В Санджак поискаха референдум за автономия от Сърбия

Председателят на Бошнячкия национален съвет Сулейман Углянин поиска от сръбските власти и ЕС да бъдат насрочени избори за автономия на Санджак.

Обратно в новината

Коментари - В Санджак поискаха референдум за автономия от Сърбия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По традиция сърбите наричат потурнаците и бошняците - турци. Затова Нови Пазар го наричат турски град, всъшност той е потурнашки, т.е. помашки. Те пък наричат сърбите, власи. Балкански гювеч с имамбаялдъ. А Санджак за сърбите се води Стара Сърбия.

...Ако трябва 82 ТАНКА могат да прокарат ,,правилното решение,,,под благосклонния амерички поглед....После по ,,права ,,,линия---КЪРДЖАЛИ.....Империите падат в БИТКА С ДРУГИ ИМПЕРИИ....Може и ХИБРИДНА.

Почна се макар че не е спирало, може скоро и у нас. А ББ и т.н. отечествен фронт правят метани на ляво и дясно,на запад и на югоизток и накрая ние ще го отнесем.Сърбите този път трябва да обявят отечествена война и да направят една руска база в Санджак при сръбските помаци! както янките в Прищина.

Има един средновековен текст как са паднали балканските страни под турско. Първо гърците поискали помощ от българите, но българите им се присмяли и "ги напсували на жената и майка" /това железно го запомних :)))/. Гърците им казали - ще видитевие , като ви дойде на главата. И то дошло. Българите се обърнали за помощ към сърбите, но те направили същото - напсували ги на жена и майка и им се присмяли. Накрая гърците се съюзили с турците и успели да опазят за известно време част от териториите си. После се сгромолясали всички. Между другото, последна е паднала Албания. Там са клали яко, та чак са ги помохамеданчили всичките. Иначе по кръв всички са си били братя. Та като чета коментарите тук, къде злоради, къде откровено злобни, мисля си, че тези изминали от тогава насам векове на нищо не са ни научили.

Тази година ходих до Хърватска с кола.В Сърбия готино,чисто,подредено и изведнъж почват някакви джамии,мръсотия,смрад и влизаш в Нови Пазар.През центъра на града върви няква река.Къщите са от двете страни на реката и си изхвърлят боклука в нея.Пред всяка къща има няколко кубика с боклук,които водата не може да отнесе.Баш в центъра също има ужасен битак с килоти,черги и всякакви боклуци.По-голяма гнусотия не съм виждал.Ако се отцепят,сърбите ще се оттърват от тая сган.

То Реджеп преди няколко години беше в Босна и ясно си заяви: "Босна е Турция". Тогава всички се направиха на глухи. Та сега в Санджак, утре в други балкански региони, нали? Само не знам защо за Сърбия единствено се говори, като областта е поделена между нея и Черна гора. Там избори няма ли да има? Щото е в НАТО ли? Даеееа скапаните политинженери, не оставят хората на мира!

ОТНОВО МАЛОУМНО И ТЕНДЕНЦИОЗНО ПОВЕДЕНИЕ !!! Религията НЕ ОПРЕДЕЛЯ НАЦИОНАЛНАТА ПРИНАДЛЕЖНОСТ !!! Стига с тези простотии ,не разбрах само атеистите каква държава да си направят ?

Пропусна една империя на американския континент.

Дирниците, тук сте показали някаква карта, от която се вижда, че "мюсюльманите" са и в Църна гора, о извинете, не е по еврейски, Монтенегро. Та тези от Санджак какви са по народност? Сърби. А вече евреите искат държави и по вероизповедание, ако го има изобщо. Нека първо Еврейския съюз признае Каталуния, Държавата на баските, Андалусия и Галиция. В конституцията на Испания е записано, че Испания се създава от "народности и региони". Испания никога не е била "страна на един народ". Същото важи и за Белгия, Франция и Германия, както и за Италия. Какво ще каже Еврейския съюз, Исраел и Еврейските САЩ.

Тъпунгере, това на картата е цялата област Санджак, която има част и в Черна гора. Бошняците са си бошняци и нямат нищо общо със сръбските свиняри. Който е извън Европа го духа, който е част от Цивилизацията печели. Затова пропутинските педерасти здраво ще лапате резания.

сърбите са нагли копелета .......поздравления

Липсва ти обазУвание, ама и ти акъл даваш...

липсва му! вероятно! но е безспорно прав!

И коя е тази "Сръбска империя" Това, че си прост не те оправдава. Само с четене не става, иска се и ум.

Каталуня "повлече крак", ляв крак. Сега ще се използва от всички възможни саморасли местни диктаторчета... Каталуния влачеше тази мисъл от години, ако всъщност е "мисъл". А, кой стъпи пръв и сгази международното право? Косово, което не бе само, а се подкрепяше от цялата демократична общност? Крим бе втори, но "не е от нашите" и правото възтържествува. Истината е - в Косово са прави, в Крим-не! Дано поне някои да поумнеят спешно, че да разберат- не се прави така... Всичко ще е на "санджаци", "аноди", "ленове", "спахийства", "деспотства", "графства" и др. подобни?! Всяко ще си е самостоятелна държава или минимум автономия? Мюсюлманска област? Какво е това? А, има ли християнска "автономна"? И да има е все едно. Може да има. Нали е народ, хора, а не религия? Добре, така е решено, но как ще се опазят да не се избият? А границите на ЕС? Трудно! Всъщност, няма как.....

свобода за каталуния, свобода за санджак! смърт на краварите! ура , ура , урааааа

що бре? кво не ви харесва? може би, най накрая ви достигна до съсухрените комунделски мозъчета, че следват адигея кабардино балкария мордовия калмикия удмурия северна осетия чуваяшия башкортостан ингушетия марий ел карачаево черкезия хасакия татарстан астрахан карелия коми буратия якутия и так дале!??

А какво е името на "столицата" на Санджак? Нови пазар! Хайде, пазар е джекатайска дума, но нови, много сръбски звучи. Та, какво по народност е населението на Санджак? Сърби, черногорци или някакви неизвестни същества?

така наречинетие инвеститори които изкупиха сръбските фабрики населиха с мюсюлмани ликвдираха християните оставиха ги гладни голи и боси сега искат автономия. Чака инвеститорите генерала наш Баце Мутросикаджйски които да залеят и България с ислям подавайки хляб срещу приемане на корана Нито ще мръдне понеже не зачита християнството вождана неграмотните лумпени за които единствено парица е царица

Боко тиквата празнува деня на металурга в Алумина Шумен. В този завод вече българи не назначават. Влачат турци от 80 км.

Сърбите ги клецаха всичките им комшии и без Ердоган, щото ги знаят, че освен да бият деца и старци друго не знаят.

"Углянин обвини сръбската власт в дискриминация на бошнячкото население в региона" - не е зла да кажат с какво ги дискриминират все пак.... Иначе, всеки може да сипе обвинения! Интересно, защо ли всичко това става само наколко дни след посещението на Башицата Ердоган??!! Дали има нещо общо с писаното в книгата "Стратегическа дълбочина"???!!

Чакам да се спомине Ердоганчо, после всичко ще утихне :). Хубавото на исляма е, че не е особено продуктива религия, по отношение на прогреса(Ердоган си разгони интелигенцията, тия дето трябва да ги тласнат наистина напред, не мислят като него...). Не че ние сме цъфнали и вързали, де, ама, нали, да не се самоубиваме вербално :). Позрави Дирци, напед, науката е слънце!

платени от Турция агитатори пишат тук стремейки се да разединят братските български и сръбски народи.Няма да успеете.

стига с тия братски народи ма сестро! няма братски народи! няма и да има!

Брата си го знам и не е сърбин, дори съседа ми не ми е брат, тия семейни генезиси си ги съчинявайте червените копелдаци, барем си намерите някой брат или захвърленяк излязъл от на майка ти утробата.

ко ши рикът европИдалятъ

да де ...но сърбите ще имат по евтина газ от нас .... ха ха ха

Ще имат, ама нема да имат държава :)

Ти на Бълхария ако му казваш държава и циганите си имат държава....

Сръбските мишки, помните ли като ви писах , че като не си взехте поука от близкото минало и продължавате д а се ослушвате и да си карате по стария начин , ви чакат още много проблеми и дележи. Ами унгарците още не са се обадили, че и те не биха искали да се влачат с вас на опашката на Европа.

къв кеф е да си проскубан РъБъ котарак на предни позиции в ЕС ....хи хи...сигур кат видиш простака по ТВто се подмокряш

Ами по-добре , отколкото сръбски бияч на жени и деца , който се прави на мъжи и едновременно цвили колко е онеправдан и велик , докато флиртува с циганска кючекчийка.

Щом Ердоган посяга към Сърбия, а той е пръв приятел на Путин, то смятайте колко е полезно да си брат с братушките. От Русия никой, никога и нищо добро не е видял. Добре, че сме в ЕС и НАТО, иначе отдавна да са ни разграбили и разпердушинили като държава.

Тези ги приказвай на бабите пред входа ,но и те няма да ти повярват....

В самата Русия руснаците не са видяли добро от собствената си държава, какво остава за другите.

на пияни жени. То и Аляска е била у ръцете на руски преселници, но там отдавна са в сила федералните закони.

Ние си знаем дереджето. Практически Кърджалийско отдавна не е в България. Цената да няма обявена автономия е ДПС да бъде част от политическия ни елит. За добро или зло. Такива пишман-православни войни като вас са тъпи мишоци, които само пред клавиатурата го вадят голям. Сърбите и фюромците ни са врагове. Ердоган също. Но не виждам защо да съчувствам на най-големите ни врагове за това , че са прецакани от друг наш голям враг.

сръбския ентусиазъм и имперските проекти на две държави. Защото нашата история помни кои са били насъсквани и от кого срещу България. Затова и докараха армията до това състояние в течение на десетилетия.

Сега на Путин троловете ще скочат да ни внушават страх от евентуална война в Сърбия разпалена от(кой друг?)NATO,САЩ,Евросъюза в която Турция ще ни нападне за да защити мюсюлманите в Санджак и от това положение може да ни спаси....кой? Путин разбира се!На бял танк Армата ще дойде да ни отвобождава,а кравари и еврогейци ще падат пред него в редици!

в Сърбия му пяха турски народни песни на Ердоган. Явно чакат руско-турския паток за да съ греят.

ко ще кажи? Нали те са ментори на сърбЕте.

Дреме му на някой за сърбите! Това е американско послание към Путин

А га удряхте гюбеците с Ердоган в Санджак, не ривахте, а, сръбски мишки? Но той хубаво ви го натресе в задния двор. Защото сте руски подлоги. И заради Путин го приехте с идеята да вредите на България.

Сръбските еничари си получават заслуженото.

Я пак шебек.Идиот тъп погледни картата и коридора който се очертава.След Сърбия следва Македония,след това сме ние и Турция ще има мюсюлманска държава в центъра на Европа.ТЪП ШЕБЕК ИМА ЕДНА СТАРА ПОГОВОРКА-НЕ СЕ РАДВАЙ КОГАТО ГОРИ КЪЩАТА НА КОМШИЯТА ,ЗАЩОТО МОЖЕ ДА ПЛАМНЕ И ТВОЯТА.Но къде акъл у шебека та да вдене.

Те, нашите турци, ако са искали и искат, досега да са го направили, дебил мурзилски. Няма да чакат Сърбия да те защити. Щото много ще се уплашат от православния ви съюз виртуален.

че те е проектирал. Сигурно и след теб ще има подобни.

Турция е изкуствена държава на глинени крака, размазана през вековете от войни, кризи и сътресения. Само руснаците са я размазвали пет пъти и Ленин я вдигна отново на крака с войски и злато. Не се връзвайте на опитите на тази азиатска сган да разширява влиянието си и да възстановява някогашната империя. Турция се бори за оцеляване в собствените си очи преди всичко. Затова постоянно се изказва неподготвена в ефира без някой да я пита и да се интересува. Но на тези азиатски дебили не им пречи да се възползват от прословутата балканска простащина и безпросветност, за да я завладяват отново и отново. В ход се пускат безумни дебилни аргументи като тези, че видите ли сръбско славянско население приело исляма може и трябва автоматично да се превърне в турско население. Същото и за България. Само който не ги е хванал турците само той не им е бил шута на бойното поле. Турците винаги са печелели с лъжа, измама, подкупи и на последно място със силата на оръжието. Затова Турция не я чака розово бъдеще, а мястото й е на сметището на историята с нейния приятел и вдъхновител Сорос.

Идиот, ти виждал ли си жив турчин?

- Ако гледам правилно картата, тези искат и ЧАСТ от ЧЕРНА ГОРА, която не е СЪРБИЯ.....?!? Това с разделянето трябва да приключи вече, че ще стане всеки град да е отделна държава....

Чаках 1 денонощие след публикуването на новината, за да чуя "противника на сепаратизма", турския бъбрив лъжец, диктатора Ердоган, да осъжда поредната поява на отцепничество в региона. Лицемерната му уста, обаче, мълчи. Не му струваше нищо да "осъди" каталунците, но не ще да го направи за своята ислямска "пета колона" на балканите. Единственият отговор на подобни "движения" е нов, здрав военен съюз на всички православни държави. Сърбите, надявам се, си взеха урока за цената на веселбите в компанията на този шибаняк, преди няколко дни.

са под диктовката на Русия. Когато и трябва тя ги насъсква една срещу друга. Толкова е здрав съюзът между тях.

И тия ли?

Май стана като нашата - "оти ги ручахме жабетата"? Тоя сръбскио президент не му ли игра гюбеци и не му ли пя на ушенце на Султана Ер_Догана само до преди 1 месец. . . ? Султана не му ли обещава мед и масло и милиарди долари стокооборот? Е, ся . . . каква я мислехме, каква стана . . . .! Дано наш Тиквоч Боко не се сети и той да кани Султаня у София и да му играе гюбеци . . . !

Сърби,румъни,гърци и Европа ни дадоха даже и Солунската митница с Белото море,но дедото на бай Симо-подпоручик фердинанд реши да става Цариградски император и си е.а мамата!

Никой нищо не ни е дал бе руско тролче. Всичко сме си взели с кръвта на нашите войни. Даже Русия ни напада по време на войната в гръб в Добруджа, но тогава ген. Колев прави "страшната" казашка конница смешна. Голям бой и бягане е паднало.

ПИЧ ЛЪЖЕШ КАТО ДЪРТ ЕВРЕЙН . 1915 Г. БЪЛГАРИЯ ВЛИЗА ВЪВ ВОЙНАТА НА СТРАНАТА НА ГЕРМАНИЯ И АВСТРО-УНГАРИЯ СЛЕЩУ АНТАНТАТА . А РУСИЯ Е СЪЮЗНИК НА АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ . ДЕМЕК СМЕ ОБЯВИЛИ ВОЙНА И НА РУСИЯ С ВСИЧКИ ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ ТОЗИ АКТ ПОСЛЕДСТВИЯ . КАТО РЕЗУЛТАТ БЪЛГАРИЯ ГУБИ ИЗЛАЗА НА БЯЛО МОРЕ И ОКУПАЦИЯ ОТ ИНГИЛИЗИ И ФРЕНЦИ .... БЕЗ ПРАВО НА АРМИЯ И АВИАЦИЯ И ФЛОТ . ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО ТЪПАКО . И СЕГА СЪЩИТЕ ТИЯ ДЪРЖАВИ СА НИ УЖ СЪЮЗНИЦИ ХА ХА .

Антибългарските и просръбски коментари са дело на руски тролове, а не на българи. Гугъл "трол ферма ул. Савушкина С. Петербург". Троловете пропагандатори са на заплата при Путин, има отдели за много държави, включително и България.

Вие коментаторите тук не сте българи, а някави духовно осакатени комунисти. Комунистите 44 г разрушиха една свободна и независима страна с висок национален дух на крачка от осъществяването на мационалния си идеал и национално обединение. Комунистите убиха мечтата ни, а явно от коментарите убиха и духът ни, Сърбия е най - коварния ни и подмолен враг, който поради близостта на езиците ни открадна земите до Ниш, искаха в София кафе да пият, докато ние разбивахме турците на изток православните ни " братя" ни нападнаха в гръб, разберете всичко се връща!

Много си зле с материала. Какви комунисти през 1918г? Царство България, губим войната с Германия, национална катастрофа и ... сбогом Ниш и западните покрайнини.

Глупако свичко това Ниш Македония щяха да са български и не само щяха да са български комунистите го унищожиха, що се касае до сърбите ясно е написано какви врагове са ни

Антибългарските и просръбски коментари са дело на руски тролове, а не на българи. Гугъл "трол ферма ул. Савушкина С. Петербург". Троловете пропагандатори са на заплата при Путин, има отдели за много държави, включително и България.

ЕС се грижи за целостта на своите страни членки (справка Каталония). А разни еничари и руски подлоги да правят като вятъра. Заслужили са си го.

Сърбите отдавна не са дънили тия.

последния път като ги дъниха и тях ги надиниха яко - още влага им държи.

Тогава беше ,,международната коалиция на сащ '' за ,, запазване на човешките права '' - която мълчи за Каталуня . Защо ли ?

защо от сърбия, а не директно от олбрайт?

Чети коментарите и ще ти стане ясно кой е по-българин, по-християнин. Козяците се радват, че може да се пръкне още една мюсюлманска държава с "малката помощ на моите приятели" ЕС и НАТО. Набедените русофили са за цялостта на Сърбия и отпор на настъпващият ислямизъм. Една е истината, поддържай Сърбия и мисли за България.

Сърбите са еничари, а не християни. Справка битката при Никопол 1396 г. От цяла Европа само те се бият на страната на османските пълчища.

А х.й ,не искат ли?

И нази това ни чака. Въпрос на време е Кърджали и на долу югоизточните част. Само стой и гледай. Дано после се усетят и да започнат да милеят за нашата родина управниците не само да крадат!

Иска ви се руски боклуци, ама няма.

мъка мъкааа, няма край русолюбската мъка! вместо да се разпадне испания, ще се разцепи сърбия!

Сърбия по-скоро да влиза в НАТО, иначе съвсем ще я оглозгат Турция и Русия.

нещастник,гробовете на избитите от бомбите на тази миролюбива организация са още пресни ,соросоиде нещастен?

Тандемът на Путин и Ердоган иска да раздели братска Сърбия. На който не му е ясно - всичко е заради Турски поток.

Тъпо копеле си......