Макаров: Активират се усилията за подкопаване на многовековните връзки на Русия с балканските страни

Очакваме ЕК да приеме окончателно решение за хъба "Балкан" и за потенциалното участие на Русия в неговата реализация, за да не повтори той печалната съдба на "Южен поток", казва Н.П. Анатолий Макаров

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Руските агресивни интереси ни поробиха след турците и 45 години си експериментираха анти човешкия социализъм, като отново ни държаха в робство, оградени със желязна завеса. И само със СВОБОДНА ЕВРОПА, НАТО И ВЕЛИКА АМЕРИКА , България има шанс да живее свободна. Платена руска подлого, цитирай ми поне една държава от Източна Европа и Балтийските държави, които да се е върнала в омразната мрежа на руските агресори. НЯМА ТАКАВА. Никой не иска да чуе за алкохолизираните мурзилки.

На много бедна държава си посланник БВП колко на Иралия, а искаш да командваш... да с пистолет в ръка това е тЪзможно, но това не е приятелство. Западът дава пари, а русия какво? 3 на сто от инвестициите на балканите са руски. Пправете си кочинката и добре дошли като приятели и братя.

До лятото на 1994 Червената армия беше разположена до Берлин. После Путлер влезе във властта - от тогава насам, Червената армия отстъпва, НАТО напредва. Путлер е еврейски агент и си гледа работата за която Израел му плаща - да съсипе остатъците от алкохолизираната държавица. И не може да му се отрече - справя се прекрасно. 1. Да остане ботоксовото плашило на власт е най-доброто за запада. Няма по-голям и способен некадърник, който да съсипе още повече ватното блато Раша. 2. Руснаците могат да се гордеят - от членовете на групата на Г-8, тяхната страна се превърна в лидер в тройката с Иран и КНДР. И всичко това благодарение на Путин! 3. Кримляди осраха СИВ, Варшавския договор, СССР, приятелите си диктатори в Африка, Азия, Латинска Америка! И сега се готвят да осерат самата Русия 4. Ватники имам въпрос: защо в най богатата на ресурси страна в света, жизненият стандарт на ватенките е 20 пъти по-нисък от този в най-изостаналата държава в Западна Европа?

Цялата ватна история е била и ще бъде само лъжа, инсинуации и, удобни на управляващата към момента мафия Руснаците по манталитет са цигани, те са просяци и без възпитание. Те са алкаши. В дните на Сталин и Брежнев те бяха заключени в границите на лагера си Гулаг-СССР и им беше забранено да излизат в чужбина. Сега те са дива алкохолизирана азиатска орда, която навсякъде създава проблеми ... Те крадат и се напиват до несвяст.

Там където е стъпил комунистически крак, след това и трева не расте… Ватенките са като вирус, вредни за целият свят. Колкото по-малко от тях остават, толкова по мирен ще бъде света. Колкото и ТУК да се напъвате платени ватни подлоги, дори да се осерете, никога няма да върнете нито една държава от Европа отново под руско робство. -Всички поробени народи след неизбежният фалит на Червеният Четвъртия Райх СССР, избраха да бъдат свободни. -Всички избраха да скъсат и забравят омразният фалшив социализъм и неговото „светло бъдеще“ -Всички избраха да участват в НАТО , където е и Америка. -Всички избраха да бъдат в Европейският Съюз. -Всички бивши поробени държави по този начин преминаха в друго измерение на качеството на живот и с вярата че ще бъдат защитени. И не от Горна волта или Венецуела, а от агресивното диво, алкохолизирано азиатско племе, при руснаците, няма нужда д асе напъваш нищо да противодействаш, те сами ще си унищожат всичко. Сами си разрушиха съюза, сами се разпаднаха. Пробваха нов съюз - ОНД, ама нещо не стана. Пробваха Евроазийски съюз, ама нещо не функционра. Сега за 5 ракети да го мислим...Няма нужда - ще си ги приберат и нарежат сами. Това е Русия - големи приказки, показване на мускули и после -едно голямо нищо Русия е отвлечена от шайка алчни хора. Играят си с родолюбивите чувства на руснаците, правят си каквото им скимне и обясняват, че е за благото на Россия, а всъщност искат само д астоят по-дълго на власт и да печелят пари.

Над 133 милиарда лева, или около 300 млн. тогавашни долара, е струвала окупацията на България от Съветската армия през 1944 г. До тази огромна сума достигат съвременни изследователи на архивите на БНБ. Издръжката на съветските окупационни войски е изключително тежко натоварване за българския бюджет и значително надхвърля наложените на България следвоенни репарации. През 1944-1947 г. около 600 000 съветски войници и офицери пребивават на българска земя за различен период от време. Секретни междуправителствени споразумения уреждат тяхната издръжка за наша сметка. Нещо повече - всички заплати, командировъчни и режийни по изрично настояване на съветската страна им се изплащат в долари. При това става дума за суми, които многократно надхвърлят доходите на среден български гражданин..... ....Над 85 милиарда долара са откраднати от москва чрез безплатното ограбване на урана от българските рудници за 45г.. 26 тона злато, натрупано по време на Царство България, е откраднато тайно от Съветския съюз в края на 50-те години на ХХ век. Това шокиращо разкритие лъсва от разсекретени документи на Държавния архив и на Българската народна банка (БНБ), става ясно от разследване то. 14 години след 9 септември 1944 г., когато Червената армия се настанява в България, т.е. през 1959 година, вече в разгара на Студената война 26 тона златни резерви тайно са преместени в Москва под предлог, че сградата на БНБ нямало да издържи на атомна бомбардировка. И в коя страна Русия донесе свобода и просперитет? Няма такива държави. Но има част от Русия, където има свобода на безумието и просперитета на насилието - Кремъл. Бедна и незащитена Русия нападна украинците в Украйна , грузинците в Грузия , сирийците в Сирия, афганистанците в Афганистан, унгарците в Унгария, чехите в Чехословакия, молдовците в Приднестровието, поляците в Полша, балтийските народи в балтийските страни. Ватенките са зли хора, енергични вампири с лъжи, интриги, безсилие. Типични комунисти. Най-страшното оръжие на Русия е нейното население. Руският народ никога няма да бъде щастлив, знаейки, че някъде, нещо още не е унищожено. Ватенката е готова да умре НЕ за нещо, което е добро за тях, а за това, всички останали да живеят зле. И за този генетично вроден нагативизъм, Бог ги е наказал завинаги да живеят в своето блато.

Само Връзка с Русия трябва да имаме от бившите страни на СССР ! Русия ни освободи , а ЕС ни зароби и ни направи роби на Големите Европейски Държави ! Време е България да излезе от НАТО и САЩ да си плащат за Базите които държат в България ! Всички Укри трябва да бъдат изгонени от България и пускани само със специални визи ,те разрушават България както направиха с Усрайната ,време е техния Посланник да бъде изгонен от България за подривна дейност срещу България !

Ми тогава трябва ли да са изгонени българи от Украйна?

"Ще напомня, че последната среща между президентите на България и Русия се е състояла в далечната 2009 г. Съгласете се, че подобен период на "застой" за страни като нашите, които са толкова близки в исторически и културен план, е просто недопустим." ДА, ВАШЕ ВИСОЧЕСТВО, А БИХТЕ ЛИ НИ КАЗАЛИ КОЛКО СРЕЩИ НАПРАВИ ВАШИЯ ПЪРВИ С ТУРСКИЯ ПЪРВИ И ТО САМО ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 2 ГОДИНИ ?! А "НОЖЛЕНЦЕТО" В ГЪРБА С "ТУРСКИ ПOTOK" ?! "МОСКВА НЕ ВЯРВА НА СЪЛЗИ" Е ВАША, НЕ НАША ПОГОВОРКА - ТАКА, ЧЕ - НЕ НИ ПРОСЪЛЗЯВАЙТЕ !!

Южен поток спря България ,ако не знаеш ! Президента се срещаше с други Президенти и плюеше срещу Русия и Путин ! Виждам че си невежа и не пиши повече глупости , че ще пострада майка ти !

Ще се радвам, ако отидеш при майка ми !!!

Русия безспорно е наша освободителка от Османско Иго и ние Българите не можем да прекъснем връзките с Русия , колкото и да се стараят някой ! Тези някой са твърде малко ,но в техните ръце са Медии и различни програми в телевизии които водят Тези ! Връзката с Русия не можем да отхвърлим !

Такива усилия има, но няма да успеят!!! Колкото и да са лелеяни от разните му там Иво Инджевци, Аговци и Тодоровци!!!!

Русия иска силни връзки, но със всяка страна на балканите поотделно. Силни и единни Балкани пречат на имперските амбиции на Русия.

Точно реших да напиша подобен коментар, но виждам, че си ме изпреварил. И следната фраза ме притеснява много: "Искам да ви уверя, че нашият принос в регионалните въпроси и занапред ще бъде изключително съзидателен." Дали не е грешка в превода: НАЗИДАТЕЛЕН?

И откъде я измисли тази глупост?! Аз като българин искам отношенията между България и Русия (или за всяка друга страна) да са изгодни за българите, какво ме интересува дали са изгодни за някои от другите балкански страни?! Или както в случая с Южен Поток, когато от САЩ и Западна Европа ни натискаха да спрем този проект, за да сме "солидарни" с Украйна, и в резултат проектът отиде към Турция! А в същото време Германия си построи Северен Поток, а сега строи Северен Поток 2! Очевидно нито Германия, нито Турция искат да проявяват "солидарност" с Украйна (или друга страна), ако това е срещу техните икономически интереси, така че защо ние трябва да го правим! А и като говорим за балканските страни, кога някоя от тях е проявявала солидарност или подкрепа към нас, че ние трябва да го правим за тях?!

Самият факт, че руският посланик смята сближаването на страните от Балканите за "подкопаване" на "вековни" връзки (разбирай, политика "разделяй и владей" от страна на Русия), означава, че резидентът Радев би трябвало да отмени посещението си в тази страна. Няма да го направи, разбира се. Вероятно и той споделя мнението, че сме свидетели на "подкопаване".

Само лъжи, лъжи и лъжи. И нито дума за безобразното нахлуване в Украйна с военна сила и масовите убийства на жени и деца, съвместно със сирийския брат-сатрап. Руската наглост е известна, но е странно овчедушието на нашия президент-пингвин да ходи и се кланя на джуджето военнопрестъпник.

Твоя проблемът е, че около 70% българи са здрави и не са клинично болни като теб.

Не. 80 % от българите на бяха ли дебили, според Иво Христов?

Каква Украйна бе помияр ,ти живееш в България ! Като ти е грижа Украйна ,заминавай то скоро ще ви гоним от България и така имаме Цигани ами и вас Украински мангали да ви храним !

Кочината на балканите стана след като предателят Горбачов и пияницата Елцин продадоха СССР на запада. И единствено западът носи цялата отговорност и вина за тая кочина, но на него това му е интереса, да прави кочини и да пали войни. От кръв и войни се храни запада и от него нищо добро не иде.

Пореден човек с рабовладелческа-робска съветска менталност.

Руската кочина, най-голямата кочина!

сега и Путин за президент,до сега да имаше трета световна война.Горбачов и Елцин спасиха най-вече Европа и света от трети световен конфликт.А според Макаров нека Русията си стои силна и независима,но....изолирана от света.Так,че стоите си в руската кочина и не ги мислете Балканите.Те вече ви се изплъзнаха и ви знаят много добре и ...меда и жилото.

как го спасиха, като оголиха Русия и я поднесоха на тепсия на говедата, иначе викаш ония беха подготвили войната? ония, а не русия! Русия бе добра, когато бе безпомощна и независима. Сега, когато започна да се възражда и изгони западите кърлежи, стана неудобна и лоша, а? Елементареееен си, много елементарееен.

За съжаление, тъпунгерите, като теб, не осъзнавате, че още няма трета световна война, само защото точно Путин е президент на Русия, а не, някой смахнат дебил, като Тръмп, например!!

То от тея вековни връзки с кочината балканите са на това дередже!

И по близо до Европа!Това ни дава шанс за по добър живот!Доказана истина!

Нещо "доказаната ти истина" изпуска в последните 30-на години - шансът за по-добър живот отлетя от България с влизането ни в ЕС. Манипулираш тролче.

На нас ни е добре, па ти като тролиш от руска землянка си е твой проблем!

Абе не знам ти в чия землянка си и от къде тролиш и плюеш всичко руско, но ти пожелавам ВСЕ ТАКА да си добре!!! Умните ще ме разберат.

Аз съм българин и съм добре. Работи по-усърно и ти ще си добре.

Кажи го на бабите, дядовците, професорите и доцентите, които рият по кофите, кажи го на малките деца, а и на родителите им и им обясни какво точно работиш така усърдно, та си толко добре? За западните подлоги и фесове почивен ден няма ли?

Българин си на кукув ден. А дай Боже Българин да станеш - тогава ще разбереш разликата от това, което си и това, което би могъл да бъдеш! Ма немаш акъл за българин. Нема да стане.

на Русия едно благодарствено писмо за жертвите и това е. След това всички съветски паметници се разрушават и България тръгва по европейския си път на развитие. А да и учебнците трябва да се перефразират и да се осмисли историческия принос на Русия в втората световна война. Потресен от факта, че много българи си мислят, че на 9-ти се чества деня на победата. Ма каквао победа ние сме били на страната на хитлеристка Германия т.е. на страната на губещите и нас са ни окупирали съюзническите войски. Толкова за победата. никой не рпазнува това, че са го победили баси. А и излиза ако ги слуашаш русите, че едва ли не СССР сам е победил Германия айде бе. А другите държави, а другите жертви. Ма ще кажат 20 милиона били жертвали ми ще жертват щото са били мега изостанали, няма ли читави генерали, оръжия и войнии, изостанала колхозна държава, управлявана от диктатор, смес от народи със сбъркана национална идентичносст, затова са бягали от фронта и кагебейците са ги разстрелвали. Просто са били неефективни и затова за дали толкова жертви. На един германец за изпращали по 10 руснака с една пушка. Жертвите са били от глупост, изостаналост и неуважение към човешкия живот. Толкова за руснаците, колкото по-рано се откопчим от тях толкова по-добре.

"След това всички съветски паметници се разрушават и България тръгва по европейския си път на развитие" То на такива като тебе само паметници му пречат в развитието? Е, махнахте мавзолея,че как дръпнали развитие - няма спирането. Интересно че в Германия и в Австрия - паметники на съветския воин не пречат да се развиват. Може би проблемът е другаде ? а относно войната - не забравяй за ония 13 хил евреи ,които българите изпратили в концлагери. Малко съвест да имаш.

Маша, абсолютно права си и за паметниците и за мавзолея, та и за "развитието" на БЪлгария, ама то тръгна нещо наобратно, силно към деградация на всичко. Абе спретнаха ни една икономическа война, разрушиха всичко, направено по времето на соца и със СССР и докараха народа ни до мизерия! Обаче за евреите (разбирам защо го казваш, заслужава си го) не можем да обвиним българския народ. С Хитлер и със Сталин преговори много-много не можеха да се водят. Пак много сме спасили, другите държави и това не са направили, нали?

наличието на величествени съветски паметници кара някой празноглави индивиди да си мислят че голяма дружба има между нас и руснаците, а то никаква дружба. Обичали са се Тодор Живков и Брежнев, затова са си пускали езици, ама ние с руснаците не се обичаме, те гледат на нас като на подчинен народ, а ние на тях като на окупатори и пияници. Да се оставят само някой паметници в музея на социализма и това. Прави сте паметниците като ги махнем няма да дръпнем рязко напред ама това ще е едно начало в правилната посока, скъсване със миналото и отваряне към европейските ценности. Не е естествено да каниш евро лидерите в паметник на културата построен от комунисти, не е естествено да идват какви ли не евро лидери в София и да виждат паметника на съветските окупатори срещу Софийския университет, Альошата в Пловдив и Бургас и т.н.

Благодарствено писмо, .... и това стига, така ли? Нееее приятел, кръвта с кръв се изкупува! Милионите жертви не можеш като западняците от албион да кажеш само "мерси" - не става. Много ти е ьофтинка благодарността бе! СВОБОДА НЕ СЕ КУПУВА, ТЯ СЕ ДАВА! И БЛАГОДАРНОСТТА Е ВО ВЕКИ ВЕКОВ! Но, това само българите го знаят, а ти не си от тях.

аз говорих за Втората световна ти се отплесна по освобождението ама карай да върви. Да съм казал нещо за паметника на Цар Освободител срещу Парламента? Не. Кво ревеш тогава. Против съм паметници на руски войни с автомати в ръце. Това са паметници на агресията, издигнати от комунистите. същите ги има пред централата на БКП/БСП. Трудно ли ти е за разбиране?

а ти като българин ли говориш или като руснак, че не стана ясно?

до аззз, Всеки българин е благодарен на Русия до гроб! Ако си българин щеше да го знаеш! и като говориш само за паметниците от ВТ. св. война, защо не си против паметника на американ0ките летци, бомбардирали и разрушили до основи София и цяла България, избили стотици хиляди невинни деца, мъже и жени? Или за краварските убийци твоите принципи "български" не важат??? Аре пак ми кажи, че си българин и не си трол-западняшки или фес!

Умствено и морално увреден(а), „изостаналата” Русия се борила срещу цялата Европа легнала под Хитлер. При това легнала почти веднага без съпротива.Продажници и колаборационисти. Могат с това да се гордеят. А Русия се гордее с мощна съпротива, войнишка доблест и саможертва спасила света от кафявата чума. Цялата промишленост, банки и всичките други европейски ресурси работили за Хитлер. Французите до последните дни отбранявали Берлин, който не знае, а други европейски народи участвали в хитлеристки войски. САЩ открили втори фронт 10 месеца преди края на войната, когато Русия прекосила цялата Европа и стигнала да Берлин. Лъжец ,прочети енциклопедии да просветлееш. Но едва ли.

След Освобождението Русия наистина полага титанични усилия да отблъсне благодарния български народ от себе си. Но ние сме кораво племе - трудно се даваме.

Поради слабия интернет го изпратих повторно. Моля админа да го изтрие.

що да го изтрие? това си е абсолютната истина!

Абсолютна истина не съществува!Йес!Даа...Да!

Защото след Освобождението,Русия полага титанични усилия да ни втълпи,че борбата за Тракия и Македония не минава през Съединението на Румелия и признатата част на България от Запада,но ние слушахме и тогава,както сега Великобритания и Австро-унгария,викахме" Да живее Княза! и "Долу Сърбия!",а не виждахме,че България реанимираше със загубените Тракия и Македония,поради козните на великобритания.Капитан Петко войвода унищожи бандата на чалмосан англичанин в Родопите,а не на православен руски императорски офицер.Руските императорски православни офицери създадоха и полагаха основите на редовната българска армия по това време,както и новата държавност на България.Русия може да е насърчила Сърбия-заедно с Австроунгария за война срещу Княза-за нея-предател,но Русия дисциплинира,обучи и организира Българската армия,която разби сърбите за няколко дни,положените здрави армейски основи бяха причината и за последвалите успехи на БА срещу Османската империя и наред с други комплексни причини допринесоха за възхода на Ататюрк-страстен български почитател,уважаващ българския народ и създател на светска Турция политики военен.Тогава слушахме Великобритания,която с цената на всичко постига своето-само,че това свое са нейните интереси,не чуждите,а за сметка на чуждите.Това се вижда и днес.Затова абсолютна истина няма-не само,защото философите я отричат-особено в политиката интересите са над всичко-те са следващите след националната свобода и достойнство.Това,не са само красиви фрази-къде е сега БА и кого слушат БГ.политиците?Дали резултатът няма да е същият,както преди сто години?Да не дава Господ!Само,че Господ дава,ама в кошара не вкарва,казва народната мъдрост.Йес!Даа...Да!

След Освобождението Русия наистина полага титанични усилия да отблъсне благодарния български народ от себе си. Но ние сме кораво племе - трудно се даваме.

Искрено се надявам на добри отношения с Русия ...

ми надявай си се! те и украинците се надяваха, и си предадоха ядрения арсенал, и виж какво им се случи! и грузинците, и молдовците надявай си се!

тъпанар, украинците предадоха ядрения си арсенал на натовсите ... аре държави да ги нарека и видя какво им се случи, грузинците и те. А за молдованите има много да почакаш.

Колко честност излъчва този човек и как хубаво смята!

Наистина прекрасен човек, умен, сексуален, интелектуал, и не русофоб, най-важното.

Това тролинг ли е?

Руснак не русофоб))

О троловете веднага надушват подобни статии :) Хи хи

СтриктноОценително : Разплакалсъ И-тоз кагеБея...на Вси задунаи - клавиатюрь ДъСъ подпалил... ----- ...коетоОбаче - НЕ намалява Въпросителността каквоТочно ще Е обхватът на разговора Радев-Путин...

е баш на тебе Ша кажат .. пууу и тутки тука

Уникално изследване върху вредата от микровълновите лъчения - GSM, WiFi, DECT, BlueTooth ...

Добре де, Колега ! - Защо ЧакТолкова Продължавате да Се натискате за ТопОтвратяга ?!

бля, бля, бля! махайте се от украина, грузия, молдова, оправете си идиот.ската държава, спрете да дрънкате хипер най още по ракети, и тогава мъже би, ще си приказваме за дружба!

За САЩ ли се отнася коментара ?

ти ли си най умния във вашето семейство? иди петокласника на комшията ще ти обясни за кой се отнася!

Ти във всеки случай си най- нахалния тъпак във форума, заедно някакъв си МАЙОР. Явно, че и до пети клас не си стигнал- горкото ти семейство ако го имаш.

" идиот.ската държава"??? това казваш от какви висини и достижения? Да не би в столични квартали вече навсякъде има канализация? да не би в столица няма каруци по централни улици? да не би в центъра на София няма коптори и глутници от диви кучета. Мани-мани - Ивропееца, баце

достиженията са такива, че ти си тук, а не там!

И много добре, че е тук! Може и повече да научиш от нея!

Уникално изследване върху вредата от микровълновите лъчения - GSM, WiFi, DECT, BlueTooth ...

Наглец.