Генерал Праляк оставил прощално писмо

Хърватският генерал Слободан Праляк, който се самоуби в съдебната зала на Хагския трибунал, е оставил прощално писмо.

Обратно в новината

Коментари - Генерал Праляк оставил прощално писмо | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо извънредният съд в Хага не съди мюсулманите за техните престъпления в Босна и Херцеговина. Убити са десетки хиляди сърби и хървати, изпепелени са цели населени места на християни. Но съд няма.Няма съд например и за Хачим Хачи. Така е в света на лъжата и нанипулациите

Праляк е патриот, не очаквайте някой наш да се самоубие,освен ако не го убият. А хърватите трябва да ги съдят не само за убити мюслета из босна-хора на сащ, а за тези избити и изселени сърби-около милион от т.н. Сръбска Крайна в югозападна Хърватия.Тито не беше ли хърватин, но него го крепяха защото не слушаше и Москва.

Както се вижда сърби и хьрвати има осъдени в Хага.Но защо няма осъдени мюсулмани ? Някои мюсулмански изверги дори се представят за герои и заемат важни постове в ,,освободените" области и новообразувани ,,държави"

Живя като плъх - умра като плъх Амин!

Какъв генерал е тоя бе? Колко невинни хора е избил, и то невъоръжени. Няма военно образование, тъй че не е никакъв генерал. Същия касапин като Младич.

защо медиите в канада и америка не показаха нищо за постъпката на този генерал ? първо , техен генерал никога няма да бъде изправен в хага , и второ никога няма да си посегне на живота защото е страхлив като тукашните американски подлоги ... да живее генерала !!!

Пълен неадекватник си. От тези дето на времето црикаха : Да живее международното положение ...

така наказва господ,дилгİ годİнİ затвор пукна като куÇе.

ха ха ха... ти пък кои си бе цървул , да вземаш думата на господ ... мри в кофите !

Генерал Праляк е един достоен човек. Това, което стана в бивша Югославия трябва да тежи и на много българи..например обичният ни Иван Костов. За идиотщините на прехода в България този човек е особено виновен.Господ вижда всичко и не прощава!!!!!

равно на хитлеристи. Абе комуняги български - що правите в тази нещастна Европа - ей - къде е Русята. Никой не ще комуняги - никой не ви ще и слава Богу за което съм единствено благодарен нито България, нито Русия - предпочитат СМЪРТ но не и комунисти.

като ти гледам оценките, теб те обожават недо*ебано нищо :)

кой колко е виновен от героите на югославия не мога да кажа, но всички видове съдилища на европейския съюз хага, страстбург и т. н. са ционистки извращения и целта им е да заличат у хората представата за истинност

А Колин Пауъл с епруветката кога? Или ще му се размине? С тия двойни стандарти светът върви към пропаст и революция.

А,косовският "генерал" Хашим Тачи , кога ще го съдите ? Пак двойни стандарти на великите демократи !

А някой да е чул или видял осъден мюсюлман за кланета и убийства на жени и деца и стари хора. Бъдете проклети! Тъпи продажници!

ООН е една слугиня, живееща в кочина.

1. когато натовски генерал бъде изправен пред съда в хага . 2. когато същият се отрови пред съда за да им покаже колко са нищожни . 3. когато спечелят поне 1 воина с достоен противник . тогава мога да си промения мнението за тези боклуци !

генерала показа на меките китки от североатлантика , че са меки китки !!!

"Духом свободний свободно умира, а не си връзва с живота ръцете. Пенчо Славейков

Както и да се представя една информация, видно е от коментарите, какво е отношението на Българите към събитията в Европейския съд....сигурно правят аналогия с един друг правдив съд.

Трибуналът в Хага е позор! Той е пристрастен и тенденциозно защитава мюсюлманите. Личи си че е под властта на САЩ. Два дни вече не се казва каква отрова е изпил генералът. Всичко е на тъмно. Разследват как се е сдобил с отровата! Дрън-дрън. Те 20 години не можаха да докажат, че албанците са извършвали престъпления в Косово, та сега ли ще намерят нещо? Който не търси - не намира!

Доказателствата: Съдени сърби - 103 души... Съдени албанци - 9 (девет)! от тях 6 признати за невинни!!!! 1 албанец осъден на 4 месеца затвор!!!!

както винаги лъжеш.

Повече четене няма да ти навреди. Но ще ти помогна: САЩ не са признали юрисдикцията на този съд, на са подписали договора за статута му. Граждани на САЩ не могат да бъдат съдени в Хага. Този съд няма нищо общо със САЩ.

Отиде си един Мъж и Човек! Мирно!

Да имахме и ние поне двама такива генерали

Имаме за сега само ЕДИН, и то Жив.

Кой? Такъв?

Точно заради липсата на елементарна справедливост генералната прокурорка на този трибунал - Карла дел Понте публично подаде оставка и заяви, че лидерът на босненските алабанци Хачим Тачи има "бизнес" за продажба на човешки органи от деца и пленници, но не и дават да го подведе под отговорност ! ПОРЪЧКОВ ЙЕЗУИТСКИ СЪД НА ИНКВИЗИЦИЯТА РАБОТЕЩ ПРЕЗ 21 ВЕК ! Единственото спасение е отново руският ботуш да прегази самозабравилите се разлагащи се от разврат и преяждане евро-коптори ...

В Туитър Олбрайт написа: "Възпитана бях като католичка, после преминах в Епископалната църка, след това открих, че юдейската вяра е моето семейство. Сега съм готова да приема исляма от съображения за солидарност. Добре дошли, бежанци". Сега ясно ли кого на първо място трябваше да осъди трибунала.Тази нагла еврейка се мъчи да квичи , но вече не е фактор.Под нейно давление Югославия бе смляна, под нейно давление се създаде този срамен за Европа съд и под нейно давление бяха съсипани много стойностни хора.Самопризнанието и не е ли предостатъчно.

Религиозната проституция е гнусна и вредна за околните. Единствено политическата проституция я превъзхожда, но за съжаление и двете не са преследвани от закона, а дори втората, много често се дефинира като "добра практика"!

Като си плащаш дека требе и колкото требе, баце - сички врати се отварят за тебе! А които ти требе се затварят...

Жестока ХРАБРОСТ - Да останеш и в Смъртта си ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ. Тук Друга дума Няма, освен: ШАПКИ - Долу, За По Чест!

Тези напудрени съдии-палячовци в Хага, така и не вдянаха, че техните т. н. "решения" допринасят само за разпалване на враждата на Балканския полуостров и в никакъв случай за помирение!

това е тяхната цел. Като видиш че не са осъдили нито един албанец, и ти става ясно колко са "ОБЕКТИВНИ".

Много на дребно работи тоя съд. Кога ще се занимае с големите военнопрестъпници - Буш-старши, Буш-младши, Клинтън, Обама??

се справи с военопрестъпниците, организирали геноцидите в Югославия.

Генерал Праляк е бил родолюбец и патрот! За съжаление в съвремения свят тези качества не се ценят! СМЕЛ е бил! За съжаление никой не съди ПОБЕДИТЕЛИТЕ, цялата злоба се излива върху ПОБЕДЕНИТЕ. България е преживяла много войни и винига е била предвана и мачкана от Англия, Русия, Австо-Унграия, СССР и т.н.

тоя смешник не е генерал, а за смелост, ми не се иска много смелост да идете триста въоръжени изрода, да изтрепете мъжете и да изнасилите жените и децата!

Шалвар, а колко смелост се иска да се врежеш с камион в нищо неподозиращи мирни хора и да избягаш или подло да поставиш бомба на обществено място с мирни хора.Иска се само да си примитивно безмозъчно животно, пропито с омраза.

Конспираторите, пак ли ви втресе от някоя книжка на Ван Хелзинг? Пийте си хапчетата да се успокоите. По-тъпо животно от БГ конспиратора няма във вселената.

Това, което е направил този човек през войната е спорно. Защото той е действал с пълното съзнание, че го прави за държавата си, за хората си, за идеите си и с мисълта, че защитава правилната страна. Много гордост и смелост се иска за такава постъпка и човекът е предпочел да не живее с етикета "виновен". Малко такива хора останаха.

мммдааа! за държавата си е отишъл в друга държава да изнасилва и убива идейно , като за по авторитетно се е самопроизвел генерал!

Обърнете внимание това един изключително ерудиран и човек на изкуството, може ли човек на изкуство да разпореди да бъде унщожено произведение на изкуството. Защото на плещите на този човек унищожаването на мост произведение на мюсулманското изкуство. За другите неща просто не искам да говоря, но той наистина е бил една спорна фигура, за съжаление преди всичко движена от краен национализъм и омраза и с което е погазил собствените си принципи.

Това с моста съвсем не е доказано, че е направено от него. И един въпрос, Като толкова са ти на сърцето мюсулманските убийци, какво ти е мнението за полският крал Ян Собиески? И него ли ще го обявиш за престъпник? И би ли се радвал ако джихадистите дойдат и тук?

Гледах го в тубата. Ръката му видимо трепереше. Не одобрявам самоубийството, но този човек предизвиква уважение. Хагските идиоти го направиха мъченик. Съвсем заслужено ще се превърне в легенда. Трябват яки топки, за да направиш това и да не се оставиш да те смажат еврогейовете по затворите и лъжливите медии.

Много западни (подчертавам западни) източници, които разследвали трагедия твърдят, че истина е скрита, а цялата история за събития представлява примитивна фабрикация на сръбренически мит за да обвинят и демонизират сърби за да има основание да раздробят Югославия. Русия тогава е била ослабена и могла да се застъпи за сърби. Сега подобно не би могло да стане. Сръбреническата касапница е триумф на западната пропаганда, където няма нито справедливост, нито обективност.

Нищо против написанато, може и да е спорно, но не си яла достатъчно чубрица.

Диктатурата на ЕС надмина в пъти комунистическата. Всяка неудобна държава или личност е смазвана и съдена. Но едно не могат да разберат.Балканите 500 години турско робство не са ги смлели, сега някакви си господа с жартиери и роклички също няма как да го сторят. Ако за едни хора Праляк е герой и той е в сърцата им, то някаква резолюция на ЕС ни най-малко ще им накриви шапката. Точно толкова, колкото депешите на султана, че Левски бил разбойник.За нас, българите, той е светиня и герой, такъв ще си остане Праляк за хърватите. А за дъртаците от този съд, дето робуват на ислямските си господари, това са неразбираеми неща. Но един ден и те ще отговарят за делата си. Ситуацията днес е същата, както по време на турското робство. Ако турчин убие християнин - това е угоден на Аллах инзидент.Ако християнин убие турчин - това е зверско престъпление и се наказва или веднага с убийство, или доживот в Диарбекир. Точно така съди сега ЕС, Хага и т.н. по отношение конфликтите между християни и мюсюлмани. ЗАтова за хърватите Праля ще е герой и ще му Палят Свещи, а ЕС ще е още по-омразен. Когато един съюз се крепи на силата и диктата на управляващите, а е мразен до костите от гражданите му, това е края / справка комунизма/.

Точно така съди, да. Сравнявате несравними неща. Да не дава Господ да се връщат диарбекирските времена и взаимоотношения, щото тогава БГ "мъжовете" дето така храбро се изказвате по форумите всичките ще сте стефчовци. Праляк ще ми хвали и ще ми сравнява междунардоното право с турските съдилища от онова време.

ЕС си има трески за дялане, но да ми сравняваш 5-те века робство или 5-те десетилетия комунистическа диктатура с насточщето е върховна глупост. Никой не ви спира да правите каквото си поискате в момента, включително да пишете врели-некипели из форумите. Дали щяхте да си пишете така свободно през времената, с които сравнявате сегашното?

Никой не хвали Праляк, но международното право трябва да важи за всички. Ако Праляк е военнопрестъпник, той трябва да си получи заслуженото. НО и всички мюсюлмански командири в Босна, Хърватски и др. бивши републики, дето избиваха християни, също трябваше да получат присъди. Едностранчивото правосъдие и защитата на едни убийци, докато се съдят други именно поражда аналогии, омрази и вражди. Кой ще осъди главорезите от ислямска държава?. Ще има ли за тях международен съд в Хага ? Или те са отклонили се от пътя мамини синчета, дето пак с наши пари ще ги реинтегрираме в обществото до следващите им убииства? А кой съюз има повече трески за дялане - Комунистическия или Европейския, наскоро хората казаха в проучване - 50 на 50 %. Така че, и тогава и сега, трески много. И всеки може да си изкаже мнението свободно, не е нужно да истерясва отт чуждото мнение, което е още един белег на диктатурата. Добре, че поне за фалшива новина не обявихте всичко случващо се.

ПоподсещащоТоповно : - Вижте броят четения на материалите по Тази новина/тема -- Вижте че са ДрастичноПовече от тези към Всякакви други, като СА де-факто Нищожни --- Вижте че към 90% от постингите - СА "коментари" ..и то АнтиЕС+АнтиНАТО+Антисемитски ... ТА, Домакини/Дир.бг ! : - Сте Заразени или Чайка ви Е таковал ?

А между редовете да го четем така: "Раздаването на справедливост и борбата с безнаказаността (от ЗАПАДНИТЕ държави в ЕС!) са фундаментални принципи..."

Защо няма паметник на убитите на Гара Буново, Пловдив идр. Искат да забравим!!!!!!!!

забравете за буново ,НЕ ДРАЗНЕТЕ ДОГАН

Хаагски трибунал не е съд, а съдилище и основно за сърби.

А кой наказва мучащите говеда?

Телетата като теб, живели цял живот в обор с крави и говеда само такива им се привиждат. Никой не ги наказва. Те са родени за да бъдат материал за ядене. Колкото и да разсъждават - краят е един и е ясен.

Ти май се припозна, та те жегна... Не смешник, а палячо...

е това трябваше да го стори преди 20години гадината...

Защо никой не казва истината за Сребреница и защо всички християнски лидери и организации мълчат като п..ки!! Защо никой не каза, че преди Сребреница имаше половин година гонения, убийства и изнасилвания над християнската общност. Защо никой не каже, че бяха платени милиони долари, с които мюсюлманите да плащат имотите на сърбите след като са направили живота им ад преди това. Защо мълчите, бе продажници. Какво толкова ви е страх!

Това си е вървене срещу държавата ни, срещу европейския съюз, срещу огромна, непосилна за никой гражданин преса. Цели държави затрива тази сила, без да й мигне окото. Как да кажем истината, като ни е строго забранено под страх от смъртна заплаха? Затриват ни с политика, но това става бавно, постепенно, и може и да си идем по естествен начин до тогава. А ако спре да ни е страх, щени затрият за броени часове, като сърбите, хърватите и другите християни в бивша Югославия. Или ти вярваш в справедливостта на т.нар. "демокрация"? Хъмм!

Защото живеем в диктатура, която вече задминава и комунистическата. Няма свобода на словото, освен с някои форуми. Скоро ще приемат закон за забрана на словото и там под предтекста на "фалшиви новини". Всяка новина или мнение, която не преминава цензурата на Шорош ще бъде криминализирана. И автора може да попадне в нелегалната инквизиция в мазето на Козяк.

Ас казвам и го казвъм международно, на неколко езика. Сърбите са ноо благодарни за поткрепа. македонците също. Вие си плуете на кръФта. те са ни кръФ! Ас не плуем, имам баба от македонско, от Струга. Друга баба от Шопско. Трета баба от Гръчко, Северна Тракия, етническа гъркиня. Четвърта баба, тракийка, Пловдивско. Дедофци, същите райони, тека са се ожениле бабите ми. Това е ваша кръФ бе! Кой се отказва от кръФта си! АС НЕ! СЕКИ ПЪТ КАТО ПОДАМ РЪКА И КАЖЕМ, ВИЕ СТЕ МИ КРЪФ, ДА ВИДИШ КАК СА БЛАГОДАРНИ, ВИЕ СТЕ ТЪПИ БУГАРИ НЕБЛАГОДАРНИ, ВИЕ НЕ ЦЕНИТЕ КРЪФТА СИ!

ето ти истината! вероятно няма да ти хареса! войната в югославия започва през1991г. воюват сърби , от една страна, и словенци, хървате бошняци и албанци от друга. също хървати и босненци и македонци и албанци. броят на убитите е 100 000 до 110 000 души,1 800 000 загубват домовете си! повечето жертви са босненци 66% ,сърби 25%, хървати 8% и малък брой албанци и роми. босненци дават и най много цивилни жертви 83% сърбите 10% хърватите5%. систематични са изнасилванията на жени в източна босна извършвани от сърбите. изнасилени са до 50 000 жени, доста от тях още деца!! 90% от военните престъпления са извършени от сърбите! до 2008г са осъдени 45 сърби ,12 хървати и 4 босненци. сърбите и хърватите са осъдени за систематични военни престъпления, а босненците за индивидуални престъпления!

Ти това от некакъв бюлетин на Белия дом ли го знаеш? Щото те ги пускат тия партенки!

Европа ще си заслужи напълно участта да стане Ислямски Халифат. Боклуците списващи тук като созе- мозе той-мой и прочее невменяеми няма да пострадат защото са се потурчили предварително.

ес 500 000 000 население, 5 000 000 мюслита! рф 140 000 000 население, 17 000 000 мюслита! по добре си се кахъри за россията!

Мухльоооо, мухльо, от 500 000 000 милиона население само 5 000 000 били мюслита. Така ли ти написаха на лиШчето бе дърт мухльо? Не знам на кого трябва да ги разправяш тия за да ти повярва.

" . . . помирение и добри отношения . . ." С тези, които и с цената на собствения си живот правят атентати срещу мирни "неверници-гяури" ???

изглежда никой ...... са знаели....?!

абе никой от вас ли не знае, че този фашист е католик, а не православен? Който говори за права вяра тук е пълен кретен!

ТЕЗИ СРЕЩУ КОИТО ВОЮВА СЛОБО И ДАДЕ ЖИВОТА СИ ПЪЛНИХА РЕДИЦИТЕ НА ИДИЛ. Царя и пъдаря пък ги снабдяваха с оръжие с което избиваха мирни сирийци. Всичко това което ти казвам се пише! ИСТИНСКИЯ НЮРНБЕРГ ОЩЕ НЕ СЕ Е СЪСТОЯЛ. Той предстои да се състои. Ще е в много скоро време! ИЗБИТИТЕ ОТ ШИПТЪРИТЕ ЧАКАТ ВЪЗМЕЗДИЕ!

е и руснаците помогнаха в избиването на мирните граждани в Сирия, вместо да си бомбят чеченците и дагестанците - най-многобройните в редиците на идил. Ама не е патриотично да си избиваш своите на чужда територия, нали?

е, аз писах че е католик , та сега комуноидите разработват нова теза за защита на този самозван генерал убиец на жени и деца!

Не, моля ви се. Аз съм католик и не приемам вашите заключения, този човек се самоубил и вършил воени престъления, все едно срещу кого, това не са дела на християнин. Според думите на Господ Исус Христос по делата се познава какъв е човек, неговите не са християнски.

А защо не вземеш да си поразбуташ малко невежеството с повечко четене? Трол-чо. Много християнски светци са били воини. И като такива естествено са убивали в битки. Войните са едно зло в човешката история, което Бог ДОПУСКА да се случи по Неговия промисъл, който за нас е неизследим. А последната дума кой ще бъде осъден и кой ще бъде оправдан ще има единствено Господ Бог. П.С. А пропо, полският крал Ян Собиески, който отблъсна чалмите при Виена също е католик. Той като е убивал, неговите дела християнски ли са или не са? Чест и слава на такива смели католици ще кажа аз ако не ги е имало може би щяхме да махаме с шалвари из Европа столетия вече.

Съдът в Хага е еквивалент на съда в Нюрнберг! И сега кво, да не го признаваме и да почнем да издигаме паметници на Хитлер и на хърватските фашистки усташи?