Скопие спря скандалната македонска енциклопедия

Ръководството на Македонската академия за наука и изкуство реши да спре продажбата на новата енциклопедия и да коригира оспорваните текстове, се казва в официално съобщение на Председателството на академията, предаде БНР.

Обратно в новината

Коментари - Скопие спря скандалната македонска енциклопедия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Луно, Луно, земьо макьедонска и за тебе ли ке Луно бориме и за тебе ли ке се тепаме...

makedonska akademiq na naukite-4estno da vi kaja golqm smqh me napu6i kato go vidqh tova ina4e ni6to li4no ama 6to ne se ubadqt na bojidar dimitrov moje daim pomogne ta da iskarat ne6to deto gore dolo da izglejda dobre

докато не си пренапишат всички учебници по история, и не ги одобрят всички балкански народи, не трябва да ги допускат до НАТО и ЕС

Доста глупости си написал, да в убийството на Стамболов са участвали някакви разбойници от географската област Македония, но те нямат нищо общо с ВМРО, то дето се вика още не е било създадено :))), антибългарското т.нар. Войнишко въстание провокирано от комунисти и земеделци е потушено от българските войски и ВМРО няма нищо общо с това :))), но къде ти долна русофилска комуняга като теб да знае тези неща, важното е да се плюе по българските патриоти и да се възвеличават националните предатели (сред които основно място заемат селяндурът Сандо и пияницата Гошо Тарабата). Присъщо на комунистическите отрепки в България е обилното и сочно лизане на сръбски и руски задници, голяма гнусотия ви казвам.

Хич не са глупави думите на Стамболийски и хич не са безпочвени. ВМРО носи солидна отговорност за втората национална катастрофа те са най-големите поддръжници на Централните сили. След ПСВ се занимават само с политически убийства междуособици и интриги именно затова са думите на Стамболийски а не защото е предател и до ден днешен македонците са трън в гащите . Стамболийски има и лична омраза към ВМРО техен член потушава с голяма жестокост войнишкич бунт през ПСВ в който един от лидерите е и Стамболийски .А ВМРО са и замесени в убийството и на Стамболов изобщо що има политически убийства те са първите заподозрени .

krimena st zag - I LOVE YOU

Не знаех за това предателство на Стамболийски, ако е вярно, /може ли някой да потвърди или даде подробности/ той се нарежда до предателя Георги Димитров и естествено до Тодор живков! Настръхна ми косата, цели трима български държавници предават Македония!!!! Защо да упрекваме горките страдалци българи от Македония - та те и до ден днешен са подвръгнати на мъчения и до ден днешен не са свободни!!! Ние тук имаме известна свобода от 100-тина години, а те и до днес са зависими. Трябва да им помогнем, а не да ги съдим. Ако осъзнаем страданията им, може би ще станем по-състрадателни и разбиращи. Не бива да ги корим и обиждаме, помислете си само, можеше просто да ги няма вече, ако не са се съобразявали със зависимостта си от Сърбия, преди това от Турция...... Боже, пази българите в Македония!!!!!

Кременче, натъквам се вече на няколко твои поста, написани във все същия кретенски стил. Първо, дълбоко се съмнявам, че си бизнес-дама, както се самоопределяш. Второ, не мога да резбера, дали си мислиш, че като пишеш малоумнотий по малоумен начин изглеждаш в собствените си очи по-умна от колкото всъщност си. Ако искаш все пак някой да се проникне от кретенизмите ти, поне ги пиши на кирилица, че така хич не стават и за четене. Желая ти здраве и дръзновение.

Па шта си ти? такъв въпрос задава в твоя дом безочлив чужденец. Па шта си ти? с такваз псувня смущава душата ти некакен пришълец. Па шта си ти? туй питане навред - при Дрин, при Шар, при Вардар, Преспа драга о, българино, сърбин те полага, и чака с начумерен лик ответ. Но ти пази се, прав ответ не давай. Кажи се португалец, кюрд, сириец, лапонец, негър, циганин, индиец - но българин се само не признавай. Че тоз грях смъртен прошка там не знай: влече позор, побой, затвор, изгнание - невидени при прежните тирани. Скрий, че си българин в най-българския край. Че си потомък Самуилов, на Атонский Паисий внук; скрий на коя си майка син, на кой язик пей мътний Вардар, синий Дрин, и езерата и горите македонски! Не споменувай Лозенград, Люлебург ни Булаир ужасни: ти би разбудил подозрения опасни, че на героите техни може да си брат. Мълчи! А вместо тебе всеки дол, пътека, дъбрава, езеро, река, рид, планина, ще викат с глас през всички времена: Тук българи са, българи от памтивека! 1913 г.

На 14 октомври 1912 година на Каменния мост в Скопие сръбският престолонаследник Александър Караджорджевич, който е начело на сръбска армия, е посрещнат по традиция с цветя от деца от града. Сред тях е 7-годишната Васка Зойчева. На въпроса му Каква си ти? (Па шта си ти?), детето отговаря Българка!. Шокиран от отговора, бъдещият държавен глава не се стърпява и зашлевява шамар на момиченцето. Случката бързо се разнася и извън границите на Кралство Сърбия. Общественото мнение в съюзена България е възмутено от разигралата се срамна сцена. В недоволството се включва и народния трибун Иван Вазов. В емоционален изблик на чувства, той пише стихотворението Па шта си ти?

Македонците дотам са сърбизирани че са готови да се изкарат извънземни. Трябва да се спре сръбската пропаганда! Макед произтича, ѝ е своеобразно продължение на Великосръбската доктрина, следствие от окупацията на Вардарска Македония през 1912 г., с последвалото сръбско владичество над територията ѝ

Язък, тамън и те написаха една книга - македонска да и казват и сега я спряха :)

И всичко се разваля - разваленото яйце мирише лошо, разваленият българин смърди на Вардарска утайка, и т.н. Който плюе майка си, той просто е обречен!!

Много правилно е казал Стамболийски. И в днешно време важи на 100%. Изкуствено създадена държава, която си набавя история чрез кражби от съседите.

Забравили са да добавяр Ристо Колумбовски и най-вече Адаме - по-познат като Адам

Аха ясно. И там ли такъв проблем? Към нашата история претенция имат турците. Към тяхната пък -албанците. Започвам да се чудя защо не е обратното? Ние да спорим за турската история и те да се мешат в албанската. Защо все едно и също?! Ами това е Македония. ПОданиците на Македония са македонците. Маскедонците искат да си напишат македонската история. Какво търсят в цялата тая работа албанците?! Нали има история на Албания. Да ходят в Албания и да дават акъл. Нещо много се обърка този свят. Много наникъде тръгна.

Приятели, да не бързаме много. Най-вероятно ще бъдат смекчени някои пасажи, свързани с албанците. По отношение на България няма да си играят да коригират кой знае колко. До 00: Ако Стамболийски е казал това, то той е бил голям глупак. Не случайно е бил убит с помощта на ВМРО. Селски политик.

predalboko e vasmoshtenietu na fsi4ki ot moia BIZNIS -KRAG tuka v ZAARATA....varhovnu i neupisuemo hahalstvu e 4i tes makidontci sa draznali da pisat takvas inciklupedia...ta ta duri ni pritejavad i S O P S T V I N izik i daji i istoria..... as izbiagvam da vlaziam faf kontakti i da prava BIG-BIZNIS sas pritstaviteli na tuva makidonsku opshtestvo-makidonia e satilit na BG i daji tcar SAMOIL si e bil asal BG-tcar a ne tez da mi sa pa4at sas TZAR sAMOIL

Интересно дали енциклопедията на САЩ и Великобритания предизвиква резервираниреакц в Македония .

Измислената държава БЮРМ се опитва да си измисли история с помощта на измислени учени в измислена академия на науките :) В новата версия на енциклопедията се очаква да бъде включен раздел за македонските територии на Луната от преди 13 000 години. :)

Ех че ми се иска македонците да поработят и с български историци голям смях ще е

измислена държава. Да се раздели между българия и албания. Ама Стамболийски е казал на сърбите - давам ви ги всичките македонци и нашите, халал да са ви.

И всичко се разваля - разваленото яйце мирише лошо, разваленият българин смърди на Вардарска утайка, и т.н. Който плюе майка си, той просто е обречен!!

И всичко се разваля - разваленото яйце мирише лошо, разваленият българин смърди на Вардарска утайка, и т.н. Който плюе майка си, той просто е обречен!!

И всичко се разваля - разваленото яйце мирише лошо, разваленият българин смърди на Вардарска утайка, и т.н. Който плюе майка си, той просто е обречен!!

oh,ma krimentce ty za6zto ne wzeme6 da py6ee6 edna entzyklopedya po VSEZNAISTWO,ma ???????