Атентатът срещу блогърката станал пред очите на сина й

Атентатът срещу 53-годишната журналистка и блогърка Дафне Каруана Галиция е извършен пред очите на сина й Матю. Младият мъж описва случилото се като ад.

Обратно в новината

Коментари - Атентатът срещу блогърката станал пред очите на сина й | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След публикуването на т.н. "Панамски досиета", най-големи загуби понесоха британските офшорни зони, такава беше и целта на операцията. Доколкото тази е била свързана/използвана за разкриване на информацията сега й се налага да плати за това по най-скъпата тарифа. Вероятно короната си отмъщава, само около 2 часа след убийството й непознат нарани 3 ма души с нож в Лондонското метро! Ритат се по кокалчетата...

дали нашата мутра ще изпрати поздравителна телеграма до малтииската мутра?

това в никакъв случаи не може да се случи в червеното блато наречено българия,дори русия си има Анна Политковская,нашите джурналисти са пряко свързани с власта и са 50 % виновни затова което се случи в българия виновни с мълчанието си и целуване на дебели задници

Тук се опитва Елена Йончева, но тук във форума са против, даже имаше пожелания като на тази журналистка.

ФБР? те действат САМО на територията на САЩ.

Девмокрацията не изкоренява корупцията - демокрацията ражда и създава условия за подобни герои! За съжаление Италия имаше Фалконе, а сега се върна назад. Дано Малта се пробуди.

С това окончателно рухна митът за западноевропейската демокрация. Комунистите бяха много по-чисти в сравнение с тези главорези.

Стига сте светлосвали паметта й! Замислете се, в БГ няма нито един който да се опълчи на статуквото - само слави надигна глас, но нищо не става. Не става, защото вече ги няма революционните комитети от миналия век, няма ги смелите българи като Ангел Кънчев например и като много други дали животът си своята кауза за да ни има днес нас. За да ни има и за да ни крадат и грабят днешните управляващи.

Описанието на министър председателя на Малта отговаря напълно на профила на нашия.

искаме си обратно сергей, и бсп..

Може да е загинала млада, но е живяла достоен живот, заразлика от плъховете срещу които се е борила. Светла и памет.

Едно да знаете от мен - журналист и блогър са две несъвместими неща. Казвам "неща", защото блогър е измислена и изпразнена от съдържание дума, а не професия. Истинските журналисти, особено разследващите, не са блогъри и се обиждат, ако ги нарекат така.

Преди всичко е била Човек, ти не мисли за професията.

FuckTheEU

Чисто по европейски, Ние си имаме тиквата, малтийците си имат техния си мафиот, дори не го знам кой е. Моделът е ясен, очевидно тамошната и нашата народопсихология позволява да се случват такива неща и европа се възползва.

Е, това не е ли писано за България: "Първо той (министър-председателят - бел.ред) напълни кабинета с мошеници. След това напълни полицията с мошеници и имбецили, след това и съдилищата бяха напълнени с мошеници и некомпетентни. Ако институциите работеха, нямаше да има атентат за разследване, а аз и братята ми все още щяхме да имаме майка",

Калинката, взе ми думите от устата! Четейки направих асоциация с България! Сходен случай - Мишо бирата! Разлики: отровен, а не взривен и бизнесмен, а не журналист!

Явно и там управляват същите мафиотизирани гербаджии. Само че тук развиват болтове, пращат ченге да те рекетира. Тоя номер с взривовете Кръстникът го мина още като Главен Секретар.

Ами затова същите тия евро-лицимери потупват по раменцето и три пъти целуват българската премиерска Мутра - защото са си лика прилика, само дето онези са имали няколко века в повече за рафиниране на обноските за пред външния свят.

"... Дафне е публикувала последният й пост в блога си..." Как не ви е срам, толкова ли няма грамотни хора, които да наемете да пишат в сайта ви!?

Или тоя премиер е много тъп или някой негов "приятел" му подлива вода с това гнусно убийство. Във всеки случай обществото си носи отговорността и кръста. Нас ни трепят циганите, а скоро и други, избиваме по пътищата, няма линейки и сме бедни, ама явно си ни е ОК. Мен обаче хич не ми беше ОК и се преместих. В крайна сметка квото реши народът, аз кой съм да кажа, навеждам глава и се спасявам.

Прочетох един два смислени коментара, останалото беше помия, сътворена от тъпаци с промити мозъци, в стил ЕС и САЩ срещу Русия.

Да не би да се изненада?!?

Уви, по-скоро се отчаях за пореден път.

Я, в Малта също като у нас! Само дето у нас премиерът мина етапа с взривяванията и вече е на следващото ниво. Директно ти взима бизнеса чрез прокуратурата и държавните органи.

Когато убият руски разследващ журналист - всички западни медии открито говорят как май май Путин има пръст. Сега ще пишат ли съвсем открито, че премиерът на Малта е натиснал копчето на детонатора ?

Те вече го пишат! Аз не виждам смисъл от вашата манипулация.

Как се съсипва държава: 1. Плащаш на журналисти да публикуват изобличаваща информация, която твоите разузнавателни централи събират. Всеки краде, така, че като цяло публикуваното е истина; ако пък се случи мишената ти да е светец- лъжеш безогледно и го изкарваш Дявол. 2. Опъваш политически чадър над твоите "независими блогъри", за да не ги съдят местните. 3. В удобен момент ги трепеш по особено показен и излишно брутален начин. 4. Скърбиш с цялата международна общественост и настояваш за международно изолиране и сваляне на разобличеното правителство. Хора, 21-и век сме! Не бъдете наивни- тоталитарността процъфтява както никога досега. Една мутра с 5 човека бригада може да накара всеки разследващ журналист да замлъкне без да го убива, какво остава за държави с вековен опит и ресурси в областта на терора и шпионажа.

EC (Ewro Cwinete) sega zadrujno gruhtiat, poneje niakoi im e razmatil kopaniata

ще излезе ли с доклад за корупцията в Малта? Или тям няма нужда от "мониторинг"? Спешно требе да се нправи забележка на началниците в Брюксел, маса гейропейск чиновници не са ползвали командировъчни и рейжийни, а тия дет ползват ги карат до изпосталели дестинации като София и Букурещ. Дручко ще си е до Ла-Валета.

няма корупция бе. Тя е само тука в Източната Европа и Русията.

"....сина й Матю Каруана Галиция, който е член на Международния консорциум на разследващите журналисти." Ха, те семейно са в блогърската далавера! Защо няма от семейството им стругари, комбайнери, шофьори...а само журналисти и блогъри! Далаверата му е майката, и кой знае кой й е плащал да пише платени репортажи, а сега....плачат!

,,.."Първо той (министър-председателят - бел.ред) напълни кабинета с мошеници. След това напълни полицията с мошеници и имбецили, след това и съдилищата бяха напълнени с мошеници и некомпетентни. ..,,??? да ,,пишем,, ли името на ,,премиера,,...???

Роднини по права линия не може да работят една и съща професия (напр. лекари, адвокати, творци и безброй други), защото някой прост и ограничен човек, какъвто си ти, ще си помисли, че има "далавера".

малоумник

Aleko

Мафията не спи - също като в България!

Също като в България!!!!!!!!!!

В Малта една достойна жена се е осмелила да извади на показ истината, без да се страхува за живото си и стана герой! Тук ... герои вече няма... Една Елена и то засегна само върха на айсберга!

Елена не посочи източника на разкритията и това е статия на биволъ от март месец, когато "медиите" не обърнаха никакво внимание. Всеки сам да си прави изводите. И да прецени дали да си дава парите за националната лотария или за хората, които истински се борят и изравят до дъно тези корупционни схеми. Само за пример. Статии на бивол, накараха мой познат да си махне парите от КТБ. Месеци след това банката рухна и депозититите бяха блокирани за половин година. Практически, това му спаси важна сделка а сега за ПИБ не ще и да чуе. Но, който иска да финансира мафия и нейните слуги..поне да не се оплаква. Същото е и като не подкрепяме тези, които са на фронтовата линия. Въпрос на елементарен избор. И малко мисъл.

Атентатът бил осъден от лидерите на ЕС?! Загиналата разобличава корупцията именно в един от лидерите на ЕС. Как ви се струва? Вече разликата с Русия официално е нулева. Все още има хора, които си рискуват живота и здравето, като разобличават тази мафия и най-малкото, което можем да направим е да даряваме пари на хора, които с труда си са показали, че не се спират пред нищо. В момента те водят нашата война и дават истински жертви. Единствените от този калибър в България са журналистите от Биволъ. Даже скоро ще изкарат нова платформа, която доста ще стъжни живота на някои хора. Малко остана.

"Премиерът Джоузеф Мускат пък съобщи, че по негова молба служители на ФБР са на път за Малта, за да помогнат в разследването. "- Защо не са поканили Български антимафиоти, хем са по-наблизо, хем са по-кадърни?

Прекалено са квалифицирани!

много прилича на руска работа. Да не би някой колекционер на цигулки да е бил пред разкриване?

много приличаш на трол!

"Матю Галиция нарича държавата "мафиотска" и обвинява властите за смъртта на майка си" защо ли това което казва ми е нещо познато?!

А пък в наше село съдят Колтуклиева, видна журналистка, че не е платила данъци от взети пари от една държавно мафиотска структура КТБ, нарочно фалирала, за да плати държавата на този и онзи хонорарите , За какви ли "услуги" са платили на Сончето ?

Същата клока като образцовия балкански клозет булгаристан.

Не, приятелю! Просто трябва да разберем, че такива неща, с римляните пребили горски, катастрофи, отвличания, изнудвания, убийства стават навсякъде, и погледнато реално не сме толкова зле на картата по този показател, колкото и усърдно псевдожурналистиката да се опитва да докаже противното. Жената е имала кауза и е умряла за нея. Сега са политиците на ход. Ако не предприемат нищо, рано или късно ще ядат сопата!

Политиците нищо няма да направят. В техен интерес е да покрият случая и да го забравят. До следващия път.

И там като у нас, шуробаджанащина, корупция и безморалност навсякъде по върховете. Така държава не може да има, само шепа управляващи и налагащи "закони" в полза на бандити и мошеници.

Добре че Е. Йончева не беше още родена, когато Ф. Кастро, направи революция в Куба с брат си !-Щеше да го обвини в шуро-баджинащина!

Нямаше да има смисъл - тези сменят тогавашната корумпирана и авторитарна върхушка с революция и идват съвсем офицално на власт и никой не е назначил брат си или роднината си тайно и по втория начин, докато управляващата партия (в случая ГЕРБ) мълчи -даже в нашия случай не става дума дори за един човек-брат или сестра -смирения феодал Добрев някак си беше вкарал 5-6 човека роднини на отговорни общински постове -и ако по времето на Кастро това е допустимо, то сега уж живеем в демократично общество и такива неща са недопустими, за съжаление, партията на Добрев отново прояви нагло и безотговорно поведение и вместо да го укори, скочи да го защитава -така постъпва една диктатура, която истерично отказва да приеме, че си отива и до последно отрича грешките си Политиката не е лесно занимание-тъкмо напротив -носи по -скоро повече негативи за съответния човек, за личния му живот, за приятелите и семейството му, които най-често страдат заради неговата позиция -това е истинското призвание на политика и всеки, който иска да стане такъв е изправен пред най-тежката дилема в живота си - да жертва или не себе си и семейството си зарди това бреме - така е поне в нормалните държави -само при нас всеки без колебание драпа да стане политик, защото при нас това е свързано само с печалба, уви -с една дума за да имаме нормални политици и общество трябва да променим начина си на мислене, а той се изразява накратко в следното: ако си действащ политик и твой роднина или приятел е най-перфектния във всякакъв аспект за дадена държавна длъжност, ти в никакъв случай да не го назначиш на нея, да, от това страда твоя близък, но тъкмо в това се състои дилемата и отговорността да се занимаваш или не с политика на високо и професионално ниво

Защо се сещаш за някогашния Фидел Кастро? Защо не се сетиш за президента на САЩ Доналд Тръмп, който назначи децата си на висши държавни постове в Президентството на САЩ, след като стана Президент на САЩ?

Айде сега всички обективни и професионални медии, експерти и т.н. да скочат заедно и да обвинят премиера на Малта, който лично е взривил журналистката. Щото нали се сещате, че ако това беше руска журналистка, вече навсякъде щеше да се пише, че лично Путин е натиснал копчето на детонатора.

Това се нарича терористичен акт, тоест ТОВА Е ТЕРОРИЗЪМ! ДЪРЖАВЕН ТЕРОРИЗЪМ, ПОРОДЕН ОСВЕН ВСИ!ЧКО ОСТАНАЛО И ОТ ... КОРУПЦИЯТА! Това само оказва още веднъж, че КОРУПЦИЯТА Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО, ЧЕ КОРУПЦИЯТА Е ПО-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ И ОТ ТЕРОРИЗМА, НЕАЗАВИСИМО, ЧЕ УПРАВЛЕНИЯТА И ПОЛИТИЦИТЕ ИПОРИТО СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ НЕ ГО ВИЖДАТ (защото ги касав точно тях), НО ОЩЕ ТОЗИ ПРИМЕР ЯСНО ДЕМОНСРИРА И ,,, КОЙ СТОИ В КРАЙНА СМЕТКА ЗАД ТЕРОРИЗМА - ЧЕ ИМА ЯСНО ИЗРАЗЕН КОРУшЦОНЕН ХАРАКТЕР, И ТО СТВА ДУМА ЗА ДЪРЖАВЕН ТЕРОРИЗЪМ *макар и разбира се отричан), породен от огромна корупция! Сега искам да видя дали наистина има или няма ЕС с неговите органи, институции и ЦЕННОСТИ, КОИТО ТВЪРДИ, ЧЕ ЗАЩИТАВА!

Така е, корупцията е страшен бич за обществото. Зада се изкорени корупцията, трябва да се въведе смъртно наказание само за корупция и да се почне по китайския метод.

Инженерче

Проблемът, приятелю е, че правосъдието ще се раздава от хората, които са се облагодетелствали по този начин. Ще изгорят двама-трима бушона и корупцията по средните етажи ще се вкара в граници, но горе, при тези, които държат и ножа и хляба нещата ще станат неконтролируеми. Историята е потвърждавала това с факти - кажете ми един президент, диктатор, цар - който по неговото царуване, изключаекки бунтове или неблагоприятна за него политическа обстановка да е бил осъден или убит заради корупция? Сещам се за един крал на Бавария, дето го удавиха, но защото е изпразнил хазната, но за корупция ... не ...

Докато Дафне е разобличавала премиера е била жива, но след като разобличи жената на премиера я убиха. Това жените са мръсна работа. Предполагам, че убийството е наредено от жената на премиера.

Мир на праха на жената. Много често борците за истина свършват така. И в България беше така - очистиха който се бунтуваше, и сега всички са им послушни. От медиите слушаме само помия и негативни новини и ясно си личи, че всички главни медии, повтарям ВСИЧКИ са собственост или на определен човек или група от хора, които имат една единствена цел - нихилизирането на българина и опростачаването ни като нация. Дори и да имат разногласия помежду си като сагата Прокопиев/Пеевски, в крайна сметка негативното ВИНАГИ е на първа страница. Та и сега така. Та аз да питам, това ли са демократичните ценности и свободата на словото, към което се стремим? Къде са сега платените сосороиди да ни кажат нещо за Навални и Литвиненко и за това, че само в кочината Русия стават такива неща? За пореден път се убеждавам, че човешката мисъл върви преди човешката еволюция. И това е едно грозно напомняне за всички разследващи журналисти, че за истината може да платят с живота си. А мошенниците, които тази жена е разобличила така или иначе няма да влязат в затвора. Както нашите, с купените си медии!

А във Варна преди години взривиха Харасимов пред Икономически университет, но виновни няма!

Тук става дума за разследваща журналистка, а не за рапанджия, взривен от бившата му партньорка...

точно руски тролове да пишат под тази статия... имайте поне малко срам и мълчете

като гледам американските тролове здраво са налазили.

Вече и професията блокър влиза в високорисковите графи!

Не знам дали, че в България не взривяват журналисти е добре или зле. Погледнато от една страна това може да значи, че няма корупция, институциите си вършат перфектно работата и всичко ни е наред. От друга страна това също може да значи, че нашите журналисти са тотално смазани и поръчкови и никой от тях дори не си помисля да се противопостави на силните на деня.

нека ти го кажа направо - второто е вярно. Изобщо не си прави илюзия!

Прочети статията за КТБ - плаща се на журналисти, политици и спортисти... забравили са да споменат и на магистрати и полиция...

Ти си толкова прост, такъв боклук, че не си заслужава човек дори и да те заплюе! Първо - не става дума за атентат срещу журналист, бе тъп трол, става дума за жена, критикувала в мрежите корупцията на правителството й и изнесла данни за това! И това, че е писала там не я прави журналист, тишп червено говедо! И второ - само поставянето на този въпрос показва и доказва, че освен откровен трол си и завършен тъпанар и/или изрод!

ЕВРОПЕЙСКИ ЦЕННОСТИ. ЩЕ ГИ ЗАЩИТАВАМЕ ДО ДУПКА.

Тия в Малта ли копират от ББ или той от тях . . . . ??

ББ кого е взривил?

Родината МИ - БЪЛГАРИЯ ... ето това е взривил ....

Санкции за Путин. До дупка.

Врейската схема за врътки и далавери по цял свят води до тотално израждане на реалността във виртуланост. Освен кухи схеми друго няма. Малта и малтийския орден са си от едно време патерици на статуквото. И религиозни

Демократична и цивилизована Европа, където няма никаква корупция и цари абсолютна свобода на словото.

Англосаксонската семка е гнила, коварна и зла.Там където има английска паплач се случват само кървави зверства и гадости. Малта е един спокоен остров.. и там ли намериха почва да паразитират тези нечовеци англичаните! Докато на земята има кравари и англичани ще има кръв и зверства!

Долу англоговорящите! Бъдещето е на българи, руси, севернокорейци и други благи народности!!!

Демократизъм.