Голяма част от мрежата зад атаката в Манчестър е разбита

Разбита е голяма част от джихадистката мрежа, стояща зад атентата в Манчестър, съобщи британската полиция.

Обратно в новината

Коментари - Голяма част от мрежата зад атаката в Манчестър е разбита | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Жертвите в Сирия, Либия, Тунис, Египет, Йемен, Афганистан, Сърбия, Ирак,....Конго, Ангола, Намибия, Куба, Гренада, Аржентина, Виетнам, Корея също имаха право на живот!? Да добавим: Индия, Пакистан, ЮАР, Кения, Индонезия, Ирландия, Шотландия....другите народи жертви на британо-краварския геноцид!

Много жалко за загиналите невинни, но пресата у нас, както между впрочем навсякъде по света избягва един основен въпрос. Това е въпросът за радикалната религия като цяло - било то радикални християни, мюсюлмани или евреи. На радикализирания човек е много лесно да бъде втълпена омраза, както и да бъде манипулиран. Липсата на адекватно образование, съчетана с умели психолози-духовници и псевдо-имами вкарват много млади в клопката на радикалния ислям. Факт е, че над 99% от извършилите подобни глупости са мюсюлмани. В текущата ситуация аз виждам само едно решение на ситуацията - удря се една стена между Израел и Палестина, всичко на юг от Босфора и от Русия се изолира и всеки си живее собствения живот. Ние не се месим в техните работи и те в нашите. Ай са прекрачили - сопата. Защото всеки убит цивилен мюсюлманин било то от руснаците или коалицията е оръжие в ръцете на уахабитите. Ако брат ти, например, който не е направил никому нищо загине от американска бомба колко ще ти трябва да те облъчат да се гръмнеш някъде(това съчетано с ниско образование)? Нямаме работа там, и те нямат работа при нас. Всеки, който се е уредил тук при нас трябва да бъде ПРИНУДЕН децата му да посещават НОРМАЛНИ училища и да изучават НОРМАЛНИ дисциплини. Ако някой от нас иска да отиде да живее в Саудидска Арабия или Иран, например, нека отвърнат със същото. Избор има всеки. За останалите - чемодан-вокзал и вкъщи. Предполагам, че Галъп ще ме вкарат в тези 44% българи, които са били расисти, но ми омръзна да чета ВСЕКИ ден за избити християни или мюсюлмани било то в Европа или в Африка и Азия от определени кукувци. А на нас не ни е необходимо да си внасяме. Ако ще си внасяме трябва да се превъзпитат. Ако трябва и със сопата!

У нас му викат "След дъжд - качулка!" А що дремаха досега и допуснаха десетки невинни деца - курбан на свинете?

Даа, по данни на медиите атентаторът е роден във Великобритания в семейство на бежанци от Либия. И пак, по данни на някои медии, баща му: "...През 1992 Рамадан Абеди е бил върнат от британската МИ6 и участва в заговор на Короната, целящ убийството на Муамар Кадафи. Операцията е разкрита и той е измъкнат от МИ6 и прехвърлен в Обединеното кралство, където получава политическо убежище... През 1994 Рамадан Абеди се връща в Либия за сметка на МИ6. В края на 1995 участва в създаването на Либийската ислямистка бойна група, (ЛИБГ), местен клон на Ал-Кайда на Абдел Хаким Белхадж. ЛИБГ тогава е ангажирана от МИ6 да убие Муамар Кадафи срещу 100 хил. лири стерлинги. Тази операция също се проваля и провокира оживени дебати сред службите на Нейно Величество и оставката на Дейвид Шейлър. ... през 2005 Рамадан Абеди се присъединява към ЛИБГ за да сформира Ал-Кайда в Ирак и така, през 2011 той участва в операцията на МИ6 "арабска пролет" и наземната поддръжка на ЛИБГ към НАТО. След падането на Кадафи той се установява в Либия, оставяйки децата си в семейната къща в Уоли Рейндж...", из публикация във френския Резо Волтер под заглавието "Манчестер, МИ6, Ал-Кайда, Даеш и Абеди" ("Manchester, le MI6, Al-Qaïda, Daesh et les Abedi", RÉSEAU VOLTAIRE, 24 MAI 2017).

Страхотно! Тези не са ли наясно, че тези мрежи са за еднократна употреба.

Джихадистките атентати станаха ежедневние в Европа. Европейските политици и медии се опитват да ни втълпяват шаблонни реакции на тях: атентатите са подли, европейците обаче са смели и не се дават на страха. Дайте да сложим много цветя и плюшени мечета на лобните места и да запалим свещи. Така ще бъдем силни, солидарни и ще уплашим терористите. Обясняват ни, че атентатите ще продължат и ние трябва да ги приемем като нещо нормално. Когато има убити и ранени, медиите разказват само за убитите, за ранените не споменават дума, сякаш те не са проблем. И целият този карнавал се гарнира с много футбол, музика и народни веселия за да се покаже, че животът продължава.

+100 Много точен коментар!

Ключовите думи тук са "Британски гражданин" и "син на бежанци". Ти го приютяваш в страната си, то ти се*ре на главата. Естественият въпрос е, какво ни чака сега (европейците) с всичките приютени сирийски "доктори" и "инженери", които не могат да си прочетат името на собствения си език. (когато "пингвините" им започнат да раждат "европейчета").

За съжелние няма начин да ги спрат, дали ще се вземе кола и ще се прегазват пешеходци или ще се нападат с нож случайни минувачи. Просто дори да има само един незаловен терорист е достатъчно да създаде много беди. По-рано днес си мислех какво ли е да се явиш пред Господ на съд след като умреш и да му кацеш, че си убил за негото величие 22-ма деца и младежи.

Колониите превземат западните колониалисти. Така отмъщават за почти 600 г. експлоатация

Е, как какво? Нали всичките ви господи това искат - да се избиват хора в тяхно име. Така е било от създаването им и така ще бъде, дори да остане само един господ. Това не ви ли е достатъчно за да разберете, че господ е ЧОВЕШКА измислица? Дебили!

22-ма умрели, 66 в болница, от които 18 с тежки наранявания т.е. инвалиди за цял живот. ДЕМЕК 40 души почти останаха завинаги в Манчестър онзи ден, те разбили мрежатаот 6 феса, извършителят и баща му и братята ;)) Велики сте, вилика полиция, тайни, секретни и всякакви служби !!

tykmo na vreme ia razbihte, iunacy!

късно е чадо за... просто си приберете войските у дома и нещата ще си дойдат сами на място!

Като тоалетна за насрал се , хубаво е ,че я има ,ама е късно за него . Разкажете го на роднините на убитите

Може да затворят тази група, но не могат да премахнат заплахата от нови атентати! Та те бяха много- почти всеки месец и как са ги отгледали тези терористи, че те бяха най-жестоките в Сирия и Ирак и дори продължават да ги изнасят и сега!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Мрежата ще бъде разбита, когато арабите и негрите бъдат изгонени от Великобритания и англичаните няма да си ГУБЯТ времето, да си харчат Парите за охрана на градовете и ще могат да се развиват като държава. Арабчетата и маимуните трябва да умират ! Като за начало може да ги оставят на брега в Африка...

Плиийз, Ми, Еври - деий, когато Дрезден, се буди!

Защо ги разбиха, сиромасите? Не беше ли по-добре да не ги финансират?

След дъжд качулка!

Държат си клетки политиците да си прокарват политиките докато си затриват електората. Аман от мърши

Безспорно Великобритания е демократична и правова държава ! В такива държави, престъпните групи не ги " разбиват" или " неутрализират, а ги задържат, срещу тях започва разследване, събират се доказателства, ако се съберат достатъчно следва справедлив процес и присъда! Може това да ви се струва недостатъчно за борба с тероризма, но това е което е позволява демокрацията , а то никак не е малко! Порових в интернет колко души са осъдени за ислямски тероризъм в ЕС и не намерих почти нищо, освен няколко човека отново в UK! Това да не би да означава че в ЕС институциите не съдят ислямските терористи и то след като има изобилни и убедителни доказателства от службите! Ще се радвам ако някой ме обори ! Темата е много интересна!

Започват разследване? Хахаха, та атентаторът е член на финансирана ислямистка терористична организация, бореща се срещу Кадафи - със пари и оръжие от Лондон. Разследване няма да има - поради нарушаване на държавната тайна. Това са типични секретни акции, от рода например на атентата срещу папата от Антонов. какво каза следствието, че не помня? Май бе "Случаят е приключил, забравете!"

Разбита ще бъде, когато изгоните половината муслими от острова (най-вече брадясалите и с изцъклен поглед) и заторите 99% от джамиите! Въпросът, обаче, е, дали началниците ще ви позволят да сторите това?!

А в Ливърпул?