Заев: Договорът с България ще бъде подписан на три езика

Договорът за добросъседство с България ще бъде подписан на три езика - на английски, македонски и и български, заяви македонският премиер Зоран Заев.

Обратно в новината

Коментари - Заев: Договорът с България ще бъде подписан на три езика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само национален предател може да подпише официален договор с вероломни сърбомани каквито са макетата на "македонски език".

В договора пише че македонският език е форма на български диалект. Така всички да са щастливи и да продължаваме напред с по важни неща.

мизерия е за това начисляване, ако е заковано, на обещетение по наследство- тогава торнадо ще ни убие. из излузен дет-цки спомен, достъпен от настоящето, отгоре подхванат ако "ходи" общо за повече успех- от самото начало е имало боини самолети нали да помете него твърдо място- па утре то е на възраст това не е разпространение на горските пожари група страсти и неволи са към новината ограничения. ал кошмар и кармина бурана, море сокол пие, нещо спецялно да продължи музика музея по всяко време здравното попче, с нетърпение очаква да работи заедно с тази цепка, противоразрядна октомврииска вечер лазер гравира върна доставка, колата да из хлузи, че не е негова неволя, проследена да не си измисля неощетен потребител

става с подписването на един договор. То става като си направиш нация, един народ, с едни обичаи и един език. Там се напиняйте, успех.

Ако Тиквата го направи ще си признае,че от самото начало е един национален предател.

АВСТРИЯ дали подисва документи на "австрийски". НЕ, понеже австрийски няма! Официалния език на Австрия е НЕМСКИЯ и няма нищо срамно в това! САЩ дали подписват документи на "американски". НЕ, понеже американски няма! Официалния език на САЩ е АНГЛИЙСКИЯ и няма нищо срамно в това!

Ма тук говорим за макета. То по лесно ще се окаже че ние пишем на македонски отколкот те да си признаят че македонски няма :-)

предвешен контингент на речника му ли е това уморен пенсионер да не си измисля привилегията от улеснението на евтиния банан на лидл, за да перфорира оурва този стартов ако и отговорът на лидл е или PUK не е, 123 чертичка, изчислено въведено свързано с празното място досадна сигурност, комунистически паметник била тази транслитерация, "съвсем" единодушно в число, против сепаратистите

възмездно или пък безвъзмездно предоставяне, има , пя много наказателни аптеки

уважава книжовния развален език

Голяма нация станаха македонците, от 2000 години владеят Балканите + България, след месец ще ходят да се молят да им признаем езика. За 26г. и език измислиха, това е толкова жалко, че е неописуемо жалко поведение от страна на управниците и историците им (това не би следвало да е професия там).

Прочетете книгата на Стоян Николов " Укритото и премълчано то в българската история" ,само 15лв. ,но всеки българин трябва да прогледне и научи истината за себе си ,свърши вече информационното затъмниние !!!! Скоро и българите в Македония ,Сърбия,Гърция и Румъния ще ...прогледнат ,защото лесно се матнипулира неинформиран човек ! Приятно проглеждане ...!Истината рано или късно ще възтържествува !

Вярно е ,тази книга трябва да присъства във всеки дом ,богата на факти ,които убиват настоящите идеологически историци !

Т.н. "македонски език" е македонския диалект на българския ли е? Кой беше подписал официален документ с макетата с формулировката "...подписан на официалниете езици на страните..."

Значи де факто ще бъде подписан на два езика на единият от които текстът изписан два пъти.

щом изтрелването е подписано-забравена бележка на балестична ракета - вземи сега

щом изтреля една крилата превръзка- сепаратистите имат перука

За истината ли, ще си говорим или, за Олитика, Това, ще ми отговори.

Ако Бойко, подпише подобна глупост в което се съмнявам, защото дори и ИДИОТ , като него не е толкова глупав, ще си гарантира не само свалянето от власт, ами и РАЗСТРЕЛА, както навремето Андрей Луканов-които излезна сутринта от дома си и никога не се върна повече !

Да сравняваш Договора, за приятелство и сътрудничество между БЮРМ и Б-я с далаверите на Луканов и оня евреин , забравих му името си е меко казано глупаво.

този ДОГОВОР е все едно да признае, че Цар Самил не е Български, а Македонски, ебаси и олигофрена си....Дори Луканов не е правил такава глупост и предателство !

И какво като го подпишем? Ще спрат да правят глупости! Друг път! От сбъркани хора не може да очакваш смислени действия! Това е наивно.

Договорът ще бъде написан на два езика - съвременен български език, остарял български език и английски език. Ами супер. Напишете го и на наречието на баба ми.

Македония е България ! Скоро ще бъде озаконено, не се притеснявайте. София не случайно е избрана за столица. Реално тя се пада географски цантрална за българските земи

Как , ще бъде озаконено, като Бойко признае македонския език, а те големите македонисти, признаят албанската платформа ли?

Помисли малко, преди да плещиш врели не кипели, подписва се на езика според конституцията им. Това е нормално защото такава е в момента тяхната конституция. иначе е ясно, че македонският е български с вкарани сръбски думи , (знае се точно на коя дата) , което е документирано.

А на шопски ще има ли, щото нашенският селяндур от Банкя, друг не знае....

Експертите не спорят. Не само македонският, но и руският са диалектни форми на българският , който впрочем се пада първият национален литературен език в Европа, както и нашата църква е Първата национална църква в Европа. Двете неща са свързани. Дипломатите си знаят работата, ще намерят формула двете страни да са доволни и да се предотврати възможност, за бъдещи необосновани претенции.

Арменци и гърци не са ли в Европа? Да не говорим за католиците. Хайде да не се самоизтъкваме толкова, че ставаме смешни.

1.07.2016 г. - Блогът на Ник :: БЪЛГАРИЯ СЪЗДАВА ПЪРВАТА НАЦИОНАЛНА ЦЪРКВА В ЕВРОПА - ДРУГИТЕ НАРОДИ ПОЛУЧАВАТ НАЦИОНАЛНИ ЦЪРКВИ ВЕКОВЕ СЛЕД НАС Автор: shtaparov

Пълно с глупости и простотии. Има си държавен протокол. Каквото пише там-това ще е. С какво точно ще ни се накриви шапката като текста е на македонски. Македонския е изкелифинчен български, но това не е езика на който аз говоря. Щом те си го харесват такъв - нека си го имат.

На два езика - на английски и два пъти на български

Оревахте света за казаното от Путин и Карпов за българската азбука, а сега ще подписвате договор на "македонски "

Бойко,вчера направи изявление че на 02.08.2017г.ще се подпишеш договора на български език а Заев "бугару "днес казва друго.Каква стана тя?Едно е сигорно ако го подпишеш на така наречения "македонски език"няма да си на власт дълго след това.

Ти, по добре първо си научи граматиката и после дращи по форумите.

албанците са маскирани италианци, папски агенти и слуги на морските окупатори! вън от балканите! да живее Федерацията на Балканските Народи!!!

...на английски, македонски и и български,... --- тези са предатели на балканските народи и слуги на морските окупатори! обесете ги и двамата, а и тези покрай тех и джурналята - също!

македонски народ? После македонска азбука на тия царете не са ли от Пакистан бре?

Много носко нивото тука се едно споря с дебилите на груевски в македонски форум. Смисъл 0. Аре лека нощ. ако подкрепим Заев ще направим от македонците приятели. Ако не го подкрепим мутанти като Неделковски ще чупят плочи.

ТЕ , КАТО ВИ НАПЪНАТ ЗАДНИЦИТЕ , АЛБАНСКИТЕ ГЛАВОРЕЗИ, ЩЕ СЕ МОЛИТЕ ДА СТЕ БЪЛГАРИ, АМА ДАНО НЕ Е КЪСНО !

Българийо!

САМО МИ КАЖИ ЕДНО, МАКЕДОНСКИ ТРАВЕСТИТ, НИЕ С ТЕБ СЕГА НА БЪЛГАРСКИ ЛИ СИ ПИШЕМ ИЛИ НА МАКЕДОНСКИ, Я МЕ СВЕТНИ? ЧЕ СЪМ ГЛУПАВ?

ДА ПОВТОРЯ ... ПРИЗНАЕМ ЛИ МАКЕДОНСКИ ЕЗИК .. ЗНАЧИ ДА ЗАБРАВИМ ЗА БЪЛГАРСКО МАЛЦИНСТВО ТАМ - ДЕЮРЕ НЯМА ДА ИМА ТАКОВА :))) ... И ТОГАВА В МАКЕДОНИЯ ОСТАВА САМО АЛБАНСКО МАЛЦИНСТВО .... ...

Македонския език си го има. Има си и азбука. Има си и 2 милиона които го говорят. Ти дали ще го признаеш някой го боли фара.

АЛБАНСКОТО ТЕРОРИСТЧЕ ПОЧНА ДА СИ ИЗПУСКА НЕРВИТЕ :)))

БОЙКО , КАТО КАЖЕ С ГЪРЦИЯ НЕ НА МАКЕДОНИЯ В ЕС, КОГАТО ИЗГОНИМ ВСИЧКИ МАКЕДОНСКИ СТУДЕНТИ ОТ БЪЛГАРИЯ, КАТО ИМ СЛОЖИМ САНКЦИИТЕ -ЗНАЕШ ЛИ ЛИ КАКВА ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЯТ !

Най-много да влязат в Сърбия.

ПРАВ ИМ ПЪТ, АМА СЪРБИТЕ НЕ ПИШАТ НА КИРИЛИЦА , ТРЯБВА ДА СИ ИЗМИСЛЯТ ДРУГИ ГЕРОЙ ! ХАХАХАХ

МОЖЕМ ДА ГИ НАПРАВИМ КАКВИТО СИ ПОИСКАМЕ, АКО ИМ СЕ НАЛОЖАТ САНКЦИИ И УМРАТ ОТ ГЛАД, ТОГАВА НЕ БЪЛГАРИ, АМИ И АФГАНИСТАНЦИ ЩЕ ИСКАТ ДА СТАНАТ !

Ми кво да ти кажа в Скопие е по-добре от всеки български град с изключение на софия.По провинцията са като Северна България.С две думи няма да стане.

ТАКА ЛИ, А ЗАЩО В СТАРА ЗАГОРА Е ПЪЛНО С ПРОСТИТУТКИ ОТ МАКЕДОНИЯ-МАКЕДОНКИ, И МИ ПРАВЯТ СВИРКИ ЗА 30 ЛВ ?

С две думи от македонците българи в днешните условия няма как да направим. Но можем много лесно от антибългари да ги направим добронамерени.Нищо не ни струва да им "признаем" скапанмия език за македонски щом така и така вече сме им признали държаватъа за Македония а тях самите за македонци.

ОК, АМА КОГАТО Е ИМАЛО БЪЛГАРИЯ И ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ, ТАКАВА ДЪРЖАВА ТУРЦИЯ И ТУРСКИ НАРОД Е НЯМАЛО , ТУРЦИЯ СА ТЕРОРИСТИ, ОКУПИРАЛИ БЪЛГАРИЯ ТОГАВА -НИКОГА НЕ ИЗЛИЗА ПЪРВО ТЕЛЕТО БЕЗ ДА Е ИМАЛО КРАВА !

Crazy Space

Е те македонците казват, че са от 2300 години тука пък ние сме дошли съвсем наскоро.Еиж пич или гледай реалностите или си пий хапчетата. А не да ми говориш за минало бешело. Едно време когато сме били на 3 морета е можело да избираш къде да идеш и са говорели на български и на 3 те. Сега на 2 от тях не говорят български така, че учи езици:)

ЧЕТА ТИ ДРАСКАНИЦИТЕ ОТ СУТРИНТА И СТИГНАХ ДО ИЗВОДА ЧЕ СИ АЛБАНСКИ ШПИОНИН - ИСЛЯМОФИЛ :))) ...... .. ПРИЗНАЕМ ЛИ МАКЕДОНСКИЯ ЕЗИК ... ВЕДНАГА ИЗЧЕЗВА БЪЛГАРСКОТО МАЛЦИНСТВО В МАКЕДОНИЯ И ВСЯКАКВИ ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ ... И ОСТАВА САМО АЛБАНСКОТО МАЛЦИНСТВО И АЛБАНСКИТЕ ТЕРИТОРИАЛНИ ПРЕТЕНЦИИ .. ТУКА Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО ... ЗАЕВ И ДОЙ Е АЛБАНСКО ДЬОНМЕ :))

каква е разликата между македонец и сърбин ???....ами колеги това че между дупките им има един пръст растояние ........ удивително е че ние имаме повече общо с руснаците отколкото македонците или сърбите на обикновено интелигентно ниво едните неискат да ни погледнатг а другите да ни заплуят......вижте кои са ни туристите по морето ......предимно руснаци.

Стига сра глупости бе. Македонците говорят език основан на български диалекти без падежи.Сърбите и руснаците говорят с падежи и трудно им се разбира.

ДА ПОВТОРЯ ... ДОГОВОРА СЕ НАПИСВА НА КИРИЛИЦА ... И СЕТНЕ СЕ ОСТАВЯТ МАКЕДОНЦИТЕ ДА ДОКАЗВАТ ЧЕ СОЛУНСКИТЕ БРАТЯ СА МАКЕДОНЦИ :))

ТЕ ДО ПРЕДИ 40 ГОДИНИ В МАКЕДОНИЯ ИМАХА 2 КАМИОНА ОБЩЕСТВЕНО ИМУЩЕСТВО И ЕДНА ГОРА И ПАСЯХА ТРЕВА, ЩЕЛИ ДА ВЛИЗАТ ДНЕС В ЕС...ДОБРЕ ЧЕ НИЕ ГИ ХРАНИХМЕ , ИНАЧЕ ЩЯХА ДА УМРАТ ОТ ГЛАД, А СЕГА ЗА БЛАГОДАРНОСТ НИ КОПАЯТ ГРОБА !

А ДНЕС МАКЕДОНИЯ Е ТЕРИТОРИЯ ПОДЕЛЕНА МЕЖДУ БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ ( СИК , МУЛТИГРУП) И АЛБАНСКАТА МАФИЯ :)))

Кой ти е казал, че Сърбите не са Българи, ти чувал ли си в Сърбия има Българско малцинство, в Украйна и на много места още също ! България е била голяма преди векове ПАЛЯЧО , АМА Е РАЗКЪСАНА ОТ ТАКИВА , КАОТ ТЕБ

Еми то и турция била голяма па не ни изнася когато говори за старото време.И дедо едно време ебял ма са нимой:)Разбираш ли говедо нещата се променят. Едно време имало мост над реката ма сега ако искаш да минеш по "моста" ще се удавиш.

ОК, АМА КОГАТО Е ИМАЛО БЪЛГАРИЯ И ЦАРСТВО БЪЛГАРИЯ, ТАКАВА ДЪРЖАВА ТУРЦИЯ И ТУРСКИ НАРОД Е НЯМАЛО , ТУРЦИЯ СА ТЕРОРИСТИ, ОКУПИРАЛИ БЪЛГАРИЯ ТОГАВА -НИКОГА НЕ ИЗЛИЗА ПЪРВО ТЕЛЕТО БЕЗ ДА Е ИМАЛО КРАВА !

Как да ви обясня картинката по-ясно. През 1945 та и насетне онова поколение българи в Македония ги обърнаха да не са българи а македонци. Къде с добро къде с бой ама ги обърнаха.Тия хора са възпитавали децата си като македонци. Те техните деца.Сега в Македония има македонци които говорят на македонски и се чувстват македонци и дори да вземат наш паспорт пак си се чувстват македонци освен едни изключения примерно 1 на 10 000 паспорта.Тоест от 100 000 паспорта имаме 10 българи там. Другите обаче 99 990 вече не са такива антибългари:)

След, като са Македонци, ние трябва да ги изолираме заедно с Гърция, а тогава ще видят влизане в Ес, през крив МАКАРОН....ако НИЕ С ГЪРЦИЯ , КАЖЕМ СТОП НА МАКЕДОНИЯ В ЕС, няма да влезнат ! Имат право да са Македонци , обаче и ние имаме право да ги ИЗОЛИРАМЕ , така че да умрат от глад ! КОГАТО АЛБАНЦИТЕ ГИ КОЛИХА 2001 ГОДИНА , насред СКОПИЕ , помиш ли как избягаха в България и почнаха да признават , че са Българи, а когато се пооправиха , пак станаха Македонци--ТОВА Е ДВУЛИЧИЕ !

Crazy Space

Да бе ебати вица. ми те и сърбите не са българи тях ше ги приемаме а бившите българи няма. Няма логика.Ако им признаем тъпия език аз ти казвам, че всичко ще тръгне по други релси. Нормалния човек и там не се занимава много с история ама вече няма да има "Бугарите ми го не признават язикот".

ИЗЛИЗА , ЧЕ РУСИЯ НЕ Е ОСВОБОДИЛА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1878 ГОДИНА ОТ ТУРСКОТО РОБСТВО, А Е ОСВОБОДИЛА МАКЕДОНИЯ , А НА 3-МАРТ ПУТИН ЩЕ ОТИВА ПРИ ЗОРАН ЗАЕВ А НЕ ПРИ БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ РУМЕН РАДЕВ ! ЕБАСИ ТАШАКА СИ , ЧЕСТНО ! А БЪЛГАРИТЕ ПРОИЗЛИЗАМЕ ОТ МАКЕДОНИЯ ХАХАХАХА

Ми фактите са, че русия освободи Севрна България и полуосвободи Южна в смисъл, че султана нямаше право да държи войска там та се обединихме.Македония се пробахме да я освободим ние ма не се получи та я поробиха сърбите и гърците. Гърците асимилираха българите, а сърбите ги направиха мутанти:)

мой ЧОВЕК, на ЛЪЖАТА краката са КЪСИ. това е било преди 140 години, а преди 20 мин в поста си , ти беше написал, че Македония съществува от 70 години, ама да те питам ЧУВАЛ ли си за САН СТЕФАНСКИЯ договор, след освобождението на България !

Кой ти е казал, че Сърбите не са Българи

Алоу!Македонците си говорят на македонски и за тях книжовния български е развален македонски.Всичко е въпрос на норма и учене в училище.Те са били в българска държава съвсем за кратко 4 години. 25 години са учили сръбски в училище от 1915 до 1940. После са учили македонски и сръбски.Е няма от къде да научат книжовен български пък и най-малкото-не искат! Да се говори кой е по-правилен български от карловски или прилепски е пълна глупост.За тия от Прилеп прилепския е по правилен за тия от карлово карловския.Никой не ние виновен че поради малоумие не ги включихме в България.

ТИ ИСКАШ ДА , КАЖЕШ ЧЕ ВСИЧКИ НИЕ БЪЛГАРИ, СМЕ ПРОИЗЛЕЗНАЛИ ОТ МАКЕДОНЦИТЕ И МАКЕДОНИЯ? ТАКА ЛИ?

Crazy Space

Искам да кажа, че македонския за македонците е като българския за българите. За едните единия е правилен а другия развален и обратно.

да се смееш ли да плачеш ли каквото и да се каже за македония ще е правилно например ....македонците са българи !.....македонците са глупаци ! ....македонците говорят на развален български !......македонците плуят и пикаят на българското.....та как да не ги натириш по надолнището без спирачи говедата такива недодялани ....борисов хакни му една глава на заев поне за секунда

Значи още Желев ги насра редките. Защото ги призна без да иска нищо в замяна.Призна ги с малоумната фразеология "Признавам държавата но не признавам нацията". Е добре сега къде в международните отношения някой признава нации? А трябваше да им постави условие още тогава да махнат антибългарския говор на омраза в учебниците и медиите.

Кви македонци, кви пет лева! Все едно някой да каже: - Аз съм шоп, или пък добруджанец и т.н.! Всички сме българи, освен управляващите идиоти! Ай стига с тия македонци! За мен такава държава Не съществува

Начи си щраус.Държавата си съществува на югозапад от нас и в нея живеят към милионм и половина македонци и половин милион албанци. Другата разлика е, че шоп, добруджанец и македонец у нас са етнографски категории. В тази съседна държава македонец е етноним. Е тоя Заев ако го питаш какъв е ти кво мислиш, че ще ти отговори?

зависи , КОЛКО ПАРИ ЩЕ МУ ДАМ НА заев, ако е добре заплатен, може и НИГИРИЕЦ да се изкара !

Не е на югозапад, ами на запад! Оправи си географията :)))

"От, кога това, защото преди 70 години , нямаше такава държава Македония? Нито е имало и между 300-1000 година такава страна, никога е нямало такава държава, а васална територия на Римската империя, която преди 681 година е престанала да съществува ?????????? ОТГОВОРИ КОГА ТОВА? " Ми от 1991 май има държава Репиублика Македония призната от нас под това име и от още 150 държави пак под това име.И кво са? Е от 2006 имаш и държава Черна гора.С език чист сръбски ама му викат черногорски.И сърбите му викат черногорски. За да не се карат.

АМИ ПРОСТАК -, НАШАТА АЗБУКА И ЕЗИК ДА НЕ СА ОТ 1991 , НЕ МИСЛИШ ЛИ ЧЕ СА ПО СТАРИ ОТ ВРЕМЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ЦАРСТВО!??????

Начи ако сме принципни не трябваше да признаваме Република Македония като република Македония.Щом веднъж сме я признали е нормално да наричаме техния език както те си го наричат.Първо това не е както някои тука сричат диалект. Това е книжовен език от почти 70 години. диалект е местен говор.Ние винаги ще си твърдим, че македонския литературен клнижовен език е основан на български диалекти. Ама това не е диалект нито е книжовен български. Даже да бяха втора българска държава ама с този език пак нямаше как да го нарекат български. Примерно във уикипедия не може за език да има два пъти български.Македонобългарски би било идеално ама тъпаците не шат и все пак си е тяхно право да си нарекат езика както искат!

Една държава, може да бъде разрязана на 100 парчета и да говири на 100 езика, един народ също, означава ли, че това трябва да ни харесва? НАЛИ ГОВОРИМ ЗА ЕДИННА ЕВРОПА ?

Crazy Space

Ти да не мислиш, че мене ме кефат тия загубени фироми? Ама предпочитам да помогнем на Заев вместо да върнем урода сърбоман Груевски на власт.

Вижте бе македонския книжовен език е доста по-близък за македонците от българския книжовен.Вие май не схващате, че българския книжовен има за основа диалектите към Карлово които са бая далеч от скопие и Велес? Да не си въпбразявате, че някога там са говорили книжовен български па сега изведнъж са минали на коминтерновски?

ГЪРЦИЯ, ЗАЩО НЕ ЗНАЕ КОЙ СА КИРИЛ И МЕТОДИЙ, А ЗАЩО ИСКА ОТ МАКЕДОНИЯ ДА СИ СМЕНЯТ ИМЕТО, ИНАЧЕ НИКОГА НЯМА ДА ВИДЯТ ЕС?

За чи са и на гърция Киро и брат му? Там не пишат на кирилица.Иначе Киро и Мето са говорили на ромейски гръцки у тех си.Киро специално е знаел към 10 на езика природен талант и завършил университет.Не в оборите на хан Крум а в Цариград,

КАЗАХ ТИ ГОВОРИ С ФАКТИ ОТ ИСТОРИЯТА, КОИТ СА ПРИЗНАТИ---ЗАЩОТО АЗ , АКО КАЖА, ЧЕ СЪМ СПАЛ С МАЙКА ТИ ,МОЖЕ И ТАКА ДА Е И ДА Е ИСТИНА, НО ДАЛИ СТЕ Е ИСТИНА, ЧЕ СИ МОИ СИН?

"Македонският премиер Заев вече ни съобщи, че Кирил и Методий са гордост за целия регион." Че Кирил и Методий са доказани ромейски дипломати на ромейска служба съставили славянската азбука за да приеме Моравия (днешна Чехия и словакия) православието от Византия. Ти да не мислиш, че са българи от Своге?

От, кога това, защото преди 70 години , нямаше такава държава Македония? Нито е имало и между 300-1000 година такава страна, никога е нямало такава държава, а васална територия на Римската империя, която преди 681 година е престанала да съществува ?????????? ОТГОВОРИ КОГА ТОВА?

Абе пич, ти не си знаеш Историята, нищо , че се пишеш българин.....

Македонски език? Моля??? Някой гледал ли е филма на Венелин Велев за "македонския език" създаден от българин, ръководен от Ком-интерна? Очевадно е, че МУТРАТА управляваща България не го е гледал! Аз, лично, не бих подписал договор на "македонски". По-скоро бих подписал с македонците договор на "трънски"...

Македонския книжовен език не е създаден от никакъв коминтер. Зели са няколко диалекта, зели са сръбската азбука с малки изменения и те ти го македонския книжовен език.Освен това за тамошното население е бил доста по-близък от българския книжовен.

"Значи трябва и австрийски език да признаем според тебе? Щом сме признали Австрия..... " Ако австрийците утре поискат езика им да се казва австрийски дали мислиш няма да го признаем? Името на езика е като собственото име.Въпрос на избор.Е например някой има близнаци. Да не би да ги нарече с едно и също име?

По твоята логика ЗА македонизма , ако утре преспа с майка ти, после върви доказвай, че ти не си мои син, а на съпруга и ! А, тогава да те карам да подписваш декларация , че си НЕУТРАЛЕН , нито син на баща си , нито мои син !

Ние ще вкарваме Македония в Европейския съюз. Тя пък ще отмъква каквото може от българската история. Македонският премиер Заев вече ни съобщи, че Кирил и Методий са гордост за целия регион. Горе-долу същото каза и Путин. Сега обаче със Заев сме по-кротки. За да няма недоразумения, той направо си признал и за Цар Самуил. Питали го, чий цар е той, и Заев рекъл: Вероятно дебатът за това ще е вечен. Чудесен бъдещ ортак в ЕС. В Скопие му скръцнали, че се е съгласил заедно да отбележим годишнината от Илинденско Преображенското въстание. Уж. Той пък с отговора си за Цар Самуил прави едно малко въстание в Историята. А ние му се радваме. Балканите са най-идеалното място за унижение казваше забележителният македонски писател и дипломат Любиша Георгиевски. И допълваше, че общият знаменател на всичко тук са инатът и курназлъкът, кой е по-инат и кой по-курназ. Да допълним Георгиевски: Балканите са най-идеалното място и за самоунижение. Кеворк Кеворкян, Фейсбук