Русия: Думите на Пенс за Балканите са в стил ”Студена война”

Изказването на американския вицепрезидент за Балканите показва, че САЩ се придържат към начина на мислене, присъщ на Студената война, заяви Москва.

Обратно в новината

Коментари - Русия: Думите на Пенс за Балканите са в стил ”Студена война” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А защо при цялата тази руска миролюбивост по време на погрома в Македонския парламент бяха забелязани по един представителна Руските служби и един на Сръбските?И защо двама представители на руските служби бяха изгонени от Черна гора?Сигурно кротко са си пиели водката.

Пропусна и ,, 1 ,,.!

НиE виждаме , че има насреща Пенис и...взимаме мерки!

Пенс,нещо си спал в часовете и по география,и по история.Балканите не са запада,а са на изток от запада и географски,и ментално,и културно. В момента Балканите са задния двор, бунището на запада. Вашата Латинска Америка преди революциите.

АБЕ DIR-овци, ОТ КЪДЕ ГО НАМЕРИХТЕ ТОЗИ КРАВАР/ОВЧАР/ ДА МИ ДАВА ТОН В ЖИВОТА? ДА СИ ХОДИ В. С А Щ. ДА СИ ПАСЕ КРАВИТЕ.

..и при тва - уй сплескан!...

Рушняците не отричат, че са се опитвали да убият и министър председателя на Черна гора...

тез руснаци продължават с пропагандата и фалшивите факти...

Е ,не съди само по себе си! Погледни и малко встрани!

Откакто САЩ станаха световен полицай човечеството живее в най мирното време. Почти няма войни. Склонен съм да вярвам на тях отколкото на мръсните руснаци, които ни ограбиха и ни върнаха в 15 век само за 45 години. Руската нация е с десет нива по нагла от най наглата нация на света.

Баце, ако е ирония - добре! Иначе, Баце, ти си най-големият Идиот, раждал се до сега! Анадънму????

Руснаците са ГЛАДНИ ,но НАХАЛНИ. На всяка манджа мюрдия. Страх ги тресе ,бившите колонии руски на Балканите им се отскубват и стават против тях. Плямпане руско няма край.ПЕНС е скорошния президент на САЩ!!!!!!!!!!!!!!!

освен да яде шамари за друго не става

..и ..масажират го яко!?

Путя ще духа ... супата, хахахаааа

Абе, не съм сигурен дали Путин ще духа супата, ама нашата супа вече е приготвена, особено с помощта на гъзолизци като тебе...

Въпрос с повишена трудност: Кои са приятелите на Русия по света, освен нашите русофилистици, които са руски храненици?

Има една"малка асоциацийка"-БРИКС и викат... Чукни там,да си провериш.

Русия не преде вече и там, гола вода са рашките.

Питай сестра си ! При интимности й го споделих доста пъти!

Този наглец само не вдигна лозунга-Балканите-нов Крим!И може и да го направят.Само пияндурниците от велика Россия липсват на целия панаир!

А не бе-ще дам земята на американците,да я отровят за шистов газ...

Тръмп го избра защото е невзрачен и безцветен а той взе че си повярва че може да е фактор,Сорос и подлогите му искат да го сложат като тяхна вярна кукла ,ако успеят да махнат Тръмп

Заглавието на статията е типично за пост-комунистическата пропаганда в тази страна! Министър-председател комунист и президент комунист! Докъде я докарахме!

Интересно ми е да те попитам Джорданчо, защо отново пост-комунистическата идеология взема връх у хората? Нали демокрацията уж беше "най-доброто за човека"? И найстина подемократичному докъде я докарахме след 27 години? И веднага ти отговарям-от най-силно развитата икономика на балканите-до гето в края на Европа... Унищожиха ни без война.

Много голяма глупост! Дори другарят президент Петър Младенов в края на 1989 година каза, че България е банкрутирала. По-ясно от това, здраве му кажи.

Най силно развита не сме били на Балканите,а сме били най верните палаши на съветските окупатори! След като КГБ и подчиненото му ДС започнаха ограбването на имуществото на държавата и спестяваанията на хората България донякъде заприлича на гето!След влизането ни в Евросъюза милиони български граждани се спасиха от вечното ограбване,корупцията,рекета и неработещото правосъдие в Европа!А Русия губи все повече контрол над нас

Америка за втори път (след Косово) се опитва да се меси на Балканите,без да познава нравите и традициите на балканските народи.Даже и не съзнава колко опасно може да е това!Тук не е Украйна,нали?

Не е Украйна,но лесно може да стане... Мислете тогава кой ще помага. Че "помощниците" са същите които помогнаха и в Северен Кипър!

Ви нямате борбен дух на украинците. Реалност е, без да се обиждате. Това е не едно и също, когато се агресираш към слепи в Несебър, или мълчиш на наглоста на циганите.

Хубаво ще бъде Вие първо да научите български.Словоредът ви е ужасен!

Ще управя ли аз моя словоред или няма да го управя, това няма да промени истина. Ако цъкат + -, значи е горе-долу разбираемо. Обикновенно забележки относно знание или не знание чуждестранен език правят или националисти, или те, които нямат други аргументи.

не схващаш значението на думата "наглост".Нагъл е този,който обвинява в нещо другите ,като това "нещо" сам той го прави непрекъснато".Е,тъй де.Това искам да кажа,че Русия се е месила и се меси с най-голяма наглост във вътрешните работи на съседни и несъседни на нея държави,заплашва,предупреждава,санкционира и т.н. Започвам да изреждам:Предупредена Швеция да не влиза в НАТО,както и Финландия.Заплашена и беше направен опит за преврат,но осуетен във Черна Гора за влизането си във НАТО. Заплашвани и предупреждавани,както и вмешателство във вътрешните работи на суверенните държави Полша,балтийските държави,Румъния,отскоро и Молдова.А какво да кажем за България,където се гаврят със писменоста и културата ни,искат да ни изкупуват и още десетки оскърбления и обиди срещу страната ни.А че мътят водите на балканските страни и най-грубо и нахално се месят във вътрешните работи,ама македонеца руско и сърбоманско мекере Уевски ще яде уя скоро.Рашите реват на умряло щото отвсякъде вече ги затварят и затапват и губят позиции,а след време ще видят и какво става на Арабския полуостров,в Сирия.В по-голяма част от сирийския народ открито се противопоставят на нашествениците от Русия и ги смятат наравно виновни с Башар Асад за убийствената и многогодишна гражданска война в Сирия.Ха,да чуем нещо хубаво да са казали за Русия в последно време по света.Негативизма към Русия е световен,а рашите наглеят,ли наглеят.Кво повече.

тогава за каво квичиш. Кво те ебе тебе. Видимо Русия е силна и за това шибаняците евреи квичат. Ти явно си един от тях.

Нова Студена война е най-хубавото нещо, което може да ни се случи! Този път за щастие сме от хубавата страна на Желязната завеса!

Вековната мечта на Русия, да завладее Балканите е в сила и днес. В момента се стремят да направят Сърбия руска република. Сталин не успя, защото Г.Димитров защити България. Това костваше живота му. Но международния престъпник Путин е по алчен и по опасен и от Сталин. Изби стотици, хиляди гният в затворите. Анексира Крим. Стреми се да дестабилизира Европа, готви трета световна война. Активно се меси в изборите в другите страни, като САЩ - три избора на Тръмп за президент, България при избирането на Радев за президент, Франция - подкрепяше всячески Марин льо Пен, Сирия - Асад, и още къде ли не. И всичко това защото това били техните - руските интереси. А той управлявал света.

Прегледай се! Имаш ментални проблеми...

такъв голям лъжец,и то да лъже така убедително,е нещо нечувано. Като тебе.

Нагли,по-нагли,най-нагли,по комунистически нагли и най-вече по руски нагли.

не схващаш значениетона думата "наглост". Нагъл е този, който обвинява в нещо другите, като това "нещо" сам той го прави непрекъснато! Примери:Косово,Сърбия, Либия,Ирак,Сирия и т.н..... Но всичко това е за мислещи хора, не за зяпнали по лъскавото!

Няма ли кой да измете ДС ченгeтата в BG!

Едно е да отидеш в Киев и от там да обвиниш Русия в (насилствено?) прекрояване на границите, друго е да го направиш от граничещата с Косово Черна гора. Арогантност трябва и то в излишък...

наглост по американски

Не струват и две пенис думите на Пенис.

Русия е виновна за насаждане на дивашки комунизъм у нас, за създаване на "македонска" нация, за десетките хиляди убити и милионите емигрирали, за ограбването на България от нейните руски агенти, за АЕЦ Белене, и тройния шлем, за КТБ, ...Русия винаги е била Империя на злото.

А Русо ФОБе, дали пък не си СоросоПОДЛОГ

само за Пентагона, бе

не са руснаци. А знаеш ли и можеш ли да ми отговориш тука пред всички и после да коментираме.

Думите на тоя Пенс не струват и копейка.

Това е вицепрезидент, а не жена ти!

Нямам никакви притеснения относно бъдещата сигурност на кочината, по скоро съм притеснен за настоящата сигурност и пи ара който се разгръща с цел да ни убедят че някой ни бил пазел а то съвсем не е така макар че Русия е последната заплаха за нас.

Тоя пенс е най-обикновен краварски лайнар. Само простите соросоиди тук са се разквичали от кеф. И недоебаните еврапедерасти.

Все по-твърдо и убедено подкрепям Русия !

И всички прасета от кочината също я подкрепяме!

Ами иди там!

Браво на Пенс!

добре дошла Америка! Пък може и Турция...няма значение!Ние все ще завъртим задника към по-силния!В кръвта ни е....!

официално рашите всекидневно и за щяло и нещяло да се обясняват,отхвърлят,нападат,заплашват,че не са разбрани,че са "миролюбци" и т.н. А само да си спомним има ли съседна държава на Русия която да не я предупреждавана,заплашвана,вмешателстване във вътрешните работи.Ами на Балканите ,за ЕС,за НАТО,за САЩ,в Арабския полуостров.Ма то не остана зона за руско влияние в света.

Какво стана в Сирия, хаха?

Ми нищо умрелите обстрелваха руското посолство!!! Уж умрели пък стрелят??? Или не са умрели и вестта за тяхната смърт е прибързана, или на някой много му се иска да са умрели, защо той бере душа!!!

Самата истина! Никой от народа не е искал да идват коубои от другата част на света да ни защитават от виртуално насаждани заплахи, имащи единствената цел да ни хванат за гушата, както и стана, благодарение на корумпирани и продажни правителства от ляво и от дясно! Насилствена ислямизация на Балканите - това е което спечелихме от новите ни протектори.

напротив, много от народа сме щастливи че янките ни освободиха от смрадливите комунисти, очкваме скоро да ни помогнат да изметеме и пребодисаните от власта

Пребоядисаните се крепят от янките, не се прави на наивно-инфантилен. Борисов се крепи на американското оръжие и тайни служби.

не говорете глупости. Как ще спрат плащанията долари? Нали целия петрол в света се търгува в долари. Ако спрат да го търгуват с долари Руснаците ще загубят още повече пари, елементарна сметка, минимум 2%. Така, че измислете нещо друго. Дира що не пускате някои от бръщолевенията ми? Много сте хитри. На пет пускате три. Големи сте лизачи на руските задници.

Преди Бретън-Уудс не се е търгувал с долари. Съвсем скоро пак няма да се търгува в долари. Когато това се случи Щатите ще станат държава от петия свят. За да не пропаднат сами ще пробват да запалят света.

Огромната им задлъжнялост ще ги съсипе! Нали в един момент хората ще си поискат парите! А краварите не обичат да връщат! Какво ще направят ли , е ми ВОЙНА! Това е основната им цел НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА! Те за това си избраха за президент един психически неуравновесен човек!

Ами и те не обичат ромляните.

дипломат кратко ,ясно и мъдро го е казал""Русия трябва да избира между модернизацията и агресивността".Прав е човека,ама за рашите тези неща са коренно противоположни за мисъл и действие.Рашите винаги са крадяли и копирали високите технологии от западните фирми,а колкото до агресивността - това е лицето на руско-азиатския манталитет,но покрита с голяма доза подло лицемерие.Цял свят разбраха какво е това нещо - руснак.

Модернизацията означава да пусне американски бази на своя територия след като се разоръжи ли?

Точно това направиха ушанките с Украйна младо идиотче,разоражиха я като я излъгаха,че ще я пазят и като станаха неудобни направо налазиха

Преди да говорим за Балканите, си спомням за разговорите на Янукович с ЕС и на кого това не му хареса. После следва опита за преврат в Черна гора, паричните потоци към Македония. Та какво казват руснаците за Пенс ?

Очевидно паметта ти е много къса или имаш бели петна по мозъка, щом си спомняш за разговорите на Янукович с ЕС, но не си спомняш за една много крупна сума от 5 млр.долара за създаване на Майдана.

Би ли изредил хронологията на събитията за да ми запълниш "белите петна" ? Тези 5 млрд. имат ли нещо общо с онези 23 млрд. с които Янукович избяга в Русия ?

На Балканите сме всеки срещу всеки ! Така е удобно и така е направено именно от великите сили ! Обратното е кошмар за тях , а именно обединени Балкани !

Когато Русия обвинява някого в нещо, значи в същия момент върши същото. Това е доказано исторически. Това сега пак са руски попагандни трикове, но вече май няма кой да им се върже.

Аз не разбирам защо Русия обръща внимание на думите на тоя изкукал дъртак Пенс.Дошъл тук да наобиколи новите окупирани територии с роби и плещи глупости.

От много години независимо кой е на власт в краварника кукловодите им са едни и същи и президентите им са на къс повод.Сал един Кенеди може би най обичания президент от тях май не се е потдал май така е и с бай Дончо поне засега и за това воя е голям.Военното им лоби е силно а военния им комплекс работи та трябва някъде да има локални войни и туземците да се избиват.Ето и този Пенис оп обърках се Пенс..се "загрижил" за Балканите, а колкото по "загрижени" са "Великите сили" нищо добро не очакват региона.

Ако може Дир даде пояснение-Как става този "номер " /защото и друг път се е случвало/ коментара още от въздуха да пристига с вот плюс или минус...??!!! Да де но той още не е четен от никото във форума опс обърках само от Дир :))) !!!!!!!

Май са забравили кой започна Арабската пролет и дестабилизацията на Европа като цяло.

Не арабската пролет дестабилизира Европа, а стремежът на Русия да попречи на евентуален газопровод през Сирия (конкурентен на Газпром, разбира се). Поради което и крепи Асад Поради което там има гражданска война. Хората му не го искат, но Русия го иска и не йпука за хората. За нея диктатурата е начин на живот. А вие не знаете какво е диктатура и затова пишете като папагали глупости.

А я пиши Хамерика какъв интерес има че иска газопровод от Катар за Европа ?Нали има пръдлив газ в контейнери защо не го предлага на Европа а иска да предлага Катарски газ ?Асад не е мекере законно избран е за президент и той ще определя какво ще става в страната му а не краварите това най много ги дразни че не им е наведен !!!

В Саудитса Арабия не е ли диктатура?

баи тръмп и чичо мике да ядът голата опашка

Ако се коректен с руснаците и поддържаш добри отношения с тях,можеш само да спечелиш,но ако ги направиш свой враг ,може би е най-правилно да помислиш как да се приготвиш за отвъдното!?

известни с жестокост, лукавост и непредсказуемост. Както каза Президентът Майкъл Пенс, руснаците 400 години не са изпълнявали нито един договор, който са подписали.

Това изявление надмина всички глупости, които се изписаха тук по повод на Русия. Някакви доказателства за това твърдение? Или пак пишем в стил: "абе Саддам има химически оръжия, нищо че никой не откри такива"????

Стига сте ги жалили, обърнете дебелия край на тоягата вече!

пазарен дял на закъсалите венецуелци.

Крайно време е Путин да издаде указ който забранява долара като платежно средство в Абхазия,Южна Осетия,Крим,Приднестровието,Луганск и Волгодон:-))) Само с призиви и декрети може да се пребори омразната валута!!!! П.С Декрета няма да важи за спестяванията на разни руски музиканти,руски вице-премиери,...бе няма да засегне висшата администрация в Кремъл:-)))

Селски,на времето като докопаше някой долар ходеше ли до Кореком да си купиш някоя омразна вещ от гнилия капитализъм?Има една стара поговорка-ХЕМ ГОЛ,ХЕМ ФОДУЛ-ПОНЯЛ????

Между другото, сред всичките ви тъпи опорни точки, тази за "избитите индианци" е най-малоумната:) Бих ти казал защо, ама няма да разбереш...

Толкова са гадни американците, че по летищата си преди полет за Русия съобщават на руски по уредбата: - Умоляват се пътниците които ще летят за Москва, да не хвърлят зърно по пистата. Голямата птица ще кацне и без зърно.

А ПО НОВИНИТЕ ПРИ НАС СПРЯХА ДА КАЗВАТ КОГА СЕ ИЗСТРЕЛЯ НОВ ЕКИПАЖ ДО МКС ПОНЕЖЕ БИЛО "ХИБРИДНА ПРОПАГАНДА" НА РУСКИТЕ РАКЕТИ:)))

Скоро не се е писало в този сайт за това, какво е казало американското външно министерство, но почти всеки ден научаваме какво е казало руското такова. Очаквам да започнат да ни занимават и с това, какво говорят чистачките на руското министерство по опашките.

Хахаха Руснаците се изпуснаха - поредното доказателство, че "македонизацията" е руско дело, а ВМРО-ДПМНЕ са руски подлоги. Пък после не се възмущавайте на Минековци, Б.Димитровци и друга сган - която от август 1944, а и от преди това, води политика на замяна на българската идентичност навсякъде!!! Цитирам долу - сиреч , нашите спечелиха, ама американците имаха повече пари за да им купят коалиционни партньори.... Някой, като албанците излизат от съветския блок в началото на 80-те, не в края. САЩ заедно с ЕС без стеснение пренебрегнаха волята на избирателите в Македония и не позволиха на партията, която победи на изборите в тази страна на 11 декември 2016 г., да състави правителство.

ВМРО-ДПМНЕ заедно с Бойко Борисов членуват в Европейската Народна Партия, караш ме да се замисля още колко скрити мини има из Европа;)

Русия няма работа на Балканите. Русия вече е била на Балканите и балканските народи още не могат да оправят пораженията й да заличат изостаналостта която предизвика това пребиваване на руската орда на Балканите.

МАЛКО СЪМ ОБЪРКАН КВО ИСКАШ ДА КАЖЕШ .... СПОРЕД МЕН РУСИЯ Е ТРЕТАТА БЪЛГАРСКА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА :)) .... МАКЕДОНЦИТЕ ТВЪРДЯТ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СМЕ ТАТАРИ А УКРОПИТЕ ТВЪРДЯТ ЧЕ РУСНАЦИТЕ БИЛИ ТАТАРИ ..... ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ УКРОПИТЕ ОТИВАТ ПО-ДАЛЕЧ И КАЗВАТ ЧЕ ЛЕНИН , МИНИН , УШАКОВ , СУВОРОВ , МАЙКАТА НА ПЕТЪР ВЕЛИКИ - КНЯЗЕТЕ НАРИШКИНИ , СЪЗДАТЕЛЯ НА ГРАД МОСКВА ПЕТЪР КУЧКА ... ВСИТЕ БИЛИ ПРАБЪЛГАРИ - КАЗАНСКИ ТАТАРИ И РОДОВЕТЕ ИМ ПРОИЗХОЖДАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИЯ ГРАД КАЗАН НА ВЕЛИКАТА РЕКА БОЛГА :))

ПЪРВОРОДНАТА ДЪЩЕРЯ НА ИВАН АСЕН ВТОРИ Е ОТ РУСКА КНЯГИНЯ .... И Я ДАВА ЗА ЖЕНА НА КОМНИНИТЕ :)))) ....

ИНТЕРСНОТО Е ЧЕ НИКОЙ СОРОСОПИТЕК НЕ КАЗВА ЧЕ СВЕТИЯ НИ ЦАР ИВАН АСЕН 2-РИ Е ДОШЪЛ НА ВЛАСТ СЛЕД ПРЕВРАТ - УБИЛ КАЛЕКО СИ ПРЕДАТЕЛЯ БОРИЛ , КОЙТО ПЪК УБИЛ БАДЖАНАКА СИ СВЕТИ ЦАР КАЛОЯН ДОКАТО ЦАРЯ ОБСАЖДА СОЛУН ... И ЧЕ ЗА ПРЕВРАТА НА ИВАН АСЕН 2-РИ Е БИЛ ПОДПОМОГНАТ И ОСЪЩЕСТВЕН ОТ РУСКАТА АРМИЯ НА ДЕДО МУ РУСНАКА :))

Можеш ли да кажеш кога по-точно "Русия е била на балканите"? Така са ви промили жалките мозъчета,че...! Не Русия,ами любимата ти Отоманска империя е била на балканите,та народите още не могат да оправят от това ваше "присъствие" !

2:00 през нощта е. тъкмо робите са свършили са мият чиниите на господарите си и сега заработват допълнително центове като сеят злобата си тук. на дума или на коментар ви плащат, драги ми роби?

Когато някой любопитен се появи ни го водят. Като го употребим и го накажем, го изхвърляме.

Кажи ми, драги ми робо. За някой е ден ;D

Русия организира неиспешен опит за преврат машко преди Черна гора да влезе в НАТО. Подтепенно Путин ще върне Крим и Донбас и ще увисне на Червения площад

Русия води пропагандна война срещу Република България и я губи.

Пенс има основания за думите си, докато казаното от министерството е ехо от Студената война. Защо? Защото СССР вече е разделяло Балканите от Запада, защото има редица изказвания на хора от руската върхушка, за възраждане на СССР и сферата му на влияние. Защото наскоро в Черна Гора имаше руски опит за преврат. Защото Русия се мъчи да отклони Сърбия от пътя й и да я вкара в руска орбита.