Сърбия не може да прости бомбардировките на НАТО

Не можем нито да забравим, нито да простим агресията на НАТО, заяви министърът на отбраната на Сърбия. Мнозинството сърби са против членството в алианса.

Обратно в новината

Коментари - Сърбия не може да прости бомбардировките на НАТО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАТО тресна сърбите които капитулираха, а колко убити натовци имаше? Отговора е 0 НУЛА, това при война срещу развита въоръжена със специалното руско ПВО, е могат да се отчетат с 4-ма уплашени противници - 1 пилот на падналия стелт ф-117 и трима заблудени пленени на границата с Македония и след това освободени! Както казва народа, "Да би мирно седяло, не би чудо видяло" Виновник за ситуацията е червеният цербер диктатор сталин и слугата му тито с създаването на изкуствената многоетнична фалшива държава югославия. Докато сърбите избиваха хиляди жени и деца , никой от вас червени мърши не се обади. Милошевич първо убиваше словенци. След това хървати . После косовари . След това босненци, е как да му простиш? Изрод. колко народ изби ? Ако не го бяха спряли и до днес можеше да избива българи в македония и черногорци. Запомнете, скоро Сърбия ще бъде в Европейският Съюз... след това и в НАТО. А вие само можете да си ядете двете яйца сурови...

Само самолети на сащисаните участват в бомбардировките над Сърбия . Франция и Германия категорично отказват , британските примати си траят . Каквито и исторически ежби да имаме със сърбите , това което им се случи си беше престъпление отвсякъде .Пък и нормалните хора се разбират чудесно , ако не се намесят ония прокажени бангии - политиците . Едно е да седнеш на раздумка и напитка с Балканци . С юро/ юдодебилите не става ! Не носят на пиене и са природно малоумни . Пък мацките им ..... малееее ... от върколак нагоре :)))

Прости сте и злобни. Изводът ме след като прочетох вашата нестихващата ненавист към православните сърби. Затова Европа ще стане мюсюлманска, които са сплотени в отличие от вас и държат вярата си произход. При това нямате Орбан, който ще ви предпази от ордата. Сърбите са лоши, гърците са лоши, руснаците - да ги изгоним враждебни били.Малочислени сте и прогресивно намалявате и оставяте сами. НАТО няма да ви ражда българчета, а пришълците ще направят своите в геометрична прогресия, циганите ще помогнат. Кого ще оплюете още? Напред със знаме.

Проблемът не е в самите бомбардировки - сърбите, тези нагли фалшификатори и узурпатори на чужди земи и история определено си ги заслужаваха. Проблемът е в двойния стандарт, по който Западна Европа и САЩ прилагат подобни мерки за политическо въздействие. В Косово мюсюлманите се подкрепят с всички сили, но в Палестина, виждате ли, е тъкмо обратното. Айде сега, къде са истината и принципите?!?

И ние не сме забравили и не сме простили турските кланета, ама нашите политици се прегръщат с ердоган и не сме забравили и не сме простили бомбандировките над софия от англосаксонците, ама сме в нато с тях, че и паметник им направиха наще продажни политици в софия.

поклон пред сърбите за тяхното геройско поведение. Гледах тогава по тяхната телевизия как многохилядно мнозинство на централния площад в Белград с плакати и с яростни погледи към небето викаха на НАТО-вците "айде, пускайте бомбите си върху нас"... И никой не се наведе, никой не коленичи, никой не се пребоядиса, така както ние си знаем в нашата кочина... А паметникът пред полуразрушената тогава сграда на централната телевизия в Белград и до днес напомня със своето оглушително "Зашто???" - както се пише на сръбски!

ChatGPT

Де да бяхме и ние като сръбете...

Бомбардировките ли ти липсват?

Как да ни липсват? Даже паметник направихме на демократизаторите - бомбардирочи.

А нашия външен министър сигурно и представа си няма . На 15.4.1941 г. в 1,15 ч. и в 3,20 ч. през нощта английски самолети бомбардират София, летище Враждебна и някои от околните села. Под обстрел попадат и двете противовъздушни батареи във Военното училище и тази на летище Божурище. И не и е за първи път...нито за последен.

Ние пък можем ли да простим етническото прочистване, близко до геноцид, провеждан системно над българското население във Вардарска Македония през 20-ти век, че дори и днес?

А американскияТ осиромашен уран дето ни напудриха през юговойната? От него ти е едно такова хубаво...

американския уран беше в патроните, а българския направо във водата на хората, ако ми не вярваш питай хасковлии

Искам да ви разкажа една история. Преди няколко години в околностите на Vranje колата ми угасна на един баир и изпуши бял пушек под капака. Докато спра и изляза, чудейки се какво да правя до мен спря кола. "Сад брате че те извучем, имаш ли съйла .." Изтегли ме до близката бензиностанция, а после обикаляхме с неговата кола до майстори. Намерихме, завлякохме колата до там. Стъмни се, но хората разглобиха двигателя. Оказа се скъсана гарнитура на главата. Поканиха ни в къщата на майстора, нахраниха ни, постлаха ни и приютиха, преспахме, закусихме, направиха ни колата за цена 2 по-ниска отколкото ми казаха после в България. Към обяд колата беше готова и тръгнахме. Обадиха се да питат дали сме пътували добре ... Хвала брате Игоре- хвала од сърца. Това сме ... днес, ако не слушаме политиката и миналото ...

Да, по принцип е така, както си написал в последното изречение. Не знам за какво сте си говорили със сръбския "брат", дали се е стигнало до това да ти обяснява откъде започва и докъде се простира Сърбия. Май не сте, защото иначе нямаше да си толкова позитивно ентусиазиран.

Най-интересно става, когато чуеш сръбските идеи за историческата и етническа принадлежност на Македония. Следващия път помоли Игор да ти разкаже...

Нито Сърбия, нито Турция имат място в ЕС и НАТО! Да си правят съюзи с когото си искат- кеф им Китай, кеф им Кремлинския диктатор

Сърбия се опитва да се прави на Югославия. Даже и телеграфната им агенция има същото име - ТАНЮГ (телеграфна агенция на Югославия). Ама малко е закъсняла. Трябваше да го направи през 1990. Сега, след като вече го е отнесла на каквото и ще да с еправи полза няма. А с близките си отношения към Русия само си влошава положението. Нека да припомним как беше по времето ан Югославия. Всички югославяни ( не само сържбите) може ха да пътууват и да работят свободно по целия свят. Само в Европа е имало над 4 млн. Но това беше поради факта че въпреки болшевишкия режим, те не бяха в съветския блок. И може бо поради тази причина бяха лидер в т.н. "необвързани". Хитър беше Тито. както с еказваше в единн виц, дава ляв мигач и завива надясно. И неслучайно Западът смяташе Югослявия за пробив в съветската система. А ние виждахме в Югослвавия една далечна и неосъществима мечта. След смъртта на Тито всичко се промени. Сега Сърбия е единствения сателит на Русия на Балканите. И е поне 10 години след нас (а през 1990 бяха 45 г. преди нас). И за 6 скапани самолета МИГ 29 са готови да си провалят европейското бъдеще.

истината казваш, кагебе!

Какво има да се прави..тя е Югославия. Сърбия винаги е била доминираща на запдните балкани и единствения враг който до някъде е застрашавала тази доминация е била България. Защо се учудвате на това? Нима ние още не си мечтаем за Санстефанска България? Разликата е че ние абдикарахме от тази мечта а сърбите и турците не са забравили мечтите си.

Смешник, Сърбия назад да бяга немоим я стигна

Работила съм със сърби. Много са ни близки, просто усещането е, че сме една кръв. Да не говорим, че се разбираме перфектно. Бях в Сърбия, Босна , Черна гора, Хърватска и оттогава ненавиждам краварите.. Така както скараха брат брата в Югославия, така направиха и с Украйна- Русия. Надявам се някога да има провидение за всичко, което причиняват на този свят.

Ами живей си при сърбите ма кифло, какво правиш при нас българите.

Къв българин си ти бе.. драскач, платен вероятно.

ДА, ЩОТО СМЕ ЕДНА КРЪВ ТЕ ПРАВИХА ГЕНОЦИД СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ В ЗАПАДНИТЕ ПОКРАЙНИНИ И В МАКЕДОНИЯ. МАЛКО ИМ БЕШЕ С БОМБАРДИРОВКИТЕ.

Само глупак може да се радва на избиване на мирно население. А урана дойде и при нас! Щото народа е казал за мечката при съседа.. Именно с това, че винаги са ни противопоставяли , ни контролират!

Кафявият "цвят" на нацията, тъй наречен Елит 1878-1944 1989-- не само прости ами и се съюзи с палачите си, Турция, Франция,Англия и т.н Фашистките Кобурги(и избиха ЦВЕТЪТ на нацията Гео Милев,Вапцаров,Ястребинчетата) се мляскаха с анадолците, сега тия еничари тоже. Кой се би срещу нас. В руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците. Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново,австриец, името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Английска флота влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица от Русия. Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер. 40х полски легион се бие на страната на Анадола срещу нас. Ако всички тези изверги не бяха англичани, немци и австрийци, а руснаци, дали нямаше всекидневно да лягаме и ставаме с техните престъпления, извършени над нашия народ? Виждате ли каква огромна война се води срещу нас българите и нашата история? Нашата свобода е извоювана във война, която водим не само срещу турците, но и срещу англичани и германци. Същите тези само броени месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет части, като днес техните съвременни слуги дори и това опитват да припишат на Русия. Днес България не е независима държава и е поробена от същите тези, които ни държаха в робство до 1878 г. Когато идва на власт турколизеца Стамболова отива при султана и му предлага България да стане пак част от Османската империя!?

хубаво е да се погледнат събитията от 99та безпристрастно

Сръбският политик Гарашанин през 19 век - Парче по парче ще късаме от България и ще изградим Велика Сърбия. И до голяма степен го изпълниха. Никога не мога да подкрепям или симпатизирам на Сърбия за каквото и да е било.

Ама като правеха масови гробове за босненци, хървати и други им беше хубаво.

Оня престъпник Буш вкара в гробищата цели държави

Формалният повод за изстреляна ракета на една сватба, за който бяха обвинени сърбите, се оказа постановка. Ти си прави извода.. Сараево преди е било с 80% православно население, сега с 40. Къде е геноцида? Колко са сръбските гробове?

Много мразите сърбите, пък слушате само чалга - преводна или оригинална. И си спомняте 1885 година, а бомбардировките на София и други места през 1944 не. Ако Франция и Германия бяха толкова паметливи като злобните цървули, къде ли щяха да са сега

въпрос на култура, в свободна държава живеем, всеки може да слуша каквото поиска. бомбандировките на София си ги спомнят много малко живи хора. като цяло, си спомняме това, което е полезно да се помни, да помниш глупости оставям на теб

Аз помня как убиха личността на българина след 1944.

Ако щат да прощават. Пука ми на .... за тъпите сърби. Аз пък не им прощавам за безчинствата срещу нас и народите от цяла Югославия, както и не прощавам на тук пишещите русофилски и сърбофилски предатели, които мразят България, защото няма как едновременно да обичаш България и Сърбия или Русия, които са ни навреждали непрекъснато през изстрадалата ни история.

Пък падай си по САЩ, то е през океана, ама кво ти дреме за ситуацията на Балканите? Мрази съдедите, то от това се кефят задокеанските кукловоди.

в Европа - гърците, сърбите, французите. Засегнат ли им интересите, изпълват улиците и протестират. Конкретно за сърбите: през 1999 г., когато мръсниците от САЩ бомбеха телевизията, болници и жилищни сгради, сърбите се събираха по мостовете, закичили се с хартиени мишени, и успяха да ги опазят от разрушение! А "гордите" софиянци позволиха на същите гадове да вдигнат паметник на летците, сринали 1/4 от София и избили хиляди невинни от ноември до март 1944 г.

наивноооо! като беше войната в Сърбия и гърците протестираха толкова много, всичката военна техника се разтоварваше на пристанище Солун, а самолетите летяха от гръцките летища. коментара ти е махленско разтягане ан локуми!

Яко съветски тролове кломентират. КОЙ може да не хареса коментар за предателите сърби спрямо всички съседни тям народи? КОЙ може да вярва на "народ, който със своята история и своя живот не е заслужил толкова страшно престъпление"? РАЗБИРА СЕ, че точно с историята си за служили много повече бомбардировки, че и пълно изстребление. Та все пак Господ е Българин както вече стана ясно :). За чий ни нападнаха в съединението? Защо опкупираха поморавието, покрайнините , че и Вардарска Македония? Във всички тези земи е имало доминиращо БЪЛГАРСКО население докато сърбите не са го прогонили и посърбили. Хайде слагайте ми минуси, но това е историята, а истината винаги боли. Всичко се връща.

jingiby

А аз не мога да простя на Сърбия. Като започна от Сръбско - Българската война, та до днес...

И Франция и Германия са така .... ;)

Те тия няма да са сърби, ако не се извъртят. Сега си вдигат цената за НАТО, а са петимни да се докопат и да покажат един дебел среден пръст на руснаците. 20 години цоцат от Москва и вече не им стига.

Сърбите никога не се предавали Русия! За разлика от нас, поне досега, винаги са били на страната на Русия.

Ти къде я чете сръбската история. В мазето на Позитано или си мечтаеш под каскета.

Родината предай, Русия никога !

Че кой може да им прости за бомбардировките по света?

японците?

Нема начин. Рано или късно ще им го върнат с лихвите.

Сърбия е враг на България. Сърбия винаги е била враг на България. 1878г. 1885г 1903-5г 1912-13г 1914-1918г 1942-62г Докато не се отрекат в делата си от великосръбския шовинизъм на Караджорджевич, нямат място в ЕС. Сърбите трябва да научат ИСТИНСКАТА ИСТОРИЯ на Балканите, а не тази на Тито. Сърбите трябва да научат подробно какво са правили техните генерали и войници в Хърватска, Босна и Херцеговина, Македония, Войводина и Косово - всичките им кланета, избивания, депортации и престъпления срещу човечността и човечеството.

да изместваш темата. Демек според тебе България е нато, а нато е България.

Аман тъпи тролове бе! Поне проявете малко творчество, щото тъй писвате на хората с едни и същи дивоти!

Милошевич първо би словенци, след това хървати , после косовари и бошняци, е как да му простиш? Колко народ изби? Ако не го бяха спряли и до днес можеше да избива българи в Македония и Черна Гора. Те сърбите са приятели и с хървати,словенци,македонци ,но яко надупчиха Дубровник,така по приятелски.А Сараево?Дружба между хората и народите ? Лицемери ....

Да са мислили ,когато са избивали мирни хора за да прочистат от мюсулмани .Каквито и да са навсякъде убийствата са престъпление .Хитлер също е прочиствал от евреи .Като го оставиш такъв диктатор -целия свят ще унищожи .За това, да са мислили преди да трепят.

И в България много хора загинаха от болести причинени от обеднения уран и от диоксина, с който също беше обгазявана Западна България. Само да припомня, че диоксина предизвиква рак на гърдата. Или за умреш от такъв цивилизационен диоксин трябва да е мечта на всеки българин, според тогавашни и сегашни мижитурки-лакеи?

Не си "Батко", а си Патко Върви да се ограмотиш за обеднения уран и после пак ела. Сам ще разбереш какви глупости си изпонаписал.

очевидно си инжинер-химик от врачанският университет,а може би си измислил менделеевата таблица но затова знае само маината ти и най много разбираш от обеднен уран.

Достатъчно е само да се покажат документални кадри от Сараево,например.За да си припомним какви ги вършиха пък сърбите.А фигурата на Аркан и появата на отлично организираната мафия,която уби и министър-председателя си? Все постижения на единствените "потърпевши"- сърбите.Времето ще им покаже дали самоизолацията ще им е полезна.

След 30 години промивка голяма част от,,българите,, застават срещу БЪЛГАРИ И ПРАВОСЛАВНИ!!!!!Абсурдна работа за нацията и добре платена и контролирана от враговете и....Може и да не харесвам сърбите но НЕ мога да УВАЖАВАМ ТЯХНАТА ПОЗИЦИЯ ЗАПАЗВАЩА ТОЧНО НАЦИЯТА И ПРАВОСЛАВИЕТО!!!!То затова и при РУСКОТУРСКАТА освободителна война ТЕ И РУМЪНИЯ ПОЛУЧАВАТ НЕЗАВИСИМОСТ!!!!НЕЗАВИСИМОСТ!!!!А ние ТЕПЪРВА ПОЧВАМЕ ДА СЪЗДАВАМЕ ДЪРЖАВА...И ,боже мой,СЕГА Я УНИЩОЖАВАТ точно по заръката на нато....Спомнете си СМЪРТТА НА Приляк във СЪДА...

...да НЕ уважавам....

ама данните според други източници са над 1 700 души цивилни жертви, включително почти 400 деца, към 10 000 сериозно ранени. Изчезнали безследно по данни на ООН 821 души, повечето сърби. Операцията Съюзна сила е коствала живота и след приключването, защото е използван радиоактивен обеднен уран в боеприпасите. А ето и сръбските изчисления: "Цивилне жртве За више информација погледајте: Цивилне жртве у НАТО бомбардовању СРЈ Број цивилних жртава у НАТО бомбардовању још увек није прецизно утврђен а досадашње процене варирају у зависности од извора. Према српским изворима од последица НАТО бомбардовања погинуло је између 1200 и 4000 цивила (најчешће се наводи око 2500). Према тврдњама Хјуман Рајтс Воч-а погинуло је између 489 и 528 цивила.

всеки прави изчисления както му изнася

драги ш, най-верните изчисления са на тези, които са дали жертви, а останалите изчисляват така, както им изнася. иначе викаш ще простят, къде ще ходят... демек това в бг.уикипедия е лъжа? "Бомбардировките на България са поредица от нападения на британските и американските ВВС срещу София и други български населени места по време на Втората световна война, в периода от пролетта на 1941 г. до есента на 1944 г. България е в положение на война с Великобритания и САЩ от 13 декември 1941 година.[20] След като се установяват в Южна Италия, британско-американските въздушни армии започват оттам бомбордировъчна война на Балканския полуостров. Жертвите са: 4208 убити, починали от рани и безследно изчезнали и 4744 сериозно ранени, разрушени само в София са 12 657 граждански обществени и жилищни сгради увредените в една или друга степен са в пъти повече.[21][22] Българската противовъздушна отбрана нанася на противника известни загуби свалени са над 100 самолета, при което загиват 159 души и са пленени 329." ама много време е минало оттогава, нали Ш?

по въпроса бомбардировки по време на всв: "Резултати В целом, в течение войны болгарские лётчики сбили 117 самолётов западных союзников, которые совершали авианалёты на цели в Болгарии и нефтяные месторождения в Румынии. В результате авианалётов западных союзников на территории Болгарии было разрушено и серьёзно повреждено 12 567 зданий и сооружений (10 002 жилых дома, 128 промышленных предприятий и 288 общественных зданий). Общее количество жертв авианалётов составило около 10 тысяч человек погибшими, пропавшими без вести, ранеными и травмированными.

Да, тогава американците пропуснаха да информират сърбите, че "Стелт"-а е невидим и те взеха, че го свалиха.....

И да не да се спасиха сърбите?

Прозряха какво е американска ''демокрация и мироопазване'' според нея и за това никога няма да простят за разлика от нас дето и паметник на тези дето срутиха София издигнаха подлогите им

А последиците от обеднения уран в България?!

Че те не само Сърбия бомбиха тогава. Поне 20 натовски бомби паднаха в България. Едната дори в София. и НИТО ЕДНА сръбска не падна на наша земя. Забравихте ли??

Ние тези бомбадировки техните ги знаем. През 1943-1944 сме били били подложенибдори на по варварски удари. Естествено насочени по грабдански цели. Ама папагалите не финзнаят тези неща.

Сърбите почитат паметта на загиналите си сънародници, а ние направихме паметник на убийците!

kerelov@poshta.net

И великия ни премиер отиде на откриването му да лиже щатски задници. Боклук нещастен!

Как да простят сърбите на НАТО. Това няма да се забрави, а и скоро няма да бъде простено, което е разбираемо. А помним ли как и натовските самолети "по погрешка" ни "дариха" със слабо обогатен уран! Но българите са търпеливи и толерантни, нали? Ние помним един говорител на НАТО, с вид на олигофрен, който четеше как успешно са ударили това и онова. Помним и как бе разрушена сръбската инфраструктура, болници, мостове, че и китайското посолство! И още, и още...И накрая създадоха държавата Косово! За да е по-спокойно на Балканите, плюс Кипър, разбира се! Това дали е справедливо?! А иначе Сърбия е нашето нещастие - нека да се знае, а и помни!

и ние не можем да простим,че при руска окупация след 9.09.1944г в България се избиха хиляди българи и десетки хиляди затвориха в лагер за да вземат комундетата и руските агенти властта,ама живота продължава

Така е, Стоиле, много си прав. На сърбите миризливия руски ботуш им мирише на много хубаво. 20-йсе години не се "усетиха". По прости са и от нас. Яд ме е, че от простотия обричат техните деца на мизерия.

Стоиле,Стоиле!У Ганчовото бъзи те няма ,акато се замисля май там си заченат!

Сърбите няма какво да се тръшкат - напълно си заслужиха бомбардировките.

Сърбите винаги са ни мразели и са ни забивали нож в гърба ! Но не заслужаваха такава участ !

Дебили български-защо САЩ и ЕС (НАТО) разтуриха Югославия подкрепяйки сепаратизма,а днес подкрепят Испания и Турция да газят демокрацията и трепят сепаратистите?

Ще си драпат макарите извън ЕС и НАТО тогава !

Пуснахме Германците и те удариха "в гръб Сърбия". След това дойде Тито и неговата Партизанска Армия. През цялата Война контролираха поне Една трета от Югославия. Нито елитните СС нито Усташите можеха да се справят с тях. Такова "Чудо" имаше само при Руснаците. ---------- За какво НАТО говорим, щом споменът за Фашистите в Сърбия е още ЖИВ и ще бъде ЖИВ. Спасиха, заедно с Руснаците Белград да не бъде взривен, ако не знаете ...

Милошевич първо би словенци. след това хървати , после косовари и бошняци, е как да му простиш? Изрод. колко народ изби? ако не го бяха спряли и до днес можеше да избива българи в македония и черногорци.

Друго си е нашия гъзоблизец храбър да обединява Балканите по чужда воля

Да не забравяме че и ние го отнесохме покрай Сърбия.Дори няма да е пресилено ако кажем че сме пострадали и повече от тях в дългосрочен план със урановите бомби които хвърляха тайно над наша територия и който вече е попил в подпочвените води .

Помня че на великите невидими американски изтребители.Сърбите им бяха разказали играта с оръжие подобно на прашка сравнение с технологията на самолета.

НАТО тресна сърбите които капитулираха, а колко убити натовци имаше? Отговора е 0 НУЛА, това при война срещу развита въоръжена със специалното руско ПВО, е могат да се отчетат с 4-ма уплашени противници - 1 пилот на падналия стелт ф-117 и трима заблудени пленени на границата с Македония и след това освободени!

Малко история за Янко ,който не е чел много, а и дядо му не му е разказвал,Албанците ,които са ти толкова мили ,са били в състава на Сюлейман паша (Самоел Леви) Албанския корпус е наброявал 48,000,те и Чекезите са били най жестоки в Стара Загора ,клали са и са изнасилвали ,накрая са я запалили,чети момче история ,защото тя винаги се повтаря в една и ли друга форма

Ще чете ако си направи труда да търси... От сегашните учебници по история можеш да изпаднеш в потрес. Няма да се изненадам, ако в следващата им редакция се окаже, че Сюлейман си е бил направо освободител... Иначе по статията - браво на сърбите! Народ, който няма къса памет има... бъдеще.

Ако се беше случило у нас.Сигурно щяхме да вдигнем паметеник да бомбите грмънали в опит да ни умиротворят.И нямаше да говорим че сме били бомбандирани а просто е имало самолетно присъствие и усещане за бомбандировки