Две държави на Балканите са пред разпад, а 3 в дълбока криза

На среща на Съвета на ЕС, проведена в понеделник, ситуацията в страните от Балканите бе оценена като "напрегната", а две от тях били "пред разпад".

Обратно в новината

Коментари - Две държави на Балканите са пред разпад, а 3 в дълбока криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредната непряка индикация, че за БЮРМ мача е свирен предварително!

"ЕС не изпълни лидерската роля, като страна в диалога". За какъв диалог става дума, че не разбирам. До сега има само менторски тон, а наште само "слушкат и ПАПКАТ"

спокоино!българия поне е остров на стабилността!-населението намалява, а с това и проблемите!няма човек-няма проблем!

Преведено от еврогейски на нормален език, двете държави пред разпад са Македония и Босна, а в криза са Сърбия, Черна гора и Косово.

Русия инспирира напрежение в Черна гора; Русия прати оня влак от Сърбия в опит да запали Косово; Русия мъти Македония. Само и единствено Русия има изгода от нестабилни Балкани, никой друг.

ChatGPT

Силно се надявам да проявяваш сарказъм

русия никога,ама ниокога не е виновна!само хамерикаците и еврогеците,(които ще задминем)соросоидите!мурзилките за на почит те са ни вечни приятели! ето атом за ел централите,газ,петрол,злато,рускини,туризъм и строителство за мурзилки!

А България има интерес Мекедония да изчезне и да стане шиптърска Албания, така ли бе теле.

А пък ние се ослушваме да не би Македония да е една от тях... Защото по древна българска традиция заграби това което можеш нищо че няма да е всичко което си мислиш че ти принадлежи. Жалко е когато има коментари от типа "Да се разцепи Македония и ние да заграбим каквото можем". Защото тези "умници" не са стигнали да помислят че при подобно нещо ще виждат Охрид, Струга и пр. само през крив макарон. От братя се повече българите се превръщат във хищници.

на нас ,българите,не ни пука за македония,не ни пука и за българия защото виждаме какво се случва и сме слепи и заспали

По-долу писах че Балканите имат три опции за асимилиране: асимилация от Русия асимилация от Турция *асимилация от запада Оказа се че Русия и Турция до такава степен са пълни със западни агенти и зомбита, че не могат да защитят дори своите интереси на Балканите и поради тази причина опцията е само една " асимилация и анихилация на Балканите от запада". Поради тоталната продажност на всичко което е или претендира да бъде политик на балканите единствено спасителна възможност "Общо Балкански Съшз На народите" е на практика отпаднала! Това е краят на Балканите! Вече ще има Южна Австрия! Така че учете немски и се молете австрийците да Ви пожалят, което обаче е малко вероятно! Пример: И Хитлер и Шварценер не са били от милостивите!

Да, никъде не се споменава влиянието на Албания

Има една, дето се нарича България. След година ще е на четири части.

Може би става въпрос за България и Македония? Това са двете НАЙ-НЕСТАБИЛНИ в политическо отношение държави!

Двете държави които ще се разпаднат не са от Западните балкани. Едната - да. Другата обаче е в Централна Европа. Една от провинциите в Белгия иска автономия. И още : Положението във Великобритания е същото, в Испания - същото. Нормалните италианци от Северната част на страната също искат да се отделят от Юга, където живеят над 23 млн. цигани. Това няма как да не засегне и България.

Да, никъде не се споменава влиянието на Албания

Магарини като ква се меси във вътрешните работи на Македония? Абе тая пичка нали щеше да се бори с джихадистите? Като стана атентата я дадоха по тв как реве - те това е отговорника на ЕС по сигурността. Пълен ташак!

спокоино момчета ,даите знак и се справям за 2 седмици със ситуацuята . скоро ще имам c-400 и никои не може да ми попречи :))

Освен България,коя е другата държава пред разпад ?

ChatGPT

Македония

1.Македония на македонци-албанци 2.България на русофили-русофоби

и излизат две Българии, едната в ЕС на първа, другата в Русия на задна

Естествено България е някъде там, или в дълбока криза или пред разпад.

В РУСИЯ И САЩ ЖИВЕЯТ РАЗЛИЧНИ ЕТНОСИ РЕЛИГИ ДОСТА ДОБРЕ........ КОЙТО ИДЕ ТАМ ГОВОРИ РАБОТИ И УЧИ НА РУСКИ И АНГЛИЙСКИ.......... А ТУК ПО БЪЛКАНИТЕ СЪБИРАСЕ ЕДНА ГРУПА И ВИКА ЩЕ СИ ГОВОРИМ НА НЕКЪВ ИЗМИСЛЕН ЕЗИК ЩЕ ВЧРВАМЕ В ЛАЙНО И ТАКА НАТАТЪК ТИЯ ДЕТО СА 3-4 ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ НАС И ТЕ ТАКА ЩЕ ЖИВЕЯТ ЩЕ СИ ПРАЙМ ДЪРЖАВИ ОТ ВСЕКА МАХАЛА?????????? АЙ ГИ СТЕГНЕТЕ ВСИЧКИ БРЕ!!!

В Руската Федерация, ВСЯКА НАЦИЯ ЗНАЕ СВОЯ СОБСТВЕН ЕЗИК, освен руския!!! Всяка нация има собствени граници, собствен парламент, собствен президент, собсвенно знаме, собственни медии!!! В САЩ нещата НЕ СА ТАКИВА!!! Четете, преди да пишете неверни неща ...

да не и да бъркаш бившите страни и народи на сссср които си имат свой език но още от първи клас в училище учат на руски. А в Русия няма друг език освен руски, има федерални окръзи,окръзи които си имат губернаори и никога не са имали собствен парламент камо ли правителство камо ли пък президент.

жена ми е мусулманка от башкиря ... демон е прав !!! имат си език и религuя , но само се опитаи да им кажеш че не са руснаци ... и са горди с това !!!

Искрено се надявам да не сме в числото 2, но не съм сигурен и убеден, че избягваме числото 3 !

Тук всички капацитети пишат ли пишат а не подозират,че сметките им са криви.Защото Събитието което ще настъпи е масивен геокатаклизъм в периода 2025 - 2032г. т.е. съвсим скоро.Полюсите са тръгнали да сменят местата си и нивото на океаните ще се повиши с цели 130м.,което осначава , да не си жител на океански държави.Континента Европа става полупустиня а в Сахара ще вали сняг и ще се карат ски.България е на високо и не ще пострада.Но ще има земетресения,земетресения и пак земетресения, те и сега са тръгнали ,къде ли не.Към Русия ще тръгнат да се спасяват много народи от Азия, предимно китайци ,индийци,японци,корейци,виетнамци и арабели.Там ще възникне нова държава,нещо като Руско-азиатски съединени щати. А американците ще загубят 1/3 от територията си .

... и един мармот ще завива шоколада в станьол..... Я кави кой тие дилъра, искам и аз от същото?

това са глупости ... за милярди години полусите сасе обръщали 5 пъти . това че се местят и се двият не означава че се обръщат на всеки 25 години .

БРЦК

И кога за последно са се обръщали според теб? Май когато са измрели мамутите нали? Те затова са намерили замръзнал мамут с несмляна трева в стомаха. "След утрешния ден" гледали ли сте?

Изкуствено създадена, но вече достатъчно укрепена в резултат на далновидна политика.

То и Британия, Франция, Германия са пред разпад.....Там си има собствени ГОЛЕМи малцинства от десетки и десетки милиони мюслита, които скоро ще си създадат собственианклави от ислямски държави в Западна Европа, живеещи по законите на шариата! И Гейсъюза ще издъхне като луда крава, докарана до лудост и разпад, от еврокенефите дето го управляват!!!

Нещо засече, автомате ! Британия поне засега успя да се запази и реализира брексит навреме ! Но към Франция и Германия можеш да добавиш и Белгия и Испания, че и Португалия !

Докато някои се облизват за парченце Македония или Албания, районите с компактно турско население почти са раздържавени. Питайте някой БГ избягал от Дуловския край или Къджалийския. Само огради не са вдигнати.

d4

странното е, че никой не коментира думите на г-жа Могерини - "мирът не бива да бъде възприеман като ДАДЕНОСТ." или пак ще кажат, че не искала да каже това. грешка в превода и "интерпретацията".

какво не разбра. За МИР трябва да се полагат непрекъснати усилия, не просто да се лежи на тая кълка, че сме над тия неща

Какво да коментираме, приятел ! Та тези думи най-ясно осветяват "евро-атлантическите" ценности : Мирът се дава и се отнема, в зависимост от "ориентацията" на субекта !! Е сега соросовите дебили ще полудеят!

Целият ЕС се разпада , с любезното участие на САЩ .

Добави и "принос" и няма да сбъркаш!

Ако не резбирате добре еврогейския дипломатичен език, двете държави пред разпад са Македония и Босна, а в криза са Сърбия, Черна гора и Косово.

Като изключим Сърбия всички останали са някакви измислени държави.

Сите са бугарски дръжави! Сите говорят на бугарски!

Мерси за пояснението... Толкова се стараят да не обидят някого, че и нищо не казват в тези статии.., Чудех се коя 2-рата пред разпад и кои са тези в криза... Щото тези 2те пред разпад може да влизат в 3те в криза :-)

В криза може би има предвид: Гърция, Румъния.....и ако броят за балканци ..и Турция

Останах с впечатление, че говори само за Западните Балкани. Определено Гърция е в криза, на която бихме завидели много.

В Скопие като не искаха да говорят на български и десетилетия се мъчеха да си измислят език, като заемат от сръбския, сега в крайна сметка ще им се наложи да говорят на албански ( който не е лош език, архаичен романо-латински е).... Така се случват нещата в историята - който се отказва от корените си, става дърво без корен и го отнася вятъра на забравата

В Скопие като идеш и като им заговориш на български обикновените реднеци те питат "откъде научи така добре македонски" ?

Трябва да нанерим начин да напуснем гейския халифат преди тази вража сган да ни унищожи напълно!

Дефакто, евробюрократите ачик, ачик, са си признали, че искат да УНИЩОЖАТ две държави на Балканите!!! Дано едната да не е България ...

Румъния вероятно е държавата пред разпад. Няма румънска нация, това са власи и молдовци. Трансилвания ще отиде към Унгария, -Влашко-към България-винаги там е било отвъддунавска България, а молдовците-да правят каквото си искат.

Ех, мечти...

България.Те управляваха България най-добре от всички други.Кои тогава ? БСП не става,след нея само мизерия и кражби ала КГБ,СДС гола вода,НДСВ тя се бореше за дедото-цар,ДПС тях ще ги претопи Местан а за другите не ми се говори. Докато ГЕРБ управлява България ще е силна икономически държава.

Днес този, който има волята да отърве българите от ЧЕРВЕНАТА мафия е тъкмо Бойко Борисов. Защото има ОПИТ. През 1995, другарят Борисов отказва да се деполитизира и напуска пожарната с думите: "За мен партията-майка, която обичам, е по-важна от моята служба". Комунистът Борисов подава рапорт и е освободен по тази причина от МВР. И днес билетът на БКП си седи във вътрешния джоб на др. Борисов, което му прави чест. Днес този, който има волята да отърве българите от червената МАФИЯ е тъкмо Бойко Борисов. Защото има ОПИТ. "Тиква" - тайният прякор датира от мутрагенските години, когато ВИС-2 и СИК бяха в апогея си. Бойко тогава, като човек, който обича да е със силните на деня, правеше непрекъснати совалки между двете групировки, но отвсякъде беше гонен или както се казва и двете групировки се караха за него, но като в оня виц - всяка вика "Вземи го ти". Защото некадърниците никой не ги иска, дори и мутрите. Та именно от това време, любимото занимание на Големия Маргин беше да прегърне Бойко през главата, а с другата ръка да го ч ука по нея, говорейки "Бойко, Тикво празна, пак ли се нас.ра". Та те тоя същия Бойко си го избрахте за премиер преди време. Ама то в царството на тиквите, редно е Тиква да е цар все пак. Между другото, Големият Маргин е кръстник на дъщерята на ББ, а ББ е кум на Маджо.

Гробта ш ми управлява оная работа кога пикам само. Крадат ме и ми викат няма повеще оп след изборите потрай още малко - само 1 мандат.

искаш да кажеш че ще правлява герп без боико филията,защото сретан ще го прати на среща с ваньо танов до края на годината

Ако не са Балканите ще е Близкият Изток, така си редуват войните.

Абе един турски министър агитира в Истанбул за едни "приятели",та може ида познаеш

Сега е времето да съберем всички слаби държавички на Балканите в границите на една по голяма и стабилна икономически и военно държава. Ще бъде нов икономически съюз

И къде да я влеем Турция този път?

Хора, Мелиха говори за Турция да събере по слабичките държави. Възраждане на турската империя. Какви са тези плюсове?

Плюсовете са че ще можем да продаваме гайтани и гюл масло в Газиантеп.

Шило

Ей, спиране няма, докато не се еве мамата на Балканите!

Държавите са Босна и Македония. Даже три-от Косово ще се отделят северните части, населени със сърби.

Нещо като БХ го ЕС за БиХ. Боли го .... евросъюза за Босна и Херцеговина. Берлинския договор удря България, удря и Сърбия. Вземат от нас поморавието и НИШ за да ги дадат на Сърбия щото Австроунгария да вземе Босна и Херцеговина изпадащи от Османската империя вместо Сърбия по право да си ги получи. Всичкото без един изстрел от Австроунгария и за сметка на руска кръв и български земи. Македония не я бутат, оставят я за по-късно за да ни е по-мръсно. Всичко това днес е продължение на тогавашната политика на великите сили - баланс на интереси, тайни споразумения, а Бисмарк се прави на силен и велик - между другото доста сериозно притиска турците. Ние сме просто избитъчен материал от един баланс на интереси. Русия не получава на балканите всичко каквото иска, но взема достатъчно и тук и оттатък Черно море. Днес САЩ играят тук - направиха си Косово, в което имат база с повече американски войници, отколкото е нашата армия. Формално пазят Косово, реално владеят голяма част от Балканите така и удрят по руския интерес. Европейските Велики сили тук го играят кресливи парцали, долни миндили фалшиви. САЩ и РУсия им взеха думата.

Забрави да кажеш ,че пък след Лондонския и Букурещския договор Сърбия бе компенсирана и със земи които нямат нищо общо с нея-части от северна Албания(населени 90% с албанци),Косово населено през 1913г с над 60% албанци,земите на Вардарска Македония населени с 70% българи,20% албанци и 10% гърци.И това се прави под НАТИСК от Русия и Австро-Унгария.Русия никога не се интересувала от т.нар братя славяни на юг от Дунав ,а си е гладала интереса който съвпада на този със Сърбия.Идва обаче Видовден и чакаме да видим как Войводина ще стане автономна област след време ,а Сърбия ще се свие до 50 000 кв.км и 5 милиона население.

Тя, Войводина открай време си е унгарска.

През последния век и половина Румъния получи големи територии, населявани с други народи, като унгарци, българи и др. Дори в един период е владяла почти цялата Молдова. За разлика от Сърбия обаче, Румъния успя да запази тези територии и да асимилира до голяма степен тяхното население.

Май си учил история от комунистическо време и там си си и останал. :) Австро-Унгария и Русия се разбират с договор още ПРЕДИ войната, че такава държава България НЕ ТРЯБВА ДА ИМА. Тайния договор вече е публикуван, архива в Кремъл е разсекретен, направи си справка. Единствено появата на Английския и Френския флот в Черно море принуждава руснаците да се откажат от Задунайская губерния, но за сметка на сериозно орязване на България.

няма как да стане, Бг отдавна се разпадна на София и другите, дето вълци ги яли

jingiby

Югославските войни в периода 1991-2001 г. доведоха до разпадането на тази измислена страна на 7 държави. Сега две от тях са в полуразпад - Македония и Босна. И двете са комунистически конструкт. Сега имаме и Косово, което е постюгославска конструкция. Тоест 3 от създадените 7 държави са рискови и може да докарат нова война в региона.

хората си живееха мирно и при това добре живееха, голяма част от тях обиколиха света и разбраха, че от Родината по-хубаво няма, когато ние тръгнахме да излизаме на вън, те вече се връщаха

Толкова мирно са живели,че 100 000 македонски българи бяха избити в югославските концлагери Голи оток и Идризово.

Хайде сега да си припомним историята и да бъдем обективни. Създаването на Югославия, дали е само благодарение на Руските имперски интереси. Какво да кажем за Великите сили, които от Освобождението ни насам, заедно с Русия, разбира се, разкъсаха България. С любезното съдействие на наши "видни" политици, слагачи, с каквито впрочем е пълно и сега. Всичко тече, обаче не виждам грам да се е променило!

По-скоро, първоначално руски, впоследстие щафета поемат франсетата.

d4

и като се има предвид според физиката, че периодите на "полуразпад" траят от няколко стотици до няколко хиляди години, ще има доста да почакаме... според мен в период на полуразпад е ЕС. който ще отнеме доста по малко време...

Така както вървят нещата в света, много държави са пред разпадане и то не само на Балканите. Македония, Сирия, САЩ и т.н. - хахахахахах

Едната е Македония , а другата коя е?Босна може би?

В момента е Босна и Херцеговина, но България може да я изпревари.

давайте я на гърция! една част от хората да си ходят в албания, а другата в сърбия и българия... т'ва си е провинция на гърците... заграбена територия от българите и сърбите... няма държава македония! има гръцка област македония - северна и южна гръцка македония! 4ао тъпаци... тургайте си минуси на вашите си "знания" по история :)

Никога Македония не е била Гръцка. била е Българска, от времето на Кубер. Преди това там са живели готи-които са германско племе, а преди това античните македони, които се родеят с траките, и не са гърци.

Там са живеели гети не готи! Гетите са тракийско племе. Сега се води полемика дали гети не е равно на готи!

И ти толкоз имаш познания по история, ма нейсе.Древните гърци въобще не са признавали древните македонци за такива.Впоследствие по времето на ИРИ(Източна Римска Империя), тема МАКЕДОНИЯ е обхващала земите на Източна и Западна Тракия.И о ЧУДО, земите на днешна Македония са официално обособени в тема която се е казвала как?.Ааа дааа, тема БЪЛГАРИЯ.И едва след залитането в края на 18 и 19 век на Запада по демокрацията, започват заигравките на маляките с Древна Елада и ИРИ.Ту са едните, ту другите, според кяра.Нищо че в ИРИ същинска Гърция(Елада)е била в миманса и считана за свърталище на езичници.

При мининум 60% българско население в географската област Македония преди Балканската война, след войната Гърция получава 50% от Македония. България получава едва 10%, а Сърбия 40% от Македония /това е днешната държава Македония/. Така че Гърция още през 1913 г. получава достатъчно голяма част от Македония. Днес вече твърди, че Македония /егейска Македония/ е гръцка - как стана това - първо с изселване на голяма част от българското население, второ асимилация на останалата част от българското население, трето изселване на всички мюсюлмани от Македония след 1922 г. и заселване на бежанци "гърци" от Турция.

едната е България .коя е другата?

руско-сръбската измишльотина македония е време да се разпада.

Словесна диярия

Не е ясно кои държави има пред вид Лайчак,че ще се разпаднат.Но за нашата държава свети вече червена лампа.Ние два пъти сме в състояние на национална катастрофа -първо ,заради собствената глупост,и второ заради интригите на западните държави.Сега /благодарение най-вече на правителството на ГЕРБ/ ние показваме на Европа и светът,че не можем да се управляваме сами , и още по-лошо -не искаме.Въпрос на време е някой да дойде и да ни управлява.Историята показва ,че да имаш държава ,държавност ,суверенитет струва скъпо и е по-силите на силни народи.Само силните народи могат да живеят добре в условията на суверенитет.За слабите е може би по-добре да нямат държава!?

Не се притеснявай , ако се наложи има КОЙ да се ни спаси пак, ТОЙ няма да се поколебае и си е взел бележка този път ! България ще си остане паравославна и християнаска и на същата територия, "златото" , което ние не можем да оценим и използваме в наша полза !

вече им се разпадна държавата ! А ние за да покажем,че сме рода с тях ще разпаднем нашата след някоя година. Позволихме да има втора турска партия и едни по тъмнозелени субекти да се множат както се множат шиптерите в македония.

Стана грешка и България е член на ЕС и НАТО. Затова мурзилките могат само да реват в ъгъла. Няма Патоци няма АЕЦове, няма вече рекет.

Общо взето няма нищо освен мизерия и дебили

Да имаш реактори и да нямаш АЕЦ си е огромна глупост.

Защо трябва да ни напишат заглавие и да се хвърлим в гадателство.........КОИ? ДИР-а новини се пишат с яснота, а не с преписване от тук и там и накрая излиза, че пишештия ви новините и той не е наясно какво искал да ни новиноса. Питай те го наясно ли е!!!!!????

Направи си и ти хибриден сайт и пиши каквото си искаш вътре!

Миянмар и Джибути.

Двете държави, за които става въпрос, са Македония и Босна!

Докога платени мухоморки ще лъжат и провокират с постоянни атаки срещу Русия ... Ние сме в ЕС и аз държа отговорен ЕС за състоянието на родината ми ...Щом държавата ни е скапана е ясно кой е виновен и под чий диктат стигнахме дотук . Стига с лъжата за лошата Русия .

А аз държа отговорен теб за действията ти СРЕЩУ България. Рано или късно ще си понесеш наказанието.

Лъжа ли е че русия и сърбия заедно с нашите комунисти измислиха македонския етнос за да откъснат от България една от най-българските земи ?

Това е част от западната пропаганда, драги и даже гьобелс би им завидял, но пък него прозираме в дойче веле с последните си статии за социалистическа България ! Народът трябва да бъде държан в полубудно дебилско инфантилно състояние, само за да плаща сметките, но не и да мисли ! Погледни България - ярък пример за това !

да не би ЕС да е виновен ,или ГЕРБ?Накъде биеш? България е в политическа криза благодарение на такива като Корнелия Нинова и БСП,които всячески дрънкат клевети и тровят съзнанието на хората.Нали я гледах сутринта Нинова по телевизията ,какви ги дрънка? нищо съществено само трала ла ла.От сега се гласи за м-р Председател,бре колко е сигурна!Само Русия и в устата и на нея и на Президента.

На мурзилажа, изглежда много му се иска България да граничи с Албания. Защо ли?

Да, наистина, обясни ни защо?

На Сърбия й предстои доста да порастне. 2/3 от Македония, 1/2 от Босна и Херцеговина... Пак ще сме велики.