Синдикат: Митове за помощите и милиони в ”сива бедност”

Доклад на КТ "Подкрепа" паказва спад от 37% на броя на отпуснатите социални помощи. В същото време около 2,6 млн. души попадат в т. нар. "сива бедност".

Обратно в новината

Коментари - Синдикат: Митове за помощите и милиони в ”сива бедност” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Помощите за безработица също не са актуализирани - човек, който се е осигурявал срещу безработица, получава 150 лв. месечно, което е крайно възмутително, защото представлява 50% от линията на бедност", каза Ваня Григорова." Милата! Забеляза помощите за безработни, а че се определят пенсии под линията на бедност - това не забелязва! Трябва да се въведе семейно подоходно облагане! Има си "линия на бедност за възрастен" и "линия на бедност за дете" за Германия са съответно 600 евро и 300 евро! За доходи под тези суми не се дължат данъци и даже държавата ги допълва до тези равнища! На това му казват социални функции на държавата и те съвсем не са виртуални!

един бивш военен взема 800 лв. пенсия и толкова заплата с 1600 на месец е ок как ще е лошо в бг добре е и децата му по света и той кеф

КАКТО ДЕПУТАТИТЕ ЗАЩИТИХА ПАРИТЕ В УЧИЛИЩАТА ДА СЛЕДВАТ ДЕТЕТО ТАКА И ПАРИТЕ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ НА ДЕТЕ ДА СЕ ПОЛУЧАВАТ ОТ ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ нЕ БЪЛГАРИТЕ ДА РАБОТЯТ ЗА ДА ПЛАШАТ НА НЕГРАМОТНИТЕ ЦИГАНКИ ЗА ОЩЕ ПО ПЕТ НЕГРАМОТНИ ДЕЦА!

Дори политиците ни да са честни винаги ще го стои въпроса "Кое е по добро - на 1000 души по 100 лв или на 2000 по 50?" Имаше един съветски филм "Судьба человека" (1959). Не зная дали отговорът е в онова парче хляб и онова парче сланина или в изпитата ракия :D

Ами, правилно са я свалили от главните. Статията не съдържа никакви факти, които могат да се определят като новина. Нито пък мнение, което да дава някакъв различен поглед или идея за това как да се промени нещо. Едни и същи констатации, при това тези тенденции не са от 2010 г., а от много по-рано...

фактите са че нацията е докарана до мизерия. и не е работа на синдикатите да дават решенията

кои са т. нар. социално слаби: или цигани без образованите (99.9%от всички цигани) или социални маргинали, отритнати от обществото. Малка част са тези които нито учат, нито работят - те не са социално слаби. Точно те обаче висят по опашките за "социални". По-лесно е отколкото да подхванеш някаква работа. Те обаче не правят нищо, а претенциите са им до небесата. Тези групи са пръта в колеото на обществото.

я свалихте от главни тази новина

Най големият виновник за това е тъпият матрял, но от тази дупка е почти невъзможно да се излезе!

Тая новина се изчерпа, я пуснете за идеята на Курнелия Нинова да се направи държавно предприятие за изкупуване и търговия със зеленчуци, както и за преработката им, че да се посмеем днес следобед.

Новината е нелицеприятна за правителството и да я разкараме по-бързо, а?! Веднага да се смени и да си говорим да речем за референдум - дали да изброяваме дивите зайци...

Кое ѝ е нелицеприятното? Глупостите на синдикатите ли?

Малко сухи данни. Безработицата в еврозоната през април е била на ниво 10,2 на сто, което е най-ниското от август 2011 година. В България е 7.1%, отчете Евростат.

Споко бе, народе! За сметка на това пък отделяме цели 2,8% от БВП за "обществен ред и сигурност", иначе казано за "доблестните ни милиционери"! Впрочем, по всички други показатели - за здраве, образование, социални дейност и т.н., сме далеч след ЕС, но пък тук водим - тези нещастници от ЕС отделят за сигурността и реда си само 1,8 % ( средно):о))) Е, не че сме много сигурни и у ред, ама това е друга бира...

не в света,в бг се прави геноцид,не мохе да има толкова ниска пенся на работил яовек,коато не се вдига и зивее нормално,правителства без гризи имаме/убиици....

За всичко това са виновни американците и техните еврогейски подлоги, но като се замисля може би най-големият виновник за целият този геноцит е мръсният предател гурбачов.

Да е жив и здрав, че разтури се се се ре то. Пък на теб какво са ти виновни тия от цивилизования свят - не знам. Или си свикнал от едно време в кочината и някой да ти носи храна...

И комунистите и тия изроди са двете страни на една и съща монета. Алчни канибали.

Рушветът управлява в момента България!

По времето на ГЕРЪБ-1: 4 млрд лева по-малко във фискалния резерв; 4 млрд лева повече външен дълг; 1.4 млрд лева "олекнала" здравна каса Краен резултат - 10 млрд без малко - по-бедна държава - доста хора прибегнали до клечката с кибрит - самозапалили се от отчаяние... По времето на ГЕРЪБ-2: - опоскан фиксален резерв; - 4 млрд евро - първи транш - нов дълг; - 16 млрд евро - втори транш - нов дълг; - замразени социални плащания; - ваксини от Турция с живак за облагородяването на генофонда... Без претенции за изчерпателност....

Фискалният резерв ми го изядоха пенсионерите....

това за ваксините е глупост. недейте да пишете такива неща защото просто не са верни

Затова ли спряха предаването "Открито" по БНТ, което беше посветено точно за ваксините и го махнаха от ефир, а?!

Няма такива траншиве: - 4 млрд евро - първи транш - нов дълг; - 16 млрд евро - втори транш - нов дълг; Има гласувани едни 8 милиарда евро от които са теглени около половината. С тъпи лъжи дори и да напишеш нещо вярно никой няма да ти вярва.

"Само" 16 млрд ЛЕВА? Това малко ли ти се вижда?

реалностите са дори още по жестоки и по стряскащи. ножицата между богати и бедни се увеличава от година на година. средната класа е почти изчезнала и за съжаление бъдещето за младите хора сега стъпващи на пазара на труда е просто... как при това положение искате да няма демографска криза. как един млад човек може да мисли за семейство и деца когато доходите не му стигат дори да живее под наем и да си задоволява нуждите

Вижте, Хора... - Е Невъзможно Крадци, Доказани Вагабонти и Наследствени Нищоиманяци/Илитерати да бъдат елит и/или държавници.

И национални предатели-интернационалисти.

Всичките Са такива.

те ми изядоха резерва,а мигрантите ...кредита...

Няма как да стане, щом никой не мисли за това. Само да питам какво точно върши министерство на икономиката? Отговор: Нищо не върши сега и през годините до сега също така добре се е справяло. Защото важно е да си правиш проектите, където твоите хора ще се набълбукат с пари. А обикновените граждани на републиката - кучета ги яли. Не - да хващат терминал 1 (което е пак същото)!

Какви са тези данни за 2010 ??? Кому к.. клатих те или сте такива синдикати, че действате 5 години закъснение !!! Това не е нормално.

Това което политическата класа често забравя е, че те не са производител на средста, а консуматор. И когато става дума за средста, които отпускат, всъщност става дума, за неоткраднатите пари на народа за подпомагане на друга част от народа. Т.е. понятието щедра политика в това отношение, е щедро взимане на пари от едните за да отидат при другите. Грозно е когато политиците целуват чужди задници и парите от народа отиват в друго направление, само с идея процент да панде в корупционна схема.

Трябва да се спрат помощите. Всеки мързеливец и тарикат трябва да започне да работи. Ако се раждат деца заради помощи, по добре не ги раждайте. Те ще са също така мързеливи като родителите си и само ще утежняват положението на работещите. Аз имам деца и помощи от държавата на взимам.

Статията за газовата връзка между България и Румъния срамежливо и тихомълком изчезна от първите страници. Както напоследък доста често се случва със статии, неприятни за другарите русофили със съдържанието и коментарите към тях. За сметка на това статии като тази стоят с часове, за да може да има поле за изява на лайнометите по правителството. Дерзайте, другари.

Да. ...а като Отчетем Повсеместните Целеви Свинства Навсякъде из Нашето интернет Пространство (и 'феноменалните' ФБ 'изяви' на 'наште') - картинката Е Ясна.

Така ще е докато търпим Боко тиквата и паплач.

ШВЕЙЦАРИЯ ОТВАРЯ ТРУДОВИЯ СИ ПАЗАР ЗА БЪЛГАРИ

Месечен наем на Що-годе жилище - Поне 7К.

МНОГО ХОРА КОИТО СА РОДЕНИ ИЛИ ИЗРАСНАЛИ С МАНТАЛИТЕТА ПО ТЕЗИ ГЕОГРАФСКИ ШИРИНИ, кАЗВАТ: АЗ В МОМЕНТА КОГАТО СЕ РОДИХ, СЕ РОДИХ УМОРЕН И НЕ МОГА ДА РАБОТЯ ДО КРАЯ НА ЖИВОТА СИ, МОЖЕ ЕВЕНТУАЛНО ДА СЛЕДВАМ ВИСШЕ И ЕДИН ДЕН ДА ЗАЕМА ПОЛИТИЧЕСКИ ПОСТ

2.6 плюс 1.2 милиона бедни пенсионери е това е истината

Всичко е цъфти, статистиката го показва, не се притеснявайте, вярвайте в нас, а не в пропагандата на москва, и Мохамед да пази АМЕРИКА!

Ще дойде ред и на либералните боклуци. Тръмп и Путин ще се разбират добре!

Объркал си правописа - америка се пише с малка буква, а България с ГЛАВНА....Освен ако не си служител в козяк де....

Мохамед ще пази Москва, щото там е най-голямата джамия.

Съпругата ми е с 98 % инвалидност,получава само 19.50 лв за лекарства. Едвам куцука до тоалетната и добре ,че и това може,за сега! А какви помощи на кого и как не ми се мисли,на циганите дават много повече ,но това е! Всеки си знае,хората са го казали,на един брадва ,на друг сватба! Да пребъде България,нейните чеда да продължат гените български,все някога може хората да бъдат истински щастливи!

Ако се извадят парите от гастарбайтерите, бройката на бедните ще стане ужасяващ. Позор е да си бил, или да си управляващ в тази страна.

с пенсия 229.48нямам право на нищо-защо от Нои социалните по места не засечат броя на хората с ниски доходи и да се уточнят истинските нуждаещи

Как така има 500 хиляди деца в България, когато населението на света е 7.5 милиона?!?

Какво точно искаш да кажеш?

А стига бе! Къде са изчезнали 7 милиарда души?!?!?!

Вярно е да се каже, че живеят в "ЧЕРВЕНА БЕДНОСТ".

В Евроатлантически Времена

Тавагишутке, задай си въпроса, защо и белгийците и датчаните и холандците живеят в Евроатлантически Времена, не купуват най-скъпата газ???

а защо по закон дори да си плащал за обезщетение при безработица ако си самонаемен - тоест сам си намираш работа - когато станеш безработен не ти плащат помощи - все едно си плащал за да палниш джоба на държавните чиновници

Всички знаем кои са т. нар. социално слаби: или цигани без образованите (99.9%от всички цигани) или социални маргинали, отритнати от обществото. Малка част са тези които нито учат, нито работят - те на са социално слаби. На тези групи социални помощи не бива да се отпускат, защото това ги стимулира да продължават да водят този начин на живот. Обществото не е длъжно да хрантути безделници, то има други цели - да се развива.

Мощния, ти ако си българин /не става въпрос за ромите/ на 50 и няколко години независимо дали мъж или жена в окръжен град в провинцията и да си работил по времето на бай Тошо в някой от заводите или фабриките тук, сега какво ще правиш как ще се дотъркаляш до пенсия ако си оставен сам на себе си, питам те? Познавам много такива хора, други, които са що-годе добре им помагат с каквото могат, но за съжаление властимащите разсъждават като теб. Това е "хуманизмът" на Европа да бъдем изтрити от лицето на земята, за съжаление по-голямата част от хората са посредствени и не го разбират.

Не са само циганите - пенсионерите са доста и повечето от тях са с ниски пенсии. Да, някой ще каже - да са си внасяли осигуровки. Но да не забравяме, че до 1997 имаше друга система за пенсиониране. Европа за нищо не ни е виновна, 36. Всичко си става тук, на местна почва. Иначе в Европа има доста социални придобивки.

Не са само циганите - пенсионерите са доста и повечето от тях са с ниски пенсии. Да, някой ще каже - да са си внасяли осигуровки. Но да не забравяме, че до 1997 имаше друга система за пенсиониране.

До там ни докараха. Да произвеждаме за наша сметка човешки "материал" и да го продаваме на безценица на хуманния и демократичен Запад! И след като денонощно ни крадат от 25 години насам, ни обвиняват защо още мърдаме!

а някои като Краен Станчев които са на хранила кум съответната грантова организация твърдят че се харчило и спестявало повече (нищо че не се уточнява че това се прави от едни и същ и ограничен кръг от хора) и че видите ли ПРОСПЕРИРАМЕ

Как така са 2.6 милиона българи при население на света от 7.5 милиона???

Ма това в твоя свят сигурно. Малоумник.

Колко са в твоя?

От къв зор ще се дават детски.Амчи който е решил да има дете си е направил добре сметката преди това е купил дом осигурил си е доходи и след това има дете

В Унгария детсктите са по-яки от нашите

Дискретно : - нали Всички Знаем Факта 6.834М - 2.5М ?! ... Е, Се оказва че НЕ е -2.5М !, а --> -3 (до 3.5) М .

...ерго - като Отчетем 'плеядата' на 'наште' (от парла-мента, през 402те партийщинки, та до следзукия бизнеснезнамкъвси и/или ченгезлийШитче) - у Нас Е Тотална Бедност.

Детски на родители под 19г. и без средно образование да не се дават.

Помощите да се дават като процентен отбив от данъците, които плащат родителите. Т.е. ако внасяш - получаваш. Всичко друго е измама на системата.

Евроатлантически системи. Яко бедни и мизерни

Не се карайте за глупости, а вижте какво ще се случи на 5 юни в Швейцария- референдум за безусловен базов доход /2500 ш.ф./ Според проучванията само 2% от хората биха се отказали от работа. "Основният доход е най-общо една инициатива на хората, които искат си възвърнат основните човешки права, справедливостта, свободата и достойнството...."Тази тенденция набира все повече популярност и в други европейски страни...

Социалните помощи да се намалят максимално. Повече да не се дават помощи на хора неработили или неосигурявали се никога. А и циганите. След като са в България ще живеят по нашите закони и обичай. А не да се женят на 15г., да имат по 3-4 деца на двайсет години, вместо да учат и после да се реализират в живота. Не може един пенсионер, цял живот работил да гладува и да живее скотски, а да се хранят тези които не работят.

Ето какво пише днес в една обява публикувана в link: "Моля, без охранители, бивши полицаи, държавни служители и други хора, които никога в живота си не са работили" Замислете се тавагишчи и тавагишутки до къде им е стигнало на работодателите от такива, като вас!!!

Ами че те тия прослойки, които си ги изредил са най-толерираните и привилегировани от тъпата герберастка власт хрантутници, тъй че посъветвай работодателите на правителството да се оплачат, властта "произвежда" непрекъснато такива търтеи.

Системата ни е прекрасна. Миналия месец ме съкратиха, но сега няма да получавам обезщетение, защото съм студен. Питам защо тогава три години ми удържахте осигуровки за фонд безработица, а? Ама важното е за тъмнозелените да има.

Как хем си студен, хем пишеш!?!?!?

*студенТ :)

"Никой бежанец не взема 1100 лв.," Затова не излизат от моловете

Що не пишете за хотелите на Първанови ОТ КЪДЕ ТЕЗИ МИЛИОНИ

И за къщите в БАРЦЕЛОНА две думи

Да се спрат всякакви пенции ,социални помощи и метадонови програми на паразитния иликторат на Курнела и Сачмата,а спестените пари да влагат в нови ейбрамси,фантоми и томахоуки! Чугуните на момата и фесовете на сачмата да си ги храни московския пасол- сутрин около контейнерите!

Пуснете на референдум закона за евтаназията. Живота в такова човекоподобно общество,на което ти си ярък представител е непоносим.

Е как така, той, човекът, се има за титан на мисълта, само защото е на хранилка към НПО-тата, ти искаш евтаназия... Според мен един "Народен съд" както онзи, 45-а година, би бил съвсем навременен.

Депутатите тюфлеци в Народното Събрание откъде са дошли? Сигурно от Марс? Или пак от народ тюфлеци?

От Мар(к)с дойдоха.

На България и трябва нова, принципно нова социална политика отговаряща на пазарната среда. А за икономическата да не говорим.Но само като видя икономическия министър и неговите съветници, ми става ясно защо е такова положението.

Разбира се, до управлението на ГЕРБ всичко беше мед и масло. Те съсипаха всичко. Апропо, икономическият министър е в друг ресор, а съвсем доскоро социален министър беше Калфин.

На каква статистика си играем не мога да разбера. Тук всичко е платено и корумпирано. Нима хората с пенсия от минимума до 400-500 лева не са в тотална бедност. Как се живее с тези пари в България, при положение че това се възрастни хора с редица заболявания, пари за лекарства,разходи за ток,вода и данъци, ами храната,ами облеклото,ами топлината през зимата, ами.... Работещи за по 500-600 лева, за какво по-напред, да гледат деца и семейство, да си плащат консумативите, да си купуват билетчета за градския транспорт по 2 лева, срамота, хората нямат хляб те ми направили билетчето 2 лева. Докато привилегированите полицаи,военни и общинари пътуват без пари, как не я е срам Фандъкова. Искат билетчета и на децата в градския транспорт, а работещите привилегировани пътуват на гърба на народа. Кой и защо измисли тази глупост, мислят ли че по този начин ще може да се продължава и защо предизвикват хората да се вдигнат. Бойко толкова вярва на тази кметица, че ще му изяде главата. Пълвия път беше доверения му ЦВ, сега да не е Фандъчето и други вече самозабравили се.

Всеки САМ Е ОТГОВОРЕН за собствените си доходи. ТВОЕ задължение е да направиш така, че приходите ти да стигат, да си покриваш разходите и нуждите. НИКОЙ НЕ ТИ Е ДЛЪЖЕН.

То така е и при човекоядците "НИКОЙ НЕ ТИ Е ДЛЪЖЕН. " :(

"На всекиму според нуждите. На всекиму според способностите!" Раята да работи. Партията ще се грижи за повишаване на благосъстоянието на всички. Не е нужно да се занимават с несвойствени дейности. Като мисленето например.

С това мислене, напълно си заслужавате живуркането. Поне докато плюсовете не станат повече от минусите. Успех.

someone

точно така е. само в софия има няколко десетки хиляди с големи заплати - по няколко хиляди (една част добре образовани/друга част бивши агенти на държавна сигурност/крадящи държавни пари) и малко подобни в провинцията, които имат малко повече пари от масата.