Любчо Георгиевски: Като паднали от Марс обсъждаме настървено "българската окупация"

Нима забравихме толкова бързо, че в югославската комунистическа историография учехме, че Югославия е наричана "зандана на народите"? - попита бившиият премиер на РС Македония във видеобръщение

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зяьо баю, пръц пръц пръц!!!

Мскедонските лайнари трябва да знаят, че половин Европа е била съюзник на Германия, тоест фашистка по техните стандарти, защо тогава се натискат да влязат във този фашистки съюз, да се съюзяват с азятските си приятели, муджиците…

На смъртния си одър един чукча вика синовете си и им заръчва: -Пазете морето, пазете обширните степи и пазете македонците! -Татко, за морето и за обширните степи разбираме, там е нашата храна и кожите от които шием нашите дрехи. Но, защо пък македонците ??? -Защото ако изчезнат македонците, ние ще останем най-тъпото племе на света!

Според становището на бившия македонски премиер Любчо Георгиевски всички реакции срещу България са резултат от невежество, лицемерие или политизиране. Друг бивш премиер Владо Бучковски реагира по този повод, че македонците и българите са единен народ, разделен умишлено от югославската политика през първата половина на 20 век. Според македонския журналист Азески българските военни са участвали в освобождението на Македония и това е най - трудният факт, който трябва да бъде приет от обществото му. Той потвърди, че има неоспорими данни, че българската армия е тръгнала като освободител по централните улици на Скопие през есента на 1944 г !! ТАКА, ЧЕ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА БИВШИЯ ПРЕМИЕР ЛЮБЧО ГЕОРГИЕВСКИ ЗА ТОВА, КОЕТО ЗАЕВ ПРЕМЪЛЧАВА !!!

Толкова много безсмислени коментари по долу, поне аз да кажа-Браво на Любчо Георгиевски, благодаря за точните думи. Те най добре описват ситуацията нагнетявана от пропагандата в Македония, заради което няма как ние да не сме сърдити. Занапред във всеки дом, във всеки университет, училище в РСМ е нужно да се започне диспут относно повдигната тема, и истината ще си дойде сама

Северомакедонците които вярват на "университетския преподавател от Скопие Георги Чакаряневски", за подписването на подобна декларация трябва да са или много прости или с шлифовано промити мозъци! И при най-тлъстите рушвети доказването на български произход и декларацията, че си българин са задължителни. Виж за езика пачките затварят очите. Дъщеря ми трябваше спешно да си поднови паспорта и трябваше да се бори в паспортното на Мария-Луиза в София с тълпа от албанци, които изобщо не откинвали български. И те били за подновяване. А как са получили паспортите е вече нещо с което Правителството и Прокуратурата трябва да се занимаят.

Това, че са подписвали декларация, че са български граждани, не значи, че не са подписвали такава и в Македония че са македонци. Макетата са специална порода, брат...

Държавата измислила македонците(РУ) имат вече свои македонци (УКР).

Те искат НАТО и ЕС.Ама там за разлика от нас Руснаците изобщо няма да им позволят при никакви условия.Осврн ако Украйна се разпадне на още по малки части и Руснаците вземат половината.

А има и лунни македон;и. "Луно, луно, земльо македонска."

На Европа да се обясни как се получава българско гражданство, че първо пред нотариус подписваш декларация, че си македонец и че този паспорт ти е нужен за лична употреба, за да караш камион. Невероятно! Само това да се докаже пред ЕС, и чао во веки преговори! Лъжливи и нагли същества!

Георги Димитров определя фашизма като открита терористична диктатура на най-реакционните кръгове на финансовия капитал. Точно това е било ЦБ. С много по-свирепи закони от тези в Германия или Италия.

Г.Димитров е определил и българската гроздова като най-свирепа. И е много "мило", когато доказан терорист, говори за терор.

Ти болен ли си бе? Или като си бил малък са те изтървали често на главата ти?

"Въстанието" от 1923 е целенасочен тероризъм, както и да го гледаме. А любовта на Гочо към чашката е добре известна. (гражданина на СеСеСеРе, кakvо да го правиш)

Големи глупости си написал. Нито това е определението и характеристиката на фашизма , като у нас няма зверствата вършени в Германия и другите й сателити.

които викат, че България не била фашистка държава.

Била е съюзник в пакта Рим-Берлин-Токио, където са още Унгария, Румъния, Словакия, Финландия и Хърватска. Тези страни нямат обща идеология за да бъдат наречени с едно име, в случая фашистки. За разлика от страните във Варшавския договор, които имат една обща идеология. По същия начин САЩ и Великабритания не могат да се наречат комунистически само защото са били в съюз със СССР.

Значи слагаш розовите очила и казваш че сме били в ПАКТ което въобще не значи ли нищо..хмммм целуваме гъза на ФАШИСТКА ГЕРМАНИЯ.... изпълнявали сме всичко което те искат....това какво е? Хора... НАУЧЕТЕ СИ ИСТОРИЯТА

Това е се нарича зависимост и малодушие от страна на българската държава. Под това влияние се провеждат антиеврейски закони и депортация, за които действия няма нагласи нито в българското общество, нито дури сред управляващите. Нямаш партия като Фашистката в Италия или нацистката в Германия на власт.

Не те ли е срам, че това маке знае по-добре българската история от теб.

Не знам за розови очила, но някой упорито не иска да свали идеологическите такива (предполагам леви). Македонистите упорито се опитват да сведат историческия спор до оценката за българското управление 1941-1944. За мен е без значение как го оценяват и наричат. Същината на спора е смяната на изразеното от самите тях етническо самоопределение на личности от Средновековието, Възраждането и революционните борби. За съжаление наши държавници влизат в този капан и водят тази дискусия.

....македонец знае по добре българската история от българите.

за България, македонците посмъртно няма да искат ЕС и НАТО.

Не се притеснявай, сигурно четат и знаят, че ние не сме някой положителен светъл пример. Ама четат и за Унгария, Словакия и Чехия. Знаят от къде идат паричките в по-бедната част на Европа и затова се натискат ЗА ЕС. Има една хубава българска пововорка за случая: "Господ давя, в кошара не вкарва."

Добре е да осъзнаете, че всичките настроения в Македония са в резултат на руските и сръбските интереси. Ще кажеш - твърди, букови глави, но не - само правят каквото им кажат. Р. Радев и той също твърд - каквото са му казали русна ите да прави. Днес, пишеше, че американците са започнали постъпления за приемане на РСМ в ЕС. И хоп, Любчо излезе и започна да пее други песни. Значи, той може да пее за техния лагер. Да видим какво ще излезе накрая.

До кога РСМ ще крета с тая лъжлива сръбска пропаганда ? Цял свят знае: 1. Че СССР и Кралство Югославия стават съюзници на фашистка Германия преди България. 2. Че не България, а Германия и Италия окупират през 1941 г. Кралство Югославия. 3. Че през 1941 г. няма никаква "Македония", а сръбска провинция "Вардарска Бановина" . 4. Че България не е била никога фашистка държава.

Тъпото мале знае по добре българската история. Не сме били фашистка държава ли? Хахахахахахахахаххаахахахайахайахахах

српско лайно, смърдиш та се не трае!

Боже, колко много смята този господин. Много приказки, много анализи за една скучна тема.

Дядовците ми са от Горно Броди / Серско/ и Междурек / Кукушко/.Целият квартал в Пд е от бежанци- хора побегнали от гръцките кланета.Нито един от тях- баби и дядовци,които си спомняха много добре,че са яли толкова бой от турците, колкото и от Яне Сандански не се е определял за друг освен българин от Македония.Пазя документите за бежанец- поданство- " турско", народност-" българин".Така,че кандидат албанците ....... сетих се за духовата музика!

Респект! Моята баба също е от Серско, Скрижово. Дядо и е бил поп, убит от гърците, жена му - изгорена жива от тях в къщата. Затова, че са Българи и не са искали да кажат, че са гърци!

Или поне не имате цигански потекла?

И азека съм от Шекер махала!

През 1941 при преброяване са установени близо 2 млн българи в днешна С.МАКЕДОИЯ.Как така децата и внуците й не са българи, а са само шофьори?

Преброяването е направено по време на "окупацията", така че всеки сам може да прецени доколко е надеждно. Апропо, преброени са няколкостотин хиляди българи, а не 2 млн. Цялото население там е било далеч под това число през 1941-а.

АМи преброяванията преди 1941 и след 1944 - Сръбска И Титова Югославия да не бе да не са направени при диктатури? Самият Георгиевски споменава, че човешките жертви при Югославските режими са неизброимо повече. Сега диктатурата с Реп.СевернаМакедония е скрита - на бас че повечето управляващи са свързани с бившата УДБА. Не трепат директно като едно време ако кажеш, че си българин , само те смачкват икономически и социално. С гадове като Мицкоски и Заев начело, нищо добро не очаква тази територия, вервайте ми.

След всичко тези зверства които изброява Любчо Георгиевски на тази територия не са останали нормални хора и то си личи по това което правят сега . Зверства се на нас ,които нищо лошо не сме Им направили а са приятели с всички, които са ги тормозили.

Тия македонци хайде първо да си направят справка какво точно е Фашизъм и след като сравнят режима в Царство България да изведат основните разлики, щото ще се окаже че прилики между монархията в България и фашизма в Италия (и други страни, но не Германия) НЯМА! Другото което е крайно неприятно е факта че много удобно отбягват темата за присъствието на други нации от германския пакт в сегашната географска област Македония. Нито една от тези нации те не смеят да наречат "фашистки окупатор". Само че ние сме идиоти и е трябвало да ги бием през пръстите всичките тези 80 години след 1945/1948 г. А ние, щото имаме някакъв сбъркан романтичен подход, и щото сме сравнително слаба държава - им позволяваме да ни се качат на главите. Това трябва да престане вече и се радвам че в българското общество има съгласие по темата. Третото много важно нещо е - не, България не е окупатор, защото няма как да окупираш територия на която живеят твои сънародници! (То се вижда от кадрите от посрещането на българската войска в Македония 1941 г.). Македонците се държат сякаш не съществува интернет... и че всички техни глупости се виждат от целия свят, хората които ги интересува могат да проверят достоверни източници лесно и да си направят изводите. Колкото и да врякат, резултата им отива към пълен и международен резил!

Скопия се управлява от малоумни историчари

България да си извади кетап-удостоверение, че не е била никога „фашистка“ и ако тия сериозно мислят за ЕС нека си помислят цунамито от съдебни дела за всеки който си позволи да нарече Българин или България „фашистка“...Комунистите (Елена Йончева, Станишев и сие) да признаят че ужасно са сгрешили.

ЦБ не е била фашистка държава, а монархо-фашистка. Български военни са избивали с картечници цели села.

Борели са се с шумкарите терористи.

Дали са ги преборили? Знам за една картечна рота, македонски партизани са ги изклали. Защото са разстреляли цяло село - репресии за убит германски офицер, не е бил фашист, а обикновен демокрад.

Ти знаеш ли какви ги дрънкаш? Я по-добре изпери чергата, изпощи си въшките и лягай да спиш в кошарата. Не се занимавай с история, нямаш ум за това.

Малоумний, що се обаждаш?

Да се оправят. Ако искат в ЕС и да имат Европски пасош да се подготвят за много промени. Иначе да си хортуват с турците и албанците.

Пишеше, че всички промени, които се искат, са готови да ги изпълнят и до Нова Година всичко да приключи!

ЦБ е била не фашистка държава, а монархо-фашистка. Такива свирепи закони, като ЗЗД и ЗЗН, не е имало никъде.Рязали са глави, палели са къщи, избивали са деца. Държавен тероризъм.

Toест било е почти толкова жестоко, колкото през соца, така ли?

Аз не знам обаче защо политиците ги обсъждат тези работи! Историците имат различни мнения по този въпрос!

Германските политици са за реабилитация на фашизма, нашите мишоци изпълняват. По тяхно указание бе взривен мавзолея и се води яростна анти руска пропаганда.

Загиналите между 1923-1944 са около 4100,включвам така нареченото Септ въстание, Цанковия режим през 25та и жертвите между 41-44, които са около 2700, вкл и загиналите общо 8 невинни деца (загинали вследствие на нелепи случайности и при чийто разстрел участва и войник член на РМС). И това по време на война, в която ЦБ както наричаш Родината ни нито праща войски на Източния фронт, нито праща 48 000 евреи на смърт, а любите ти шумкари се бият в името на престъпна болшевишка идея и защитавайки руски интереси във вреда на българските такива, визирам връщането на Северна Добруджа, Беломорска Тракия и Македония в пределите на България. Идиоти сте вие комунистите, родоотстъпници избили десетки хиляди невинни в годините след 1944 г.

Го Фашистки ебалник

Ще се преосмислите... братя... Бавно, но ще се преосмислите...

Всичко ще е наред!

НАЙ ПОСЛЕ РАЗБРАХ: -Македонец е марсианец с български паспорт!

При приемане на молби за българско гражданство, не се ли изисква декларация от кандидатстващия, ЧЕ Е БЪЛГАРИН, С БЪЛГАРСКО ПОТЕКЛО, както и доказателства за тези твърдения? След като се получават българските паспорти, не се ли изисква КЛЕТВА ЗА ВЯРНОСТ на Родината? Ако е вярно това, за нотариално заверените декларации, ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ 120,000 БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТА ТРЯБВА ДА БЪДАТ НЕЗАБАВНО АНУЛИРАНИ. И да започнем отново, този път по-сериозно.

Не ти разбирам проблема. Кълнеш се в две противоположни неща, но пред две различни институции, които нямат връзка една с друга. Все едно е да чукаш две или повече жени. Нямаш проблем , стига да не се познават.

Ако тия две жени се познават, к'во ми пречи да ги чукам?

Е, идеята тук е, че си женен за едната.... Ако е така, чукай си, номера е жена ти да не знае, освен ако не е либерална, най често поради щото и тя се опъва с други. Аз не знам жена да се опъва с други мъже и да не дава мъжа и да опъва други жени, чак такива гадини не съм срещал.

Най-голямото доказателство, че в македонско са си чисти българи, е простотията. Същата простотия, която залива България, се шири с пълна сила и в Македония. Толкова ограничени хора, че не могат да видят, че от всичките им съседи единствено България е настроена невраждебно. Гърция им изви ръцете да се откажат от името на държавата си и мълчат като патки, сърбите така са им промили мозъците, че не знаят на кой свят са и какви са. Албанците тръгнаха преди 10 годии грубо, после обърнаха политиката и сега бавно и методично, со кротце, со благо, ги превземат от вътре. Джамиите се появяват все по на изток, но просто няма какво да направят глупавите макета. Стигна се до там, че депутат от албанската партия да им каже в парламента, че най-доброто нещо, което може да направят македонците, е да изучават албански език. И пак няма как да реагират. А за това кой какви зверства е вършил там може да се прочете във "Войната се връща". За съжаление същите цели са възприети от запад и въпреки, че не с огън и нож, албанците с подкрепата на Турция (Ердоган) си действат активно да претопяват макета. След някоя друга година не само външния министър ще е с албанско име, а целия им кабинет. А българите ако имат малко акъл да гледат, да анализират и да противодействат. Джамиите появят ли се в Крива Паланка, малко остава до появяването им във всеки български град и село. После президент, премиер и какво ли не ще се казва Ахмед, Мохамед, Ибрахим и всякакви такива. И Гърция остава изолирана по суша ... Едни сцени от "Време разделно" май ще се повтарят ....

Какво пък си започнал да плашиш да плашиш с джамии в Крива Паланка бре. Ти наясно ли си кой разпределя обръчите у нас??? А що ли викаме още Цариград на Истанбуля - щото царя ни е бил там 5 века ясно е ...

Аз например , с татко македонец и майка македонка съм си чист осиновен от тях циганин. Но понеже съм шофьор на ТИР, си купих сравнително евтино за 5000 евро от тлъстата Каракачанка български паспорт, който ще го използвам само за лични цели , да си карам тира из Европа като българин. Ако смачкам некой евро- боклук , обещавам ви че ще пише в медиите " Български шофьор заспа на волана и утрепа при тежка верижна катастрофа..."

Някой виждал ли е г-н Слави Трифонов?

"Фашизъм" е имало в Италия при Мусолини, не в Германия, а камо ли в България. Режимът на Хитлер се нарича "нацизъм", което е съкратено за "национал-социализъм". Точно затова немският национал-социализъм е толкова близък до марксизма-ленинизма-сталинизма. И двете са крайни диктатури, но национал-социализма поне не отнема частната собственост на хората.

Фашизмът, националсоциализмът и съвесткия комунзъм са един дол дренки и много си приличат. Крайно леви идеологии с пагубни последствия за населението.

Фъшизъм има и в Португалия до 1978 г.

Радвайте му се на Люпчо ама имайте едно на ум че тоя човек е агент на Югославските служби. Като такъв основава ВМРО 90-та гпдина. Цялата му партия бяха анти-български настроени агенти на УДБА. Груевски му беше министър и му беше наследник по тая причина. Истински българин никога не би оглавил партия в такава анти-българска държава РСМ. Този човек има лонтролираща роля, ако македонците започнат да се чувстват българи, той да ги контролира. Подобно на Ахмед Доган при нас, създаден от държавния апарат да контролира турския етнос в България.

"Аз...от татко Македонец....... и майка Македонка......, по националност съм Македонец. Правя това изявление, защото искам да получа български паспорт, който ми трябва за лична употреба, защото като шофьор трябва да управлявам камион в ЕС. Заявявайки, че съм македонец, искам да свидетелствам пред сегашните и идните поколения, мои наследници, че по националност съм Македонец и че българският паспорт го изваждам изключително и само за лични нужди". ---------- КАЗВАТ И ПОДПИСВАТ БЛЯДОВЕТЕ, ИМАЩИ ИМОТНИ ПАСПОРТИ ТУК, ЗАМЕНЯЙКИ "МАКЕДОНЕЦ" С "МОСКАЛ"! И СЕ КЪЛНАТ ВЪВ ВЯРНОСТ НА БУНКЕРА, КГБ И НА "ВЕЛИКАТА" РА-СС-ИЯ! СЛАЯГАЙТЕ СЕГА МИНУСИ ... НА ИСТИНАТА , ВАШТАТА МАМА, БЛЯДСКА !

България поне сме заели позиция ,макар и исторически грешна. Да били сме и фашистка България. Били сме и съветска България, били сме България и по време на Византия и по време на Османската империя. А тези шепа чукундури нищо ни са били , те нямат нищо общо с Македония, това е изкуствено създаден народ ,сръбски проект във вреда на България, подкрепен от Англия и Франция за да няма на балканите силна България

Тия жалкари не трябва да помирисват ЕС. Дано този не го утрепат за думите дето е казал. И дядо ми Бог да хо прости е воювал там и наустина с цветя са ги посрещали. А неговия дядо от Битоля е дошъл у нашенско заради турците. И целия род са били БЪЛГАРИ. Нещастници!

В България никога не е имало фашизъм. Просто при Цар Борис между 1941-1944г. България е била на страната на нацистка Германия, това е. И Сталинова Русия през 1939-1941г. е била в съюз с Хитлер. Това прави ли руснаците фашисти?

Историята се пише от победителите.

Към Германия са значи фашистка Румънип, фашистка Унгария, Хърватска, Словакия, Финландия, Украйна, Турция...Хайде макетата да прочетат кои са били...и да ги нарекат фашисти !

Много работи може да им трябва , но трябва да докажат български корени за да получат българско гражданство ! След като имат български корени те какви са ?!

Българските корени се доказват с декларация. Просто декларираш, че баба ти примелно е била българка!

Не го слушайте тоа ЛюПчо е агент на Югославските служби. Едните юу баба и дядо са сърби, другите българи. В България се бие в гърдите че е най-големия българин, а в Северна Еничария убеждава българите там да се пишат "македонци" на преборяването си. Голям боклук е.

Груевски го наследи като лидер на ВМРО-ДПМНЕ СЪС НЕГОВА ПОДКРЕПА. Казва че се бил объркал като предложил Груевски.

Няма ли модератори да ти сложат бан!

"Модератори я го баннете тоя че не ми харесва какво говори..." Няма ли морали и принципи за тебе? Май за тебе свободата на словото не значи нищо? Жалка работа.

Никой не говори за Западна България която се състои от небългари?

Македонец е маймуна която се е спуснала от Шар планина и е дала да и отрежат опашката , за да се нарече Европеец Българин ! Всичко друго е начин да кажеш че си Тиква ! Да Живее България !

е единственият биологичен вид който влиза в противоречие с Дарвиновата теория за еволюция на видовете: баба и дядо - българи, майка и баща - българи, а той - македонец. Преди да се приемат в ЕС трябва учените да се произнесат по въпроса за какъв биологичен вид става въпрос, може да е опасен за другите в ЕС, а и за самите макеРета.

Българин - дядо грък ,или турчин или сърбин , майка циганка ,иначе българин.

... простако!

"Биологичен вид" и национален идентитет се сосема различни поими.Национален идентитет и религија е интимна работа, можеш да промениш и идентитет и религија во текот на животот по сопствена воља без никакво одобрение од друг човек или државен орган.

що са ни и на кой му пука за тях??? Тая малка земица,изпълна с много ограниичен и прост народец е последната дупка на кавала! Скоро ще е Албания.

Щото има над 1 млн българи в България с произход от Македония(използвам думата Македония в случая като географско понятие). Не знам дали варненци знаят, но поне една трета от тях имат прадядовци от македония или Беломорието. В софия също-км гевгелийски откъде идва името, а защо, а? Не е въпрос, знам,че знаете отговора. Несебър, поморие и тн-днес това са правнуците на бежанците от беломорието , Македония и Одринска Тракия.

ако не ни пука, скоро и България ще стане Албания или по-вероятно - Турция.

Може ли някой да ми припомни кога е създадена РС Македония, че нещо се обърках с това, че е била под турско робство.

Браво на Люпчо за смелостта да изрази и отстоява истината вече толкова години. Един от малкото северомакедонци, който заслужава не само български паспорт, а и медал за храброст.

Любчо.

Наричай го господин Георгиевски, освен ако не го познаваш лично, че да пишеш за него на малко име. Въпрос на уважение !

А ти откъде знаеш, че не го познавам лично!?

Браво на Любчо Георгиевски! Интелигентен и достоен човек! Колкото до другия, който бил с македонски произход и бил извадил бьлгарски паспорт само за лични цели, а не защото се смята за бьлгарин, вземете му бьлгарския паспорт! Анулирайте бьлгарското гражданство на всеки, който плюе и работи срещу Бьлгария!

На тези боклуци никакъв ЕС

Вместо "български фашистки окупатори" македонците били склонни да го променят и да пишат "фашистка България". Голяма промяна, голям напредък в отношенията ни, няма що :)))

Ще видят СМ ЕС, ама някой друг път....

Да ти благодарят един ден за тази идея. Не мислиш ли?

Ми наши историци -тези от соц потеклото продължавата да лъжат,че е имало фашизъм в България. В България е имало десен тоталитарен режим, но той не е фашистки. Фашизъм има в Италия. Режимът в Италия е несравним с дясното управление в България. То е недемократично-спор няма, каквото е управлението в повечето държаваи по света пре тези години. Има една поговорка-каквото сам си направиш, друг не може да направи. Докато български историци от социалистически произход не спрат да се упражняват срещу България, и да пишат лъжи,че е имало фашизъм, и Скопие няма да спре. какъв фашизъм-като са спасени 50 000 евреи в границите на Стара България-това фашистки режим не би п озволил. Режимът от 1941 -1944 е недемократичен, авторитарен, но все пак не е фашистки. Напомням,че ситуацията е било война и пълна мобилизация, а армията осигурява свободата на Македония, Беломорието , Нишко-каква демокрация очаквате в такива тъмни вр емена.

Прав беше Божидар Димитров, да го споменем, бог да го прости, за македонците. Ще трябва бая време да изтече да се осъзнаят ептен!

българите най-много мразят себе си. Защо бившите българи, днешни македонци, най-много мразят днешните българи. Защо днешните българи са фашисти, а истинските фашисти, немци и италианци, никой не ги споменава и не ги счита за фашисти и макетата са готови и задниците да им лижат.

Много е трудно да бъдеш българин в СР Македония. Трябва да ги подкрепяме.