Александър Велики ”излетя” от летището в Скопие

От скопското летище бе отстранен паметникът на Александър Македонски, след като преди няколко дни бе премахнат надписът "Александър Велики".

Обратно в новината

Коментари - Александър Велики ”излетя” от летището в Скопие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега всичките им играчки ли ще премахнат. Тъкмо имах с какво да се веселя, че винаги може по-зле.

още много има да премахват, докато стигнат истината - гола вода. това са българи, гърци и албанци. никакви македонци не са. в този ред на мисли, българите са добруджанци, шопи, тракийци, власи, гагаузи, мизийци.....ама шантава работа. отдавна трябваше да анексираме западните покрайнини и да си вземем нашето.

"Александър Велики излетя от летището в Скопие". В първия момент помислих, че така са нарекли първия техен самолет. Не споменавам името на държавата им защото там има спор. На мястото на гърците щях да се съглася името да е Македония при условие, че престанат да говорят на български със сръбски акцент и приемат за официален език гръцкия.

ние българите предлагаме разумно разрешение на проблема с името- НАША МАКЕДОНИЯ . . . . .

напомня ми на ,,демонтираният,, паметник на ,,ал.невски,,...и след това ,,върнат,, на пожар....??? опитът преди две три години уж да се ,,затвори,, паметникът на ,,шипка,, за ремонт преди 3 март ...и ,,кражбите от безстопанственост на паметника ,,левски,, в столицата ни...!!! символите господа,символите ни...!!!

jingiby

Скопие е бивша столица на Дардания и грпадът никога не е завладян от Древна Македония. Александър Велики не е стъпвал в там. Днешната Скопска котловина е завладяна от римляните, повече от век след падането на Македония под римска власт...

А нещо чувал ли си за Пеония?

jingiby

Пеония е южно от Дардания, а Македония южно от Пеония...

сега остава и Mакедонuя да излети към бг

В знак на добра воля трябва и египтяните и евреите които населяват сега гръцките земи т. е. след смъртта на Александър Македонски да променят името на града си Александрия кръстен на Ал. Македонски.

Град Искендерун в Турция също е сръстен на Ал. Македонски.В миналото Александрета-Малката Александрия.

Да, ама не!

сега започва и вторият етап- мултикултурализъм, приобщаване на малцинствата, обучение на майчин език, новини на албански, квоти за бежанци, паметници на Нелсън Мандела, гей-паради, не на расизма и ислямофобията, какво са направили белите, черните и арабите обогатяват културата...

Че македонците преиграват с историята е факт. Но важно е другото. Че за да бъдеш в ЕС, трябва да изпълняваш диктата безпрекословно. Трябва да станеш ултралиберално същество без националност, без памет, без история, без родина, без собственост, без култура, без пол. Блеещ, вярващ до припадък на властта и перманентно щастлив джендър. Ние минахме по този път, сега и те.

Винаги можеш да не кандидатстваш

Има Брюксел, Вашингтон, Москва и Анкара избери си... Москва ни еа м, Вашингтон не ги бърка много, остана Брюксел. Щом си милсиш че някой ти е взел историята, културата, националността в ЕС нз в кой регион живееш, аз такова не съм усетил. А с тая джендър култура никой не може да ни насили с каквото и да било, дали си в ЕС или не няма значение, то е плъзнало навсякъде

Горките македонци или скопци и тях нашибаха

И те като нас! Подчиняват се на диктата та брюк-селската хунта!

Друго си е да си подчинен на ботоксовото жуже Вова.

Напрегни си долната част на гърба и измисли нещо по-умно!

Поскам салза за Буцефалот.

Нидей рива, Буцифалот са преврати на Пегас

Смях до сълзи! Никога досега историята не е била толкова променяна от политици и управници, както сега, при неолиберализма - диктатурата на новото време. Оруел, Овертон и Легутко са прави и както никога преди актуални. Който чете, знае. Димитър Талев (тетралогията) е другият автор, от който можете да научите много за Македония, България, Запада и Русия.

Либерализмът е икономическа теория. Не я бъркай с държавното управление.

Не съм сигурен че си прав. Най-вероятно историята е променята още от как хората са се научили да пишат. Сигурен съм че и фараоните са принуждавали историците си да рисуват само "правилни" йероглифи. Все пак, който дава заплатата той решава какво да се пише. Така че историческите спорове са безмислени. Както сега всеки пише квото му е удобно, така е било и преди 5000г.

от кво джелезо е бил направен та е с такъв лъйнян цвят