Спешен ремонт ще затвори части от 2 магистрали

43 млн. лева ще бъдат отделени за реконструкция и укрепване на три виадукта по магистралите „Тракия” и „Хемус”, съобщи министърът на финансите Симеон Дянков. Това стана, след като вчера премиерът обяви, че ще настоява депутатите да вземат мерки срещу опасните съоръжения. По време на ремонтите ще се ограничава движението.

Обратно в новината

Коментари - Спешен ремонт ще затвори части от 2 магистрали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виадуктът е мост с голяма дължина и поне няколко близки по размер отвора. Най-често виадуктите свързват точки с еднаква височина, обикновено над суша (пропаст, долина, дере и пр.) и по тях преминава магистрала и/или релсов път (железопътна линия, трамвай, метро). Виадуктите се изграждат по конструктивни решения, възприети за изграждане на останалите видове мостове, както и с използване на същите материали. Ето защо, по материал те могат да бъдат зидани, стоманобетонни, стоманени и т.н., а по конструктивна схема - гредови, дъгови, висящи и други.

link е тук пише какво е то виадукт...

А ПРЕЗИДЕНТА КАК ОЦЕНЯВА ПОДРЪЖКАТА НА МОСТОВЕТЕ?

тея мостово около витиня са трагични, колко сцепени гуми има там... и мш не могат да каят. краино време е да ги оправят *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като се изтърсите заедно с колата си от 50 метра барабар с моста, нямя дори да разберете, че ББ е е бил прав. Соц мостовете изгниха от лугата, както социализма от мързела на равно платените.

А къде беше 3 години ББ ? Мостовете влизат в предизборната му програма. Що ся се оказва, че за 3 години никва работа не е свършена?

Днес явно има епидемия някаква...Борисов за мача и подкрепата на Дянков ,Цветанов за изказването си относно природните бедствия,Дянков с просташкото си изказване за Гърция.

Боко не е в парламента, за да обсъжда укрепване на каквото и да било, а единствено и само да прави зрелища, които после да четем и коментираме тук. Но май манджата отдавна е пресолена?

горкият все не може да сколаса-докато оправяше яйцата, те зад гърба му вдигнаха агнешкото, после се наложи блатни кокичета да посява, те през това време пак вдигнаха яйцата, докато посее кокичетата, те мостовете се строшиха и междувременно човека и магистрали строи, е оставете го малко да си отдъхне какво по - напред да прави ленти ли да реже, кокичета ли, сега и черешите трябва да се оберат......

предлагам да се затвори цялата държава и да започнем един ремонт с........калашници!!

ще се краде като за последно. Герберчетата ще "усвоят" едни пари без обществена поръчка, сиреч Цецко ще си купи още десетина апартамента. Но да не забравяме че Светът почва от Боце. Толкова тъпанарщина на едно място не съм виждал от Виденово време.

може би бсп ще се ядоса и няма да се яви на избори сащо ,даи боже тези нехранимаиковци дето ибаха маиката на тази даржава 57 години

не са 57 годините - 68 са. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мисля, че това не е работа на Борисов и неговото появяване в парламента е само ПР акция. Има си министерство, чиято задача е да обсъжда и решава проблемите с укрепването на мостовете.

"Агенция пътна структура" през последните три години от управлението на ГЕРБ спала ли е?! Нали има отговорни институции, които трябва да поддържат мостовете и съответно да ги ремонтират. Поредната глупост на Боко е да ангажира законодателен орган като парламента със задачи, които са всъщност работа на МС. Опит да прикрие факта, че просто не може да управлява, то това не е като да риташ топка.

Изобщо не е глупост.Нашето момче ББ дето от всичко разбира и решава всичко сам, сега изведнъж иска други да му бършат з.....Той дето не спи заради наводнения и земетресения отиде да играе футбол, между другото нали е и най-добър футболист на България.Изобщо лъже колкото може и всички телевизии и радия му излъчват глупостите.Дано действително не се случи някое голямо бедствие,защото какъвто разграден двор е държавата, повечето загинали ще са от паниката и неправилни действия на властите, не от бедствието.

Агенцията не е спала ами е крала!Къде през Батко,къде през разни ремонти на автомагистрала Хемус!Спомнете си колко години -може би над 20 кАТ съобщана ,че едното платно или еди коя си тръба на тунел еди кой си е затворена за ремонт!Е какво правиха толкова години?КРАДЯХА

Да бе, щото сега в пътната агенция спряха да крадат. И вече не лапат. И въобще спряха да гълтат... пачки. Ти си най-големият лапнишаран /ама май не беше шаран, а?/ в тоя форум. Да ти имам самочувствието!

Това, което беше направено по мое време, Вие няма на можете само да го боядисате

+1

Това новина ли е?! На държавата това и е работата-да поддържа пътищата в изправност! До къде я докарахме, та да дигаме дандания, защото някой си върши работата!

Къде са специалистите,експертите , мениджерите и другите бонусчии,та Бойко трябва да се притеснява!

да нямаме високи тикви ама кво да праим...

Шъ съ учиме дъ пишиме првилну. С началнити букви и припинателнити знаци. Поне като ЮЗЕИР, че той много ги разбира нещата.

Колко удобно е да се прехвърля вината на другите - в това герб са най-добрите ! Все пак герб са управляващи от 3 години - защо никой досега не предприе мерки ? А бсп бе на власт преди 7 години - нещо не се връзва ! Но щом има лумпени, които да вярват сляпо на едни некадърни и вечнохленчещи милиционери - така ще е ! Даже се чудя как не обвиниха комунистите за тези мостове - ако не ги бяха построили, нямаше да се налага сега да ги поддържат - нали ? Както казваше Тодор Живков - "Не можете дори само боядисате онова, което построих за тези години" - оказа се прав !

посрания лузер пак се изходи както винаги с диария,явно разхлабителните му се отразяват добре-стой си в кенефа смърдалник и изобщо не излизай от там!

ало, вие със вносните думи няма ли кои да преведе думата ,, виадукт '' какъв е този звяр и от кои речник да превеждаме няма ли българска дума която да се използва

Виадукт си е виадукт на поне 10 езика, а че някой не знае какво е, си е негов проблем!

Най-голямото строителство на мостове е имало през комунизъма.Това е неоспорим факт. От тиквениците се иска само да ги поддържат ,да не се клатят като на коча ония двете.

То най-добре път без дупки и без паднали мостове, но докато се краде така ще е.

Срам за БСП и техните подръжници. Със своето поведение те непрекъснато показват, че не мислят за народа, а само за заграбване на властта. Станишев и неговото обкръжение още един път доказват, че са вредни не само за БСП, а и за България. Виновни са и всички тези, които не ги смениха. Жалко!

Да, защото ГЕРБ не заграбиха властта, а "народа им я даде". Ти наистина не си добре. Ама защо ли се чудя - нали си комунист?

Това сам ли го измисли или те светнаха на партийно събрание? Както и да е, побързай да го патентоваш. Няма начин да не те канонизират като велик мъдрец.

От виадукт км 25+340(след тунел витиня) до км30+500 (виадуктБебреш-най високия -130м) има 5-6 виадукти, които не са пипани от демокрацията, а преди нея се наблюдаваха всяко тримесечие. Особено внимание заслужава виадукта при пионерски лагер, защото попада в свлачищен район и за всяка стъпка беше изграден кладенец. Според мен всички те трябва да бъдат обект на обстойно проучване и съответно ремонтирани. Мисля, че два от тях са строени с метални конструкции.

ало, вие със вносните думи няма ли кои да преведе думата ,, виадукт '' какъв е този звяр и от кои речник да превеждаме

Ами личи се кой е неграмотен :). Но сега няма оправдание от типа "липса на информация" Много по-лесно беше да напишеш "виадукт" в гугъл или уикипедия и щеше да видиш какво е вместо да се изхождаш тук.

Точно така. Даже ако искате да знаете, по добре един паднал мост, отколкото два паднали моста.И по същата логика, по добре да остане все пак един мост, отколкото да паднат всички мостове.

Много ме развесели :)

Ей тва е - вечно някой мрънка за нещо. Като не го оправят - мрънкане защо не се оправя, когато почнат да го оправят - мрънкане защо чак сега се оправя. МАНТАЛИТЕТ!!!

Спрете Фидесова и Пъвлова.Стига с тези наводнения.

Герб е на власт вече 3 години. Къде спаха досега предишния министър (сега президент) и сегашната министърка (вече 110 кг). Че сега Тиквата да скача и да се тръшка колко било лошо положението и се искали спешни мерки

Ееее ти пък веднага къде са били досега 3 години. Те още 13 да бяха ( да не дава господ, пу, пу ) пак нищо нямаше да направят. Да ама сега има повод пак да се каже че някой друг е виновен, а видите ли те ( по скоро ТОЙ ) веднага оправя нещата като същински супермен.

Аз не мога да разбера едно , в България има разделение на властите....и в тая посока на мисли правителството да си оправя бакиите с пътищата, да не занимава парламент с ненужен пиар......ама май изборите чукат и продължаваме да търсим виновните...А Тиквата да не се заглежда в мостовете, щото те са правени преди повече от 30 години, а да виде пътищата , които още не са открити....вече 15 километра преасфалтира....чакам и Цариградско шосе...

"Ще поискаме всички партии да изберат по един представител, който разбира, бързо да отидат, да изберат няколко фирми, и още след събота и неделя да започнат да укрепват съоръжението" Ей-така бързичко да стане работата, да раздадем няколко милиончета и да отрежем малко лентички..

Защо винаги трябва да сме черногледи? Какво лошо има в това му решение, атига да се осъществи или е по-добре да чакаме и един мост да падне. Пази боже.

А какво добро има в 3 годишното му "спане"по подръжката на съоръженията???Това не е никакво решение а поредния нескопосан пиар, защото сегашния президент и мрънкащия премиер проспаха 3 години..Не сме черногледи а ни умръзна да ни лъжат нагло и все някой друг да е виновен за тяхната некадърност..

Ти отде знаеш, че моста ще падне? Експерт ли си?

Лошавини да търсиш в това "решение" - първо си има закон за обществени поръчки, чиято цел е държавните средства да се изразходват прозрачно и да се гарантира избор на най-добрия изпълнител с най-доброто предложение за изпълнение на задачата; второ - ремонтът на такива големи съоръжения не се прави ей-така набързо, като да си закърпиш мазилката на плевнята.

Защо си толкова злобен? Ако на теб се случи нещастие сигурно ще продъниш света да се жалваш и чакаш от държавата.Бедствието не чака, а хората са вън от къщите Как живееш с толкова злъч

А ти наистина ли вярваш, че ей-сега мостовете по магистралите ще рухнат?? Хора, отворете си очите!

Малоумник, да не искаш някой виадукт да се срути и да претрепе хора? Естествено, че трябва да се ремонтира спешно - иде лято и трафикът ще се увеличи значително.

Ни най-малко не искам нещо такова. Ако наистина са толкова опасни, първото нещо, което трябва да се направи, е да се спре движението по тях. А не да се похарчат набързо 40 млн за някакъв ремонт на юруш.

Ози, мост или надлез трудно може да падне от самосебе си заради оголена армировка на колона или греда. Мостовете почти винаги падат от някакво въздействие над тях - земетресение, наводнение, свачище. И тогава те падат дори и да не е оголена армировката им. Но все пак дори и част от нея в никакъв случай не трябва да е оголена - не бива излишно да създаваме проблеми на мостовете като ги оставяме конструктивно да отслабват. Така, че да не бъркаме понятията защо трябва да се ремонтират тия съоръжения.

стига ми ядохте к... на боико бе ,само тоъ прави нещо засега *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.