Проф. Димитров: Името на Македония да е Югозападна България

Ако трябва да си говорим откровено истинското име на новата държава Македония трябва да бъде Югозападна България.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Димитров: Името на Македония да е Югозападна България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те явно бавничко успяват да стигнат до идеята че са българи ... ама ти защо се опитваш да изнасилиш нещата и да обърнеш каруцата ?!! Дай го по-деликатно, по-дипломатично, похвали Зоран Заев, похвали новото им ръководство, кажи че ще помагаш и че ще ги подкрепим каквото и да решат ..... ех Божооооо, не ти увира главата лесно !

Мноо кретен, мноо нещо. Ти му викаш "Иване, ..." - то тича за ...да те фане за ...шлифера. Бе, каква е връзката на проблема на Македония с мнението на Професора?! Отговор - проблемът е на идиотите коментиращи нещо друго , освен написаното като мнение в статията. Сори :((

Аре първом да си оправим нашата страна България и после да ръсим акъл към съседните! Защото иначе щеше да е много смешно, ако не беше толкова жалко!

Като не може да е МАКЕДОНИЯ , да се кръстят АЛЕКСАНДРИЯ

Извинявам се, че ви занимавам но другият път, като седна с професора на кръчма ще му пея на ушенце "каде и да одиш, каде и да шеташ не се срами не се плаши македонец да си" хааааа та да му тръкне ракията още толкоз.

Професора не пие ракия бе .... той пие ВИСКИ!

ст.н.с. Капка Домузчийска от БАН казва се Рамазан не Рамадан хааа.

Професоре, вместо да си мълчиш щото никой не ни пита нас, ти бързаш, като пърле пред майка да кажеш, какво си знаел и как трябва да се направи! След като разграби и подмени маса археологически находки, сега си точиш зъбите да докопаш и македонските! Гледай си бизнеса и си мълчи да не вземе някой да ти извади мръсното пране на показ, и после ще имаш време да пишеш нова македонска история в някоя мрачна килия на софийския централен до живот!!!

винаги ще намери повод да се из.ере на метеното.

Дедо Божо - пенсионер!!!

Най-точното име на професора е МАЗЕН И ДОЛЕН ПЛУЖЕК НА РУСКА ХРАНИЛКА,подобно на другия рубладжийски манипулатор и фалшификатор на историята "професор" Пантев.

Нищо общо между двамата (освен "професор). За Пантев си прав. Гнус ме е от него :(

А защо не стане направо България.? Да се присъединят към нас.

Вардарска Кутмичевица.

А им позволим да се наричат България, а са ни взели името, а нас ще ни наречат нещо друго, в зависимост от това какво им кажат сърбите и руснаците! Тези спирка нямат! После ходи доказвай че нямаш сестра!

Ама професоре они не рачат в Югозападнала България.

Виц. Млад "македонец" отива да учив български университет. Баща му го напътства : Нема да лижеш бугарките оти они не признават нашиот език.

Ка думаш само... е--не.

Марсиания, щото всички там са марсианци :)

А АЗ ПРЕДЛАГАМ БЪЛГАРИЯ ДА ПРИЕМЕ ИМЕТО ТИКВАЛЕНД А ХЕЛУИН - ТИКВОВ ДЕН ДА СТАНЕ НАЦИОНАЛЕН ПРАЗНИК :)) ... И БЕЗ ТОВА ЗАПАДА В ТРЕТИРА КАТО АФРИКАНСКА ДЪРЖАВА :000

A Аз пък предлагам Теб да те прекръстим на Детропитек

Горното значи: "Не Особено Много Западни и Балкански Покрайнини". Това решава проблема. Нито има "Македония", че да дразни нас и гърците, нито ще спира някого да върви срещу всички, каквито са традициите от 100 г. в това образувание, смятащо се за държава. Нали все пак Ал.Македонски е завладявал на Изток? Персия, Индия и т.н. :) Идеално предложение, Зайцев. Даже се произнася по лесно от БЮРМ, ако му свикнеш :)

Най-добре би им подхождало Дардания...съдейки по манталитета им

Този псевдопрофесор може да предложи и България да се казва Югозападна Русия.

Това като минимум предполагам хаха

не преиначаваи, колега, профессора си знае работата и историята по-добре от теб със сигурност.

не трусете под цола теле, как то се вика. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

КУТМИЧЕВИЦА е името на тази област през ПБЦ. Какво се чудят-това е името.

:))

vasil

Да се казват Република НОВА Македония.

vasil

Има Ню Йорк,Ню Мексико,Нова Британия,Нов Южен Уелс,Нова Скотия,Нова Зеландия,Нова Гвинея... - примери много.

У сите сме само Ню македонци. Други нема и нема да има! :)

По твоята логика Нова България май ще е по-подходящо!

ню македония?! яко...

тоя малко се успокои като облиза гъза на путин... се а пак.. я путин да му испрати фекалии защото му деистват добре

Съгласен с професора. Нашите братя Българи в Македония са били заблуждавани десетки години от великосръбски шовинисти, че те не са Българи а Македонци, и защо? Защото Александър Македонски е завоювал на времето много земи. Като, че ли сега това ще ги направи велики. Глупави залъгалки. Сега трябва се изправят кривите им разбирания.

димитров си каза истината.време беше.но нямаме право да искаме подобно нещо. там няма българи .албанци,сърби,гърци и малко цигани-българи.това е истината

питаи румънците дали не се смятат за римляни... имам колеги румънци които като ги питаш за древната история на румъния смотолявят нещо за даките и почват за римляните... на мен ми изглежда много смешно но хората си го вярват . историята им е че някакви римски воиници след поредния поход се останали и задомили с местни булки и така се родила румънската нация. тъпо и несериозно но пък прокарва една огромна роднинска връзка с една велика империя . а това е мощна държавотворна идея. за това днес румънците са патриоти , държавата им се възстановява ударно , не имигрират като бесни като нас (10 пъти по малко е румънската емиграция от нашата днес). за гърците какво да говорим тяхната държавотворна идея е още по велика - почти всичко са дали на света от първата азбука, до математиката и демикрацията... а българия какво, на българия първо им умря духа след загубите на воините от 20 век и днес умира и държавата... държава се твори на голqмa идея и в тоя смисъл македонците са прави.

И ний сме дали нещо на света- Киселото мляко и Божидар Димитров.

Божидаре, ти си пиян идиот. А ако от утре Бугаристан започне да се именува Източна Турция? А? Кажи бе, идиот малоумен? Тъпанар.

За държавното име разбрахме отдавна- ще клекнат къде ще идат. Какво става с езика тогава?

Времето ще пресее зърното от плявата и плевелите.

Ами г-н Димитров, кой ще ска да се свързва с една държава на която населението неосъзнато но изцяло чуждопоклонническо. Вижте само органа призван да брани вътрешния ред и сигурност на тази държава - полицията, се срамува да си напише името по униформата и колите, на роден език!Ами номерата на автомобилите / РВ означава Пловдив !!!/ - няма такава простотия в света!!!

Да си остане македония като област-провинция, как в Германия има Бавария,Хесен, Тюрингия и т.н. със местни провинциални парламенти.Важно е сърбите кво ще кажат и направо една балканска федерация на православните славяни, ама нямаме дупе!

Ти не разбра че територията на древна Македония не се покрива с тази на БЮРМ дори с един квадратен метър. И още нещо, федрация се прави с писалка, а се разваля с калашник.

бе, Димитров, ЕС ще вземе да реши ние пък да се наричаме "Североизточна България"....!

Всъщност, ако македонците пожелаят, могат да влязат в ЕС през задния вход като се присъединят към България под формата на конфедерация, което разбира се няма да направят, а и албанците няма да го допуснат.

и тоя е професор!!!!

никакъв професор не е щом като не е от москва

Браво Божо, в последно време бая глупости натвори - особено от как се въртиш край тиквеника мутроид, но тази ти идея ми хареса. Имаш добре от мен!

Оставям факта настрана, че на многоуважаемия професор Димитров отдавна му е дошло времето за пенсия, започна да дава дефекти, да изкукуригва, ама той пусто не ще, опъва се. Хората мило и драго дават да се пенсионират по-рано. Както и да е. Та, като оставим този факт настрана, аз се чудя, наистина ли е вярно това, че Гърция в никакъв случай няма да приеме каквото и да било име на Македония което да включва думата "Македония"? Не го знаех, но ако е вярно, то е много глупаво от страна на Гърция. Защото примери има много. Например, американския щат Джорджия. На английски език името на щата съвпада напълно с държавата Грузия, пък доколкото знам Грузия си има дипломатически отношения със САЩ и американците ни най-малко не се притесняват, че грузинците може да си поискат парче земя от техния щат, само защото носи същото име. Още по-подходящ пример е Република Ирландия, като същевременно Северна Ирландия е част от Обединеното Кралство и като гледам кралицата изобщо не се сърди на този факт, нито се притеснява че тази държава ще има някакви претенции към останалата част от острова. Та прочие, в този ред на мисли, аз не виждам какво лошо може да има ако новото име бъде например Република Вардарска Македония? И географски, и политически, и исторически ще бъде точно. Защото освен "Античната Македония" съществува и такова географско понятие, с което Путин вече успя да ни ядоса.

душко смея ти се и дори бих казал че ти си доказателството колко е политически и исторически неориентиран българина. Мога да използвам едноприлагателно, ама ще ме изстрият от ДИРа. Разбираш ли гърците си гледат тяхната държава и си гледат кефа и защитават държавата си! По това се различават българите от гърците. А друго че българите са чуждопоклоници - СЛУГИ И ПРЕДАТЕЛИ! За това ще има Гърция но кенефа няма да го има и дори казвам ха дано по-рано да бръктяса племето! Видиш ли те защитават държавата си дори и с това че са зимислил историята си и част от тази история е на чужд народ!

И ти ме кефиш. Ти си още повече "ориентиран" от мене. Нямам повече време да се занимавам с глупости, но боде очите факта, че в България не се намери нито един който да си признае, че не разбира от история и география. Нито един. Всички разбират! Аз например си признавам, че не разбирам от... стоматология! Не разбирам и туй то. Знам само че трябва да си мия зъбите два пъти на ден, че иначе лошо.

мнооого си зле, братО. поназобал се оттук-оттам глупак.

на умряло куче нож вадят.Колко е лесно да се заяждат с македония,но защо не го правят със Сърбия,този т.н. професор-комуне.Ние Българите можем да съдим Сърбите за геноцид,за 30 000 изклани Българи в Македония и западните Покрайнини. Да ги съдим ,да си върнем западните покрайнини,защо това не се први ,искам да питам тази пияница.

ОК, но само при положение, че България също си вземе старото историческо име - Румелия ... тамън ще се асоциира с тази етническа група, която господства на нейната територия!

България никога не е била Румелия или иначе казано Рим. Гърците са тези който до преди 100 г. условно казано са се наричали и само наричали Ромеи. Преди идването на османлиите на Балканският полуостров е имало две държави основно И.Р. И. и България. Българи и Ромей. И.Р.И. е била многонационална затова всички българи (защото е имало и такива), гърци, арменци, сирийци и т. н. В този смисъл Румелия е сегашна Турция, като територия, но по дух (религия) естествено не е.

Т.е. туко що доказа, че Източна Румелия следва да се върне на Турция! И да те просветя Румелия е европейската част на Османската империя, както Анадола е азиатската

Името Румелия няма нищо общо с ромите, които по онова време са се наричали цигани. Коренът Рум произлиза от старогръцкото название на Рим - Роме /по-късно произнасяно Роми/. Дори и днес в Турция има малобройно население, говорещо гръцки /гърци мюсюлмани/, които турците наричат рум, т.е. римляни, ромеи, т.е. жители на римската империя, а езика им наричат румджа. Най-много ромеи в днешно време има в Гърция, но те отдавна се прекръстиха на елини.

"МакЛайния" си е най-добре ... населението е от маклайни ... езика е маклайн ... доказали са стократно, че са маклайни, при това редки ...

Ке станеме Бугария, ако Бугария стане Татарстан.

Ке станете, щото Бог- Буг се римува с Бугария.

Ке стане Татарстан на макя ти гъзо!

Божо Глиганя е еднип псевдо учен и още по измислен историк. Но пък успява напоителон да казва полвинчати истини с които да промива мозъци. Вземете която искате карта от 13 - 17 век и там османктака империя действително е доописана със исторически географски понятия. Така Македония си е баш македония, обърнете внимание че географска област България е само тази от севера на Балкана - тоест слогана Мизия, Тракия и Македония е измислен в края на 19 век за да имаме претенции и да ламтим за още и още. Да не говорим, че превземайки София/Средец османците пишат!, че румелийците (не българите) са се били храбро като лъвове. И още нещо премълчава Глиганя - когато Византия смачква първото българско царство дста интересно дава име на тема България на земите на сегашна Сърбия, а северна България е прекръстена на тема Паристрион (подунавие)... абе историа и историци .....

Не си циркаджия, а обикновен неграмотен глупак.

Нека този циркаджия да не плещи анонимно, служейки си с просташки думи. Темата, която поставя за дискусия проф. Б. Димитров е за специалисти историци. Те не трябва да мълчат!

Правилно! А аз предлагам, когато се говори за различните райони на БЪлгария, да се казва не "Югозападна България", а Пиринска Македония, така както казваме Добруджа, Тракия. Особено в прогнозите за времето, които се излъчват многократано през деня. Така това стинско географско название ще стане популярно и разпознаваемо.

По-скоро Североюгозападна България. Щеше да бъде Югозападна България ако включваше Егейска Македония.

Днешната ситуация е следствие и от българската политика. През 1912 година, още преди започването на Балканската война е било ясно, че половината Македония ще я заграби Гърция, а другата половина Сърбия, както и става на практика. Възниква въпросът дали изобщо е била нужна Балканската война в онзи момент и в онзи формат.

Населението на Албания и БЮРМ се освобождава от Османлиите. Но си прав в едно, не сме чули някой да ни е благодарил официално, за това, че изнесохме основната тежест на Балканската война.

През 1912 г. и много преди това планът на гърците е бил да завземат колкото може повече от Македония. За България е било предвидено да се бие в Тракия, т.е. да изнесе войната с Турция, а гърците за заемат местата на бягащите османски войски. Обаче гърците нямаше да се откажат по-късно да отвоюват Тракия от България. През 1920 г. този план се реализира, Гърция стига до Черно море, на практика става държава на СЕДЕМ морета, обаче лакомията им изяжда главата само две години по-късно.

Албанците се освобождават, но населението на Вардарска Македония и Егейска Македония се освобождава от османско владичество, но попада под ново, много по-жестоко робство на сърби и гърци.

Божо е направо шегоубиец.

Най-големите противници на добрите ни отношения с Македония са Сърбия ,Гърция и Русия !!!! Резултат на тази тяхна мръсна дейност е ,че нямаме жп. връзка с Македония /5км/ и магистрала 70години !!!!!!!!!!!!!Нож виновни са нашшите националнобезотговорни политици ,нихилисти !

единсттвеното правилно име е България.

този педал не е професор

Ей келеш, че си келеш - келеш си! И сам го знаеш! Но, че си ГОВНО! - сега го запомни! Тзо човек, Проф. Божидар Димитров е ПРАВ! Но ти, изроде цигански - НЕ ГО ЗНАЕШ, НЕ ГО РАЗБИРАШ, ЗАЩОТО СИ ТЪП И ПРОЗ!!!!!!!!!

деградирал имбецил си ти!