Три пропуска за отравянето на Праляк в Хага

Службите за сигурност са допуснали най-малко три основни пропуска, които позволиха на Слободан Праляк да се самоубие в съдебната зала на Трибунала в Хага.

Обратно в новината

Коментари - Три пропуска за отравянето на Праляк в Хага | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какъв безумен поглед! подобно на великия Сократ е изпил цикадата, но Сократ е имал истински идеали.

добре çе пукна мрıсното прасе.аллах забавя но не забравя.

Генерал Праляк не беше осъден нито на смърт, нито на доживотен затвор. Според западните стандарти, това автоматично поставя въпроса за отговорността на онези, които допуснаха смъртта на ген. Праляк. На първо място, това са председателят на съдебния състав и началникът на охраната на съдебната зала. Ако западняците уважаваха собствените си стандарти, председателят на съдебния състав щеше да бъде арестуван на местопрестъплението и изведен с белезници от съдебната зала, а след 24 часа щеше да бъде гледана мярката му за неотклонение. На открито заседание, предавано по всички телевизионни канали, които са излъчвали произнасянето на окончателната присъда срещу хърватския генерал. Зрителите трябва да бъдат информирани, нали така се казва?

има си хас католиците да не помагат на мюсюлманите. Я да се сетим 500г християнските Балкани нали точно запада католиците ни оставиха под робство на исляма и услужливо продаваха оръжие на османлиите да ни мачкат, докато ние ги спирахме към запада те завладяваха целия свят африка, индия, откриха америките и плячкосваха всичко, колониите ги хрантутеха и тия богатееха,а ние безсилни влачехме теглото.Не ми е жал за такива "защитници" на мюсюлманите, макар че тито на нас също много навреди, като откъсна македония и им проми мозъците, заграби ни земи с тотално българско население, сега им се връща. За съжаление православните не сме единни.

Не е мъжкарско когато някой отнеме жената на приятел ,все едно тя какви ще ги къдри истинския мъж не допуска да го опетнят така.Чувствата тук нямат място защото са проява на слабост.

Kогато една бомба разруши един голям американски град и усетият що е болка , мъка и мизерия ... ще изчезнат и хага и мръсните им воини по цял свят довели до смъртта на милиони невинни хора !!! анатема !

Пожелавам разруха на всички еврейски банки,бизнес и инзтитуции и сатанинската им структура да изчезне в небитието заедно с тях!

Същинските подсъдими имат други имена: Якоб и Дейвид Родшилд, Рокфелер, Джи Пи Морган, Джордж Буш, Сорос. Докато тези нехора не бъдат изправени пред съд и разстреляни, няма да спрат нещастията, военните конфликти, финансовите кризи и глада по света. Тези са истинските престъпници!

Забрави да споменеш краварите, ФАЩ, еврогейовете и т.н. русофилистически простотии.

странно ... много евреиски имена си назовал :))) ама 80 те % дебили тук се делят на русофилии русофоби ... и не могат да разберат че евреите точно това искат ... ха ха ха

черна орисия: който и бивш от бивша Югославия да осъдят, той не излиза жив и не могат да го приведат към ефективна присъда.

Липсва един много виновен за геноцида над Босненските мюсюлмани, който впрегна цялата военна мощ на Хърватска в това начинание - "бащата на нацията" Франьо Туджман.

Хърватите са гадове, но още по-гадни са мюсюлманите !

колко такива хора има на земята ...особено днес ! чест и слава на генерала !!! това не е самоубииство а храчка в лицето на евроатлатническите педали !!!

Важно е че еврогийците не се изкефиха -да лежи в панделато-чес и слава.

Не мисля, че е слабост! Оставили са го, че да не хранят още един безполезен паразит в затвора!

Я да видим кой не си е взел хапчето пак!?!?!

OOO къде си бе посерко страхлив ... ето това е военен а не като теб ...посерко ... 100 пъти ти давах тел. да ми се обадиш и те е страх за умирисаният ти задник ... а тук се репчиш ... ха ха ха

Сякаш твоя задник не е умирисан, а?

Самият Хагски трибунал скоро трябва да бъде изправен на подсъдимата скамейка!

СЪВСЕМ ХИПОТЕТИЧНО.В ТАКАВА СИТУАЦИЯ БИХ ПОСТЪПИЛ ПО ДРУГ НАЧИН.КАКТО ЧЕТЕМ ПРАЛЯК Е БИЛ ЧОВЕК С ДОСТА ДОБРИ ФИНАНСОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ.ПРИ ДОБРО ЗБДРАВЕ И ШАНС СЛЕД ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЗАТВОРА С ЧИСТА СЪВЕСТ БИХ ОРГАНИЗИРАЛ ЛИКВИДИРАНЕТО НА КОЛКОТО МОГА ЧЛЕНОВЕ НА ТОЗИ СЪД.НЕ ЗАЩОТО СЪМПРЕСТЪПНИК И УБИЕЦ ПО ДУША, А ЗАЩОТО ТЕ СА ТАКИВА.ПОРЪЧКОВИ.НА ТОЗИ ПРОЦЕС ТРЯБВАШЕ ДА ИМА ПО РАВНО ОСЪДЕНИ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ,А ТЕ ПУСНАХА МЮСЮЛМАНИТЕ.ПЪРВА В СПИСЪКА БИХ ПОСТАВИЛ КАРЛА ДЕЛ ПОНТЕ.

ПИПО

Харесаха ми хърватите. Целият парламент запазва едноминутно мълчание уж за жертвите от войната а всъщност от уважение към него. За мюсюлманските зверства и безчинства не се обелва и дума. Бавно и сигурно мюсюлманите напредват към Европа.

ЧЕСТИТА ПОБЕДА НА ВСИЧКИ АНТИФАШИСТИСМЪРТ НА ФАШИЗМА СВОБОДА НА НАРОДА

Този мъж е герой, показвайки на хагската хунта че са смешници и никой не ги брои за нищо. Смешници!!!

Нелепо е "бели якички" и охранени чиновници, които цял живот са расли в дипломатически семейства и не познават живот отвъд софрата с белия хляб и сребърните прибори, да съдят хора като Праляк и Младич. На война, като на война. Никой не може да каже правилно или грешно ли е било нечие решение на бойното поле, ако не е бил там, на бойното поле, където убиваш или те убиват. Никога няма само една виновна страна и една невинна. Аз тук виждам само как босненци и албанци са света вода ненапита, а сърбите са зли и жестоки. Това не е екшън-комикс с добри и лоши герои, а реална ситуация с идеали, гледни точки и страни. Просто ме е страх как се промиват мозъци!

В Ъ П Р О С КЪМ ВСЕКИ НОРМАЛЕН ХРИСТИЯНИН. КОЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ АКО НАСИЛСТВЕНОТО ПРОЧИСТВАНЕ НА ДАДЕНА ТЕРИТОРИЯ ОТ МЮСЮЛМАНИ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, ТО НАСИЛСТВЕНОТО И ЗАСЕЛВАНЕ С ТАКИВА,КАКВО Е?

Стигна се чрез фарсът - Хага.

Без да иска, човек си спомня самоубийството на Гьоринг по време на процеса в Нюренберг. Както в случая с Гьоринг, така и в този случай "стърчат ушичките" на американските тайни служби. Защото генералът знеше реално много за цялата подкрепа, която САЩ въпреки резолюцията на Съвета за Сигурност оказа на Хърватска за реализиране на вече станалия нарицателен "хърватски сценарий". За него например си сладко си мечтае сегашното ръководство на Украина и въобще не го крие. И кой знае, седейки в затвора може би щеше да пише мемоари...

Eто как се манипулира историята. Мюсулмани и християни си живеят мирно от столетия, даже се женят помежду си , живота тече спокойно , но изведнъж започват да стават странни неща. Мюсюлмани нападат полицаи, следват арести, впоследствие убит полицай, после обратното,случките зачестяват, появяват се холандски наемници високи и руси които нощем стрелят с дълги пушки по къщите, куршумите пробиват стените, нещата ескалират, довежда се армията, групите се разделят на верска основа и започват война . Кой е виновен ?

Как се стигна?! - Можем да започнем от 1876 година, когато Русия се споразумява със Западния свят, че ще нападне Османската империя, но голяма славянска държава на Балканите не трябва да съществува. До ден днешен това е така. Санстефанска Бълария си остана неосъществен блян, а Югославия просъществува около половин век. Пропагандата е страшна сила, по-мощна и от ядрено оръжие.

се стига до това. Когато разумът осъзнае, че не може да победи идиотите, но не иска да бъде мачкан от тях...

Той Бжежински още 90-те години каза, че новият враг номер 1 на "запада", след разпада на СССР, е... православието. Справка: Сърбия, Македония, Украйна, Грузия, Армения, Гърция, България... Русия, разбира се и най-вече. Да се готвят Молдова, после е ред на Белорусия. В Ирак и Сирия имаше милиони християни. В Ливан, 60-те години бяха 90% християни, днес са 10%. Това, което не каза Бжежински, е че като се разправя с източното православие и с помощта на католицизма, и протестанството, след това ще се разправят с християнството като цяло.

Генерал Праляк е хърватин. КАТОЛИК! Правиш ли разлика между хърватин и сърбин пич или просто си пишеш???

Ти прочете ли написаното от мен?

НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ дали генерал Праляк ни бел приятел или враг! Никакво! Мажка постъпка от корав войник! НЕ ВСЕКИ БИ ГО НАПРАВИЛ!!! Вижте сърбето дето твърдеше че жив няма да се даде какво стана? Изслуша си присъдата и тлее в затвора. Вижте хърватина! КОЙ Е ПО ДОСТОЕН? И вижте тъй наречения съд. Който може да мисли да мисли!

Време е да се даде нобела на Хашим Тачи, за мир. Така може някой евродебил, да зацепи за какво иде реч.

за Рамуш Харадинай няма ли някое почетно отличие ?

Те са цяла вълна мюсюлмански демократи, прозападни, прогресивни... които могат да се нарекат предвестници на Арабската пролет.

Колежке "журналистке" и аз искам един пропуск! Май така си пишеш, че сама не можеш да разбереш какво искаш да кажеш!

дори да е виновен това си е убийство

За нас, българите, най-близката аналогия е с циганите. Ако те провокират, нападнат, няколко циганина, организирани, платени и насъскани от външни сили и ти успееш да се защитиш, после "безпристрастния" "български" съд, под наблюдението на "българския" "хелзинкски" "комитет" и др. нпо-рки, ам.посланик, еврогейски "наблюдатели", да те осъдят за "дискриминация", "етническо насилие" и "престъпление на расова и религиозна основа".

"Аналог" Ти правиш ли разлика между циганьорите и това което се е случило през години на т.н "война в Босна".. Имаш ли конкретни знания за това както се е случило или драскаш глупости ? Питам .

Какво се е случило? Какво е станало? Борба за територия? Борба за утвърждавне на държавност? Преселение на хора? Убиства? Изнасилвания? Какво по различно се е случило от всяка една война? ПРОСТО ПОБЕДИТЕЛИТЕ НЕ ГИ СЪДЯТ!!! ОТНАСЯТ ГО ПОБЕДЕНИТЕ!!! България помни няколко войни когато винаги е била презцаквана! Прецаквана от Англия, прецаквана от Русия! КАКВО ПО РАЗЛИЧНО СЕ Е СЛУЧИЛО?

На кретени, които могат да продадат родната си майка, в името на "антикомунизма" не ми се обяснява.

Този съде е пълна пародия - досега са съдили едва 9 албанци и 9 бошняци. Осъдените са 2 (двама), като присъдите им са леки - единият е на 13 години затвор, а другият на 2 години.... Само да напомня, как един от прокурорите му - швейцарката Карла дел Понте, след като напусна през 2007 г., издаде книга, в която описва разкриването на търговията с човешки органи от страна на високопоставени членове на АОК... Вземали са ги от живи пленници - сърби, вкл. някои са били умъртвявани за органи. Дел Понте пише, че съдът е речел всячески на тези разследвания... И как не - Тачи е президент, а Харадинай - премиер на Косово - все "наши момчета", печени "демократи" от всякъде... Гнус.

Усташа поне има доблестта да се приключи сам след като знае какви ги е вършил срещу невинни хорица... Сръбските комунисти (както и всички други комуняги) разбира се нямат тая доблест.....

Никакъв Социалистически чук не си. обикновен рязан боклук си.

Няма по-измислен съд от този в Хага. Пълна пародия на правосъдие и ярък пример за поръчкови присъди. Но този горд човек им го на---ка 3 ката. Сега неадекватния съдия ще сънува кошмари до края на невзрачния си живот....

Г- н Праляк е изключителен герой на своя народ, западнте изроди и сатрапи, които започнаха тази война и разбиха една независима и горда държава, сега се опитват да си измият кървавите ръце с този изфабрикуван съд,този генерал образован и ерудиран мъж е пример за родилюбие и патриотизъм.СВЕТЛА МУ ПАМЕТ! АНАТЕМА ЗА ПАЛАЧИТЕ!

На този "хагски трибунал", това му е работата, но виновни са тези хърватски политици, които са предали генерала, на този измислен трибунал ! Истинските виновници са в Хърватия!

Може-би очаквайки, че ще потвърдят присъдата му, човекът е взел решение сам да си наложи още по-жестока и да отнеме живота си. Възрастен, очевидно много горд, той е бил наясно, че няма да излезе на свобода, затова е предприел тази крачка. Съдът в Хага не е справедлив, защото от самото начало взе страна. В една война не може само едните да са виновни!

също като в Сребреница с напушения холандски батальон дето ги "охранявал"

СА ВИНОВНИ ЗА ВОЙНАТА . И НИЕ КОСВЕНО - ЗАЩОТО ИМ ДАДОХМЕ КОРИДОР ЗА БОМБАНДИРОВКИ

Ето как действа европейската "Бърза помощ" : "Според данните Праляк е погълнал отровата в 11.30 часа, а колата на Бърза помощ е пристигнала в Хагския трибунал едва около 12.30. След това пристигнал екипът за реанимация и едва час по-късно Бърза помощ откарала пациента в болницата."

Смърт за извергите от сталинисткия съд в Хага.

за 80%-ните - де да беше сталинистки тоя съд...

Нагли безсрамни престъпници са тия изверги от трибунала! Всичките са за бесилото!

"...погълнал отровата в 11.30 часа, а колата на Бърза помощ е пристигнала в Хагския трибунал едва около 12.30...." Западняшка бързина

"Лекарят припомня, че и за най-силната отрова, поета през устата, е необходимо известно време да навлезе в кръвта и да стане смъртоносна." На цианкалия му трябват секунди.

Цианида действа веднага. Очевидно не съм го пробвал, но четох за случай, в които хора са опитвали само с език, за да разберат вкуса му и ... са умирали на момента.

го величает, дали оправдават и Баташкото клане и всичкото насилие върху българите? Защо е направил цирка, що не се се е самоубил в килията си? Всички самоубиици са слабохарактерни хора! Какъв поколон ве?

Ей, Хасане! Баташкото клане е дело на вас - ислямистите, било то турци, арабели или босненци. Всички сте престъпни изроди и тоя герой се е борил срещу такива.

Батачани са клани от помаците от Барутин,предвождани от Ахмед Ага.Така е било и в Брацигово,и в Перущица.

Ти май оправдаваш Баташкото клане, соросодомит долен! Мюсулманските джихадисти в Босна и Хърватска устроиха десетки кланета на християни! Чалмите имат дълга история и опит в кланета и геноцид, това се повтаря отново в Сирия. Колкото до Праляк, то човекът е опитал да защити родината си и народа си!

с Баташкото клане? Лелеее, голями патриоти сте и развявате байряци!

Така, гледайки изказването ти и начина на писане мозъчно не вярвам да си надхвърлил развитието на днешните 14 годишни. Онези които знаят да буквите но не разбират смизъла на прочетеното. Един ден живота ще те облъска по такъв начин, че това как самоубииците са слабохараактерни ще ти излезе през носа. Живота е суров, гаден и особено несправедлив, да знам, че на мама и тате под крилото изглежда друго, но някога ще трябва да излетиш от панелката, освен ако не решиш да ги изхвърлиш тях. И да, бих казал, че този човек е мъж и герой в най истинският му смисъл а историята дори и тази толкова близката е тотално преиначена. Колкото и да не искам да вярвам има някакво тотално несъвпадение във фактите и присъдите от единият и другият лагер. Все още по интернет може да се намерят много неща но лека по лека се замитат и историята се преиначава. Както и историята която учите в училище, да не мислиш, че не е създадена да обслужва нечии интереси?

То и Кочо Честименски се е самоубил! И той ли е бил слабохарактерен?

АОК я да си траеш ..само един БГ войник като сте виждали навремето и сте се насирали като Боци на самолета над Иран и сте търчали през три баира да се скриете

Представям си наша българска мишка да има смелостта да изпие отрова и да даде живота си. Българския плъх ще открадне дори и от майка си 5-те лева. Само човек с автомат в НС би стреснало малко нашите гейчета.

по-добре ПК

Тези изверги, лъжедемократи си направиха трибунал, по примера на инквизицията, Хитлер и Сталин! Съдят безочливо невинни и достойни хора, опитали се да защитят родината си от мерзката агресия на наглите сатрапи! Тези гадове започнаха война в Югославия за да разбият една наистина демократична държава, където хората от различни етноси и религии живееха братски поколения наред, повече от 60 години. Проклети гадове, гьонсурати, безсрамни лъжци, избили десетки хиляди и продължаващи да парадират с лицемерието си! Бог да прости Праляк, да почива в мир! Той отдавна има място в историята, място в редиците на честните, интелигентни и себеотрицателни люде. Да се свети името му!

Човек трябва да уважава и враговете си. Не харесвам ролята на хърватите в онези събития, но мъжеството на този човек е неоспоримо.