АЕЦ ”Белене” пак оглеждана от Македония

Македония отново обмисля да се включи в АЕЦ "Белене" в България, след като българските власти съобщиха, че ще продадат своя дял от 51 на сто поради недостиг на пари, пише македонският вестник "Дневник", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - АЕЦ ”Белене” пак оглеждана от Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДО ТАМ ЛИ Я ДОКАРАХМЕ,МАКЕДОНИЯ ДА НИ КУПУВА АКЦИИТЕ?

ДО ТАМ ЛИ Я ДОКАРАХМЕ, ЧЕ И МАКЕДОНИЯ ДА НИ КУПУВА АКЦИИТЕ? ТА ТЕ ДО ВЧЕРА ГИ НЯМАШЕ

кви съседи бе смешник. това си е Югоизападна България, която оня цървул и жабок Ж Желев окончателно хариза....много си елементарен

За миг си представете такъв сценарий: Македония купува 51%, а след това препродава своя дял на някой си друг. Във всеки случай, присъединявам се към мнението на НикиБ, особенно израза ...едно добро начало.

шо е маке - се е лайно!!!!!!!

Не бъди толкова наивен. Ако македонците купят АЕЦ Белене те ще са господарите, а ние ратаите. Ако искаме да живеем като европейците, трябва да се научим да бъде господари, а не слуги. Никой собсвеник не позволява на бачкерите му да живеят като него. А пари всъщност има, няма желание, защото Бойко вече е взел подкупите от конкурентните енергийни лобита.

Какво има да я оглеждат, да не е мома македонка?

Май това остана за приватизиране от новите. Само за информация, щом чужда държава се интересува, това показва само едно! Тази централа е нужна на България. Всичко друго е измама, както се говореше, че никой не искал да купи БТК пък после се видя целта на всичко това!

Чудесни коментари (изключвам този на НикиБ) - все на европейци, със здраво чувство на принадлежност към този континент! Защо пък да не работим с македонците? Нали все трябва да почнем отнякъде едно нормално сътрудничество по съседски? Това е един чудесен повод за започване на по-нормален диалог. Явно е, че не сме в състояние сами да осигурим необходимите средства за АЕЦ-а и ще търсим чуждо партньорство: защо да не си сътрудничим с Македония? Хайде да опитаме да сме по-малко тесногръди, да приемаме реалностите такива, каквито са и да не робуваме на комплекси - за какво разпродаване става дума пак: това са ни възможностите и, ако искаме все пак да построим тази централа, трябва да търсим партньори. И македонците също са добре дошли - да се надяваме, че в недалечно бъдеще ще се присъединят към обединена Европа и границата ни с тях ще остане само като географско понятие. А ако проектът с участието на Македония се реализира, тя може да извлече и допълнителна изгода от това, като постави като условие обучението на техни специалисти при експлоатацията на централата.

Македония обмисля да се включи в АЕЦ Белене в България, след като българските власти съобщиха, че ще продадат своя дял от 51 на сто... Какво значи това??? Че ако Македония или кой ще да е купи тези 51%, ще бъде доминиращ и с решаващ за всичко глас? Тея хора луди ли са? Всичко се разпродаде и направо подари... То не беше Авиокомпания, то не бяха Пощите, то не бе Енергото... :((

Не се притеснявайте дами и господа! При тях е валиден принципа - нема пари -действай. Пък дори и да намерят пари, защо се притеснявате. Спечелилите изборите никога не са крили, че държавата няма да инвестира или гарантира изграждането на втора АЕЦ. Не са против да се завърши АЕЦ Белене стига да се намери частен инвеститор. Дали е Македония, Русия или Турция няма значение(дори като правителствено участие , то ще се възприеме като частна инвестиция). Или предпочитате Германия или втори немски енергиен гигант да си я дострои и ползва.Каква е разликата? Укротете национализма си в сферата на икономиката - това си е чист атавизъм. Глобализацията е факт, независимо от това дали ни харесва или не!

Aurora, utselila si v 10, no ot drugo kyushe i po druga tema.

Temata ne e Malkedomnia. Tema e che ne mojem da postroim DORI edna AEC. naprednali sme zabelejitelno.

тея луди ли са при население около 2 мил Турция няма все още та тея

Как ли пък не - те един войнишки паметник не могат да опазят, една паметна плоча на брега на Вардара не могат да не осквернят, всяка година се поставя и се изкъртва, а ние ще им даваме възможност да участват в производството и разпределението на енегрията на Балканите от нашата централа! Де гиди кекави макета! първо да си оправят името и спора с Гърция и да се определят национално - албанци ли са, сърби или българи, пък после да се водят с тях някакви разговори! Докато се случи всичко това, ние вече ще граничим с Албания, така че - няма въпрос за тяхното участие, могат да не се напрягат да мислят за него!

докато е този министър трайчо добро няма да видим. той не става и за чеп на буре камо ли за министър

Makedonzite nikoga njama da se darjat sasedski, a ve4no shte sazdavat problemi, tozi pat dori shte diktuvat usloviata i to v sobstvenata ni strana. Po-goljama glupost ne sam 4uvala! Napulno sam saglasna s N i ne trjabva da se dopuska tova bezumie!!!

Тия от Югозападна България като искат да си строят АЕЦ кой им пречи сигур Александър Македонски а???

ега ти българските власти ! май ББ и Монито Дянков нещо бързичко взеха да слушкат отвъд локвата кво им хортуват а? що не се откажат от 49% а??? или тва недоносче, дето не си е още взело изпитите в Берлин и се преучило в Хамериката ни смята, че пием вода от улуците а?

АЕЦ Белене - ке умрем за нея!

Нашите сополанковци аматьори политици ще продадат кокошката която носи златни яйца. Дано поне този път се потърси сметка за поредната бандитска продажба на националните интереси.

По моето скромно мнение АЕЦ Белене /ако се реализира?/ може да бъде успешна само като международен проект. И евентуално включване на Македония в него е интересна възможност. България и Македония са обречени да са съседи /най-малкото - съседи!/. Македония все някога ще стане член на ЕС. Нашите две страни трябва да нормализират отношенията си и интегрирането но енергосистемите ни /по-точно интегрирането на македонската в нашата енергосистема/ е едно добро начало.

MOOO-o-oolja?!!