Премиерът Борисов откри Лот 2 на магистрала ”Марица”

Да е жив и здрав Жан-Клод Юнкер и всички, които ни помагаха, защото всичко е благодарение на европейската солидарност.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът Борисов откри Лот 2 на магистрала ”Марица” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тиквата с хеликоптер ли е отишла да пререже лентичката или е "пътувала" по магистрала Тракия :-)? Този човек изперка, в главата му останаха само магистрали, но и те некачествени - хората искат работа и да хранят свястно децата си, ей! Проститутки и бензиностанции не правят икономиката, а фирми, земеделие, наука, образование!

Кажи пак за старите картини, тъпанар. Това и в сайта за вицове не съм прочела. Изрод дебелашки.

да се чете: "Премиерът Колумб"

"... от които гласували само 800 000 за бат ви Бойко- предимно негови хора от охранителния бизнес..." Бах ти твърдението. Почти един милион охранители имало в България. Мозък та дрънка. Полирана повърхност.

ТОЯ ИДИОТ ИЗМАХАВЯ ОКОНЧАТЕЛНО

По-голям идиот от теб няма!

По времето на първия (а вече и втория) мандат на Борисов нямаше подготвен НИТО ЕДИН ИНФРАСТРУКТУРЕН ПРОЕКТ. Всички отрязани лентички от този премиер ознаменуваха направеното ПРЕДИ НЕГО. Имаше проекти, подготвяни още времето на правителството на Костов. Борисов просто си приписа и работата и успеха ( в познатия стил).

ако смея да отбележа, че в съответствие с пожеланията на народа, механичния сбор основно от адипозна тъкан завземаща централния жур на снимката, би трябвало да изпитва масова апотоза, за да задоволи желанията на електоралното множество

Боже прости му !!!Той не е виновен

Ех Лилето Павлова хайде да си чукнем някъде една среща на кафе с райбер

Ей много плюете, ама като тръгнете да се возите ви харесва!

ОСТАВА ИД А НЕ НИ ХАРЕСВА КУХА ТИКВО!!!! НАЛИ Е ПОСТРОЕНО С НАШИТЕ ПАРИ БЕ!!! НО Е ПОСТРОЕНО НЕКАЧЕСТВЕНО И В ПЪТИ ПО СКЪПО!! ЗА ДА МОЖЕ БОКО И ГРОБ ДА ЛАПАТ КОМИСИОННИ!!!!

А кой друг направи нещо бе нещастнико? Комунисти ли, царисти ли? Без пътища няма бизнес, няма работа, няма хляб! А да видим кво ще ядете?

То и Бояна Драгалевци и Симеоново са построени с наши пари, барабар с всички хотели по морето, самоче се съмнявам че имаш обект на едно от изброените места.

не виждам защо се оплакваш - това е политическата култура в България. Всъщност не само политическата... Всички се изредиха по 2 пъти в управлението и промяна няма - следователно всички са такива. Предвид, че и нови идват и те са такива означава само, че целият народ е такъв. ББ ти го каза - "лош генетичен материал". Ти, лично, освен да пишеш в интернет нещо направил ли си по въпроса да се краде по-малко?

Натикаха ни бежанците че и пари дават на местната рая -кметове и всяква държавна паплач (по 6000 евро на човек) ,корупцията на всеки сантиметър във всяка брънка на системата ,мизерия , убийства от беднотия и психично НЕздраве . А този селтак ще ме праща в Турция кафе да пия.Абе я иди при майка си ...

Борисов заслужава подкрепа. Това е единственият политик със възможност да осъществи планове с дълъг хоризонт на реализация. Политическия спектър е пълен с политици със идеи, но напрактика нищожна част от тях имат силата търпението и възможността да оцелеят политечески за да ги реализират. На всички които по цел ден плюят по Борисов ще им кажа да си отговорят първо на въпроса какво точно те самите са направили в живота си - за тяхното семеиство - за квартала в който живеят или за града в които живеят. Ако драгите критици неса направили нищо за никой пък дори и за себеси по добре да излязат от кафенетата и кръчмите и час по скоро да си намерят някаква полезна за тях работа пък и за обществото.

Пречи на бизнеса с фантасмагориите си, министрите му правят псевдо реформи, като затриват бизнес-средата, схемата на работа на близките им фирми е абсолютно корупционна, обхванати са от ДПС октопода. Само хора като моята тъща, която гледа само сериали може да хареса такова просташко поведение и липса на какъвто и да е професионализъм.

HАИСТИНА той заслужава да отидеш да му оближеш ......... Какво чакаш още?????

Бе ти личен лекар нямаш ли? Я иди , вземи си направление и право в психиатрията! Дори и за тъпогъзи тролове като теб трябва все да има някакво лечение!

тиквата отново се излага, по дънки и вратовръзка, ръси лакърдии и става смешен за сметка на пиарите си. леко обаче забравя, че страната е нетен платец към общия европейски бюджет.

Време е за големи промени в политиката на правителството. Трябва да се сложи край на това разкрачено положение между ЕС и диктатурата на Путин. Парите на Путин са лесни, но са отрова за България и българите. На запад имаме не само приятели, а и хора разменящи ни с Путин за собствените си интереси. Българското правителство трябва да застане в стойка "мирно" спрямо интересите на избралите го български граждани. Стига толкова заобикаляне на европейското законодателство в полза на руски държавни мръсотии и корумпирани западни корпорации с комунистически български консултанти!

Я ГО КАЖИ ТОВА НА БАТ БОКО ТИКВУНЯКА ДЕТОС Е ХОДИ ДА СЕ ДУПИ НА ТРОПИКАЛ МЪНКИ ОБОНГО В ФАШИНГТОН А?! ИЛИ НА ГЕЙСЪЮЗА И ДРУГИТЕ ЕВРОПЕДИТА А?! ЩОТ ИЛИ МАККЕЙН ИЛИ КЕРИ ИДВА В БГ ДА МУ НАРЕЖДА КАКВО ДА ПРАВИ!!! ЯСНО ЕВРОФАК?!

Че кой иска нещо различно,бе,колега? Аз не съм роден в Кремъл, не искам и да съм руски мужик-искам България да покаже малко достойнство пред света.Унгария го направи вече,а у нас само измекяри.Те застават само в стойка "партер"пред Ердоган и заместника на заместника на министъра на Обама.

То точно заради това сега клечите пред копанката на комуноидния мутро-милиционер, син на полковник от милицията, най-верния син на БКП в Симеоново Боко Тиквов

щяха да ходят да си пият кафето в Румънско. Щот там се пушело в кафенетата... Ама след има няма две години не минават по моста - да не си чупят колите. Щот асфалта бил за подмяна...

България и сега може да възстанови загубената социална държава и построената при социализма икономика, само като ползва развития опит на Европа в лицето на най-развитите европейски страни от северна и средна Европа изградили социализма с една от най-добре изградените в света социални държави и силно работещи правови държави. Това България не един път го е доказвала. Да си спомним как нашите възрожденци и революционери от Възраждането ползват тогавашния развит опит на Европа идеите на Френската революция за равенство, свобода, независимост и справедливост, които стават идеи на Българското Възраждане. След Освобождението от турско робство, българите извършват подвиг, излезли от робството обезкръвени, без писмени и материални паметници започнат от нулата да строят своята държава и като част от европейската цивилизация, с огромен културен дял в нейната съкровищница, те бързо усвояват развития опит на Европа в изграждането на съвременна България и се нареждат като достоен и уважаван народ в семейството на европейските народи. За да повторим този подвиг обаче е необходимо да ликвидираме олигархията и ДЕкомунизираме живота си, като по този начин ще свалим трайно комунистите от власт и пратим в небитието на историята.  Единственото спасение е пълна смяна на неолибералната система от прехода с нейния антипод- тази на социалната/правова държава на Европа в лицето на най развитите европейски страни от северна и средна Европа. Но за да стане това ние първо трябва да построим правова държава, като заложим железните правила на правовата държава на най-развити европейски страни. Правова държава по естествен начин ще ликвидира мутроолигархията, ще извърши ново преразпределение на собствеността и върне справедливостта в обществото, като по този начин ще отвори вратите за построяване на социална държава в България, ще я пази от разрушаване и деградация. Със социалната държава България ще се вдигне от пепелищата на катастрофата на прехода, възстанови икономиката, държавата, човешките си ресурси, ще създаде висок стандарт и благосъстояние на всеки член на обществото и просперитет за целокупното общество, ще направи възможно България с бързи крачки да догони стандарта и просперитета на най-добрите европейци и направи България достойна страна и членка на общото семейство на европейските народи.

ех, заблудени хора.. Абе върнете се в България па се огледайте! как ще правите социална държава от хора, които само искат и нищо не дават?

Хе, анонимник,чакай да се разберем. Социална държава да изградим не дава само шепата олигарси които са на власт, а не масата народ, когото ти обвиняваш в мързел и некадърност. Олигарсите държат властта ,а не редовите хора. Всеки който не може да разбере това е или нискочелец или слуга на мутроолигархията- цялата с комунистически произход ,която сега има нова стратегия- да говори на народа, че е прост, лош матрЯл и нищо не може, да го държи обезверено овче стадо, което лесно да дои и подстригва и да продължава да държи властта и утвърждава вечното си господство. А теб те познаваме като един от слугите на сините комунисти превърнали от Костоф в олигархия и обслужващи другите олигархични кланове.

мислех да напиша че не ми се ходи в турция ни на кафе, ни на баклава. но тук всички сте ме изпреварили! бойко, пребори корупцията и вдигни икономиката. за кафе и път пари трябват, като нямам пари и 10 лентова магистрала да направиш - все тая!!!

"Нека малко да ви обясня икономиката, защото явно слушате едни експерти, които се изказват всеки ден. С тези пари, които влагаме сега, те ще се върнат и мултиплицират" Каква мисъл!! Какъв изказ!!! И рояк ДЖУРНЯЛА по заповед от Прасчото, юрнали се да обясняват какво е искало да ни каже СЛЪНЦЕТО...

Е, не може да е сравнява с дълбокия художествен израз на Тодор Живков и всички други опърпани бедняци-другари, които завзеха властта на 09.09.1944, настаниха се удобно там горе, пращаха невинни по лагери и затвори, избиваха интелигенцията, отровиха народа с техните шизофрении за развита тежка промишленост, държаха ни в информационна мъгла и не ни пускаха извън комунистическата обетована земя!

То сигурно зарад това 90% от народа на България сега с тъга милее и си спомня за ония отминали времена. В които НАИСТИНА нещо се правеше.Полезно за народа и държавата.А не само молове и тенискортове за думбази!

Една стотна от това, което е построил той - Т.Ж. за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство. И НЕ МУ КРИВИ НОВАТА ПРАВИЛНА АПРИЛСКА ЛИНИЯ... ЕДНА СТОТНА ОТ БАЙ ТОШО ИСКА ДА СТАНЕ...

Информационна мъгла?! Ти добре ли си? Тогава ученииците,а то и всички хора в държавата четяха в изобилие! Какво знае чалга-поколението за тогава? Парцалеси,мутри и подрастващи,на които акъла им е само в 20 годишни беемвета! Унищожихме си държавата под маската на демокрация!

Предпочитам кафе на 12 часа, например в Париж.

ще се крие чак в Истанбул да пие кафе с бостанджиите. В Кърджали го дебат папараци!

комунизъм и робство за червените бантускотове ....не на магистралите

Няма нищо по-страшно от забогатял глупак, и по-разрушително

ДемоКРАДцията и европейщината,с които ББ се хвали и си вярва?!, че България и българите трябва да са му благодарни,за повечето БЪЛГАРИ обаче донесоха РАЗРУХА,МИЗЕРИЯ и като черешка на отровната смес нова ТУРСКА зависимост/видимо ги няма синджирите роби/,но в сегашно време робството е по-модерно!?!Та значи малко?! ни е, че в Парламента има ТУРСКА партия,че Турция и турците изкупуват и се сдобиват с български активи, а сега и нови пътища с Турция ще има за радост и удобство на турците, а любимият на народа!?! ББ очаква вероятно дитирамби да му пеят неговите избиратели.Така де, може огромна част от бълг.собственост да мине в турски ръце, може и нови турски партии да се нароят,но пък НАаа по новите пътища към Турция ощастливените българи бързо ще стигат там, за да пият турско кафе!!!

За всичко това благодари на БКП-БСП, които създадоха прехода, направиха си преврат, приватизираха промишленост, селско стопанство, и, забележи- те създадоха и отгледоха протурската партия ДПС, съюзяваха се с нея многократно, когато се нуждаеха от електорални гласове, и най-лошото, е, че промиха мозъците на милиони такива като теб, които бленувате по миналото и не се развивате.

Партиите, уважаеми, са ИДЕЙНИ организации и затова щом една партия промени ОСНОВОПОЛАГАЩИ клаузи/напр.отношението към СОБСТВЕНОСТТА-доколко частна и доколко държавна и т.н./,то само манипулаторите и бедните умствено могат да твърдят, че става дума за една и съща партия!!!В този смисъл БСП е КОРЕННО различна партия от БКП,макар и в нея заблудени или сега овластени и облагодетествани да членуват бивши членове на БКП.

Бойко ,Бойко женка си бил и ще си останеш такава.Такова самохвалство ,такова изтъкване . Колко ли плати с наши пари по БТВ да те интервюра оня Хекимян в оная глупост "Питай премиера" ама нали неможеш да спиш ако не се видиш в телевизора !Хекимянчо и той се надява да стане евродепутат.

Каква завист, какво чудо. Ама не си на негово място. Остана ти сал едно плюене по форуми. На вас ви трябва само комунизъм и робство.

Унгария, освободила се от оковите на дълговото робство, не е чудно, че президентът на Централната унгарска банка, управлявана от държавата в полза на общественото благосъстояние, а не за частно обогатяване, поиска от МВФ да затвори офисите си в тази антична европейска земя. В допълнение, главният прокурор на републиката, повтаряйки исландския опит, повдигна обвивнения срещу последните трима бивши министър-председатели заради криминалното количество дълг, в което те хвърлиха нацията

Не промивай мозъци! Не сме в коминистическия затвор, четем, пътуваме и не можеш така лесно да ни облъчваш с опорните си точки.

има информационно затъмнение в БГ не означава, че се промиват мозъци. Всичко това се случва в Унгария, само в твоя бетонен мозък - НЕ

Направихме магистрали за турските тирове,а след време и за турските танкове.

Да е жив и здрав българския народ, които внася вноската в ЕС.

БОКО дай работа на народа пък той ще ходи където си иска на кафе,не искам в турция да ходя на кафе то има градове като пиеш кафе само турска реч се чува около теб така че не ми се хвали с тази ммагистрала

правителство преговаря с няколко големи енергийни компании за тяхната ренационализация, съобщи премиерът Виктор Орбан. Текат преговори за изкупуване от държавата на шест или седем енергийни доставчици, които навремето са били държавни и после са били приватизирани, обясни Орбан в редовното си седмично интервю за унгарското държавно радио MR1, без да посочва имената на компаниите. След идването си на власт през 2010 г., унгарското правителство реши да си върне контрола над големи енергийни предприятия, сред които подразделенията на германската компания Е.ОН (E.ON) в Унгария или дяловете на чуждестранни компании в унгарската енергийна компания МОЛ (MOL Пък ние само за кафета ни стига акъла

икономиката... Щото магистралите, бля, бля, бля.. Пък то - Брутният външен дълг в края на март 2015 г. е 39 378.2 млн. евро (92.3% от БВП) и намалява с 386.9 млн. евро (1%) в сравнение с края на 2014 г. (39 765.1 млн. евро, 94.7% от БВП). Дългът обаче нараства с 2219.6 млн. евро (6%) спрямо март 2014 г. (37 158.6 млн. евро, 88.5% от БВП).

Господиииииииииииииии..!!Колко жалки са подлогите от ГРОБ в сайта!!! Още малко и ще излижат подметките на Боко Тиквата! Е това са отрепки!! Какво го възхвалявате бе! Тая тиква превърна България в руина!! Открил магистрала той! И така два пъти! А кога ще оправи не 34 км а останалите пътища в България а?! Докога с София дупките ще са повече от асфалта а?! ЗА КАКЪВ ЧЕП ИМ Е НА СОФИАНЦИ ЕСТАКАДАТА ДО ЛЕТИЩЕТО А?! ДАНЕБИ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН ДА ПЪТУВАТ СЪС САМОЛЕТИ А?! А ОСТАНАЛАТА ЧАСТ ОТПЪТИЩАТА В СОФИЯ И БЪЛГАРИЯ ЦЕЛИТЕ СА В ДУПКИ!!!!!

Не, Борисов, а любимата ти партия погуби България! Най-голямото й престъпление е, че ви проми мозъците и ви превърна в зомбита. Това ще предавате и на децата си и внуците си, та скоро няма да се оправим.

Бате, вие от ГРОБ наистина сте заомбита бе!! Нали Боко Тиквата идва от същата тая партия бе!!!! Само че последните 25 години тия измислени педократи разрушиха България!! ПО ВРЕМЕ НА СОЦИАЛИЗМА ИМАШЕ СЕЛСКО СТОПАНСТВО И ПРОМИШЛЕНОСТ!!!! А СЕГА АККВО ИМАМЕ А?! БОКО ТИКВУНЯЦИ И ГРОБАРИ ...ТОВА!!!!

Нагло, лицемерно, лъжливо, котерийно, крадливо, фалшиво и смешно.

Добре се описа, но си прекалил със самокритиката. Все нещо положително трябва да е останало в теб.

всеки разбра че говори за Боко Тиквата ма един гробар от ГРОБ като теб е толквоа малоумен че и това не разбра хахаХАХААХАХАХАХАХА

Ашколсун, Боко ! То Боздуган, Бостан и мамин Делянчо Пеефски вече те чакат на капалъ чарши, за да си пиете толерантното кайве . Все пак сте си скрити коалиционни партньори покрай КТБ и Булгартабак ...

не всички имаме Фалкончета!

Ами и аз се замислям за Фалкон, или някоя малка Цесна, защото от прехвалените Бойкови магистрали и рехабилитирани пътища окачването на колата ми не може да изкара една година. Особено по рехабилитираната северна дъга на околовръстното. Така я рехабилитират всяка година, че след 3 месеца се превръща в трошачка за амортисьори. И то да беше само то. Северните входове на София са същата работа, Така че като смятам, по-евтино ще ми излезе да си взема една Цесна.

ген. Бойко Борисов е най-хубавото, което се е случвало на България от основаването й от хан Аспарух! Ако имаше втори като него, досега да сме изпреварили всички европейски държави и САЩ, взети заедно!

Ако обичаш, не му изяждай титлите! Генерал, д-р., кмет Б. Борисов.

ДОКТОР ГИНЕКОЛОГ МОЖЕ МИ А МОЖЕ БИ И НЕЩО СВЪРЗАНО С..................

В крак с времето вървя, до мене премиера, картофи ще садя тъй рече премиера. Овце ще поведа, до мене премиера, ах как ще ги доя, да пие премиера. И църкви ще строя, до мене премиера, да вярват хората, и те на премиера. И мощите свети, но не на премиера, ще донесат пари, и те кат премиера. Виж, нов се път строи по него премиера, и журналист търчи: Хвала на премиера! Обект се нов откри. От кой? От премиера. Що имаме блага, са все от премиера. Ти тука остани, над тебе -премиера, и блей, овца бъди прославяй премиера.

А плюенето по премиера, колко рубли струва?

Е такъв сарказъм не бях срещал.

Антибългарин,слуга на чужди интереси.Неоосманистки и еврейскокатарски интереси.

А Северна България?????????????????????

Тоя ненавижда Северна България.не чакай нищо добро от него.

То пък една любов към северна България изсипаха и царчока и съсела и орешко . . . ум да ти зайде!

КАКВА СЕВЕРНА КАКВА СЕВЕРОЗАПАДНА ЗА НЕГО ТАМ НА ЗАПАС Е САЩ , А ББ Е МОЕ ЧЕДО НЕ ГО ПЛЮВАЙТЕ АЗ СЪМ ГО СЪЗДАЛА И АЗ ПРОДЪЛЖАВАМ ДА ГО ХРАНЯ И ПЪЛНЯ КАСИЧКАТА

ЕДНО КАФЕ В ИСТАНБУЛ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ НА СЕМЕЙСТВО ОТ СТАРА ЗАГОРА КЪМ 120 КИНТА - БЕНЗИН + ПЪТНА ТАКСА + КАФЕТО ..... ПРИ МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 360 КИНТА .. СЕМЕЙСТВОТО ИМА ЗА 6 КАФЕТА В ИСТАНБУЛ НА МЕСЕЦ (АКО И ДВАМАТА БАЧКАТ) :)

а, ако риче да сърба кафе у Детройт, за колко кафета?

Викай кметовете си да я ръсят със захар, за да издържи 2,3 месеца.

То затова Струма пропадна след има няма една година експлоатация

"Много от възрастните хора въздишат по социализма, но от 1979 година са искали да построят тази магистрала. Хората въздишат по онова време, но сега се случва." От 1979 до 1989 г имаше само 10 г. Вие ч построихте за 25. Това, че построихте магистрали е много хубаво, пътува се по-бързо и по-безопасно. И онези, които казват, че "асфалта не се яде", не са прави! Това строителство отваря работни места. Лошото е, че лъвския пай от заплащането го взимат не български граждани. Но не бързай, да се мериш ш онова време. Все още повечето българи живеят вжилища построени тогава. Почти целата първокласна и второкласна пътна мрежа е построена тогава, онси режим за разлика от тебе почти нищо не наследи от предишния си. А колко предприятия направи, България изнасяше продукция по целия свят! Вярно, че след 10 ноември много предприятия фалираха, но то беше от умишлено лош мениджмънт. Били социалистически мастодонти, които не можели да оцелеят в свободния пазар. Така казваха и за най-големите заводи от ДСО "Хидравлика" и наистина бяха стигнали до клинична смърт. После ги поеха хора, които не знаеха, че са "социалистически мастодонти" и сега просперират. Такава съдба можеха да имат ТЕРЕМ, Кремиковци, ДЗУ и много други пропилени с лека ръка активи.

Изнасяха български мотокари в Сингапур, където местни работници ги разфасоваха, преокабеляваха, пребоядистваха, преоборудваха и ги превеждаха в годен вид, за да могат да се продават на азиатския пазар!

Изнасяха ги казваш! Да ги изнесат и сега - сингапурците да си ги пребоядисват както си искат.

Борисо-о-ов,махни ги тези работи!Държаната е нагоре с краката,айдуците правят ,каквото си искат безнаказано,полицията е хвърлена в клоаката и трудно ще оцелее,народа- никак!

3 448 лева на линеен метър без ДДС . Някой може ли да направи разбивка на цената , че сега нямам време да търся ?

Ми да ти кажа. Магистралата от София до Правец - 67 км, с едни от най-високите в Европа виадукти и тунели струваше 145 млн. лева Обяснението за ниската цена - проектирана и построена е от български фирми, без тлъсти комисиони на чужденци и посредници....

Благодаря , макар че друг беше въпроса . Значи всепак поне половината кинти са ги скраднали . Кой ли ? А аз все пак погледнах цените за бетонови работи на дребно . Излиза , че за тия парици тази магистрала трябва да е от цял метър армиран бетон при 6 платна с разделителна ивица . Що ли обаче си мисля , че не е ?

Този е напълно неблагонадежден.Кой ,кой ни го натресе?По голям простак не се е раждал на земята.Халал да му са откраднатите милиарди.

Защо само към Турция строим !?

ако си искараш Виза и суперфиция може да си строиш дека сакаш

E това е една история за бленуващите по социализъмъ и Авио Компания Балкан на НРБ: ----- Самолет прелита над Цюрих. Пилотът пита диспечера за точното време. От кулата задават въпрос: - От коя авиолиния сте? Пилотът учуден пита: - Какво значение има, от коя авиолиния съм? Кажете ми точното време и продължавам нататък! От кулата продължават да настояват за името на авиолинията. След пет минути безмислени спорове на пилота му писнало и казал името на авиолинията. - И все пак не разбрах, защо трябва да казвам от коя авиолиния съм? - не издържал той. Кулата отговаря: - Ами ако сте от Swiss Air, то точното време е - 14 часа 30 минути и 20 секунди, ако сте от Air France, то точното време е - 14 часа и 30 минути, но ако сте от Балкан - то днес е вторник.........

Е ама това е само виц. А днешното време не е достойно дори вицове за него да се разказват.

Това не е виц, приятелю, това е истински случай.

Няма да се притеснявате скъпи съграждани - Държавата върви в правилна посока начело ли е Борисов!