Гръцко-български възел срещу македонците

Министърът на външните работи на Гърция Дора Бакояни представи в Атина книгата "Македонският въпрос и България - Поверителни документи 1950-1967", пише днес македонският вестник "Дневник".

Обратно в новината

Коментари - Гръцко-български възел срещу македонците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Относно Битола О неразумний юроде,поради що се срамиш да се наречеш болгарин.-това е рекъл ВЕЛИКИЯТ хилендарски монах ПАИСИЙ,роден във Банско центъра на Пирин планина -Македония

Освен че сте последовател на комунизма - идея осъдена наскоро от Европарламента - сте и расист - идея също осъдена от нашата общност (Европейския Съюз, т.е. на матедонски Evropska unia). Явно и по-голямата част от населението на вашата изостанала страна има вашите убеждения. Въпреки че майка ми произлиза от вашия град (Биталя, Μον&# аз съм твърдо против вие да влизате в Европейския съюз и НАТО. Мисля, че нашият външен министър при следващото гласуване за НАТО ще наложи вето на вашето участие и съвсем правилно. Вие не сте достойни хора и не разполагате с никакви положителни страни както като народ, така и отделни личности. Имате ниска обща и езикова култура, не знаете чужди езици, не познавате културата и историята на Европа. По тази причина аз, като участник в академична европейска мрежа, миналата година блокирах предложението на колега да бъде поканен Скопският университет в мрежата. Европа е прекрасно място, голяма част от нейните жители са приветливи и възпитани хора и не искат нищо друго, освен да прекарват приятно времето си на тая земя. Когато чета ваши вестици, сайтове и форуми, се учудвам до каква степен едно общество може да бъде изостанало и архаично. Мога да ви кажа, че много народи, които не са в Европа или пък нямат шанс да участват в нашия наистина могъщ (както политически, така и икономически) съюз са много по-достойни и културни от вас. Освен това ще ви кажа, че в България днес човек може да е татар, грък, турчин и какъвто и да е, и няма да има проблеми от българското мнозинство. Напротив, в нашата страна всеки етнически различен от мнозинството гражданин може да се обучава и на родния си език, може да изповядва своята религия свободно. Имате дълго да ни дишате прахта!

От езикова гледна точка, македонският език, за който вие пледирате, славянски ли е или не? Славянски е, брате, не можеш да не го признаеш! Александър Македонски славянин ли е? Славянски език ли е говорил? Вие сега езика на Александър Македонски ли говорите?... Уважавам историята на Македония, но да правим от тази история фикс идея за македонски език - не мога да се съглася!

Izvinuvai,druje,s azbukata na Kliment Ohridski.

Bugarcinjata sa diva tatarska orda so gi dovede na Balkanot tatarskiot im han Todor Zivkov da ja kradat slavnata makedonska istorija i kultura ,se znae deka nije sme ceda na Aleksandar i sme na 30 000 a bugarite samo 50 g

Makedoncite ne iskat da se narichat balgari,zashtoto balgarin znachi dolen chovek!

Druje,oti ne pisuvash s azbukata na bratjata Kiril i Metodii?

Аз пък пръв ги ризнах ...ядеец...щот съм дИмукрат

ти бе патриот...Желевист ли си а????

гледам че си много начетен нещо в истроият я да ми коментираш пичът Жельо Желев тогава че нещо съм несхванал з атитаничната му постъпка...чакам))))

ей ти от югохападна българия що не се гръмнеш за по лесно да не мърсиш българския въздух а???

ей ти от югозападна България да си траеш щото ма

Когато признаят американския и австралийския език аз ще призная македонския . А гърците просто ги е яд че колкото и да изкривяват нещата в македония почти не е имало гърци яд ги е че е била населена най-вече с българи и като неможеш да имаш не о дай поне и да преебеш и другия колйто го иска .

Дора Бакояни да изяде всичките екземпляри на книгата си! Имам да припомня на тъпата крава, че Гърция все още ни дължи и Беломорието! И че дъртите изедници Велкобритания, Франция и Германия са съучастници в грабежите на български земи! Аз приемам македонците да си говорят на какъвто щат език. Но земята е българска, понеже има там българи, на които не се разрешава да имат българско самосъзнание! Турци, цигани и албанци имат човешки права, а българите по света нямат никакви права! Тая македонска земя е отрязана от България и пак в България ще се върне! Както и да се наричат - македонци, българи - все едно, наши хора са. Турция и Западна Европа брат от брата са делили! И ще си плащат! Ще им се случи това, което става с всичките ни поробители - ще се разпаднат! Което куче ни е заляло - побесняло е!

Какво толкова мрънкат Гърците срещу Македония? За справка, в Белгия има област, която се нарича Luxembourg. Също така се нарича и малката съседна държава - Luxembourg. Какво толкова?! Защо измислят все нови и нови абсурдни имена на Македония? Какво от това, че в Гърция има област с името Македония?

kva ti Makedonia tva si e bg :)

Шило в торба, постоянно ще боцка, докато скъса торбата.

Първо. Много добре разбирам какво си написал без превод :). Второ. Аз искам да има държава Македония. Това е единственият начин България да се почуства развита държава.

Тука некво келеме от българския град Битоля ми лае как щели да ни пратят в Монголия,гърците в Етиопия,а нищо не пише за албанците в Гостивар ,Тетово,Скопие...тях къде ще ги пратят...може би в министерствата си?...

Обявихме се след бая кютек по нареждане на Г.Димитров, публично изказано от същия на партийния конгрес по това време.

Те границите падат ,а тия гърци като започнат да се делят, да се налагят ,че и да ми се правят на македонци- смешно

То не се разбра какво искат да кажат гърците. Те ,пък , какво общо имат с Македония, освен ,че са съседи.

Няма друг случай в световната история подобен на политиката на коунистите при отричането на българщината в Пиринско. Самите българи организират ВЪСТАНИЕ срещу сръбските учители , изпратени от Георги Димитров да македонизират българите в Банско. Няма друга група , нация, партия или каквато и да е структура по света толкова мразеща своите, както комунистите.

Македонските сърбоманчета да го духат, именно по заповед на Сталин Гошо Тарабата и комунистите признаха македонска нация. Браво на гърците сега очаквам от тях да кажат и Б да публикуват официално и документи свързани с насилствената дебългаризация на Егейска македония.

Да, господа от ДНЕВНИК, само че 99% от призналите се за МАКЕДОНСКА НАЦИОНАЛНОСТ тогава, са го сторили след всякакав вид насилие, включително и не малце кьотек.

В периода 1944-1948 комунистите поставят рекорд по родотсъпничество като бият българите Пиринска Македония

Тоя грък,нищо не казва за Кимон Георгиев и как тогава всички македонски бандити ги е направил шкембеджии.Няма никаква причина да се олицетворяваме с македонците,а те трябва да го правят с нас.

Нека тези титани на македонизма да не говорят за броя на македонците при преброяванията през 1948г., защото точно те бяха направени под диктата на Сталин - моя вуйчо Никола Кондов беше насила принуден да се пише македонец и така беше издадена личната му карта, докато двете му сестри си останаха българки поради това, че не бяха с моминските си имена и бяха пропуснати от комунистите. Предпо че такава е била картината в цяла югозападна България. Никой не е говорел македонски език, защото той е създаден през1945г. - има възпоменателна плоча в едно училище в центъра на Битоля - така, че толкова бързо да се разпространи у нас, преди да го наложат там е невъзможно. Може би само Венко Марковски и неговата Орлица са говорели този измислен език по заповед на Сталин.

Bugarskiot tatarofasisticki okupator saka da ja porobi slavna Makedonija oste vo 1941 ama hrabrite titovi partizani go pobedija i go izteraa pak vo Mongolija da si odi so konski opas na kapata.So grckite cigani isto -ke gi vrakjame vo Etiopija

Македония е област. Българска. Както и беломорието...

коя а майка ти да ти кажа дали не съм ти баща