Възгласи ”Македония!” огласиха митинга в Атина (видео)

С викове "Македония" започна митингът в центъра на Атина под мотото "Македония е гръцка".

Обратно в новината

Коментари - Възгласи ”Македония!” огласиха митинга в Атина (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без да им съчувствам на югославско-титовските антички македонци, гърците отново, както винаги са безобразно нагли. Къде е сега Каракачанов и неговото ВМРО (Вътрешна МАКЕДОНСКА Революционна Организация)? Защо не организира български митинг пред гръцкото посолство с лозунг: "Македония!", а?

Повечето гърци споделят,че там живеят славяни/за да не кажат българи, албанци или сърбеещи се/ и казват,че Македония е географска територия- не народ,не държава. Не разбирам,защо всички мразите разни компартии и уродливите му творения, а си траете срещу най-голямата измама.Апропо териториалните претеции са спекулация.

Вардарска България е създадена като самостоятелна (народна) държава от Кан Кубер, братът на Испе-рих, пишат го в учебниците , като Аспарух, за да се загуби "РИХ", манипулацията е навсякъде. Така наречените гърци (който нямат нищо общо с древните елини) генетически са като нас, са окупирали древната и средновековна история, която е обща. Ние сме национална държава , първата в Европа , още при Крум Страшни, докато днешните гърци имат държава от 1834 г. Римската империя в езическият период има най-много тракийски императори, някой дори не са стъпвали в Рим били са войни (генерали) тогава е било така. След Константин Велики (тракиец от племето на Сердите ) Римската Империя, става имерия на всички Християни в нея (тя не е елинска държава) те са били отречени като езичници. Не е и гръцка, както ни я представят днешните гърци. Както знаем Рим се разделя на две ние попадаме в ИРИ и всички там се наричат римляни (днешните гърци до освобождението 1834 г. са се наричали ромеи не гърци и не елини. ИРИ е държава на много народности включително и българи. Дори когато българите правят самостоятелно царство България, ИРИ продължава да бъде и българска държава защото ние сме най близо до Цариград (Константинопол). Чужд град не бихме нарекли така.. Нека си спомним, за св. Тривелии спасителят на Европа, синът на Исперих!

За единството на гърците - Браво! За каузата - Срам и позор! Ако това са нещата, които обединяват една нация, то грош цена няма тая нация! По предварителната подготовка на протестите (защото такава очевидно има и то не малка!) май името е само предлог за разгаряне на други, скрити, политически апетити към територията на ФИРОМ! Не случайно разни вестничета я разпарчосваха между съседите! А това, че включват и тях е единствено с цел да ги приспят за наглите им византийски амбиции към съседна суверенна държава! Па била тя и ФОРОМ.

Ееех .....ако и ние така си отстоявахме позициите ... за Македония - изконни български земи .... а не да я признаваме под каквото и да е име Македония .... Браво на гърците, евала за позицията, която си отстояват, подкрепям ги, това се казва народ и нация, а не като нас, след като ние не си я искаме .....

Засега възгласи " Македония " , а не толкова далече и Аллах !

Питам се къде са сега нашите "Доценти", "Професори" и "Академици"-Историци , да излязат и да кажат ясно какво е Македония? Не знаят ли или малки възнаграждения получават , или пък ги е страх да не настъпят някой по мазола и си пазят хлебеца, или може би международното положение не е подходящо за такива неща ?

как къде са ...при АйБаните си са много ясно

има надежда гърците да ни свършат работата щото пак сме безгръбначни ...ама не се знае...че много станахме гъвкави напоследък

Какво общо в историята има Македония и днешна Гърция ?? Нещо не разбирам....

че какво общо тогава има България с "днешна" Македония??? смешник!

Ами ,,българи,, направете и вие такива протести да защитите ПОЗИЦИЯТА СИ ...Правилна/или не според някои/ ТЕ я защитават.....А ние дори на ДЖЕНДЪРИТЕ ръб не правим...

Америчка се изака на метеното,избърса се с нашия и сега ПРЕЧИ на другите да пометат.

И така - всичко е наред - човешката глупост няма граници както винаги решение на проблема няма в безкрайността. Историците са съгласни, че държава с името Гърция и Елада е създадена през 19 век от хора които са се смятали предимно за ромеи-римляни с инороден от латинския език подобно на ромите, а не на румънците. През древността никога не е имало държава Елада и Гърция, имало е племе елини, ама то е изчезнало през Византия и е оставило език. Защо е тоя империализъм? Кога в древността гърците са имали една държава? Всичко е било редица градове държави и най-много някоя колония. Кога Македония е била Гърция или Елада - никога. Точка по въпроса. Спорете за Александър, не за Македония, Бактрия е била уж елинистическа държава "уж" а дефакто македонистическа с индостанско а не елинско население и управа. И въпроса ми е защо тоя мегали империализъм от два века насам напира? Не е ли по-добре всески град и село да си е отделна държава навсякъде в Европа по примера на древните племена- траки, елини, славяни, мелези, мулати и т.н.? Какъв шут и освобождение от политическата и робската система ще бъде това???? Не е ли това единствения начин мутрокрацията и диктатурата на разни мангалопсевдопаразити да престане? Ако всеки град в Европа бъде отделна държава това наистина ще е рай и за това населението се надъхва с империлизъм, за да не бъде допуснато! Анархията е единственото решение, 99% сега роби на под 1%!

Нали в древността имаше някаква пряка демокрация поне за мъжкото население във всеки град. Не е ли време всички на балканите да забравиме за всички нации, на които системата ни казва че принадлежим и да разгледаме критично това послание от баби и дядовци? Всички знаеме, че от всяка нация нито познаваме милионите хора в "клуба" и винаги в тях има уникални боклуци и само заради това трябва да се откажеме от техното име- на всички нации. Просто печат за овци в стадото ... Време е да осъзнаем изнасилването на системата, че въстанията винаги трябва да се свързват с националности. Трябва ни едно въстание като хомо сапиенс на 21 век срещу всички националности! Националностите са изсмислени, изкуствени и полицейски, и единствената им функция е да ни вкарат във войни? Защо маси срещу маси хора да се бият? Нали всеки човек трябва да може да се защива сам? Полицията да пази парламента и депутатите да не ги убие някой? Никой не брои чувалчето с милиони бюлетини в арена армеец, просто не може толкова голем брой за една нощ. Фалшификацията на референдума, активноста беше 50.5% само да не стигне 51%. Манипулативно оръжие навлязло в душите на хората - нацията! Поне в малките градове и села ще има пряка демокрация за всички закони и всичко. Например когато някоя циганска банда надне стари хора в село те ще могат да се самозащитат с оръжие без да бъдат съдени! Престъпниците бързо ще се разстрелят или изслеят по други места от нормалните, полиция и затвор не трябва. Така че български националисти - заблудени сте! ПФ не се бориха с циганската престъпност! Говорят и нищо не правят само за да подържат същите на власт! Който е националист трябва да се обърне и да види че анархизма е единственото спасение. Който иска да прибавя повече от едно селце или кварталче в дадена суверенна територия трябва да се заклеймява и наказва като империалист на злото, нашественик,, национлист. Авторитарната система няма да има шанс при милиони държави в Европа, тя ще бъде смачкана!

* Една суверенна територия(държава) не трябва да включва нищо повече от едно село или един квартал на голем град. Това са моите виждания. В древна Гърция също е било подобно, предимно град държаво. Не знам защо тоя империализъм напира за древна Македония. А също и империализма на мегали идеията. Който е умен човек трябва да каже че империята Македония която е разорила и клала в цяла Гърция, Тракия и Азия е лош пример; правилно е било по полисите с пряка демокрация, с изкл.разбира се на робството и незачитенето на жените.

има господ- толкова балгари за умрели за тея псевдомакедонски предатели

Не трябва да има такава държава изкуствено име и език.

Създавате интрига: Гледах мнения на протестиращите по Он Ер....ами Гърците нямат териториални, или каквито и да са претенции към Македония....Имат такива само заради Името Македония, защото в Древноста знаем всики е било Гръцко...... Територията и областа си е наша, Македония никога не е била нация , или държава.....Но сега Атлантиците пуснаха муха и това е.

сталин и тито,ще се обърнат в гроба,ако разберат какво става.

Точно тези двамата и онзи коминтерновеца г.д. отрязаха от България една изконна нейна част и създадоха една измислена и пълна с комплекси държавица!!!

беше така: първо, наред с тези за вечната и нерушими дружба със СССР се появиха и печатни или саморъчно направени лозунги и плакати с призива "Напред към светли бъднини със Сталин, Тито Димитров!". След това започна тиражирането на лозунгите за единството в Балканската федерация на южните славяни и помакедончването /насиллственото записване на българите като македонци/ на хората от Пиринския край. И на края всичко това завърши с обявяването на Тито за враг, преминаването през границата от югославски диверсатни и извъришването на палежи и други саботажни действия не само в близките погранични райони , но и в дълбочината на 20 километровата пригранична полоса. Това предизвика създаването и действията на денонощните доброволни отряди и въоръжени патрули от населението и въвеждането на открити листове за допуск до населените места в тази полоса. Разбира се има и още много подробности които услужливо се премълчават от днешното ни държавно ръководство или просто са добре забравени или непознати за тях по причини че са били твърде малки или все още неродени когато ставаха тези неща!

беше така: първо, наред с тези за вечната и нерушими дружба със СССР се появиха и печатни или саморъчно направени лозунги и плакати с призива "Напред към светли бъднини със Сталин, Тито Димитров!". След това започна тиражирането на лозунгите за единството в Балканската федерация на южните славяни и помакедончването /насиллственото записване на българите като македонци/ на хората от Пиринския край. И на края всичко това завърши с обявяването на Тито за враг, преминаването през границата от югославски диверсатни и извъришването на палежи и други саботажни действия не само в близките погранични райони , но и в дълбочината на 20 километровата пригранична полоса. Това предизвика създаването и действията на денонощните доброволни отряди и въоръжени патрули от населението и въвеждането на открити листове за допуск до населените места в тази полоса. Разбира се има и още много подробности които услужливо се премълчават от днешното ни държавно ръководство или просто са добре забравени или непознати за тях по причини че са били твърде малки или все още неродени когато ставаха тези неща!

Македония си е египетска, а владетелят на тази територия е афганистански принц, наследник на Александър.

А аз се чудя защо е тръгнал към Индия !

гърците са избивали така жестоко българското население, както и турците не са го правили. лично такъв насилствен преселник ми го е разказвал - как брат му бяга с каруцата и не го е взел със семейството му. и досега - бил съм - разбират български, но не говорят. преди години гърците са им режели езиците, ако говорят бг

Ако някой ми каже, че не съм македонец, ще му отрежа езика, ако ми каже, че не съм българин ще му отрежа главата! Тодор Александров!Помислете въру тези думи!

И все пак евала на гърците! Говоря за гръцкия народ! Може само де се поучим от тях! Факт е, че решат ли се на гражданско неподчинение скачат всички - стачка ли ще е, решаване на някакъв друг проблем - единни са И СЕ БОРЯТ ДОКРАЙ! Ние за съжаление сме палячовци. Същите тези гърци преди време казаха, че македонския език е просто вид български диалект или по скоро архаичен български език! Да, наистина Македония е географско понятие - територия, която до 1913 г. е била населена с хора с българско самосъзнание. Голям е бил %-тът на българи и в днешна Северна Гърция и Европейската част на Турция, но всички знаем - избивани и прогонени. Между другото, някой да е забелязал в Гърция някъде джамия? Аз не съм! Нека си правим изводите сами! Лек ден!

За какво точно се борят?

Всяват смут, създават напрежение, противопоставят съседите си, за да извлекат блага.

В Западна Тракия, където с помашките градове и села има доста джамии! Ама Петре, не ти е ясна играта в Гърция и изобщо всичко което случва - защо и как!?

По повод на заявлението "Македония е гръцка" - интересно какво е мнението на; - Великия балкански обединител Б. Борисов? - на МВнР на България?

Мнението му е по-ниско от тревата -снижение, снижение, както му е разказвал Тато, докато телохранителят му е масажирал ушите.

Най правилното е Албания, Гърция, Сърбия, и България да си подлелим Македония, всеки взема неговото.....НЯМА ВАРИАНТ да си вземем всичко, късно е...но поне това откъм Пирин.....ТРЯБВА да се сложи край на мъките на тази изкуствена страна

За каква подялба говориш? Известно ли ти е, че Македония е поделена още през 1913 година? Тогава Гърция получава 50% от територията на Македония, с преобладаващо /тогава/ българско население. Сърбия заграбва около 40% от територията на Македония, тогава без никакво сръбско население. Малка част, населена тогава с българи получава Албания, 10% от общата територия на Македония получава България, при минимум 60% българско население на Македония преди 1912 година.

А, имаш ли предложения да си върнем всички заграбени земи...македония е най малкото, ами имаме и другаде?

Те пък макетата кво се чудят как да си кръстят държавичката, Западна България е най добре , хем политически е коректно хем исторически е правилно.

На луди ли се правите, незнам.....Ти имаш ли си на идея, каква омраза имат към нас македонците?

Ти пък ако си мислиш че много ги обичам жестоко се лъжеш.

язък,за рублите!

И, за какво му е на Путин да дава Рублите, като при всеки един случай, Македония ще влезе в Нато, доброволно или на сила...Името ще смени на Никарагуа, пак ще БЪДЕ В НАТО да сте доволни...

Редно е някой в България съвсем официално да заяви чия е Пиринска Македония.

Tова се знае на кой е, ама имаме ПРЕМИЕР бай борисов тиква, урода, който призна Македонски "НАРОД" , и език....а така се отрече от всичко Българско там.

Някой е изпраскал минуси явно без да мисли и без да разбере какво казвам. В Гърция днес се говори - цяла Македония е гръцка. Това значи, че според тях е гръцка и Пиринска Македония, суверенна част от територията на България.

Крадецът на Македония вика: "Дръжте крадеца!"

Проблемът е, че всеки на Балканите търси корените на национална държава, а прекалено много време в историята тази територия е била или в рамките на многонационални империи или се е прехвърляла от един на друг владетел. И така всички си намират "неоспорими" доказателства, че територията трябва да е тяхна. Принадлежи им по право. Александър Македонски не толкова важно какъв е бил - неговата армия е съставена от различни народи, населяващи балканите. В Римската империя имаме императори от всякакви народи - освен римляни имаме гърци, арменци, сирийци, траки... Имаме дори и внучка на Самуил, която е била императрица на Византия. Не е ясно доколко етнически българин е бил Самуил и доколко грък Василий Българоубиец - просто, защото тогава това НЕ Е БИЛО ВАЖНО. Важна е била кръвната връзка с аристократичен род и изповядваната религия. Специално Скопие в средновековието е било владение на кой ли не - освен на Византия (Римската империя) и на Търновския цар още на Сръбския цар, на Епирския владетел, на Никейската империя, та дори и на норманите...ДА не говорим и за 500 години Османска империя. Та се чудя как досега не са се намесили и скандинавците в спора чия е Македония. Специално Александър Македонски може и да не е бил елин, обаче си е падал по елинската култура. След неговите походи се раждат множество елинистични държави без населението и владетелите задължително да са елини. И въобще цялата тази сага е изключително тъпа от гледна точка на обективния жител на света. Всичко се дължи на прекалено националистическия поглед на историята в която във всяка държава се преподава колко велик народ е местния и колко лоши са съседите. Възвеличават се едни умопобъркани средновековни сатрапи с мания за величие, които са изклали множество хора, като се представят за национални герои.

Проблема не е в националната държава а в алчността на съседа, байно! Вардарска България е създадена като самостоятелна (народна) държава от брата на Испе-рих, пишат го в учебниците , като Аспарух, за да се загуби "РИХ", манипулацията е навсякъде. Така наречените гърци (който нямат нищо общо с древните елини) генетически са като нас, са окупирали древната и средновековна история, която е обща. Ние сме национална държава , първата в Европа , още при Крум Страшни, докато днешните гърци имат държава от 1834 г. Римската империя в езическият период има най-много тракийски императори, някой дори не са стъпвали в Рим били са войни (генерали) тогава е било така. След Константин Велики (тракиец от племето на Сердите ) Римската Империя, става имерия на всички Християни в нея (тя не е елинска държава) те са били отречени като езичници. Не е и гръцка, както ни я представят днешните гърци. Както знаем Рим се разделя на две ние попадаме в ИРИ и всички там се наричат римляни (днешните гърци до освобождението 1834 г. са се наричали ромеи не гърци и не елини. ИРИ е държава на много народности включително и българи. Дори когато българите правят самостоятелно царство България, ИРИ продължава да бъде и българска държава защото ние сме най близо до Цариград (Константинопол). Чужд град не бихме нарекли така.. Нека си спомним, за св. Тривелии спасителят на Европа, синът на Исперих!

+++++++++++++++++++++++++

Всяка държава, за да съществува изгражда своя нация. Може да е на етническа основа, на културна или на религиозна. Сега има и опити на джендър основа (неопределен пол), преди му викахме Педерастия. Та нима лидера на света САЩ не правят от стотиците етноси една Американска нация? Не в това е проблема а в човешката Алчност!

Дотук с мераците на Боко за обединени западни Балкани, гърчолята дето баш исторически нямат нищо общо с Македония протестират, че цялата била тяхна!!! Коя Македония е тяхна, бе? Пиринска, дето жив грък никога не е имало? Вардарска , дето живеят чисти българи и даже езика им няма нищо общо с гръцкия? Че там дори сърбите не могат да кажат копче, щото в БЮРМ говорят без падежи, както е сръбския език! Или Егейска, където историята ясно показва гръцкия геноцид върху българското население? Това показва ясно само едно- гърците ще си отстояват заграбените български територии до последно, а за тези които не успяха като БЮРМ, ще ни правят спънки и проблеми, независимо, че нямат нищо общо! Та те дори претендират за гръцко население в БЮРМ! Ще видим тая работа

"Поколения скопяни са възпитавани с тази идея", смята той. Как да го разбрам това ? Дали счита,че живущите в Македония вече са скопени или има пред вид ,че така се наричат живущите в Скопие т.е. скопяни. Ха,ха,ха ! Наследниците на Александър Македонски - скопяни. Така им се пада на макетата,не са българи а скопяни!

Упс, забравих ! Гръцката църква иска присъединяването на македонската църква към нея. Значи, решението на нашите клирици БПЦ да бъде майка на македонската са нищо, така ли ?

Какво стана с идеята за обединени западни балкани ! хахаха гърците ви показаха среден пръст.

Гърците са велика империя от време оно.

Написал си огромна глупост. А още по-големи глупаци от теб ти слагат плюсове. Гърците никога не са имали империя! Никога. Те винаги са били мачкани от други империи! За които ви е неудобно да си спомните, а в учебниците ви се пишат какви ли не фантасмагории. Гърците по правило и традиции, сте измамни одисейчета! Лакоми за слава, пари и власт. Типично комплексарски манталитет на дребосъци!

А гордата членка на Еврейския съюз, България, гледа отново как етиопските негри нагло крадат история. Македония не е имала население с гръцки произход. Гърците са данайците, етиопски евреи, дошли на лодките на семитите финикийци в Аркадия, Пелопонес. Ако не е била глупостта на Берлинския конгрес наложена от еврейските държави в Европа днес нямаше да има спор кое е Македония.

Не са много за уважение гърците, след като се видя, че всъщност се борят за македонското наследство,а не от страх, че можело някога да бъдат нападнати заради общото название на областите. Буквално изявиха претенции, че имат права над Македония. Нямат нищо общо, но я искат цялата. Затова смятам гърците за алчни, подли и лоши. Освен това се вижда византийското знаме по митингите им, което показва, че доктрината им изисква унищожение на всички от Сараево до Анкара и възстановяване на Византия, което си е много опасно.

Македоните ке глеат ЕС през крив макарон. Коминтернска сволоч.

Ми що тъй ДНК /тракобългарско и малко славянско/ е сходно с жителите на голяма част от Северна Гърция,с " македонците",и Северна Италия,аджаба?Какви са тез гърци с претенции?Но иначе ,като изключим някои неща митинга е добър удар срещу сталинотитовия македонизъм и промитите мозъци на " македонците"!

" Македонците били гърци"!И така,след смърта на баща си,Александър свиква конгрес в Коринт на който гърците са принудени да потвърдят съюза си с Македония.През есента на 335 пр.н.е.тръгва на поход срещу тракийските и илирийските племена,възстанали след смърта на Филип.След неуспешна кампания срещу мизи,трибали и гети той сключва съюз с тях.През 334 г. пр.н.е.Александър начело на съединената войска на Македония ,Гърция и съюзените тракийски племена/траки,илири,пеони/ с 30 000 пехотинци и 5000 конници тръгва към района на Троя на път към завладяването на Персия.Е?Освен това голяма част от населението на Персия ги превръща в роби и изпраща в Македония!

Няколко съществени неточности. Траки са наричани от гърците тези, които не са гърци. Така, че траки, илирийци и пеони е едно и също, те са пелазги. Именно пеоните са основата на македонската държава. Траки, илирийци и пеони са говорели един и същ език, наричан днес славянски.

Славянски, това по същество е днешният български език, наречен още славобългарски, словобългарски, славянобългарски. Както и да го наречем това е книжовният език на царство България.

Чета, някакъв мръсен грък пише за тях си и за нас по типичното им осмокласно даскалио. Не зная дали ще го прочетеш, фукара, но главите на всички гърци са пълни с фашкии, рисувани в гръцката партиаршия във Фанари и от солунските жидовете, откъдето са ви се пръкнали всинца олигарси и политикани. Древните гърци не са познавали племената и народите навътре от сушата. Те са ги знаели дотолкова, доколкото са търгували с тях по тържищата в крайморските градчета по Черно море, където са били допуснати по решение на местните български (и тракийски) царе. Постепенно гърчулята са започнали да нахалстват и да привличат свои роднини, а с поколенията си са се увеличавали. Но тяхната човешка маса е била капка в българското море наоколо. Траките са древни българи! Кои са търговците по света? - Все хитреци и мързели, хора които не могат да хванат рало и сърп. А какво са търговците - едни измамници, които крадат труда на земеделците и занаятчиите. Това ви е природата както преди 2500 г. така и днес. - Долно мръсно племе. А ти сещаш ли се, кой е построил първото укрепление на Акропола в Атина и кога?! Не ти е удобно да го знаеш? - Пеласгите! А кои са те? - Българите билишци или билсага, наречени във вашите хронографии - пеласги, още в следата на ІІ хиладолетие пр.н.е. Преди Троянската война. А как се нарича вътрешно море на старогръцки? -Пелагос. Защо? - ами от пеласгите (българите)! Как се казва столицата на древна Македония ? Пела! А отъкде идва името й? -От Бел Билиш (от Бела след обеззвучаване но Б в П), вождът на билшиците (пеласгите). А откъде идва името на Пилос и писмото линеар Б? -От билсага и Билиш! То от него идва и името на българската столица Плиска през VІІ в. А откъде идва името на гърците и Гърция, най-напред влязло в употреба от Рим? - От остров Креш ("Остров на борбите"- Крит), българско владение от началото на ІІ хилядолетие пр.н.е. Откъде идва името Елада? - От Илат (Родина), както са нарекли тези земи българите, когато са завладели днешна Гърция, островите и Мала Азия преди повече от 4000 г. А кое е другото име на българския град Атряч (Троя)? - Илион. Е, и то идва от името Илат! Откъде идва името на остров Кипър? - От българския алп Кубар! Дорийските племeна, написани на гръцки, са дошли от Източна Европа и Скандинавия, древни българи. Ахейците? - От аккой, или акаи, българско племе! Като Агил нашите са ричали целите Балкани, но предимно негръцките. А името Ахил откъде идва? - от Агил. Откъде идва името на Македония и какво значи то?! - Когато Бел Билиш завладял тези земи в долното течение на Вардар, ги нерекъл Вълчата долина (Македан на български). Мак означава вълк. А първата дума за вълк коя е!?! - "Бълг", откъдето идва името на "бълг-ар" - "Вълча (черна) -глава". В германските езици "бълг" преминава като "волф", в праславянски и днешните български, руски като "вълк, волк", в английски през саксонски като "уулф" и т.н. Т.е . България и Македония значат едно и също! А знаеш ли кой народ е завладял Междуречието и го е нарекъл Шумер, факт написан в глинените плочки в Шумер? - Черноглавите! Българ означава "Вълча и Черна глава". Българите са го нарекли Самар, като вашия Андонис Самарас! Самар означава "земята край морето", защото "мар" е крайбрежна вода, вода до сушата", от там през етруски в латински - маре, марина, на български - море и т.н.... И още стотици неща мога да ти изредя за вашата същност, мръсна подла гръцка гнидо. Омръзна ми да те ограмотявам, вие не заслужавате това, даже няма и да го възприемете, заслепени от шовинизъм, тъпи талпи! Искам да си затвориш мръсната уста веднъж и завинаги! И да спрете да задявате нашите българки. Най-хубавите жени по света - написано е още в средновекfвието. Бягайте при дебелогъзите гъркини!

Едно от добрите неща на Интернета, е че дава отлични възможности като отдушник за какви ли не потиснати чувства. Лично аз, нямам нужда да обиждам, дори анонимно, за да се почувствам добре. Надявам се да ти е олекнало.

Поне научи ли си урока?

Ти защо се припознаваш с гръцки студент ( нерегистриран ) 04.02.2018 22:48 ! ( нерегистриран ) 04.02.2018 23:13 ??! - Това ти е грешката.

Това което провокира подобен тон в изложението е т.н. митинг на Синтагма в Атина. Така е първоначално, в утрото главата е по-бистра. Излезли стотина хиляди (уж милион) празноглави ревящи идиоти, да викат за нещо за което по начало по древна и най-нова история нямат никакви права! И тези ревящи шовинисти си решават както вътрешни политически стратегии, едните да свалят Ципрас, Ципрас да извива ръцете на Европа, а двете групи заедно да се гаврят с българщината! - А същевременно нашите нови неуки управници-европейци, загрижени за Западните Балкани, да забравят за България и нейните интереси на южните Балкани, да мълчат като пукали! Повечето от тези ревльовци ходейки по фотболни и баскетболни мачове между атиняни и солунчани викат на солунските "вулгари"! Е, какво значи всичко това?!

А в Гърция като нямат интернет излизат на митинг в Атина и Солун! Сигурно им е олекнало на 140 000 да викат "Македония, Македония"! Една измислена нация митингува срещу друга измислена нация!

А в Гърция като нямат интернет излизат на митинг в Атина и Солун! Сигурно им е олекнало на 140 000 да викат "Македония, Македония"! Една измислена нация митингува срещу друга измислена нация!

Гърци във фейсбук недоволстват, Александър Македонски не бил говорил български.

В Османските архиви всички населяващи хора в днешната цяла Македония се наричат булгар миллет /български народ/.До 1974 г. режимът на черните полковници насилствено смени личните и топографски имена в цяла Егейска Македония и засели тав понтийски гърци. Вярно е че народната гръцка музика е маанета като турската. Сиртакито е направено в Хиливед за филма Зорба. Микис Теодоракис имаше статия в която пише, че ритъмът е от Южнородопските Български ритми.Трагедията е че България първа призна Македония, а сега българското наречие на Вардара за официален Македонски език. От първите признахме и джихадисткото Косово и така в новото време няколко пъти предаваме българите в Македония

Всички християни в османската империя са наричани рая.Но тази дума се е трансформирала през годините много след падането на Константинопол като в началото е била ром милиет(от ромейски народ...някой циганин да не си помисли че се отнася за тях) после е станала ромая и накрая рая. Булгар милиет никъде не се споменава в документи останали от османско време.

Зад конфликтите на Балканите стои руската империя векове наред. Зад проблема с името отново стоят руснаците, които уж като православни, пробутват имперска политика и веят византийското знаме. За тях няма значение коя е нацията, а дали я управляват и източват. Гърците действат по поръчение на друго място.

Ама те гърците не знаят ли, че Александър македонски е говорил македонски. Да питат герберастите начело с тиквеника Борисов, които признаха македонския език.

Как се казва гръцкият национален герой? Карагьозис. Как се казва турският национален герой? Карагъоз. Как е баща на гръцки? Баба. Как е баща на турски( казахски, киргизки, уйгурски)? Баба. Има една английска поговорка - "Най-типичният турски профил на лице ще намериш в Гърция". Вие можете ли да отличите визуално турчин от грък? Не, нали! Така, че днешните гърци - главно изселници от Мала Азия след 1923г. нямат нищо общо нито с "Елада", нито още по-малко с Македония. А с Турция. Музика, кухня, манталитет, външен вид. Всичко!

Карангьозис е комична фигура от гръцкия театър на сенките, а не национален герой. За приликите и разликите с турците и за балканските национални характери, бих ти препоръчал да прочетеш Заложник и беглец за никъде на Върбан Стаматов - Издателство Отечество, София, поредица Жива проза (1997)

Турски източник, обнародван през 1882 г. в Киев за етническия състав на Македония: българи - 1 251 385 турци - 463 387 гърци - 57 230 други - 64 380 общо - 1 836 382 57 230 64 380 1 836 382

Имало е древна Атина и Спарта, но не и Гърция. Филип ги превзема и ги нарича Македония. Езикът е бил гръцки и гърците сега приватизират Македония както и Византия. България първа продава българите в Македония и Фердинанд сключва договор за подялбата и на Гръцка, Сръбска и Българска. Най-голямото му престъпление е Междусъюзническата война за спорнит зони, която обръща Англия и Франция срещу България. Ние отваряме война срежу други 2 православни християнски държави.В Първата световна война ни смачкват и затварят Стамболийски в Ньой предградие на Париж. А Калоян лично убива граф дьо Ньой. Та от тези сега ще чакаме нещо хубаво ли. Българските политици са най-тъпите на Балканите. Даваме над 300 000 жертви мъже и ни взимат 1/3 от територията Беломорска Македония и Тракия.България сега гледа и не прави нищо. А ако остане само гръцката Македония , тогава те ще имат претенции и към нашата и Вардарската

В изданието на Енциклопедия Британика от 1911 г. са посочени следните статистически данни за населението на Македония: Българи: 1 150 000, от които, 1 000 000 православни и 150 000 мюсюлмани (българи мохамедани) Турци: 500 000 (мюсюлмани) Гърци: 250 000, от които 240 000 православни и 10 000 мюсюлмани Албанци: 120 000, от които 110 000 мюсюлмани и 10 000 православни Власи: 90 000 православни и 3 000 мюсюлмани Евреи: 75 000 Цигани: 50 000, от които 35 000 православни и 15 000 мюсюлмани Общо 1 300 000 християни (почти изцяло православни), 800 000 мюсюлмани, 75 000 евреи, или общо 2 200 000 души население за цяла Македония.

Български патриоти,Македония и Беломорието са проблема на днешна България?Не и не!Проблема е,че от 9 млн.днес сме 7 млн.,че полвината от постъпващите в първи клас,майчиният им език не е български.Е това са истинските проблеми!!!

Казусът с името "Македония" ще бъде решен когато евро-атлантиците се сетят да попитат гърците колко "искат". В евро. Примерно опрощаване на дълга, а не да продължават да ги дерат с траншове от нови "помощи".

О , как ли пък не! Те банките и частните европейски инвеститори точно за това са се притеснили, как да се казва там некво парче земя, забравено от света!

Повечето коментари се базират на основна грешка. Лозунгът "Македония е гръцка" няма нищо общо с територии и териториални претенции. Целият шум е за опита за кражба на историята на антична Македония. Шумът е и за фиромския шовинизъм. В гръцките училища никога не сме учили че земите на ФИРОМ са наши. Никой не ги ще. Но те учат децата си, че всичко до Лариса (и Благоевград) си е тяхно.

Защото ги "учат "сръбски удбаши. А ги учат така, защото искат Солун за Сръбско (Руско) пристанище. То и вие искате обща граница със Сърбия, май имаше такава карта тия дни. Така е като всички искат а никой не казва истината, че там е България. Гърците го знаят, но не пишат България а Славиния. Джендърска работа.

Приятел, не виждаш ли че искаш от на с да свършим и вашата работа? Ако мислите че Фиром е българска, искайте да се проведе там референдум за присъединяване. Чисто и ясно.

Тъпи гърчуля.Те и сърбите са "велики" Колко злини са ни причинили тия боклуци.Заедно със Сърбия-машата на Рашка.

Правилно. Те са ни причинили много злини. А ние - никакви, защото своевременно сме ги окупирали "с любов, по братски". Затова в Македония все още ни наричат гальовно "българските фашисти". Затова - по-кротко с историята.

на кое викаш македония глупак? във вардарска македония не е убит нито един македонец затова че е македонец, защото такива нямаше. тито ги измисли по-късно.

Примитивите или троловете вместо да се поучат от гърците как се защитава национална кауза, изместват темата. ......."Те искат да се присъединят към НАТО и ЕС благодарение на нашия собствен вот, за да могат утре да ни заплашват от позиция на силата", каза още Теодоракис под възгласите на присъстващите на митинга. Хората, които могат да мислят, нека се замислят върху тези думи.

По едно време у нас беше популярна гръцката книга "Зорба гъркът" . В нея литературният герой Зорба описваше как запалил селото на любовницата си българка( някоя си Людмила) и избил всички жители с побратимите си- андарти. Зорба беше много тачен у нас. Представете си обратното - гърци да тачат убиец на гърци! Идиоти ли сме?

Cъщият този 3орба ходил с наниз от български уши на шията.

16. Господин Аристиди Танасия до Камниати Община Атаману, Трикала, Тесалия. 14 юли 1913. Драги братовчеде, здравей. Получих Вашето писмо от 1-и т. м. и съм твърде доволен, че сте здрав, както сме, впрочем, и ние също, до този момент. Знай, брате Аристиди, всичко, което ние претърпяваме през тази гръцко-българска война, ден и нощ преминаваме местностите на България и даваме на всеки момент сражения; но този, който ще остане жив, ще бъде мъченик [...] Драги братовчеде, ние тука горим селата и убиваме българите, жени и деца. Знай още, че нашият братовчед Г. Кирицис е леко ранен в крака и че всичките други наши роднини и приятели са здрави, както и нашият зет Ияни. Поздрави от моя страна баща ми и майка ми и всички у вас, както и братовчедка ми Олга. Това е всичко, което мога да ти кажа. Прегръщам те от все сърдце, ваш брат Атанас Ат. Патрос. 17. От гръцката армия герб) в спомен на турско-балканската война. Господин Георги П. Сумбли Мегали Анастасова Алагония Каламас Родопи, 12 юли 1913.

Брате Сотире, До момента, в който ти пиша, аз съм, слава Богу, добре. Ние се намираме на границите на България и Тракия. Колкото се отнася до войната, не мога да ти опиша положението и това, което става: работите, които се вършат, не са вършени след Исуса Христа: гръцката армия опожарява всякъде, гдето намери български села и коле всички, които среща. Това, което се върши, е неописуемо. Господ знае, как ще се завърши тази история, времето да [...] се е повърнало, за да се изядем помежду си. [...] Целуваме те твой брат Панагис Бегликис. Пиша ви набързо. 11. На българските граници, 12.VII.1913.