Строят първия скоростен път София-Калотина

Очаква се да започне строителството на редица скоростни пътища. Първият от тях, който ще започне тази година, е пътят от Калотина до София, заяви председателят на Управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров.

Обратно в новината

Коментари - Строят първия скоростен път София-Калотина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какъв скоростен път бе пухльовци, той и сега е такъв. Нали уж щяхте магистрали да правите, гробари нещастни.

Пирамиди, фараони, магистрали за милиони. мутра влачи с камиони, диря няма до микрони

с тази скъпа нафта и бензин защо ни са пътища?и гражданска и винетки ,май ща стане като едно време ще се возим с влак- превоза на народа.

То средства явно има, или има недостатъчно, но може би е по правилно тези, който ги има да се използват за построяването на повече скоростни пътища. Най важното при строежа на магистрали и скоростни пътища да останат над водата при наводнение, и дълбок сняг, за да може да се пътува сносно. България е малка страна и много магистрали не са необходими в близките години. При заплащане по магистрала примерно: 50лв. София- Варна или Бургас, колко коли ще минат по нея. За тези 50лв. спокойно може да се отиде до морето и по скоростен път стига да е направен както трябва. Добре е да има магистрали Видин-София-Кулата, респективно Кап. Андреево и София-Бургас /Тракия/. Другите може да са скоростни пътища по основните направления. Моето мнение е такова, защото ще има сили и средства, за да се подържат в добро състояние и ще е по джоба на българина. Може и да греша в преценката си, но бъдещето ще покаже. Пътища и пътни възли на високо иначе лошо. Не винаги прекият път е най бърз. Всичко добро на всички!

Нали щеше да е скоростен път Ботевград-Видин.Сега пък Монтана-Видин.После ще е някое село Монтанско-Видин.Като нямаш кинти,що лъжеш хората,майна?

Бате,защо спря музиката за ушите ми-магистрали,магистрали,магистрали...

Защо няма да има магистрала "Хемус"? Скоростният път си е скоростен път - нищо общо с магистралата. Ясно е, че нямаме пари за магистрала на този етап. Но, вместо да се хвърлят немалко пари за изграждането на този скоростен път, не е ли по-добре да се продължи с изграждането на пълноценна магистрала в най-натоварените участъци: да се продължи от Ябланица до Велико Търново и от Шумен до разклона след Белокопитово (в тези отсечки трафикът е по-интензивен, понеже това са трасетата към Русе). След време, когато може да се осигури необходимото финансиране, да се доизгради магистралата и в участъка между Белокопитово и Велико Търново. Няма смисъл сега да се хвърлят немалко пари в изграждането на скоростен път, който много скоро след това ще трябва да се доразвие в магистрала (увеличаващият се трафик неизбежно ще наложи това): това ще ни струва много по-скъпо!

Много си прав, ако съм запомнил добре разликата между скоростен път и магистрала е точно аварийната лента. Т.е 50% повече насип и асфалт. Да не говорим че за аварийната лента май поспестяват от асфалта. Колко по скъпо може да е?

Като го чета това просто е нормален път нищо общо с магистрала прах в очите на хората.В Европа това са нормалните пътища между малките градове а у нас му дават гръмкото име -Скоростен път;-))))Сбъркано правителство сбъркана държава ама ние сме си виновни.

120 км. в час не са за обикновен път, човече! Различавай! Стига тъпотии!

Пич, нещо си се обълкал. за сведение един от най- натоварените пътища в Италия между Флоренция и Сиена е точно скоростен път до 110 км/ч

боце доварши си парво жзната дага до магистрала тракя и тогава започваи нови обекти.много начални копки и накрая едно голяно нищо или пак ще докараш комунистите на власт. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Май никакви пари от ЕС не е имало. Просто свършиха закътаните от триглавата ламя пари и сега се започва подмените - не магистрали, а скоростни пътища, които не съществуват по ЗДП, а някъде в бъдещето ще ги измислят. Междувременно всички, пътища извън първокласните са вече негодни за ползване. И ако запълването на дупките е безумно скъпо, то да се очистят храсталаците, влизащи по метър и половина навътре от мантинелата е лесно и ефтино, но и това не се прави. Така трафика вместо да се разпръсне по най-краткия или най-бързия път се скупчва на първокласните.

Журналчиците не познават либъдеще време в българския език? Заглавието на великата новина трябва да е:"Ще строят..."

Спортната зала в София Околовръстното в София Магистралата от София за морето Магистралата от София за Турция Магистралата от София за Гърция Скоростния път от София за Видин София - Перник София - Калотина Борисов, ние, останалите от цяла България да си ходим, а?

Чао и лек път!!!!!! То цяло село в София живее!!!!

Тези изброените да не минават по въздуха, бе! Нали пак през страната минават?! Остава само Констанца - Истанбул да подкарат, но там ЕС не дава все още помощ. Сега пътищата не само са платени 80% от ЕС, ами и сума пари остават в Бъглария под формата на заплати. Това има да се финаснира, няма да го изоставим, а да хукнем да гомин Михаля и да инвестирае всичките си пари в един път, който сами да си направим. Малко тр. да се върже аритметиката, а Бойко май е първият в управлението, който може да събира и изважда. По история явно тези операции не се учат. Станишев и Първанов се оакза могат да смятат само как се прави грозна история, защото такава е болшевишката, за която са учили.

80% трябваше и можеше да се поеем от ЕС Питай ББ кога ще ги възстановят -дали ги чакаше. Така щото е получил точно 0 евро и толкова ще има.

Балканският субект, наречен българин, знае само да плюе! Иска да се вози на конска каруца към Европа. Хич не му минава през акъла, че хубавите пътища са национално богатство и че прекалено много сме закъснели в тая област. Още преди 70 години Хитлер е построил магистрали, които и сега съществуват! Европейци сме, ама не чак толкоз, за разлика от германците!

Ей, Шопето!!!! искам еврозплащане, европенсии, евроосигуровки!!!! Ако така ще продължи, кой ще кара по тези пътеща? Боко и негова агитка?!

Разбрахме какво искаш, а сега кажи какво даваш?

Съвсем правилно го каза. Магистрали на 70 години и сега съществуват. За разлика от нашите прескъпи магистрални участъчета които се наводняват при малко по-силен дъжд и зимата са непроходими. За влаганите излишно материали няма да говорим.

Шопетооо, на теб за к'во ти е тоз' друм бре?! Я си стой у шопско и не коментирай и не ни сравнявай с немците, че от такива, като теб до гуша да му дойде на човек.

Брао братле! Тъпите комунета се подрискаа от яд!

Само малка корекция - магистралите са от Ваймарската република, а по-късно Хитлер си ги е присвоил, благодарение на пропагандата. Да ви е познато?

така е-но са закъснели от кражби -няма да видят парите от ЕС. а и инфраструктурата е спомагателна. Къде е икономиката? Та затова плюем..

Е ... поне вече не се говори за магистрали. Свършиха парите в резерва и магистралите станаха скоростни пътища. Като забележете, от София до Калотина единствената причина да не стигнеш за 20 мин е караулка с полицай при ограничение 40 км/ч. Сега сигурно ще бутнат караулката и Боко ще среже лентата на новия по-бърз път :) Спрете вече с тези пътища, не видяхте ли, че не можете да им съберете снега та още си усложнявате живота. По-добре върнете парите в болниците, защото липсата на пари там е в следствие на Вашата грешка да се продават на тях толкова скъпи лекарства. По-добре във всяка болница по някой милион в повече, отколкото 5 км. магистрала.

БОЙКО, МОЛЯ ТЕ, НЕ ЯМ АСФАЛТ!!!!!!

да не ти казвам, какво да ядеш тогава... Ако си напрегнеш мозъка и погледнеш няколко години напред, може и да видиш малко по-различно бъдеще, но ти си забил нос в паницата и с трепет наблюдаваш какво ще сътвориш в тоалетната. И най-лошото е, че тия като теб, сте огромното мнозинство...

Мнозинството сте тези, които се подават на МАСОВАТА ПСИХОЗА, че сега, при Великият Вожд Боко, всичко върви прекрасно!!!! И не можете да видите, как всичко в държавата се СКАПВА, не че до сега не е било скапано, но процесът продължава с пълна сила!!!!

И от къв зор тогаз магистралата ще е само от София до Ябланица ?

Ми там/тогава се смени политическия елит. На фолк феновете им е все тая къде търкалят изгнилите кошници. И без това са нон стоп порядъчно почерпени.

Та да разбирам ли,че няма да има пари от Европейските проекти? Иначе нали с тях строеше Боко магистрали,ама нещо млъкна да се хвали-та ми замириса ...

правете АЕЦ и електрички.

Тези пътища не ги правят за нас, а за бързото транспортиране на спотко от Турция и Гърция за Европа.

Така е, не е за селяни!

само за Боко и компания ,а гледам и ти се натуряш. Да не си новият Бил Гейтс,гражданино?

Като стане бензина 5 лв. може и да намалеят още жертвите по пътищата.

Чудни пътища в светлото бъдеще. Само не знам кой ще има пари за бензин да кара по тях...

Как кой, тези с бонусите!