Плашат Божидар Димитров със смърт, той ги кани на обяд

Директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов са заплашени със смърт. С писмо от Македония ни предупреждават да не стъпваме там, тъй като няма да се върнем живи. Това разказа пред "Фокус" самият Божидар Димитров.

Обратно в новината

Коментари - Плашат Божидар Димитров със смърт, той ги кани на обяд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако не се беше сетил един човек преди време да им прати 100 танка и 100 БТР щяха вече да им режат масово пишките "албанските им събратя"- не че до 10 години няма да е същото нещо за съжаление

Танковете нямат нищо общо. Те на практика не ги изплозваха. САЩ спря употребата на тежко оръжие в конфликта с албанците.

Статев

Иване ,Иване, не ги хващаш тези работи.Те и реснаците не са използвали ядрено оръжие ,но го имат и всички го знаят и не им стиска...

многси мургав боцидарцо не прилицас на славянин,,,. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ако не бяхте ги признали сега друга песен щяха са пеят!

Съвсем правилно е, че признахме РМ като държава, при това първи. Въпросът е какво направихме и какво не направихме след това, докъде ги оставихме да стигнат, защо допуснахме сръбските и македонистки ченгета да продължат да диктуват ситуацията.

Пред секои избори го заплашуваат комунистичкиов доносник. Што е работата.

БУГАРИТЕ ДА СИ ОДАТ ВО АЗИА,КОГА АЛЕКСАНДАР Е СОЗДАЛ СОФИА ,ВАРНА И ПЛОВДИВ ДА ГРАДИ СВЕТСКА ИМПАРИА,ТИА И ОГИНОТ НЕ СА ГО ЗНАЕЛЕ ,БИЛЕ ДИВИ ФАШИСТИ А МАКЕДОНЦИТЕ СА НАЙ СТАРАТА НАЦИА ВО СВЕТОТ СО ТАТКО АЛЕКСАДАР И МАРШАЛОТ ТИТО!!!

големо маке седи си на гуза да не го разпорим като доидем там *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

еиъ скопски вашлио,ти си потомак на александар,колкото турзите на троя. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

щое маке се е юнак що е юнак се е ...

Македонците са най-големите утрепаняци на балканския полуостров - тия"юнаци" ги бива само да пеят песни как са изтървали свободата си за пореден път и как са им избегали фустите!! Като цяло Македония е ... който трябва да се отстрани оперативно.Като гледам с тази задача са се заели албанците и скоро ще ги оправят, барабар с Йованките им!!!

Големо маке сега пРъво албанците ше ви малце поебнат после сме ние и накрая ше се асимилирате ....то вие и без това не сте народ :)))

"Ооо свещенна простота!"

Измислените "македонци" отклоняват вниманието на сънародниците си от надвисналата Албанска опасност. Простотия от всякъде. Мигар не виждат, че имаме други проблеми и въобще не ни е до тях в момента.

РеВОЛЮЦИОНЕРА ! КОЙ НЕ Е ЧУВАЛ ЗА НЕГО, СВИНЯРА -ДЪРЖАВНИКІ

Божо я им прати някой от твоите приятели вампири да им изпие кръвчицата на тия заплашващи макета

Не знам защо ,по долупишещтите се отнасят така злорадо към Божидар Димитров. Като изключим този период на заблуда към бойко борисов ,който по едно време се подигра с него , то той е един много дъбра ,бих казал отличен историк , и май за сега само той отдава страхотен отпор на македонизма ,и сърбоманията в Македония. Така ,че поне в тази насока да го подкрепим вместо да го хулите ,и да му пожелаем да продължи в тази насока .А дали е вярно или не с тава писмо , то няма значение за неговата българска позиция .

Отличен историк?! Моля, обърнете си към някой университетски преподавател в СУ, не му поднасяйте микрофон и ще разберете какво е мнението на академичната общност към това лице.

Ти - университетски преподавател ли си, от СУ, че си позволяваш да говориш от тяхно име?

Борисов никога не си е позволявал , да се подиграе с проф.Б.Димитров! Напротив, тяхното приятелство е силно и до днес. Не използвай тази тънка "струна"... И - не лъжи! Това, което пишеш и псевдонимът, под който се криеш - са отвратителни!

Съгласен с мнението на Йовева. Б. Димитров се старае всячески да принизи патриотизма до ниво "Balgarq nad vsi4ko!" и до бръснати глави на 15 г., които имат грамотността на третокласник. С простотии не се отговаря на такива. Но милиционерът си е свикнал да прави чупки в кръста, че да се хареса в хоремага. Колцина знаят колко книги има ченгето Божо преди 1989 г.? Че и да са ги чели? Родина не се защитава с евтини циркаджийски номера, научени на инструктажа от вербуващия офицер, агент "Вампиров"!

Ченгето Димитров има една стойностна книга преди 1989 г. - тази за Петър Богдан Бакшев. Това беше неговият връх. После пропадна съвсем, за да стигне до иманярство, услуги на олигарсите, извършени глупости като министър и т.н. Ако наистина милееше за българската кауза, щеше да се опита поне малко да бъде по-коректен - като поведение и като историк. Иначе, мисля, че трябва да се противопоставяме на активно македонизма, но не по идиотски начини, които те използват, за да показват на света какви сме "примитивци".

Сещам се и за издадената от "Медицина и физкултура" (?!?) "Каменните щитове на България". Горе-долу е спортен наръчник по иманярство в планинските калета на Отечеството. Чудно са ми тези хора. С цел развитие на кариерата, приели да доносничат за приятели, колеги и близки, плюли си в суратя, а днес учат цял един народ какво било морал, родолюбие и чест. Не е само Божо - и Кеворкян, Берон, Гоце, Тошо Тошев...Такива били времената и нямало отказване на ДС - чушки! Познавам честни хора, които са отказали. Не са бити в районното - просто кариерата им спира. А такива креатури виреят с десетилетия и си ориентират задните части в посока идващите на власт.

Еее, македонците като опънат тази карта над всите балкани и като дръпнат една национализация на Енергото ще ни решат почти всички проблеми. Декларирам, че се отказвам дори от безплатна екскурзия до Охридското езеро!!

Каква Македония?? Какви 5 лева- това е БЪЛГАРИЯ!!!

Също като кукловода си, агент Буда, вече позабравеният Божидар Димитров, започна и той да си прави самореклама с измислени заплахи за убийство!

Б.Димитров, има с какво да го запомнят -- учен, археолог, историк. А теб - едва ли... Плюнка!

че ще го запомнят. Но и като псевдоучен, слуга на олигарси...

"Ще ги поканя на обяд, всичките 30, да видим, какво точно те искат от мен, тъй като не мога да разбера наистина - за какво ми се противопоставят." Ами май заплашват да ви убият. Сигурно чувството е много лошо, когато цял живот си учил, че страната ви е пълна със герои и как едва ли не цялото човечество се гради на македонската история, която е допринесла със стратегията си дори и за сегашни състояния у много други народи. И да се появят няколко историка, които да кажат, че всъщност това не е така... Не чакайте на албанците да ви преподават история. Използвайте интернет. Там го пише черно на бяло. Няма такова понятие като бивша Македония. Вие сте квартал на балканския полуостров, но не е ясно чии, щото никой не предявява претенции да сте негов народ.

Интернетот го создададе македонската цивилизациа от фараоните до астронавтите ...а бугарите беа диви окупатори от Азиа ,со конски опаш на капата ,немат историа!

Ами като го е създал македонеца, защо не го ползва? Или там са написани истини, които не искате да чуете и прочетете.

но прислужника и солтъшака на Банкенската мутра-Божо Калинката с мощен шут в гъза ще изхвърчи от музея.

Знам, сигурен съм, че си пъпчив червен задник...

ако ги знаят какви кухи глави са никой няма да ги плаши. Но мисля че всъщност НИКОЙ НЕ ГИ ПЛАШИ. Сами си пишат писмата.

Още малко и "шиптарите" ще им покажат какви са!Само малце чекане!

Нали знаете , че има карта на Македония, която обхваща и Северна Добруджа! ...и тя е в учебниците на децата.

Teufel

Студенти с психични отклонения...Хмм...Смея да твърдя,че голяма част от македонците са с психични отклонения/за съжаление/,след като сърбите преди 60-на години са им пренабивали систематично MAC-адреса на LAN-картата..Съжалявам ги!

Татарите требе да ни плакаат репарации за изтепаните евреи барем 7 милиарда евро ! Бугари сите до еден ке ве тузиме во Страсбур,ке ви оставиме по бели гаки,само на леб и вода! Сите бугарски еврофондове требе да бидат дадени на Македониа,оти таа е стара дрзава на 77 000 години ,а Бугариа нема и 50 години историа,ги создаде татарскиот хан Тодор Зивков,со конски опаш на капата!

"Големо Маке" или Големо Аке??? ):)

Евала Големо Маке, явно си Голямо Лайно. Че вие може ли да четете до 77000, или пакистанския ви цар ви помага. Сега вече разбрах и защо на лайна го докарвате, а на хора не.

Ко речи?

На нас трябва да ни плащате репарации, че сте ни съседи. За чиFути като тебе ще плащат и правнуците ми.

хахахаха... големо ако... много ме разсмя . И ти си за психиатър... :)

Македонеца е човек, който не помни нищо хубаво и не забравя нищо лошо! Винаги е готов , да изкара чекийчето и да ти резне гърлото!

КОМПЛЕКСАРИ !

ujabg

"Малки" комплексари

Другарят Димитров е става все по-вреден за българската кауза. Не в РМ, в самата България. С просташкия си стил, с непремереностите и лъжите той отблъсква все повече хора от националната идея. При това - интелектуалци, хората, за които де предполага, че ще управляват един ден тази страна. Сред тези хора все повече защитата на българското се асоциира с божедардимитровщина. Точно за това БД е противопоказен.

Позна наполовина - за другаря Димитров , но става въпрос за Георги.Той бе много вреден за цяла България в това число и за онази част от нея,която днес се именува Р Македония.

О, това, че има по-вреден Димитров, не прави този полезен. Българският национализъм не може да бъде уеднаквяван с простащина. Всеки, който заради личното си его да е на всяка манджа мерудия го прави по начина на Божката, работи в полза на нихилизма.

Я стига сте се превземала.Не може със всичко да е съгласен човек с г-н Димитров,ама по македонските теми е доста точен и премерен.А колкото до езика и хумора му -как иначе да говориш с тия?Унизително е за науката да ги ,а и за всеки интелектуалец да ги взема насериозно .

О, и по македонските работи е предавал фронта. Например интерпретациията му, според която българия имала пълен суверенитет над Вардарска Македония 1941-1944 г., правена в деректен разрез с опитите на външно да намали нашата отговорност за депортирането на местните евреи. Тази глупости може да се видят в предаването му, изказвани са не в друг, а в точно този контекст, лансират се и пред български висши чиновници, които за съжаление не разбират много и не могат да отсеят зърното от плявата. За Божката егото винаги е над всичко.

Ауу! Е как "братята"-македонци са гледали телевизия и пък толкова много да знаят и чужд език- български! Аз от румънски малко отбирам!

БРАВО !!! Дано вземат пример от вас президента ,зам. президента и мин. председателя ,който трябва да внимава много с ДЕЙСТВИЯТА НА Н. МЛАДЕНОВ / външен министър/!!!!!!!!!!!!!

Г-Н ДИМИТРОВ ПОКЛОН! ВИЕ СТЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН!

Истинските българи, според мен, са тези, които не печелят от каузата.

Писна ми да ме занимават с простотиите на живеещите в Македония българич

Димитров е отговорил достойно! Но ако ДАНС не заработи по въпроса със заплахите, става скандал!

Божидаре, не им падай на нивото на тия простаци дето не си знаят рода и историята. Че те имат опит и ще те бият. Бий ги ти с световно признати исторически факти и ги наври в кучи задник тия псевдо академици историци от Скопие.

За сжаление, Божката не е силен при фактите. Със свободните си съчинения той е огледален образ на македонизма. Българската идея има достатъчно аргументи, за да чакаме Божката да си измисля разни глупости.

Е какво точно си е измислил?

Голям българин!!!

На килограми и на его. Тоя по-добре да беше македонист. Лика-прилика са си.

Браво, Димитров! Сложил си ги на място!