Българин заловен да кара с 234 км/час в Хърватия

34-годишен българин е бил хванат от хърватската полиция да кара аудито си по магистралата Брегана-Липовац със скорост 234 км/ч, съобщи хърватското електронно издание "Индекс", цитирано от "Фокус".

Обратно в новината

Коментари - Българин заловен да кара с 234 км/час в Хърватия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

примитивни бг задници. а каде е полицята. на всеки 10 в тази страна седем са газове.

по-слаби шофьори от българските мъже не съм виждал... хем не могат да карат, шем се имат за много добри!

Между другото точно в Хърватска съм карал с часове със 180 км/ч по почти празна магистрала. То да ти е кеф - асфалта си е асфалт, маркировките са си маркировки, нямаше и движение. Дъжд и десетки метри воден шлейф зад колата при такава скорост. Когато дълго се шофира със 180, при намаляване до 100 чувството е все едно си спрял на място :) И в Хърватска не съм виждал кьорав катаджия. В Сърбия си има.

Maгистралите са за това - да се кара бързо, иначе се губи смисълът. Ако ще караш със 100 , по-добре използвай традиционните междуградски пътища. Нямате си напредстава с какви скорости се кара по аутобаните в Германия и кога "ще ги стигнеш американците" като се тътриш със 100 по магистралата и пречиш на движението.

Написал си 3 изречения и трите са пълна глупост. Не е възможно да си редовен при това положение.

Забелязва, че някои "велики" умове говорят за вдигане на максималните скорости по нашите магистрали и говорят как били безопасни като си карали мощните талиги със 180 -200 и нямало проблем. Няма проблем докато всичко работи и не стане мигът за рязка реакция или нещо не се повреди рязко интересно ми е такова камикадзе с тежък кютук като БМВ 5та серия пимерно как ще го спре, ако пред него на камион гръмне гумата регенерат... Наш Ганю не може да схване, че обикновено лошите неща стават по веднъж и шанс за повторение няма. За сведение на уж грамотните камикадзета, които твърдят, че между 130 и 200 км/ч няма разлика, държа да отбележа, че никаквата разлика се изразява в над 2 пъти увеличен спирачен път и че лекото по-рязко врътване на волана става равно на излитане ... а все пак магистралата няма зона за сигурност, където да се върти Ганю без да отнесе някой.

Oграниченията ТРЯБВА да отпаднат, както е във Германия. Учете се от свободните народи РОБИ! Аз приветствам идеята за състезанието от табела до табела София-Бургас. Ако се учреди временна купа "Златен гларус" , се включвам и аз.

По-вероятно е да се включиш в конкурса "Златен ковчег" - там всички са на първо място...

Рано или късно всеки умира и кога ще умреш няма абсолютно никакво значение,защото този период е един миг ,спрямо времето на оня свят, ти като живееш до 100 да не би да мислиш, че на децата ти ще им е приятно да им смърдиш и да им досаждаш и на всичко отгоре ще трябва да работят за да ти изкарват пенсията.

Ми щом за теб няма значение кога ще се трупираш ... лапай дулото и и си отнасяй мозъка ... поне ще ни спестиш риска покрай себе си да отрепеш и невинни в близост до "геройството ти"!!! М/у другото в кой клас си???

Абе след като няма значение, що не вземеш да се гръмнеш? Тъкмо ще се освободим от един камикадзе по-малко.

Аз по-скоро смятам, че в Германия ограниченията ще се завърнат при едно добро стиковане на законодателствата в ЕС. Отделно сравненията са ти напълно нелепи. Това, че нещо става някъде съвсем не означава, че трябва да става и на друго място, нито пък, че нещото е нормално дори и там където става. Автомобилите са прекалено не безопасни превозни средства, за да може да се приеме да се движат без ограничения и според мен предела трябва да е някъде около 120-140.

Ма много сте банви бе... още когато магистарлата беше до Стара Загора го взимах за 1 час и 55 минути... Вервайте ми ;))))))

Забелязала съм, че на нас българите ни идва самочувствието като се качим в колата! То не са правеници, малоумни изпреварвания, злобни погледи, вдигнати вежди и т.н Колко години трябва да минат, за да станем като нормалните държави и най-малкото да спрем да се правим на важни по това кой е с bmw, ауди и т.н . Всички сме хора, а вещите са за да ни служат. Законите и правилата са за да се спазват.

И ти като ги гледаш зад волана как разбираш дали е българин или не туряин, евреин , циганин? Защото баце, да ти кажа аз пък повече попадам на джигите турци и циагни когато дойде ред да се гледа кой какъв е :-)

Получава се следния ефект. Прошляци бачкащи в Германия за дюнерите се дърват с колите купени от някоя турска автокъща се състезават с местни прощляци които с кредит са купили 13 годишно беЕНве. Дават газ на гладен стомах по магистралата. Добре кажете ми моята кола е точно 193 коня и нямам нарушения от 10 години. И си карам по магистралката кротко с 140 .Как става това ?

193 кс - Това ми прилича на двигател на Мерцедес - 320 D. ЕС класа ли караш? пп От 7 г нямам нарушение (регистрирано).

Не . "хАуди"

и все пак емигрантите ти викат: Вие българите сте Ганьовци и сте много прости. не сте кат нас

Ами нали точно затова са емигрирали, защото не искат да са като вас.

Toгава си купи каруца и си ходи на село, защо са ти 200 коня ?

хората са казали:дай на простака власт ,пари и възможности и той ще лъсне какво лай.о е! така че,тук не става дума за българин,а за постак,който се въди там,където му дадат възможност.сетихте ли се, драги ми властимеющи,че иде реч за вас, а не за българите.

"Дни по-рано в Пазарджишко от стационарна камера на магистралата е заснето и Порше Панамера с немска регистрация, което се е движело с 234 км/ч."

мдаа....затова България ще си е в блатото, а Хърватия е уредена и просперираща европейска държава.Уважавам тяхната нация - въпреки , че и те имаха тежко наследство от Титовия комунизъм в бивша Югославия, затвориха страницата преди много време и вървят само напред и нагоре! а хърватския език е много по-близо до българския от сръбския или руския ..... ето един добър повод да вземем пример от тях!

Какъв е проблема нали затова се правят тея магистрали да си караш спокойно. но магистралите на запад са хубави и да си караш с 200не е проблем. Моя рекорд е за 2 часа и 13 минути до Боргас обаче си беше кофти защото има много неравности

си я отворила тая уста за много сигурно си мечтаеш и за магарешки.

защо обиждаш нали само си говориме ти вдигал лиси някога 240 да видиш какав адреналин и ебасиякото е

от самозвани "мачовци",всъщност убийци по пътищата,малка му е глобата,дано му уври простата кратуна......

С добра кола и ако е отцепена цялата магистрала, след 1-2 опита, София Бургас вероятно може да се вземе за по-малко от час и половина. Иначе преди седмица, почти без нарушения за скоростта София-Бургас ми отне 2 часа и половина.

и какъв ти е смисъла да отидеш до бургас за 2 часа. може ида не стигнеш даже, тя много хубавата магистрала.

Няма смисъл. :) Пътят ти казва, колата ти казва, трафика ти казва, радарите и лазерите ти казват с колко да караш. Ако се съобразяваш с всичко това, ще стигнеш жив, здрав и незасечен и за 3 часа и за 2 часа! :)

За тази традиционна българска простотия са виновни хърватските политици. Ех, Ганьо, Ганьо, нищо не може да озапти простотията и селянията ти.

Кога ние ще видим такива присъди от БГ съд?

Изродите превзеха тази държава вече няма спасение....

Завистта е страшно нещо. А да го разстрелят на място - може ли?

Аз завиждам, да! Завиждам, че има държави където има правила и се спазват. Завиждам им, че там има по-малко олигофрени, селяни и комплексари. Заввиждам им и то много.

Може! Със сигурност на никого няма да липсва, освен на горките си родители, които са му купили скъпо возило, за да погребе себе си и някоя невинна жертва заедно със себе си! :((( Ах, простотия, боже! Колко хора е затрила простотията, боже! :(((

Прости хора сте вие, българите. Добре, че живея в чужбина и не виждам "батки", които се хвалят за колко време са стигнали от точка А до точка Б с летящите си ковчези.

Добре,че и ти си от нас простите българи за да ти се радват на простотията в чужбина.Според изказването ти си личи,колкото ти е умствения багаж БЪЛГАРИНО.

И ти ли вземаш Бургас - София за 2 часа?

Той каза "вие, българите", така че е бай Мангасарян явно!

Ти контактуваш ли с някого там изобщо?

На запад няма толкова комплексирани хора, колкото е комплексиран българският мъж - тарикат.

и аз съм в чужбина, случайно се запознах с един българин и решихме да идем на кафе, където той случайно видя в кафето друг българин и го пита: "кво става батка" и другият отговори: "чакам зайчето да излезе от храстите".

Вие сте от втората вълна на емиграция, когато хората без образование и квалифицирани умения започнаха да напускат България. Не ме учудваш с нищо. На запад или изток, българите в група са генератор на простотия и престъпност.

какво лошо има във това,че човека е ловец? хахахах

Браво батчето ми, така се прави ... до го ду..т всички псевдо европейци със синя кръв

Аууу, отново международна конспирация срещу българите - лошите хървати не зачитат генетично заложения ни стремеж да се покажем колко сме велики.

Открийте разликите, там ги хващат, тук само ги засичат!!

ПООБЪРКАЛ Е МАГИСТРАЛАТА, ЗАВАЛИЯТА !!! ОЩЕ ЦЯЛА СЪРБИЯ ТРЯБВА ДА МИНЕ И ДА СИ ДОЙДЕ НА РОДНА ЗЕМЯ ЗА ОКОЛО ЧАС ДО МОРЕТО - АМА КАРЪК !!!

ГОЛЯМА , СТРАШНА НОВИНА, ДОСТОЙНА ЗА КОМЕНТАРИ. А ТОВА ЧЕ ХОРАТА УМИРАТ ОТ НЕМОТИЯ Е НИЩОЖНО! БЛАГОДАРЕ ВИ ЗА ТОВА.

ГОСПОЖО/ЦЕ, ДА РАЗЧУПИ МАЛКО СИВОТО НИ ЕДНООБРАЗНО СЪЩЕСТВУВАНЕ - ЖИВОТА ЩЕ ГО ОСТАВИМ ЗА ТАМ ГОРЕ /АКО СЕ СЕЩАТЕ/....

За толкова голямо превишение на разрешената скорост трябва да се отнема книжката поне за една година.

Става дума за пари, добре че са наште юнаци да пълнят хазната. Сигурно страшно им се радват като ги видят.

Голям карък! Не е успял да подобри рекорда.

България има ли процедура за глобяване на чужди шофьори за подобни нарушения? Някой преминаващ бил ли е санкциониран на границата?

Не, тука са милостиви със всякакъв вид престъпници

Време е по новите мегистрали максималната скорост да се увеличи поне до 150 км/ч. За новите коли и при добри условия това не е проблем. И престанете да искате високи санкции - винаги те ще са срещу вас самите, никога срещу тези, които визирате в постовете си. Режима на закона за движение по пътищата и сридните му трябва да се преразгледа в посока опростяване и елементаризиране. Контролните органи трябва постепенно да губят контрола си и да се активират само при драстични случаи на мълтво пияни шофьори. Също така трябва да се забранят дрегери и други устройства - ако човека може да ходи по осовата линия на пътя значи е достатъчно ттрезвен

по кои може да се кара със 150 - по варненската с повече от 80 не мога... по хемус - с тия мостове и подскоци.... по бургаската - дори и в цялата страна да е безветрено - там никога не е и не смея с повече от 120 честно казано....

И си прав и не си! Да трябва да се направят промените, които казваш, но първо трябва да се пресече продажбата на книжки и вземането на рушвети от полицаи, защото улиците са пълни с неграмотни шофери/ки, които дори не познавт знаците камо ли да ги пуснеш със 150 км - те са опасност за останалите. Всяка сутрин ги гледам по Цариградскто как в най - дясна лента се движат с 50 км и се гримират и кафенца и телефончета. Трябва да се преработи закона изоснови и да се вкарват в затвора при продажба на фиктивна книжка и ли рушвет, който пуска пияни.

Да има и такъв фактор при нарушения на скоростта: Правил ли водачът на МПС катастрофа през последните 10-20 години. Ако не е правил - нека кара - той е безопасен. Наистина с над 240 човек е концентриран на макс. На 120 след 1/2 час му се доспива и става опасен и за себе си и за другите... Трябваха ми 2-3 г за да свикна със 120-130 без да ми се доспива....

Kато ти гледам правописа и мисленето, си мах на 18 години ...

ВЕДНАГА ДА ЗАПОЧНАТ ДА СИ МЕРЯТ П.......ТЕ, КОЙ ПО-БЪРЗО ЩЕ ВЛЕЗЕ В КОВЧЕГА.

Всички сеят гняс по човека защо карал бързо, в Бг се карало ужасно карало се бързо били сме лоши карачи. Спрете да плюете. Във всички държави се кара и то в пъти по бързо от разрешената скорост. В Англия междуселските пътищата са тесни а карат като състезатели. Да сте чули някой който кара с 200 да излетял от магистралата. Най-много 2-3 случая за година при положение че за 1 час на магистралата минават поне 10 коли с над 180км. Елементарно е хората каращи бързо са 200% по концентрирани в пътя отколкото накой който си пие кафето със 120км а разликата при ПТП с 120 и с 200 не е никак голяма радко излизат живи от колата. Друг е и проблема че каква магистрала бе хора то наместа пътя потскача като разкопана нива.

Няма значение 120 или 200 при удар, а? Хахахахаха ти пренаписа физиката бе човече.

При 200 км/ч човек няма да усети нищо... При 120 може да не слезе от инвалидната количка дълги години.

счупи глупометъра просто .... няма място за коментар... 200% по концентрирани или на 200% концентрати ??? тъпанар ... мамин пишльо с колата на тати ще дава акъл

Наскоро 5-ма младежи опитаха да карат БМВ с повече от 250км/час през нощта и се размазаха край Елин Пелин - после разрязваха ламарините на смачканата кола и едва ли някой можеше да ги разпознае... Карането пиян пък се превърна в национален спорт и родно пиянде от Русе май кандидатстваше за световен рекорд.... минаваме май и руснаците в този спорт...

Пак хванаха българин с 234 км/ч по хърватска магистрала Оставка!

Пътя в хърватска е перфектен . Право, равно, мазно.бензинаджийниците са през около 40 км. Като след всяка има табела колко остава до следващата. По отношение на моеоте коли скорости от порядъка на 180-200-240 не са никакъв проблем.проблема е с наш ганьо, който обича да кара д 100 в най-лявата лента на тракия, създавайки опасност както за него така и за другите.

От табела до табела София -Бургас в петък взех растоянието за 2часа и 12 минути - като съм карал с малко нарушение от 10-на километра над разрешените 140. И това не е някаква хвалба, а благодарност,че вече имаме цяла магистрала. А скорост над 170 километра е безумие.

Елементарната сметка показва, че ако караш със 150 км/ч за 2 часа ще изминеш 330 км. А пътя е около 360-370 км. Да не говорим, че едва ли си поддържал 150 км през цялото време. Все някъде си намалил. Я в тунела, я заради някой ТИР и т.н. Т.е. или часовника ти изостава или си натискал на места доста газта.

За 2ч и 12 мин. имах предвид ще изминеш 330 км.

ами ти си скасил гoрдоста на бат боико поне сас 100км. табелите са на 50км.преди градовете да изглеждат големи нашите села де.

Я пак??? Според Чичко Гугъл - Тракия е 360км. Ти си карал със 140км/ч, 2ч. и 12 мин. или 2,2 часа в единици. От физиката знаем, че пътя е равен на скоростта по времето и какво се получава в твоя случай 2,2х140=308км и въпросът е къде са ти останалите 52км. Братле или си спал или си карал със 164км/ч. Айде тайните служби да ти проследят IP и да го дадат на КАТ за да ти напише акт! :))))))))))))))))))

Според Google Maps разстоянието от началото на магистрала Тракия до нейния край е 358км и се изминава за 2 часа 58 мин. Разстоянието от ЦУМ, София до Морска гара, Бургас е 385км (3 часа 26 мин). Очевидно се има предвид максимална скорост 120км/час. А действителното растояние е по-голямо поради неизбежните скосявания на пътищата на Google Maps. Щом във Франция максималната скорост е 130км/час при изключително качествени магистрали, не виждам защо в България тази скорост трябва да е по-голяма - поради голямото "его" на българските депутати и олигарси ли?

Утре на протест да ни го върнат.Ще си го съдим в БГ. Няма да го дадем да го съдят тия така.Ние наште на Хъамериканците не даваме,а на тия ще им се даваме.

Предлагам този за депутат.....Такива малоумници ни управляват в момента!!!!

София - Бургас успях да го взема за 2 часа и 13 минути. Напрежение си е де. Там кадето ема неравности си е кофти. На новата отсечка се искефих яко!

Не можа ли да се Очистиш,тъкмо ще намалеят малоумниците и интелектуалното ниво ще се вдигне?

следващя пат като решиш да подобриш рекорда си под два часа се оглеждаи и каде има добро място за последната ти географска точка .ако разбираш за какво ти говоря изобщо .

малка му е глобата, но все пак Хърватия е по-добре ог БГ!

Тренира за "Тракия"...

Кретени. Трябва да им взимат книжките за 10 години поне.

Браво на хърватите. 700 евро глоба и забрана да шофира на нашия лайнар. Ето това са закони .

Нали сме Европейски съюз. Защо забраната да важи само на територията на Хърватска? Редно е тази забрана да е общоевропейска и нашенския боклук да не може въобще да шофира е ЕС. Такива дрисльовци са еднакво опасни навсякъде.

нашенецът е особено комплексирано и тъпо животно с единствена цел да се купи скъпа кола, да я паркира пред панелката и да се хвали колко е добАр шофер ХАХАХА, гащници смешни с аудита и бмв-та втора ръка

абсолютно съгласен!

Ти не си никакъв "драйвар", а абсолютен дървар. Карай си новата Дачия и се кефи на "лукса". И само в дясно, че пречиш.

ами аз като карам из потурландя виждам много драивари слети в едно с дарветата по патя а роднините даже им сложили и снимки.

Каква ти втора ръка...повечето таралясници от автопарка на България са 8-ма употреба взети директно от автоморгите на Европа. На нашенския селски пръч целта на живота му е да си купи таралясник и да гради имидж пред себеподобните чесъни с разкази как карал с нам си колко км/ч, как го дебнели катаджии от храстите и колко много бягала бричката му. Българинът трябва да преосмисли приоритетите си и стандартът на живот ще се вдигне. Интересно е как разпределят ресурсите си такива хора - разходите за подръжка на таралясника, разходите за алкохол и цигари и мобилни комуникации стоят на първо място. Има нещо сбъркано в това да ядеш кренвирши и да пиеш евтина лимонада и да поддържаш автомобил, който не ти трябва. Затова и стандартът тук никога, ама никога няма да се повиши, защото мисленето на хората е типично бедняшко.

Там редовно ги хващат, а тука според КАТ такива скорости не се развиват. МНОГО ИНТЕРЕСНО

Според КАТ тука вдигат 251 км/ч :)

И мгистрала не ни требе на нас. С толкова много олигофрени...

Браво. Правиш нарушение, плащаш. Вече съм в потрес, че явно само тук никой не спазва законите, справка съседната новина със взимането на Тракия за 2 часа и нещо. Бах ма*му...

разбрахте ли, че от протести няма нужда. В главите ни цари хаос и анархия. А, в трудни времена като това...пяната и мръсотията излиза на показ, вместо да се стегнем - манталитет ! Какво очаквате от управляващите? Нали и в техните тикви е същото, че и по-лошо ! Така, че - накарайте ги да свършат това, което искате, говорете с тях, оставете им вратичка, покажете ум и "уважение" !! Накарайте новопровъзгласилия се "месия" ББ да се върне в парламента и да работи също. Само работещ парламент може да направи промени и да подготви избори!!!И...гласувайте после поне над 50 %, за да не се оплаквате, че не сте представени. И "изтрийте от мозъка си всички "стари компрометирани муцуни" !!! Ако до месец два няма резултат от това, което искате - улицата е там навън!! Тъжно, но факт !?

Нерде,нерде... (както казват вашите приятели)...

Нерде моя ум, нерде твоя Петърчо, батков :)) Такива като теб карат с 234 км/ч и сега залагат за най-бързо стигане от Сф до Бс ?! А искаш да управляваш ? Та ти една кола не знаеш с колко км дса караш :)))

Започнали залагания за време по магистрала Тракия... Ами, ха честито! Ще видим кой ще е първият "късметлия". Това ли е смислена държавна политика - да се направи магистрала, та келешите и мутрите с мощните коли да карат като бесни, а в същото време да има много хора, които си броят стотинките за хляб.

Късметлия ще е някой, който си кара количката и отива някъде по работа или вози семейството си.

Картинка, чуваш ли се/виждаш ли се какво говориш/пишеш?!? Дай да не се оправя инфраструктурата, щото има хора, които си броят стотинките (тъжно, но факт) и има келеши дето ще хвърчат с мощните си коли! Що за сбъркано мислене?

В политиката трябва да има приоритети, разбираш ли?! Не трябва ли, например, здравеопазването, цените на лекарствата и подобни да са по-важни от магистралата?

отворили 100 гишета по скучната си магистрала.

Ха, вчера станаха европейци, а то хем си имали закони, хем пък и ги спазвали

В грешка сте, г-н бантустанец. Хърватска е доста напред от много "стари" ЕС държави-членки. И да, става дума най-вече за манталитет и за респект на хората към закона, правилата и другите. Нещо, което нашенецът, купил си "великата" кола Ауди втора употреба от Германия (как така се е сбъркал да не вземе Голф????), никога няма да разбере. Омръзна ми такива "юнаци" да правят имиджа на България в чужбина!

Е да ама те са били възпитавани в Хабсбургската империя, нас са ни възпитавали във великата Османска такава.

повече прилича на респект към парите, но явно се отклонявам от заложената тема. Карайте с позволената скорост бе хора, какво ви пречи!

Грешката е вярна, г-не/г-жо/. Както се казва, това ми беше "тънката мисъл"