Турция: Гърция има оръдия на 18 ”наши” острова

Ново напрежение в продължение е имало в района на спорните егейските острови Кардак (Имия, както ги наричат гърците). Турски военни с 5 кораба стоят в района.

Обратно в новината

Коментари - Турция: Гърция има оръдия на 18 ”наши” острова | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЪРЧОЛЯТА ПЛАЧАТ ЗА ТУРСКО ПРИСЪСТВИЕ !!!

Русия и Турция са най-великите държави в света и правят каквото си искат.Русия си взема Крим и никой нищо не им каза,а турците влязоха в Кипър.

На Ердоган една от мечтите е за световен халифат.Халифат,шериат ,това е средновековно мракобесие,проява на насилие срещу неверниците-християните.За шериата жените са някаква стока.Османската империя 14-20 век е обявена за халифат.Лозанският мирен договор слага край на Османската империя.В Wikipedia има заглавия като Slavery in the Ottoman Empire -Робство в Османската империя.Картини на велики художници изобразяващи робството.Картина от швейцарски художник Ото Пилни -1900 год.Варварски набези за роби.Продажба на жени за сексуални роби и др.Това са били мракобесни времена.В България имат друг подход,като размахват картата за етническия мир.

Нещо турците много навириха глави след подкрепата на руснаците - хахахаха

Това че турците ги определят за техни, не значи че са техни. Така ВВС на Гърция обяви за периода януари-август 2015г., че турски военни самолети са им нарушили въздушното пространство 1306 пъти, с 101 военни самолети на Турция. В 28 от случаите турските самолети са прелетели над територията на Гърция. Така че изнесеното е гледната точка на турците. Според някакъв договор на който се сърдеше Ердоган, островите в Средиземно море отивали към Гърция. Не че съм запознат за кои точно, но това бе изказване на Ердоган!

Къде е ЕС да заплаши Турция със санкции? С военна сила се опитват да отнемат територия от Гърция... и то за втори път. Къде сте ЕС? Къде сте НАТО? Нищо не чувам?

Абе товариш, защо РУСИЯ не ги чува. Нали са съюзници с Турция. А може и да не им обръща внимание да не стане между съюзническа патаклама като през 1941 г с Германия

Колкото и пъти да повтаряте лъжата, че Русия и Турция били съюзници, тя няма да стане истина. Турция е член на НАТО, стратегически съюзник на САЩ в региона. На територията ѝ има американски военни бази, а не руски. Това са фактите, макар и да не ви изнасят.

Европа фактически е във война! Исторически погледнато, уникалното в случая е, че собствените й управляващи, отварят вратите на крепостите! Изроди

Собствените им управляващи... колко да са собствени? Синове из(раилеви и техни слуги сред гоите, изпълняващи планове, съвсем противоположни на интересите, сигурността и просперитета на европейстике страни. Та... дреме им на управляващите за "собствените" им народи...

Гърците са най-коварните народи в света след евреите и арменците,и затова не ми пука за тях.

Е, на теб ти пука за братята ти турци. Това е ясно. Нищо чудно да си от спящите клетки на ДОСТ.

Каквото Путин каже. Щом е с исляма, ще бъда с исляма. Никой друг не го подкрепя освен Ердоган и Асад.

NATO как защитава Гърция в случая? Как ще защити нас, ако се наложи????? Я да помислим малко!!!

Пий студена вода- колкото повече всички имат проблеми толкова по- голям шанс оня Столтенберг като папагал да повтаря мантрите си против Русия за да убеди Трумп, че НАТО е нужно. Тактика му викат на това .

Нас ще ни защити СССР ,а сега като го няма е.ем ли го кой ще ни защити. Ни са плаши, от назе няма кво да вземат оти комунягите всичко извлекоа

Ейй, нагли чалми бе! Пак мераци да колят християни и да завладяват Европа и света. Кой ще озапти Адолф Ердоган?

Реджеб Хитлер, кой?!

Турция знае,4е рано или късно ще загуби кюрдските си райони,и затова се насо4ва към Гърция и България за компенсация на загубени територии.

Ердоган е пътник. Ще мори Турция, докато може. Инак е мъртвец. Това започна преди 4-5 години. Всеки се впечатляваше то 7% икономически ръст, а аз се впечатлявах как един демагог убива нацията си. Как ли го разбрах? Лесно. Просто знам какво управление до къде води. И за Путин разбрах, когато "вдигна" Русия напред в класациите без фактически да е променил образованието, науката и технологиите. Спекулация, която всеки политик може да извърши, стига да е уродлив. Но след това идва свободното падане - според законите на икономическото притегляне. ПАСОК, социалистите на Гърция напавиха същото, но издържаха 15 години, понеже ЕС стои зад Гърция, а ЕС е голям сила. И все пак когато политик реши да изиграе държавата, успява и в ЕС. Франция пада в момента. Ще се вдигне голяма пушилка, понеже тази държава е гоямо тяло, много милиони... Социалистически настроени - фатално е за такъв момент. Не зипускайте Бългаиря, оставете Турция, Русия и други палачори. Комунистите ни дишат във врата, искат власт. От 4 управления на БСП имаме 3 икономически кризи! Спечелихме много, че изгонихме Орешарски, иначе резултатът щеше да е 4/4. Внимавайте, тези са накадърници и мошеници, и нямат мандат без криза. Точно в момента икономиката на България нараства, не я сривайте с гласа си, а я подкрепете! Дръжте дясно, то вдигна заплатите на 1000 лева и намали безработицата на 7.1%, а минмалната аплата на 480 лева! По-социално управеление не сме имали до сега, ако гледаме реално какво влиза в джоба на българина. Ако слушаме БСП, сме се върнали назад. Някакво плашещо разминаване виждам в оценката. Видимо посоката към забогатяване на нацията не им харесва.

Големи глупости си написал. А за Ердо питай своя вожд и лидер Тиквун Пинокио Борисов, той ходи при него сряда и петък.

Гнусната анадолска сган трябва да се срамува че държавата и е на територията на друга държава и да върви с наведена глава (така както съм виждал фесовете да навеждат глави в чужбина). Направихме ОГРОМНА грешка че ни ги изринахме тези дяволски изчадия и криви гнусни глави в морето по време на Първата Балканска :-((

Абе дираджий , да ви питам ЗАЩО триете ИСТИНАТА за боевете и кои участват в тях при височината Кубадин, долни предатели няма да ви го простим това!!!

Хората си пазят границите. Ако беше Бойко щеше да ги остави да си правят каквото си искат в името на добросъседските отношения. И така губиш уважение. И страната и Бойко.

Ако бяха комунистите щяха да дадат цяла югоизточна България на турците,както дадоха Македония на сърбите благодарение на братска Русия!!!!!

Ти стой та гледай как новият генерал ще даде всичко на тепсия на това НАТО та ще забравим и български да говорим. Избираме си любеница след любеница да ни води.

Ето НАТОто за което сме се хванали. Кат Марко- Не е моя работа Пенке!

Коментар към: "Турция: Гърция има оръдия на 18 наши острова" - Гърция няма "оръдия", а ракети (натовски и руски), насочени срещу евро-атлантическият си брат Турция; - България вече няма такива железа и затова няма нужда ги насочва....

То и турците имат градове по доста гръцка територия.

Точно така либерализма се превърна в либерастия, махалото достигна горна мъртва точка и набрало огромна кинетична енергия ЗАПОЧВА ЗАВРЪЩАНЕТО, ако бабушкерата (богата Германия )мисли че ще се размине САМО с 1,22% военни разходи много ама много се лъже, всичко забравено старо ще се върне само че на по-високо ниво....и Brexit е само началото, другото е Тръмп и така...връщане вече няма....историята си има свой собствен обективен ход и не се интересува от квиченето на либерализма и толерантността!!!

В мъртвите точки кинетичната енергия е нула. За ГМТ имаш предвид потенциалната.

Днес турците искат територии от Гърция, утре ще поискат и от България. Но гърците имат армия, а България - не!

Турция се замесва в конфликти с всичките си съседи!!! Но Турция си го търси от Гърция,това,че гърците имат по малка армия не означава,че няма да ступат турците...

Турците зорлем си съсипват проспериращата държава. Нека им е... Кой каквото търси ще си го намери.

Не ли е това , каквото се поиска в Англия? Новото величие на световна трибуна !

Ами турция си е жидски проект от самото си създаване... И сега като се обърнаха срещу господарите си, какво мислиш ще стане... Все пак те са ги създали...

тук изтъкват хем немски танкове (които не си струват , както се вижда в Сирия) , хем едни постановки от мирни договори за периода 1919-1923. И едното и другото може да се сложи в кръглата папка . Докато регионални забрани за свободното пътуване стават реални, ние би трябвало да се попитаме , дали не влизаме във един нов , на Нас познат , омагьосан кръг на Визи , покани за посъщения , ограничения за банкови преводи , специални режими за инвестиция , техен отчет , не прилагане на "most favoured nation" клауза . Така че някои сентименти от старинни времена се явяват по-скоро като предизвествие за друго осъзаемо и засягащо мнозинството от населението . Добавяме към тази не-благоприятна обстановка , текущи , тлеещи политически спорове около несполучливото в пълен размер референдум на Медиа Нюз Корпорашион като формированието Шоу на Слави , тогава сентименти станат лавинообразни нарастващи . Така че западната Брекситация (Brexit) от Мадама Тереза в Великобританния , Лондон , до тук не Ни донесла нищо положително или пожелателно . Тоест , на кратко , това каквото виждаме е непосредствен израз на ноата обстановка , наречена BREXIT .

Опаа, идиотите сложиха минуси на историческите факти за боевете при Кубадин...кво да ги праиш идиоти, те нямат история род и РОДИНА!!!

ха,ха,ха, били гръцки,абе то и Крим беше украйнски съгласно договора от Будапеща, ама май вече не е....путя и догана, верни във БОРБАТА ще въведат НОВ РЕД на земята!!!

Агресивността на Турция е постоянна независимо кой там е на власт! Държава агресор!

Гърците поне имат армия, та Турция още не ги е нападнала заради териториални претенции, кво като са от НАТО. Ами ние, дето нямаме армия, какво правим, ако (когато) Турция реши да мести границата чак до Пловдив ? НАТО ли ще ни помага? Как? Както сега помага в спора между тия две държави? Влиза Турция у нас, Европа и размахва един пръст, че "това е лошо, друг път да не правите така!", и толкоз.

Как така спорни.От кого се оспорват.Май само от Турция.Ердоган се загради с врагове отвсякъде Ще настъпи мотиката

"2-3 турски бойни самолета биват безпокоени от гръцки изтребители" Защо не съобщават че са "безпокоени" тъй като нарушават гръцкото въздушно пространство. Около 2000 нарушения на година отчитат гърците. Да ви пи.кам на натото.

Абе не ви знам, ама да знаете че турците и гърците за завзели наша територия: земите до Истамбул и Босфора са наши, а са завзети от турция, а също така земите до бяло море са наши, а са завзети от гърците. Така че ако обичате, айде и двете държави се размърдайте малко и се дръпнете докъдето ви е мястото,

И от една страна е по добре. Все пак ние сме способни да омаскарим, застроим, и превърнем всичко в едно голямо л..но.

ами май информацийката е доста манипулативно поднесена,островите са гръцки според мирния договор след първата св война,а това че турците го оспорват и им казват по турски имената не значи че автоматично стават техни и гръцките оръдия са на чужда територия. А Ако беха български тия острови бойко веднага щеше да ги подари на ердоганя сакън само да не стане патаклама

Абе и Крим беше украйнски ....

Турците се излагат с провокации към съседи.......... Държавата им е доста добре и без чужди територии само си развалят авторитета и взаимоотношенията............

Фесовете още малко и ще си поискат Виена!

Не разбирам защо развалят добрият бой с караница?! И маляките и джагалите голем го вадят на теория... Я да ги видим на кой му е по-голям наистина...

на фона на местещите се американски и германски танкове около границата на Русия, как ви изглежда?

Турция вече е поела по курса на възстановяване на предишните граници. След заигравката със знамето, сега тръска малко гащите на гърците. Има едно "но". Нали помните как ни изпържиха гърците и сърбите след първата Балканска война? Ами от тогава, каквото и да се случи на гърците, ние все ще сме на страната на турците. А гърците ги чака откровена загуба на всичко , което са налапали.

Мехмедчо, не се излагай толкова явно. Влизащите тук не са идиоти.

Пълни глупости. Така както бомбадират фесовете всекидневно и има голям отлив на туристи, ще видим кой е по губещия. Гърците са християни. Никога не бих подкрепила Турция!!!!

За наше щастие го няма Фердинанд да ти изпълни мечтите.