Махнаха статуята на крал Леополд Втори от площада в Антверпен (видео)

След вълната от протести срещу смъртта на афроамериканеца Джордж Флойд

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В чужбина махат паметници от собствената си история, а ние продължаваме да държим паметници на чуждите окупатори.

Дира, това каква е връзката на това с останалия текст ???? We LOVE to see it

Странно е най-демократичните нации да имат такива паметници, както е странно да има паметник на Съветската армия в България, където военни действия не е имало съответно и убити войници. Да помолим посланика за разбиране, сега е момента. Руските паметници (над 400) са наши паметници, но не и тези , от една останала в историята епоха.

"спорна фигура от колониалното минало на страната". Да, бе, спорна фигура! Карал е четиригодишни момиченца да му работят в каучуковите плантации. Ако не си изпълнят нормата са им рязали ръцете. И сега какво - спорен??? Чудят се дали е бил добър или лош. Става дума за началото на 20-ти век.

Белгия е 1/3 от африканци , след това е Франция ,Англия и Германия ! Не е далече времето ,когато белите ще се борят за права и ще бягат към други държави ( във Германия в момента хора се изселват доброволно сами ,където има мигранти ). На Сорос и такива като него далаверата им върви за сега....

Сбъркана работа...Европа ще си крие историята заради някакъв маймун...не е истина.

Това може да е мнение само на продажен Ганьо! Аз се гордея, че България не е участвала в най-гнусното деяние на западняците - колонизирането и пробването на други народи! Европейците трябва да се срамуват от историята си в тази й част и да разкарат паметниците на кръволозите!

Така е, българия е била прекалено заета самата тя да бъде провинция на Османската империя, докато другите държави са "участвали в гнусни деяния". Нищо чудно, че някой, който се подписва "Пашата", се гордее с това. Отде ви изравят бе.

Ама турско робство не е имало. Робството може да е само ако са страдали африканци, мюсюлмани или евреи.

Факт. Научи дефиницията на "роб" и тогава се изказвай като последния невеж български загубеняк. Освен ако не ти харесва да си потомец на роби в собствената си държава, разбира се - ганювците нямате против да се биете в гърдите и за това.

Думата робство се използва защото няма друга. Кажи за друга нация в света която 500 години е давала кръвен данък?????

Тая негърска фирма в Белгия- ""Репарон листуар"", трябва да бяга ОБРАТНО към Африка... Да мрът всички негри- маймуни..

Толерастия

Не леополд втори е спорна фигура. Спорно е написаното от редакторката Лилия Чалева, която премълчава ужасяващите злодеяния на този палач на народа на Конго. Този "крал" на Белгия е изтребил през времето на своята власт повече от ОСЕМ МИЛИОНА ХОРА, ЖИТЕЛИ НА КОНГО. Толкова, колкото са били по това време жителите на Белгия. Срам и позор за Белгия, пък и за управниците на Европейския Съюз, които избраха столицата на тази страна за столица на този Съюз.

На Чалева не ѝ е работа да преписва белгийската история за загубеняци като теб бе, тъпак. "Премълчавала" била учебник по история, отде ви изравят бе!

В ДЕМОКРАТИЧНИТЕ СТРАНИ! КОГА ТУК БИХА МАХНАЛИ КОНЯ И КОГА БИХА ПРЕИМЕНУВАЛИ ВСИЧКИ ГЛАВНИ УЛИЦИ, НОСЕЩИ ИМЕНА НА ЧУЖДИ "ГЕРОИ" ?! МАЙ НИКОГА ! ЗА ТВА ТАЯ КОЧИТА Е ОБЕРЕЧЕ НА ПЪЛЕН РАЗПАД, ЗАЩОТО ЧЕРВЕНАТА ХУНТА ОТ 75 ГОДИНИ НЕ ПУСКА ... А СЕ Е ВПИЛА ДЪЛБОКО В ГЪРЛОТО НА БЪЛГАРИНЕ И СМУЧЕ ЛИ, СМУЧЕ КРЪВ !

Нека да видим докъде ще доведе тази западняшка мания па после ще видим. Не може да копираме всяка глупост на западняците щото ще се унищожим като тях...

им е рязал ръцете, а канибали конголийци, които са били жадни за пари и.. кръв в африката са се избивали и се избиват защото са от различни племена, също както индянците

- като го обвинява в "ликвидирането" на милиони конгоанци. - Спокойно, сега конгоанците и всякаква паплач ще ликвидира Европа. Няма нужда от статуи, никакви.

Цялата Белгия е построена от кражбите на този пич. Реално днешна Белгия съществува, заради парите заграбени от колониите.

Навремето е разпоредил който негър в Конго не изпълни нормата за бране на суров каучук, веднага да му се отреже ръката от китката. Съществува снимка колкото двуетажна сграда с отрядъни негърски ръце

бере ли се, маймунке? :))) то бива бива да си неграмотен...

съществува сигурно в главата ти, но не и в реалността

Вирусът си отива...Трябва друга мащабна новина да хваща вниманието на масите...И ето я и нея-расизъм! Събудете се...това е спасението

Браво Европейци, плюйте си в сурата, посипете си главите с много много пепел, саможигосайте се, самобичувайте се, накрая вземете всички та се обесете. Та дано да мирнат и ега се задоволят с всичко, което сте създали на тая земя, цялата цивилизация, което е бяла, европейска, заплюйте я, смажете и саморазрушете всичко, намажете се с черна боя, за да се смилят евентуално поне малко новите ви съграждани. Убийте си и децата, не че вече не сте го направили, превръщайки ги в подметки на новите хора-пришълци. Спрете изобщо да се размножавате, както ви учи Сорос. Белите спират да раждат, черните и кафявите да раждат повече от всякога. Айде да се приключва вече. Да ни няма нас белите, та дано да прокопсат и Сорос и другите му другари!

а ще слагат ли статуи на Джордж Флойд?

Не само. И на други негри-престъпници. Соца ще ви се види рай в сравнение с това което идва.

Казвам се Биака лукас, аз съм от българия. Искам да свидетелствам за добрата работа на БОГ в моя живот, заради лошата икономика в моите страни, които влизах онлайн и попаднах на заема JOSE Luse в публикация, в който се казва, че заемната компания дава на широката публика заем на много ниска лихва. И така, аз се свързах с компанията чрез нея имейл :( joseluisloans@gmail.com) която кандидатствах за заем от 15 000 долара за срок от 2 години. Компанията ми отговори и ми изпрати всички условия на нейната компания, аз се съгласих с тях. След като одобрих молбата си за кредит, получих известие от моята банка, че банковата ми сметка, че 15 000 долара са били кредитирани по банковата ми сметка, завърших погасяването на заема на 18 декември, преди да започне избухването на корона. И така, бих искал да се възползвам от тази възможност да изпратя съобщение до всички, които търсят надежден частен кредитор в Интернет, да кандидатстват за заем от jose luis чрез електронна поща: (joseluisloans@gmail.com) можете също да се свържете с тях в приложението Whats: (+1 3075431042) Можете също така да се свържете с мен, ако имате нужда от моята помощ или искате да ми зададете въпроси за това как получих заема. Ето моят имейл: [bautmanslukas@gmail.com]

тука нема балъци.

В България сте само балъци.

Кретенизъм. Нима черните са по-малко расисти. Питайте белите фермери в ЮАР, вижте какво става в САЩ, всички са равни, но черните са по-равни. Никакви привилегии за никого. Привилегиите са контрапродуктивни. Имаме си пример с циганите у нас. Защо няма протести в Бразилия?

Къв кретенизъм намери в това, че най-накрая са се сетили, че да изколиш милион черни (между милион и 15 милиона според различните оценки) не е кой знае каква заслуга?

Намажи се катран и перушина и тръгвай да се каеш по улиците и да коленичиш и миеш краката на циганите.

Винаги някой е недоволен. Има паметник в Белгия, защото е направил нещо за Блегия. Не става въпрос за негов паметник в Конго. Защо негрите трябва да натрапват мнението си. Искаш да съборим паметниците на Левски, Ботев и т.н., защото не им изнася на турците и според тях те са "хайрсъзи"?

Я ся да видим - според съвременните либерасти, всичко, свързано с робството, а защо не и с крепостничеството и кастите, следва да бъде сринато. Пускайте булдозерите! Сринете Колизеума и квото там е останало от древния Рим - Форума например, а също и целия Помпей, Партенона... Взривете пирамидите и храмовете в Египет, а също и Петра. Унищожете статуите на Венера Милоска, на всички фараони... всичко останало от Ефес, Плиска, Царевец, Третяковската галерия, всички храмове на маите и ацтеките, всички храмове в Индия, а също и онези в Лаос и Камбоджа, Филипините и Китай... Абе изобщо всичко, което е направено когато е имало робство и крепостничество и гнусна експлоатация на човека неотговарящо на стандартите на съвременната ни демокрация да бъде унищожено! След това се заемете с жалките остатъци от времето на феодализма и времето, когато жените не са имали равни права с мъжете! Подпалате НИМ в София, Британския музей, Лувъра, музеите във Виена - всичко в тях е било създадено в онези безправни времена! Изобщо - забранете цялата история на човечеството преди Великата Епоха, започнала със Сорос и Обама! Black Lives Matter - White & Yellow lives don't matter! Срам и смърт за вас дето сте се родили бели, че много от вас на всичко отгоре са и християни!

Не ги подсещай, няма да се поколебаят грам дори.

Уникален е случаят с "расизма" на Чърчил. Мънките искат да му рушат паметниците. А Чърчил е бил журналист-кореспондент в Африка. Но като премиер се заканва, както мотокариста против Мутафчийски, да изтрови с ХЛОР всички "червени". Но не червенокожите индианци а червените болшевики. Англия е била окупирала Архангелска губерния, чрез морски десант. Това африканските маймуни не го знаят обаче и приемат че "червените" са индианци. Не знаят най-важното престъпление на Чърчил: В състояние на БЕЗСИЛИЕ от разгрома на англичаните от НЕПОБЕДИМАТА БЪЛГАРСКА ВОЙСКА.....Чърчил по расистки се заканва да изоре България и да я засади с картофи. За този РАСИЗЪМ кога ще си поискат компенсациите, българите?!

Всички дружно да кажат "Беее" в знак на протест, докато ги клатят с всякакви тъпи закони, и данъци, които ги има само в България.

PEYTSCH

Българските църкви в Османската империя доколкото са позволени следвало да не надвишават 3 метра. Заради тази ДИСКРИМИНАЦИЯ робите ги вкопавали в земята. Сега следва джамиите да си вкопаят минаретата и само 3 м3тра от тях да се виждат.

Ама що така само махнахте статуята, бе? Я веднага да преизчидлите в съвременна стойност всичко, което сте взели от колониите си и да им върнете парите ... и емигрантите от там и техните наследници.

Кога ще се махнат паметниците на червените монголи от България - на Альоша в Пловдив и на Съсъветската армия от София? 45г масови убийства, лагери, изселвания. Всички белогвардейци- интегрирани и част от българскиа народ са заловени и интернирани в Сибирь, където измират.

Никога ! Да се пукат от яд лудите "демократи" че никой не ги брои за хора. И даже ще се направи протест срещу малкото останали "демократи и ще бъдат избесени по стълбовете за радост ва преобладаващата част от населението.

западна европа е либераска кочина

Пробвай да кажеш това в Полша, Аланкоолу! Полша е най-чистата и сплотена нация в ЕС.

в бившите колониални държави има доста хора от бившите им колонии, които макар да са интегрирани, ще се задействат. за новодошлите да не говорим.

Тежко и горко на този,който унищожава историята. Добра или лоша,такава е каквато е. Като прочетох за Конго,ами,те не са мръднали от средновековието. Робство няма,но и Конго е там дето са го оставили робовладелците.

Историята казва, че е отговорен за смъртта на около 15 млн., а ако не можели да си изпълнят нормата(каучук) са режели ръцете им от китките...

без грам ирония - паметникът на крал Леополд си стои и не е обект на вандалщини.

Така е правилно! Трябва да знаеш какво се е случвало на предците и да учиш децата си какво не бива да се допуска отново. Просто казано - нагледен пример на нещо ,което обединява общността най- малкото в спомена за едно отвратително минало.

PEYTSCH

Така и в България следва да се премахнат всички джамии на робовладелците-османлии !

така че не се ли наситихте реформаторите?

PEYTSCH

Съгласен. Няма да ги рушим. Да станат ОТНОВО въркви каквито повечетоса били някога !

вероятно имаш някой прадядо негър, на белите хора тия работи не им харесват

Бил ликвидирал "милиони" конгуанци. Разбирам тази статуя да беше в Конго, ок. Ако щат да я продават на вторични суровини. Но това е Белгия, майка му стара. Нова е белгийски монарх! Статуята му има право да стои даже пред парламента. Докога Европа ще угажда на пришълците? Много бързо забравяме Кьолн и Дезире. За тези с къса памет ще припомня, че Дезире е италианско момиче, което нигерийци склоняват към наркомания. После, за да може да си купува дрогата е принудена да си плаща със секс. Една сюрия негри я затварят в контейнер и й се изреждат дори и след като изпада в безсъзнание. Умира от разкъсване на вътрешните органи в резултат на груповото изнасилване. Годишно хиляди европейки стават жертва на сексуални престъпления от негри. Вчера в Бристол вандали събориха статуята на "търговец на роби" Едуард Колстън. Същият е строил болници, училища, хосписи, приюти. Даренията му възлизат на 70 млн паунда. В същите тези болници и училища мазните негра получават безплатно образование и здравеопазване и до ден днешен. За какво говорим?

в Конго има негова статуя - и е нямало и няма посегателства. Хората там явно си тачат историята - колкото и да е мрачна.

А кога ще премахнат на статуята на Чингис Хан в Улан Батор, понеже и той е отговорен за смъртта на милиони, но не негри, а европейци и азиатци?

Правилно, няма само ние да скачаме по жълтите павете с викове да се махнат паметниците на Съветската армия... няма само в Украина да карат бившите военни от Беркут да стоят на колени и да ги бият по главите, защото били "против народа" на така наречения Майдан. Сега е ред на САЩ, Англия и другите демократични страни да вкусят от собствените си "лекарства" за демокрация, анти-расизъм, мултикултурализъм и т.н. Да им е честито и наздраве!

В Русия не бутат паметници, там бутат църкви като "Христос Спасител" , а на тяхно място строят джамии, ама огромни !!!

Центаджийчетата пак сте отчаяни, щом прибягвате до лъжи, които могат с две щраквания да се проверят.

по времето на 90-те, когато Горби и останалите направиха каквото-такова, са бутали паметници. Което е мегавандалщина. Имаш ли си идея колко храмове са построени, възстановени след 2000?

Кое е измислица , чугун, че в Москва е съборена църквата "Христос Спасител" , или , че е построена най-голямата джамия в Европа ??? Кое е измислица ??? Или е измислица, че църквата "Света Неделя" е гръмната заедно с богомолците ??? вие, червенокафявите талибани сте същите като истинските талибани и афроевропейците,вандали , които рушат, а нищо не са постигнали в този живот !!!

чугун ще викаш на някой, който те търпи у вас, чукундур.

Тези си демонтираха парче от историята заради ежедневието в америслямските щати, хахаха! Няма такива жалки ценности като "западните ценности", хахахахаха! Демокрация и мултикултурализъм до дупка, хахахаха!

Ускоряват перманентния геноцид срещу белите. Като дойде заслужения отговор обаче, да няма: "Ох,ама защо?!..."

Тоя сатрап е добър пример колко "цивилизована" е била Европата.

а без този крал Леополд ? Щеше ли да има страна Белгия ?

По тази логика Всяка статуя на европейски владетел или пълководец трябва да бъде премахнаата , защото дразни някого !!!! Скоро ще трябва да носим бели кръстове на ревера, защото сме бели хора :(((( АПОКАЛИПСИС СЕГА :((((

Си е бая мародер.

Всичко това е описано в повестта на Дж. Конрад - Сърцето на мрака и по нея Копола прави филма Апокалипсис сега