ООН: ”Нова”, ”Северна”, ”Горна” Македония

Специалният посредник на ООН Матю Нимиц предложи пет варианта за име на Македония. Гръцкото правителство засега не бърза с конкретен отговор.

Обратно в новината

Коментари - ООН: ”Нова”, ”Северна”, ”Горна” Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

както и да се кръщават сега тия сърбоманско-коминтерновски насъскани срещу България "македонци", жестоко ще платят за лошото си отношение към майка България. защото това, което ги чака неминуемо, е да бъдат източна албания и нищо повече, та ако ще да се кръстят сега Двойна Македония.

и ЮЖНА ГЕРМАНИЯ да си кръстите скопската пумия пак ще бъдете най -смотаната държава в европа

ако така продължават местното население ще я кръсти македонистан ..

А защо не и Източна Албания. Така няма да се карат.

област Скопие (към БГ)

Като отидете в Македония чуйте на какъв език говорят, нито е Гръцки,нито сръбски,тук там малко албански но основно на Български/моят майчин език/. Най-честно ще е името да е Югозападна България, но най реално/политически/ е Вардарска Македония.

За нас е приемливо само името Нова Македония. Северна или Горна Македония са НЕДОПУСТИМИ. България ще трябва да упражни правото си на вето. Ако Гърция не допуска думата Македония, не възразяваме срещу Югозападна България.

Аз не мисля че трябва да признаваме македонски език. Това е предателство срещу държавата ни...

Югозападна България?

Според мен най- правилно е да се нарича Вардарска Македония, защото в Гърция е Егейска Македония. Така прародителите ми, които са от с.Гари Дебърско се определяха като македонци от Вардарска Македония, а за стринка ми, родом от Кавала, казваха, че е от Егейска Македония. След като старите македонци са се самоопределяли по този начин, редно е съвременниците им да се вслушат в мнението им.

От къде на къде ООН (американци) ще им решават как ще им се казва държавата? Тук трябва гърците да отстъпят! Какво като имат област Македония в територията си, и ние имаме!

Каква Македония бе - СКОПСКИ ОКРЪГ решава всички проблеми

НЕ,ЧЕ ИМЕТО ИМА ЗНАЧЕНИЕ И ТАКА ЩЕ БЪДЕ ПРОМЕНЕНО,НО ГЪРЦИТЕ И НИЕ БИ ТРЯБВАЛО ДА ПРИЕМЕМ ВАРВАРСКА МАКЕДОНИЯ.ЩОМ ТОЛКОВА ДЪРЖАН ДА СЕ НАРИЧАТ МАКЕДОНЦИ,ТАЗИ ОТСТЪПКА ОТ ГЪРЦИЯ НАИ МАЛКО ЗАСЯГА ИНТЕРЕСИ ТЕ НА СЪСЕДИТЕ.ИЛИ И.НЕЗНАМ САМО ДАЛИ ШИПТАРИТЕ-АЛБАНЦИ ХАРЕСВАТЕ ДА БЪДАТ ОПРЕДЕЛЯНИ КАТО МАКЕДОНЦИ,ТЯХНАТА МЕРАЦИ СА ДРУГИ.

Област Македония, както Българска Тракия, Мизия, Добруджа и т.н.

Сега е моментът да извием ръцете на тези наглеци от нашата си Македония, които ни създават непрекъснато проблеми. Твърдо трябва да застанем зад въпроса с езика, който си е чист български, с някакви незначителни диалектични промени, които в годините бяха наложени нарочно, с цел дистанциране от Майка България! И ако имаме авторитетни политици, не бива да допускаме никакво колебание за наша твърда позиция с езика - ето, как гърците постигнаха своето с името на измислената държавица, а ние пак си траем! Езикът си е български, с диалект, който използват нашите сънародници в югозападна България и в т.н. Македония. Най-гадно ми беше, когато гледах как тези наглеци от Скопие налагаха преводач при официалните срещи на наши и техни лидери. И ние си мълчахме... Все едно, ако хора от Добруджа се виждат с хора от Родопите, да използват преводач!!! Надявам се, че много от тук участващите в коментарите българи ще се съгласят с мен!

А бе ти луд ли си? Нали точно с подписването на този договор, България признава Македонски език, Македонска църква, Македонски исторически личности, които са всъщност наши. Даже и Пиринска Македония те считат за тяхна и историческите личности от там считат за македонци, така че скоро може да поискат да си я присъединят. Така че, този договор може да донесе много нещастия за България.

Ти кога и къде прочете този договор ве хибридчо?

Аз предлагам името АЛБАНОДОНИЯ

Сега е момента евреите да направят "алай" и спора за името ще бъде решен от самосебе си....

Най-точно - Албанска република Македония

не са продажници като българите. Държат си на името на държавата и на историята не само на думи и по форуми, но показват на дело как се прави това. Ако питаш човек от Солунска околия кой е пътя за македония отговорът е с жест - сочи земята - това е Македония. Т. нар. БЮРМ за гърците е "Скопска" и друго не признават. А жалките макета се занимават 50 години с опити за кражба на чужда история -наша и гръцка - и сега им се връща. ББ-Т вече се е продал, ама гърците - не!

Аз предлагам името Източна Албания. Така и така скоро ще бъде превзета от албанците. Защо трябва да се заменя отново името.

Единодушно се приема!

Може да се назове Република БЮРЮС (Бивша Югославска Република Южно от Сърбия)! Това ще е правилно защото ще отразява историческите причини за появяването на това образование наречено държава в историческата област Македония, както и причината за това появяване Сърбия! Така името ще описва явлението (както в науката) и няма да се узурпира географското наименование Македония!

На същото мнение съм.

Република Вардарска Македония = най-точното и отговарящо на истината название. В географски и политически смисъл, във всякакъв смисъл. Не виждам кой би се опъвал и мръщил на това. Гърция си има Егейска Македония. Ние си имаме Пиринска Македония. Република Вардарска Македония - независима държава.

Вардарска Македония е измислено име, както Егейска и Пиринска. Трите названия са наложени след Балканската война от 1913 и названията са представлявали окупираните теротирии от Гърци и Сърби на българските земи в Македония. Пиринска Македония е наложено от самосебе си - единственият свободен дял на Македония. Гърците искаха до пробутат само Вардарска по подобие на Вардарска бановина - официалното сръбско име на окупираната българска земя.

Добре, тогава и САЩ е измислено име!Официалното название "Съединени Американски Щати" е измислено по време на войната за независимост от Англия и съответно Томас Джеферсън го е записал така в Декларацията за Независимост (виждал съм я лично с очите си!). Значи - САЩ да се прекръстят на Нова Англия?

Вардарска или Варварска Македония

Посочи държава в Европа с име на географска област!

Най-правилно за тях е да се нарекат леко неправилното за българското ухо Бугариja. Днешните макета са се наричали бугари още от времето когато се е спорило какъв да бъде правилният граматически български език между представителите на Горната и Долната земя през 60-те години на 19 век и са наричали горните българи - шопи, а те самите са се назовавали чисти бугари.

Ми така както предлагаш, защо САЩ не се прекръстят на Нова Англия (то вече има такава)? А пък американците да се прекръстят на англичани? Поне езикът им не се нарича "американски език".

Лява България или дясна Албания. А най-добре всичко на запад от Вардар (без Охрид) да ходи в Албания, всичко на изток в България.

Вардарска Македония?

Ново предложение - MonkeyDonia

Става ли например: - Малка Измислена Западнала Европейска Република -

право у десетката е! Евала !

Република Александрия

Хей, момчета и момичета, заради тази пуста Македония България претърпя 3 /три/ национални катастрофи. Ос тавете тази прокълната земя на мира и си опичайте акъля!

За съжаление гърците с позицията си по въпроса за името защитават и нашите български интереси, защото по-добре осъзнават от много българи, че макеонизма на Скопие е голяма опасност за мира и спокойствието на балканите и претенциите на макетата са неизмерим и нагли.

България ратифицира договора с Македония и се съгласи Българското Вардарско наречие да бъде назовано Македонски език и то Държавен език. Къде си дядо Вазов да видиш как се продава България ????

За съжаление сегашния скопски официален език е развален сръбски с голяма смесица от българската лексика и развалена наша граматика.В тяхната провинция се говори на наречие, което е много близо до българския език.

... ИЗБОРА НА СОРОС ...

Правилния вариант е македонска България.

Правилния вариант е Югозападна България!!! Или старото ѝ име - Долната земя !!! Доколкото съм чел по история, древните елини не са смятали Александър Македонски за свой сънародник !!! Защо сега имат неоснователни исторически претенции, май пак искат чужда слава?!

Косово открива консулство в Несебър за контро и продажба на какво ? Простите българи коментират Македония. Продажно правителство , та продажно да видиш ?!?!

Думата Македония не трябва да фигурира в името. Иначе е въпрос на време да анексират Пиринска Македония, както искат американците. А и след като си имаме малоумна подлога за премиер.

Не е малоумна а е утка

там навсякъде се вее червено знаме с черен орел. Ла комеди фини! Само дето някои още не са разбрали,че и договори подписват!

ЕЛАЙ, ЕЛАЙ ПУТИНЕ ВЛАДИМИРЕ ДА НИ ОСЛОБОДИШ ОТ АМЕРИКАНСКИ И ЕВРОПЕЙСКИ ХАЙДУЦИ

и чакай да те освободят на уткин ден!

А неможе ли да се казва югозападна България, щото тя си е част от българия. И доста от проблемите им ше изчезнат!

Вариант 6. Република югозападна България.

Може, но с леки корекции - Република югозапдано от България

Южна Лапландия, а езикът съответно южнолапландски. Предложението ми е съвсем сериозно и има доста предимства, помислете. Само ме притеснява евентуална колизия с елените на Санта...

Въпросът е кой лапка от тая Лапландия.

Да вземат да се кръстят МакДоналд. Така в името ще има нещо МАКедонско, а и американците ще се кефят.

България ратифицира договора с Македония и се съгласи Българското Вардарско наречие да бъде назовано Македонски език и то Държавен език. Къде си дядо Вазов да видиш как се продава България ????

Шиптърите щели да превземат Македония ? А България не е ли превзета от турци и цигани ? От близо 9 млн. души станахме малко над 5 млн. 2 млн. и нагоре са турци и цигани. Естествен прираст българите нямаме. Макездония има по-високи пенсии и заплати с над 20% от нас. Да я вземем и отново да я осерем като самата България ли ?

за да ни освободи от тях, а?

Югозападна България И без това на тази територия живеят само българи и албанци.

Какъв е тоя "македонски" език бе братя българи от Македония?!? Езика на който говорите в българската област Македония е БЪЛГАРСКИ!! Малко в архаична форма го потребявате, но си е български откъдето и да погледне и най-смотания лингвист (изключвам сръбските псевдо-лингвисти и професори)!! Не се излагайте така, най-добре да направите като молдовците: искайте да се присъедините като област към българската земя, където ви е корена и принадлежността!! По този начин ще се присъедините към ЕС и цивилизацията автоматично, просто трябва един референдум да си спретнете-както направиха хората в Крим и сега ще правят в Молдова за да се върнат в Румъния!! Дерзайте и не се срамете да се наричате БЪЛГАРИ-защото сте такива, колкото и да са ви набивали сърбите в канчетата!!

А, бе, гробарче ти разбираш от политика и лингвистика, колкото твоят идол Тиквата банкянска и свинята, чиято най-любима храна е тиквата разбират от кладеночва вода.

А ти разбираш явно само от краставицата, която си слагаш в правото черво с възвратно-постъпателни движения по 50 пъти на ден, пред лика на другарите Ленин, Путин, Сталин, Живков и Цола Драгойчева! Сдухан амбреаж русофилски!!!

Конфедерация БЪЛГАРО-МАКЕДОНИЯ Официален химн: ИЗГРЕЙ ЗОРА НА СВОБОДАТА

Република Българска Македония

Не знам защо са пропуснали варианта Макеландия. В офицалните документи ще е Republic of Makeland. Така и гърците ще са доволни че не фигурира че думата Македония в името, но все пак ще е ясно какъв народ живее в тази страна.

Те сами ще се кръстят Нова България, когато албанците ги подпрат достатъчно здраво. Малко време само...:) Ако албанците се преборят за втори официален език -албански, това е началото на края на БЮРМ.

шиптрарите до няколко години ще ги превземат и ще си станат албания. За кво въобще света се занимава с тях

''Вариантите са следните: Република Нова Македония, Република Северна Македония, Република Вардарска Македония, Република Горна Македония и Република Македония (Скопие), '' При всички варианти, се оставя възможност за ''обединение'' или претенции към останалата част от географска област Македония.

Като чета предложенията стигам до извода, че този Нимиц не блести с особен умствен багаж и въображение.

Май скоро ще е Нова Албания.

да се казва : Македонско- албанска република с център - Скопие МАРС

сегашното "Фиром". Що ще им разваляте хубавато, съдържателно название?