуват много бързо, почти безсимптомно за ден-два. За разлика от ваксинираните - може и да не стигат до болница (не е ясно дали благодарение на ваксините), но със сигурност боледуват повече от седмица. И преди да ме обвините в пристрастност - не, не съм от втората група.

С всичко съм съгласен, без едно" Омикрон повтаря масово - наблюдавам децата в класа на сина ми, и доста приятели, боледували преди година. Не е тежко боледуване, но е масово преболедуване.

Няма логика ваксинираните да заразяват, след като са по-стриктни, по изпълнителни и носят маски. Как заразяват тогава? Напротив неваксинираните разнасят защото те не не са изпълнителни,както не вярват на ваксините, така и не носят маски, и изобщо не вярват на мерките. Казват че им се нарушава свободата. Логично е че те разнасят заразата.

Почти всички ваксинирани около мен се заразиха и изкараха ковида, изключение правят буквално само 2ма, които се пазят чрез изолация, а не разчитат на ваксините, които все пак са си поставили. Моите лични наблюдения върху приятели, познати и роднини е, че 99% от ваксинираните се заразиха и изкараха вируса, някои от тях стигнаха и до кислородно дишане. Последно се заразиха двама, които са ваксинирани Октомври, т.е. дори по "новите" правила им е рано за бустерни дози.

За да отиде на обществено място неваксинирания трябва да докаже с тест, че към момента не пренася вирус. Ваксинираният не доказва нищо. Е кой е по-вероятно да е преносител ?

Добре, послушко! На тебе ако по телевизита ти кажат да излезеш на терасата и да скочиш, понеже си изпълнителен и послушко, сигурно ще го направиш. Аман от шамандури! За какво я носите тая глава на раменете, като и задникът може да върши същата работа...

Който го е страх, че може да почине от този вирус, да ходи да си бие на 2 месеца експерименталките! Ама какво толкова са се загрижили за нас бигфарма и целия евро.ейски съюз бе?? НЕ, хора! Който ОЩЕ не е разбрал: това не са никакви грижи! Целта е (или поне една от целите им) да набоцкат всички! И колкото може повече! Кога истинската ваксина срещу грип е била задължителна? НИКОГА! Щом те е страх от нещо - ходи си бий! Но не се опитвай да ме задължаваш и да ми извиваш ръцете като ме лишаваш от основните права! Щом толкова се "грижат" за здравето ни - да забранят цигарите, дето се продават на всеки ъгъл, да забранят алкохола! Ама освен това да започнат да се грижат за здравето (истински) като започнат да мият улиците, да почистват тротуарите, да озеленяват всички площи във всички градове с дръвчета, с тревичка, с цветя. Да забранят пелети, защото зимата в София при липса на вятър вечерно време не се ДИША!!! Да забранят на малцинствата да горят гуми, дрехи и пластмаса по махалите! Да направят живота на българина по-добър. Хората да са спокойни, че ще имат работа, ще имат доходи, ще живеят що годе нормално. Защото психическото здраве е същото като физическото. Това е едно цяло. Да спрат това скотско насаждане на страх, защото вирусите винаги е имало и ще има! Това все едно мен да не ме пуснат на обществено място когато имам главоболие. Същото е! Щом на държавно ниво ни ограничават правата с цел уж да се грижат за здравето ни - има нещо гнило в цялата работа! Със сигурност управниците ни имат интерес да упражняват натиска върху населението ако са поели ангажимент към ЕП и СЗО и са ги "стимулирали" финансово. Не виждам друга причина.

Ето това е вече материал за разсъждение. Преди задължителното разстояние между блоковете беше 30м, сега е 3 метра и не се спазва, да не говорим за зелените площи. София, та и всички градове където се строи са потенциални инкубатори на всичко заразно.

Как пък никой не се сеща да пита големият Мангъров защо има регистрирани случай на хора преболедували два пъти ковид? След като миналата година се кле заедно с шефа на ковид отделението в Пирогов, че няма шанс да се заразиш повторно!?! До средата на миналата година всички бяха на мнението, че предпочитат да преболедуват ковид от колкото да се ваксинират. Сега пък упорито се плаши как може да се заразиш от ваксиниран!? Какво стана с желаещите да се заразят и така да им се изкара сертификат?! А каква е разликата между това да се заразиш от неваксиниран или ваксиниран? Ваксинираният колко дълго време може да заразява? Пък и след като на всяко закрито място има задължение да си с маска и на разстояние нима ваксинираният индивид има по-големи шансове да зарази някой от неваксинираният!? А отделно нима мерките при положителна проба дори и след ваксиниране не важат за ваксинираните? Тогава какво значение има дали като ваксиниран може да заразяваш?

Лесно - викат му мутации. Същият щам не може да те зарази 2 пъти, но мутирал щам може да те зарази. Сега ти отговори на следния въпрос: Как точно пазят ваксини, които са направени за първия щам, а те ни ги пробутват срещу новите щамове? Чак сега, за Омикрон, се сетиха, че трябва да правят нови ваксини.

Ааааа мутации? Жалко само че при коментарите "преболедуваш ли го няма да го караш повторно" няма обосновка, че става дума само за конкретният за времето щам. До сега не съм чувал Мангъров и другите подобни лица да твърдят, че ставало дума за конкретен щам. Винаги просто казват "Ковид" и до там. Сега ако ще си правим свой изводи защо и как за да ги оправдаваме тогава какъв е смисъла от такива лекари и изявленията им? Ако те не го заявят не се брой!!! Сега на въпроса ви! Според биг фарма и медицинските специалисти по времето на първият щам ваксините напълно са щели да ни предпазят от вируса без да има повторно заразяване. Но след като мутира това вече не беше на лице и нивото на предпазване падна от 90+ процента на 70-80%(като при делта се наблюдаваше шанса като ваксиниран да може да заразяваш, но няма данни от който и да било в какви цифри се изразява това) , въпреки че се запазиха шансовете да не караш вируса толкова тежко и да починеш. Малка обосновка - по отношение на шансовете визирам само случай на хора без тежки хронични заболявания, тъй като няма точна статистика каккви са процентите при тези хора. Но пък установиха че ако се направи бустерна доза се вдига процента на защита на организма стига да е на не по-малко от 6 месеца време от предната доза. Това е на база изследването, че ако се слага бустерна доза на четири месеца ще се натовари прекалено много имунната система. Новите ваксини не са специално за омикрон. Започнаха да ги разработват малко след като се появи Делта варианта, като нов вид който да е устойчив на мутациите на вируса. Все пак билогичните оръжия и вируси направени в лаборотории са много по трудни за овладяване от естествените.

бай Любе, Аз отговорих на изключително конкретен въпрос, ти ми развиваш общи тези, какво били изчислили. Мангъров има говорен дефект, което се ползва от всички да го прекъсват и да му сменят темата. Човекът не е запознат с техниките на журналистите да водят разговора, накъдето на тях им е удобно, за да бъдат избягвани неудобни факти. Аз лично съм го чувал да говори за повторно заразяване, но става дума за изключително малко случаи. Дори в данните на Симидчиев има едни въпросителни, така че в момента буквално си търсиш нещо да се заядеш, а собствените ти тези са покъртително безсъдържателни. Едно такова напълно безсъдържателно твърдение е, че Биг Фагетс били изчислили нещо си - общи словоблудства, без научна стойност. Така са изчислили, че FDA отказа да публикува предоставените от фармацефтичните гиганти данни за ваксините. Очевиден е страхът от външна проверка на данните. Само, че леко бяха прецакани, защото организации в САЩ заведоха дело срещу отказа и го спечелиха. Съдията "леко" резна крилцата на FDA и ги задължи, щом могат да прегледат всичките документи, че и да издадат разрешително за прилагане на препаратите за общо 108 дни, значи са длъжни в същия 108-дневен срок да публикуват абсолютно всички документи. Течове от DARPA, както и все повече и повече научни доклади, сериозно взеха да противоречат твърденията на Биг Фагетс. Включително, изловиха горепосочените цървули, че крият информация за ефективни лекарства, а когато информацията все пак излезе, започнаха пропагандна кампания срещу лекарствата, за да си пробутват препаратите за мускулно инжектиране. Това е медицински фашизъм.

За първичния Ухан19, и тези ГМО факсини позволяват да си хапваш сурови китайски прилепи.

SU-152

На възрожденци най големия проблем се оказа един зелен сертификат...............

Някои хора четем история и можем да разпознаем, кога тя се повтаря. Проблемът е фашизмът, който налага мерките чрез този сертификат. Ние, като съвременни, културни и възпитани хора, не им пречим да са си фашисти по душа и разбирания, само им пречим да налагат фашизма.

SU-152

Един "изрожденец" ..................................Като Ви чета,предлагам вместо зелен паспорт да раздават жълти книжки!

Такива като теб ни принудиха и зелени еко стикери на колите да сложим. И какво стана. Само питам.

Като слушам Мангъров 5G-то вече оказва влияние. Долу 5G-то! Шест години бях кандидатстудент и разбраш, че най-хубаво е да си прост.

Този Симидчиев е голям боклук! Прави се на хитрец, но скоро време ще му се наложи той да запелтечи. На всичкото отгоре прекъсваше Мангъров безпардонно, ниска култура.

На фона на масова психоза, изключително важно е да се уточнат няколко неоспорими истини. 1. Напоследък се разпространява титуловането на една група хора като „антиваксъри“ Уверявам ви, че тези хора, както и аз лично са горещи привърженици на ваксините. Те самите някога са били са ваксинирани, ваксинирали са и децата си. ИСТИНА № 1: „АНТИВАКСЪРИ“ НЯМА. ИМА ЗДРАВОМИСЛЕЩИ ХОРА! 2. Състоялите се протести бяха свързани с виждането, че въвеждането на зелените сертификати е БЕЗПОЛЕЗНА и НЕНУЖНА мярка. Но никой не обърна внимание на това, колко ВРЕДНА е тази мярка в настоящата ситуация. Защото, издаването на такъв сертификат по съществуващите критерии, означава безпрепятствено придвижване на заразоносители навсякъде. Получава се следния ефект: колкото повече издадени сертификати, толкова повече заразени (това го показват фактите), толкова повече „обоснована“ нужда от издаване на сертификати и от „ваксинация“. Сигурен съм, че щеше да е изключително полезно, ако сертификати се издаваха само на незаразени хора. Всички щяха да приемат тази мярка с разбиране! ИСТИНА № 2: ЦЕЛТА НА ЗЕЛЕНИЯ СЕРТИФИКАТ НЯМА НИЩО ОБЩО С ГРИЖАТА ЗА НЕРАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ВИРУСА. ЦЕЛТА Е ЕДНА ЕДИНСТВЕНА: ПОГОЛОВНО ВАКСИНИРАНЕ! 3. Как е възможно, да не се обърне внимание на срамния и унизителен факт, че се използва отчайващо ниската бедност на пенсионерите, за де се подкупват със 75 лв., рискувайки здравето и живота си. Та това е толкова неморално! Иде ми да крещя! ИСТИНА № 3: ПОДКУПЛАНЕТО НА НАШИТЕ РОДИТЕЛИ И БЛИЗХИ Е ЕДИН ДЪЛБОКО НЕХУМАМЕН АКТ! 4. Стигаме до най-уродливата форма на „грижа“ за нашето здраве и за нашето бъдеще.-„ваксинирането“ на децата ни. Тук цинизъмът не знае граници, защото се прилага само и ако детето не възразява. Толкова ли сме обезчувстени? Къде остана майчиния инстинкт, бащината закрила? Хора, опомнете се! ИСТИНА № 4: „ВАКСИНИРАНЕТО“ НА ДЕЦАТА Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

ИСТИНА 5: Ваксинацията предпазва от тежко протичане на болестта и евенттуален летален изход. Има статистика за обратната зависимост смъртност/ваксинация. Защо не се коментира това?

Има нагласена стъкмистика, няма нито един научен труд, който да го потвърждава. Ако имаш информация за такъв НАУЧЕН ТРУД, не посрани журналистически словоблудства или мнения на студенти по медицина без доказтелствен материал.

не е точно така! Първо, трябва да е ясно, че завишена смътрност от вируса НЕ се наблюдава нито при децата, нито при по-младите хора без придружаващи заболявания. Следователно за тези хора няма смисъл да се ваксинират, тъй като ваксинирани или не, те така или иначе продължават да са потенциални разпространители и ваксинирани или не, те така или иначе в общя случай не умират от този вирус. Второ, има доказателства за завишен риск от миокардит, за смущения в месечните цикли на жените, за по-голяма предизвикана имунна недостатъчност и т н в следствие на ваксинацията, особено когато става дума за поголовно бучкане на бустери през няколко месеца. И трето, им аясно доказателства, че ваксините почти не действат срещу омокрон, което окончателно обезсмисля ваксинацията.

До ... Забавно как когато някое медицинско лице заяви как нито мерките, нито ваксините работят без да се обоснове с каквито и да било данни, защо са на това мнение се приема за безспорен факт. Докато когато други такива медицински лица в същата сфера заявят, че има полза и изнасят данни с порецнети се замита, като както вие пишете "журналистически словобудства"!? Според последият доклад на Великобритания за ковид от 6 януари за последното тримесечие ясно се вижда как при щама на Алфа и Делта едва 10-20% от ваксинираните са се заразили. Докато шансовете за смъртните случай при ваксинираните са 10% при Алфа щама и около 15% при Делта. Също така това не е първият доклад който поднася такава информация, но за това пък потвърждава твърдението че при ваксинираните шанса от смърт е по малък и има по малък шанс от заразяване.

До Любето, Аз лично не съм съгласен с начина, по който доц. Мангъров защитава тезите си, само на лично, професионално мнение. Но, той говори същите неща, които хора като д-р Робърт Малоун и д-р Питър Маккълоу говорят, насочвайки вниманието към различни изследвания. И двамата можеш да изслушаш в подкаста на Джо Роган - епизоди 1747 и 1757. Има и един англичанин, д-р Джон Кембъл, който следи научни доклади и ги коментира в своя YouTube канал: /c/Campbellteaching (Dr John Campbell) А, и непрекъснато излизат какви ли не фрапиращи случаи на хора починали от огнестрелни рани, в катастрофи и прочее, обявени за жертви на Ковид-19, защото не са ваксинирани, но били дали положителен тест при приемане в болницата. Също така, има няколко теча на информация - от DARPA и други агенции - които разкриват много съществени факти, включително че "конското обезпаразитяващо" Ивермектин е ефективно лекарство срещу говид-19, и този факт се знае още от Април 2020г, но се крие. От Декември 2020г има доклад, публикуван в реномирано английско списание относно ефективността на различни медикаменти срещу вируса - и там, съвсем независимо, са установили, че Ивермектин работи - има го в канала на Д-р Джон Кембъл, не ми се рови да вадя точни данни, но който се интересува, ще си ги намери, дал съм канала. А, какво да говорим за агресивната цензура, която се налага на гореспоменатите учени, за да се ограничава разпространението на информацията?

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.12.23.21268276v1 Частична статистика от типа Империята отвръща на удъра: 1. статистиката е само за първите 28 дни след ГМО факсинирането, сякаш животът не продължава повече; 2. разделянето е на 2! възрастови групи под 40 г. и над 40 г.; 3. статистиката е съвсем конкурентно отмъстително насочена единствено за проблемите с миокардит и перикардит (основният проблем на векторните са тромбозите и тромбоцитопенията); 4.НАЙ-ценното обаче са на 5-та стр. в средата - за над 2млн. ГМО факсинирани 13-17г. деца има общо досега цели 43 случая перикардит и миокардит, но при 28 дневното обрязване на жестоката истина 7,5 на млн (15 за 2 та млн). 5.Сравнението манипулативно се прави със заболяването от ковид, но там явно не се прилага целия възможен срок.

Симидчиев от къде извади тези данни, че ваксинираните заразяват по-малко ?! ЕМА /европейкста медицинска агенция/ , която е регулатора на лекарства и ваксини за Европа казва, че няма данни ваксинираните хора да намалят вероятността от предаване на вируса на други хора. Точка

хайде приключвайте го това дребно, гнусно, плешиво, пелтечещо недоразумение. Според неговите думи досега трябваше да е изял 100 пъти дипломата си, ама май НЯМА такава.

май е добре, че ще ви изгние смрадливата семка от тея "ваксини", счупени пе'далчета....

Ей, 56, ти вждал ли си някога жив антиваксър? Разговарял ли си с такъв? Знаеш ли какво значи да си антиваксър, вегетарианец, веган, съботянин, евангелист, протестант, сциентист?... Само лепиш етикети насам-натам, нямайки си и понятие какво означават. Имаме една хубава, бълтарска поговорка: "Видяла жабата, че подковават вола, па вдигнала и тя крак". Те това сте вие, правоверните катраници, "вярващите в науката" :) Между другото, Галилео Галилей също не е вярвал в науката. Това знаеше ли го? А, да... и любимият ви Дарвин. Ак всички бяха "правоверни, вярващи в науката", още щяхме да обитаваме пещери и да се замеряме с камъни.

Някои смятат,че ваксинирани са "мост" "проводник с по-ниско съпротивление и висока пропускливост" могат да се заразяват и да заразяват останалите, КОЕТО ПО СЪЩЕСТВО МОЖЕ БИ Е ОСНОВНАТА ЦЕЛ. Ваксинираните да имат в предвид,че "преимуществото им" по същество означава слабост в друг аспект на здравния им статус. Всяко действие си има противодействие, "скачени съдове" и т.н....... А може и да не е така.

Симида трезвен ли беше

Мангъров както винаги е прав. Логиката му е желязна. Когато има зелен сертификат заразата се разнася от притежателите им. Ако се премахне няма да се разнася. Просто ще се закашляме и толкоз. Вместо да умират от ковид всеки ще си умира от придружаващи заболявания. Или лекарски грешки.

Логиката му желязна без аргументи без факти и без позоваване на научни изследвания. Което си е нормално тъй като той никога не се занимавал с коронавирус.

то и с ваксата е същото, никакви доказателства, че става за нещо

занимава се с болни и още как, за разлика от други лекари и на крака ще ти дойде вкъщи, че и ще те излекува, аре бъди здрав

Глупости! Със или без сертификат, заразата ще се разнася. Идеята на сертификата е, да се разнася само между ваксинирани.

skromna35

Най-накрая някой го проумя! И го написа-браво!

Да продължим с логиката му /на Мангъров/! Щом трябва да се премахне сертификата как да ограничаваме заразата? Трябва да върнем локдауните или да, знам, той прадлагда да не се прави нищо - така заразата барзо ще отмине, но на каква цена. Ще напълним болниците, не - и коридорите в болниците, и площадките пред болниците /Румъния през месец декември/. Ама тогава да дойде той да лекува...

много са ви наплашили. За 2 години от началото на тая лудост в България са заразени 820 607 души, средно 37300 души на месец или 447 604 души годишно. Заболеваемостта от грип се изчислява по сентинелния метод 10% от населението на областните градове и цитира констатираните нива за периода 2016 – 2018 г., които показват диапазон между 134 554 и 148 598 заболели. Това означава, че всяка година у нас се разболяват близо 1,5 млн. души от грип. За периода от 15 ноември, 2018 до 15 февруари 2019 са починали над 3000 българи от усложнения, свързани с грип. (Това са научни данни, изнесени официално през март 2019). Грипът е петата главна причини за смъртност сред населението през последното десетилетие в глобален мащаб и се нарежда много преди пътните инциденти. По данни на Националната референтна лаборатория по грип и ОРЗ към Националния център по заразни и паразитни болести през последния грипен сезон (2016/2017 г.) от грип и ОРЗ са заболели приблизително 1 750 000 българи. “Вероятността да се заразим с грип при грипна епидемия е 20% т.е. всеки пети българин се разболява, т.е. 1 300 000 българи на грипен сезон (4 месеца). Проф. Кантарджиев през 2017:"Бpоят на cмъpтните cлyчаи от гpип, подчертавам, не от ycложненията на гpипа, е повече от броя на загиналите в катастрофи в развитите държави. Всеки 10-ти болен от грип развива бактериална пневмония и възрастните хора са много застрашени от нейните усложнения." Това означава, че за грипния сезон зима 2016-17 е имало 130 000 хоспитализирани и над 4000 смъртни случая. Има и летни грипни сезони, ако съберем всичко това, излиза, че всяка година има около 3 "вълни" с по около 10-12 000 смъртни случая, а болниците си се пълнят с усложения на грип. За две години пак щяха да ударят 25-30 хиляди жертви. Но ние никога не сме знаели за това. Не са ни чели ежедневна статистика. Но ако го бяха правили щеше да е дори по-плашеща от тази, която всеки ден ни четат по корпоративните медии. Защо го правят сега? Защо се надуват цифрите? Не е конспирация и не е ненаучно. Просто простите хора предпочитат да не ползват собствените си умове, а някой друг да "мисли" вместо тях, в случая - "учените". В България нямаше повече от 3-4% антиваксъри преди това. Моите деца са ваксинирани са всичко по програма, дори всички си бихме ваксини за хепатит А и тиф, заради пътуваннията си. Но днес имаш 65% "антиваксъри" и още 20% колебаещи се. 15% са реално ваксинирани. Не бих бил вече никаква ваксина на децата си, защото загубих доверие в добрите намерения. Както и да е, това са научни данни. Но не ви уйдисват на религиозната ви вяра в "науката".

Я пак провеври, като цяло умрелите през 2021 са над 23000 човека. За 2020 са 8554 , а сега са 32086. Не ги изчисляваш правилно. Още повече не броиш, че при пълнене на болниците се спират много операции от които умират допълнително хора. Също така неправилно умножаваш грипните епидемии, колко са усложненията през летния и зимния сезон. Още повече, че в никой не умира от самия Грип а от услобжненията му така че тези 3000 дето ги дъвчеш са реално умрелите през най-тежкия сезон, реално умрелите не надвишават повече от 4000-5000 за цялата година. Това се вижда и от Изводите на Германските учени от института "Роберт Кох" От където заявяват, че разликата при смъртност е около от 3-4 пъти при Грип е 0.5% при Корона е около 1,8% - 1.9%. При това Не можеш да кажеш, че Германия има по-лошо здравеопазване от нашето. Нека погледнем как е в света. Годишно умират около 646,000 човека от грип и усложненията му миналата година от Ковид са умрели 1884146 . Там колко е по лошо ами поне 300%, дали е важно за теб.... Ами не знам, ако не е твой близък сигурно няма да те интересува ако е твой близък , ще кажеш че се случва, ако е съпрога или дете .... ами тогава докторите са виновни .... Ти естествено с тези глупави изказвания нямаш вина, защото ти ги разбираш тези неща, дори може да ги пресметнеш :) .

Това са официани данни за умрели С ковид, не от ковид. Не ги изчислявам вземам директно от вашия сектантски сайт. Болниците са приемали от грип по 130-150 000 на година, но не са спирали да приемат. Кантарджиев дори не говори за смърт от усложнения на грип , а директно от грип в цитата от 2017. Най-тежкият грипен сезон имало 17 000 смъртни случая, но пак не сме чули за тях. Смяташ ги както дявола чете Библията, за да го изкараш като юе ти е по-страшно, за да оправдаеш шубето. Но в Индия например, миналата година, над 35% от обявените за жертви на короната, умряха от тиф, защото никой не им обърна внимание, понеже НЯМАХА корона, но накрая ги писаха с корона. Тази част от ковид стъкмистиката я избягвате старателно. Баба ми е умряла през седемдесетте от грип, но никой не е опищял света за нея. Майка ми го изкара тежко с пневмония, но до нея съседката ѝ по легло е била ваксинирана. Това ви ве проблемът: понеже ви се е случило нещо лично, вие искате целият свят да страда с вас. Но това е нормалният ход на нещата. Болести е имало винаги около нас, точно като тази, но никой не беше решил да спира изгрева на слънцето досега. Ваксините са просто тест доколко новият световен ред може с лекота да се наложи над популацията, която в продължение на век и нещо внимателно и систематично притъпяваше до овче съзнание, дали ще има достатъчен отпор, дали има още някакви мислещи съсщества или вече всички в сектата на науката. Не искам да накърнявам религиозните ти чувства, но в България поне сте малцинство.

Локдаунът, поне ще почива на някаква медицинска логика, щом всички са способни да разнасят заразата. Зеленият сертификат само разделя хората на 2 части, като на едната група им се дава правото свободно да заразяват. Абсурдно, но факт.

….. по-малко се заразяват, по-малко разпространяват, по-леко го боледуват и много по-приятно умират…… Б’си логиката?!?!?

Не съм против ваксините. Факт е че ваксинираните по леко изкарват болестта. Но те по малко се пазят и повече заразяват. Защото ходят на всякъде безгрижно. И зеленият сертификат това им позволява. Така че съм за ваксините и мерките но без зелен сертификат.

Ами то тогава неваксинираните ще ходят навсякъде и ще заразяват наред. И при тоя процент неваксинирани, къде отиваме?

Другият изпосталял и нервно заекващ. Страхотен спор. На ползу роду /евентуално/.

Нямам търпение антиваксърите да сформират партия която да изберем за да казвам че са корумпирани, че Бил Гейтс, извънземни гущери и евреите им плащат и да ги заплашвам с побой.

Абе, антиваксърите, нали ходихте на преговори на 12ти? Защо не сте доволни пак? Хората ви обърнаха внимание, поканиха ви културно, а вие им се изплювате в лицето като трошихте огради и с насилие.

Споко, скоро и на теб ще ти го турят етикета ... тичай мама да те гушне!

Сложи си коментара в календара с напомнителка за след 1-2 години, да се посмееш на свой гръб какви си ги бръщолевил.

Мангъров за министър на здравеопазването след като разкараме тия лакеи от парламента.

Абе зако са ти проксита? Дай направо ти и тумбата антиваксъри тука да се кандидатирате, най-сетне да разберем кои сте и що струвате. Пък и може да ви изберем и после да ви свалим като мъкнем "символични" бесилки до парламента ;)

Ама е ужасно лесно на дир антиваксърите да наричат политиците (хора чиито имена, образование, лица, месторабота, домашен адрес, контактна информация, и минало знаем) лъжци, докато антиваксърите тука постват с фалшива регистрация и фалшива информация за себе стоейки зад 10 VPN-a. Дааа, със сигурност вторите са далеч по-достоверни от първити. (сарказъм)

Тролче не се пени !

То си е факт бе Пепо, никакво тролене.

Редица съобщения в медиите твърдят, че отделенията за интензивно лечение в Обединеното кралство се пълнят с пациенти с Covid-19, които не са ваксинирани. Това доведе до това, че премиерът Борис Джонсън призова хората да се ваксинират, за да намалят натиска върху болниците. Той каза, че лекарите са му казали, че „до 90% от пациентите с covid-19 в интензивно лечение не са получили бустерна ваксинация“. Но както основните медии, така и премиерът на Обединеното кралство ви лъжат. Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA) публикува седмичен доклад „Наблюдение на ваксините“, съдържащ статистически данни за случаите на Covid-19, хоспитализациите и смъртните случаи според статуса на ваксинация в Англия за период от четири седмици. Последният им доклад – „Доклад за наблюдение на ваксините срещу Covid-19 – 2022 г. – седмица 1“ – беше публикуван в четвъртък, 6 януари 2022 г., и той показва, че по-голямата част от случаите на Covid-19, хоспитализациите и смъртните случаи между 6 декември и 21 януари 22 са сред тройно/двойно ваксинирано население. Общият брой на случаите според статуса на ваксинация, потвърден от таблица 10 от доклада за наблюдение на ваксините за седмица 51 на UKHSA между 6 21 декември и 2 22 януари беше както следва – Неваксинирано население = 857 245 Частично ваксинирано население = 163 826 случая Тройно/двойно ваксинирано население = 1 663 628 случая Общият брой на предполагаемите смъртни случаи от Covid-19 според статуса на ваксинация между 6 декември 21 и 2 януари 22, както е потвърдено от таблица 12b от доклада на UKHSA, е както следва – Неваксинирано население = 928 смъртни случая Частично ваксинирано население = 130 смъртни случая Тройно/двойно ваксинирано население = 2621 смъртни случая Тъй като ваксинираното население представлява 7 на всеки 10 случая на Covid-19, 6 на всеки 10 хоспитализации на Covid-19 и 8 на всеки 10 смъртни случая от Covid-19, наистина ли вярвате на министър-председателя на Обединеното кралство и масовите медии, когато казват ви, че 90% от хората в интензивно лечение с Covid-19 са неваксинирани? https://dailyexpose.uk/2022/01/11/boris-lies-about-90-percent-covid-icu-unvaccinated/

Тройно/двойно ваксинирани са 4 на всеки 5 случая на Covid-19, хоспитализация и смърт от ноември според официалните данни Последните официални данни за общественото здравеопазване предполагат, че вариантът на Omicron Covid-19 не е по-лош от обикновената настинка сред неваксинираното население, но изглежда засяга много по-сериозно тройно ваксинираното население, като последните данни потвърждават, че ваксинираното население представлява 8 на всеки 10 случая, 7 на всеки 10 хоспитализации и 8 на всеки 10 смъртни случая от Covid-19 от 20 ноември 2021 г. въпреки кампанията за подсилване. Public Health Scotland (PHS) публикува седмичен статистически доклад за Covid-19, съдържащ данни за случаите на Covid-19, хоспитализациите и смъртните случаи според статуса на ваксинация. На 22 декември PHS публикува първия статистически доклад за Covid-19, който съдържа данни за тройно/бустер ваксинираното население и оттогава публикува още два доклада, което означава, че успяхме да анализираме данни за ефективността на Covid-19 за 7 седмици. на усилващия удар и ето какво открихме... Следните отчети бяха използвани за нашия анализ – Статистически доклад за Covid-19 към 20, 21 декември Статистически доклад за Covid-19 към 05, 22 януари Статистически доклад за Covid-19 към 10 януари 2 2 Covid-19 случаи https://dailyexpose.uk/2022/01/14/triple-jabbed-account-for-4-in-5-covid-deaths/

"според официалните данни" на кого?

https://publichealthscotland.scot/publications/covid-19-statistical-report/covid-19-statistical-report-12-january-2022/ https://publichealthscotland.scot/publications/covid-19-statistical-report/covid-19-statistical-report-7-january-2022/ https://publichealthscotland.scot/publications/covid-19-statistical-report/covid-19-statistical-report-22-december-2021/

Уж "от ноември" пък ноември липсва. Не знам пич, няма да ти се бъркам в какво си си решил да вярваш.

Симидчиев как не го е срам да говори такива неща? Още преди месеци излязоха много изследвания, публикувани в научни списания, включително Lancet, които установяват, че ваксинираните заразяват повече от неваксинираните. Вижте, че най-ваксинираните страни са и с най-много заразени. Още преди омикрон. Ето нещо от преди няколко дни, според което двойно ваксинираните са с по-голям риск да бъдат преити в болница от неваксинираните: https://www.heraldscotland.com/news/19843315.covid-scotland-case-rates-lowest-unvaccinated-double-jabbed-elderly-drive-rise-hospital-admissions/

За умрелите нешо пише ли?

И какво да пише - сравняват неща, дето са несравними. Ако дадат съотношение на починали ваксинирани към починали неваксинирани от една и съща възрастова група, здравно осигурени и без други заболявания , тогава може да се правят изводи. --- В България са починали много здравно-неосигурени хора без доходи, които не са били в състояние да си платят тестовете и лечението, болни хора, възрастни хора, социално слаби хора, които не са били в състояние да си платят тестовете за да постъпят в болница. Районите, в които живеят роми са целите в некролози.

Отрепките срам нямат. Такива като тоя бокук са за смъртно наказание, не просто отнемане на права.

И пак др Мангъров бе по убедителан. Хората му вярват понеже виждат че не лъже. Реално описва състоянието в българското здравоопазване и болниците. Подкрепя думите си със своето изкуство и не ни замаява с европейски и еврейски глупости и експерименти.

Хубаво че е има титла на доцент, че иначе щеше да е поредният ненормален. А пък останалите доценти защо ли не го подкрепят? хмм

'Щото е ненормален доцент...?

симидчиев е мазна хлебарка

И защо е мазна хлебарка? Човека показа факти и данни.

Този с мустаците пиян ли беше или дрогиран. Естествено, че в пика ще има повече умрели, заради забраната за планови операции и страха на болните от други заболявания да отидат на лекар. Затова малоумни ми мустакати друже има много умрели. А и не на последно място умрелите от лечението. Та за това е така. Защо няма изследвания за преболедувалите, защото не е изгодно.

Абе вие антиваксърите говорите за страх постоянно. Как никоя друга емоция не ви хвана окото в случая ами страх ви е главно на езика? Да не би да не четете ситиацията правилно и я асоциацирате със страх, от който, видимо искате да се дистанцирате? Или ви е по-лесно да подтискате и тормозите околните като ги наричате страхливци? Нещо от сорта на "аз отивам до билла за хляб щото ме е страх да не умра от глад". Същевременно, не съм видял никой да търси вашата помощ да ги предпазвате от тези страховити ситуации. Много, много странно. Не смяташ ли?

И аз това си мислех, значи едни хора ги било страх от вируса, а другите са смелчаци и ги е страх само от кемтрейлс, ваксините, 5G, евреите, билгейц и не знам какво още...

Симидчиев смля Мангъров с факти и доказателства. А Мангъров смля Симидчиев с личното си мнение. Водете си изводите.

И ФАКТИТЕ СА: СЛЕД ПЪРВИ ФЕВРУАРИ ПОЧВАМ ДА КЪЛНА ФАКСАНИ ….. ПЛАЧЕ МИ СЕ БРАТЯ ФАКСИНАТОРИ, АМА БЕЗ БУСТЕР НЕ МОЖЕ ТРЪБА ЗА ВАС ТВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО

"СЛЕД ПЪРВИ ФЕВРУАРИ ПОЧВАМ ДА КЪЛНА ФАКСАНИ" Аха, започваш да изолираш и нападаш група хора заради личното им мнение от февруари. От къде ли ми е познато това? Има ли исторически момент в който нещо подобно се е случвало ама на по-голяма скала? Хммм! Сега като имаме твоето признание на истински българин, че обещаваш да нарушаваш умишлено член 32 от конституцията, можем само да чакаме съответните органи да се задействат и да те намерят.

СЕДИ ДОМА ЧЕТИ ШОК ВАКСИНИРАН МИШОК :-) ….. ПОСЛЕДНОТО ПАРЧЕ НА ИЦО ДУПЕТАТЪТ

Няма никакъв спор. Само декларации. Докато господарите са казали зелени сертификати, тез дето са подписали договор с дявола ще казват само зелени сертификати и няма да искат да чуят нищо друго.

Под господарите искаш да кажеш господ ли?

Симидчиев стана смешен в този спор-все по трудно ще става да лъжат

Явно и ти си луд като Мангъров. Или пишеш глупости за копейки...

Ама чакай, те коланите не работят защото за 2021 година, например, са умрели 5 човека от 100 катастрофи при 100% носене на колан. Трябва да ги махнем защото не предпазват!

Един приятел ми каза, че чул от разговор на улицата, че там където има 5G мрежа, Омикрона заразявал по-бързо. Дали е вярно?

При честотни диапазони 450 MHz – 6000 MHz са налице достатъчно доказателства от експериментите с животни за канцерогенен ефект, заяви проф. Фиорела Белподжи, ръководител на изследване за въздействието на 5G технологията върху човешкото здраве. По нейните думи, тези честоти вероятно имат ефект върху мъжките и женските репродуктивни способности. Освен това съществува възможност за неблагоприятни ефекти върху потомството, изложено на въпросните честоти по време на ембрионалното развитие.

Ако знаеш пък електричеството колко е вредно. Идиот.

Гнусен плужей е Мангъров. Още от началото на пандемията манипулира хората с изключващи се едно друго изказвания, даже и дипломата си заложи, че още лятото на 2020 година, че вирусът щял да изчезне. Видя се истинската му цел - да се на мърда в политиката. И още нещо - ако от ваксините се умираше, в държави като Нидерландия, Дания, Ирландия, Австрия отдавна щеше са има бум на починали от ваксини. Факт!

Написал ли Националния Оперативен Щаб грешно.

Умрели има бе жалък Има бум на миокардити при млади хора,ти по бТВ ли чакаш да ти ги кажат това или по нова.Идиоти сте

Е, защо в Нидерландия, Дания и Ирландия няма бум на починали от ваксини? Изглежда само в България се умира от тях...?!

Бум има в малоумата ти панелна и ганьовска глава.

Това, че е забранено да се изнася такава информация, не значи че няма умрели от ваксините

Излиза, че в България, която по свобода на словото е отново но последните места в Европа, а и не само се знае, че има емрели от ваксини, а в Западна Европа, където свободата е словото всичко се прикрива. Пак не излиза логиката...

Професор Симидчиев не разбира проблема,затова ДА ГО ТУРА НА ЖЕНА МУ ДА И ГО НАГНЯСАМ У КРИВОТО ГЪРЛО.Благодаря за вниманието.

тоя симид е егати гнусния червей... хили се като малоумен

защо въобще пишем ...

Питам тоя зачервил носа пиандурник- дупетат симидчийски, той как определяби тества кой е ковид болен и като й не!? Тука в България някой чу ли че PCR тестовете са доказано фалшиви!?!?

Още в първите месеци, когато нямаше ваксини ншкъде, България имаше в пъти по-голяма смъртност от страните в Европа. Тогава каква беше причината?

Всъщност март-юли 2020 смъртността в България беше намаляла. Ама не е удобно да го казвате.

Това не е вярно! Когато в Италия и Испания гледахме конвой от кофчези, тук пролетта на 2020 година имаше максимум 100-тина зеразени дневно. На практика в България нямаше първа вълна - за каква смъртност още в началото се говори?

А конвоя от ковчези се оказа, удавени бежанци...

Гн. Симидчиев е поредния привърженик на ваксините и сертификатите, който говори за смърност от ковид в България и се прави, че не знае, че в България няма такива данни. Доцент доктор Христо Хинков, директора на Национален Център по Обществено Здраве и Анализи към Министерството на Здравеопазването заяви това в писмо отговор до НПО, копие от което адвокат Нина Ламбова показа по телевизия, а дори и аз имам едно копие :)

Най-бруталното е, че дори определят без тестове ковид, някой лекар решава, че е ковид и това пише!

Това им е работата, по принцип....

Особенно, когато имат финансов интерес от ковид пътека, колко лесно е без тест да взимаш пари... Предполагам ти би писал и обезглавените, че е от ковид това...

Февруари 2021 казаха ,че най вероятно след 6 месеца ще се наложи бустер. При нас тепърва слагаме 1 доза. Септември тренираха на учение ,как реагира държавата при поява на особенно заразен щом. Днес омикрон заразява масово. След нова година заявиха ,че обмислят масово заразяване на населението, защото стигнали до извода ,че естественият имунитет е най добрата защита срещу вируса ,което ваксината не може да осигури

Заеби ги евреите! Ако се водим по техните методи трябваше света да се съобразява с нас, а не ние с него. Щом не сме го достигнали, значи не го умеем и няма нужда да се водим и по другите им практики. Спора тук е какво дава зеления сертификат на едни и какво отнема от други. Ами едни се ползват с права, а други са лишени от това. На всичко отгоре няма и категоричен отговор на каква основа е всичко това. Единствените които имат безспорни и сигурни облаги са фармацефтичните компании.

Зеления сертификат в тоалетната няма да да ти свърши работа но се насажда от макарона