Гърция готова на компромис за името Македония

Един 25 годишен спор изглежда е на път да бъде разрешен. Това пише гръцкият "Катимерини" по повод различията с бившата югославска република за името й.

Обратно в новината

Коментари - Гърция готова на компромис за името Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Макята Едония (малка Едония) е българска. Едните са българите на Струма, буйната. Цар Рез е цар на тези едони. През 5 в.пр.н.е. пак на Струма е царувал първия Василев на света - цар ГЕТА. От 4 в.н.е. до падането под турско Македония е днешна Тракия от Цариград до Ниш български. От тази Македония е Василий 2 Македон Българоубиец. Чист арменец по кръв , роден в Тракийска Македония.

Бългърсъралбия. Това трябва да е името за да бъдат всички удовлитворени.

Все възможни глупаци драскат по темата и хам хабер си нямат...велика простотия.

Т.к. има такава мода при дублирани имена на фирми да се слага датата на регистриране, то спокойно може да я кръстят Македония-1992 (тогава Бг първи признават древната държава). Може и по-краткото Македония-92 или в краен случай Македония-2.

е ама някой друг път, не точно сега!

Александър Македонски е Новомакедонец!;)

Западна Македония звучи най-вярно.. ;)

ТЕСТ - РОБ ИЛИ ЧОВЕК СИ ТИ Не на задължителното, принудително и анонимно "гласуване" за друг - шепа хора, привилегирован елит и паразит. Защо. Анонимният никога не носи индивидуална отговорност за своите действия, а така наречено "гласуване", наложено от тях върху теб е анонимно. Анонимни договори няма. Защо тогава ти си принуден да си анонимен. Защото ти си роб, а не свободен човек. Човекът може да представлява само себе си и никой друг. Никой не може да бъде представляван от друг, защото всеки човек е тук и сега. Ако някой те представлява теб напълно и безусловно - ти си роб, а не свободен човек. Ако някой ежедневно налага върху теб заповеди, закони, образование, религии и език, чрез "узаконено", но само от него: физическо, ментално и емоционално насилие - ти си роб, а не свободен човек. Ако винаги някой ти заповядва устно или писмено, ти какво трябва да правиш тук и сега - ти си роб, а не свободен човек. Ако някой ти забранява "свобода на словото" - ти си роб, а не свободен човек. Ако ти трябва винаги да се подчиняваш безусловно на шепа хора, защото следват "узаконени" само от тях: физически, ментални и емоционални наказания - ти си роб, а не свободен човек. Ако на теб ти е наложено, ти само да мислиш, а всички тези твои мисли са дошли от външен източник, който е собственост на привилегирования елит и паразит като: радио, телевизия, вестници, книги, образование, интернет, религии и език - ти си роб, а не свободен човек. Ако ти живееш в непрекъснат и постоянен страх, наложен от тях върху теб - ти си роб, а не свободен човек. Ако умът ти, винаги ти казва: "Каквото на другите, това и на мен" - ти си роб, а не свободен човек. ТАМ КЪДЕТО ИМА ДВОЕН СТАНДАРТ, ТАМ ВИНАГИ ИМА РОБСТВО ИЛИ ФАШИЗЪМ. КОГАТО НЯКОЙ СЕ МИСЛИ ЗА ПО-ВИСШ ОТ ОСТАНАЛИТЕ И ТВЪРДИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ГО СЛЕДВАТЕ, ТОГАВА ЗНАЙТЕ, ЧЕ ФАШИЗМЪТ НЕ Е МИНАЛО, А НАСТОЯЩЕТО ВИ. Ето защо - не на двойният стандарт, не на робството, не на социализмът, не на представителната "демокрация" и "свобода" - капитализъм, не на фашизмът.

Ами сега, кво каза ББ, май-поважно е какво каза Ердоган.Договори,прегръдки шоута като това в Цариград, сега трябва да я преименуват Нова България иначе половината ще стане нова велика Албания.

Кирил Пейчинович от Теарце, я нарича Долна Мизия в книгата си Огледало от 1816 ... Из "Книга сия зовомая огледало", 1816 г - Описания ради потреби и ползования препростейшим и не книжним язиком Болгарским долния Мизии ...

Ако се съди по думите на Александър Македонски ,че е син на Олимпия и Гърция, то следва Македония да се нарече Северна Гърция. Но ако погледнете картата през вековете , то тя е била в рамките на България, за това по правилно е да се нарече Българомакедония.

какви векове?върни се още двадесет века на зад,от там където броиш, за да намериш истината.

Да не я бъркат с Нова Каледония???

Вариантът "Република Македония на Вардар" в същност е "Вардарска Македония".

От колко години Македония е държава и колко години е в пределите на бивша Югославия ?! От колко века е неизменна част от България ?!!! Всякакви спорове са безсмислени пред лицето на историческите факти .

Вариантът Нова Македония е по-приемлив за България от Северна Македония.

България въобще не присъства на картата там. Може би единствено като официален отказ от български национални интереси. Признахме несъществуващи държава, народ и език с име Македония. Албанците поне не се отказаха от сънародниците си там. Обратно, даже ще превземат и приватизират и тази територия по примера на Косово. И въобще не им пука на албанците как ще им се казва новата държава. Да му мислят гърците, които имат област Македония, към която неизбежно ще бъдат отправени териториални претенции в бъдеще.

Българска Македония

Официалният език сигурно ще бъде нюспийч.

голями тъпотии и глупотии вече сума години. всичко това можеше спокойно да се избегне, ако чисто и просто тази земя се присъедини към родината си България.

И защо са ти един милион албанци в България? Е, може още да не са един милион, но много бързо ще станат.

Сред албанците има 99% грамотност и образованост, жените им не са като нашите курви, а са с живи души и само биха спомогнали за образоването на нашите селски дебили (ако това въобще е възможно). Друг е въпросът дали албанците биха искали да бъдат част от държава с 90% селски дебили. Съмнявам се.

Нова Македония - Нюмак новаци такива

Името трябва да е Бугария, така както са я наричали местните до средата на 19 век - например пговорката "Тиквешия, здрава Бугария". Да се различава от България и да носи уникален характер.

Не трябва да има държава там, а тази територия да се раздели мирно между четирите й съседи. Да се спре с подигравката с името и символите на древна Македония.

Е Сърбия и Гърция какво ще делят?

Отдавна е разделена и още през 1912 г. Гърция е взела 52%.

Накрая всички ще кандисат на Нова Албания и така ще бъдат удовлетворени натовците.

"интеграцията на Македония в евроатлантическите структури е ключов приоритет на Югоизточна Европа както за САЩ, така и за Германия". Тука не става ясно дали е ключов приоритет и на ЮИ Европа, има изпуснати думи. И не е ясно дали на македонския народ му е приоритет и още колко компромиси ще трябва да преглътне. Иначе знаем - целият пазарлък е да се набута още една страна в НАТО. И американците да си набутат там бази. Германците също какво ги интересува - Русия ще ги нападне и Македония ще ги отърве ? Нито едното, нито другото, ама мижи да те лажем. Самите германци имат много, много големи проблеми със суверенитета ...

Ама, как Нова Македония. Това няма да се приеме от най-древната цивилизация на земята и във вселената.

Затова - Древна Македония :)

има ли в едно "име" прилагателно...какво "име" е не е ясно ама им се пада на тия таратупняци

Не е лошо и името Виртуална Македония!

тия льохмани що не си се кръстят Югозападна България и да се свърши

щото льохманите мислят, че България трябва да се казва Източна Македония:))) Нали знаеш, акъла не е като пениса....да го вкараш и готово:)

Нова Македония!:)) Държава с име като на вестник:) Нека им е! Заблудени овце! И е крайно време да се спре издаването на български паспорти на тези измекяри! Те нямат българско самосъзнание - правят го само за да се сдобият с ЕС паспорт!

Много ме изкефи това: ДЪРЖАВА С ИМЕ НА ВЕСТНИК!

удовлетворява гърци, българи и македонци: Българска Македония. Ем не е гръцка, ем се казва, че тия лешпери са българи, ем и те да са доволни, че живеят у македония.

почакат може да стане Източна Албания.

"Република Македония на Вардар" - това го чувам за първи път. Вардар ли ще го напишат на гръцки или Аксиос ? Не е ли по-лесно Вардарска Македония? Иначе Нова Македония ще им тича много на фиромите, нещо като Ню Мексико в щатите.

На гръцки няма прилагателно Вардарски.

Името е Западна България!

Мисля, че и името България доста ще им отива

може би западна България

Хич не ни трябват тия загубеняци със сръбско самосъзнание!

Писна ми от тия макета. Не вденаха ли най-после, че са си чисти българи?

Чак пък чисти.Като се окъпят-тогава.

Сигурен ли си в това което го пишеш...може да е било но преди 100-200г сега не е така -над 80% са сърболяци някога тито ги замени с сърби а знаеш ли колко ни мразят това е истина а не фантазии...имам кръвна връзка и го знам.

Стар бардак с нови курви,нов бардак ли е?????