Македония: Българката е осъдена правомерно

От македонското правосъдно министерство изпратиха до МВнР целия комплект документи във връзка с делото срещу Спаска Митрова. Това каза за БТА говорителят на външното ведомство Драговест Горанов.

Обратно в новината

Коментари - Македония: Българката е осъдена правомерно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

vaprosat e mnogo seriozen Makidonia na kvo sa pravat neznam ,kade e sega nato zashto ne gi udarat i da im napravat edno imbargo i da vidat kade kendzat gladnite da sa zatvorat granicite da ne se pozvolqva da izlitat samoleti i da kacat v makidonia da omrat ot gald otvorkovcite tam, podarihti im tankovite a sega qshte mu glavata

Абе, тука някакви сърбомански мекета още МЯЦАТ нещо на латиница. Толкова са мекета тия юголсавси сърбомани, че и те като правите си братя сърби пишат на ПИШЛЬОКАВИЦА, КАРАДЖИЦА, щото се осраха с документа за създаване на писмения македонски. Няама такъв език, освен в дебелите сърбомански глави на съробманите, затова слагам двойни КАВИ (). Хем разбират български, тоест идат тука четат БЪЛГАРСКИ и после пак пишат на МАЙМУНСКА караджица с гъзъ си. Толкова ценят те татковсия си език. Татковски му викат мекетата, щото майчиният им език е БЪЛГАРСКИЯТ. Като вземеш СЪРБОМАН (ТАТКО) и БЪЛГАРКА (Спаска Митрова, майка българка). Не са могли да я пречупят, да не твърди че е българска, затова сега сърбоманите я пратиха в затвора. Аз викам: пълна блокада на макетата до изясняване на случая и дали този текст се е ПРИЛАГАЛ и за други МАЙКИ МЕКЕТА, или само за Спаска е бил прилаган? Забрана на мекетата да ползват всякакви благини у нас в областта на образованието, освен ако става дума за етнически българи, родени и живеещи в Македония, които са подали документи и са одобрени за българско гражданство. Забрана на нелегалното карго: албанско, сръбско, македонско, гръцко, друго от Македония. Драконовски режим на входа и на изхода. Тия 3 месеца за Спаска, мекетата трябва с кръв да изкупят и да платят хилядократно. Пълна ревизия на законодателството на БЮРМ и гледане ПОД ЛУПА на всеки случай на дискриминация на българин в БЮРМ, недай Боже, сърбоманщина. Изчистване на външната политика от всички превземки и категорично поставяне на условие на БЮРМ за отказ от крадене на нашата история, отказ от преследване на българи на нейна територия... и т.н

Edin vapros do vsi4ki: Bihte li publikuvali bloga na Bitola ako biahte administrator na dir.bg?

На къв език е бил тоя комплект документи на български или на македонския диалект на българския ?Когато някой ми докаже че Самуил е македонски цар а не български това ще ги имам за държава тея промити мозъци .Писна ми от толерантност към тея малоумници

Битола, вие сте са съжаление бе, со овчите си мозаци барабар. Седи си у Битола и спомняй татка си Александар. Жалка картина.

Язека съм прек потомък на Сандо Македонски, това требе да ви е ясно. Всеки, който има неблагоразумието да отрече този факт да се счита татарин и пряк потомък на Чингиз Хан.

Tatko na nasata drzava i na makedoncinjata e Aleksandar Makedonski /30 000g/a Bugarija ja sozdade tatarskiot vi han Todor Zivkov za 50 god

Време беше да се обадиш. Ти как смяташ, по права линия ли си от Александар Македонски или по съребрена, тъпан с тъпаните?

Bugari ,zemajte si ja tatarkata i ajde gitla kaj vasite vo Mongolija,se do Varna e makedonsko.

Не издържа турския помияр Нецо... и по псувните му ще познаете турскочервената му зурла и подкрепата за такива като кьорав Йоцо. Не е така драги ми туркофиле, по твоята логика, щом в едно право набиват на кол, значи е така, тогава май е най-добре да те товарим на транспорта за Кандахар ще те вземем следващия път и да те пуснем в околностите му следващия път да се радваш на шекер правосъдие при талибаните. Естествено е, че като има българи, над които се произнасят неправомерни по сила присъди, българските властници министри трябва да протестират и да предприемат адекватни мерки, така щото всеки българин да се чувства защитен. Минаха времената на депесаро-бесепарскат мъгла. Иде време за нагъзване на крадците от БСП-ДПС-НДСВ.... Чети съседните материали.

Аз какво ви писах бе шовинистични копелета които вървите през просото с простотиите си и аналното разбиране за дипломация. Ей го ефекта от брътвежа на историка Димитров и онези, които искат с един два танка да оправят Македония, понеже били много ербап. Скапеняци тъпи. Четете тука макар, че е ясно, че тъпите ви глави няма да уврат обаче България няма да плаща за простотиите ви този път. Не преувеличавайте случая Спаска Митрова 10 август 2009 / News.dir.bg Случаят с българската гражданка Спаска Митрова не трябва да се преувеличава, препоръча постоянният представител на Европейския съюз в Македония Ерван Фуере. Според дипломата, недоразуменията между българската и македонската страна биха могли да бъдат преодолени с установянето на нормални двустранни контакти между София и Скопие, предаде БНТ. В същото време стана известно, че македонското Министрество на правосъдието е предоставило цялата документация за случая със Спаска митрова в Министерствдото на външните работи в София. Според македонската страна Митрова е осъдена правомерно (Виж линка). Постоянният представител на Европейския съюз в Скопие Ерван Фуере отново, както в много случаи, бе призован да бъде арбитър в спор, този път между София и Скопие за случая със Спаска Митрова от Гевгели. По настоявания на представители на местните медии, ирландският дипломат се опита да разсее опасенията, че този и други подобни случаи могат да повлияят върху македонската евроинтеграция. Бъл е член на Европейския съюз и трябва да се отнася като такава, каза още Фуере, цитиран от печатните издания в Скопие. Като пример за добронамереността на София Фуере посочи, че България и Гърция са подкрепили визовата либерализация на Македония от първи януари следващата година. Двете страни-членки на Европейския съюза няма да блокират вече напредналия процес за начало на преговори на Македония за членство в евросъюза, прогнозира Фуере. Като механизъм за преодоляване на недоразуменията между София и Скопие дипломатът препоръчва нормални двустранни контакти между българската и македонската страна. Във всеки случай, заявява Фуере, случаят със Спаска Митрева не бива да се преувеличава. Бълга Спаска Митрова бе осъдена на 3-месечен затвор от съда в македонския град Гивгели и бе отведена в затвора в Идризово, за нарушаване на правото на бившия й съпруг и бащата на детето й редовно да посещава тяхната дъщеря. След присъдата бебето бе предадено на социални грижи, въпреки, че майката още го е кърмела.

ЕЛЕМЕНТАРНО И ПРИМИТИМНО , УОТСЪН?!НЕ СТАВАШ ЗА ГЕРБЕРСКА ДРАСКАЧКА ПО ФОРУМИТЕ!

абе стига сте ревали говеда такива ,все другите грешат ,щом са я осъдили значи има за какво ,всеки който пътува за чужбина да се съобразява със законите на съответната страна ебах ви майната гяурска ,ебаси долната и гадна нация , духайте го мамицата ви ганювска.

До (трубадур (10.08.2009 г. 14:43ч.)върхушката на Македония не се сърбее, а са чисти стари с посттоталитарно мислене комунисти, досущ като нашите, дето сега ни управляват, те са деца на бщите си, за това и Станишев нямаше политика към Македония и се снижаваше, за това и Б.Д.му импонираше.Не забравяй че македонизма бе създаден от Коминтерна 1934 г. по теорията на Сталин за нациите и етносите 30- те години и наложен от двете комунистически партии- БКП и Югославската комунистическа партия НАСИЛСТВЕНО Мълчаливото признаване на бай Тощовския режим на македонска нация и етнос е НАЙ-голямото идеологически и духовно предателство и престъпление на БКП, заедно с мълчаливото одобряване на един друг изкуствено създаден етнос под камшика на Турция-български турци

дедо Йоцо гледа вече пише и под името отговор. СТРАННО! Уж бяха стотина човека? Уж всеки иницали щеше да слага? (Понеже му плащат БСП-ДПС за помиите по форума, и уж, били 100 човека, идеи за не знам какво-си и т.н.) Като стана ясно, че Коминтернът и комунистите от БКП-БСП предадоха Македония на сърбоманите, и че това е най-голямото национално предателство, дедо ви Йоцо се писа нелегелен. Вече не гледа (щото е идеологически сляп), а само отговаря един вид дреме им на комундетата бесепари за българката и детето ѝ в македонския затвор!

Аз предлагам да заменим червения вехтугер коминтерновец дедо Йоцо гледа, барабар с идеята му за България за Спаска Митрова и детето ѝ... Така завинаги се отърваваме форума и читателите от депесарочервения йоцо, даваме му право да си изнесе идеята за... безплатно коминтерновците имат цял чувал идеи за всяка от държавите, които облъчват са отровните си крадливи червени пипала, трето поволяваме на макетата от БЮРМ да излеят своят справедлив гняв от кризиса в/у един наистина ПРОЗОРЛИВ българин, па макар и коминтерновец. Аз съм за най-сетне духа на Коминтерна (в лицето на кьорав Йоцо) ще посети македонските зандани, а българската ще може да отгледа свободно детето си в България.

Цялата македонска върхушка се сърбее! Не чакайте нищо добро оттам!

До (Б.Д. (10.08.2009 г. 14:29ч.) НЕ, ти другарю Б.Д. щом подписа хартата на Соломон Паси ти призна наличието на две нации македонска нация и албанска нация на територията на Р.Македония. А резултатите от това може ли да си представиш? НЕ можеш, защото си псевдо историк, седящ на мутрено-гербенски министерски стол,поадрен по милост- така ще си останеш в историята, плюс и оплют от народа си!.

абе не е лошо , ама не знам през това време дали сърби, турци, че и румънци ще седят мирно и ще ни гледат

до дедо Йоцо гледа -хей,дървен философе,да не би да искаш и шиптарите да признаем за българи пък били те в Македония.

При това положение България не трябва да подкрепя Македония за членство в ЕС, защото там не се спазват човешките права - в частност тези на българите.

Голям срам братя македонци голям! Срам ме е заради вас

Браво....теб кадето и да те бутнат по всички въпроси си шпец...Да...ама...не не станеш министър па да те видим тогава...

Играта загрубява! :) Единия стъпал на врата на НАП, другия подхвана македонците, трети предаде на прокуратурата половината си министерство и т.н. Аз действия Виждам, тези дето само преди 10 дена пишеха, че новите само се оплакват и не действат къде са? Да не би и те да видяха или се скриха да не ги Действат и тях ??? :) МАКЕДОНЦИТЕ, трябва да си научат мястото! Не може да са контра на всички и да искат в НАТО и ЕС. България не предявава територялни итереси към тях! България ги е признала за нация! Въпреки това македонските политици продължават да градят своя имидж на база България, Гърция и Албания.... Да ги питам Македонците: Кога ще си изберете политици, които мислят за вас? В конкретния случай, македонците трябва да правят тиха дипломация, а не ние. Ние като представител на ЕС и НАТО предявяваме отношение към съдбата на български граждани също гражданин на ЕС, а те се крият като мишоци и се правят на ударени! А като стане въпрос за тяхното признаване и приемане, ние да не се направим на ударени и ние?

Ами момчета какво да кажа,време е за едно съвместно учение с братята гърци по македонските чукари....ама тоя път да е ясно кой какво ще си взема да не стане като 1912 г. и след това шиптерите да си ходят в Косово и ще се въдвори мир.....не вярвах,че ще кажа това някога....но ще трябва да делим с гърците....

МЮЛЕР, Б.Д. е псевдопатриот и псевдоисторик, щом подписа и прие американската доктрина на Соломон Паси за създаване на многонационална Р.Македония по подобие на многонационална република Косовво като нова външна политика на Р.Македония и Р.България-такъв може да бъде само ПСЕВДО БЪЛГАРИН, нито за миг НЕ ТРЯБВА да стои на министерско кресло!

Много точно го е казал Иван Вазов: Но ти пази се, прав ответ не давай. Кажи се португалец, кюрд, сириец, лапонец, негър, циганин, индиец - но българин се само не признавай. Че тоз грях смъртен прошка там не знай: влече позор, побой, затвор, изгнание - невидени при прежните тирани. Скрий, че си българин в най-българския край.

Правомерно било отбито бебето от гърдата на майка си! Правомерно една болна жена гние в коминтерновските зандани за българи, създадени с прякото предателство на мавзолейния измекяр Георги Димитров... И един политически кретен, рекламатор на някаква си гнусничка Идея за България седнал да убеждава хората, че от синята коалиция нямало по-големи национални предатели!? Дръжте си ги за вас тези идеи и недейте да мътите главиците на недораслите!

Онази измислена еврокомисия,която ни подаде жълт картон миналата седмица,че не сме обгрижвали циганите,защо не вземе отношение по въпроса?Или като е българка,кучетата да я ядат!Ами само за циганите има еврозащитници и комисии и незнам какво.

Да затвориш кърмеща майка и да я отделиш от бебето, затова , че не подсигурила легло на мъжа си при свижданията с детето и тази жестокост в страна , която има претенции да е част от цивилизована Европа. Не мога да намеря най-точната дума как се нарича това. Започвам да мисля, че гърците са прави в своята позиция, управляващите в Македония съвсем изтрещяха.

Все Македония, Сърбия, Гърция, Турция и Румъния са ни виновни. Всички знаем що за боклуци са българските туристи. Щом са я осъдили - имало е причина. Не навсякъде по света съдебната система е като нашата.

да наложим пълен бойкот на македония

За чий са ви македонците, колеги? Явно са българи, с тази простотия и активни мероприятия, но за чий са ви? Ако се смятат за нещо различно, добре, нека са и марсианци, щом искат. Но жената трябва да я пуснат, копелдаци скапани.

Доживях свестестен,далновиде и много начетен човек в министерски съвет!Браво Божидаре!

Изглежда не си пиеш редовно хапчетата...По голям Българин от БДимитров имали ...човек неможе да ви угоди на вас..комунягите ....

парвителството на македония да бъде наказано, да наложим пълен бойкот

Българина е индивидуалист по природа и обича да действа сам и да се разграничава от другите.Заради това всеки 2 съседни града воюват по между си и се мразят, за това има разделение на софиянци и селяни, заради това когато има няколко Български държави-новосъздаден забравя корените си...Преди няколко хиляди години по голямата част от цивилизования свят е била заселена от българи и управлявана от българи, но иминно поради тази причина-че сме индивидуалисти-тези държави сега се наричат по друг начин, а всъщност сме един народ...Русия, Румъния, Унгария, половината Италия, половината Испания, Гърция, древния Египет, древния Шумер, древните индийци-преди да дойдат мангалите, древните самураи в Япония, Древните китайски родове, предците на троянците, древните народи в Хималаите, Памир и Афганистан, древните жители на Ирландия-всички те имат едно име-БЪЛГАРИ... Но с вековете са се смесили с дивите племена около тях и са забравили за родината си...Виждате какво стана с Македония за 50 години-представете си този процес за 1000 или за 4000 години... Преди да кажете че съм в една стая с Дедо Йоцо на 4-ти километър-прочетете толкова колкото съм прочел и аз и истината изведнъж ще изплува пред вас...

Герберският министър- Б.Д. да си поръча тоалетна хартия от чужбина за бърсане на миризливия си осран задник, щото подходяща не се намира в България!

няма ли вратовръзка за този Димитров, до кога с тези разгърдени ризи ?

Време да си кажем истината в очите! Време да защитим Българско! Въпроса с македония е същия като с родопите. Някой хора, разчитат на лобизъм и влияние за да не се разчува как се случва там! Е да ама свърши! Народа избра костелив орех! Нявам се само да остане костелив...

MAKEDONCITE SA CHISTI BALGARI NO SA S PROMITI MOZACI OT SRABSKITE SHOVINISTI I PRESTAPNICI!

Там имаше уникален закон, в който да бъдеш българин се смяташе за углавно престъпление и се наказваше със затвор от 3-5 години. - До сички почитатели на меката ни политика и които се изживяват за големи дипломати и стратези и драскат под тая статия!!! Някои от вас любезни ми господа сеща ли се какво би станало, ако имаше същия закон визиращ някой в македонско да се самоопредели за грък и да бъде вкаран в затвора???? БРАВО на Божидар Димитров това е първия политик а не помияр, който да повдига въпроса за гоненията и преследванията на българите в Македония!!! От водене на дълги години много тиха дипломация стигнахме до закон за затвор за българите в Макед. Твърда ръка ни е нужна, стига вече с тия компромиси бе, вие нямате ли чест бе, достойнство, докога ще се гъзиме бе??? Кви балканци сте бе? За първи път държават в негово лице се опитва да защити гражданите си там където можем да го направим най-лесно и веднага се намират помияри и шубелии да дюдюкат..О неразумни юроде ......

Абе нещастник-12:02ч., 12:03ч., къде четеш в моите думи за признавани на македонски език и македонска нация??, Точно обратното говоря! Толкова си проЗ е елементарен, Уотсън! Кажи на патрона ти коъто ти плаща да бълваш простотии по форумите срещу мен, че не стават и за 5 пари, примитивен и номадски мозък!

Стига Мека (продажна) дипломация! Дреме ни на к* за какво си мислят Македонците. България е държава и като такава трябва да защитава интереси си и гражданите си! Меката (некадърна) дипломация на Надежда ни постави проблема с Либия... Продаде България като договориха затваряне на АЕЦ-а.... На царя хората не бяха по-различни... А Станишев се опита да се опъва на ЕК, ама не беше познал правилния начин (с празни убщания за политическа воля)..... Това което аз очаквам от новото правителство е да приложи тази политическа воля и да се отърве от всички продажници и национални предатели.... Сините да не обаждат, поне докато не се разделят със старите плашила като Костов.!

Дедо Йоцо, пий си хапчетата. Моля те!

Най-голямото национално предателство е това на БКП-БСП за признаване на македонски език и нация. Това си е национално предателство и тези червени дядо Йоцовци слепци сега се опитват да се скрият зад някакъв евреин Соломон Паси, тяхна интернационална дружка!

До(ххх (10.08.2009 г. 11:18ч.)-абсолютна недалновидност! Да се започне сега разделянето на Македония и въобще разделението й разделиш Македония с албанците е най-голямото национално предателство и престъпление към Блъгария и народа й. А точно това цели новата доктрина на Соломон Паси за многонационална република Македония, по подобие на многонационална република Косово, защото е американска и цели признаването наличност на две нации в Р.Македония -македонска и албанска и всяка нация предполага и своя територия, следователно албанците ще искат своя територия от Македония и след като са икономически силни( имат два силни и легални бизнеса под покровителството на американците- наркотрафик и търговията с човешки органи) сте сега се чувстват икономически силни и изкупуват имотите на бедните и икономически слаби македонци. И след като границата между Косово -Македония и Албания- Македония са отворени, поради продажния посткомунистически политически елит на Македония, то те навлизат от там свободно и завземат Македония. И сега когато вече са силни с американски гръб, ще искат цялата територия на Македония за себе си и това ще роди поредния военен конфликт на Бъканите в които България ще бъде неминуемо замесена. Точно военен конфликт иска политиката на чичо Сам на Балканите. Спасението е Македония в ЕС и заедно с България да направи обединена икономическа зона без граници по подобие на регионалните икономически зони в Северна и Средна Европа, родени непосредствено след ВСвойна. Със жестоки икономически правила, също с променяне закона за гражданството по правилата на ЕС, пълна проверка на албанското население нелегално пристигнало и се настанило в Македония след 2000 г- връщането му обратно и с икономически и право хранителни марки озаптяване и ликвидиране на тези два албански поминъка. В общи линии това е становището на Идея за България за бъдещето на Македония и нейното териториално запазване. ДА

Ей, дедо коминтерновски, нали вие от БКП и Коминтерна създадохте макетата и като азбука и като нация. За какви евреи пасита плещиш, червен боклук! Божо Димитров може да е всякакъв, но е първият министър от много време насам, който зае правилна позиция по отношение на ФИРОМ или БЮРМ, както са по-известни. Случаят е хуманитарен. И прави чест на българската Държава, че се намесва в защита на една Българка! Браво на министъра!

Допускам,че е възможно Македония да изживява криза на идентичността си.Но изпитвам неудобство,че такива думи изрича един министърът,чиято собствена идентичност се мени в зависимост от неговия личен интерес.В този смисъл би трябвало и Скопие да има право да постъпва така,както постъпва и той.