Сърбия: Сгрешихме с признаване името ”Република Македония”

Сърбия сгреши, като призна конституционното име на Република Македония, заяви сръбският външен министър Ивица Дачич.

Обратно в новината

Коментари - Сърбия: Сгрешихме с признаване името ”Република Македония” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРАВ Е,ТРЯБВАШЕ ДА СЕ КАЗВА БЪЛГАРИЯ!!!

Сърбия е единствената страна на балканите,която остана горда и независима,повече дори и от Гърция макар че САЩ я поотрязаха по границите. САЩ подготвят голямата албанска д-ва с Косово и поне 1/3 от Македония и затова правят всичко да вкарат Мак в капана т.е. в нато. Без нато няма ЕС, пример Б-я и цяла източна Европа.Тука разни платени поплюквосци тролстват за тези планове.

прави сърби са църни!!!

Определено балканските подлеци Сърбия и Гърция изпитват ужас от България и Албания. Е, от нас няма нужда вече да се притесняват - вече сме над 80% селски дебили с 2 грама мозък. Но виж, Албания.....страната е забранила всички наложени над тях примитивни турски обичаи и дърпа рязко напред с 99% грамотност, което й отрежда 21-во място в света. Дано шибаните гърци и сърби си го получат....

ихааа за 2-та грама мозък си седиш нагледно зад думите :))), ...къде ти е кяра като албанците намачкат сърбите не ми е ясно!? ...ае кухи балкански кратуни сме всичките ами САЩ въртят интрига с албания и тихомълком подкрепят шиптърите трафиканти на дрога и на органи а Русия напоследък по-усилено работи и със Сърбите ,абе въобще ...да не се запалят балканите наново че 'бало си фара

То е видно кой е с двата грама - който не може да ползва главна буква и писането му е на ниво мангал.... Кярът ми е, че албанците са приятелски настроени към нас, признават почти цялата ни история и не са ни забивали нож в гърба. Но с тези 2 грама ще ти е трудничко да го разбереш.

Е,както винаги съм прав.От 100г съюзът между Гърция и Сърбия не се е променил,насочен срещу България.Нека българските управляващи не го забравят това.В отношенията ни със Сърбия трябва винаги да се внимава и да не сервилничим с тях.Лошият човек,го уважават повече-България трябва да отлъчи Гърция от този съюз.

Хайде нема нужда от още черни станции. Като мислиш зло, зло ти се връща.

Да бъдеш реалист,не означава да си черноглед.Ние българите,толкова сме напатили,че трябва винаги да "имаме едно наум."

браво ,признат грях е половин грях

Сърбите сгрешиха. че заграбиха Македония. Има Бог. Сега, освен Македония, има и Косово. Дано им приседне, на най-подлия славянски народ.

и защо ти е македония не ги ли видиш какви са смотаняци

Апропо, тие имат неква роля и за нашия 09.09.44, нали така?

Сърбите и гърците пак кроят нашата шапка, както са го правили многократно в миналото

симо

Ми щом сме тъпунгери и продажници.....

винаги са си го получавали

симо

СЪРБИЯ е велика в доста отношения/за разлика от нас/.....ТЯ ДЪРЖИ НА СЕБЕ СИ...И даде една изключителна псувня===Колумбе,Колумбе-иебем ти и откритието/любопитството/.......Това е велико достижение на балканската гордост/която само Сърбия и Гърция отстояват/...може би и Радев.

Интересно ще стане когато този дойде на посещение в България. Ния а признахме, те я признаха, те самите се признаха и всички вкупом гризнахме дръвцето - хахахахаха

10 години в Скопие на власт беше про-сръбско и про-путинско, но анти-българско правителство. През това време Сърбия не се сети че е избързала с признаването. Сега когато вече не са на власт в Македония, Мара се сети да се побара.

До ръководителите на Сърбия: В едно винаги сте грешали и затова сте на това дередже днес. Предадохте ПОДЛО славянските си братя българите. В югоизточна европа най-многобройният народ са били българите. Толкоаа многоброен, че всички останали са били като дребни племена пред него. Границите на Сан Стефанска България го доказват пряко, защото ДОРИ и за нея, на Берлинският конгрес се казва, че не покрива изцяло земите с българско население, но НЕ представлява интерес за великите сили, защото интересите им са други: да няма велика сила на Балканският Полуостров. Гърците знаят това добре, още преди руско-турската война, на тях е ясно, че единственият начин да се борят срещу българите е 1/ да настройват сърби срещу българи, като дават примамки на сърбите, на които те откликват 2/ да лъжат западните страни и изопачават всеки факт за българите пред тях, като използват пропаганда. Сръбско-българската война!!! Да видиш брата си свободен, след пет века турско робство, да му се признае държава и ти да му обявиш война в гръб изведнъж под причина, че не било честно защото можели да станат най-голямата държава по земите ни... И какво стана с вас днес?! Населиха Косово с албанци, иззеха ви го, населиха днешна сърбия с албанци и нея едвай упазвате и пак сте предатели и се подмазвате. ИМАТЕ ЛИ ЧЕСТ И ХРИСТИЯНСКИ УМ??

БРАВО!Много точно си го обяснил!Недостоен народ са сърбите и предатели към гените и културата си. И ще го плащат във времето това предателство! Пред Бога! +++++++++++++++++++++++++

ГЛУПАКО ЕДНО ЗАПОМНИ,БЪЛГАРСКИЯ РОД НЯМА НИЩО ОБЩО С НЯКАКВИ СЛАВЯНИ!!!!

Прабългарският род няма, да. С това уточнение...... Грешката е, че сме асимилирали славяни и траки, които са пълна паплач.....

Човече, ти в час ли си? Какви наши братя са смотаните сърби? Нямаме никакво родство с тези подлеци! Близки връзки имаме с Албания и донякъде с прахървати и унгарци!

Това сърбетата са голяма работа. Не признаваме Македония, ама хайде и вие да не признаете Косово. Щото това е пазарлък, нали се сещате. Не така бе братя. Македония ще влезе в НАТО, после и в ЕС и ще се окаже, че ще ви трябват и техните подписи за подкрепа. Ние сгрешихме, че се отказахме не само от територията, а и от историята си, но това е друга тема ! Няма да споменавам за дългата ръка на Изток в последователната политика - разделяй и владей. Но това е измислено в Англия и то доста преди някои да заимстват похватите.

Хайде като се изказваме , малко да се поограмотиме преди това ! Какви англичани са измислили "похвата" " Divide et impera" (Разделяй и владей!) , какви 005 лева ? Дори Римляните само са го прилагали широко , използвали са го, като официална политика спрямо всички "диви племена" , които са завладявали по-лесно и са ни го завещали, като записана мъдрост (сентенция) , Но не те са го измислили ... Това просто е гинетичен , природен закон . Да сте виждали хищник да напада едно цяло стадо ? Безсмислено , а и опасно . Разгонваш стадото и си избираш подходящата , самотна плячка . Просто и ефикасно . После , малко по-умните , и абстрактно мислещи Хомо Сапиенс са го извели в математически принцип : Разделяш големият и сложен проблем на по-малки и по-лесно решими поотделно (един по един) проблеми , като крайният резултат е решението на цялата задача . И , така овладяваш цялостния проблем ! Прост и ефективен принцип , който всички ползваме в ежедневието си , но малцина осъзнават ! . А, англичаните просто се оказват най-добрите и последователни "приложници" на този подход в международната политика в последните няколко столетия . Carpe diem !

само не разбрах: защо брачата се извиняват на гърците, а не на нас- нали си е било българско, пък и южнославянска солидарност ит.н. ?

Защото помнят 24 март 1999 г. генералният секретар на НАТО Хавиер Солана заповядва на командващия въоръжените сили на НАТО в Европа ген. Уесли Кларк да започне въздушни бомбардировки срещу градове и военни обекти на СР Югославия. НАТО разполага със самолети Ф-16, Ф-117 стелт, въоръжени с ракети Томахоук и противорадарни ракети AGM 88 HARM. Югославската ПВО, разполагаща със съветска военна техника от зенитно-ракетни комплекси С-125 и 2К12 Куб, се сражава срещу авиацията на държавите от НАТО САЩ, Великобритания, Германия и Нидерландия. На 27 април 1999 г. 250 бригада югославската ПВО, командвана от полк. Дани Золтан, сваля един от най-модерните самолети на НАТО в кампанията Ф-117 Stealth, управляван от американски пилот от словенски произход със зенитно-ракетен комплекс С-125. През май 1999 г. самолет на НАТО, водещ кампанията, бомбардира пътнически влак, пътуващ от Белград за Атина на моста Гърделичка клисура. През целия април и май самолетите на НАТО бомбардират Белград, Ниш, Прищина, Даниловград, Подгорица, Пирот, Крагуевац, където са нанесени поражения на автомобилния завод Застава.

Е,ма тва е късно-края на 20 в. А преди това са ни правили много золуми на нас и никакво извинение няма. Те сигурно затова са наказани така- щото на нас,който ни е направил зло, добро не е видял- ние сме на Господа кьоравите врабци. Ето на, какво става с Британия.

И теб кво те боли от това или си близач сръбски и руски?

И въпреки всичко, няма по-голяма грешка от това, че ви има!

Остава и да имате претенции !?

А бе какво стана с нашата браничевска област ? Не че имам териториални претенции.

Ами не само тя! Подарените им от нашите "освободители" Вранянско, Нишко и Пиротско, заедно с Поморавието? Големи "освободители" са руснаците! Освободиха ни държавата от територии равни на половин съвременна България!

и ние сгрешихме, но, няма кой да го признае. Държава, създадена изкуствено с насилие, измами и фалшификации.

БАЛКАНСКА ФЕДЕРАЦИЯ!!!!!!!!!

Айде де-част от федерацията ЕС?

Балканите ще се обединят колкото и минуси да слагате. Още преди Европа да се е напълно обединила.

В ЗАВИСТЛИВИЯ БАЛКАНСКИ ГЕН ПРЕДАТЕЛСКИ? НО ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНСКИ? ИМАЛИ СИЛАТА ЗА ПРАВОСЛАВИЕ, ПЪК СЕ О-РАЛИ ОТВСЯКЪДЕ И ЦЯЛА ЕВРОПА ГИ КЛАТИ ВЕЧЕ КОЛКО ВЕКА????!

Каква балканска федерация, пич? С подлите сърби? Мързеливите и лицемерни гърци? Приматите турлаци? Македонците, които са промити? Румънците, които мазно ни взеха С. и Ю. Добруджа? Единствено Албания не са ни забивали нож и ни уважават.

jingiby

Брей, това руското влияние на Балканите много силно, бе. След първия опит за затопляне на отношенията на Македония с Гърция и България, руските марионетки от Белград, започват да набиват клинове и да наливат масло в огъня, където сварят...

Винаги са ми били странни всякакви великошовинистични идеи. Нали сме все славяни- трябва да си помагаме, ама не- вадим се очите по повод и без.

Ако ти се смяташ за славянска паплач, то не обвързвай всички с това! Произходът на прабългарите е всичко друго, но не и славянски!

Сега и Путин не е в позиция да им помага на сърбите. Македонизма е сръбската идея за обезбългаряване на македонските земи. Щомние сме преглътнали горчивото хапче добре е и те да го сторят. Чини ми се тея двамцата пак кроят обща граница помежду си, ама де да видим. Лошото е че нямаме нито премиер, нито външен министър с необходимта за случая подгоровка и ерудиция.

Обща граница ще видят на кукуво лято, виж граница с албанците си имат и сега и за в бъдеще ще им се набива в задниците с все по-голяма сила. Честно казано искрено се радвам, че албанците играят сечено на сърбите, а и на гърците имат да връщат тъпкано, след като ние загубихме войните със сърби и гърци, поне албанците да ни отмъстят, във времето с албанците сме имали много по-добри отношения, отколкото със сърби и гърци и за разлика от сърби и гърци албанците признават Българския характер на една голяма част от днешна Република Македония. Ами това е положението, всичко е геополитика:)

"...Сърбия, за разлика от някои други народи, няма териториални претенции към части от Гърция..." Също и към Мадагаскар няма териториални претенции по същите причини - просто няма обща граница с тях. В Сърбия и Русия направо пощуряха, като чуха за договор между България и Македония.

.... и онова недоразумение жаблянов също пощуря......

Понеже македонските власти решиха да стоплят отношенията с България подмолната и арогантна Сърбия изпълзя веднага и отиде да се прегръща с Гърция, най-нагло забравила, че генезиса на македонската нация и нейното отродяване от българската е дело именно на белградските кухи лейки...на всеки нормален човек му се повръща от толкова долни политичета, единствено заслепените путиниди са винаги готови да поемат подобна политическа помия и да я обяват за нещо нормално....

Това е стар похват в дипломацията - да подкрепяш съседа на твоя съсед, за да го притискаш от две страни. Навремето по тази причина бяхме много близки с Иран и Сирия.

Сърбия отиде да прегръща Гърция, НО...... нека не забравя наказанието си, случило се само в края на миналия век. Това е БОЖИЕ НАКАЗАНИЕ за ОТЦЕПРЕДАТЕЛСТВО И БРАТОУБИЙСТВО и ГРАБИТЕЛСТВО! Все пак са християни - да тълкуват библията и мъдростите ѝ!

20 години след като настъпиха мотиката се сещат да кажат "ОХ!". А ние мъжки стискаме зъби... Абе, брате србине, нали македонската нация беше идея на вашичкия Тито бе? Значи е било грешка и да я измисляте, ама това не го казвате.

Идеята за обезбългаряване се оказа държавообразуваща. Аз лично не се притеснявам от обособяването на втора българска държава каквато е Македония на практика. Не ще точно това е най-добрия финал на българското възраждане, но пред вид отдавна изчерпената енергия и дух на народа ни е приемлива. Ама май на тея двамата пак им се иска обща граница между тях и пак като през 1912та кроят планове срещу българи и македонци. Трябва да внимаваме сега. Нямаме външен министър на ниво. Калфин беше много по-обигран и опитен и интелигентен за случая на председателството ни ама не би. Сигналът за подобряване на отношенията БГ-МК няма как да не плаши тея миндили. А отнемането на Косово да им е хак на Сърбите. Само дето то не е от полза и на Македония, защото албанците много ще се надигат в бъдеще.

Сърбите измислиха македонизма и когато той стигна до собствена държава питат кой ми сра в гащите. Бай Ганю ви сра в гащите и сега се кефи. Яжте им сега хурката на македонските войводи. Май Сърбия иска да влезе преди Македония в ЕС за да може и тя да диктува условия ама няма. Дано пък лошата карма над нашия народ отпадне вече както Дънов е предрекъл. Най-добре би било докато сме председатели на ЕС да се изчисти и въпроса с името Македония. Ми те сърбите като са го мислили македонския вариант за обезбългаряване не им е минало през ум, че тези земи ще се отделят някога от тях. Аз на майтап съм предлагал България да се прекръсти на София щото България е вече пустиня, а има само столица и гола провинция около него. То в Скопие живеят над 1/3 от македонците - даже е по-приемливо Македония да си стане Република Скопие.

На тоя образ нещо му захлопа дъската май. Трябвало/нетрябвало. Сърбия беше наказана и загуби почти всичко дето налапа и награби след Балканските войни. Просто се задави с албанските и с македонските български земи. Македония тръгна поне като заявка да подобрява отношенията си с България и сърбите лавнаха на часа. Интересно какво ще се изцепят и срещу нас сега. То на времето като не станало с Южни сърби станало с македонци. Сегашните македонци Сърбия ги направи такива и сега пита що са македонци. Ми много просто - вие ги пръкнахте. Кой ми сра в гащите. Така ще е.

Покъртителна снимка... В Гърция нали гладуваха,м?

Дебелее се от евтина храна.

да,да- баш външният им министър

Интересно под какво име трябваше да я признаят? Югозападна България? :)

може и Самуилова България.

Маските започват да падат.

Според анкети в Македония, най-голямо уважение между съседите си македонците изпитват към сърбите. Най-голяма заплаха усещали от България.

НО ОНОВА ГОВЕДО ЖЕЛЮ Я ПРИЗНА ПЪРВИ

на тоя свят, Боже! Има и трима все още живи желювисти...

Кажи ми какво искаш и ще ти направя социологическо проучване, което категорично ще го потвърди.

ЧЕ АЛБАНИЯ Е ОБЛАСТ, ПРИНАДЛЕЖАЩА ИСКОННО НА МАКЕДОНИЯ ! НО ТОВА Е УСМИВКАТА НА ЩАСТЛИВО УМИРАЩИЯ !

Е, колко пиячка им требаше да настъпи великото прозрение?