Малки и средни търговци на горива излизат на протест пред парламента

Причината е, че им искат да депозират банкови гаранции в Министерството на икономиката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тъпият българин не иска да разбере че цените за бензин са разумни спрямо продавачите на бензин. Дере ви държавата с нейните акцизи а не "картела". Вместо да търсите порно по гугъл, потърсете как се сформира цената на бензин в България ( и ЕС като цяло). Ако има някой който не се съобразява с вашите доходи, това не са руските олигарси, арабските шейхове а вашата държава чийто акциз почти двойно оскъпява бензина - първите 2 не можеш да контролираш но последното може! "На пазара ще останат само чуждите фирми". Не само. Ще остане един Марешки който е готов да губи или да печели много малко, защото един път може да продаде това в политиката като "Аз се грижа за българите" и втори път, ако събере достатъчно обем и печели по 1-2ст на литър, пак ше направи пари. Но нали се сещате че за да събере Марешки обем, другите дето са по малки ще трябва да изгубят и да затворят. "Какво ми дреме на мене" чувавам първичната мисъл на българина. Ами ето какво трябва да ти дреме на тебе: Като се елеминират малките играчи и останат 1-2 големи, тогава наистина става картел!!! И тогава могат да ви клатят както си поискат щот тогаз, нема къде да идете!

Но колко от българите го разбират? Масово не се разбира истинската причина за икономическите проблеми в България и ограбването, което се реализира след всеки гласуван закон за поощрението и затвърдяването на монополизма в различните му форми. Споменатите в коментара 1-2 ст печалба в преходния период, ще бъдат много повече, когато конкуренцията бъде унищожена, а дребните търговци унищожени. А от 9 години насам българското управление с лобистки закони тотално въвежда МОНОПОЛИЗМА ВЪВ ВСИЧКИ сфери на икономиката, където има интереси от чуждестранни търговци (грешно се наричат ,,чуждестранни инвеститори), смазвайки всичко българско с цел да превръща българите в просяци! Нищо по-вредно няма за българите от българското правителство и от българския парламент!

Ясно е кой е хомосексуален.Точно ти бензанжията дето работа нямащ ,а само клипове гледаш и се дърв.ш.

От една никаква бензиностанция отглеждам жена, деца,любовница,нейните деца,имам няколко апартамента и няколко джипа сега искат всичко това да не мога да го сменя като остарее.Ще протестирам ,разбира се.Искам още и още.

Ти не си ли хомосексуален ? Какви жени любовници ? Преди време беше изтекъл един твой клип как си играеш с едни играчки... в д..опето.

Проблема с несъбирането на данъците - е както винаги - 95 % в големите и около 5 % в малките... Играчите - които имат акцизни складове - със съответно - поставени лица - си правят врътките и не внасят ДДС на горивата... Регистрират на месец по няколко фирми на братята роми и после тези фирми остават със задължения... Много е просто това да се пресече , но никой от държавата не иска - защото една част отива за подкрепа - ясно на кого....

колкотро повече силни играчи на пазара ., толкова по добро гориво!

Регистрация - естествено, че е необходима, иначе сиво-черна икономика. "Голяма гаранция" - е та ако не можеш да докажеш касови наличности или ДМА за 20000 лв, какъв бизнес с горива ще въртиш - полу- или напълно незаконен, естествено! Ще се вдигнат цените на разни скрити-покрити "ведомствени" бензиностанции, които просто укриват данъци и продават гориво със съмнително качество.

Този плач за непосилни гаранциие е смешен. И най-малката бензиностанция струва в пъти над 20 хил. лв.

Смешен, смешен, ама за да се издаде банкова гаранция за 20 000лв., трябва да ги депозираш и блокираш в банката за срока на гаранцията, т.е., винаги, не е 300лв., както тръби специалиста. За някои селски бензиностанции си е много, не всички са Лукоил, Шел, ОМВ и т.н.

Е, до обед стачка, след обед при боко и всичко ще се реши със заповед за изтегляне на проектозакона! Ново театро!