Осъдиха много политици и бизнесмени в Румъния

Съдилища в Румъния издадоха и през 2017 г. осъдителни присъди за корупция и икономически престъпления.

Обратно в новината

Коментари - Осъдиха много политици и бизнесмени в Румъния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези, както са я подкарали ,май ще стигнат до. . Народен съд? ..хубавото е , че..Дунавът е дълбок и широк! ?

А при нас има "стабилност" Трите свини стабилно грухтят.

Ама ,в Румъния. Ние корупция си нЕмаме. Всичко си ни е ОК.....

Колкото по малко Русия толкова по добре за Румъния!Същото важи и за България!Дано ни помогнат от ЕД да се отървем от руският хомот и приватизатори,съдии,прокурори и местни и на национално ниво феодали да си получат заслуженото!

Пожелавам за 2018 г. и в БГ да започнат такива дела!

Костов още си живее в полите на ВИТОША,а протежето му Прокопчо пише вестник КАПИТАЛ за да ядосва цялата си комунистическа фамилия,куче влачи ,диря няма.....

А, Бат Бойко кога?!?

Не били много едрите риби влезли в затвора. Чета за осъдени прокури министри.. Те само за една година са осъдили повече от колкото при нас за целия така наречен преход.

е поне със гордост и ние българите имаме нещо наи добро на континента европа-наи добрият бълргарски продукт от комунистическа диктатура към европеиска демокрация - корупцията! дори във комунистичрски китаи бесели държавните и местните служители уличени във корупция,за да не заприлича и да не се зарази държавата им като нас в българия! понеже машини не може да пороизвеждаме които да бъдат продавани на дугите народи,то единствено ни остава корупцията като доходи и бизнес

"Осъдиха много политици и бизнесмени в Румъния" Дай Боже и у нас да стане!

у нас нещо за журнали, кметове и общински съветници

За заменките и "приватизиранията" ли? Забрави!

А в България-управляват тези, които трябва да бъдат в затвора!

За далаверата с Техноимпекс ли?

"Въпреки това, броят на "едрите риби", стигнали до съд, не бе твърде голям." Е не е..., ама поне има някакви за разлика от при нас.

Генерал Радев нищо антибългарско не е сторил,за да му прощава времето. Да му мислят Борисов и бандата,че ни времето,нито народът ще им прости престъпленията. А,пред Бог,всеки сам ще си плаща греховете,включително и ти...

затворите не само у нас, но и в Европа няма да стигнат. Коьрав пишман-"политик" или "бизнесмен" няма да остане навън. Ще трябва да ги бесиме по стълбовете като през средните векове.

грешката на румънците е, че повярваха на запада и на хамериканците, тия няма да им позволят да се изправят от колене, борисоф хвана галиматиката и започна да се ориентира като баи тошо на изток, ха дано!!

сссср цървул.

Народ който търпи да бъде краден и мамен от управниците си е стадо дебили.Аз друго определение не мога да намеря нищо ,че ми бе подсказано от един професор.

И Румъния стана по-привлекателна за живеене от тази кочина тук, пълна със синчета на червеноармейски крадци. Да го д.....е другари, ще си останете само вие и циганите, мамка ви престъпническа

Прав си. Комуняги навред. Начело със Суджука от Банкя. След това "американчето" Даниел Митов, на който му се спря съдопроизводството вчера под натиска на козяк. Мамини синчета сладки. Мерзавци.

Заболя ме главата и лудите ме хванаха ,докато го изчета.Нашите баровци затова ли не ходят на работни посещения в Румъния, а все по турско се мотат?

Много се писа в Германия за това, че повечето задържани лежат без доказателства.

Бе тия нямат ли роднини!!!!И що тоя зор да убият корупцията!!!Не знаят ли изводът на Милтън ФРИДМАН, че корупцията е ФОРМА НА РЕГУЛАЦИЯ над стихииният пазар....и смазочно масло за свободата и демокрацията....Тя е причината ,САЩ, да печелят и да си вирят носовете ,вместо да се борят за коричка хляб......

Демокрацията е смазочното масло на корупцията

А в тая територия наречена БЪЛГАРИЯ, КОГАААААААА?????? Ще има ли ПОНЕ ЕДИН?????? В държавата - мафия нищо не помръдва.....

Така трябва да се направи и у нас! Като се конфискува и всичко откраднато няма да има повече проблеми държ. хазна!

..... ама то не може да гледаме к'во правят комшиите и да прилагаме подобни закони.... Ами то ние сме си милозливи и бързо прощаваме. Е някой откраднал милионче-друг завод. Ами то на всеки може да се случи, а пък и едни закони... к'во е това да не можеш да стъпиш на криво.... Ами демокрация сме ...вие защо не крадете.... Като дремете.... сега завиждате! Това е положението. Кой крал-крал.... връщане няма.....

Ето я печелившата формула: Президент - Радев Вице - Каракачанов Премиер - Сидеров Вице - Нинова

защо това да е "печелившата формула"?! "Ванга" ли си, или си фен на "лъжепатриотите"?! Слава Севрюкова е посочила кога ще са промените и кой ще е начело.Това ще е Българин в който се е въплатил духът на Давид! Всичко върви по план! Промените ще започнат през пролетта на 2018 ! Още малко Търпение...Идва Новият Давид, новото развитие на България! Той ще постави новото начало и ще възстанови прекъснатите братски взаимоотношения с Русия!

недеите бе така братя българи!румъния та румъния вземала наказателни мерки срещу корупцията!ние тук сме останали малко народ родни и приятели сме хаиде по спокоино и да си гледаме рахатлъка,хубавото при нас в българската демокрация е ,че всичко е позволено стига да не те хванат!ето нова година идва европредседателство,после лято плаж,германки,рускини и чехкини,какаво му е лошото на корупцията ,че се възмущавате,все пак да гледаме напред както казваше симеон сакскобурготски,ето и него посрещаме със хляб и сол и други наши светила на бизнеа и политиката и все недоволни угодия на блгаринът няма,какво искате да станем като швеицария и австрия ли?та да идват наготово и чисто българи,румънци и бежaнци!

Кога и у нас? Кога ще четем "Осъдени политици в България търкат наровете при бай Ставри, в Централния Софийски"???

Storen

Никога. за съжаление българина е невероятно толерантен към корупция. Българите масово избират за свои политически представители откровени престъпници. Такива хора изобилстват във всички основни партии. Средния българин гледа със завист на забогателите посредством престъпления и иска да е на тяхно място. Това е положението. Нацията е оскотяла.

за референдум за присъединяване на северна България към една нормална държава, а тоя банкянски тулуп да бъде лишен от половината територия, върху която си разиграва коня! Малоумникът е издухал 1.5 милиард само за месец! За такава формена кражба сега съседите щяха да са го зарешетили поне за 10 години.

Въстание!?Къде в Европа има това?Ние един протест,една стачка не можем да направим като хората,ти-въстание.Като гледам по фирмите,как целуват ръцете на Шефа,а и други части,забрави!Мечтите са едно,реалността е друго.

На генералът НЕ МУ Е ТОВА РАБОТАТА. Борисов е обсебил всички власти.Хайде,Цацата да се самосезира и да започва. На него това му е работата,ама не му стиска. Нали затова му плащаме.

Като не му е работа защо обещаваше? Птичето като кълве зрънцето, мисли дали ще излезе отзад. Нашият генерал просто не си е представял кокво говори и с каква отговорност. Какво излиза, не му било работата. Браво, ама да приказва може? Неразбираемо, който иска да го защитава. Има още 4 години, дано се осъзнае, но времето няма да му прости, просто замазва нещата.

Една година вече нашия Президент мълчи. Нали преди изборите афишираше, че ще вземе румънския модел и ще го приложи в България. Големи обещания, голяма работа. Това му беше голямата приказка на която хиляди хара се вързаха, аха най-после тоз ще направи работа. България надминава Румъния по далавераджии, но тука никой не ги закача и няма да ги закачат за това. На генерала не му стиска.

Ти знаеш ли какво може и какво не може Президента? Тиквата е човекът, който трябва да свърши тези неща, но той е мафиот и нищо няма да направи! Защо не питаш какво направи ГЕРБ за 8 години на власт, а искаш от Президента да свърши нещо, което не му е в правомощията и то за 1 година??? Тролим, а?

Като не му е било работа на Президента за тези неща, защо изпързаля хората, а? Я, я за какво става дума, не е знаел че не може да направи нещо по въпроса ли? Е, меко казано, не е коректно към избирателя.

Какво може президентът! Ами може да прави изказвания пред нацията и примерно всеки петък да прави изявление за това какви корупционни процеси е имало през седмицата в България, ама публично. Изказванията му могат да започват със записите на Бойко и Ваньо Танов, примерно.

А у нас само клошари има осъдени и нито един значим престъпник! Тиквата се прави на разсеян за съдебната реформа, за която 80 % не са на ясно какво означава!

Тука 99 процента от хората ги е страх от сянката им камо ли някакви съдилища и процеси да има.Шушумигарството е повсеместно.

У нас всичко е чисто и няма присъди,дори дела. Приватизаторите са в Парламента.

Искаме румънски прокурори и съдии!!! И да почнат с мутрата, цацата, звъки, фандъчката, курвелия и т.н.

Да,в Румъния е така,а у нас има неписан закон,но уважаван от всички-депутати,политици,министри,прокурори,съдии-ЗАКОНА НА ОМЕРТАТА.Така е било,така и ще бъде.Шоу за дебили няма да има.

сега виждате ли защо в румъния ръста на икономиката е 7 процента а у нас 3.5 . защото си направиха съдебна реформа. у нас нямаме такава защото хората не я искат. ако я искаха щяха да гласуват за партии които предлагат съдебна реформа - да българия, дсб ... а не а за дпс, бсп, и герб

Ти идиот Лиси ,бе тъпак.Как не разбрахте всички,че всички са абсолютно ясно и същи крадци!!!Аман от тъпи наивници!!!

Крайно време е да се започне и в България с присъдите,като се зарочне с Цацаров и от там по веригата,всички управляващи през последните 30 години!

А у нас ? Кога ще прочетем, че Цецо-Гуменката и Суджука са на път за Централния ? Кога ?

като гласуваш за партия която предлага съдебна реформа.

БСП

С какво удоволствие бих посрещнал осъждането на Монката Кобурга за кражбите, мошеничествата и политическите щети, нанесени на България. Но, понеже е вече доста дъртичък, ще съм доволен и да бъде натирен от България само с един куфар мръсно бельо.

Щом "решенито не е окончателно", значи не са осъдени! Заглавието е подвеждащо. По-важният въпрос е колко имущетво е отнето и колко пари са върнати от грабителите.

Тази статия малко намирисва на новогодишен ПиАр. Много присъди, много приказки, но реално още не са влезли в сила. Но без да си кривим душата, трябва да признаем, че румънското население не е тооооооолкова заспало като българското. Повече протести имаше през годината, хората някак се подкрепят и са много повече единни и солидарни отколкото нашите.

Не че българите са по-заспали от румънците, а просто всеки българин е в далаверата малко или много. Колкото българина е повече в далаверата по-трае и обратното. По-мръсно животно от българина няма.

1Факт Избори не помагат 2Факт Без бои и въстание от страна на народа няма как да стане. 3 Факт народ няма,умни хора не живеят вече във БГ.

4 ти факт -всички сме роби на ционистите .

... на русофилистите ...

Робите не знаят,че са роби ,не го осъзнават това,но техния стремеж е и те някои ден да си имат роби.

А СТИГА ВЕ ТИЯ БАЧКАТ ЗДРАВО МАШАЛА

"В списъка на лицата, изпратени зад решетките, фигурират бивши министри, парламентаристи, кметове, местни и окръжни съветници, магистрати, полицаи, директори на болници, висши функционери на румънската държава, бизнесмени, директори на компании и национални оператори." Ех, ако се отнасяше за България... А, дано! По Коледа стават чудеса :) Ама надали ще стане, защото у нас нямало корумпирани политици: "В България корупция по високите етажи на властта няма, имаме най-евтините магистрали на планетата, бием Румъния по всякакви критерии, а за лошите доклади на Брюксел за страната ни са виновни само безотговорни медии и политици." Бойко Борисов по Нова ТВ. 22 Март 2016

Цитат: "Въпреки това, броят на "едрите риби", стигнали до съд, не бе твърде голям." - край на цитата. За разлика от България - броят е нулев ( 0 ) !!!!

когато засвири калашниковата ръченица ще е късно за извиняваи,ама аз не знаех и ще повръщат кръв

румъния си е румъния ние тук сме друга държава със други закони,друг език и култура,какво правят румънците си е техен румънски проблем.тоест те като си имат проблем със тяхната корупция,това не занчи ,че и ние непременнно имаме същия проблем!

Разбира се, че не значи! Ние тук даже си нямаме корупция. Каква корупция? Да не сме Румъния! Няма, няма тук такова нещо, затова и никого не прибират. Дааааа ....

правилно ,господине ! нашата корупция е нашата най-голяма гордост! предлагам нашия елит да открие университет с главна специалност -корупция навсякъде !

Въобще не са друга култура. България и Румъния са като една държава. И те са българи. Ако не знаеш до 17 век в Румъния официалния език е бил българският. Говорели са пишели са на чист български език. На нашия език толкова много векове. А и също са православни християни като нас. Колкото до корупцията България е най-корумпираната държава в ЕС и това е факт.

А и в България няма нито един осъден и вкаран в затвора политик. А както каза румънския премиер България официално е най-корумпираната държава в ЕС и е нереално и невъзможно в Румъния да има вкарани стотици управници и кметове в затворите с ефективни присъди а в БЪЛГАРИЯ ДА НЯМА ВКАРАН НИТО ЕДИН!!!

+ минимална заплата в Румъния 2018 г. 400 евро, а в България 260 евро. Имаме разлика от 140 евро в минималните работни заплати при положение че румънските цени на стоки от първа необходимост, са малко по ниски от българските цени. пп. а 2009 година разликата беше само 20 евро..............

Каквото и да коментираме-истината си я знаем. Бойко Борисов каза гръмко словата"Има дела и осъдени в Румъния.Защото крадат.Нашите политици и министри не крадемЕ,затова и няма хванати и осъдени....." Това е положението.