България против македонска ”енциклопедия”

Българското посолство в Република Македония разпространи съобщение за медиите в Скопие, предоставено и на дипломатическите мисии, по повод публикуването на така наречената “Македонска енциклопедия", съобщи БНР.

Обратно в новината

Коментари - България против македонска ”енциклопедия” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да отбележа един факт. На последния Music idol водещата беше от Македония. Нищо не й се разбираше.Питам- кой я пусна в българска телевизия тая сръбска пачавра? Колкото пъти я виждах толкова пъти съм я псувал тая курва. Мои познати наскоро бяха в Скопие. Като обикаляли по магазините ги питали дали не са от Струмица. Така че за някои неща сами сме си виновни. В България няма държавност

Стига с това кой комунист кой не. Това няма да помогне в настоящето и бъдещето. БЮРМ ще продължава да създава проблеми, а България няма никаква стратегия за отпор. Чешим си езиците за дреболии и се нападаме един друг. Това което е необходимо е България най-официално да постави пред всички държави и в Европа и в света, включително и пред БЮРМ две неща: 1. Езика който се използва в БЮРМ е български език и не може да се нарича по друг начин. 2. Историята на БЮРМ започва от 1945г. Тези два въпроса трябва да бъдат поставени и трябва да бъдат остоявани. Никой няма да ни свърши нашата работа. Ние сами трябва да си я свършим

Nai,veliki sa makedoncite,sled tqh sa balgarite.A Elinite ? A ,te prosto sa edin narod,koito e po star s nqkolko veka ,ne e qsno kolko,moje bi 1o,20 veka, e kakvo sa 1000 , 2000 godini,za velika makedoniq?Samo nerazbrah,kakava e istoriqta,ezika i religiqta,na koito se opovavat makedonskite y4eni!!

who cares

Божидаре, не се смей, а си върши работата. Да не съм чул повече, че няма да реагираш на идиотщините на македонските учени.

до Elitarist (25.09.2009 г. 10:23ч.) (25.09.2009 г. 13:07ч. За Кристобал Колон знам, че е испанец. За твоя човек не съм чувал. :) Обаче съм убеден, че македонската наука с лекота би доказала, че и АЛФ е македонец. :)

Македония е била една от републиките в след 1945 г.Югославия, преди това беше в Сърбия и се казваше южна Сърбия. По стечение на обстоятелствата сърбите бяха най големия етнос в Югославия и надделяваха числено в ЮКП (Югославската комунистическа партия) . Но това те е никак основаните да се казва, че македонизма е сърбоманство, а си е чисто дело на сталинския-болшевишк период на двете Компартии и идва от теорията на Сталин За етносите и нациите, родена още 30 -те години. Македонизма използва някои стари шовинистични теории на Начкович, родени в края на 19 век, но останали напълно непопулярни сред населението до Втората световна война.. Преди 1945 г когато се наричаха македонцитеюжни събри, си беше националистическо дело на авторитарния режим на царската династия Карагеоргиеви който не се различаваше по нищо от Кобургите. Но въпреки националистическите изстъпления в Сръбското кралство преди 1945 г. македонизъм там нямаше, националистическите изпърления бяха абсолютно непопулярни сред населението на Вардарска Македония ,те продължаваха да наричат себе си - българи. Македонизма като идеологическо направление дойде, чак след 1945 г със завръщането на Г-Димитров от СССР и се изкова в лабораториите на КПСС в Москва. ideyazabulgaria.org

Не обръщайте внимание на Bitola! Това вероятно е някакъв комунист (български, сръбски или скопски), задачата на когото е да всява омраза към Македония.

А бе дядка кьорави, едно време в казармата имаше правило. Забраняваше се на новобранец та се обръща към друг новобранец с думата КИР. За наказание трябваше да напише 100 пъти: Кир на кир, кир не вика. Ти и без това обичаш да си многословен без да кажеш нищо. Що не вземеш да напишеш 100 пъти комунист на комунист, комунист не вика! много

Албанските порезковци идват и за твоят задник, а като те гледам какъв си ми дупедавец, май се сещаме какво ще правиш след 5-10 годинки. Ще поемаш и ще викаш с гордо я сом АЛБАНЕЦ.

Bugarite sakat da ja kradat makedonskata istorija ,zato sto tea nemat nivna na 50 g, a nasava e na 15 000 god.Tatarskite fasisti ja okupiraaa Makedonija,pa morase slavnite titovi partizani da gi proterat nadvor so tepanje.

ДОБРЕ БИ БИЛО ДА СЕ ПРОВЕДЕ БАЛКАНСКИ И СВЕТОВЕН КОНГРЕС НА ТЕМА: ИМА ЛИ МАКЕДОНСКА НАЦИЯ,ИСТОРИЧЕСКИ КОРЕНИ ИЛИ НАЛОЖЕНИ ПОЛИТИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ?НЕ МОЖЕ МЕСТНИТЕ ТВЪРДЕНИЯ НА ИСТОРИЦИ ДА НЕ ПОЛУЧАВАТ ПОТВЪРЖДЕНИЕ ОТ РЕГИОНАЛНИ И СВЕТОВНИ УЧЕНИ ПО СЪТВЕТНИЯ ВЪПРОС?!

Тоя шиптърин Якуб излязал много умно пар4е а аз си мислех 4е албанците само от бандитизъм разбират

А, бе гьотферен, ти нещо чул ли ни за Първа и Втора национална катастрофи? Фердинанд създаде условия за появяване на македонска нация, анадъму, бе?!

не. Кристофоро Коломбо е евреин.

До откачените йоцовци комунисти. Дядо Йоцо гледа, ама не вижда... от разказа на Вазов става ясно, че гледа, но не вижда свободата. Не приемам упреци от отявлени комунисти: македонстващите са сърбомани. България няма нужда от признаване на 50 годишна сърбоманщина, колкото и жертви и сантименти да имаме като история. И моите прадеди са от Прилеп, но не ща да имам нещо общо с днешните сръбски мекерета там. Прадедовците ми са дошли в Софийско преди 200 и повече години по търговия. Поради разрастване. Другата част, която е живяла там се е преселила след Междусъюзническата. Горд съм, че всичките ми предци са българи от памтивека, а не сърбомани и са в България. С бюрмета, сърбомани и арнаути нищо българско няма останало.

Това МАНУ звучи по-добре като МАНИ / македонска академия на новите изгъзици/.

Какво ЕС ? Какви 5 лева?? Що не питат албанците, те по я знаят историята.

За това поведение на цървулите са виновни всички президенти и премиери като се започне от нещастника Ж.Желев.

Abe nie bulgarite sme golemi nudali,davame ramo na tia mekereta makedonski,priznavam gi kato samostoiatelna durjava (za razlika ot surbi i gurtzi)a te nagletzite ne spirat da pliuvat sreshtu Bulgaria.Smo gazene na tazi izmet!

ММммммисля,че не е смешно!Трябва някак си да се контролират нещата,които се афишират в официалните издания на една страна.Защото после ще се легитимират искания,позовани на тези смешни издания.

Tyk na o.Malta kogato ima BG party v nyakoya diskoteka vsichki maketa prisustvat na purva linia.Stalin da ce oburne v groba si!!!

на сека манджа - идеъзабулгариа тчк орг

За ваше сведение с ника Дедо Йоцо гледа ГДРД Идея за България.е отразявало винаги официалното си становище по въпросите. Относно Македония и Македонската кауза, това наше становище го имаме отпреди 5 години с основаване на Движението ни. ideyazabulgaria.org

Някой да знае откъде мога да си закупя този бестселър на глупоста и да се посмея малко?

Ние, българските учени, отдавна сме престанали за четем и да се занимаваме с измишльотините на македонската академия на науките. Не е професионално да се занимаваме с това, посочи министърът, който отговаря за българите в чужбина. - Ами по какъв начин тогава отстоявате Българскитре национални интереси и наглото опорочавенр на историята, другарю Димитров ?

Абе ideyazabulgaria, да не сте натирили дедо Йоцо бре? Щото гледам започнахте да пишете смислени неща.

Ха сега отново БГ първа да признае Македонската държава, пак да удари един език по македонските гъзове за НАТО и ЕС, пък после....били плямпали. Вето, вето и да стават членове на шиптърския съюз.

Ами, смее се, че то наистина от трагично започна да става смешно. Наистина ситуацията става абсурдна.

13 za Albania,13 za Elada i 13 za nas!Niama Makedonia niama i problem!

Председателя на шиптърския парламент го е казал много ясно и много точно.

А бе не разбраха ли тези македонци най-накрая, те не са нито албанци, нито гърци, нито сърби... вече и българи не са - те са просто един сандвич от Макдоналдс и от там им идва името!

Стига с термини като сърбомани, приятелю. Това е термин изкуствено наложен от БКП с цел да прикрие своите големи престъпления по раждането и налагането идеологема македнизма и го причисли като дело на целия сръбски народ. Сръбският народ не е родил македонизма, а Комунизма и Болшевизма. ideyazabulgaria.org

Христофор Колумб да не е македонец? :)

Автентични македонци има, може би в Гърция, останалото са българи и албанци. Внимавайте заблудени БЮРМ-ета!

Г-н Димитров, за да не ви наляга повече депресия, вземете и кажете ИСТИНАТА С ВИСОК ГЛАС, а не с подобни изрази идеологеми от епохата на Студената война, Крайно време е да се признае на глас за комунистическия идеологем македонизма, роден от Сталин и налаган насила от БКП и ЮКП 60 години. България продължава да води старата Тодор Живковска политикасо кротце со блато,да не дразним съседите и не желая да говори на висок глас истината. Защото и в двете страни-България и Македония управляват децата на бащите си във всички управления и посткомунистически партии от прехода ,включително и в сегашното, което вие представлявате. Политическите елити на двете страни по нищо не се различават- една майка ги е родила. Докато не се каже истината на висок глас и не се заклейми това огромно духовен предателство на БКП срещу народа си , няма да има резултат от смеенето ви на глас. Стига мълчание и политики по старому пипане с копринени ръкавици!!!!! НО явно това няма да стане през време на вашия мандат, защото всички сте стари комунисти с тодорживковско мислене. ideyazabulgaria.org

Албанците и англичаните протестират остро,а измисленият министър Б.Димитров...се смее!

До кога ще се бъркаме из хорските работи. Ние ли сме хората които да казват коя държава какви книги ще си издава? Всеки има право на мнение по всякакви въпроси.Ние можем да го оборваме с факти а не с несъгласие.

хаха, макетата станаха за смях на цял свят! Мястото на Магаданските учени се зае от Македонските учени :-) След като макетата не се разбират со благо, трябва со кютек. Ние и гърците им удряме едно вето за ЕС, и додето се разреши проблема, там ще има само албанци.

Абе, докога ще се занимаваме с тия сърбомани? Да ги режем за ЕС, НАТО и да им слагаме мита. За какво са ни сърбомани смахнати!? Или пак ще продължим по християнски да обръщаме и другата буза, след като са ни лепнали един? И аз спазвам християнското вероучение искрено, но малко ми додеят вече тия отчаяни сърбомани. Вие как мислите?

Искам да отбележа един факт. На последния Music idol водещата беше от Македония. Нищо не й се разбираше.Питам- кой я пусна в българска телевизия тая сръбска пачавра? Колкото пъти я виждах толкова пъти съм я псувал тая курва. Мои познати наскоро бяха в Скопие. Като обикаляли по магазините ги питали дали не са от Струмица. Така че за някои неща сами сме си виновни. В България няма държавност

А, бе Путков, какво смислено може да има в историческата амнезия на тоя гьотферен?! Или и ти си като него?

шо е маке - се е лайно!!!

ми ако комшията ти готви един чем за отзад сигурно ще си подадеш задника през вратата...смешник

това дир.бг ли е или идеъазабългариа.орг че нещо тука агитатора прекалява...