Словения и Хърватия пред сблъсък за морската граница

Словения и Хърватия вървят към сблъсък по въпроса за морската си граница. Крайният срок за решаване на спора е в полунощ.

Обратно в новината

Коментари - Словения и Хърватия пред сблъсък за морската граница | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сини каски в коридора до решаване на спора в съда. Каските имат омиротворителни функции и няма да вземат страна.

Как никой не се усеща? 47км и Словения иска коридор до морето. Между 38 до 51 км е разстоянието от българската граница до беломорието. Защо мълчим, защо не поискаме коридор. Напразно се плюем помежду си българи и сърби.

Нещо си се пообъркал малко:) Какви разстояния, какви 5 лева???:))) 47 км е ДЪЛЖИНАТА НА БРЕГОВАТА ИВИЦА на Словения! Не разстоянието ДО морето:))) Чети, бе човек, там добре е обяснено за какво става дума!

Ние имаме коридор до там. Дори 2 безплатни кея според договора от световната война. Отделен въпрос е,че никога не сме ги ползвали. Ако имахме икономика през соца можеше и да ги ползваме.....

Началото.....Продължението си го знаем от двете войни и берлинския и ньойския договор....Това си е америчка благословия....

Идиот.

тези са артисти като Северна и Южна Корея, всяка година по някое време се сещат за този спор и все са пред сблъсък! Хайде кафа от такива новини!

Чета ,че и по тоя въпрос сте наясно.Българина от всичко разбира.Ще ми се да не пишете щуротии като нищо не ви отбират главите.Оправете като пишете България,и чак тогава като узрели знаещи оправяйте Словения.

наистина кажи какво знаеш

Като са толкова отворени и никой не иска да отстъпи...да се запукат. Силните, като толкова пропагандират за справедливост, да застанат на страната на правия и да набият канчето на тариката.

туй е нищо за нашия "международик" той сичку шъ упраи

Конфликт, инспириран от Путин.

Само за миг мигрантите да си извадят бургията от устата ти и поредния "Щерев бисер"!!!

ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ, НЕ СЕ РАЗДЕЛЯЙТЕ, СТРАХ ГИ Е ОТ ВАС

Ами нали идеята на ЕС беше,че границите ще бъдат заличени,нациите ще отмрат и само мир и любов ще царят наоколо?! Новоприетите хървати първи "намазаха" от благоденствието и справедливостта.

Интересен казус, Словения и Хърватско са били части от австрийската империя за разлика от сърбите. И двете са католически за разлика от сърбите,иначе разликата между словенци,хървати и сърби- езиците им са различни както българи и т.н. македонци.Сега германците и австрийците имат проблем,а също и италианците, чудят се на коя страна да застанат,че и С и Х май са членки на нато, а май в този "договор" не пише ако се сбият помежду си- ще гледат сеир-разделяй и владей. Разсипаха Югославия, най-хубавата д-ва зад желязната завеса,ако не слушкаме и наз ще разперчетосат на 3-4 региона и ще им измислят имена на д-ви.

ами,срам за две съседни държави.

Ново поле за изява на бай хой !!!

Айде бе, все есно не сте един и същ народ...

Точно словенци и хървати да са един и същ народ:)))) Явно не познаваш нито историята им, нито пък хора от двете държави, за да твърдиш подобна нелепица:)

Словенците са много подъл народ - завистлив и комплексиран. Хърватите са пълна противоположност. Най-интресно е, че точно в пограничния район не говорят хърватски, а български. Останах много изненадан. Не намерих исторически как се е случило.

Това заглавие е като сън в главите на неокоминтерновците- тука има един такъв хибрид , се прави на србин, ама не е , просто заплатата му е в конвертируйки, не му обръщайте внимание !!!!!

Как Бата в един ваш филм викаше: -Боли ма курац али Маджарско нема излаз на море! А сега ропате 1000 км до Черно или Бяло мор. Хак ви е!

Войводина кога ще се връща на братята унгарци и братята хървати? Ами Западните български покрайнини? Всичко си искаме - Ниш, Пирот, цялото Поморавие Ами Санджак? Айде , време е

И като вземем Западните покрайнини какво ще ги правим? Пущиняк като отсам границата.

Тия 1800 км. крайбрежие, които се споменават в началото на новината, сигурни ли сте, че са толкова? Щото тва са повече от 4 пъти източната ни граница.

ами погледни картата, бре! Гугъл мапс се казва Хърватите са ни много по-близки от сърбите. От сърбите - само нож в гърба - от 1885 г. до 1912-13 г. се удар в гърба

Толкова са - за крайбрежна ивица се брои и брега на всяко островче, а хърватите имат стотици малки, по-малки и миниатюрни островчета. Хърватия е с най-дългата крайбрежна ивица спрямо площта си.

И словенци и хървати( аедно с босненци, сърби, черногорци и македонци) трябва да съдят американците защото им унищожиха държавата.

те сами си я разрушиха, от шовинизъм. Хърватска, Словения, Македония, Черна гора, Босна и Х нямаха никакво желание да ги управляват сърби и водиха войни за независимост.

За изкуствено създадената държава Югославия ли говориш? Щото и хървати, и словенци, и босненци и черногорци са доста щастливи от факта, че вече не са част от тази измислица.

забравяте косово

Само да пратят писмо в Банкя и ОНЯ ще ги оправи.

те пък хърватите взели цялото море..и на Босна и Херцеговина затворили морето и на Словения много нагли

Ти пък вземи прочети малко история и виж кога Босна е имала излаз на море!!От 1995г след Дейтанското споразумение!!Взели са от Хърватското крайбрежие ,за да дадат на резняците 20 км достъп до море!! Спорът със Словения е за залив и достъп до риболов,а не за на 2 или 3 плажа!!Хората защитават поминъкът на гражданите си!!

Кат си е наше ще га узнеме, а вие булгарете си траете, да ви узнат всичко

Когато да се определя границата мъжду България и Сърбия докладвали на Министър -председателя Константин Стоилов, че говорят един и същи език, той им казал:Където псуват на майка са българи, а където псуват на господ са сърби.

Трудно може да с прецени кои са по-фашисти между хървати и словенци. Словенците директно преминаха в Райха и викаха зиг хайл на немските си освободители.

Е то и вие вдихахте ръка нагоре и викахте Зих Хаил, ама айде...

Хърватите са нагли....

Да, отвратена съм от тях - вземат много пари на магистралата си, при това или не ти връщат ресто, или ти казват, че не вземат монети, или направо весто 5 куни, ти искат 5 евро. Такива изпечени мошеници няма! Българите били корумпирани - може, ама те са повече от нас мазниците.

Србине ти ако не си от третию пол, ке се пуцна кажувам ти от нас любав нема я узнеш

Па знам дека не сте славяне, то ви личи, мургави, грозни, монголоидни, ориенталопитеци. Ма яд ме, дека на такива се превехте, че нали ви отърваше. Нали руснаци ви плащаха, а вие лапахте като на помияр кога му хвърляш залци.

Ама ние и на руснаците сме дали кирилица, не само на вас.

Абе помияр, защо не се застреляш между рогата в тъпанарката моментално. Тъп ибрикчия.

Кое не е вярно, от то дека казах? Кажи, и се гръмвам. Ама все е вярно, нали? Зато и и псуеш, куче бугарско.

И къде ви е православието фашаги, та заграбихте българските православни земи в Поморавия и Македония? Предизвикахте кланетата и войните в бивша Югославия, но този път греда и загубихте всичко. Хак да ви е, боклуци. Пророчеството е че всички српи ще се съберета под една круша в Шумадия.

Бре сръбска гной мръсна, никога не сме били и не сме славяни, а тая гадост ни я набутаха вашите руско-монголски братя и господари! Ей тия са монголите и татарите - вашите руски крастави кучета, от които произхождате и вие! Сръбите сте руснаци говорещи български, мам.цата ви недоклатена!А грозен българин и българка няма, цървул - най-грациозните и красиви момичета в художествената гимнастика са българките, а най-яките мъжкари са българите дето биеха наред в щангите, борбата и бокса, боклук такъв! Винаги сме били по-отгоре от вас, винаги сме ви биели и пак ще ви бием, сополи руски! Малко ви е било обаче половин век българско робство при царете Симеон и Самуил, сега нямаше така да се открехваш, српска плескавица мека!

Аз бих се обидил, ако някой ме нарече, че съм от паплачта славяни. А вас винаги сме ви ебали във войните, дори нямате собствен език, а столицата ви се казва Бял (Български) град!!!!!

Тиквата - Спасителят на Балканите!

не му слагайте на СРбина минуси. Той е честен. Не е кат гръчките подмазвачи дет ти забиват ножа в гърба.

Боко искаше тема западни балкани - е има я темата. Да ходи сега да помирява западните балкани, че да не му се смеят на темата. Аз отдавна разправям, че зап. балкани не ни трябват, а само Македония. Нашият интерес са Македония и Зап. покрайнини. Другото е твърде голяма лъжица. Просто играем игра в полза на САЩ и срещу Русия, но без полза за нас. Хърватите са дърти фашаги - не им се учудвам.

И докато се занимаваме с вътрешните си проблеми след раздялата и кой на кого, как, външните сили си защитават собствените интереси и превземат каквото им е нужно. Сега ще сложат още една военна база някъде из Европа да "пази демокрацията".

Като бяхте с фашистите, бяхте българи. Като бяхте с комунистите, бяте славяни. От вас по-помиярски и продажен народ няма.

Ддда цъкате минус можете, но да оборите не можете. Защо знаете, че сте такива - фашисти и предатели.

сърбин тутин-темерутин сам ли си цъккаш плюсчета

, За теб всичко де не е с твоя Тито и последващите му креатури е фашистичко...

1885 година си траехте и не мрънкахте!

И не само 1885...

НИКАКЪВ СЪРБИН, а откачен безмозъчен български комуноид.

Ще ти се, бугарски фашист. Така си оправдавате помиярщината и проститутщината - като казвате "не си това, не си онова..." Ще ти се, но съм србин. А вие сте мастии.

ИМА ЕДНО ПРЕДСКАЗАНИЕ НА ЕДИН СРБИН -КАЗВА ЧЕ НАКРАЯ ОТ СРБИТЕ ЩЕ ОСТАНЕ ШЕПА ХОРА ПОД СЯНКАТА НА ЕДНО ДЪРВО ----В СЪСЕДНОТО ЩЕ СА И БЪЛГАРИТЕ И ТЕ ШЕПА ХОРА ТАКА ЧЕ НЕ ЗЛОРАДСТВАЙ

Може и да сме били с фашистите но не сме пратили нито един на Източния фронт А срби се биха с-у руснаци така че си затвори скверната уста и замълчи недотрепан урод

Тука ДИРаджиите изобщо не ми пуснаха поста, точно както и отговора ми до един резняк тука "турчин". Явно нарочно насъскват и насърчават дебилски антибългаризъм и такива "коментари" ма унтерменши се особен кеф се пускат в ДИРа!

Мелания Тръмпова какво казва по въпроса?

НЕ Е ШЕГА. БАС ДЪРЖА, ЧЕ БОЙКО ЩЕ РЕШИ ВЪПРОСА.

През ВСВ в Хърватия върлуваше див фашизъм и нацизъм. Загреб бе верен съюзник на Хитлер. Остатъци има и до днес

Да бе, понеже в Словения не върлуваше още повече.

Това е ! Брат брата е готов да убие ! Вижте тук ( след тирето) : w w w - link/tsionistkiyat-plan-kalergi-za-unishtozhavane-na-byalata-rasa/ И после да се чудим кой докара тази напаст!

Пак са ви промили мозъците разни пропагандни московски парцали :) Ционисти,Масони,плана Ран-Ът, тровят ни с Кемтрейлс и Земята е плоска :) Дтеба в тиквеника :)

А Сърбия открадна Македония и Западните покрайнини и ние си траем

Турчин е шбал прабабите ви в съседната стая, а прадядовците ви са гледали през ключалката и са си лъскали "ножка".

Мухльо, написах ти отговор, но ТИРаджиите изобщо не ми пуснаха поста! И вече няколко пъти така! Явно нарочно пускат обаче унтерменши като тебе!

Национализма на Хърватия пречи на тази страна да се развива нормално.Този национализъм развали Югославия.

Югославия я развали великосръбският фашизъм на комуниста Милошевич, подкрепят от червените фашисти от Кремъл.

Ти си невероятно тъпо същество!

И Романия открадна от нас северна Добруджа а ние си траем?!?!

А , гърците Беломорска Тракия.

Също имаме да вземаме и от Сърбия. Около Ниш ония градове до границата ни където писаха че 80% от населението са българи, сърбите само 10% а града се намира в сръбска територия. Освен от Сърбия имаме и 2/3 от Македония да взимаме. 70-80% от тях другите 20-30% на Албания. Просто Македония няма да просъществува още дълго като държава защото не са. Имаме да взимаме от всички, от Румъния да си върнем Северна Добруджа, от Гърция Беломорието защото България винаги е имала излаз до бяло море, от Сърбия около 10х. км км и от Македония 2/3 от територията им. Също и от Турция ама там няма да ни ги върнат.

Северна Добруджа е била винаги румънска. Освен това цяла Северна България вече иска да се махне от този тракийско-шопски вертеп, наречен чудно защо България, и да е независима държава.

Поне си смени ника от "българин" на нещо друго. Например "турчин"

Ти не си никакъв българин , не се пиши така!!! Северна Добруджа е била винаги БЪЛГАРСКА !!! Виж картата още от цар Иван-Асен II когато за последно сме на три морета, по цялата дължина на река Дунав до вливането й в Черно море всичко под Дунав е било българска територия. Чак до вливането й в морето!!! Почти винаги е била в нашата територия от 1241 година до сега в 3/4 от това време е била винаги българска територия!!! Българин никога не може да каже че част от Добруджа не била българска. Въобще не си запознат по темата нито пък с историята. Предател турчин или румънец.

По стила се вижда,че веднаж си БЪЛГАРИН,друг път Србин. А за тези които не знаят ще припомним историята.Северна Добруджа е присъединена към Румъния през 1878г. Исторически факт е ,че в парламента в Букурещ депутатите са протестирали срещу присъединяването!А населението на изток от Дунав е било Българи,турци,гърци и малко руснаци(старообрядци).Никакви власи!

Тц тзц тц Щом Словения са хванали ,,член,, защо Хърватия не е дала вагина Прости хора ей от будалък ще вземат да отворят рабта на Тиквуня да ги помирява

Ма, моля ви, дръжте се прилично, еурогейщината не позволява вулгарни сблъсъци и пр. ненежности, бъдете толерантни и мили - възпитанието е винаги по-важно от проблема ! Има ли либерастки обноски - проблеми няма ! приемете, че няма море, граница и - готово - мир и съветска дружба в рамките на ЕС !

С това само показвате лисата си на обща култура, такива са от ЕС защото още преди ВСВ са имали много войни и най-страшната и кървавата от тях е точно ВСВ. Така че за тези неща си има причина. Прави им чест, че правят всичко възможно да избегнат военте конфликти поне в Европа.