Вучич: Усмивката ми днес е дълга 30,5 километра

Десетилетната приказка за магистрала между София и Белград вече е реалност, заяви президентът на Сърбия Александър Вучич.

Обратно в новината

Коментари - Вучич: Усмивката ми днес е дълга 30,5 километра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Важни са, защото на "Тракията", сичките търчиме по нужда в царевичака, а там, селяните ни фащат за Тол- такса* и то ни излиза, 50 лева, за пътуването до Боргъс с афтогъс на РБ фирма. А друса яко, по "Асфалта", слизам като че съм разглобена! Симпатичното на баба, догодина съм в Белград с москвича!

Изчезнаха ми два-три коментара за сметка на един, Бойков Ибрикчия !? баба Тодорка

ДИРаджиите не смеят да напишат каква е цената на сръбската част на магистралата, че току виж сме изчислили, че сърбите строят в пъти по добре и в пъти по-евтино! Тогава ще се види ясно че нашата мутра краде и ГЕРБерастите трябва да ги шибкаме изодзадзе!

А ако сръбската магистрала е в пъти по-скъпа, какво ще направиш, нещо достойно по японски или ще продължиш да дрънкаш други лъжии?!

Чудя се как сърбите са по-добре от нас, как строят пътища, как имат повече от българите, е как успяват тези хора като си нямат Бойко. Как така без Бойко. Май истината е там, че ние си имаме много като Бойко и затова сме зле.

Сърбите си имат друг, не толкова добър, колкото Бойко, затова и са по-зле от нас!

И се радваме, че скУрo по NOVA че, се видите! Но, Акото Бате Бойко прощава? Минка, Околовръсното

реже лентички като Бойко.

ти не знаеш ли,че асфалт не се яде.Що не питаш нашата баш социалистка другарката Нинова.

Неговото е истински асфалт, а не каето - боклук! Върви в Сърбия и виж какви са им магистралите и ги сравни с нашите "магистрали"! Ще се изненадаш колко са добри сърбите!

Глупости на търкалета, сръбските магистрали не са с нищо по-добри от нашите!

Журналисти-каратисти. Току шо минах. Движението не е пуснато. Слагат мантинели. Не го виждам по-рано от октомври.

Сърбия сама си строи магистралите а Бг е просякиня, няма километър построен през последните 10 г без пари отвън.

А Сърбия ги строи с пари от...частни западни банки.Заем 20 годишен!!30км за 8 години!!750 милиона евро завлечени от австрийската компания "Алпине".Да му мисли поколението след 10г,как ще връща парите. Вучич е сръбския аналог на Боко.Само дето е по-слаб!!И не случайно този участък се дострои от аверите на ГЕРБ от "Трейс Груп".Това говори много!! Преди 5 дена имах "удоволствието" да измина 45км от Белград до Сремска Митровица по успоредния на магистралата "първокласен" и безплатен път.Мога да ви кажа ,че пътя м/у Видин и Лом или м/у Монтана и Метковец са по-добри!! Но нека пропагандата тече с пълни сили:-))).И то от хора за които Сърбия започва от кафаната в Цариброд и завършва на пазара в Пирот за кори за баница,опушено месо закупено от МЕТРО Люлин и дюлева ракия направена от украински спирт и словенска хранителна есенция!!:-)) За сведения на балъците и сърбоманите 1 бутилка истинска дюлева ракия 0.7 л в момента е 1700 -1800 динара или 28 лева!!да си правят сметката какво пият и кой благославят:-)))

С тази "умна" политика Сърбия ще се свие още повече! Толкова злоба и празно перчене не води на добро!

тунелите в Гърция и Сърбия светят като слънца,а у нас са като тъмни пешери!ПИС/пътната ни инфра структура/никак не се интересува от евентъалните жетви,важното е да се налапа и от икономияа на ток,краде се на поразии и сме смешни пред света!

Поредната лъжа, не се излагайте!

Абе Льольо, като плещиш глупости, що си мислиш, че хората не пътуват и не знаят? Я ми обЕсни колко са осветени тунелите в Сичевачката клисура? Ама май не знаеш къде е тази клисура, защото едва ли си излизал извън тролската кабина...

Ни Сърбия написах, ни Босна ... наркоманията е страшна работа и започва да им се привиждат на писачите разни неща ... отидете и се нахранете с подаянието, което ви дават ... и НИКАКВИ ДОЗИ, че няма да се събудите ...

Значи си сърбоманче, а не босненче, е как свърши ли си работата да ни спестиш глупостите си?!

Сега ще огладнеете и ще отидете да ви раздадат баничките с 50 % намаление. И Форума малко ще си почине от наркотичното ви писане. То че ви раздават и "Луси в небето с диаманти", за никой не е тайна. ----------- И "полека", че може да хвърлите топа без време.

Та как викаш къде е по-добре в Босна или в Сърбия, не се ли трепахте нещо със сърбите преди няколко годин!?

Заради такива глупости Югославия се превърна в Сърбия.

Ако, можеш, да се вредиш, от Моника Люински духаш, а, на баба Килъри, лижеш, от кучешката й п.тка мухъл Него го осъдиха за разврат, а нея, тепърва, за геноцит! Той е заприлича, на молец, а тя ака, във старчески дом

Колко тъп тийнеджър са наблъскали във форума ... боже ... за по една баничка ...

Ти си безсрамен лъжец и българофоб, заминавай си в Сърбия, като ти харесва толкова!

Я да те видя на тебе в Босна ли ти е по-хубаво или в Сърбия, а?!

С Минуси и Без Минуси сме като на "тоалетната дупката". София е Един Бостан на Тикви и Дини, останалото е на Произвола - Пустош. И там се намират дини и тикви ... и до там. ----------- Тъп "Народ" сме, трябва ли да го обяснявам?

Ти си една противна и платена от чужбина машина за разпространение на клевети и лъжи! Можеш да си прибереш лъжите на топло и тъмно място!

Ти си кучето, което кервана ще подмине без да забележи!

Най-лошото, което може да му се случи на човек, е да загуби посоката и уважението към себе си! Който е хулил и показал неуважение към България, винаги е бил наказван от провидението. Вервай ми!...

Това е фейк нюз! Не може да бъде. В Европа и в частност на Балканите никой друг освен Баце не може да прави магистрали. И как така тези сърби ще строят без да са в ЕС и без евро-финансиране. Ама така още малко ще кажете, че Боко не е този, който върти Земята. И че не той е открил колелото и топлата вода. Ами ако (О ужас!) те решат да правят газови хъбове?

Сърбите точно с еврофинансиране си добутаха магистралката!

Да не забравяме , че магистралите в Сърбия са платени.

В България ВСИЧКИ пътища са ПЛАТЕНИ.

И те сърбите и сега имат по добри пътища. Представете си после. При нас пътищата са в окаяно състояние. Дори новите магистрали.

На сърбите пътищата изобщо не са по-добри от нашите, това си е чиста лъжа, написана най-вероятно от човек, който не е виждал нищо в Сърбия или е видял твърде малко, за да има адекватно мнение!

След десетина години в България може и да има магистрали Тракия, Хемус, Струма, Марица, а магистрала Черно Море да се строи, но ако боко все още е на власт - тук няма да има БЪЛГАРИ! Ще са останали само гербаджии, цигани, турци и бежанци!

Пишете лъжи и глупости, обаче може да ви се признае, че го правите със завиден ентусиазъм!

Единственият ГРАД в България, където се вижда - Много Пари и Много реализация е БУРГАС. Това не е България, това друга "губерния". След 2 години се пенсионирам. Имам малко апартаментче до Младежки Дом в Бургас ... и сбогом Русе, колкото и да ми е тъжно ... но при такива русенски кметове изобщо няма да ми е тъжно...

Само да кажа - Русе също е със Суджуков "кмет". Значи има едно такова ГЕРБ-арско "разделяй и владей" с парите и краденето ... мамицата им проста ... този Стоилов от Русе да го командироват за един месец служебно - чистач в Общината на Бургас - таман ще получи истинско Висше образование ... нека ме послуша, ще му е от полза.

В България се живее поне 100 пъти по-добре отколкото в Сърбия, а да не говорим каква мизерия е в Македония след сръбското управление!

Още от времето на Тито и Партизанското движение са Много Класи Над Нас. Само, като си представя Суджука и Лиляна "Филето"и разбирам колко сме трагични ... иначе сме Първи по Събарянето и Отричането ...

Сърбите никога не са били и една класа над нас. Ти затвърждаваш моето мнение, че Сърбия има пръст във финансирането на разпространение на клевети в България! може да си сигурен, че службите може и да се правят на разсеяни, но със сигурност събират инфо!

Сърбите добре са построили участъка от границата с БГ до Пирот, но какво от това? От българска страна няма и няма да има скоро магистрала. Нищо, че в момента ни управлява световно признатия спец по асфалтите - Боко суджука. Не мога да си представя как щеше да управлява този циганин, ако нямаше еврофондове за крадене.

И що да я праим тази отсечка като можем да изядем парите. Асфалта не се ЯДЕ ве льольо. Няма да се оправите ей...

Те затова руснаците и американците все бузят сърбите щото много им имат "уважението"! Да паднеш от смях!

Върнах се през Сърбия преди 10 дена. Не можах да мина по новата магистрала.Здраве. Белград е 10 пъти по хубав и по уреден от София. Магистралите на сърбите са сравними с унгарските и в много пъти по добри от бойковите кочини.

Сериозно ли казваш, че София е просто една кочина, наричана столица? Ако е така защо продължават да се наливат огромни средства в тази кочина, за сметка на останалите градове в страната. Хора, излизайте извън България, пътувайте за да видите другите страни какви красиви градове и столици имат, и ще разберете как нашите жалки палячовци ни лъжат за "хубавите" ни градове и "прекрасната ни и неостаряваща" столица!

София е поне 1000 пъти по-красив, по-чист, по-уреден и по-функционален град от Белград! В Белград е мизерно и разрушено!

Явно си бил доста напушен ,за да казваш ,че сръбските магистрали са сравними с тези в Унгария:-)))....или пък Хърватска.-)))За Белград замълчи!!Това ,че си минавал 3-4 пъти транзит не ти дава право да го окачествяваш!!Един от най-безличните градове на Балканите(заедно със Скопие и София). България като пътища започва от границата на Сърбия с Хърватска,а пък сръбските магистрали свършват на Черно море или Свиленград.Една и съща селска вечеринка сме със сърбите.Кенефа на Европа сме... Друг е въпроса ,че нашият главун се хвали,а пък техната магистрала 31 км до Пирот е строиха цели 8 години,една австрийска фирма завлече държавата Сърбия с купища пари,накрая фалира и сега любимата на Боко фирма "Трейс" дострои участъка до Пирот!!! А за 1200 км магистрали....искренно се разсмях на подобен род фантазии.Вучич се оформя като втори балкански главанак след Боко...даже може би още по-голема тиква фантазьор и от него:-))

Излизаш с номера всички са маскари! Поредната манипулацийка. България става все по-добро място за живеене и това не го виждат само слепи комплексари!

Лъжеш!

Само който е пътувал под надвисналите скали, може да оцени това! Браво!!!

Гледах как я строят и сравнявах с магистрала Струма.Само мога да кажа, че сърбите ще имат магистрала, а ние ще ремонтираме турско менте.

Глупости!

jingiby

Въпреки плановете за европейско финансиране за магистрала "Калотина" и твърденията на Борисов през 2014 г., че строителството й трябва да започне през 2015 и да приключи през пролетта на 2017 година, към момента то дори не е започнато.

Тури сега една тол такса, че да свикваме.

Ама те са построили магистрала, а не път с коловози и бабуни като Тракия.

По стара сръбска традиция откриват магистралата без да е завържена на 100% но ще вземат пари за цяла магистрала. в началото откъм България има едно място където имат цял баир да премахват докато изградят пътя. Балканджийска му работа.

Лъже като балкански циганин Вучич - всичко е финансирано от Световната банка, а го прави Трейс Груп - България, защото същите изкупиха и двете най-големи пътищарски сръбски фирми.

Е как ще има от сръбският Димитровград до софия като Наланиците от Брюксел и Вашингтон са казале НЕ- докато Сърбия не влезе в Нато. Браво на сърбите- горд и независим народ, западните пътешественици през 18-19в до 1878г. когато минавали през зап.Б-я и Изт.Румелия вместо българи са писали сърби, а останалите християни гърци.

Сърбите винаги вземат грешни решения, затова и живеят по-лошо от нас! Разсипаха ги във война, мизеруваха от глупост и сега пак клекнаха, но вече смазани и разчитат на фондовете на ЕС, за да си закърпят страната! Русия им се подигра, като им обеща дървени самолети! От "велика" политика през ВСВ в Сърбия умряха почти 1 милион души, а ние щото сме прости само 36 000 души. Така, че стига си ни разправял неверни дивотии!

.".сърбите живеели по-лошо от нас"?? И преди, по титово време, и сега (без еурофондове) те са далеч по-напред; напр. сравни красивия и подържан Београд с "древната", но неугледна и изпокъртена София.

Алооу, лъжата, помниш ли кой даде коридор на американските самолети с бомби пълни с обеднен уран? А знаеш ли, че сърбите винаги са били по-добре от българите, но като влязат в ЕС ще станат същите беднюхи като нас. В момента имат и по-висок жизнен стандарт от нас, въпреки че не са в ЕС, в момента строят много и качествено, и тоз без средства от ЕС. А че е по-висок стандарта им ще приведа само следното - цените на стоките и горивата в Сърбия са по-високи от БГ/например А95 е около 2.50 лв/, но пък улиците дори на малките населени места са пълни с хора, заведенията също, което означава, че имат достатъчна покупателна способност. В БГ в малките населени места, че и в градовете, вечер трудно може да се срещнат хора по улиците, заведенията масово са затворени след 20ч., с изключение на София, но софийската кочина не е предмет на този коментар.

Явно 25 поколения робство ти се е отразило много зле на психиката и чувството ти за свобода и достойнство.

Kalin

Е още нещо всеки който е минавал преди отсечката от Калотино до Ниш знае какво е и доста по гадно от това при Кресна а ние само говорим а нищо не правим да не говорим колко пари е това при Кресна и колко сърбите са дали за .....

Сърбите са се справяли винаги по-лошо от българите, така че манипулативни празни приказки не вършат работа!

А ние ще строим Струма на две нива. Едното по старото трасе долу в дефилето, другото горе над него. Само не знам, ако трасето което ще бъде реновирано и пуснато еднопосочно ако не дай боже стане някаква по сериозна катастрофа, след като няма обходен маршут, означава, че ще си чакаме по три, четири, пет, шест часа да дойде техника за да разчисти. Която техника трябва да дойде по новия маршут в планината над дефилето, да обърне на някой пътен възел, най близкия ще е в Кресна и тогава да направи опит, през задръстването което вече ще се е образувало, да стигне до проишествието. Умно, много умно. Само Тиквата може да ни баламосва по тоя начин. Хем да краднат и със задниците си, хем да ни карат да им ръкопляскаме за това.

Това е най-разумният проект, който прави движението безопасно, щади природата и не бърка в джоба на данъкоплатеца! На теб все нещо ще ти е или дълго, или късо, или тясно, или широко.............

Какво ме интересува колко се щади природата, като ако се построи по този начин, няма да щади хората. Кажи ми една държава която строи магистрала, без да подсигури алтернативно трасе, за случаи когато има катастрофа или ще се извършва ремонт. Сега по Хемус и Тракия се затварят платната от едната посока и се кара в другите, като движението става двупосочно. По Струма сигурно ще ни дават лодки да преминеме от Кресна до Благоевград. Това което ми хвалиш са или лаишки расъждения или ще блажиш и ти от баницата.

Kalin

Техния открива 30 километра нашия режи лентички на всеки километър;-)

На твоето му се вика манипулативна клевета. В България, Борисов е построил повече пътища, отколкото са построени в Сърбия!

Kalin

Интересното е че при тях тия строежи си личат а при нас не!

Идиота, повръща ти се, защото си болен от герб - гастроекзофагиално болест. Трябва да си супер прост, за да харесташ партия с името на болест.

Първо теб, ще викнат Службите* както ги призовава, гусина "cfg", и оня който иска "Да не се барат" Спукана ти е работата, Пан брат, както и на Предателя "difor"16:16. Дано Н.ПР. Бойко не сее разгнявил Стаен агент Крка също е в списъка Моля се Буду, за вас! баба Тодорка

A Къде е магистралата София- Калотина? Питайте магистралострутеля Винету

Един от най-добрите политици, които е виждал света - Борисов, е направил толкова за благоустрояването на България, че можеш само да му благодариш на колене!

Тази магистрала мпоже да я построим много бързо, но досега беше лишена от смисъл заради мотаенето на Сърбите на магистралата бълг. граница - Ниш. Сърбите я строят вече 15-та година... Според последните изяви на Вучич, трябва да бъде напълно завършена догодина през Май.

Станков айде да не се будалкаме в събота! Пълни глупости, магистралите са построени от присъединителните фондове на ЕС!

Минах по участъка. Супер е. Остава още малко до Калотина. Продължават да строят братята сърби. Браво на тях ! Очевидно нечленството в НАТО и ЕС се отразява добре на магистралостроенето.

Сърбите нищо не строят, строи българската Трейс груп, която придоби 2-те най-големи сръбски фирми пътищари! И парите са от Световната банка, а не от "сръбския бюджет"' Абе вие верно ли си мислите, че мощна Югославия , която за 50-60 год. не построи нищо в Източна Сърбия сега малка Сърбия изведнъж се загрижи за точно тоя участък?

Сърбия събираше такса магистрала години наред от всички преминаващи, независимо, че по така наречената тогава "магистрала" имаше макадам, трактори, булдозери и скоростта беше 40 км/ч. А ние пускаме всякакви гастърбайтери да пътуват със символични, че и с фалшиви винетки! Навсякъде в Европа местните жители пътуват със символични, като стойност годишни карти, а на останалите преминаващи туристи и други екземпляри жална им майка от високите цени! Да се учим от безочливите, върши работа!

Kalin

Май никого не си пътувал там!

Всяка година поне по 5 пъти! Така, че номера ти не минава!

Ами ,браво но "брачата",но в замяна на това пък ние ще си говорим , и пак говорим ,но работа няма да вършим.По-точно ще построим магистралата и новото трасе на ж.п. линията ,когато се определи кой ще трябва да открадне парите, а останалото е лесно

Добре, че са сърбите да ни съкратят пътя до Европа. Боко даже участъка до Сърбия не докара за това време.

d4

евала на комшиите! не са член на ЕС, НАТО, Шенген и тем подобни глупости...бомбиха ги яко преди двайстина години, разсипаха им държавата... не взимат кредити, не разчитат на евросубсидии. бачкат яко и качествено. затова имат самочувствие.

А в Бг -Бойко откри 10 пъти по толкова километри магистрали-но за благодарност получава само обиди от русофили и псевдо-патриоти! Обикновените про3таци също плюят по него....та за какво говореше-нещо за комшиите???!

Прав си! И вече съм сигурен, че това или са тъпи предатели или просто агенти на чужди служби!

БТВ, случайно да си чул, че пуснатият днес участък в Сърбия е построен от българската Трейс груп? Ама иначе, като ви спуснат опорните точки и почвате да плещите глупости ангро.

Не чланова на ЕС и НАТО, но са кандидати и тези магистрали ги правят точно с европейски пари. Да не мислиш, че Путин им ги е пратил!!

Да се чуди човек и да се възхищава на сръбския народ Преди близо 20 години бяха във война унищожиха всички мостове над река Дунав електроцентрали ,Рафинерията и всички централни пътища Днес откриват магистрала 35 километра и се сбъдва мечтата да свържат Белград-София Без Европейско финансиране

Сърбите живеят много по-лошо от нас и глупаците дето не го разбират да си обират крушите от България, може да се преместят например в Русия, в Куба, в Корея или в Сърбия, например!

Брей, е сърбите асфалт ядат ли?!?

Ето, това е новина! И дано след 2 месеца да не почнат ремонти, така както е при нашите магистрали. Но ако фирмата изпълнител е наша, май ще е същото...

Може би. А може и да не ремонтират. Въпроса е в сумата на отчисленията.

Хърватска 1200 километра първокласни магистрали за 6 години. Ние българите и братята сърби се радваме на отсечки по 30 километра, а крадливите ни политици си правят ПР от тези смешни постижения.

Абе бастуни,ще се избиете за чужда магистрала само 30 км ,построена с кредити и от БГ фирма!Защо никога не забелязвате какво се строи тук?!Неее ,"не народ ,а мърша"

Много НЕреални лъжи си надраскал за 2 изречения. Първо, километрите не са 30 , защото след някой друг месец ще станат общо 100, колкото е пътя от Ниш до Калотина. Второ, строеното от "Бг" фирма е в пъти по високо качество от това което БайХой бога слънце строи тук. Трето, НЕ ЛЪЖИ че парите са от кредити. Интервюто на Вучич го има на много места преведено, човека каза че всички Сърби трябва да бъдат горди, защото това е построено с ТЕХНИТЕ ПАРИ, с пари от бюджета. Понеже си дежурен в офиса на ГЕРБ, кажи ми Свинята Павлова, колко пътища построи, колко от тях са в добро състояние, колко от тях НЕ са ремонтирани по 3-4 пъти, колко струва км магистрала в БГ, защо излъга че няма да вдига цената на винетките и защо ги вдигна от началото на годината и последно, понеже много са въпросите : КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ВИНЕТКИТЕ ??!?!?!

А стига с коментари от наши фитнес туристи! Братята Сърби построиха второто платно до Хоргош, Строят Ниш - Калотина през планината. Отвориха пирот Калотина, а ние имаме стратегия за София - Калотина в две по две. Зоо милиона лева! Ура Другаре!

Бай Ху*-ска статия, лобистка, типична про-Тиквенска

Браво на Вучич!Добра работа!Особено пътищата през скалите,хай сега и Бачо да се похвали,нали евросредства уж,и де е магистралата до Сърбия?

Глупави са сърбите, като си нямат Бойко дето плаща всичко....

Ко миразпраате ве, Вучич Мучич магистрали пътища и асфалт. Бай Хой е номер едно, той строи всичко сам, с двете си ръце и с пари извадени от собствения му джоб. ТОЙ като построи път, няма мърдане, седмица две е в перфектно състояние. Строи се с бесни темпове, кога 20 кога 30 годишно, максимум но това само където е равно , няма подпочвени води и не се налага да се строят тунели и мостове. Вучич, ако те затрудняват калпавите строители, имам много добри тук, Трейс, Агромах и още 2-3, другите не стават. Сега сериозно , преди месец имаше в нета една стара статия от 2009 година и тя гласи така, цитирам "Бойко М. Борисов : от ЧНГ 2016 ще пътуваме до Калотина по магистрала" !!! Е, маааалко се пообъркал, трябваше да каже ОТ ЧНГ 2018 ще пътуваме от Калотина на там по магистрали ! Сега се канят да лапнат 290 милиона за 30 км, при положение че ще използват и сегашния път. БЕЗОБРАЗНИК си ти Бай Хуй , а овчия народ папка и слушка, щот могло и по лошо. Пфууу на тази кочина !

Бай Тошо започна да строи магистрала Хемус,защото беше далновиден.Сегашните КОМУНОПИТЕЦИ от БСП(ДС) са против всичко,ЕТО КОЙ ВРЪЩА БЪЛГАРИЯ НАЗАД. ГНУСНИ КОМУНИСТИ и ИЗРОДИ....

Направиха магистралата със собствени пари за нула време. Минете да видите какво е свършено, европейско качество. Няма вълни, явно по-малко е крадено. Явно трябва да ги поканим и при нас да построят нещо, по-добро от "моретата" на Трейс Груп.

Шофьорче а дали знаеш че баш Трейс я построй по-голяма част от тази отсечка? Разликата е в плащането обаче, щото тука в българско по-голямата част се задига от възлагащите

До всички необразовани в този сайт: 1. Първо четете повече, знанието е сила. 2. Ако сте тук само да хейтвате - жалко за вас че сте паднали до дъното!. 3. Всички магистрали в Сърбия са построени с кредити и пътуването по тях е платено, отделно си плащат винетки за другите пътища! А у нас е безплатно, плащаме само винетки защото строежа на автомагистрали е частично безвъзмездно финансиран от ЕС, а другото е национално финансиране, няма кредити. Ако една магистрала се строи с крдите, то тя става платен и инвестицията се изплаща във времето чрез тези такси! 4. Тази отсечка от сръбската магистрала е построена доколкото помня от Трейс груп - българска фирма!