Спор за името: национализмът се завръща?

Стотици хиляди гърци се събират в неделя пред гръцкия парламент, за да протестират срещу възможното компромисно решение на "македонския въпрос".

Обратно в новината

Коментари - Спор за името: национализмът се завръща? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Най-правдоподобното, исторически доказано име е: Българска Македония. И няма да има никакви протести, нито спорове. Пък и ние ще си вземем каквото имаме да си вземаме и от гърчолята.

Нищо ново под слънцето. Подобни протести има на всеки 1-2 месеца. Толкова са омръзнали, че на хората не им прави впечатление. Накрая ще атакуват Американското посолство, ще се позамярат с полицията и ще се приберат. Остава само дразнещия сълзотворен газ който се усеща из централна Атина.

Дали са прави или не гърците е отделен въпрос, но я вижте какво значи общество и солидарност в гръцкия народ. За това можем само да мечетаем ние мижавите българи. за нас съседите ни казват , че сме овце, които не блеят даже и когато ги колят. Нашата трагедия е, че нямаме общество, че не уважаваме по- умните и се примиряваме със злото от мързел и от глупост. А за "симпатичната Македония" предлагам да си избере името ВАРДАРИЯ. ТАКА И ТАКА АЛБАНЦИТЕ СКОРО ЩЕ Й ВИДЯТ СМЕТКАТА, БАРЕМ ДА СИ ИЗБЕРАТ ИМЕНЦЕ.

каква Македония е гръцка след като там няма нито един грък нито пък е имало последното столетие!

Македония е географска област и част от нея е в Гърция. Затова се инатят. Ама нито гърци, нито българи има в Македония - ако не вярваш, иди там и хората разпитай.

Македония си е на македонците. Сульо и Пульо се чудят какви аргументи да изкарат, че да излезе Македония на Сульо и Пульо, ама истината е съвсем друга.

Ти си много отвратителен тип и ще гориш в Ада един ден! Не става въпрос само за расисткия ти аватар който дира толерира, а за антибългарската пропаганда която ежедневно бълваш.

МАКЕДОНИЯ НЕ Е НА ГЪРЦИЯ, ЗЕМЯТА НА МАКЕДОНИЯ Е БИЛА БЪЛГАРСКА, на БЕЛОМОРСКА И ОДРИНСКА ТРАКИЯ СЪЩО ЗЕМЯТА Е БИЛА БЪЛГАРСКА. ДЕДИТЕ НИ СА ОТ ТАМ, А И РОДИТЕЛИТЕ НИ СА РОДЕНИ В ГЪРЦИЯ , ПРАДЯДО МИ Е ДОШЪЛ ОТ АЛБАНИЯ, МИСЛЯ, ЧЕ И ПРЕЗ 18 ВЕК СЪЩО ЗЕМЯТА НА АЛБАНИЯ Е БИЛА БЪЛГАРСКА, ЗА ПОСЛЕДНОТО НЕ СИГУРНИ, ЗАЩОТО РАЗБРАХМЕ, КОГАТО ВОДИХМЕ ДЕЛА ЗА ЗЕМИТЕ НИ В ГЪРЦИЯ В СОФИЯ ЗА ПРАДЯДО НИ, БЪЛГАРИЯ Е БИЛА НА ТРИ МОРЕТА, А СЕГА И СЛЕД ВРЕМЕ ЕДИН БЪЛГАРИН НЯМА ДА ОСТАНЕ НА ТЕЗИ ЗЕМИ, И КОЙ ВИНОВЕН, НЕ ТУРЦИЯ ИЛИ ГЪРЦИЯ, А ВИНОВНИ СПОРЕД МЕН(МАКАР И НЕГРАМОТЕН ЧОВЕК) НАШИТЕ УПРАВНИЦИ и сега да внимават, че пак да не се повтори историята

От мен имаш едно + защото и моите предци са българи от Албанска Българска Македония и също са дошли в родината си даже преди 18в. НО,сега сме 21 век и Европа има установени граници.Каквото се е случило -за лошо или добро - вече не може да се промени.Войни ли да водим ? Македонците са суверенна държава ,сами трябва да си определят името,както смятат за добре.Дали на нас околните гърци,българи,сърби,албанци това ни харесва или не,няма значение.

И Аспарух заби меча в земите владеяни от византия какво ще кажеш така е преминават от едни ръце в други с кръв

филип е превзел градовете и е направил македония а не гърция това е очевиден факт че той се е чувствал македонец а не грък!! полисите не са имали избор освен да го признаят за цар щото ги е превзел с бой и избиване яко!!! а александър е преместил столицата в днешен ирак! толкова за патриотизма му гръцки :))) след това рим превзема македония турците превземат рим къде е била гърция?? никога не е имало гърция преди 19 век!

столицата на македония при александър велики е била вавилон по тази логика македония е територия на ирак!!! явно саддам е бил скромен :))) оставете античната история на историците македонците не са били гърци не са ги допускали до олимпиадата то и сегашните гърци не е ясно долкото имат общо с атина и спарта северна гърция е населена от българи част са изселени насилствено но част са останали дори южните гърци наричат северните презрително - българи

Няма какво вече да измислите друго соросоидите

нищо друго не ми остана освен да пиша факти! всичко което съм написал са факти! вземи учи и трай московски трол

краката на пропагандата са къси. македонците участвали в олимпяди,всички гръки градове признаха александър за техен цар ,надписите на гробища на филип и царските семеиства са на гръцки език и тн. истинските македонци са гърци.

Гърчеели са се, но не са се смятали за гърци: Сцена от съденето на Филота, един от приближените на Александра: Царят (Александър) отправи погледите си към Филота и каза: Македонците са решили да те съдят. Питам те, ще искаш ли да говориш с тях на роден език? Филота отговори: Освен македонците тук има твърде много свидетели, които, чини ми се, по-лесно ще разберат моите думи, ако си послужа със същия език, на който ти тъкмо-що говори, което ти, мисля, направи поради това, за да може твоята реч да се разбере от повече люде. След това Царят каза: Виждате ли, Филота мрази даже бащиния си език, защото той сам отказва да се изразява на него. Но той може да говори, както ще, вие, обаче, ще да знаете, че той се е отдалечил както от нашите обичаи, тъй и от нашия език. (Курциус Руфус 6, 36)

Честа, Достойнството, и националността не очаквайте да бъдат разбрани от, хора които имат съмнение към самите себе си, как ги гризе червия на съмнението от кой пол са например. Гърците вместо да учат за педераски работи, се учеха на национална отговорност. За това тях ще ги има ,а България ще сме под-въпрос.....а най унизителното е да водим дебат-ЗА ИЛИ ПРОТИВ ПЕДЕРАСТИЯТА.... Вместо лилипута от банкя да онбяснява за конвенцията, да беше обяснил,че Македония не съществува като народ и държава и да не признава такъв език и нация! В такъв случай и ние можеше да си вземем нашата територия, която е 80% от македония.....вместо това ще правим един господ знае колко видове тоалетни различни от мъжка и женска.

Погледнете на картите преди 2336 г0дини къде е била столицата Пела на Филип Македонски и на Александър Македонски пък тогава говорете и се подигравайте на южната ни съседка-

а столицата на александър македонски къде е била??? ??? тва означава ли че иракчаните трябва да претендират за македония :))))

два милиона души протестират

кремъл се прицелиха в слабостите на държавите в европа имперската гордост на англичаните национализма на балканите страха от мигрантите в германия и белгия и франция да видим кой ще победи :)

Как се купуват над 1 000 000 млн души да протестират? Ти знаеш ли че това е повече от държавния ресурс на една малка страна като нашата?

от това единствено печели кремъл които губят балканите и се опитват да сеят разделение невлизането на македония в ЕС е цел на кремъл изказването за македонската кирилица не беше случайно за малоумните политици в гърция това също идва в + защото сега ще се правят на патриоти пред гърците въпреки че ги грабеха и ги фалираха ЕС трябва да стане по-централизиран и да се отнеме власт от допотопните местни феодали в балканите всичко идва от народа които е лесно манипулируем от политици и пропаганда събудете се вече! няма спарта няма александър македонски няма османска империя

Балканите бяха разделини още от 1990 година бе Соросоиден глупак

балканите са разделени от падането на османската империя наричани барутния погреб на европа заради балканите избухна 1СВ говоря за момента никой няма интерес от разделение на балканите освен русия македония се нарича македония от много години вече но протестите избухват сега!

Не може да падне неолибералния режим подклаждан от Сорос и Америка, ли може, може сега Гръцкия премиер с либерални наклонности-ЩЕ ОТГОВАРЯ пред народа си.....дай Боже и НИЕ да се събудим и да накараме ДЖЕНДЪРА ни премиер да отговаря пред нас.

Това е силна реакция срещу доскорошната Фиромска сбърканост и идиотизъм. Не може главата на правителството (Груевски) да полага венец пред паметник с карта на "Велика Македония", включваща Солун и Халкидики, или да пълни Скопие с крадени герои на гръцката история. Нито да печата учебници,учещи децата че границите на ФИРОМ са до Лариса и Благоевград. Национал - шовинистични идиотизми като на Груевски в близкото минало и на Ердоган в момента, не се изтриват лесно от паметта на хората. Те са прецедент, пораждащ отблъскване и неприязън. От Гърция се иска да плати "в брой" с името "Македония", а от ФИРОМ се иска плащане на вноски, което може и да не се получи (особено в частта на нефалщифициране на историята). Според мен трябва да има референдуми и в двете страни, но не веднага. Нужна е дискусия, контакти и конкретни стъпки, които в рамките на няколко месеца или дори година - две ще успокоят народите и на двете страни и ще им дадат реална представа за нещата. Смесените дискусии по националните телевизии, взаимното опознаване и изтъкването на общото (което е над 90%, цивилизационно сме почти еднакви) и други подобни стъпки, биха превърнали въпроса с името почти във вторичен. Аз лично, нямам проблем с "Горна Македония", стига да не ме дразнят с глупости, като тези че Аристотел или Александър не били гърци.

Има исторически сведения,че Александър не е говорел добре ма гръцки,говорел е на местния си македонски диалект близък език до съседните балкански племена.

И аз съм роден в гръцки край, където диалектът е къде-къде по-различен от официалния гръцки. Да не говорим за кипърския или критския диалект. Но те са гръцки диалекти. Македонският диалект също. Имената Филип, Македония, Александър, Аристотел са всички гръцки имена. А в този дух, каква по-голяма фалшификация, да наречеш "македонски" един славянски език, който е 90% български диалект?

Мислиш ли, че гръцкият национализъм е по-добър от фиромския?

Гърците и с национализъм ,и без национализъм са прави.Никой не може да си присвоява името Македония,то принадлежи на Балканите.Т.н. македонци,с измисления македонски език си мислят сигурно ,че гърците са дупедавци като нас !Е,не са!Не позволяват да им се краде историята и да се пренаписва историята с днешна дата!А ЕС гледа на тия неща благосклонно ,защото са му изгодни- за момента!

гърците не казват това те казват че македония е гръцка въпреки че и в България има област - пиринска македония виждал съм и претенции че и траките са гърци не си правете заблуди това е национализъм

Албания завзе македония, при положение,че не са народ от европа дори.... Сърбия, Гърция, и България са собственици на Македония, всеки да си вземе неговата част......НАЙ ГОЛЯМА ЧАСТ ИМАМЕ НИЕ БЪЛГАРИТЕ, СЪРБИЯ И ГЪРЦИЯ МНОГО МАЛКА, НО....

По-големи лъжци и присвоители на история на други са самите гърци. Няма по-ктадливо племе на света от тях,но историята вече се пише на ново ,многосветовни учени започнаха да отхвърлят лъжливата гръцка история,и те ще си платят за това.Въпрос на време ,истината ще излезе на яве , няма как !

когато гърция е фалирала и се държи само на помощта от ЕС за местните политичета с малки мозъчета не остава нищо друго освен да се опрат на малоумието на нацизма така се случи при хитлер така се случва при ердоган и путин съвременното общество трябва да се бори с това

Национализмът е имунната защита на всяка нация и държава! Вижте евреите и Израел - няма по-големи националисти и шовинисти от тях! А никой не им търси сметка за това!!!

Гръцкият национализъм си е обичайното изнудване за пари. За да се споразумеят с Европа за името на Македония почва поредната дирижирана истерия и влачене и изнудване за пари. На времето македонската църква , която е била към Константинопол са я продали на сърбите направо за пари. Гъркът , който дори кръвно няма връзка с древните гърци, а културно животъ му минава в чепкане на мъдури, шматкане в къщата и около нея и ядене на сладко до пръсване пук е пълна противоположност на универсализма и търсенията и безкрайните изследвания на древните. Реално по манталитет е турчин с живот на циганин , претенции да е италианец и морал на нагъл креслив крадец.

ПО СКОРО ГЪРЦИЯ ЩЕ НАПУСНАТ ЕС , ВТОРИ СЛЕД АНГЛИЯ...ОТКОЛКОТО ДА СЕ НАДУПЯТ КАТО НАС

Гърция ако излезе от ЕС, то ще е с шут в г3а от ЕС! Гаранция! С дългове за 5000 години напред към всички европейски народи!

ЛИБЕРАЛНИЯТ РЕЖИМ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЯВЕН З АПРЕСТЪПЕН , КАКТО И КОМУНИСТИЧЕСКИЯ. ДА ЖИВЕЕ НАЦИОНАЛИЗМЪТ И НОВАТА СТАРА ЕВРОПА НА НАЦИОНАЛНИТЕ СТРАНИ!

аха , сега остава на острова да организират протест ? защото половината градове в САЩ имат Англйиски имена , търси се под вол теле със ;спора; за името македония ? или тереториалните претенции на съседите ще избият в нови конфликти ?

ГЛЕДАМ ПРОТЕСТА ПО ФЕЙСА И НАСТРУХВАМ! ДА ЖИВЕЕ НАЦИОНАЛИЗМА И НОВАТА СТАРА ЕВРОПА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИИИИИИ. СМЪРТ ЗА ЛИБЕРАЛИТЕ, ТАЛИБАНИТЕ, МИГРАНТИТЕ И ПЕДЕРАСТИТЕ ДЖЕНДЪР И МЕНДЪР.

руските тролове искат да разбият ЕС това е разбираемо защото ЕС е против имперска русия но няма да се случи :) ЕС е най-хубавото нещо за европа и сега се вижда защо!

Много имена, и всички все нейни - Гърция, Византия, Македония, Елада. Не се насити, който много иска губи и това, което има, справка - Кипър.

Няма национализъм просто истина как може брандито няма право да се нарича коняк защото е област в Франция и става въпрос за търговска марка а Гърция няма право да защити територията си от кражба на името Македония.някои се опитват да ни искарат че крадем но преди Римската империя сме били ние и са вземали нашата култура и са я развили.

освен македония в гърция има също и пиринска македония която е в България какво правим??? а македонците са превзели елинските полици и са нарекли държавата македония! това не е било гърция!

Приемам, че си елин, защото елините не са гърци, те са местно тракийско население, още повече че навярно си поне на половина българин, но искам да ти обърна внимание, че по тази логика, гърци и турци нямат право върху Бранда"Тракия". Доказано е чрез генетически изследвания, че най-голям процент тракийска кръв има у българите 48%. Какво правим тогава? Проблема с бранда Македония дойде , от гръцките мега мераци. Започнаха да наричат Вардарско, Македония коминтерна и сръбските националисти задълбочиха проблема с македонизма, руснаците в началото им помагаха докато Югославия не се обърна срещу Москва. И така до ден днешен. А там е долна Мизия никаква Македония няма там. Македонските земи на династията (римовизантийската) са около Одрин, или Одринска Тракия. Тази земя винаги е била Българска. Дори след окоряването на България , от И.Р.И. се е наричала Тема България. Зашото Тема Македония е била в Одринско. Панимаеш брат?

Право на народите/избирателите е да се опитват да влияят върху правителствата, които определят бъдещето им. Демонстрациите и манифестациите са легитимно средство на народа. Не е работа на DW въобще да обсъжда/осъжда това. За съжаление демонстрациите са доста по-слабо средство от тези на лобистите на ИК, например.

за да решат спора трябва да клонират древни елини и македонци и да се сбият! макар че навремето македонците са победили елините... македония и гърция са държави с измислена история през средновековието тук е имало римска империя и България! гърция се създава през 19 век а македония през 20ти! а се карат за антична история! пропаганда! ще запалят пак балкански войни!

DW пак се изхвърли на плочника.

Всяка една държава си уважа традициите, населението, обичаите. Във всяка нормална държава децата от малки се възпитават да обичат родината си. Само при нас се счита за геройство ако оплюваш всичко родно. Не само това, ама от всички медии ни заливат че е лошо да си националист. А онези от третополовата европа са най-лицемерните меки китки. Те отричат национализма, но са най-големите такива. И както винаги ние по-големи католици от папата.

Не долюбвам гърците заради това, което грабят от ЕС и никога няма да върнат (имам пред вид милиардите евро-кредити, раздутите незаработени заплати и пенсии, пословичния им мързел и лошо отношение към българите, които работят там), но в случая им се възхищавам! Защото точно това е правилният ход спрямо тази измислена държавичка, измислена нацийка и нейните напъни да претворяват историята! И си мисля, ако утре, не дай Боже, Добруджа или Родопите поискат автономия, пак ли ние първи ще ги признаем??? Защото когато тази уж независима държава Македония се пръкна под нелепия си флаг, ние пак първи изревахме във възторг да я признаем. Макар че, нашите деди биха се осквернили от това решение на Президента Желев тогава и подкрепено от мушмороците в НС. Историческа подлост е да откъснеш плът от плътта на Майка България, и да дадеш зелена светлина на най-нелепото географско творение за наша сметка! Македония никога не е била държава, никога не е имало такава нация, там са българи, там е наша територия, там са костите на нашите деди, били се за свободата на нашите сънародници, там е нашата църква, там е нашата древна история. Крайно време е манипулацията да се прекрати и заблудените хора там да се върнат при Майка България, защото иначе албанците ще си придърпат нашите земи към тях и край на мераци за някакви си уж Велика Македония. браво на гърците!?

Гърците к'во дремаха 20 години за името Македония. Най-добрия вариант, присъединяване към родината майка! Автоматично ще се решат проблеми с гърци, албанци и сърби! Само дето малко трябва да им уврат главите!

Мегали идеята идва от Гърция, присвоили си наследството на Източната Римска империя като Византия, през турското робство унищожавали всичко българско - службите в църквите на гръцки, унищожаване на българските книги в манастирите и мечтаели как след освобождението ще има само Гърция и никоя друга държава. Мечтаят за обща граница със Сърбия, като ликвидират изцяло Македония и си я поделят, а там няма нито гърци, нито сърби.

Самуилова република, това име ще го носят с гордост, или република на Гоце Делчев.

Все пак, да не забравяме, че не Македония е била част от Гръцкото историческо наследство, а Елада е била част от Македонската империя. И това, преди около 2300 г. А гърците си протестират, защото по-принцип си им е криво. То, навремето и гърци е нямало. Елините са друга порода.

Разбирам, че Македония няма да влезе в ЕС без одобрението на Гърция, но според мен сега е момента да правят сечено, на меко казано наглото поведение на гърците. Крайно време е да си върнат оригиналната Вергинска звезда в/у знамето, и да се кръстят официално 'Република Македония', а тая бутафория 'БЮРМ'.

Защо не са протестирали гърците за името с което доста години имаше Федеративна Република Македония в Югославия, а сега се сетиха ?

след края на Междусъюзническата война се стига до фактическото разделяне на Македония на три части Вардарска Македония за Кралство Сърбия, Пиринска Македония за Царство България и Егейска Македония за Кралство Гърция.

Затова Стамболов не е искал балкански войни, защото след войната трябва да делят български земи, да ги подаряват на гърци и сърби. Но Фердинанд е немец, българските болки не го интересуват, той загърбва Македония и тръгва да завладява Цариград, жалък комплексар, който същият този Стамболов доведе в България, за да се опълчи срещу руснаците.

Нямаще да го мразим ако беше завладял цитаделата Цариград,нали?Жалко наистина,поне е опитал.

Ако не живяхме в 21 век БРЮМ нямаше да я има! Знаете ли че хората, много хора, вярват че БРЮМ е онази Древна Македония!

И за вярвам.Нито филип , нито Александър Велики са гърци.Кога се дава гръцко поданство на Александър Велики?След завладяване на Персия.Македонци,пеонци,агриани и др племена около тях са сродни народи,известни като българи по-късно.

Тоя урок по Патриотизъм и Национализъм, транс, атлантическите джендъри на Прокопиев в България не са го учили в училище...Вместо това учат, че са съжителствали с БРАТСКА ТУРЦИЯ.....ама сега ще се запознаят с този УРОК!

НЕ МОГА ДА НЕ СЕ ВЪЗХИТЯ ОТ НАРОД, КОЙТО ПРАВИ МИЛИОННА ДЕМОНСТРАЦИЯ. ПОДПОБНОСТИТЕ НЕ СА ВАЖНИ. И НЕ ПРАВЯ СРАВНЕНИЕ С БЪЛГАРИЯ, КЪДЕТО НА УЧАСТНИЦИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА.

Тука,джендърите на Сорос и Прокопиев се чудят каква сила е платила на повече от 1 000 000 млн Гърци да подкопават гейските ценности

и дойдоха чичовците му от Македония и му казаха не вярвай на Носоотрязания

Да ама кой те разбира за какво става въпрос

А на нас, ако ни вземат Родопите или Кърджалийско - ще си кютаме и ще мрънкаме недовилни пред телеяизора.

Ама от кога НАЦИОНАЛИЗМА стана нещо лошо?

Това да не се продаваш на Америка е не само национализъм ,а и ВИСША форма на себеуважение.

Прави впечатление, че всички споменати лица са с чисто гръцки малки имена-нямат Кристиян,Робърт,Михаела, Никол и десетки подобни американо-френски имена. Означава, че нямат комплекси спрямо езика и имената си.

За да ОБЪРКАМ ОЩЕ ПОВЕЧЕ съзнанието на имащите се за "македонци" ще добавя следното : "Столицата" на така нареченото"Македонското царство"- това е ПЛОВДИВ - ФИЛИПОПОЛИС !!! Някой да има нещо против,или да каже,че не е вярно?!...

Филипополис не е създаден от Филип Македонски, градът е съществувал 6000 години и е в топ 10 наи-стари градове на планета.

Орлин Данев

Разбира се,че не го е създал, само го е обявил за "столица"...така,че "макетата" трябва да започнат да се изтеглят от Вардара към"столицата".. Между впрочем те вече са започнали да прииждат. Във Филипополис е пълно с "македонски" и "гръко-тракийски" (Солун,Кавала,Халкидики и Марония)студенти и работници...Така и трябва да бъде. Те трябва да се влеят в живота на "столицата"си! :)

Филипополис никога не е бил столица на Македония! Столицата на древна Македония е ПЕЛА. Четете бе хора!!!!

Абе всеки има право да се нарича както иска. Може да обсъдим с колегите от Македония военна инвазия в Гърция и да си поделим нейната територия. Народът й ще стане обслужващ персонал.

Големи глупости дрънкаш.България няма армия вече.Така че няма място за национализъм.Гърците искат да разпалят война на балканите само и само да не си плащат дълговете.Въпреки че им опростиха 100 милиарда те продължиха да взимат нови дългове и сега са отново в изходно положение.

Докато нас все ни възпитават в интернационализъм, други народи открай време са си националисти и никога не са преставали да бъдат такива. С очите си съм виждал как се възпитава национализъм в музеите в различни страни, където водят децата от ранна училищна възраст и им показват колко велика история имат. И ние тъкмо се усетихме да го правим, сега пък ни режат по линия на идентичността. Все вървим след другите и си патим, но някои и сега не го разбират.

гърците нямат други достижения освен една гола история и... си я защитават неистово. отстрани погледнато, цялата тази хистерия е същинска глупост. за сравнениние, във франция има област, която се казва британия, а същото име носи и обединеното кралство... да сте чули някой на запад да протестира за подобни неща???

"Някои граждани в тази страна се чувстват свързани с историята по един много НАЗАДНИЧАВ начин. Те са останали в ПЛЕН НА МИНАЛОТО и не разбират, че СВЕТЪТ ВЪРВИ НАПРЕД", казва политологът в разговор с ДВ." Това казва всичко за идеологията на такива като Дойче зеле: миналото е някаква инфантилна част от историята на човека, от която е най-добре да се срамуваме по възможност, а вината си най-лесно ще изкупим като приемем с отворени обятия Истанбулската конвенция и джендър идеологията.

Нищо ново под слънцето. Подобни протести има на всеки 1-2 месеца. Толкова са омръзнали, че на хората не им прави впечатление. Накрая ще атакуват Американското посолство, ще се позамярат с полицията и ще се приберат. Остава само дразнещия сълзотворен газ който се усеща из централна Атина.

Кой ръчка огъня на Балканите? След този цитат, коментарите са излишни: "Като Кириакос Велополус, който първо беше депутат от дяснопопулистката пратия ЛАОС, а отскоро е председател на русофилското движение "Гръцко решение". Той също ще протестира в неделя. Защо?- "Защото американците искат да създадат протекторат северно от Гърция, само за да държат в шах руските интереси""

Ами гръцките русофили са като българските. Явно са готови на всичко, за да пазят руските интереси. Само че не Русия им дава кинти да си оправят собствените бакии.

Отговорът на въпроса:"Кой ръчка огъня на Балканите?" е ясен:- Това са американците и руснаците ЕДНОВРЕМЕННО... А хурката отново ще я изяде естествено целият ЕвроГейски Халифатски Катун, без разлика на държавите от така наречените "стари" и "нови" "демокрации" !

Трогателно и смешно.