Бунтовниците в Либия договарят сделки с петрол

След като в събота си върнаха контрола над Аждабия, бунтовниците превзеха източните градове Рас Лануф, Брега, Угаила и Бин Джавад и настъпват към Сирт - родния град на Кадафи.

Обратно в новината

Коментари - Бунтовниците в Либия договарят сделки с петрол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Забравихте ли,че преди години румънската"опозиция"вадеше от моргите телата на починалите от естествена смърт и ги показваше,че уж са убити от секуритате.Либийската опозиция не е по-различна.Целта е постигната-започва продажбата на петрол,Кадафи вече не е важен.

добър ден на другарите във форума.днес литър галон бензин при нас е $3.58.......как е при вас?...чух че имало протести, но нещо все си е 2.50 литърчето.......ха кажете танк ю баба на руснаците и бесепето...ха ха ха

Обикновено си жалка, но този път ме размя. Галон литър. Такава мярка за първи път чувам. Излез на вънка, разходи се малко. Току виж стане чудо и някой те хареса.

в америка не се рахождаме.ако деиствително си идвал в щатите както твърдеше вчера, щеше да знаеш-от магазина до пощенския клон отсреща си караме силверадото........ами то как да не кара човек, бензина е левче и дваисе....караме,караме........не слизаме от тях въобще............

Аз съм американска подлога и простакеса, наследница на бай Ганю, който стигнал до Чикаго, но забравил да се върне, понеже бил голе-е-ем ...."патриот", душа давал за зелени хартийки. Че и аз сига, нали мъ ръзбирати, гъз давам, щото душа нямъм. Хъ, със здрави!

Аферим чедо, машалла!

Бунтовниците трябва незабавно да започват да изнасят петрол, че много е скъпа въздушната помощ :-D

Колко ми е хуууууууууубавоооо, че сега цял свят вика: да е*а тия американци в гъза... Сега при нас е 12 часа след обед, хората са на работа, мъжете ходят по прашки а жените с гумени намордници...

едно въпросче.Are you Ok???i am not sure you are

Eдно е ясно. Вече никой няма да се предава без бой, както това стана в Ирак. Колонизаторите трябва да знаят, че всяка педя земя ще се отстоява и брани и рано или късно ще си строшят рогата, както това се е случвало със всички агресори досега. Те си бяха въобразили, че само със заплахи и без бой, ще превземат целия свят. Е това явно няма да стане. Омразата към тях ще расте със всяка война и всяка фалшива демокрация, която налагат. Демокрацията е хубаво нещо, ако я направиш правилно. Това което се налага сега, със силата на оръжието, не е никаква демокрация. Това е прикрита форма на диктатура, в която народа няма думата.

Публикувам малко информация, от която е видно кой какво притежава в либийския петролен бизнес. Либия произвежда около 1.7 милиона барела нефт дневно, от които около 270,000 са за вътрешният пазар, а остатъка за износ. 85% от износа е за Европа, 10% за Китай и 5% са САЩ. Най-големите европейски консуматори на либийският петрол са Италия 376,000 барела дневно, Франция 205,000, Германия 144,000 и Испания 136,000. Около 50% от нефта се добива от либийската National Oil Company,а остатъка от смесени дружества с чуждестранни компании, където либийската държава също има участие и които оперират от името на националната либийска нефтена компания.. По-големите смесени компании са с италианската ENI, добиваща 108,000 барела дневно с 10.7% либийско участие, с германската Wintershall, собственост на BASF, добиваща 98.6 хиляди барела дневно със 72% либийско участие, с френската TOTAL добиваща 60,000 барела дневно с 4.3% либийско участие, с американската MARATHON 48.8 хиляди барела и 18.8 либийско участие, CONOCO, REPSOL, OMV, HESS, STATOIL и т.н.

Едни от компаниите са Occidental и Chevron Texaco, след като спечелиха конкурс през 2005. 48,9% от акциите на единствената държавна петролна компания на Либия принадлежат на три американски компании - КонокоФилипс", "Marathon" и "Amerada Hess", влизащи в групата Oasis , извадка от "Чужди компании навлизат в петролния бизнес на Либия" /06.06.2007 г./ на Expert.bg

Браво! Дал си много полезна информация! Добре е всеки непредубеден да я прочете и не е нужно много мислене, за да разбере, че страните-колонизаторки водят поредната ГРАБИТЕЛСКА война. На тях не им стига да участват и нещо да печелят в добиването на либийския нефт. Непоносимо им е либийците с диктатора /ха,ха/ Кадафи да имат социални привилегии като при истински комунизъм. Затова - грабителска война, марионетно правителство, демоКРАДизация и бутафорни човешки права естествено без сегашните им глезотии?! и "тържество" на морала? и свободата? на най-"човечните" демокрации. Честито на либийците, а не само да завиждат на "щастливци" демократизирани като нас.

Абе Теди ли си Педи ли си, не ти ли писна да го лижеш този американско-еврейски задник? Трябва да си тотален олигофрен да ти се изхождат в устата, а ти да се облизваш и да викаш "шоколааад". Единственната положителна страна на твойто съществуване е да се види от репликите към твойте коментари, че все още има трезво мислещи хора.

по-точно няма как да се каже!!!

Някакво провокаторче от Австралия или Нова зеландив и само дразни форумците.

До ХЕЛИНА (модераторче), Ако, ти си тази вечер! Нещо се престараваш! Давай свобода на словото, особено срещу продажниците от USA!

Смешници дираджии с това заглавие? Аби какво либийците да продават за да живеят? Нямат индустрия, нямат работа. Две неща имат- нефта и Кадафи. Кадафи е вече спомен. Остава нефта. Ако имаше нефт България нямаше ри да продава. България нямаше нефт, но имаше природа и я продаде на мутрите, пордон подари!

Спецслужби САЩ търсят две террористки -смертници. 22-годишна Зейнап Магомедова и 18-годишна Патимат Рамазанова, сообщава ЛайфНьюс. Да се разпространи нататък.

Правящи партии губят на региональните избори във Франция и Германия. Това вече много изяснява.

Не обръщайте внимание на тоз Теди провокатор от Герб. подобре погледнете дозиметра си, и сыобщения от Япония.

Ще ви го повторя още веднъж. 1/ Либийците в Либия са 6 милиона и твърденията ви, че Кадафи е избил един, два или n милиона души са пълни измишльотини. 2/ По брутен вътрешен продукт /БВП/ Либия е по- напред от България, а по БВП на глава от населението е още по-напред. 3/ По индекса на човешкото развитие- индекс на ООН, касаещ образование, здравеопазване, бедност, възможност за персонална реализация и др; Либия е на 10 места преди България. 4/ Като мюсулманска държава Либия има закони, които ни учудват, но може да сте сигурни, че не по-малко е учудването на десните правителства в Европа от лявата политика на бате Бойко, чието правителство е дясно, но се опитва по комунистически да регулира цени. 5/ Преди около седмица изтече информация за пленен от БУНТОВНИЦИТЕ либийски танкер с български моряк на борда. Няма данни силите на Кадафи да се занимават с отвличания, тероризъм /към днешна дата/ или с навлизане в чужда територия. Всичко останало, мили мои, е чесане на езиците и преливане от пусто в празно с надеждата и останалия свят да е толкова тъп, колкото са 80% от американците. Лека нощ!

БВП Либия прави САМО ОТ ИЗНОС НАНЕФТ! НЯМА ИНДУСТРИЯ ,НЯМА ПРОИЗВОДСТВА ,70 % ОТ НАСЕЛЕНИЕТО Е БЕЗРАБОТНО, Длугите ти приказщи са измислени от пръстите ти и плоския ти мозък!

Добре си го обяснил, но тъпата Теди от УСА едва ли ще схване с болния си мозък. Тая патка е някоя домакиня която по цял ден скучае и виси тук, за да мърси форумното пространство с тъпите си умозаключения.

Тук не пишат американци, така че няма защо да говориш за тях... Теди си дразни всички за всичко, а лудият доктор живурка в Швеция и защитава Европейските неоколонизатори...

Не отговаряйте и не влизайте в полемика със съществото стоящо зад ника "Tedi USA" ! Мисията и в dir.bg не е случайна......а и ако никой не и отвръща тя просто ще изчезне.

Теди, би ли ми обяснила, защо всички вие, омъжени за афроамериканците сте много големи патриоти на USA?

.......ама кои ти е казал, че аз нямам семеиство и приятели и не ходим на кино и театър-при нас е 4 часа следобяд и хората все още са на работа........всъщност аз те съжалявам теб, че в в 11 часа вечерта бг време все още си на компа, вместо да се забавляваш с горепосочените удоволствия.....маи, маи,а?

Такъв като теб не може да има приятели, нали не мислиш че няма да разберът какъв си.

на базар Цитняково за кашерно месо.

Теди, ходи изяж един двоен хамбургер, полей с литър кола и се радвай на американската демокрация! Ние в Европа те първа ще яден дървото благодарение на демократичните американци!

ей и в неделя след обяд ли работят. Ма много работливи, на робчета приличат. Е ние тука в неделя почиваме. Чудя се, защо не си гледаш просто прекрасния американски живот, а си се запенила да цвъкаш из българските форуми. Нали не искаш да имаш нищо общо с нашата "кочина". Защо постоянно се навираш тук. Ако ти беше толкова хубаво в САЩ, нямаше и да се сетиш за България. И ако беше нещо в САЩ, нямаше да избиваш комплекси по българските форуми, колко всъщност си голема, щото си в САЩ. Аман от комплексари.

ти май съвсем се уплете

Ами, след като имаш семейство (в което много се съмнявам), защо се занимаваш с БГ форумите, а не отидеш да ти го начукат американците? Ти го заслужи!

За какво кино и какъв театър говориш във форума? И какви ги дрънкаш в работно време? Ако изобщо си на работа! Май чакаш съседа да ти го начука?

" при нас е 4 часа следобяд и хората все още са на работа..." В НЕДЕЛЯ?! И КОГА ИЗОБЩО ПОЧИВАТЕ?

Горките! Работят в неделя. И все пак всичките, които познавам от САЩ, ако не са в някоя фабрика, наистина работят и през почивните дни. Теди, много се връзваш.

ТЕЗИ АМЕРИКАНЦИ ТРЕПЯТ ВСИЧКИ ДЕТО ИМ ДАДОХМЕ ОРДЕН СТАРА ПЛАНИНА,НО НЕ ЗНАЯТ КАКВИ ЛОВЦИ И СТРЕЛЯЧИ ИМАМЕ НИЕ.

Ах колко бежанци, колко нови имигранти, колко стотици хиляди млади сочни здрави прави чевръсти рязани мазани грездеи ще ни напъплят сега аууууууу... как ще ги дочакаме с Теди, нещо почна да ми пулсира

Какъв петрол какви продажби? Нали им наложиха ембарго, или този процес със санкциите е строго избирателен:)))) Мръсн и лицемери са тези от ЕС! Жалко че в света взеха връх посредствените и алчните (евреи), това не води до нищо добро!

евреите ваобще не са посредстевени а много способни и трудолубиви. ако се чудиш защо. просто защото по религиозни причини са били преследвани в западна европа през средните векове. в резултат на това по глупавите и неспособните не са оставили потомство защото не са били способни да оцелеят

Ми то аз кат глеам циганите май май най-способни са били да оцелеят през вековете. Ми как иначе - и трудолюбиви и умнички, на мама златните!

Първо-коалицията не е водена от хамериканиците, а от французите.Американците са трета глуха, те се бият за авторитет и измиване старите ръждасяли петна на срама по челето им. Второ- ит трябва да разбрееш, че аз винаги съм се стрямял да бъда само ОБЕКТИВЕН. Трето- казах го по долу-време е коалицията да спре с бомбардировките, щото ще надупчат страната като Ирак. Ако не спрат аз веднага си изтеглям изцлязо подръжката ОТ УТРЕ.

Нали ужким трябваше да се омиротворят нещата? То си става точно въздушна подкрепа за бунтовниците, а не мирна мисия.

точно така, мирна мисия чрез въздушна подкрепа.....ако трябва и сухоземна......кадафи не си научи урока, а тои е: когато си диктатор в страна с износ на петрол, не клати цените на петрола!така че сега ще си получи каквото си просеше.........

ма тва миячките у Хамериката и нещо анализатори го давали ...малииии

Горката, много си зле...

Ето от тук следва какъв си лицемер и л....о.

Колега Чакъров... във Франция имало 6 милиона либийски емигранти?! Станете си малко от мозъка, че седите на него от заранта, исхемизирал се е жестоко и резултатите вече се изявяват. От времето на "Стефан д-р Д. Чолаков" май не се е появявал такъв образ... :)))

Що да няма.. аз съм в Германия, има 10 милиона турци, след тях най-много като емигранти са мароканците и те няколко стабилни милиона

Новината потвърждава факта че там се бият не за демокрация, справедливост и други измишльотини - а за контрол над петрола..тоест за пари!

ама естествено...путин също избива жителите на кавказ заради петролопроводите.........нищо ново под слънцето....само дето в америка живеем добре за разлика от руснаците............аиде даи си почивен ден

Бахти и логиката, значи за да живеете вие добре, целия останал свят да се избива и заличава, за да може вие да си карате 4 литровите коли до моловете????? Значи като го прави някой може и вие и това ви оправдава???? А и не живеете всички добре, само бялата над средна класа....другите се мъчат....затова си затвори устата и ти си вземи почивка и бягай до мола....че може да изтървеш от промиваното на мозъците ви....

Кога най-сетне ще си вземеш почивка и ще ни освободиш от присъствието си, драга? На "хубавия" ви живот му се вижда края. Зомбираните ви мозъчета трудно го осъзнават, но сред вас има и будни хора. За наше огромно съжаление ти не си сред тях.

Теди, много си сръчна- кога успя да изчистиш и измиеш пода на 3 къщи?

Вярвайте им на х'американците.

тия си мечтаят да продават петрол... нали първо трябва да се отплатят на САЩ и Франция като им дадът всички кладенци на безплатна концесия за 25 години!

Завиждам ти муцка... ако бях жена, щях да имам син, а ако имах син, щях да го пратя в армията, да се бие за Свободата, да утрепа Кадафи с два куршума

Да си дойдем на приказката, за какво бяха всичките "правозащитни" бомби и ракети. Катар нефта ще пласира, САЩ сумите ще инкасира, българският видиотен от медиите народ от кеф ще се насира, че свалили "лошото Кадафи" и се възцарил добрия Мохамед Джибрил, ислямския метил...

Стига нефелни приказки и съзнателни дезинформация! Мохамед Джибрил е физик, доктор на науките израсъл и образован във Франция. "Искаме да построим европейски тип демокрация, с нова конституция с разделение на властите ( те са нямали до сега конституция с разделение на властите ,вместо това с имали са само една зелена книжка на Кадафи)" Мохамед Джибрил на блестящ френски обясни какво за него представлява европейската демокрация. "Искаме 100% нефта да ни бъде наш- държавен, ние сами ще определим на кого ще го продаваме". Знаеш ли, че Кадафи продаде 50 % от либийския нефт 2004 г. на американците? Сега опозицията го иска обратно. Защо Европа да не го купува(а не да притежава като американците) какво си против това?

Язък докторе за титлата (ако си доктор). Ти ходил ли си някога в арабските държави? Явно не си, защото ако беше ходил щеше да ти е пределно ясно, че там демокрация от европейски или американски тип няма как да има. Тези хора не могат да бъдат управлявани по друг начин освен като диктатура. Не си спомням в Ирак да успя демокрацията или пък в Афганистан. Пределно ясно е, че ще бъдат спуснати обучени в Европата арабски слуги, които ще "продават", а дефакто ще подаряват петрола на държавите които са се "борили" за живота на цивилното население. И за каква дезинформация става въпрос, като наистина ще се даде на Катар узким да продава либийския петрол. Господи, колко първосигнално мислите - само да Ви кажа, че до момента не е водена война по света само и само да се спаси нечий народ. Винаги интереса е клатил феса. Особено пък що се отнася до Франция, Англия и САЩ - вж.Историческа литература всякаква.

Вярно е. Искаме да построим демокрация. Затова ни трябва оръжие. Цялата армия и народ е с нас, само че не можем да ги победим. И затова ни трябва да бомбардирате страната ни докато противниците, които контролират всичко освен Бенгази бъдат убити. По този демократичен начин ще спечелим властта и ще организираме дори и избори. Разбира се че ще си платим всички разходи по бомбардировките. Не се безпокойте, вашето не се губи.

Ай какво излезе. Американците помагат на този дето иска да им национализира фирмите! Идеалисти! Тези американци! Какви моралисти, какви алтруисти. И при това Мохамед е физик (като Меркел), не е политик. Да, туй е много важно и релевантно. И освен това е в Либия ама говори Френски! Разбира се, Саркоси трябва да му помогне! И иска бомбардировки за да се наложи като демократ. То само за това трябва да му помогнем! Та той си е живо ангелче! Само дето войниците му викат Ибн Аллах за всяка бомба, дето я изпращат французите. Абе докторе, ти акъл нямаш ли? Теб трябва да те направим президент задето се пишеш д-р във форум дето нищо общо няма с медицината?

А на нас какво ни даде разделението на властите - всеки срещу всеки. Заболяха ни главите да си ги въртим наляво и надясно и да се чудим какво става. А, да - кофичките за кисело млеко са шарени. Пък и баба и дядо могат дасе бият с някой, на когото му връзват ръцете. И да спиме спокойно като мислиме, че имате съвест.

Във Франция има 6 милиона либийска емиграция, която 40 години Франция обучава и възпитава в демократичните принципи на Европа. Естествено е майката Франция да иска да помогне на своите. Не случайно на Саркози с този акт се вдигна 3 пъти авторитета му във Франция и 2/3 от французите го подкрепят. Разликата между либийската опозиция и българите, че либийците знаят що е европейска демокрация и имат истинска опозиция- българите хал хабер си нямат още след 20 години демократичен преход и нямаха никаква опозиция 1989 г. и продължават да нямат сега ,срещу сегашното ново олигархично робство!

Стига си бълвал глупости, докторе. Във Франция живеели 6 милиона либийци, почти 10% от населението! Аз пък да не знам. Май докторе послъгваш малко. Даже да вземеш всички които са имали предшественици Алжирци, от революцията насам, които отдавна са французи, няма да се съберат 6 милиона.

Либийски емигранти много трудно ще намериш в Европа, поне до сега беше така! А либийците в цяла лилбия са 6 млн. Вземи поне прочети малко инфо преди да пишеш глупости. Майка ми живее и работи в Либия от 24 години.

Допълнение- Американците са се наместили в коалицията с една единствена цел-да си запазят притежание на 48,9% от либийския нефт. Но едва ли ще успеят пред свободната вола на либийския народ. Първото нещо което ще стане след падане на Кадафи е СВОБОДИ ИЗБОРИ и първите за Либия.Днес опозицията е завладява цял Северна Либия,. Време е военната коалиция да спре, защото страната ще стане надупчена като Ирак. Ако не спре-аз си оттеглям изцяло поддръжката

Дааа, и либийците ще си разплетат чорапите, че някой си господин Никой си оттеглил поддръжката. Кой си ти бе и каква поддръжка даваш за либийците, освен че плямпаш безсмислици във форума?

Допълнение 2.На нашенци проблем а се състои в друго- падне ли Кадафи ще секне бизнеса на нашите червени брони и политическа мафия, които добиват вече 20 години нефт в Либия с благоволията на Кадафи, за сметка на Либийския дълг, който потъва в джобовете им, без да влиза цент в държавната хазна.

та да си доидем на думата. не ставало въпрос за петрол, нали?! ... в библята се казва: "не кради, не убиваи" а те казват "в господ ние вярваме" и напред с оръжята за нефт :) :) :)

Все пак руснаците някак са ми по-симпатични. Наскоро четох в едно западноевропейско издание за Путин. Имаше и снимки на неговите близки и роднини, дори и на баба му. Сетих се за бабата на г-н Обама. Все пак има разлика. Или ти си на друго мнение?

А така ,а така истината взе да излиза на яве.Не свобода от кадафи а на петрол тук мерише.

Кадафи произвежда трупове и ги слага.

Тия ако не подкрепят Кадафи са болни!! Така ли не видяха до какво ни доведе "демокрацията"? Ако успеят западните държави ги чака само глад и скапване от работа-, че те до сега не работеха!!!! какво ли не прави западната пропагандата, а после ще им се изплючт в лицето с думите:"само си го избрахте"!!!

Гледаме я какво прави Франция.

И ЕДИН МАРМОТ ГИ УВИВА В ШОКОЛАД! Абе тея верно могат да кажат на черното - розово.

ти малоумен ли си???първо-"поддръжниците на Муамар Кадафи " са либииската армия,така че ако не си малоумен,би трябвало да ти наричаш така,второ-"Либийските бунтовнически сили " са подобие на келеметата които трошеха центъра на лондон вчера,а тях ги нарекоха "анархисти".... извинявам се за грубия тон но за да пишеш по начина по които bbc квалифицират нещата по свои си начин,не ми говори че имаш някаква собствена мисъл....а може би някои от bbc лично ти плаща за бъдеш тяхно доверено лице,ако е така-наистина се извинявам,имаш право да превеждаш новините им буквално

Дофутре, Ха ха , пука ми дреме, че си ни изследвали цитираш фамилии които са извисени на цял свят, никого няма да стреснеш. Аз също съм те изследвал отдавна, но хвърлил в боклука също отдавна. Старо ченге си, дето все още има достъп до стари IT архиви, плюс психясал Костовист, който сега вида капута на партийката си и надянал хамелеонска кожа да си спасява някъде другаде. Прави опити да влезе при нас, ама и ние сме стари ченгета и такива като теб надушваме отдалече-:)))

ами като не нанасяте удари, няма да има трупове

Търсим трупове от цел свет. Плащам добре. Да се доставят директно до бомбените кратери....

Така е, но жалкото е, че това е целенасочена политика на западните демокрации. Средствата, които се използват, са - от смешни и жалки, до ужасни и жестоки. И целта е да оправдаят по някакъв начин парите (милиарди), които се хвърлят за превъоръжаване и да се прикрият истинските интереси за нефт и влияние.

ама естествено, другарю,нали трябва ди си поддържаме високия стандарт, да има за молове, кариби, мариби, флориди,за разлика от българските и руски бедняци.....чуден човек си

Tedi, айде почини си миличка и утре е ден.

Маци, добре че са руските бедняци да оставят некой долар по американските курорти, че иначе ще продължи разпродажбата на къщи от 3млн на 90хил долара :)

Аз никога не съм оправдавал използването на бомби и сила, бил съм яростен противник на войната в Ирак, искам и сега наказание на тези , които ни вкараха там от користни лични цели( на политическата ни мафия, да получи квоти от американците за да добива нефт с частните си фирми, за сметка на изядения от тях Иракски дълг от 1,9 милиарда и 2 милиарда народна пара на българските данъкоплатци.) Но тук личи твоето абсолютно инфантилно мислене ,като мнозинството "българска интелигенция". В случая нефта е оставен на заден план, води СЕ БИТКА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ В АРАБСКИЯ СВЯТ. Там стават същите събития като в източна Европа 1989 г. АРАБИТЕ СЕ ПРОБУЖДАТ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ. Обаче 100% съм уверен, че към такива деспотични режими като този на Кадафи трябва да се действа безмилостно и право в сърцето. Тяхното оставяне и наблюдаване отстрани "демократично", води до кома и загуба на много повече човешки живота загубата на демокрация или възможност да преминат на тази фаза. д-р Чакъров от Идея за България-алтернатива на статуквото.

Господине вземате желанията си за истина. Нищо "демократично" няма да се роди след войната. Представете си територия разделена племенно-родово, с общество свикнало винаги да има лидер. Единственото, което ги обединява е религията т.е. най-близкото до общите виждания на гражданите за "демокрация" е религиозна мюсулманска държава. Ето това чакат радикалите там. Мечтаят за халифат, роби и рахат. Питам се, защо западните сили искат да им го подарят?

Същите събития като в Тунис. Нека някой подскаже колко петрол има в Тунис. Само че в там има поне някаква псевдодемокрация. В конституцията им пише за избори на президент през 5 години, а това никога не е прилагано. И какво стана? Наритаха си президента, който все пак се оказа разбран, сдавайки властта малко по-трудно, отколкото у нас през 1997. В Египет също, а в Либия президентът е доста по труден за наритване.

На бойна като на война! Само питам про-руски пристрастните гледали ли са кадри от войната на путинова русия в Кавказ? Виждали ли са разрушените кавказки градове? Чели ли са показанията на оцелелите цивилни граждани за издевателствата, на които са били подложени? Виждали ли са кадрите със заровени до шията чеченци преди да издъхнат в една невероятна агония бавно поради липса на достатъчно въздух? Поинтересувайте се! Интернет предлага всичко. Само ще ви кажа, че за садизма няма давност! За престъплението срещу собствения народ- оше по0малко!

А вие, уважаеми, чували ли сте за Гуантанамо и Абу Гариб?

Ами вие драги русофоби,имате ли си "Хабер от понятие" какво е чеченец.Знете ли защо навремето отстраниха Милене Милотинова от новинарските емисий.Защото показ какви добрички хора са чеченците и как режат главата на руски войник.Повярвайте ми,видял съм доста,но това нещо ме преследва и до днес.И не бъркайте комунистите с руснаците.Това са две съвсем различни неща.Няма по-близки на българите от руския НАРОД,а това,че и те са подвластни на мафията,не ги прави уроди и комунисти.

Правилно! Даже руснаците взеха да ни надминават! Какви са тези работи! Трябва да се стараем повече. Ние само трупове си рисуваме в анимационното филмче но и за това не ни вярват! Как може -- я да се размърдаме. Сега в Либия има само представители на разузнаването и съветници, дето само съветват самолетите къде да стрелят. Не можем да пращаме войска. Така че, морски пехотинци, няма да пращаме войски в Либия. Ще пратим наемници, т.е. частни лица и ще ги изберем още сега и още тук. И да отсрамят американската армия. Който иска да убива враговете на Америка в Либия -- крачка напред!

кво пак за Русия бе, келеменце? Какво общо има Русия с извращението в момента????? КАто Мирча с краставицата си...

А ти гледа ли как пред телевизионни камери чеченци отрязаха главата на пленен руски войник? Гледа ли атентатите в театъра, в метрото? На либийаките "бунтовници" сега им е лесно да превземат градове с въздушната подкрепа на НАТО, срещу все още законното, международно признато управление на Либия. Колкото и да ни е неприятно то!

Така е като режеха вратлетата на заловените руски войничета сега ще гледат умно заровени до шията. Ето я разликата в Елцинова Русия режеха вратовете на руските войници в Путинова Русия се режат чеченските вратлета.

Добре казано. И така трябва да бъде. Само тъп чеченски лумпен може да се надява, че ще откъсне от Русия и редя земя.

Каквато и лъжа да бълват американските агресори - Кадафи ще победи!

VENEREMOS

Всички знаят, че на война много се лъже, но този Гейтс е изключително тъп и неприятен, отвратителен лъжец. Той бомбардира само места дето няма жива душа, а после Кадафи мъкне там трупове на хора, които лично е убил, за да му развали доброто реноме. Когато Гейтс бомбардира, хора не загиват. А особено пък цивилни - американските бомби са направени така, че ако наблизо има цивилни, те не избухват или се пренасочват срещу Кадафи. Гадна работа!

Е как ... американските ракети и бомби са умни и като видят хора наоколо не избухват. Над 200 ракети томахоук, всяка с 500кг бойна глава. Само 10 000 кг високомощни експлозиви. Бомбите не ги броим изобщо. Ако случайно убият някой той, непременно е лош военен привърженик на кадаифа. А пък войските на кадаифа убиват само добри цивилни (те са въоръжени с автомати, картечници и гранатомети, понякога чак и с танкове) ама са цивилни. Щото американците така казват ...

Съжалявам те. Чудя се, до къде ли може да стигне човешкото невежество. Ти си ярък пример че може да бъде безгранично. Преди да напишеш поредната си глупост е хубаво да прочетеш нещо по-дадената тема. Обиколил съм над 30-държави. Ходил съм и в Русия и САЩ, бил съм и в Либия. Мога да пиша цяла нощ за тези страни. А ти скъпа, разшири мирогледът си. Невярвай толкова на медии. Бях в САЩ когато започнаха инвазията в Ирак. По-телевизиите предаваха кадри с някакви камиони и непрекъснато повтаряха как всеки момент американските войски влизат да освободят и нахранят иракчаните. И моето изумление беше в това че хората вярваха в тази лудост. Промивката на мозък в САЩ е задължителна и ти скъпа Теди си ярък пример за това.

Това беше за Теди.

къде си ходил не ме интересува............какво е твоето мнение за мен, не ме интересува...това,че от комунистическа злоба постоянно ме репликираш и пишеш под измислени имена, за да ми дискредитираш постингите не ме притеснява-типична подмолна подривна и лицемерна комунистическа тактика-колкото по се заяждаш с мен, толкова по ме мотивираш да отварям очите на сънародниците си-а тия е ,че ченгетата и комунистите от бсп ги баламосват ежедневно за да ошушкат в интерес на руската мафия в българя.българия е колония на руските мафиоти. ...и ти си само един от платените им драскачи.пак казваM, пазете си сървърите.

Кой е ИБТ не знам .А преди ден, два ,аз ти казах ,повече да не се изказваш. Глупостите които пишеш са толкова много ,че всеки би могъл да те репликира.

И аз съм се чудил не един път, как Тедито успява да генерира толкова глупости, обикновено в толкова малки коментари. Сякаш живее в някакъв паралелен холивудски свят. Ако наистина живее в САЩ, тотова е резонно обяснение за купа глупости.

дори и да ми платиш за цяла нощ,не бих те ощастливил дори за 1 мин.такава куха леика като теб,деиства като антивиагра.мъжа ти ще трябва да е доста извратен хах

Скъпа Теди, чел съм ти доста от глупостите но тази вечер ти писах за първи път. ИБТ са първите букви от трите ми имена. Казвам се Ивайло Борисов Тодоров. И никога не съм писал под друго име. Мой колеги също пишат от този IP адрес но си имат техни никове и коментират предимно спорта. И каква комунистическа тактика бе Теди? В какви филми се вкарваш? Отваряш очите на твоите сънародници??? Та тука и децата знаят за какво става на въпрос. Ако стигнеме до там такива като тебе да ни "отварят очите" значи сме я закъсали тотално.

Товарищ, да прокарваш идеята , как по времето на Садам хората били много сити и доволни от живота е нелепа.

Приятел, и ние сме гледали инвазията в Ирак от САЩ, но репортажи за хранене на гладуващи иракчани не помним.

ЛинуксАдмин, Я кажи мойто какво сочи? Да знам само дали надежно съм прикрит от ЦРУ!

ха ха ха.......мавров,аз колко усилия положих да ги убедя, че пиша от централата на FBI във Kуонтико, вирджиния, ама това са желязо човеци,не, комунисти, разконспирираха ме........

Не мога да коментирам за труповете, не подкрепям и кАдафи, ама определено не се освобождава един народ от тиранично управление, като му разрушиш инфраструктурата на държавата и го обречеш на мизерия след това!

IP- то на "Tedi ot USA" сочи базар Ситняково, защо ли?

Ти да не си от американското разузнаване че да го знаеш? Ами мойто IP от къде е?

не му се връзваи, те от кога се опитват да ме убедят че съм в бг, в бг е настанала масова шизофрения явно............ha ha ha

От клуба на пенсионера,близо до Позитано.

професор скорчев да не е модератор скорчев?а да не ви се налага да си възстановявате сървърите пак?внимаваите с обидите

Не,не е модератора Скорчев,и мога само да поздравя модераторите за толерантноста.Немога да оставя обаче тези които постоянно провокират и се подиграват със нормалните форумци.Пишат простотии провокативно и безмислици.Ами нали си има поговорка"Каквото повикало,такова се обадило".Например,вас защо не обиждам и моля без заплахи.Може би трябва да има някой кректор,просто да предупреждава прекаляващите с явни дразнещи постинги.Тогава и проф,Скорчев не би писал остро.С уважение:проф Скорчев.

повечето руснаци също все още имат имперско мислене-опитаи се да им кажеш нещо по въпроса-те са наиголемите,наи-великите, наи-културните, в същото време стандарта им е като в бг.та не виждам разлика между америка и русия по отношение на пропагандата, освен че в щатите са постигнали с нея един добър стандарт за разлика от русия-иначе за нападения не ми говори, защото какво прави русия в абхазия, кавказ, чечня, северна осетия ?провежда агресивна, нападателна и империалистична политика.....я, досущ като америка......само дето руснаците са на светлинни години далеч от американците във всяко едно отношение и нямат никаква фаида освен да се тупат в гърдите, че са велики........

всички разбираме, че това е чиста провокация на уж ким Теди, и не бива да се отговаря.

Стандарта в Русия е на нивото на Австрия и е далеч над нашия!А що се отнася до Чечня,Абхазия,Северна Осетия ,КАвказ,ами това е част от Руската Федерация,както Тексас,Невеада,Калифорния,Мерилент са части от САЩ,както Бавария,Прусия,Селезия са части от Германия,както всеки един кантон е част от Швейцария ето така,така,че мястото на руснаците е там!Виж Либия си е суверена държава и разни САЩ,Франции и Английски нашественици нямат работа там!А ти Теди гледай да си идваш вече от САЩ щото Китайците са ги натиснали и тука до няколко години ще ги скършат икономически....

Нека не бърза да се пребира! Да поседи още 1-2 месеца и да събере достатъчно радиация от Фукушима. После ще може да я ползваме, като алтернативен източник на светлина :-D

..........само, че федералните въоръжени сили в америка не са отишли да избиват мирните жители на никои от американските щати,защото искат да се отделят в самостоятелни републики.......а терористът и убиец на деца и жени путин го направи, и то многократно-тои не се отличава от кадафи по жестокост спрямо собствените си граждани...така че не ти върви аналогията, ама хич...

средна месечна заплата в австрия-2964 евро; средна месечна заплата в русия -542 евро/като масовата средна руска работна заплата е по-близо до 170 евро/ ха ха ха...това ли ти е австрииския стандарт на русiя?

Американците са избили 60 милионно индианско население за последните 250 години, както и над 6 милиона мексиканци при заграбването на Калифорния, Тексас и Невада от Мексико. Те са завзети от САЩ през 19 век заради насилствено даден и естествено след това неизплатен дълг. От Нова Година до сега има масивни демонстрации и искания за отделяне на Тексас и в Сиатъл от САЩ за които БГ демократичната преса и големи "информатици" от Интернет мълчат като (да не казвам) въпреки участието на полицаии, пожарникари, губернатора и т.н. в протестите. Средната заплата в Австрия е малко над 1900 евра.

ти много не си в час. имаше демонстрации на нелегални имигранти от мехицо за повече права и легализаця, а не за отделяне на техас. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

ти нормален ли си?половин мексико се е изнесло в щатите ,а другата драпа да идва......леле, каква червена помия *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.