Гърция и Сърбия в нов балкански съюз. Създават ”висш съвет”

Министър-председателите на Гърция и на Сърбия Александър Вучич и Алексис Ципрас договориха създаването на „Висш съвет“, който да заседава тази пролет в Солун.

Обратно в новината

Коментари - Гърция и Сърбия в нов балкански съюз. Създават ”висш съвет” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия двамата бобри искат магистрала помежду им-че как са седяли на сухо до сега?И от къде ще мине "тяхната магистрала"-през нас,през пак нас,пардон макетата,или като къртове ще дълбаят балкански Ламанш под шиптърите ?И чакат русите да им пратят изпрани и изТРЪМПЕНИ гущерчета.

Ако това е намек за нов съюз на балканите, той трябва да бъде на базата на противодействието на все по засилените заплахи от Изтока в лицето на мигрантските вълни и неоосманизма на Ердоган. Има реална опасност от отслабване на НАТО и в този случай "спасяването на давещите се е в ръцете на тях самите". В този смисъл, мястото на България, цивилизационно, геополитически и стратегически би трябвало да бъде в този съюз. Естествено, ако има проницателни държавни мъже/жени, които да разберат тази нужда по-скоро.

Те хърватите се пишат пра-българи само да не са сърби ... тия гърци де се бутат :Д

В ТЕЗИ РАЗМИРНИ И НЕСИГУРНИ ВРЕМЕНА,Е РАЗУМНО ДА СЕ ПОДДЪРЖАМЕ НА БАЛКАНИТЕ!!!ИМАМЕ СПЕШНА НУЖДА ОТ ГЪВКАВА ВЪНШНА ПОЛИТИКА,ГАРАНТИРАЩА МИРНОТО НИ СЪЩЕСТВУВАНЕ!!!

Имаш по-скоро нужда да се върнеш при стария си господар...

Любовта с новият господар се оказа малко нетрадиционна, както е при еднополовите от мъжки род. Такава нормалните хора недолюбват!! Толерастията и либерастията вече отиват в историята по цял свят!!

"Гръцкият премиер заяви, че Сърбия има ключова роля в района на Балканите" . А защо 30-милионна Румъния да няма ключова роля на Балканите или разположената в центъра на Балканите България? Това не ми мирише на добро. Всичките ни съседи откраднаха български земи и население, което асимилираха, сгазвайки идентичност, имена, култура, права, самоопределяне. НО...... ИМА БОГ!!!! Всеки, който е посегнал на България и Българите е бил наказан - гледайте историята и днешното време. Турция - пред гражданска война, Сърбия- разпарчетосана, Гърция - пред фалит, Румъния - десетилетия в бедност, Русия - съсипан СССР, Франция - арабизирана и тероризирана......Германия с Берлинския договор - яа лова и чакаща арабите да я оплождат и работят......

Иредентизъм. ДАНО ТОЗИ ПЪТ ГОСПОД ДА Е МИЛОСТИВ КЪМ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ НА ИЗКОННО БЪЛГАРСКИТЕ НИ ЗЕМИ. Гърция винаги се е нуждаела от Сърбия. Най-многобройното население на Балканите са българите и най-голямата територия земя принадлежи на българите. ТАКА Е ПРИЗНАТО по официални документи и от запада и от султана, така е признато и от Берлинските кроячи на гранични дантели. Единственият начин както Гърция, така и Сърбия да грабят от българска земя е бил не просто чрез обединението им, а това обединение да е срещу България. Така заграбиха българската земя и така превърнаха българите в "македонци" ДНЕС ОТНОВО СЕ ЗАПОЧВА. ДАНО ТОЗИ ПЪТ ДА Е ЗА БЛАГОТО НА БЪЛГАРИТЕ И БЪЛГАРИЯ.

Очевидно е,че Путин и Русия са на страната на Гърция и Сърбия.Да вземе на някоя 5 часова пресконференция някой българин да го попита съгласен ли е като президент с кражбата на български територии от гореспоменатите държави.Да го видим тогава какво ще измисли.

Що все друг требва да казва колко голем имаш право да си? Става се само по собствено решение и ако си съглам няма да смеят да ти кажат нещо.

България е открита за всички държави и най-големия ни капитал,е че политиците ни не градят стени които да ни изолират . Дали сърбите и гърците виждат в просперитета на България заплаха?! Може би да. Особено сърбите не могат да си простят още,че България ги изпревари по всички показатели.

а ти къде точно го видя този "просперитет на България"? Не мисля, че баш той ги плаши, като го знаем какъв е - гадно е, ама е факт. Ами да вземем и ние да се присъединяваме към този съюз, че то се вдия - никой от "благодетелите" ни от 1989 г. не го е грижа какво става с Бг.

Това на комшиите не е политика. Казват ,че историята се повтаря. Балканският полуостров само от гърци и сърби ли се населява. Не е ли редно всички балкански страни да бъдат поканени за участие в такъв съюз или останалите не са хора. Малко защо не хумор. България, Хърватия и Албания може ли да направим съюз номер две с отворена врата ;който иска от другите Балкан. страни да се присъединят към нашият съюз; Безсмислено е да продължавам но да попитам--икономически, политически или....... какъв съюз

жалко, много жалко е, че зимата на 1942/43 в русия е била толкова студена

През 1993-та СССР фалира въпреки, че зимата беше топла! А Ленин беше казал - Мястото на Империалистическа Русия е на бунището на Историята! Оттам напоследък започна нещо да намирисва!

Не само зимата ,а и нейната сестричка през Аляска доста пудра, грим ,лусиони и тем подобни и превръзки ги подкрепяше.

Рашъните много отдавна са в Сърбия- икономически и политически.Сърбите без грам евро пари, направиха сума ти пътища и други неща.Верно,че водката не е без пари,но уискито скоро ще ни излезе през носа-справка дълга ни.

Балканските съюзи са завършвали винаги катастрофално ... за България!

Те всички съюзи са свършвали катастрофално за България! Явно проблемът не е в съюзите, а в продажните ни политици!

ПРОБЛЕМЪТ е в хомосексуалиста Фердинанд, незачитан от цяла Европа и роднините му. Прегазил като недолюбван условието на Русия, никой да не поеме короната на България - всичко това от един болен мозък на Алекандър Трети, изхрачил се върху интересите на Русия и пролятата руска кръв за България, за да угоди на болното си его. Махнал братовчед си Батенберг от завист и дипломатически с този ход "забранил" на Европа и аристокрацията ѝ да царува в България. Свинете Александър и Фердинанд промениха света - можеше да няма Октомврийска револяция, можеше да има Велика България във ВЕЛИК СЪЮЗ с Русия - южна съседка наша. Европа и светът можеха днес да изглеждат по друг начин, ако не беше 2-метровия тъп, суетен цар Александър Трети.

Преди няколко дена ви писах, че ще ударят в гръб. Но там където има гърци там има и предателство за изгоди.

Забелязахтв ли че гръцката полиция тази година не допуска блокада на границата ни Това означава че съюза Турция България е нещо което плаши гърците А също че гръцките острови са много по интересни сщза Турция от Кърджали и селата наоколо

Сърбия ще го играе троянският кон на Гърция към Русия. Явно по този канал ще минава кредитирането на Гърция от Русия да може Ципурис да преживее поредните традиционни зимни протести. Само да внимава с византийските си номера, които може да минават пред Меркел но пред Путин не се знае. Безплатна водка няма.

Ако китайското карго тръгне Солун-Скопие-Ниш нашите на Кулата ще зобат дръжки, а тези на Калотина ще разчитат само на турците.

Кво ше карат и на кого? Имало си е Хамбург и ше го има.

Сега що не е през Хамбург?

Подялбата на Македония не е грях 70 години там не спряха да бият българи Да плюят България да правят антибългарски филми Самите македонци искат част от България Сега е ясно че Македония ще остане неутрална само ако не е сигурна че Сърбия и Гърция ще ни победят

от политиката на Боко Тиквоко

Глупак

Съюза Сърбия Гърция е съюз срещу България Просто е - ако дружим с Украйна Румъния няма да посмее да участва срещу нас А албанците са нашия съюзник с тях ще делим Македония или те ще я еземат без нас А като условие за падане на санкцийте срещу Русия България може да поиска руските политици да не обединяват гърци и сърби срещу нас

А шуринайката на Путин е балдъза на втория братчед на Ципрас от третия брак със стринката на един дето е баджанак с жената на сръбския премиер.

кат дружиш с държавата 404 най-много да ти го набият всички до гърлото ...по стара историческа традиция у нас..поради наличието на такива умници като твоя милост ...смешник!

Не бързай да отписваш Украйна тя по население е по голяма от аРумъния Гърция и Сърбия заедно Тя хем е нещо способно да стресне румънците хем държи руснаците по далече

Абе от Миле китич по-голем няма.

Какво толкова е станало?! Гърция подкрепя европейската интеграция на Сърбия, така както и ние я подкрепяме. Би трябвало да се подкрепи и македонската евро-интеграция, но там няма единомислие... Ние по-добре да се тревожим за корупцията ни и другите ни проблеми.

Дето се вика Сърбия се натиска да става ЕС член, а форумните атакистки тъпанари искат да излизаме.

като изключим това, че лапаме мухи и после го духаме нищо нищичко даже....)))))

Чак пък съюз.Политически лакърдии. Апропо.Балканските съюзи винаги са завършвали катастрофално

ееехххх, та ка правят разумнете лидери на някои държави, па макар и съседи щото наще са се омазали в лай--на от лижене на западняшке педерунгелки гъзове, ееехх така е, а боко тиквоко е прав само за едно с тоя матрял .....

Гърция и Сърбия в нов балкански съюз. Създават висш съвет Явно срещу нас.Те винаги и по реме на междусъюзническата война са били заедно пак против нас. На българските турци в Турция раздават знамето на "окупацията" на Кипър, за да ни подскажат нещо. Само нашите политически спят и не реагират на нищо друго, стига да не е подпалена тяхната къща.

ние нали сме в съюз с братятя американците споко..

А България и Румъния кога най-после ще направят едно по-сериозно обединение от типа на вишеградската четворка, вместо непрекъснато да се "състезаваме" и ревнуваме кой е по-европеец. След като сме абсолютно един дол дренки и абсолютно всички ни слагат в една група по абсолютно всички въпроси - Шенген, мониторинг, перспектива за еврозона и т.н. Заедно сме 30 милиона, а това никак не е малко. Нямаме териториални претенции един към друг, освен в нечии хептен луди глави. Така че, напред! Заедно сме по-силни!

какво може да предложи Румъния на България и обратно, та да се обединяваме?

Не сме един дол дренки за съжаление. В Румъния затворите са пълни с политици, а тук са пълни с цигани за кокошкарски престъпления, а скоро може да ги пълнят и с такива като нас, защото не са си платили парното например! Истината е, че изоставаме и губим време, а светът е все по-динамичен и знеща все по-трудно се наваксават!

маи ние се очертахме като наи загубената държава в европа:скарахме се с руснаците, европеиците ни презират като кадри, минимален експорт и максимален импорт, буферна зона, ненормален външен дълг за нашето вътрешно менкане, пенсии и здравеопазване за богатите, социални за циганите, абе нема ли некои куражлия прокурор да предяви обвинение на мутрата, падне ли тои, ще паднат много високи дървета, защото безочливия се подготвя за трети мандат, а сега вземете ме изтриите, поне ми уважете труда

Обръчът около Скопие се затяга. От запад албанската демографска агресия (а и не само такава). От север Сърбия, а от юг Гърция. Ако макетата сега не се осъзнаят къде им е интереса, загубени са.

Явно не познаваш "макетата". Останали са малко и то много възрастни хора в Македония, които признават, че са българи и отстояват българщината си с цената на всичко. Интересно е че те помнят простотиите на нашите окупационни войски втората война, но са склонни да простят всичко. /Времье е било такво/. Всички други и основно 50- с малки изключения ни имат за държава която във всяко историческо време е нанесла повече вреди от колкото ползи на Македония. Към гърците и сърбите го няма това отношение. И те така .........................!!!

На въпроса защо говорят български? Защото те наистина говорят българския език на старите хора от Кюстендилския и Благоевградския край, отговора е - Епа зощо толку годин под бугарско робство смо били.

Две л-на се обединили и се получило едно големо. Има да бъде цирк тоа савез...

Света се променя динамично! Всеки разширява съюзите си и осъществява преките си интереси. Тука някой питаше къде сме ние !? За толкова години Българска държава, ние винаги сме били на верния коловоз. Били сме на верния коловоз, но за съжаление сме се движили винаги в обратната посока. А иначе ако питате тия които редовно закопават България къде сме, те ще ви отговорят както винаги "Ние пак сме тук!".

Никой по света не иска да си има работа с бг управляващи освен разни мюслита - турци,албанци,катарци и саудите.

А с тъпи селски пръчки като тебе кой иска нещо общо?

Явно ти прост,платен сороски трол.

Един, два, три пъти в задника ти, мърша, предател !

Б А Л К А Н С К А Ф Е Д Е Р А Ц И Я!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

не им изнася на рептилите, та те съсипаха една пракрасна държава Югославия, та ще ти позволят нова такава...

"...двата народа са свързани помежду си..." още от времето на битката при Беласица, с. Ключ на цар Самууил с византийците и предателтвото на сърбите! Нищо ново, тия гниди винаги са играли заедно срещу България.

а ние кога с тях?

Всяко лято на Бяло море. А зимата на сръбска скара.

затова ще си вееш гаджалския флаг и ще ходиш на мурафет у гръчко,ония дрътите гърци да те мандахерцат,нали си турист обединител,обединяваш сръбските и гръцките национални мурафети взети от турците,марш гаджал у анадола

Tака трябва. Съседи християни се обединяват. Ние с кого сме? Освен с евроатлантическите ценности де...

Гърция и Сърбия не са съседи. Ама откъде просто селянче като тебе ще го знае.

ПУТИН НАРЕДИ НА ДВАМАТА РУСИФИЛИ ДА СЪЗДЪВАТ НАПРЕЖЕНИЕ НА БАЛКАНИТЕ.РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ.

Голям глупак си, Руси! Твоите аркадаши пишат, че е пръв приятел на Ердоган! Сега пък на Сърбия и Гърция! Гледай да не те прекръстят, както е тръгнало от Руси на Расим, така както са я подкарали твоите евроатлантически либерасти и гейберасти!

имаш право и да мълчиш. не ти се получи спама.

трябва и ние с македонците да се набутаме в този съюз и да го превземем

Ха-ха това са явни боклуци, които искат нас да ни няма. Иначе пак бугарите ще го отнесат, защото доброволно си закриха армията и станаха ценители на западно-европейската импотентна и безгръбначна кочина.

Относно името на Република Македония, нека си остане сегашното - БЮРМ, но да се чете така: Българска Южна Република Македония!!!

тебе ще питат.

Онегавон

Е, че к'во ми има?! Що пък да не ме питат, да не съм гърбав?! И да съм гърбав, да не сте против гърбавите?! Аз съм само против простаците!!!

Двата народа са свързани най-вече по това да правят мръсни номера и заговори срещу България. Подлости по учебник. И двата народа си имат покровител пред когото да въртят опашка - за едните Англия, другите Русия.

Съюзници са защото нямат обща граница, иначе щяха да се мразят както е прието.

Толерасти що рИвети сега м ? Кой разсипа и унищожи армията ни за едно НАТО ? Гърция унищожи ли си армията съседите ни унищожиха ли си армиите и за какво и против кого е този съюз а ?От тези народи съседи нищо добро не е дошло за страната ни надали и ще дойде а вие цицайте оня дърт гущер и си защитавайте вашите си "ценности" !!!

На границата да пазиш. От тебе друга полза няма.

Що бе вие що не я пазите а я съборихте М ? Пазете я вие ние когато сме я пазили майка ти си е вирила свободна краката и ти си нейния продукт пазете я сега вие !!!!!

Радуканов...много си прост!:)

нелечимо е.

Благодаря но от по големи капацитети в простотията от мен,не се обиждам ни най малко :-))))) !!!

Дали е възможно да съществува устойчив Балкански съюз?

всички...Тук не прочетох да се споменава за нас.. Ние имахме претенции да сме в центъра на такъв съюз... Излиза че е нещо зад гърба ни...

Таратор

По-скоро пред носа ни.

Такива съюзи не водят до нищо добро! Историята го е доказала. Досещаме се какво следва от тези взаимни комплименти за обща история, традиция и култура. Онези български политици, които съсипаха армията и направиха държавата ни слаба и безпомощна в сравнение с лакомите за територии съседи, какво ли заслужават? Ще има ли възмездие?

Докато се борите с петолъчката,и одумвате Тръмп....сърбите и гърците действат...даже и акъл резменят за Македония. Тъпаци..обсъждайте Спартана на Радев.

Ами тоя Радев къде спи? Аз и ти неможе да водим преговори, за тази раота си има институции и всичките за сега са под командването на тъпия летец!

Ти питай за Плевнелиев.

На президента ще му е много трудно, защото трябва да се справя не само с все по-сложни международни отношения. Срещу него са достатъчно озлобени от загубата противници, които са готови на всичко, за да се върнат на власт. Следят всяка негова дума и злословят без задръжки. За такива хора България не е над всичко. Приоритет е Егото!

Хахаха веднага доказа моите твърдения.