Медии в Букурещ: Българи искат в Румъния!

Румънски медии съобщават с изненада за инициатива за присъединяване на три български области към Румъния.

Обратно в новината

Коментари - Медии в Букурещ: Българи искат в Румъния! | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да се хареса на Русия и за пари е готов на всичко!

ами ,то когато българия е била турска територия,българските хъшове,та и сегашният ни идол васил левски и ботев,-все портрети във кабинетите на всеки български държавен или местен феодал бизнесмен(преди ги наричахме другари) ги наблюдава дали не правят скрити далавери са намирали сигурно убежище в румъния!

Трябва да си много зле наистина за да искаш да бъдеш част от Румъния. Ако някой пътува през двете страни без да спре, едва ли ще разбере, че това са две различни страни. Тия сепаратистки мераци ги подклажда някой, който се нуждае от пет минути слава и ще направи всичко възможно да си ги осигури.

Продажници!

Румънските медии като всички останали си търсят сензация, а за техните управляващи това е нещо като реклама. На всички е ясно, че тази идея е по-скоро израз на отчаяние и начин да се привлече вниманието върху трагичното положение в северозападна България на безхаберните безродни управляващи и на заспалото ни гражданско общество, елита на което вече показа, че може масово да протестира само избирателно - по нечие нареждане и очевидно добре "мотивирано" само срещу определени политически сили и правителства.

Видинското царство на Иван Страцимир,не се давайте бе!Последното!

В ЕС най много емигранти има от Румъния,икономически емигранти!Дори и сега румънските заплати да са малко по високи от българските това по никакъв начин не решава проблемите като цяло!

Румънците ще вземат да си повярват ,че са решили проблема с корупцията!Какво нещо е саморекламата?Ако кметовете от северозападния регион са заспали ,то явно,че са и хората чакат някой да им осигури работа е трудно!Общо взето бизнеса се концентрира около големите градове и райони с развити отрасли,но това не значи ,че Северозапада трябва да чака,а сам да прояви инициатива да привлича инвестиции,да търси,да рекламира,стига все пак да има какво да предложи!Ами действайте,бе,те румънците боб хвърлят за вас,сякаш веднага ,ще ви осигурят работа!

Паралела с Каталуния е много,много неадекватен!Каталуния е една от най богатите автономии ,въпреки испанското господство,докато нашия северозапад е икономически под нулата и не само той!Каква румънска съдебна система ще им помогне,за какво по точно,за безработицата ли?Те и техните погранични райони са обезлюдени,например тези в Северна Добруджа!Да не говорим че и техните съдебни процеси са проформа,колкото да афишират дейност,а народа постоянно протестира срещу корупцията там!

ами то и букурещ е по уредена и културна столица от софия,та и аз си мисля,че хoрата имат право да преминат към румънско,зо год -псевдодемокрация стига!

Добра инициатива. Така се прави политика ! Резонанс и в съседната страна !

Сигурно така са приели и турците навремето, едно се знае, че са затръшкали портите и се криели зад тях от четниците на Ботев, а сега правят празнична заря. Затова и постъпката на Баба Илийца толкова впечатлила всички, че Вазов я описва в разказ.

Аааа, 27 години стигат, времето е наше!, не им стигна толкова време да сделат една поносима система, .да го духат!, аз съм за Турция, на 15 километра съм от границата , пряка линия, искам при тъпите турчуля, до там я докараха тъпунгерите милициоченгесари !

Това е наказанието на онези гласували вечно за БСП. Така щеше да е в София и Пловдив, но за щастие там не живеят дебили и БПС никога не е печелила и няма да спечели.

Дори се преструват, че не танцуват под дългата ръка на Курна! Хайде, марш във Влашко, вземете си и Мис Лъжа, белким най-после се докопа до премиерския престол!

аз съм сигурен,че бате боико,и нашите патриоти,а и приятелите им от бсп,дпс,дост и тн,като им опре яицето на задника ще се обединят за общатата кауза -за българска демокрация с човешко лице и ще спасят положението!

дали северозападна или севроизточна българия ще се присъедини към по богатата и развита икономика на румъния е въпрос на време,както казва и една мъдрост камъка си тежи на мястото,защо да храним корупцията и мафията на софия?

А дали румънците ще искат толбухински селски дебили, които едно изречение едвам написват? С какво ще сте полезни на Румъния или България? С пиянстването и карането на Народната кола ли? Или горенето на дърва, което замърсява планетата? Или с едната прочетена книга за цял живот?

Каквито и проблеми да имаме в България те няма да се разрешат като се излагаме пред румънците. Вярно , е че Северозападна България е много бедна, но причината за това е не само в управляващите , а и в самите хора ,които живеят там.

И добруджанци в Румъния. Тогава няма да ги питат дали да дупчат за газ. Ами ние румелийците на сухо ли ще останем. Румъния е далече, следователно........

В Румънско като видят регистрация ТХ се хващат за главите! И там вече знаят номерата на добруджанци!По-вероятно е да се опитат да ги пробутат на Молдова! Но границата пък далече!

Това трябва да звучи като аларма в главите на управляващите - хората не я искат тази държава. Като имаме предвид нарцисизъмът на тиквата, никой няма дори да се замисли за това, което се случва. Да повиваме гърбове по време на евро председателството е къде-къде по-важно!

Не е вярно това , журналистически партенки за глупаци ...най-истинските българи сме от точно този край и няма с паница румънска леща да ни обърнат на предатели

Много сме зле това българите, не се подкрепяме и ни разстрелват поотделно Подкрепете забравените си и от Бога братя от Северозапада, естетвено, че никой няма да ходи в Румъния Това е отчаян вик за помощ, защото СЗ е в предсмъртна агония, а вие ги нашокахте Пфу

Цяла Северна България трябва да се отдели от опеката на тумора София. София съсипва държавата като засмуква младите хора в репродуктивна възраст, подмамва ги с по високи доходи, обрича ги на дълги години мизерия заробени в обслужването на ипотечни кредити, докато в останалите райони на България стоят празни жилища. В последните години Варна се явява някаква умалена форма на софийският моделна, метастаза, която обезлюдява Североизтока - някогашните 100 хил. градове Шумен и Добрич вече са намалели чувствително за сметка на Варна. Давайте час по скоро да се махаме от тази обща държава със София и Варна ...

Ти си редко просто парче бе , чудя се сам ли пресичаш улицата или молиш бабичките да ти помагат ?

Значи ли, че не владееш членоразделната реч? Напиши нещо смислено бе добитък

Капитализмът води до страшни структурни и териториални деформации. Знаеше се, че така ще стане - все пак властва личният, не общодържавния интерес. Добавете превъзходството на западния интерес над националния български интерес и ето го резултатът !

Така си е. Да парчалосваме земята и всеки да бяга дет му видят очите. Ще има за всички комшии. На Македония ще дадем най-много. И без туй цяла България е тяхна.

Старците са разбрали ,че вече сме в НАТОто , ама си мислят , че Румъния още е във Варшавския договор, бе.

Светлото комунистическо бъдеще беше наа.. хоризонта! А сега някой да вижда въобще ,,хоризонта,,?

Не съм съгласен! На където погледнеш и нови хоризонти се отварят..на запад , на юг , на север и... нови Конвенции се предлагат! ? Оправяне както пожелаеш..отпред ,отзад .

Комшиите пак не са доразбрали. Това си е ташак на Шоуто! ?

Bъобще не е ташак,ташак ще е ако григор победи австралиеца днес.

е не го победи , Гришо е психически неустойчив и именно това е разликата между добрия и големия състезател като Бекер , Сампрас и много други .

Всъщност румънците отдавна са хвърлили око на североизтока,а за северозапада сърбите мечтаят още от 1878 г. Югозапада точно ще свърши работа на БЮРМ( на фона на кризата с албанския етнос), а пък за източна Румелия е излишно да се обяснява. За България ще остане само София и Самоков,но новата държава дали ще се казва Боколандия или Шопландия ,само това се чудя.

Абе,кретен,как така ще даваш доброволно земя на чужда държава?! Като ти харесва Румъния,ами изнасяй се,кой ти пречи.Тъпанар!

... към Северозападняците: погледнете си мръсните и вмирисани дворове и къщи, по тях всеки ще познае колко сте "РАБОТЛИВИ", но на вас девиза Ви е: "Не ми давай акъл, дай ми пари!", е то всеки иска без работа, но уви, не става! ... така, че РАБОТЕТЕ! РАБОТЕТЕ! РАБОТЕТЕ!

... за разлика от Вас - КАТАЛУНИЯ е най-богатата и работлива част на Испания!

ти работи дебиле, а политиците да лапат, а ти да зяпаш!!! от работа се става гърбат, но не богат!!! ако, се забогатяваше от работа боцето щеше да е пръв работник, а вторият щеше да е костов и.т.н!! лапай го, докрая, и се облизвай.... прост дебил!!;))

Ами те работят - правят кяфявите купчинки на двора.

тия патриоти!Каталуния може да иска независимост, Южен Тирол може да иска присъединяване към Австрийската република, а Северозападна България не може да иска присъединяване към Румъния!?Всичките тези желания показват, че ЕС, час по-скоро трябва да изработи единна съдебна система и единно законодателство с единен орган на управление!!!Това е!

имам бучка в грлото. от пурите и конятите. немам време. сакам да та вида приятелю. наш де са см

Никой няма право да си помисля дори да откъсне и 1 кв. мм от снагата на майка БЪЛГАРИЯ! На нашата Родина, Отечество, Татковина нихилистичните лентяи не са й нужни. На когото му харесва повече в Румъния да си хваща пътя. България им крива, че им липсва предприемчивост и не се хващат да поработят вече 30 години. Паразитите, търтеите, чуждопоклонниците, предателите - нормалните работещи българи няма да ги хрантутят. Всички търпим лишения, всички сме с ограничени доходи, но продължаваме да работим за бъдещето на децата и по-младите поколения, защото само идиотите не осъзнават, че по-важно от суверенната свободна държава с възраждащите се наши традиции НЯМА. Така,че драги комунягосепаратисти прав ви път, да ви няма!

Невероятно производителен трол си ти. Респект човече. Само в тая тема от 260 коментара над 100 са твои. В още няколко теми е същата ситуация. За ден си протъркал клавиатурата си повече отколкото аз за месец. Ако ти плащат на същата тарифа, като мен, то само за осем часа ще изкараш около 4 стотака. Аз рядко прехвърлям хилядарка на МЕСЕЦ. Как въобще успяваш и да го измислиш и да го напишеш толкова бързо? Направо картечница. Евалла!

"светлото бъдеще", казваш...Я откога работим за ньего, а оно се се не види

Патриоте,не са мързеливи хората-ти да виждаш решение?...Поради климатични,почвени и други условия тази територия(България) е едно от 5-те места по света,които исторически не познават глад. А кажи как да развиват земеделие,животновъдство,овощарство..Изкупните цени се определят от мафията ( за сведение САЩ от 1973 год. са саздали федерална комисия за определяне на изкупните цени,което значи ,че ДЪРЖАВАТА вече е осигурила печалба на производителя( не само за търговеца) и си е гарантирала възпроизводство на храните- Минавало ли ти е през ума защо това не е така в Бг ? Само с този пример се разбира ,че поради липса на държава (майка) хората с основание търсят такава ,пък дали е Румъния,Македония,Сърбия или Гърция при всички обстятества хората изглеждат прави...

Та кога ще го видим този Каменов в пижама на райета на държавна издръжка?!

Изперка народа и те т'ва е! Не може да се гради само в София, не може да се плаща добре само в София, не може да има нормални болници и обслужване само в София. Решат да правят нещо голямо и то е в София, ами направете го вдруг град, накарайте хората да имат причина да си стоят в родните градове, да имат препитание там, където са домовете им, а не да търсят спасение в София и само да чуваме, как "селяните" са я задръстили. Не са я задръстили селяните, глупостта на пооредица правителства я превърна от една хубава и спокойна столица, на една що годе добре уредена държава в град-държава и оттам нататък - съсипия, разрушение, безработица, мизерия. Какво пречи във всеки областен град да се направи по нещо значимо и да се разпръсне тази администрация из страната. Не, всичко в София и ето ти резултата. Загиваща държава, "проспериращ" и задръстен град, който в един момент няма да има капацитета да функционира нормално.

Българите градим в цялата страна! Ето сега искаме да съградим втори лифт в Банско, но вие хибридници ни пречите! България развива Видин, а вие плащате на шепа ненормалници да искат сепаратизъм! Но нищо въпреки вас ще изградим една по-богата България!

И ти не си редовен. Някъде да прочете, че искам сепаратизъм. Видно е, че няколко пенсионера в пенсионерския клуб са решили да привлекат внимание, той дядото дори не можеше да каже точно какво иска. Но пък всичко, което написах по-горе си е така. Трябва да има цялостна политика за развитие на държавата, не на парче и не само за София. Нещо, което не си разбрал, макар че няма да уточнявам за хора, които не четат, а бързат да си напишат своето. И не, не съм в подкрепа на старците! Това са глупости, но хората почнаха да изперкват.

София е красивата столица на нашата Родина България! Ние българите обичаме страната си и харесваме нашата столица - София!

Божеее, прибери си вересиите! София беше хубава преди, сега е претъпкана, мръсна и шумна! Четете повече и по-леко с патрЕотизма! Няма лошо столицата да се развива, но има и други градове, които отчаяно се нуждаят от подкрепа!

а гранатомет, де!

ти требе смрт на други по жив нема да си сички некой ден нема да ни има и ще живеем в вечност коя се си избрали.

дравяра. пита чунк. са да се обади

минус да позна ли кой го писал е требе да видим се око у око ил очко в очко немам две букви на лаптопа а ме мрзи да ползва таблички и копи и лимонади ща да те вида.

?

Те много българчета искат и в Турция, ама не го казват гласно по новините

Нито един българин не иска в Турция, всички които решиха че да живеят в Турция е по-доброто нещо за тях вече се преселиха, сега има обратна тенденция връщат се в България, защото тук живеят по-добре и по-свободно!

ами ти турска циганко какво чакаш,веднага заминаваи в анадола Rдухан ще те приеме с отворени обятия и боико(при откриването на църквата "Св.Стефан") ще те целуне по пъпчивото чело.

БЪЛХАРИЯ Е ПРЕКРАСНО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ -ЗА 10-ТЕ ФАМИЛИИ КОИТО ДЪРЖАТ 90 ПРОЦЕНТА ОТ БОГАТСТВАТА И Е ДА ТЕ МАЙМАЛКО ЖИВЕЯТ ВЕЧЕ ТУК -СЕ ПО ЕКЗОТИЧНИ ДЕСТИНАЦИИ СЕ ГУШАТ

България е прекрасно място за живеене, ние не сме диктатура, като Русия, където олигарсите стискат благата, а редовият руснак стиска фалиралата рубла и ближе рани!

Не знам за Русия, но България, точно в момента, е чиста диктатура!

боли ме к-ра за русия за мене си ми е най жал

Имаш късмет, че и затворите ни са по-демократични, няма да скучаеш, щото присъдата за измяна и хибридна война срещу България е дълга и продължителна!

Някои хора още не са разбрали че от 10 години са членове на ЕС. И никой не им пречи да отидат да живеят където си поискат в ЕС,в частност в Румъния. Който иска да ходи в Румъния - прав му път. Въпросът е дали Румъния ще го иска. Като оставим настрана смешната страна на въпроса, тези нещастници явно живеят с нагласата че са още в първите години след милиционеро_социализЪма. И вместо да се занимават с глупости да се хванат да бачкат. Че тя Курнела много работи им обещава, ама скоро на власт няма да дойде. И ако този разговор се водеше 1990 - иди-дойди, но в 2018 си е направо разговор за дебили. От ония 80-те % червени дебили на Иво Христов

Тоя е голям глупак По добре към Гърция да се присъединим Ципрас даде по 300 евро коледни на всеки пенсионер А и колкото и да са уж зле са триста пъти по добре от нашето добре Даже не е необходим референдум а само късаме договора на Аспарух и готово Жалко е разбира се за делото му на него на Крум страшни Симеон велики ама гладен се не издържа Турчалята затова са ни и превзели почти без бой защото вместо да ни грабят лъжат и вкарват в гроба със здравни риформи те слагат само някакъв мижав 10-процен данък и българското население хорово е запяло-Искаме Тюркие Искаме Тюркие

Всъщност раздадени по 1000 евро.

Като построим още 1900 лифата и печелим вместо 6 милиарда, поне -12 милиарда от туризъм и ние ще раздаваме по 1000 евро!

Българите сме се присъединили към ЕС и НАТО! Българите, румънците и гърците сме членове на двете организации! Скоро под вещите напътствия и съвети на България целите Балкани ще влязат в двете организации! Толкова за хибридните глупости!

КОИ БЪЛГАРИ ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ -тия в Чикаго или тия в Лондон Защото на туземците от глад дори не им се и е-е демек чука съдейки по демографската катастрофа Ти ли си ма изтрещела офцоо миндил шаренопъстър и бакър продупчен Т а ми се опитваш високопарно да ми се качиш на йух-я

Скъпи ми бъдещ затворнико, българина няма намерение да ходи никъде освен на екскурзия и почивка!

Ми то като са почнали Видин, Монтана и Враца, що и Плевен да не се "пришие" към тях?! И без друго от 140 000 жители през 1992 г., я са останали 50 000, я не... На Баце ще му спестим локумите за АМ "Хемус" и ще му оставим братята Сигани, за да продължават да си го избират заедно с Тетка. Пък ако някой ден дойдат по-свестни управляващи, може и да се върнем.

България не иска да се дели! Всички ние сме едно цяло! Има шепа продажници, които трябва да се лишат от сребърниците и да проверят удобствата на Софийският затвор!

Всичко се върти около столицата. По другите места хора не живеят ли?

В Румъния има повече роми отколкото в България! Не си много по ученето и четенето май! Сивички ми празноглавнико!

Това за Сиганора в Румъния не е вярно. Като част от населението в България "ромите" са повече, отколкото в Румъния.

Аз пък искам България да се присъедини към Марс, Венера и Луната и без това българите имаме развита космическа наука!

Тоя сепаратист и предател да вземе сам да се предаде, че да не го настигне някъде българският гняв!

Ами то се е видяло че в България оправия няма. А след Северозапада и Североизтока ще потегли.

България се развива с бързи темпове и става все по-добро място за живеене! България е икономическият лъв на Европа и българите ще потегляме на почивки и екскурзии на много места по света, зо което можеш да се пукнеш от завист! Вътрешна и външна България става все по-силна, по-уверена и все по обединена! Има шепа предатели, които скоро ще бъдат преселени на топло през зимата в Затвора!

"и става все по-добро място за живеене! " Ами ще става! Но не за българите, а за ..... галите от ман.

Няма да успеете да разбутате Балканите ние балканците не сме така наивни и лесни, като украинците и сирийците! Проваляте се и грачите вече пресипнало!

За всеки предател сепаратист и хибридник по една топла и уютна килия от сърце от българската държава! Лифтове и писти ще строим, за да бъде България по-богата и по-успяла държава с по-високи пенсии, заплати и детски!

Българите не чакаме някакви чужденци да ни казват, какво да мислим за себе си и за страната си! Българите обичаме България!

Само който не е бил в Румъния, той не би поискал да живее там! Гола вода сме тук, дори ние - софиянците - се замисляме за емиграция в близката Румъния, камо ли горките хора, забравени от всички управляващи. Само така! Към Румъния!

Българите си харесваме България и да ме извиняват румънците и тъпите чужди хибридни писачи, ама българите харесваме Франция, Италия, Швеция, Испания, но не и Румъния! Така че ти си всичко друго, но не и българин!

Щом ги харесваме, значи към Швеция тогава, нали!

Явно не живееш в България, само я харесваш?!